- ΤΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:Όταν μιλάω γιά άνοδο, εννοώ την άνοδο της ψυχής πρός τον δημιουργό.
Γιά την άνοδο αυτή χρειαζόμαστε ΚΑΘΕ ΙΚΜΑΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
Όταν δίνεις (ΚΑΙ όταν παίρνεις) σίγουρα είναι δέσμευση και ως επακόλουθο χάσιμο ενέργειας. Αυτό ειναι απόλυτο.
Καλησπέρα σε όλους .
Αγαπητέ glinaaea θα ήθελα να εκφράσω τις απόψεις μου για το θέμα που έθεσες και να διαφωνήσω κάθετα μαζί σου.
Παραθέτω ένα απόσπασμα παρακάτω που νομίζω ότι αυτές οι λίγες γραμμές μπορούν να δώσουν το μέγεθος της ανιδιοτελούς προσφοράς.
«Μια ζωή μη βίας, φιλαλήθειας, αγνότητας της καρδιάς και ταπεινότητας, συμβάλλει στην ισορροπία του νου που απαιτείται για να έχει κανείς καρποφόρους και γεμάτους εμπειρίες διαλογισμούς. Όμως, η ανιδιοτελής εξυπηρέτηση μάς παρέχει εκείνο το συστατικό της χάρης που βοηθάει να ανοίξουν οι εσωτερικές πύλες.»
Σαντ Ρατζίντερ Σινγκ
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω βέβαια ότι όταν μιλάμε για προσφορά εννοούμε ότι όταν δίνουμε δεν περιμένουμε ανταπόδωση με κανένα τρόπο για οτιδήποτε έχουμε προσφέρει. Με αυτό το τρόπο όταν δηλαδή δεν έχεις προσκόλληση στο αποτέλεσμα, δε χάνεις ενέργεια για την οποία ανησυχείς.Το παράδοξο με την Αγάπη είναι ότι περισσότερο δίνεις τόσο περισσότερο κερδίζεις!
quote:
Όταν μιλάω γιά άνοδο, εννοώ την άνοδο της ψυχής πρός τον δημιουργό.
Γιά την άνοδο αυτή χρειαζόμαστε ΚΑΘΕ ΙΚΜΑΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
Όταν δίνεις (ΚΑΙ όταν παίρνεις) σίγουρα είναι δέσμευση και ως επακόλουθο χάσιμο ενέργειας. Αυτό ειναι απόλυτο.
[font=Tahoma]Καλησπέρα σε όλους .
Αγαπητέ glinaaea θα ήθελα να εκφράσω τις απόψεις μου για το θέμα που έθεσες και να διαφωνήσω κάθετα μαζί σου.
Παραθέτω ένα απόσπασμα παρακάτω που νομίζω ότι αυτές οι λίγες γραμμές μπορούν να δώσουν το μέγεθος της ανιδιοτελούς προσφοράς.
«Μια ζωή μη βίας, φιλαλήθειας, αγνότητας της καρδιάς και ταπεινότητας, συμβάλλει στην ισορροπία του νου που απαιτείται για να έχει κανείς καρποφόρους και γεμάτους εμπειρίες διαλογισμούς. Όμως, η ανιδιοτελής εξυπηρέτηση μάς παρέχει εκείνο το συστατικό της χάρης που βοηθάει να ανοίξουν οι εσωτερικές πύλες.»
Σαντ Ρατζίντερ Σινγκ
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω βέβαια ότι όταν μιλάμε για προσφορά εννοούμε ότι όταν δίνουμε δεν περιμένουμε ανταπόδωση με κανένα τρόπο για οτιδήποτε έχουμε προσφέρει. Με αυτό το τρόπο όταν δηλαδή δεν έχεις προσκόλληση στο αποτέλεσμα, δε χάνεις ενέργεια για την οποία ανησυχείς.Το παράδοξο με την Αγάπη είναι ότι περισσότερο δίνεις τόσο περισσότερο κερδίζεις!
