- ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ!!! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Εν αρχή ήταν ο Σαλούμπαρδος.
Επειδής όμως ήταν μόνος και δεν είχε με τίποτα ν' ασχοληθεί, αποφάσισε να επεξεργαστεί τον Αέραν τον Κοπανιστόν (διότι δεν υπήρχε τίποτις άλλο), για να δημιουργήσει κάτι τίς, ώστε να τον θυμούνται και να τον δοξάζουν κάποιοι τέλος πάντων.
Διότι ως γνωστόν, το χρήμα πολλοί εμίσησαν, την δόξα ουδείς.
Αλλά όσο κι αν τον ανακάτευε, πάλι Αέρας Κοπανιστός τού προέκυπτε!
Παράλληλα προέκυπσε η γνώση ότι ο Αήρ ο Κοπανιστός, όσο και ν' ανακατευτεί, μόνον τον εαυτό του αναπαράγει.
Ετσι ανεκαλήφθησαν τα φρακτάλ.
Οπότε κάθησε και σκέφτηκε (έτσι κι αλλοιώς ήταν το μόνο που μπορούσε να κάνει) και κατέληκσε στο συμπέρασμα, ότι μιας και ήταν ο μόνος που υπήρχε, το μόνο που θα μπορούσε να αναπαραχθεί ήταν ο ίδιος.
Δεν του άρεσε βεβαια η ιδέα της αυτοϊκανοποίησης και της αυτοαναπαραγωγής, διότι ως γνωστόν, σε κανέναν δεν αρέσει να το κάνει δημόσια (δεν υπήρχαν ιδιωτικοί χώροι τότε).
Αλλά έκανε την ανάγκην φιλοτιμίαν και προσπάθησε.
Πάλιν δεν προέκυπσε τίποτις, διότι ως γνωστόν, δια την αναπαραγωγήν χρειάζονται 2.
Δεν το ήξερε αυτό ακόμα, οπότε συνέχισε την... προσπάθειαν μέχρις σκασμού (δεν είχε τίποτις καλλίτερο να κάνει).
Μόλις έσκασε (big bang) και γέμισε το σύμπαν με Αυτόν, ανακάλυπσε ότι το μόνο που μπορούσε ν' ασχοληθεί ήταν τ' άντερά του, και προσπάθησε να τα βάλει σε τάξη, διότι ως γνωστόν, μπλέκονται στα πόδια.
Παράλληλα ανακάλυπσε ότι το συμπαν ήταν μικρό για να τον χωρέσει και για να μπορέσει ν' αποκτήσει ευρυχωρίαν, συνέχισε ν' απλώνεται. Και συνεχίζει ακόμα, εξ ού και οι επιστήμονες μιλανε για διαστολήν του σύμπαντος.
Στην προσπάθειάν του να τακτοποιήσει τα σωθικά του, ανακάλυπσε ότι κάποια από αυτά του ήταν άχρηστα, οπότε επιστράτευσε τ' αντισώματά του για να τα περιορίσει.
Τα γνωρίζουμε σήμερα ως μαύρες τρύπες.
Διότι ως γνωστόν, οι μαύρες τρύπες προέρχονται από την διαίρεση του σύμπαντος με το μηδέν.
Αλλά και πάλι δεν του προέκυπτε δόξα, διότι για να δοξαστείς πρέπει να υπάρχουν κάποιοι που να το κάνουν, διότι ως γνωστόν, η αυτοδοξασία ονομάζεται και πσώνιο.
Πήρε λοιπόν κάποια από τα μόριά του, τα τοποθέτησε σε κάποιο κύτταρο και τα ονόμασε "ανθρώπους".
Το κύτταρο το ονόμασε Γη.
Ελα μου ντέ που έκανε λάθος (ουδείς αλάνθαστος γαρ), και οι άνθρωποι δεν τον εδόξαζαν...
Και παρενέβησαν τις εντολές Του (το μήλο κλπ) με αποτέλεσμα πάπαλα η δόξαα...
