ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

AINEIAN0631 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
AINEIAN06Μέλος
26/04/2008, 00:09:26
''Με τον θεο εχω την καλυτερη σχεση Δεν του ζητησα ποτε τιποτ δεν με απογοητευσε ποτε δεν γογγυσα ποτε εναντιον του''
Απο τον Ελ Γκρεκο του Καζατζακη ... να το λεγει ενας παλιος Κρητικος Καπετανιος ...
Καπου αυτη η ρηση .. με εκφραζει θρησκευτικα σε συνδυασμο με τις Επικουριες αντικηψεις μου [ θεωρω τον εαυτο μου οπαδο των αποψεων του Αρχαιου Ελληνα Φιλοσοφου Επικουρου ..]
Θα ηθελα την γνωμη σας ...
26/04/2008, 13:41:13
Για μένα φίλε ΑΙΝΕΙΑΝ06, το όλο θέμα έχει να κάνει με το
κατά πόσο αναγνωρίζουμε ότι έχουμε σχέση με τον Θεό και
κατά πόσο πιστεύουμε –λαθεμένα- ότι συνυπάρχουμε, όπως
νομίζω εννοείς…
Είναι σαν να λέμε ότι υπάρχει θέμα συγκατοίκησης με τους
ανθρώπους της οικογένειας μας. Μπορεί κανείς να νοιώθει
ότι συνυπάρχει με τον πατέρα του βτην μάνα του, τα αδέλφια
του; Δεν νομίζω…
Για μένα ο Θεός είναι ο Πατέρας ολων μας και βλέπω στον άνθρωπο
το ίδιο πρόβλημα στη σχέση μαζί του, όπως π.χ. υπάρχει μεταξύ
ενός εφήβου με τον πατέρα του που ο νέος νομίζει ότι ο
πατέρας του δεν τον καταλαβαίνει…
Άτοπο και άδικο…
AINEIAN06Μέλος
26/04/2008, 15:18:03
Πολυ καλα ... Υπαρχει μεν θεος αλλα εγω δεν του ζητω τιποτε , δεν του δινω τιποτε .. Λυθηκε το - θρησκευτικο- ζητημα;;
26/04/2008, 18:23:13
Φίλε μου ΑΙΝΕΙΑΝ06, δεν έθεσα θρησκετικό ζήτημα,
αναφέρθηκα στη σχέση πατέρα - γιού, τη δέχεσαι;
Μια σχέση που πρέπει να περάσει πολλά στάδια,
μέχρι να φτάσει στην σωστή επικοινωνία κι όχι σε ένα
πάρε-δώσε...
Φίλε μου εσύ δεν βρίσκεις πως ο άνθρωπος διάγει μια
μακροχρόνια εφηβική ηλικία;
Γιατί εγώ αυτό προσπαθώ να πω...
AINEIAN06Μέλος
26/04/2008, 20:20:37
quote:

Φίλε μου ΑΙΝΕΙΑΝ06, δεν έθεσα θρησκετικό ζήτημα,
αναφέρθηκα στη σχέση πατέρα - γιού, τη δέχεσαι;
Μια σχέση που πρέπει να περάσει πολλά στάδια,
μέχρι να φτάσει στην σωστή επικοινωνία κι όχι σε ένα
πάρε-δώσε...
Φίλε μου εσύ δεν βρίσκεις πως ο άνθρωπος διάγει μια
μακροχρόνια εφηβική ηλικία;
Γιατί εγώ αυτό προσπαθώ να πω...