[/quote]
SATGAGI ΩΡΑΙΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ
ΕΧΕΙΣ ΩΡΑΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΒΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ
Για να ανταποκριθει ο ανθρωπος στα πιστευω του τα συναισθηματα
το ενστικτο οφειλει να οδηγηθει και σε πυλες που ειναι αγνωστες
σε αυτον τον κανουν απροβλεπτο και "κακο" αυτο ομως ελεγχεται
μεσα του και ισορροπειται γιατι οταν επιλεξει θα παραβει δικους
του ηθικους κανόνες που εχει προσαρμόσει μόνος του αυτο δεν
ειναι εξάρτηση απο την ανέχεια του ευάτου του με αποτέλεσμα
η ψυχή που καθοδηγείται μεσα του να τον συμμορφώνει ανάλογα!!
ετσι το λαθος και το σωστο ειναι θεικα μεσα του σαν μια ζυγαρια
που θελει ενα βαρος και το περιμενει για να ζυγιστει!!
η μεταβαση του σε ενα ανωτερο επιπεδο νοησης και πνευματικης
ανελιξης θα τον απαλλαξει απο το βαρος της συνειδησης του!!
στην κυριαρχη ουσια δεν διακατεχεται απο αλαζονεια αλλα απο υπερμετρο
εγωισμο και σε συνδυασμο με ανεξελεγκτη φιλοδοξια υποσκαπτει
το βασικο προτερημα-αισθηση που ειναι η θεωση της ψυχης!!
συγχωρεσε το λαθος
προχωρα στο επομενο
μην θυμασαι το προηγουμενο
η αγαπη ειναι παντοτινη
gh
Συμφωνώ πως ο εγωισμός υποσκάπτει τη πορεία μας προς τη Θέωση.
Στο μυστικισμό λέγεται πως αυτός που ακολουθεί ένα πνευματικό μονοπάτι, το τελευταίο πράγμα που θα αφήσει είναι το Εγώ του.
Όντως το λάθος και το σωστό είναι πάντα μέσα μας και η φωνή της ψυχής (συνείδηση) μας το δείχνει, αλλά εμείς τις περισσότερες φορές κλείνουμε τα αυτιά μας.
θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι ενώ η ψυχή θα έπρεπε να οδηγεί το νου και ο νους τις αισθήσεις, συμβαίνει το αντίθετο δηλαδή οι αισθήσεις καθοδηγούν το νου και ο νους τη ψυχή. Όταν με τη Χάρη και τη βοήθεια του Θεού ξεκινήσει η προσπάθεια της ψυχής να τραβήξει το νου, τότε θα αρχίσει και το ταξίδι της επιστροφής μας.
"One glance of the Master
can make our soul
dance in ecstasy"
quote:
θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι ενώ η ψυχή θα έπρεπε να οδηγεί το νου και ο νους τις αισθήσεις, συμβαίνει το αντίθετο δηλαδή οι αισθήσεις καθοδηγούν το νου και ο νους τη ψυχή. Όταν με τη Χάρη και τη βοήθεια του Θεού ξεκινήσει η προσπάθεια της ψυχής να τραβήξει το νου, τότε θα αρχίσει και το ταξίδι της επιστροφής μας.
ΑΓΑΠΗΤΕ SATSAGI
οι αισθήσεις μας,ο νους και η ψυχη ειναι "ένα" αλληλοεξαρτιονται
μεταμορφωνονται,προσαρμοζονται εννοω η ψυχη προσπαθει να καταλαβει
τον νου οταν ο νους ειναι καθαρος ειδαλλως ειναι δυσκολο και η ψυχη
φτανει σε πλαισια αποσυντονισης και βλαβης αυτο δυσκολευει και τον
νου που οταν δεν υπαρχει ο σωστος συντονισμος φτανει τα ορια της
παρανοιας μονο η λογικη τον επαναφερει πισω στην θεωση της ψυχης.
οι αισθησεις παιζουν μεσαζοντα ρολο για την κατευθυνση της ψυχης
και του νου αλλα εχουν αλλες διεργασιες με αποτελεσμα να "βλεπει"
η ψυχη αυτα που δεν βλεπουν αλλοι!!
οι αισθησεις ειναι παρα πολλες που δεν τις κατανοει ο ανθρωπος
γιατι ειναι ετσι "προγραμματισμενος" μονο οταν φτασει στο σημειο
να αξιοποιησει αυτες τις αισθησεις θα φτασει στην θεωση που εχει
μεσα του σε μεγαλο βαθμο.
