ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Το φατνόσπιτο (χωροχρονική & πολεοδομική μελέτη) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Το φατνόσπιτο (χωροχρονική & πολεοδομική μελέτη) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

europaios230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/06/2009, 13:43:02
quote:
Robben

Με βαση την ανασυσταση του κειμενου, είναι ιδιο με το πρωτοτυπο κατά 98.3%.

Το υπόλοιπο 1,7% των πιθανοτήτων να είναι αλλοιωμένα τα κείμενα, θα πρέπει να εξεταστεί ώστε να αποκλειστεί εντελώς. Εφ' όσον δεν έχει ακόμη αποκλειστεί, παραμένει ενεργή η πιθανότητα να είναι αλλοιωμένα, ή να έχουν υποστεί παραφράσεις, προσθήκες κτλ. Όταν θα μας φέρεις το 100%, το συζητάμε ξανά ... [αν βέβαια όλα αυτά τα νούμερα είναι αλήθεια, αν βέβαια τα έχει πει ο καθηγητής, αν βέβαια έχει γίνει ποτέ αυτή η διάλεξη ... θα τα δούμε όλα ... μην αγχώνεσαι, σιγά σιγά ... εσείς απλώς συνεχίστε να έχετε "ανεβασμένο" το pdf, μόνο αυτό ... ]

quote:
Robben

Όμως πρεπει να καθορισουμε τα κριτηρια. Το ότι καποια από αυτά γραφτηκαν σε εκεινη την περιοδο , δεν τα κανει αυτοματως αυθεντικα (γνησια αποστολικα δηλαδη).

Όποια κριτήρια και να καθορίσουμε φίλε, δεν θα γίνουν αποδεχτά από εσάς. Εσείς δέχεστε μόνο τα 4 ευαγγέλια. Δεν μπορεί δηλ. ούτε να γίνει συζήτηση επί των κριτηρίων, ούτε να γίνει κάποιου είδους διαπραγμάτευση σ' αυτό. Είστε αδιαπραγμάτευτοι - καλώς ή κακώς - συνεπώς, δεν μπορεί να γίνει τίποτε. Όταν ανοίξει λίγο το μυαλουδάκι σας, όταν έρθουν κι άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα π.χ των Απόκρυφων, τότε αν θες, καθορίζουμε και τα κριτήρια.

quote:
Robben

Θα μπορουσε ο συγγραφεας να το αναφερει αυτό για να γινει πιο πιστευτος.

Ω, ναι, βέβαια, το ίδιο θα μπορούσε να είχε κάνει και ο Ιωάννης με 'κείνον τον Ενεστώτα στην δεξαμενή της Βηθεσδά [ κατά Ιωάννην 5:2-9 ] ... βέβαια, ασφαλώς ... συμφωνώ απόλυτα ...

Edited by - zip on 07/06/2009 15:24:21

RobbenΜέλος
07/06/2009, 18:27:22
quote:

......γιατί τους βολεύουν. Το αν το κάνουν νόμιμα ή παράνομα δεν τους ενδιαφέρει. Το αν χρησιμοποιούν το όνομα του Χρηστίδη, ούτε κι αυτό τους ενδιαφέρει, ok

Για να λενε για τον κ Χριστιδη και να αναφερουν το συγκεκριμενο πανεπιστημιο, σημαινει ότι οντως ετσι εγινε. Διαφορετικα δεν θα ανεφεραν όλα αυτά, αλλα θα μιλουσαν γενικα. Και ποσο μαλλον όταν τα δημοσιευουν σε κοινη θεα. Και ποσο μαλλον όταν ο κ Χριστιδης είναι τοσο γνωστο προσωπο.
quote:
[ όχι, τότε τελείωσε το μαγείρεμα, τότε βγήκε το φαγητό απ' τον φούρνο

Μιλας για ‘’μαγειρεμα’’ χωρις ακομα να μου το εχεις αποδειξει. Σκεψου που σε οδηγει ο φανατισμος σου.
quote:
Θα κάνω κάτι καλύτερο φίλε, μην ανησυχείς, θα σου πω σε λίγες μέρες ... υπομονή my friend, υπομονή ...