Κι επειδής την μ...κία πολλοί αγάπησαν, αλλά τον μαλ..κα ουδείς, αποφάσισε να τους καταστρέψει, κρατώντας ένα μόνον αντίγραφο-φυτό, το οποίο ήταν παντελώς άχρηστο, εκτός από το δοξάζειν (αυτό ήταν και το ζητούμενο).
Αλλά και πάλι κάποιοι του ξέφυγαν, από αυτούς που τον είχαν χεσμένο (πάλι λάθος έκανε), αλλά τους διατήρησε για να του λένε, όταν τα κακαρώνουν, τι γίνεται στο κύτταρό του, διότι οι απόγονοι τού αντιγράφου-φυτού το μόνο που έκαναν ήταν να τον δοξάζουν, οπότε τους ξαναέστελνε πίσω για να ανακυκλώνονται.
Κι έτσι ο Σαλούμπαρδος είχε την δόξα του, οι άνθρωποι την ησυχία τους και τα φυτά το νερό τους...(*)![]()
"Μπορεί ο ρόλος μας σ' αυτόν τον πλανήτη να μην είναι η λατρεία του θεού, αλλά η δημιουργία του."
ARTHUR C. CLARKE
(*)Οποιεσδήποτε ομοιότητες με γραφές και καταστάσεις, είναι τυχαίες...
Καλό;
Το πότε, παίζεται...
macedon
Ω μον ντιέ!
Κι αν είναι σαλιγκάρι, που μαζεύει τις κεραίες του;
Κι αν δεν τις μαζεύει που ευρίσκονται;
...και μην μου πεις στα κεφάλια κάποιων ή στα τρόλεϋ, διότι κσύνεις πληγές...
Η Αποκάλυψη της Brie Boy , ή αλλιώς η θεωρία της μεγάλης δίνης και οι επιστημονικές αναλύσεις της:
«Η αλήθεια όπως έφτασε στα δικά μου μάτια και αυτιά, και όπως θα σας την παραδώσω με λόγια απλά και λίγα, χωρίς πολλές πολλές επιστημοσύνες, έτσι ώστε να μιλήσει στις καρδιές σας και μόνο. Αν μνήμες ανάκατες ξυπνήσουν και ταράξουν τους ύπνους σας, είναι γιατί η αλήθεια κρούει και την δική σας υποσυνείδητη θύρα…
Το Χαός, αυτό που άνθρωποι και θεοί μίλησαν από μνήμης σε όλες τους τις θρησκείες, κυβερνούσε από πάντα. Και θα συνέχιζε να υπάρχει, ως ον εκ του μη όντος, ως το τίποτα που θρέφει τα τίποτα και όλα τα πάντα. Αν δεν υπήρχε εκείνο, το, ένα που εμφανίζεται σε κάθε εποχή, και καταπίνει την εποχή μαζί του, χάσκοντας σαν ξεδοντιασμένο στόμα στο σύμπαν …»
Έτσι αρχίζει το έργο «Η Αποκάλυψη της Brie Boy» το οποίο ακόμη και σήμερα φυλάσσεται στο Βατικανό, ενώ οι επιστήμονες κάνουν μια πρώτη προσπάθεια να το ερμηνεύσουν.
Ο γνωστός καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα, Ρίτσαρντ Μούφεν, εξηγεί:
«Είναι σαφής η αναφορά στο vortex, ή αλλιώς δίνη."
"Το vortex είναι ουσιαστικά μια σφαιρική περιοχή δύναμης. Μπορούμε να την περιγράψουμε ως υψηλή διηλεκτρική βιοκοσμική ακτινοβολία, που επέβαλε την τάξη στο σύμπαν. Μία φορά σε κάθε εποχή, (ανά δύο δισεκατομμύρια χρόνια) δημιουργείται ένα vortex, το οποίο ταράζει την χαοτική συμπεριφορά, γίνεται το κέντρο κάθε υπάρχουσας δύναμης, καταστρέφοντας τα μεταξύ τους όρια, και στο τέλος επιβάλλεται στα πάντα, δημιουργώντας κοσμικές συμπεριφορές, φυσική εξέλιξη και χωροχρονικές διαστάσεις.
Κοινώς, συγυρίζει τα πάντα, σαν συμπαντική νοικοκυρά.