ο θεος που εχει μεσα του αναβαθμιζεται με τον χρονο και οταν ειναι
ετοιμος προσελκυει την υπαρξιακη του οντοτητα προς το συμπαν.
το συμπαν περικλειει τις θεικες οντοτητες που αντικατοπτριζουν
τον κοσμο του συμπαντος με τις αεναες ψυχες των ανθρωπων.
η αλληλουχια δυναμεων του κοσμου μας με το απεραντο συμπαν
μας δινει την θεωση του ανθρωπου!!
συμπαν = θεος
η αγαπη ειναι παντοτινη
gh
quote:quote:
θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι ενώ η ψυχή θα έπρεπε να οδηγεί το νου και ο νους τις αισθήσεις, συμβαίνει το αντίθετο δηλαδή οι αισθήσεις καθοδηγούν το νου και ο νους τη ψυχή. Όταν με τη Χάρη και τη βοήθεια του Θεού ξεκινήσει η προσπάθεια της ψυχής να τραβήξει το νου, τότε θα αρχίσει και το ταξίδι της επιστροφής μας.ΑΓΑΠΗΤΕ SATSAGI
[i]
quote:
οι αισθήσεις μας,ο νους και η ψυχη ειναι "ένα" αλληλοεξαρτιονται
μεταμορφωνονται,προσαρμοζονται εννοω η ψυχη προσπαθει να καταλαβει
τον νου οταν ο νους ειναι καθαρος ειδαλλως ειναι δυσκολο και η ψυχη
φτανει σε πλαισια αποσυντονισης και βλαβη
Αγαπητέ FHILOSOFOS1
θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ότι οι αισθήσεις μας,ο νους και η ψυχη ειναι "ένα".
Η ψυχή είναι ένα κομάτι του Θεού. Είναι σταγόνα από τον Ωκεανό της Πανσυνειδητότητας, είναι άφθαρτη και αθάνατη.
Απ' ότι λέγεται στις μυστικιστικές παραδόσεις, ο νους είναι ένα εργαλείο, ένα κάλυμα που παίρνει η ψυχή απο το νοητικό επίπεδο κατά τη καθοδό της στο υλικό επίπεδο.Αυτός ο νους παίρνει ζωή, μόνο από τη ψυχή. Όταν η ψυχή αφήσει το υλικό σώμα τότε αυτό αχρηστεύεται, το ίδιο και ο νους. Ο νους δεν έχει αυτοσυνείδηση ούτε αυτοενέργεια αλλά για να λειτουργήσει πρέπει να έρθει σε επαφή με τη ψυχή να "εμψυχωθεί" δηλαδή.
Όταν λοιπόν ή ψυχή δώσει ζωή στο νου του δόσει συνείδητότητα δηλαδή την επίγνωση ότι εκείνος, ο νους είναι μια ξεχωριστή οντότητα και από εκείνη τη στιγμή ο προ ολίγου άψυχος νους αποκτάει μία αυτονομία και μία επιβολή πάνω στη ψυχή, που άβουλη προσκολλάται σ’αυτόν και αφήνεται να την οδηγεί, όπου εκείνος θέλει.
"One glance of the Master
can make our soul
dance in ecstasy"
quote:
θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ότι οι αισθήσεις μας,ο νους και η ψυχη ειναι "ένα".
Η ψυχή είναι ένα κομάτι του Θεού. Είναι σταγόνα από τον Ωκεανό της Πανσυνειδητότητας, είναι άφθαρτη και αθάνατη.
Απ' ότι λέγεται στις μυστικιστικές παραδόσεις, ο νους είναι ένα εργαλείο, ένα κάλυμα που παίρνει η ψυχή απο το νοητικό επίπεδο κατά τη καθοδό της στο υλικό επίπεδο.Αυτός ο νους παίρνει ζωή, μόνο από τη ψυχή. Όταν η ψυχή αφήσει το υλικό σώμα τότε αυτό αχρηστεύεται, το ίδιο και ο νους. Ο νους δεν έχει αυτοσυνείδηση ούτε αυτοενέργεια αλλά για να λειτουργήσει πρέπει να έρθει σε επαφή με τη ψυχή να "εμψυχωθεί" δηλαδή.