Θα περιμενω………
quote:
άκουσε αγαπητέ μου, όταν ένας καθηγητής δίνει μια διάλεξη, αυτά που λέει, δεν αντιπροσωπεύουν την Πανεπιστημιακή κοινότητα, ούτε μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επίσημα "πανεπιστημιακά στοιχεία". Είναι στοιχεία, προερχόμενα από έναν άνθρωπο - σαφώς διαθέτουν κάποια αξιοπιστία γιατί προέρχονται από έναν καθ. Πανεπιστημίου - παρά τούτο όμως, δεν αντιπροσωπεύουν τις επίσημες θέσεις ενός Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Μπορώ να σου φέρω εγώ άλλες διαλέξεις, από άλλους καθηγητές που να λένε άλλα πράγματα.

Σαφως και είναι αγαπητε μου. Λαθος κανεις. Ο ανθρωπος μιλησε με στοιχεια. Δεν τα εβγαλε από το μυαλο του. Είναι πανεπιστημιακα στοιχεια (του συγκεκριμενου τμηματος). Δεν ειπα ότι αντιπροσωπευουν ολο το πανεπιστημιο. (Και πως είναι αυτό δυνατο, αφου το ιδιο το πανεπιστημιο είναι χωρισμενο σε τοσα τμηματα και κλαδους).
quote:
Αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ θα κλέψω τα λόγια κάποιου, θα τα κάνω κείμενο, θα χρησιμοποιώ το όνομά του και το όνομα του Πανεπιστημίου και θα τα "ανεβάσω" στο Internet ... σοβαρευτείτε, είστε γελοίοι ...

Εσυ να σοβαρευτεις και να αφησεις τις γελοιοτητες που λες. Που ενώ ακομα δεν εχεις στοιχεια, βγαζεις και συμπερασματα. Ουδεμια σχεση εχω με αυτά που λες. Τα στοιχεια δανειστικα, και εδωσα το λινκ και το ποιος εκανε τις συγκεκριμενες διαλεξεις. Αντι να σκεφτεις ότι τα στοιχεια αυτά (δηλαδη οι χρονολογησεις και ο αριθμος ολων των χειρογραφων είναι αληθινα) και να απαντησεις σε αυτά, καθεσαι και με κατηγορεις (ο ιδιος λες ‘’σοβαρευτειτε, ειστε γελοιοι’’), νομιζοντας ότι ετσι θα ‘’ριξεις’’ τον συνομιλητη σου. Από κωλοτουμπες πατε καλα. Ακομα και ‘’κλοπη’’ να εγινε (που δεν νομιζω), αυτό δεν λεει ότι τα στοιχεια είναι πλαστα , αλλα ότι είναι ΑΛΗΘΙΝΑ. Κανεις ποτε που θα εκανε κατι τετοιο, δεν θα χρησιμοποιουσε ΠΛΑΣΤΑ στοιχεια , λεγοντας και ποιος τα ειπε. Και εκθέτοντας αυτά στο διαδυκτιο.
quote:
Αν ο κ. καθηγητής ήθελε αυτά τα πράγματα να γραφτούν, θα το έκανε. Αν ήθελε να γνωστοποιηθούν, πάλι θα το έκανε. Δεν θα περίμενε κάποιους πλαστογράφους να το κάνουν ...

Εχεις την γνωμη του για αυτά? Ή τα λες από μονος σου…..
quote:

και δεν σ' ενδιαφέρει αν αυτά που γράφονται σ' αυτό το pdf είναι αληθινά ; έτσι εύκολα πιστεύεις ένα πλαστογραφημένο έγγραφο που βρίσκεις στο internet ; ok ...

Αποδειξε το ότι είναι πλαστογραφημενο…….συκοφαντη.
quote:
[ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ! Είναι πλαστογραφημένες απόψεις μιας προφορικής διάλεξης - σαφώς εμπεριέχουν αρκετά σημαντικά δεδομένα - αλλά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν "στοιχεία", ούτε να στοιχειοθετήσουν επίσημη θέση της κοινότητας του Α.Π.Θ. Είναι αντιποίηση Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και τιμωρείται από τον νόμο

Ωραια. Τι ειπε δηλαδη και πως αυτό γραφτηκε?
RobbenΜέλος
07/06/2009, 18:33:12
quote:

Το υπόλοιπο 1,7% των πιθανοτήτων να είναι αλλοιωμένα τα κείμενα, θα πρέπει να εξεταστεί ώστε να αποκλειστεί εντελώς. Εφ' όσον δεν έχει ακόμη αποκλειστεί, παραμένει ενεργή η πιθανότητα να είναι αλλοιωμένα, ή να έχουν υποστεί παραφράσεις, προσθήκες κτλ. Όταν θα μας φέρεις το 100%, το συζητάμε ξανά ...