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
1. Οχι .. δεν θεωρω κανεναν Θεο πατερα μου . Ειναι λαθος παραλληλισμος . Ο φυσικος μου πατερας ειναι συγκεκριμενος ανθρωπος κι φυσικα ... δεν ειναι Θεος ..
2. Γιατι .. θα πρεπει να εχω επικοινωνια με καποιον υποτιθεμενο Θεο ο οποιος παραλληλιζεται με τον ορο ''πατερας''[ ορος που σημαινει πολυ καθορισμενη εννοια .. εναν απο τους ανθρωπους που μεσω πολυ συγκεκριμενης φυσικης διεργασιας με εφεραν στον κοσμο] .. κι να μην ασχοιληθω με αλλα πιο ζωτικα θεματα στην ζωη μου [οπως .. η τιμη του Οβελια !]
3. Οχι , ειναι λαθος να παραλληλιζουμε την ιστορια ολοκληρου του ανθρωπινου γενους με την ζωη ενος ανθρωπου και να μιλαμε για ... εφηβεια του ανθρωπινου γενους ..
4. Αν μου επιτρεπεις φιλικα μιλωντας .. το λαθος σημειο της σκεψης σου ειναι οτι κανεις ατοπους παραλληλισμους και συγκρισεις ανομοιων πραγματων κι χρησιμοποιεις λαθος παρομοιωσεις [ Αλλη η εννοια , ο ορισμος η η χρηση του Θεου , αλλη του ..Βασιλια αλλη του Πατερα ... ]
5. ΚΑΛΕΣ ΕΟΡΤΕΣ [ σαν αθεος που ειμαι δεν λεγω ποτε Καλο Πασχα ..]

26/04/2008, 20:51:41
Φίλε ΑΙΝΕΙΑΝ06, καταλαβαίνω ότι συνεχίζεις την συμπεριφορά
'του έφηβου,όλοι περάσαμε απο κει, αλλά η παραβολικότητα
που προσπάθησα να σου δώσω και η άρνηση σου να τη δεις
δείχνει ότι θέλεις κάποια χρόνια ακόμη... Ελπίζω όχι
εκατοντάδες...
Κι η ψυχική ωρίμανση είναι προσδοκούμενο αποτέλεσμα...
AINEIAN06Μέλος
27/04/2008, 01:01:11
quote:

εκατοντάδες...

Κατα την παγια τακτικη ..Ιεροκυρηκα ο οποιος ξερει μονο να κανει κυρηγμα μονολογο απο αμφωνα .. δεν απαντας αλλα
α. απαξιωνεις τον αντιπαλο συνομιλητη [ εφηβος , ψυχολογικα ανωριμος , αρνητικος στο... να δεχτει τις σωστες σου !!!!αποψεις κλπ]
β . Αν δεν το καταργιεσαι απειλοντας τον με ... φωτιες της κολασης .. του ευχεσαι να ... γνωρισει καποτε την - δικη σου - αληθεια [ ψυχικη ωριμανση .. προσδοκουμενο αποτελεσμα ..]
ΠΑΓΙΑ ΚΟΛΠΑ .. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗΣ !!!!!!!!

27/04/2008, 14:10:07
quote:
εκατοντάδες...

Αγαπητέ trexagireve, δε μπορώ να κατανοήσω το λόγο που αποδίδεις στον συνομιλητή σου το χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς εφήβου και - εμμέσως - της ψυχικής ανωριμότητας.
Ο καθένας μας έχει τα πιστεύω του, τις απόψεις του και τις δικές του πεποιθήσεις.
Δε μπορώ λοιπόν να καταλάβω το λόγο που όταν κάποιος εκφράζει απόψεις που δεν συμφωνούν με τις δικές σου να πρέπει να τον χαρακτηρίσεις και να του αποδώσεις κάποια χαρακτηριστικά γνωρίσματα.

Σε παρακαλώ, προσπάθησε να το αποφεύγεις αυτό διότι δεν βοηθάει καθόλου τον διάλογο η συγκεκριμένη τακτική...

In anticipation of my resurrection...

outside37Νέο Μέλος
28/04/2008, 01:24:38
quote:

''Με τον θεο εχω την καλυτερη σχεση Δεν του ζητησα ποτε τιποτ δεν με απογοητευσε ποτε δεν γογγυσα ποτε εναντιον του''
Απο τον Ελ Γκρεκο του Καζατζακη ... να το λεγει ενας παλιος Κρητικος Καπετανιος ...
Καπου αυτη η ρηση .. με εκφραζει θρησκευτικα σε συνδυασμο με τις Επικουριες αντικηψεις μου [ θεωρω τον εαυτο μου οπαδο των αποψεων του Αρχαιου Ελληνα Φιλοσοφου Επικουρου ..]
Θα ηθελα την γνωμη σας ...