Όταν λοιπόν ή ψυχή δώσει ζωή στο νου του δόσει συνείδητότητα δηλαδή την επίγνωση ότι εκείνος, ο νους είναι μια ξεχωριστή οντότητα και από εκείνη τη στιγμή ο προ ολίγου άψυχος νους αποκτάει μία αυτονομία και μία επιβολή πάνω στη ψυχή, που άβουλη προσκολλάται σ’αυτόν και αφήνεται να την οδηγεί, όπου εκείνος θέλει.
φιλε satsagi
οταν εννοω οτι γινονται "ενα" εννοω οτι συνεργαζονται σαφως δεν ειναι τα ιδια απλα τα βαζω σε εισαγωγικα για να δωσω μια συγκεκριμενη
εννοια "ταυτοσημων" φρασεων-λεξεων-καταστασεων!!
στο "τοπικ" περι ψυχης αναφερω αναλυτικα τα πιστευω μου ως αντιληψη
και διαισθηση ενστικτο και αποψη!
o μυστικισμος μου αρεσει και κινουμαι σε αυτα τα επιπεδα αν και ειναι
ατελειωτα γιατι το ευρος των γνωσεων ειναι μεγαλο!
η αποψη μου οτι αυτα που λες ειναι κατανοητα αλλα δεν μπορω να τα πιστεψω αν δεν τα ερευνησω!!
η συνειδητοτητα λειτουργει μονο μεσα μας γιατι στην κυριαρχη
ουσια του πνευματος στο συμπαν δεν προσδιοριζεται
η αγαπη ειναι παντοτινη
δες μεσα στο σκοταδι
ερευνησε αλλα μην πιστευεις ακομα
gh
οπως περιγραφεις την πραξη αυτη ετσι νοιωθω και εγω ....παρ'ολο που μερικες φορες εχω καταλαβει οτι ο αλλος το εκμεταλεβετε αυτο το να δινεις η να προσφερεις βοηθεια ....και εκει παλι δεν με νοιαζει.. οχι πως δεν το εχω σκεφτει η καταλαβει.. απλα λεω δεν βαριεσαι αφου μπορω γιατι να μην το κανω .
εσυ πως αντηδρας οταν καταλαβαινεις κατι τετοιο???
συγγνωμη που ρωταω και αν θελεις μου απαντας ...
θα σεβαστω καθε σου πραξη
σ'ευχαριστω
Κατερινα
0123
Το να δινεις καμια φορα πληγωνει,πονα
Το να δινεις μεσα απο την καρδια σου υπαρχει???
Ποιος δινει???Τι δινει???Γιατι πολλες φορες ζητα πραγματα πισω???
Δεν δινουν αλλα παιρνουν..
Δεν δινουν,μονο ξερουν να πονουν..
Όσο η γυναίκα θα έχει κατώτερη θέση από τον άνδρα στην κοινωνία,η ανθρωπότητα θα φωτίζεται απ'τον μισό της ήλιο.
Αλλα,γνωριζω πολυ καλα πως οποιος δινει σε καποιον,με τον τροπο του ο αλλος του δινει κατι..ισως μικρο αλλα θαυματουργο!
Όσο η γυναίκα θα έχει κατώτερη θέση από τον άνδρα στην κοινωνία,η ανθρωπότητα θα φωτίζεται απ'τον μισό της ήλιο.
εγω(χωρις να θελω να θελω να φανω υπεροπτης)θελω να δινω...δεν μου αρεσει να περνω κατι χωρις να δωσω...αισθανομαι πολυ ασχημα...
βεβαια δεν ειναι παντα καλο αυτο αλλα πιστευω πως ετσι δεν μενει ποτε κανεις παραπονεμενος...
Αυτό το βιβλίο του είχε ανταπόκριση στο κοινό και κάποιος του έστειλε τις απόψεις του οι οποίες εντυπωσίασαν τον συγγραφέα.
Αυτός ο άνθρωπος που δηλώνεται μόνο ως Joe υποστηρίζει ότι οι εξωγήινοι αφαίρεσαν την τρίτη αλυσίδα DNA που είχαμε ως τότε ως ανθρώπινο είδος. Αυτήν η τρίτη αλυσίδα έκανε έτσι ώστε να μπορούμε να συνδέουμε τις λειτουργίες των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου. Αυτό οδήγησε στο να χάσουμε την ικανότητα να συνδεόμαστε συνειδητά με τα ανώτερα επίπεδα πραγματικότητας και να χάσουμε την ικανότητα να κάνουμε αστρικά ταξίδια.
