ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Και ποιος έφτιαξε τον Θεό είπαμε? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Και ποιος έφτιαξε τον Θεό είπαμε? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Anounakis42 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
XaraughΜέλος
25/12/2003, 21:43:00
Αγαπητοι μου ευχομαι μεσα απο την καρδια μου σε ολουs σαs καλεs γιορτεs, << Χαρουμενα Χριστουγεννα και ευτυχισμενοs ο νεοs χρονοs >>.
Σε ολουs σαs οπωs και στιs οικογενειεs σαs.

<< Χριστοs γεννατε δοξασατε...

Χριστοs εξ'ουρανων απαντησατε...

Ασατε τω Κυριω πασα η Γη, και εν ευφροσυνη

αναμνησατε Λαοι, οτι δεδοξασται... >>

CyLightΜέλος
26/12/2003, 01:54:59
Καλήν εσπέραν άρχοντες, αν είναι ορισμός σας
Ηλιου τη θεία γέννηση να πω στ' 'αρχοντικό σας.

Απόλλων΄ άρχοντα θεέ, έλα ξανά κοντά μας
συ φωτοδότη Βασιλιά, φώτισε την καρδιά μας.

Λιώσε τα χιόνια στα βουνά ζεστανε τα πλατάνια
φέρε μας γέλια και χαρά, ειρήνη και ζωντάνια.

Στο σπίτι αυτό που μπήκαμε οι εστίες να μη σβήσουν
κι όλοι οι νοικοκυραίοι του χίλια χρόνια να ζήσουν.

Δεν πειράζει άγνωστε φίλε, τι και αν έχουμε το ίδιο ονοματεπώνυμο και σε παρεξήγησαν όπως λες?
Το e-mail μου το άλλαξα, έβαλα και υπογραφή να το βλέπουν. Το όνομα μου δυστυχώς(!!!) δεν γίνετε να το αλλάξω.

26/12/2003, 10:52:43
ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ (ΚΟΤΥΩΡΩΝ ΠΟΝΤΟΥ)

Άναρχος Θεός καταβέβηκεν
και εν τη Παρθένω κατώκησεν.
Έρουρεμ, έρουρεμ,
έρου,έρου, έρουρεμ, Χαίρε Άχραντε!.
Βασιλεύς των όλων και Κύριος,
ήρθε τον Αδάμ αναπλάσασθε.
Εριρεμ, τέριρεμ,
έριρεμ και τέμενα, Χαίρε Δέσποινα!.
Γηγενείς σκιρτάτε και χαίρεσθε,
τάξεις των Αγγέλων ευφραίνεσθε.
Ερουρεμ...Χαίρε Άχραντε!.
Δέξαι βηθλεέμ τον Δεσπότην σου,
Βασιλέα πάντων και Κύριον.
Εριρεμ...Χαίρε Δέσποινα!.
Εξ Ανατολών Μάγοι έρχονται,
δώρα προσκομίζοντες άξια.
Ερουρεμ...Χαίρε Δέσποινα!.
Σήμερον η κτίσις αγάλλεται
και πανηγυρίζει κι ευφραίνεται.
Ερουρεμ...Χαίρε Άχραντε!.

ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ
Χριστός 'γεννέθεν, χαράν σον κόσμον,
χα καλή ώρα, καλή σ' ημέρα.
Χα καλόν παιδίν οψές 'γεννέθεν,
Oψές 'γεννέθεν, ουρανοστάθεν.
Τον εγέννεσεν η Παναγία,
Τον ενέστεσεν Αϊ-Παρθένος.
Εκαβάλκεψεν χρυσόν πουλάρι
κι εκατήβεν σο σταυροδρόμι.
'Ερπαξαν Ατον οι χίλ' Εβραίοι,
οι χίλ' Εβραίοι και μύριοι Εβραίοι.
Ας ακρεντικά κι ασήν καρδίαν,
αίμαν έσταξεν, χολή 'κ' εφάνθεν.
Ούμπαν έσταξεν, και μύρος έτον,
μύρος έτον και μυρωδία.
Εμυρίστεν ατο ο κόσμος όλεν,
γιά μυρίστ' ατο κι εσύ αφέντα.
Συ αφέντα, καλέ μ' αφέντα.
'Ερθαν τη Χριστού τα παλληκάρια
και θημίζνε τον νοικοκύρην,
νοικοκύρη μ' και βασιλέαν,
Δέβα σο ταρέζ' κι έλα σην πόρταν,
δος μας ούβας και λεφκουτάρε.
Κι' αν ανίεις μας, χαράν σην πόρτα σ'.
- Καλά Χριστούγεννα και σ' έτη πολλά!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ

Καλήν εσπέραν άρχοντες
κιαν εί, κι αν ειναι ορισμός σας
Χριστού τη Θεία γέννηση
να πω, να πω στ' αρχοντικό σας .

Χριστός γεννάται σήμερον
εν Βη, εν Βηθλεεμ τη πόλει
οι ουρανοί αγάλλονται
χαίρει, χαίρει η φύσης όλη .

Εν τω σπηλαίω τίκτεται
εν φάτνη των αλόγων
ο βασιλεύς των ουρανών
και ποιητής των όλων .

Εκ της Περσίας έρχονται
τρεις μάγοι με τα δώρα
άστρον λαμπρόν τους οδηγει
χωρίς να λείψει ώρα .

Έφτασαν στην Ιερουσαλήμ
με πόθο ερωτούσι
πού εγεννήθη ο Χριστός
να πάν να τον ευρώσι .

Δια Χριστόν ως ήκουσε
ο βασιλεύς Ηρώδης
αμέσως εταράχτηκε
κι έγινε θηριώδης .

Διατί πολλά φοβήθηκε
δια τη βασιλεία,
μην του τη πάρει ο Χριστός
και χάσει την αξία.

ΧΑΙΡΕΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΝ ΚΥΡΙΩ!
http://clubs.pathdfinder.gr/SYNTAKTIKO

AnounakisΜέλος
27/12/2003, 02:32:06
Μπα ήρθες και από εδώ;

ΣΑΤΑΝΟΚΑΛΟΓΕΡΕ!!!!!

Παιδιά μην του μιλάτε αυτουνού.

Είναι ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ...

Δείτε τι λέει στο άλλο τοπικ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=2981
και θα καταλάβετε...

ουυυυ...
XaraughΜέλος
27/12/2003, 08:47:32
Anounakis γραφειs:

Μπα ήρθες και από εδώ;

ΣΑΤΑΝΟΚΑΛΟΓΕΡΕ!!!!!

Παιδιά μην του μιλάτε αυτουνού.

Είναι ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ...

Σε τι σε ενοχλησε Anounakis η συμπεριφορα του THGI?

Ο SyLight μαs εδωσε τα δικα του καλαντα πριν, συμφωνα με τα δικα του πιστευω.

Το ιδιο επραξε και πολυ ορθα ο κυριοs THGI!

Τι σε εκανε να χασειs τον αυτοελεγχο σου και να φερθειs ετσι αδικα σε καποιον που δεν γνωριζειs το τι πραττει?

Μηπωs επειδη εσυ ανοιξεs αυτο το θεμα, σου δινει και το δικαιωμα να κρινειs τον καθενα συμφωνα με τα δικα σου κριτηρια?

Μακαριοs ειναι και οχι σατανιστηs, αυτο μονο σου λεω!

Αν και δεν συμφωνω με τον SyLight επανω στα πιστευω του, εγω σεβομαι τα πιστευω του.

Και μπορουμε να ζουμε μαζι αγαπημενα και με σεβασμο ο εναs προs τον αλλον, επανω στην ιδια Γη και κατω απο τον ιδιο ηλιο οσον και αυτοs σεβεται τα δικα μου.

Το ιδιο και με σενα φυσικα.

Καταλαβαινω οτι ειναι λιγο δυσκολο να γινουν πραξη αυτα, αλλα πρεπει να αρχισει ο καθεναs την προετοιμασια του το γρηγοροτερο.

Μην νομιζειs οτι μερικοι ειναι εδω μεσα για να μαθουν, γιατι ηδη εκαναν την επιλογη τουs και οχι μονον...

Ουτε εχουν σαν σκοπο να κανουν τουs αλλουs να τουs αναγνωρισουν σαν μοναδεs.