Δεν κατανοεις αυτό που διαβαζεις και μαλιστα σκοπιμως. Δεν μιλαμε για πιθανοτητες αγαπητε. Είναι το ποσοστο επι των στιχων συνολικα της Καινης Διαθηκης που εχει αλλοίωση. Δηλαδη μονο σε 40 στιχους. Και παλι δεν είναι ουσιαστικες για να αλλαζουν το νοημα.
(Αποσπασμα)
‘’Μόνο το ένα έκτο (1/6) από το 0,2% των δι-
αφορών έχει τη δυνατότητα να προσδίδει νοηµατικές διαφορές στο κείµενο. Εξάλλου,
αυτές σε καµία περίπτωση δεν είναι τέτοιες που να επηρεάζουν τη διατύπωση µιας ου-
σιαστικής πνευµατικής αλήθειας ή τη διήγηση κάποιου γεγονότος. Ως αποτέλεσµα, από
µαθηµατική άποψη, το κείµενο που έχουµε στα χέρια µας είναι γνήσιο και καθαρό σ’ ένα
ποσοστό 98,33%. Κάτι τέτοιο δεν συµβαίνει µε κανένα άλλο αρχαίο βιβλίο
στον κόσµο’’.

Αλλα ειπαμε, εισαι ο ειδικος στις γαργαρες………

quote:
Όποια κριτήρια και να καθορίσουμε φίλε, δεν θα γίνουν αποδεχτά από εσάς. Εσείς δέχεστε μόνο τα 4 ευαγγέλια.

‘’Ανοιχτομυαλε’’ συκοφαντη, πες τα κριτηρια (που εσυ θεωρεις) και τα συζηταμε……….

quote:
Ω, ναι, βέβαια, το ίδιο θα μπορούσε να είχε κάνει και ο Ιωάννης με 'κείνον τον Ενεστώτα στην δεξαμενή της Βηθεσδά [ κατά Ιωάννην 5:2-9 ] ... βέβαια, ασφαλώς ... συμφωνώ απόλυτα ... [/font=Trebuchet MS]

Μονο που το σκοταδι που εχεις δεν σε αφηνει να δεις ότι ο Ιωαννης ηταν εκεινος που εγραψε το ευαγγελιο…..και όχι καποιος του 2ου αιωνα………
Επομενως δεν ειχε λογο να πει ψεμματα. Ουτε μοιαζει με τους ασεβεις διδασκαλους σου (και δεν εννοω του πανεπιστημιου……….).
07/06/2009, 18:40:26
Σου είπα, εσείς κρατήστε μόνο "ανεβασμένο" το εν λόγω pdf, μόνο αυτό να κάνετε ... τίποτ' άλλο δεν θέλω ... Και θα τα πούμε σε λίγες μέρες ...
RobbenΜέλος
07/06/2009, 19:34:45
quote:

Σου είπα, εσείς κρατήστε μόνο "ανεβασμένο" το εν λόγω pdf, μόνο αυτό να κάνετε ... τίποτ' άλλο δεν θέλω ... Και θα τα πούμε σε λίγες μέρες ...

Ποιοι εμεις.......? Τα λοιπα καντα γαργαρα (για ακομα μια φορα).
07/06/2009, 19:41:28
Είστε πολύ Χριστιανοί αγόρι μου, εύγε, πολύ Χριστιανικά πράγματα κάνετε ... μπράβο ... η χειρότερη φάρα ... Για τα λοιπά, έχω απαντήσει. Ξαναδιάβασέ τα. Έτσι κι αλλιώς, δεν λες τίποτε διαφορετικό. Επαναλαμβάνεσαι, διαρκώς ... Ε, τις απαντήσεις τις πήρες. Και με το παραπάνω. Πες τιποτ' άλλο ... άντε μπράβο.

Edited by - zip on 07/06/2009 20:03:54

08/06/2009, 16:05:25
quote:
Robben:
Τετοια αντιμετωπιση δεν εχω συναντησει σε κανενα φορουμ, και ειλικρινα λυπαμαι πολύ που την βρηκα από το μελος Ζιπ και ειδικα σε αυτό το φορουμ.
Ειλικρινα λυπαμαι για λογαριασμο σου φιλε Ζιπ…………..

Έλα!!!....γκρινιάρη!!! στα μαλακά έπεσες!!! ούτε μήνυση! ούτε διαγραφή ζήτησε ο zip!