Αυτή η επέμβαση των εξωγήινων μας έκανε σκλάβους τους και από τότε χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του δυναμικού του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Περισσότερα...
http://www.100megsfree4.com/farshores/ufojd.htm

ennoo oti pistevo apolita stin iparxi tous, ke den apoklio to gegonos
oti mpori na epexan kapio rolo stin anaptixi ke isos ke sto DNA mas
(leo "mpori" giati kanis den mpori na to pi me sigouria..pros to paron toulaxisto)alla afto me to 10% tou egkefalou mas to vrisko kapos ipervoliko.
den imaste sklavi ton exogiinon, alla tou idiou mas tou eaftou.ke mono an kataferoume na ton nikisoume tha mporesoume na kerdisoume me tin axia mas to ipolipo dinamiko tou egkefalou mas.Exallou arketa dora mas edose i fisi..ta ipolipa "eftihos" tha prepi na ta kerdisoume moni mas... na min ta theloume ke ola etima e?
Δε θα σχολιάσω το θέμα των εξωγήινων, αλλά αυτό για το 10% που σε "ενόχλησε". Ειναι επιστημονικά αποδεδειγμένο αυτό, ότι ο μέσος άνθρωπος χρησημοποιεί περιπου αυτο το ποσοστό του εγκεφάλου του. Επάνω στην επιστημονική αυτή βεβαιώση κάνω την ερώτηση: "Αν έπρεπε ο ανθρώπινος εγκέφαλος να χρησημοποιεί το 10% αυτού, τότε τι θέλουμε το υπόλοιπο 90%;;; Μόνο βάρος και όγκο καταλαμβάνει!!!"
Αν όμως σε πάρα πολύ παλαιές εποχές, έγινε κάτι τέτοιο, (που το θεωρώ ίσως και πραγματικό γεγονός)... μμμμ για την "κατάντια" του ανθρώπου ναι ίσως να φταινε και οι εξωγήινοι και φυσικά ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Μη ξεχνάς οτι η μυστική παράδοση μας λέει για πολιτισμούς απέιρου κάλους καλύτερους απο τους σημερινούς και για επιτεύγματα πολύ πιο συνταρακτικά απο τα δικά μας. Ως παράδειγμα σας φέρνω την γνωστή μας ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ...
Κέλσος
Θέλω, όμως, να ξεκαθαρίσω κάτι όχι μόνο σε εσένα αλλά και σε όλους τους επισκέπτες του Φόρουμ.
Αυτός ο τομέας των "ΝΕΩΝ" δεν εκφράζει προσωπικές μου απόψεις. Τα νέα αυτά είναι νέα σημαντικά από τον χώρο του ανεξήγητου, του μυστηρίου και πολλές φορές τα σχόλια μου είναι λίγο χιουμοριστικά και μερικές φορές επικριτικά για το θέμα κάποιων μηνυμάτων.
Ειδικά όμως σε αυτό το Φόρουμ των Νέων δεν θέλω να "περάσω" προσωπικές απόψεις αλλά να ανταποκριθώ σε έναν από τους σκοπούς της δημιουργίας του Esoterica.gr που είναι και η ενημέρωση των επισκεπτών στους τομείς που προανέφερα.
Υπάρχουν άλλα Φόρουμς (ή πιο σωστά, Φόρα)του Esoterica.gr στα οποία εκφράζω πιο προσωπικές απόψεις. Αν τα δεις θα μπορέσεις να σχολιάσεις αυτές τις απόψεις κι έτσι να σου απαντήσω μέ βάση τις δικές μου προσωπικές απόψεις.
Σε αυτήν την κατηγορία του Φόρουμ όμως μπορείς (και οι υπόλοιποι το ίδιο) να κάνεις σχόλια πάνω στα Νέα (τα οποία μπορεί να είναι πολύ καλά και σοφά), αλλά δεν χρειάζεται να απαντήσω σε κάτι το οποίο δεν είναι δική μου άποψη, γιατί δεν θα ήταν δίκαιο και σωστό.