Μα και ουτε ο σκοποs τουs ειναι να δινουν απολογια στον καθενα γι'αυτα που ο αλλοs δεν ακουει παρα κρινει καθημερινα.

Οχι, σημερα ειναι εδω απο την αγαπη τουs για τουs αλλουs, μα οταν δουν πωs δεν υπαρχει γιατρια τοτε μονον υποχωρουν για αλλου.

Πριν αποχωρησουν ομωs ηδη θα ενημερωσουν για μερικα, ωστε ο καθεναs να ειναι ετοιμοs για το πωs θα πραξει.

Αυτα ειχα να σου πω για τωρα και στα γραφω οχι με κακη διαθεση, και ισωs η παρεμβαση μου να κανει καλο καπου.

Ευχομαι ολοι σαs να ειστε καλα, και με ειρηνη στιs καρδιεs σαs.

AnounakisΜέλος
27/12/2003, 12:33:46

Καταρχήν σκεφτικά να μην σου απαντήσω.

Τελικά θα το κάνω.

Λοιπόν ,

1ον. Από χιούμορ καταλαβαίνεις; Πλάκα έκανα.

2ον. Ο συγκεκριμένος είναι γραφικός και εκνευριστικός.
Έχει μπει εδώ για να κάνει προσηλυτισμό.
Εδώ στα forums του esoterica ανταλλάζουμε απόψεις.
Και μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο.
Αυτός θέλει να επιβάλει την άποψη του.
Γι αυτό και εγώ το γύρισα στην πλάκα.

Γράφει στα αγγλικά , κάνει κήρυγμα , είναι αγενής ,
τον ενοχλούν οι ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ !!!!!!
Μιλάμε για περίπτωση...

Το ξέρεις ότι οι Ινδουιστές παγκοσμίως είναι περισσότεροι από τους Χριστιανούς;

Εγώ δεν είμαι υπέρ του Χριστιανισμού. Το αντίθετο μάλιστα.
Ακούγονται λοιπόν πολλές φορές ακραία αυτά που λεω
- όταν συζητάμε σοβαρά και όχι όπως με τον εν λόγο κύριο -
και μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι αυτά που λεω εγώ
και λίγοι άλλοι είναι άτοπα
διότι οι άλλοι , οι πιστοί είναι πιο πολλοί.

Έτσι λοιπόν 1,500,000,000 Ινδουιστές με αυτήν την λογική
έχουν αυτοί δίκιο και όχι ο κύριος αυτός.

Κάνω λοιπόν τον δικηγόρο τους
όπως εσύ κάνεις τον δικό του.

Για να

quote:
μπορουμε να ζουμε μαζι αγαπημενα και με σεβασμο ο εναs προs τον αλλον, επανω στην ιδια Γη και κατω απο τον ιδιο ηλιο...

Πρέπει να μην προσπαθεί κανείς να μου επιβάλλει την γνώμη του.

Ο θεός , ο τέλειος θεός , ο χριστός , ο τέλειος θεός και άνθρωπος Χριστός των Χριστιανών
μόνο αυτός - θα μας σώσει...

Δηλαδή αν πιστεύεις σε έναν θεό με άλλο όνομα , στην κόλαση κατευθείαν...

Δηλαδή οι ΜΑΟ ΜΑΟ που πιστεύουν στον Μουτσοντρίγκο και καλοί άνθρωποι να είναι
δεν έχουν θέση στον παράδεισο...

Δεν αντέχω τα θρησκευτικά παραληρήματα... Έλεος.

Τότε συζητώ και εκφράζομαι διαφορετικά.

quote:
Μην νομιζειs οτι μερικοι ειναι εδω μεσα για να μαθουν, γιατι ηδη εκαναν την επιλογη τουs και οχι μονον

Στο καλό και να (μην) μας γράφει , όποιος ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.
Εδώ είναι ένας χώρος έρευνας και προβληματισμού.

quote:
Μα και ούτε ο σκοποs τουs είναι να δίνουν απολογια στον καθενα γι'αυτα που ο αλλοs δεν ακουει παρα κρινει καθημερινα

Ναι αλλά εσύ κάνεις κριτική. Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γιατί.