Νομίζω πως είναιμια λογική στάση.
Το να ζητάς κάτι από τον Θεό ,σημαίνει πως τον βλέπεις σαν προσωπικότητα με την οποία μάλιστα ανοίγεις διάλογο και όχι μόνο.... κλείνεις και συμφέρουσες συμφωνίες!!!
Πιστεύω πως αν υπάρχει Θεός, ουδεμία σχέση έχει με την περιγραφή που του δίνει το χριστιανικό δόγμα. Αυτό είναι πολύ ευχάριστο, καθώς τον απενοχοποιεί από όλα εκείνα για τα οποία θα ήταν ένοχος ένας Θεός όπως τον φαντάζεται το δογμά.
Αν δώσουμε την ονομασία Θεός στο σύνολο της υλοενέργειας που αποτελεί το σύμπαν, σαφώς η επικοινωνία μας μαζί του δεν θα έχει καμμιά σχέση με λεκτική επικοινωνία, με συμφωνίες, υποσχέσεις κλπ.
Πολύ καλός ο Καζαντζάκης ( διάβασε την ''Ασκητική'' του,μάλλον θα σου αρέσει ) Για τον επίκουρο γνωρίζω ελάχιστακαι θυμάμαι ακόμα λιγότερα, αλλά θυμάμαι οτι κάποιες απόψεις του μου είχαν φανεί πολύενδιαφέρουσες.

outside37

29/04/2008, 11:19:58
Αγαπητέ D Incubus ο λόγος που μιλώ για εφηβική σχέση πατέρα - γιού, κι΄όχι ότι έτσι χαρακτηρίζω τον ΑΙΝΕΙΑΝ06, αν διάβαζες καλύτερα τις θέσεις μου, θα έβλεπες ότι δεν αφορά σε αυτόν όπως με κατηγορείς, αλλά στη μορφή της σχέσης που λέει ο φίλος μεταξύ ανθρώπου Θεού… Είναι αρκετά σαφές…
Αγαπητέ Outsider37, ο Θεός δεν έχει αποδοθεί με κάποια έννοια από
τον χριστιανισμό.. Για τον χριστιανισμό,Θεωρείται ακατάληπτος και ακατανόητος γιατί δεν ορίζεται ο Θεός από τις δικές μας παιδικές καταστάσεις…Ο χριστιανισμός αυτό ακριβώς κάνει δεν οριοθετεί τον Θεό, αφού τον χαρακτηρίζει αχώρητο και αθεώρητο για τα ανθρώπινα μεγέθη, οι άνθρωποι που προτιμούν θεούς ανθρώπινους δίνουν ορισμούς για το πώς είναι οι θεοί αυτοί…Όταν κατανοήσουμε τον Θεό, θα είναι μια εποχή που το πνεύμα μας θα έχει ξεφύγει από τα χαζά που μας απασχολούν σήμερα…
Και για να γίνει μια τέτοια υπέρβαση στην αντίληψη, θα έπρεπε να μην είναι χειραγωγήσιμος και ελεγχόμενος ο άνθρωπος όπως γίνεται τώρα, είτε μέσω των ΜΜΕ είτε μέσω σχολών και λεσχών ψευτουπερανθρώπων που κυβερνάνε τον κόσμο και καθορίζουν την πορεία μας…
GALEXΜέλος
29/04/2008, 15:45:51
Το συγκεκριμένο θέμα αφορά μόνο αυτούς που πιστεύουν στην ύπαρξη του θεού. Για όλους του άλλους "Βλάπτει Σοβαρά την υγεία".
Γι' αυτό έχει πολύ μικρή συμμετοχή δίοτι απευθύνεται σε ένα πολύ περιορισμένο κοινό.
GALEXΜέλος
29/04/2008, 15:49:41
Επίσης φίλε Αινεία αφού όπως λες:
quote:
[ σαν αθεος που ειμαι δεν λεγω ποτε Καλο Πασχα ..]

