ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Και ποιος έφτιαξε τον Θεό είπαμε? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Και ποιος έφτιαξε τον Θεό είπαμε? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Anounakis42 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
VasiliscmΜέλος
24/05/2006, 22:54:36
Αγαπητέ Μηχανολόγε,

είχες δίκηο, δεν διάβασα προσεχτικά τα κείμενά σου.
Ας τα δούμε λοιπόν παράγραφο προς παράγραφο:

λες:

quote:
Οι ένοιες πιστός και ανόητος που ορισμένοι προσπαθούν κάποιο να αναμείξουν φίλε μου είναι εντελώς αντίθετες ...

Ούτε συμφωνώ ούτε διαφωνώ! Τις περισσότερες φορές πιστός = φανατικός.

λες:

quote:
Ο πιστός και μάλιστα ο πιστός με μυαλό και συνείδηση συγκρατεί τον εαυτό του. Συγνωμη που θα στο επισημάνω αλλα φίλε μου δεν συγκράτησες τον εαυτό σου ιδιαιτέρως στην κατακλείδα του κειμένου σου

1.Άρα κατηγορείς πολλά μέλη του φόρουμ που είναι πιστοί και ασυγκράτητοι!!
2.Δεν είμαι πιστός και ουδόλως με αφορά το ανωτέρω κείμενό σου.

λες:

quote:
Η ζωή σε όλες τις θρησκείες είναι κάτι το θεικό και συνάμα συναρπαστικό

Λάθος φίλε μου. Η ζωή είναι στην πραγματικότητα κάτι το ΥΠΕΡΟΧΟ και συνάμα ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ. Η θρησκεία είναι δημιούργημα του ανθρώπινου εγκεφάλου.

λες:

quote:
Ας είμαστε σωστοί άνθρωποι , ας μην δίνουμε λανθασμένα παραδείγματα στους νέους αυτής της χώρας , και ας προσπαθήσουμε να δεχόμαστε την διαφορετική άποψη των άλλων

Μα ακριβώς η θρησκεία και δη ο χριστιανισμός είναι η ΜΗ διαφορετική άποψη είναι η ισοπέδωση.
Ο Χριστιανισμός δεν δέχεται την αντίθετη άποψη. Άρα η ανωτέρω φράση σου είναι υποκριτική όπως και η θρησκεία σου.

λες:

quote:
Φασιστικές ενέργειες , όπως το να βρίζουμε την θρησκεία , και κατα συνέπεια τα πιστεύω , των άλλων. Είναι δείγμα παιδείας , η οποία πρέπει να πούμε οτι διαφοροποιείται απο τις γραμματικές γνώσεις , και σεβασμού προς τους εαυτούς μας .

Κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν βρίζει την θρησκεία των άλλων συνανθρώπων του.
Αντιθέτως:
Ύβρις για τον Χριστιανισμό θεωρείται η κριτική και η διαφορετικότητα της άποψης. Ύβρις για τον Χριστιανισμό είναι η επιστήμη, η θεωρεία του Δαρβίνου, η προέλευση του ανθρώπου, η κοσμολογία. Όλα αυτά είναι ύβρεις για το παπαδαριό.

Οι πρώτοι διδάξαντες του "φασισμού" είναι οι μεγάλοι πατέρες της εκκλησίας που καλούσαν τους αυτοκράτορες της Ανατολικής και Δυτικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας να σκοτώσουν και να αλλαξοπιστίσουν με την βία τους αλλοθρήσκους.

λες επίσης (το απαύγασμα της Δημοκρατικότητάς σου):

quote:
Είδα κάποιον μέσα σε ένα άρθρο του να βρίζει και να χλευάζει τους χριστιανούς . Είδα και κάποιον να βρίζει και να χλευάζει τους μωαμεθανούς , τους ινδουιστές , και οτι αλλη θρησκεία πιστεύει . Με ποιό δικαίωμα διερρωτόμαι . Αυτός που το κάνει ανήκει στην κατηγορία του μισανθρώπου . Και άνθρωποι τέτοιου χαρακτήρα δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι διότι κατα πρώτον παρανομούν , και δευτερον όπως είπα διευθήρουν την νεολαία μας άρα προδίδουν την χώρα μας . Συνταγματικά δηλαδή πρέπει να περιοριστούν .

Εντάξει να μην βρίζουμε και να μην χλευάζουμε καμιά θρησκεία. Έτσι είναι σωστό.
Αυτά τα περί συνταγματικού περιορισμού είναι απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά. Έλεος Χριστιανοί!

Βασίλης

Brie BoyΜέλος
25/05/2006, 00:22:25
Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω που του το βρίσκεις το δίκιο, Βασίλη. Τέλος πάντων, ούτως ή άλλως , όσο και αν ευαγγελίζεται την λογική ο φίλος μας ο Μηχανολόγος, ο όλος συλλογισμός του δεν στέκει:

quote:
Δεν ήταν όμως αυτοι που ανακάλυψαν την Θεοποίηση . Η Θεοποίηση είναι αποτέλεσμα ( μπορεί να το γελάσετε όμως είναι η απόλυτη λογική ) της εξελικτικής πορείας του ανθρώπου . Ο Δαρβίνος με την θεωρία της εξέλιξης απέδειξε οτι υπήρξε η εξέλιξη του πιθήκου σε ανδροειδές , του ανδροειδούς σε πρωτογενή άνθρωπο , του πρωτογενούς ανθρώπου στον σύγχρονο άνθρωπο ..

Πιστεύω είναι εύκολο να εντοπίσετε το λογικό σφάλμα της όλης θεωρίας.

Αν έχει να κάνει κάτι η εξελικτική θεωρεία με τον Θεό, αυτό είναι η ακύρωση του, και όχι η θεοποίηση του ανθρώπου.