Κάποια στιγμή το vortex ως κέντρο του κόσμου πλέον, κατορθώνει να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο της δημιουργίας και δημιουργεί τέλειες οργανωτικές συμπεριφορές στο Χάος, επιβάλλοντας την τάξη και την εξέλιξη."
Η προφήτης Brie Boy συνεχίζει αινιγματικά :
«Οι γνώσεις μας αυτές είναι σαν τα σπλάχνα μας. Υπάρχουν μέσα μας κρυμμένα κάνοντας σιωπηλά την δουλειά τους. Μόνο αν μας πονέσει κανένα, τα θυμόμαστε και ψάχνουμε να δούμε τι θα κάνουμε με αυτά.»
Οι επιστήμονες εξηγούν:
"Είναι αλήθεια πως υποσυνείδητα, η γνώση του vortex ενυπάρχει στον άνθρωπο:
Αρκεί και μόνο να ανατρέξει κανείς στην παγκόσμια λογοτεχνία και κινηματογράφο, για να διαπιστώσει ότι σχεδόν κάθε γραπτή περιγραφή ή κινηματογραφική σκηνή όπου ενέχεται η έννοια της «απότομης και καθοριστικής μετάβασης σε νέα πνευματική/ ψυχική/ σωματική κατάσταση», παραλληλίζεται ή και ταυτίζεται με την αίσθηση της δίνης και του στροβιλισμού.
Ακόμη και στην καθημερινότητα μας χρησιμοποιούμε εκφράσεις όπως "στη δίνη του πολέμου" ή "στη δίνη των ναρκωτικών" για να περιγράψουμε καταστάσεις με ιδιαίτερο πνευματικό ή ψυχικό φορτίο, όπου τα γεγονότα οδηγούν προς μια συγκεκριμένη κατάληξη, από την οποία δύσκολα μπορεί να ξεφύγει κανείς
Στο υποσυνείδητο του συνόλου των ανθρώπων, η δίνη ταυτίζεται με την αίσθηση της ραγδαίας και ανεξέλεγκτης αλλαγής του κόσμου που τους περιβάλλει."

Ή ακόμη και η αρχαϊκη μορφή της σβάστικα, με τα σπιράλ στα άκρα της, σύμβολο της έναρξης καθοριστικών αλλαγών και ανατροπών.

Για αυτόν άλλωστε τον λόγο οι Ναζί, θέλοντας να αποδώσουν την ανάγκη τους για αλλαγή του κόσμου, το επέλεξαν για σύμβολο τους.
Στοιχεία της ύπαρξης του vortex, βρίσκουμε και στην Ελληνική τέχνη, όπως οι σπειροειδείς κολώνες Κορινθιακού ρυθμού, ή ακόμη και οι μυστηριώδεις σπειροειδείς σχηματισμού που βλέπουμε σε πόρτες μονοκατοικιών, παλιότερων δεκαετιών.

Παράλληλα, η θύμηση της δίνης απαντάται και στην καθημερινότητα των σύγχρονων ανθρώπων, καθώς έχει παρατηρηθεί πως το 65% των ανθρώπων ζωγραφίζουν αφηρημένα σπειροειδή σχήματα όταν μιλούν στο τηλέφωνο ή βαριούνται στην δουλειά. Παράλληλα, την εντοπίζουμε αμυδρά στην λαϊκή ποίηση και στο τραγούδι όπως πχ στις Κρητικές μαντινάδες:
Δίνη στον άνεμο
Δίνη στον άνεμο
φωνή στον Αδη
δίνη στην ύφεση
φωνή στο κλάμα.
βουκέντρα στην ύφεση
πυργώστε την δίνη
ν' ανάψουν τα στήθια μου
φωτιά! Φωτιά!