Γιατί άνοιξες αυτό το θέμα? Τι σε ενδιαφέρει εσένα ποιά νομίζουν οι θεϊστές ότι είναι η ιδανική τους σχέση με τον θεό?
30/04/2008, 00:04:19
Έλεος ρε φίλε galex, τρεις μέρες έχει το θέμα τη λογική
του και τις συμμετοχές του μετράς εσύ; Δώσε του λίγο
περιθώριο...
Όσο για την ιδανική σχέση του ανθρώπου με τον Θεό, είναι
πάντα η αρμονική και σωστή σχέση γιού με πατέρα, όπου ο
γιός πρέπει να μάθει από τον Πατέρα...
Κι αυτο αφού ο άνθρωπος είναι παιδί του Θεού...
AINEIAN06Μέλος
30/04/2008, 00:39:16
quote:

περιθώριο...
Όσο για την ιδανική σχέση του ανθρώπου με τον Θεό, είναι
πάντα η αρμονική και σωστή σχέση γιού με πατέρα, όπου ο
γιός πρέπει να μάθει από τον Πατέρα...
Κι αυτο αφού ο άνθρωπος είναι παιδί του Θεού...

Εγω μενω στο νοημα της φρασης του Καζατζακη ..
''Δεν του ζητησα ποτε τιποτε , δεν με απογοητευσε ποτε δεν γογγυσα ποτε εναντιον του''
Τωρα .. εαν θεωρω τον - καθε- Θεο ...Πατερα η Μητερα [ Μεγαλη Θεα ] η ..Βασιλια των Ουρανων η ..Αρχοντα , Κυριο κλπ κλπ ... αυτα τα θεωρω ..ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΣΜΟΥΣ ...
Πατερας η Μητερα ειναι μια πολυ συγκεκριμενη σχεση η οποια εχει σχεση με ανθρωπους οι οποιοι με μια πολυ συγκεκριμενη φυσικη διαδικασια μας εφεραν στον κοσμο ..
Ειναι λαθος να χρησιμοποιειται αυτη η εννοια αλλου ...

Σημ Πατερα [ Πατερουλη ελεγαν κι οι Σοβιετικοι τον ...Σταλιν !!!!!!]

30/04/2008, 10:51:36
Αγαπητέ μυ ΑΙΝΕΙΑΝ06 να υποθέσω ότι δεν κατάλαβες
ότι μιλάμε για κάτι ανώτερο ή όχι;
Φίλε, θα κάνουμε διάλογο ή θα προσπαθύμε να παίξουμε
με τις λέξεις;
Πατέρας μας είναι ο Θεός, αφού από αυτόν προερχόμαστε και
κάποια στιγμή θα γυρίσομε σπίτι, όπως ο άσωτος, γιατί εκεί
θα μας αντιμετωπίσει καλύτερα ο Πατέρας μας ΑΠΌ ΤΗ ΞΈΝΗ ΓΉ..
Γίνεται κατασνοητό, ή όχι;
GALEXΜέλος
30/04/2008, 14:36:47
Αγαπητέ μου Trexagireve,

quote:
περιθώριο...

Παρ' όλο που δεν έχω να προσθέσω τίποτα σ' αυτό το θέμα, πρέπει να παραδεχθώ ότι έχεις δίκιο.

AINEIAN06Μέλος
01/05/2008, 00:53:05
quote:

Αγαπητέ μυ ΑΙΝΕΙΑΝ06 να υποθέσω ότι δεν κατάλαβες
ότι μιλάμε για κάτι ανώτερο ή όχι;
Φίλε, θα κάνουμε διάλογο ή θα προσπαθύμε να παίξουμε
με τις λέξεις;
Πατέρας μας είναι ο Θεός, αφού από αυτόν προερχόμαστε και
κάποια στιγμή θα γυρίσομε σπίτι, όπως ο άσωτος, γιατί εκεί
θα μας αντιμετωπίσει καλύτερα ο Πατέρας μας ΑΠΌ ΤΗ ΞΈΝΗ ΓΉ..
Γίνεται κατασνοητό, ή όχι;

Εκεινο το οποιο θα παραδεχθω ειναι οτι εχουμε ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ
1. Δεν θεωρω οτι μιλαμε για κατι ανωτερο ... υπερανω της λογικης του ανθρωπου
2. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ .. οπως δεν ειναι ουτε ...Βασιλιας [ των Ουρανων ] ουτε μπορουμε να τον παρομοιασουμε με κατι αλλο ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΙΚΟ
3. Δεν γυριζουμε σπιτι ... πεθαινουμε , παυουμε να υπαρχουμε ..