Eσύ τι νόμιζες αγαπητέ Robben? πως νομίζεις ότι προσπαθούν οι Χριστιανομάχοι να αντιπαρατεθούν στο Χριστιανισμό και στους Χριστιανόφιλους?.......με επιχειρήματα σοβαρά?.....Με ύβρεις και με απειλές!!!!!

Αυτοί έτσι και ήσαν στα πράγματα!...... (που έλεγε και η γιαγιά μου) ικανούς τους έχω να κυκλοφορούσαν με τα στιλέτα......για να επιβάλλουν την τάξη!!!! ..........Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!! ...........ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!!!

quote:
zip:

Έλα ρε μάγκα του γλυκού νερού!!!!! ... άκου εκεί!!! "θα τα πούμε σε λίγες ,μέρες!!!!" .....

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).

RobbenΜέλος
08/06/2009, 17:20:53
Εσυ λες τα ιδια και τα ιδια. Τελος παντων, ετσι δεν βγαζουμε ακρη. Λοιπον (εν αναμονη της απαντησης), ποια ειναι τα κριτηρια που θετεις? Γιατι δεν ειναι φρονιμο να παιρνουμε τα παντα και να τα βαζουμε στο ιδιο τσουβαλι. Πρεπει να αξιολογησουμε τα κειμενα. Ποια λοιπον ειναι τα κριτηρια αγορι μου?
RobbenΜέλος
10/06/2009, 17:52:10
quote:

Eσύ τι νόμιζες αγαπητέ Robben? πως νομίζεις ότι προσπαθούν οι Χριστιανομάχοι να αντιπαρατεθούν στο Χριστιανισμό και στους Χριστιανόφιλους?.......με επιχειρήματα σοβαρά?.....Με ύβρεις και με απειλές!!!!!

Ναι τα ειδα. Θα περιμενω βεβαια και την απαντηση του φιλου Ζιπ.

TCΝέο Μέλος
12/06/2009, 16:32:46
Το ότι ανέφερα απλώς ένα γεγονός για έναν τρόπο ζωής σε κάποια περιοχή στην Αίγυπτο (μου διέφυγε η αναφορά σε ελληνικά σπίτια, και καλώς έγινε παραπάνω) και δεν το συνόδευσα με σεντονιάδα σήμαινε ότι θεωρώ πως ήταν αυτονόητο γιατί το έγραψα.
Η συζήτηση ξεκίνησε συγκεκριμένα για "χωροχρονική και πολεοδομική" άποψη περί κάποιων πραγμάτων και προφανώς με το ποστ μου εννοούσα ότι είναι ανοιχτό και το γεγονός να μην ήταν παρακείμενος σταύλος το μέρος όπου κατέλυσαν οι εν λόγω, αλλά μέσα σε κανονική οικία στο ισόγειο.

Αυτό που δυστυχώς βλέπω να διαφεύγει συνεχώς στους πολεμιστές του όποιου δόγματος (εδώ και στην εξωνετική ζωή) είναι ότι αυτό που μετράει σε μια ιδεολογία/ θρησκεία είναι η βασική ιδέα της, τα διδάγματά της, ο τρόπος σκέψης της, η ουσία της.
Με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει ποτέ συζήτηση τέτοια που θα εξυπηρετήσει τον βασικό σκοπό μιας συζήτησης: να εκθέσουμε τις απόψεις μας και να μας δημιουργηθεί βάση για νέες σκέψεις μέσα από τον αφουγκρασμό των άλλων απόψεων. Έτσι καταλήγουμε σε βάλτωση, σε αποκρυστάλλωση, σε μη εξέλιξη.

Εδώ γίνεται (νομίζω) μια απόπειρα να συζητήσουμε κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν γραπτά ανθρώπων. Δεν συζητάμε την βασική έννοια και τις βασικές διδαχές του Χριστιανισμού.
Αυτό που έχει σημασία (κατ' εμέ) είναι αυτά που είπε ο Χριστός, και η "μελέτη" για τις λεπτομέρειες των μεταγενέστερων γραπτών που έφτασαν ως τις μέρες μας ουδόλως προσβάλλει ή αναιρεί τις διδασκαλίες του Χριστού.

Ας μάθουμε να συζητάμε κι ας είμαστε σίγουροι ότι η πίστη μας και οι πεποιθήσεις μας δεν πρόκειται να αλλοιωθούν αν ανοίξουμε λίγο το μυαλό μας και ξεκολλήσουμε από τον φανατισμό.

let Life happen