«Η Αποκάλυψη της Brie Boy», κρίνεται ως έργο σιβυλλικό, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του παραμένει άφαντο. Οι τελευταίοι στίχοι που σώζονται:
«Αυτά για σήμερα. Πείνασα, πάω να φάω. Θα σας τα εξηγήσω όλα αύριο…»
Ποιο θα είναι όμως το επόμενο vortex? Οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί. Το επόμενο vortex δεν είναι αυτή τη φορά ακτινοβολία αλλά άνθρωπος. Θα γίνει το κέντρο της ανθρώπινης σκέψης, θα καταστρέψει τα όρια μεταξύ σκέψεων, με αποτέλεσμα όλες οι σκέψεις να ενωθούν σε μια… και στην συνέχεια θα καταστραφεί μαζί τους. Αν πράγματι, συμβεί κάτι τέτοιο, έξυπνες και ηλίθιες σκέψεις θα ενωθούν σε μια διάσταση, ώστε να μας φαίνονται όλες το ίδιο, και να μην μπορούμε να εύκολα να ξεχωρίσουμε τα γελοία από τα σοβαρά. Μήπως έχει ήδη φτάσει εκείνη η στιγμή?
« Ο καιρός γαρ εγγύς», απαντά χαμογελαστός ο Ρίτσαρντ Μούφεν…
"Eίμαι της άποψης ότι πρέπει να το βγάλουν από το Βατικανό, όπου φυλάγεται και να κλειδώσουν μέσα τον Μούφεν".
The Prophets' Journal
"Απλό και κατανοητό. Μ'αρεσε αν και δεν κατάλαβα τίποτε."
New York Times
"O λόγος του προφήτη δεν είναι για να κατανοείται, διαφορετικά δεν είναι προφητικός λόγος, είναι μυθιστόρημα."
Ludwig Von Heston, University of Texas
"Η Αποκάλυψη της Brie Boy είναι αυτό που έλειπε. Ανώτερο κι από τον Κώδικα Da Vinci".
The Washington Post
"To vortex μου έσωσε τη ζωή. Χάρη σ'αυτό έπιασα το lotto"
Ανώνυμος
"Χώρισε μόλις παντρεύτηκε η Αντζελα Δημητρίου"
Espresso
macedon
Edited by - macedon on 04/07/2005 21:22:49
Νομίζω ότι , έτσι όπως το έθεσες το θέμα,
η συμμετοχή δικαιολογήμένα είναι "ελαφρή"
και "χιουμοριστική". Δηλαδή, το συγκεκριμένο θέμα
ταιρίαζει πιο πολύ στο "τυριού και αχλαδιού" παρά εδώ.
Δεν θέλω να χαλάσω το αστείο κλίμα,
(να γίνω wet blanket που λένε οι αμερικάνοι)
αλλά νομίζω ότι πιο καλό θα ήτανε να γράφαμε εδώ
κάτι σαν ιστορία των θρησκειών
(δηλαδή η ιστορία της κοσμογονίας, απαλλαγμένη από την
αυθεντία του εκάστοτε δόγματος, κατι σαν παραμυθι των θρησκειών)
Συγγνώμη και πάλι , εάν δεν εκφράζω την πλειοψηφία των
συμμετεχόντων
xChamp
Μάλλον μας χρειάζεται και λίγο γέλιο.
Αλλά και πάλι δεν χρειάζεται ν' απολογείσαι φίλε μου.
Είσαι ευπρόσδεκτος!![]()
Εφόσον το παρόν forum είναι το ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ... δεν νομίζω ότι είμαστε off topic. Δεν λέει πουθενά ΑΛΛΗΘΟΦΑΝΕΙΣ ΜΥΘΟΙ & ΥΠΑΡΚΤΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ. Όλοι είμαστε εν γένει θρησκειοαρχηγοί.
Μη μου το χαλάς τώρα που έγινα προφήτης, μπας και εξασφαλίσω και γω τον επιούσιο...
Επ' ευκαιρίας παιδιά... κανάς πιστός? Κανά ταματάκι κανείς, καμία δωρεά υπερ πίστης του vortex? ![]()
quote:
Brie Boy
Επ' ευκαιρίας παιδιά... κανάς πιστός? Κανά ταματάκι κανείς, καμία δωρεά υπερ πίστης του vortex?
Εδώ! Πάρε τη γυναίκα μου και τη μάνα της ως δωρεά...
macedon
quote:
(Wet blanket? Χαχαχα, μνήμες proficiency ελλοχεύουν...)