Το θεμα μου πανω στην φραση του Καζατζακη ειναι συγκεκριμενο
Δεν κολακευω τον θεο με υμνους προσευχες , δεν τον δωροδοκω με δωρα ταματα θυσιες ... δεν αισθανομαι οτι του χρωστω τιποτε δεν του ζητω τιποτε .. δεν γογγυζω εναντιον μου ..
Κι αυτο το θεωρω μια ιδανικη θρησκευτικη σταση η οποια ταιριαζει με τις Επικουριες αντιληψεις μου ..

ΥΣ Εαν εσυ ως Χριστιανος διαφωνεις με αυτα που γραφω , αφησε αλλους συνομιλητες να εκφρασουν τις αποψεις τους...

AINEIAN06Μέλος
01/05/2008, 00:58:17
Εκεινο το οποιο με κανει ΑΘΕΟ δεν ειναι οτι δεν θεωρω οτι υπαρχει μια ανωτερα δυναμη - δημιουργος αιτια εστω του συμπαντος κοσμου- την οποια θα μπορουσαμε να ονομασουμε - εμεις οι ανθρωποι- ως Θεο ..
Ουτε το ονομα που θα δωσουμε - παλι εμεις οι ανθρωποι- στα πλαισια των δικων μας θρησκευτικων πεποιθησεων σε αυτη την ανωτερα δυναμη - Ιαχωβα , Δια , Μανιτου , Βραχμα κλπ
Αλλα αθεο με κανει η πεποιθηση οτι οποιαδηποτε ανωτερα δυναμη
1. Δεν κολακευεται με υμνους - προσευχες
2. Δεν δωροδοκειται με δωρα ταματα και θυσιες
προκειμενου να με βοηθησει .. κανοντας μου θεικα θαυματουργα ρουσφετια ... γιατι τους ειμαι πιστος τους ...κολακας .Οπαδος ..
AINEIAN06Μέλος
01/05/2008, 01:01:41
Και το βασικο χαρακτηριστικο σε οποιαδηποτε θρησκεια .. δεν ειναι οι θεολογικες φιλοσοφικες ηθικες της αποψεις , ουτε η προσφορα αυτης της θρησκειας σε πολιτιστικο , καλιτεχνικο , ιστορικο επιπεδο .. αλλα .. το βασικο χαρακτηριστικο σε οποιαδηποτε θρησκεια ειναι η ΚΟΛΑΚΕΙΑ και η ΔΩΡΟΔΟΚΕΙΑ με τα δεδομενα κοσμικης εξουσιας, ανωτερων προσωπομορφικων υπερφυσικων οντοτητων προκειμενου να μας βοηθησουν ..
AINEIAN06Μέλος
01/05/2008, 01:06:32
Βουδιστης πχ ΔΕΝ ειναι οποιος μελετα την βουδιστικη φιλοσοφια και διδασκαλια .. ουτε οποιος εφαρμοζει καποια - επιλεγμενα;;- σημεια αυτης στην προσωπικη του ζωη ...
Ουτε οποιος μελετα την ιστορια του Βουδισμου η την επιδραση του στον πολιτισμο .. η στην φιλοσοφια ειτε στις τεχνες πχ ιερη βουδιστικη μουσικη , αρχιτεχτονικη ναων , γλυπτικη κλπ ..
Ουτε οποιος δηλωνει Βουδιστης για .. κοινωνικους , οικογενειακους , εθνικους η πολιτικους λογους [ εδω αμα θελει ...ας κανει κι αλλιως !]
Αλλα Βουδιστης κατ εμε ειναι μονο οποιος ...προσευχεται στον Βουδα να τον φυλαγει στον δρομο οταν οδηγει με το αυτοκινητο του για να μην τρακαρει !