Πάντως ευχαριστώ για τα σχόλιά σου, δείχνουν άνθρωπο που δεν θέλει, στο όνομα της Εσωτερικής Γνώσης, να δεχτεί ο,τιδήποτε του προσφέρουν ως Αλήθεια αλλά θέλει να χρησιμοποιήσει το Νου του και την Διάκρισή του και αυτό είναι προς τιμή σου.
Εγώ, όμως, ως ένας από τους συνεργάτες του Esoterica.gr, θα παρουσιάζω, (ας πούμε ως ένα είδος... εσωτεριστή-δημοσιογράφου) νέα για UFO και εξωγήινους γιατί είναι ένα θέμα που ανήκει στην θεματολογία αυτού του site και δεν μπορώ να λογοκρίνω αυτές τις απόψεις.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΙ ή ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ Π.Χ. U7 B.M.W. TURBO 12 K.A.
ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ή ΠΟΥ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ? ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ & ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ & ΤΟ ΨΕΜΑ ΓΙ'ΑΥΤΕΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Τ.Σ.
αναπτυγμένοι πριν την εποχη του κατακλυσμού. Θα ήθελα να βρω κάποιες λεπτομερείς πληροφορίες, αν υπάρχει κάποια σελίδα.Ξέρει κανείς τίποτα? Παλια διάβαζα κάτι κόμικς επιστημονικής φαντασίας του τύπου πόλεμος των άστρων αλλά θεωρούσαν ότι η εποχή ήταν προϊστορική.
Θα ήθελα να διαβάσω κάποιο μυθιστόρημα με περιγραφή ενός αναπτυγμένου προκατακλυσμιαίου πολιτισμού, αν υπάρχει.
EIKONIKOS
αναπτυγμένοι πριν την εποχη του κατακλυσμού, τότε κάνε μια επίσκεψη στο site: http://www.geocities.com/ancienthellas/index.html.
ΑΡΑΓΕ, ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ????
ΑΧ! ΑΗΔΙΑΣΑ!
η δηναμη της μαγειας ειναι μεγαλη
Πόσα χρόνια έζησαν κάποια πρόσωπα της βίβλου
quote:
Ονομα - Διάκεια ζωής (χρόνια)
Αδάμ - 930
Κάιν 922
Αβελ 23
....
Μαθουσάλας 969
Λαμέχ 777
Νώε 950
Σεμ 600
Τεράχ 205
Αβραάμ 175
Ισμαήλ 137
Ισαάκ 140Όλοι από τον Αδάμ μέχρι το Νώε, δηλαδή πριν τον τελευταίο κατακλυσμό ζούσαν σχεδόν για 1000 (χίλια) χρόνια, εκτός απ' τον Αβελ που δολοφονήθηκε.
Μετά το Νώε, δηλαδή μετά τον τελευταίο κατακλυσμό, άρχισε μια ραγδαία μείωση της διάρκειας ζωής για να φθάσει στα σημερνά επίπεδα των 80 χρόνων.
Η ηλικία των κλώνων μειώνεται αισθητά
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Έξι χρόνια έζησε το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο
Δύο χρόνια μετά τη δημιουργία του, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα κύτταρα του θηλαστικού άρχισαν να εμφανίζουν σημάδια γήρανσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες τα πρόβατα ζουν 12 με 15 χρόνια.
Πηγή: http://www0.bbc.co.uk/greek/news/030214_dolly.shtml
--------------------------------------------------------------------------------
Η ηλικία του προβάτου από το οποίο πήραν κύτταρα για την κλωνοποίηση ήταν 5 χρονών.
Με απλά λόγια, όταν γεννήθηκε το κλωνοποιημένο πρόβατο, ήταν βιολογικά 5 χρονών, είχε δηλαδή την ίδια ηλικία με το δότη του κυττάρου.
Θα ήταν παράτολμο να αναρωτηθούμε μήπως έγινε κλωνοποίηση μετά τον κατακλυσμό και γιαυτό μειώθηκε ραγδαία η διάρκεια ζωής των ανθρώπων;
Τα στοιχεία που έχουμε το επιβεβαιώνουν
Edited by - κώστας on 27/06/2003 22:30:19