Και party pooper , βεβαίως βεβαίως....![]()
quote:
macedon: Εδώ! Πάρε τη γυναίκα μου και τη μάνα της ως δωρεά...
Βεβαίως! Όλοι οι καλοί χωρούν. Ή κάνεις θρησκεία ή δεν κάνεις! Δεχόμαστε και καλογραίες και ... καλογρέες βεβαίως βεβαίως! Βρες και κανά κονδύλι υπέρ πίστεως και πατρίδας, και θα σε ανακυρρήξω σε... άγιο Μακεδών, προστάτη των απανταχού ΠΑΟΚτζήδων και πολυούχο της Τούμπας.
Xchapm, κάτι μου λέει πως το πήρες με Α το ρημάδι...![]()
quote:
Αμαλία μου,Νομίζω ότι , έτσι όπως το έθεσες το θέμα,
η συμμετοχή δικαιολογήμένα είναι "ελαφρή"
και "χιουμοριστική". Δηλαδή, το συγκεκριμένο θέμα
ταιρίαζει πιο πολύ στο "τυριού και αχλαδιού" παρά εδώ.
Γειά σου xchamp.
Τα ερωτήματα είναι σαφή:
Επινοήστε, ή βρείτε,
τα πιο απίστευτα σενάρια ή μύθους, που προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα:
πως;
ποιός;
πότε;
γιατί;
του κόσμου που ζούμε.
Του πλανήτη μας, αλλά και του σύμπαντος.
Οι καταθέσεις μου επίσης, ας θεωρηθεί πως συμπληρώνουν το θεματικό πλαίσιο.
Αν και πολύ θα το ήθελα να γράψω και τη θεωρία της γήινης ύπαρξης ως τεράστιου υπολογιστή, εντεταλμένου από δύο ποντίκια - όπως αναφέρεται στο "οδηγός διαγαλαξιακού οτοστόπ" του Ντάγκλας Άνταμς. Δεν έχω βρει ακόμα το χρόνο όμως και απ΄ότι φαίνεται, θα με προλάβει άλλος.
Δεδομένου, ότι η ύπαρξή μας στη γη, είναι ένα ανεξιχνίαστο μυστήριο, χωράνε πολλά σενάρια κοσμογονίας στο παρόν θέμα. Εγώ έτσι το βλέπω.
Καλό είναι βέβαια να μπορούμε να χειριστούμε το χιούμορ με τέτοιο τρόπο, που να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κάθε στιγμής.
Δηλαδή, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν μόνο δύο ακραίες καταστάσεις:
1) τώρα γράφω σοβαρά
2) τώρα γράφω ότι μου φαίνεται αστείο
Ενδιάμεση;
Για να δούμε...
Ποιος μπορεί να ανταπεξέλθει στην πρόκληση;
Το θέμα δέχεται:
Σοβαρές
αλλά και
χιουμοριστικές παρουσιάσεις.
Το σημαντικό όμως είναι:
Παρουσιάσεις
με εσωτερικό νόημα εννοείται. Όχι για να γεμίζουμε σελίδες ![]()
Πολλές από τις απαντήσεις που διάβασα, είχαν τα παραπάνω χαρακτηριστικά.
Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν. ![]()
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ανάλαφρα -μα ίσως βαθιά - δοσμένο...
τι θα λέγατε;
Να ευχαριστήσω το:
http://alex.eled.duth.gr/orfeas/kosmogonia.htm
(απ'όπου και έχω κάνει εξ'ολοκλήρου copy-paste το παρακάτω κείμενο)
Πάμε λοιπόν.

Στην αρχή
υπήρχε η Νύχτα.
Μόνη
στο σκοτάδι.
Μετά από καιρό η Νύχτα γέννησε ένα Αυγό
ένα τεράστιο ασημόλαμπο
φωτεινό Αυγό
σαν την ασημένια σελήνη στο σκοτεινό ουρανό.
Το Αυγό ήρθε καιρός που χωρίστηκε.
Και άνοιξε.
Το μισό κομμάτι έπεσε χάμω
και έγινε η γη που πατούμε.
Τ' άλλο μισό ανέβηκε ψηλά
κι έγινε ο ουρανός που κοιτούμε.
Κι απ’ το Αυγό
βγήκε ο Έρως
αυτός που όλα τα ενώνει
κι είναι στη ρίζα κάθε πλάσματος θνητού ή αθανάτου
ο Έρως.
Έσμιξε ο Έρως με τη Νύχτα
έσμιξε τον ουρανό με τη γη
και γεννηθήκαν όλα γύρω μας.
Ο ήλιος κι η σελήνη, το φως και το σκοτάδι
η στεριά και τα νερά, τα δέντρα, τα λουλούδια.
Τα βουνά και τα λιβάδια, οι θάλασσες και τα νησιά
τα ζώα, τα πουλιά και τα σερνούμενα.
Τέλος γεννήθηκε το γένος των αθανάτων
οι θεοί άρχοντες της πλάσης
και οι Τιτάνες γίγαντες τρομεροί
που περπατούσαν κι η γη έτρεμε.
Και στους Θεούς ανάμεσα πρώτος ο Δίας
ο βασιλιάς της πλάσης.
Κι ο Δίας κάποτε έγινε φίδι κι αυτό το φίδι
που ήταν θεός κατέβηκε στον Κάτω Κόσμο
κι έσμιξε με την Περσεφόνη.
Κι από την ένωσή τους γεννήθηκε
το μαγικό παιδί
ο Ζαγρέας
με δύο μικρά κέρατα στο μέτωπο
ο Ζαγρέας - Διόνυσος
ο νέος βασιλιάς του κόσμου.
Το παιδί αυτό έδωσε ο Δίας ν’ αναθρέψουν
στους γέρους που ‘χανε κι αυτόν αναθρέψει
στους Κουρήτες.
Μα οι Τιτάνες
οι τρομεροί γίγαντες που γυρνούν πάνω στη γη
ζηλεύουν το μαγικό παιδί
το νέο βασιλιά του κόσμου.
Κοιμίζουν τους Κουρήτες
και τα πρόσωπά τους αλείφουνε με γύψο.
Έτσι με πρόσωπα λευκά
πλησιάζουν την κούνια του παιδιού
και του προσφέρουν δώρα.
Του δίνουνε πρώτα το ρόμβο που βουίζει
έπειτα μια σβούρα
πήλινες κούκλες που κουνάν χέρια και πόδια
ένα τόπι αστραφτερό
και τέλος τον Καθρέφτη
Και τότε, καθώς το παιδί κοιτά το πρόσωπό του
στον Καθρέφτη
τ' αρπάζουνε γερά οι Τιτάνες.
Το μαγικό παιδί
μεταμορφώθηκε να τους ξεφύγει.
...
Έγινε ξάφνου γέρος – Λυπηθείτε με φώναξε
μα δεν τον αφήνουν
Έγινε παλικάρι με την μορφή του Δία του πατέρα του
για να τον σεβαστούν
έγινε φίδι με κέρατα
άλογο άγριο να τους τινάξει από πάνω του
λιοντάρι να τους σκίσει
ταύρος
Μα τότε υψώνουν τα μαχαίρια οι Τιτάνες
και τον ταύρο
προφταίνουν και τον σφάζουνε
το μαγικό παιδί
τον Ζαγρέα.
Κι έπειτα ανάβουνε φωτιά
οι Τιτάνες τα θεριά
και ψήνουνε και τρώνε τον σφαγμένο ταύρο.
Μα ο καπνός κι η τσίκνα
έφτασε στον ουρανό στον Δία
και σαν είδε ο πατέρας των θεών
σφαγμένο το παιδί του
ρίχνει φωτιά απ’ τον ουρανό
και τους καιει
στάχτες τους κάνει τους φονιάδες.
Η θεά Δήμητρα η γιαγιά του
μάζεψε τα σφαγμένα κομμάτια
και τα ένωσε και το μαγικό παιδί
αναστήθηκε.
Ο Ζαγρέας – Διόνυσος θριαμβευτής – αναστημένος
ανέβηκε στον Πάνω Κόσμο.
Μ’ από την στάχτη των φονιάδων
πλάστηκε το γένος των θνητών.
Έτσι όλοι οι άνθρωποι έχουμε μέσα μας δύο φύσεις.
Το ‘να κομμάτι μας είναι σκοτεινό
είναι η στάχτη των φονιάδων
είναι η τιτανική μας φύση.
Τ' άλλο κομμάτι μας είναι αθάνατο
είναι εκείνο που το λέν’ ψυχή
το αίμα του Ζαγρέα που ήπιαν οι γίγαντες
πριν να σκοτωθούν
Σ’ όλη του τη ζωή παλεύει ο άνθρωπος
να σώσει το αθάνατο μέρος του
το θεϊκό
και να πνίξει το μέρος του φονιά
το τιτάνειο.
Κύλησε το νερό και πέρασε ο χρόνος.
Μέχρι να ‘ρθει εκείνη η στιγμή
να γεννηθεί ο Ορφέας
όλα τούτα να διδάξει στους ανθρώπους
στα ιερά Μυστήρια
να τους πει για την ψυχή
και να φέρει της γνώσης
το φως.
πηγή:
http://alex.eled.duth.gr/
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Στην αρχή υπήρχε το Ενα, μία συμπυκνωμένη κουκίδα, ύλης και πνεύματος.
Το Ενα πέθανε και παθαίνοντας εξεράγει, εκτοξεύοντας ύλη και πνεύμα στον κενό χώρο. Από αυτά, σχηματίστηκαν τα πάντα γύρω μας (σε διαφορετικές αναλογίες ύλης και πνεύματος το καθένα), γαλαξίες, ήλιοι, πλανήτες, άνθρωποι, ζώα, φυτά.
Ετσι, πεθαίνοντας το Ενα, έδωσε ζωή στο Σύμπαν. Ισως κάποτε αρχίσει η αντίστροφη διαδικασία και ξαναφτιαχτεί μιά μικρή συμπυκνωμένη κουκίδα, το Δύο που με την σειρά του θα πεθάνει κάποια στιγμή και θα σχηματιστεί πάλι άλλο Σύμπαν και μετά....
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
quote:
Brie Boy
Βρες και κανά κονδύλι υπέρ πίστεως και πατρίδας, και θα σε ανακυρρήξω σε... άγιο Μακεδών, προστάτη των απανταχού ΠΑΟΚτζήδων και πολυούχο της Τούμπας.
Για να βρούμε κονδύλι, χρειάζεσαι ένα θαύμα με το οποίο θα έρθουν πιστοί (με τον οβολό τους φυσικά).
Άστο πάνω μου ![]()
macedon
Η Εικόνα της Brie Boy, ΔΑΚΡΥΖΕΙ! Χιλιάδες πιστοί σπεύδουν να δουν από κοντά το θαύμα και να καταθέσουν τον οβολό τους (ελάχιστο ποσό 8 Ευρώ, δεκτές πιστωτικές κάρτες). To Vortex έκανε πάλι το θαύμα του...
Επειδή προβλέπεται μεγάλη κοσμοσυρροή, οι πιστοί μπορούν να προκαταβάλλουν τον οβολό τους online, στη διεύθυνση:
http://www.dosekaimenamparmpa/thavma.html
macedon
Εξελίσσεσαι σε μεγάλο vortexιακό, τέτοια προπαγάνδα ούτε ο Απόστολος Παύλος! Ετοιμάσου για περιοδείες ανά την Ελλάδα και την Κύπρο, όπου θα κηρύττεις τον λόγο μου. Τις ομιλίες σου θα ανοίγει με συναυλία ο Νταλάρας και η Καλομοίρα.
. Η εικόνα μου θα εκτεθεί οσονούπω σε λαϊκό προσκύνημα (σε κρεμμυδοφυτείες κατά προτίμηση...}
Όσοι πιστοί προσέλθετε... με τα 8 ευρώ ανά χείρας!
ΠΙΣΤΩΣΗ ΔΕΝ ΔΙΔΩΜΕΝ που λέει και ο μπακάλης μου!