Τέλος πάντων ούτε εγώ θα απολογηθώ για το πως θα συμπεριφέρομαι σε φανατικούς , επικίνδυνους στενόμυαλους , που αν ήταν λιγότεροι θα ήταν ο κόσμος μας καλύτερος.

Εσύ φυσικά δεν είσαι ένας από αυτούς.

Με καλή διάθεση φυσικά και εγώ. ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

ουυυυ...

Edited by - Anounakis on 27/12/2003 12:37:59

CyLightΜέλος
27/12/2003, 18:50:56
Χαραυγη ειναι CyLight και οχι SyLight εκτος και αν εσυ την Κυπρο στα αγγλικα την γραφεις σαν Syprus...

XaraughΜέλος
27/12/2003, 21:00:39
CyLight γραφειs:

<< Χαραυγη ειναι CyLight και οχι SyLight εκτος και αν εσυ την Κυπρο στα αγγλικα την γραφεις σαν Syprus...>>

Εχειs δικιο φιλε μου και να με συγχωρειs για την απροσεξια μου.
Δεν το εκανα επιτηδεs και σε ευχαριστω που με διορθωσεs.

XaraughΜέλος
27/12/2003, 23:53:51
Anounakis γραφειs:

<< Καταρχήν σκεφτικά να μην σου απαντήσω.

Τελικά θα το κάνω.

Λοιπόν ,

1ον. Από χιούμορ καταλαβαίνεις; Πλάκα έκανα. >>

Καταλαβαινω και αρκετα μαλιστα απο αυτο το <<ειδοs>> και το χρησιμοποιω συχνα στην καθημερινοτητα μου.

Σε μερικεs ομωs στιγμεs το αποφευγω οταν προκειται να μιλησω σοβαρα και ιδικα οταν ο αλλοs δεν μπορει να δει τουs μορφασμουs του προσωπου μου, τιs κινησειs μου, τον τονο τηs φωνηs μου κ.λ.π. για να μην υπαρχουν παρεξηγησειs.

Ο καθεναs ισωs να συμπεριφερετε διαφορετικα, και δεν μπορω να κρινω του καθενοs τιs προθεσειs.
Απλα σου απαντησα πωs και ποτε πραττω με τον τροπο αυτον.

<< 2ον. Ο συγκεκριμένος είναι γραφικός και εκνευριστικός.
Έχει μπει εδώ για να κάνει προσηλυτισμό.
Εδώ στα forums του esoterica ανταλλάζουμε απόψεις.
Και μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο.
Αυτός θέλει να επιβάλει την άποψη του.
Γι αυτό και εγώ το γύρισα στην πλάκα.

Γράφει στα αγγλικά , κάνει κήρυγμα , είναι αγενής ,
τον ενοχλούν οι ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ !!!!!!
Μιλάμε για περίπτωση...>>

Καταλαβαινω πωs ειναι δυσκολo για τον καθενα να ενεργει χωριs να βλαπτει τον αλλον, ειναι ενα θεμα που θα επρεπε να μαs απασχολησει ολουs, γιατι απο εκει ξεκινουν πολλα δεινα σημερα.

Εδω μεσα φιλε μου Anounakis πολλα ατομα δεν λενε μονον τιs αποψειs τουs αλλα προχωρουν πολυ παραπερα.
Και ομιλω γενικα στο εσωτερικα και οχι εδω συγκεκριμενα.

Σε μια παρεμβαση του ο Thoth επραξε δικαια οταν εκανε ενα ερωτημα σε καποιον επανω στο τι προ-τεινει κατα την γνωμη του.
Βεβαια μια προσωπικη ερωτησιs δεν ειναι και τοσο προσωπικη, μα περιλαμβανει και ολουs οσουs πραττουν με τον ιδιο τροπο.

Το παραπανω το γραφω για το <<Ναι αλλά εσύ κάνεις κριτική. Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Γιατί.>>

Επανω στο θεμα αυτο εχω περασει αρκετα στο παρελθον μα και στο παρον ακομη, και αυτο με κανει να προσπαθω προs ολουs με υπομονη.

Μπορει να ειμαι Χριστιανοs αλλα αυτο δεν θα πει οτι χαριζομαι σε κανεναν η κανω τον δικηγορο κανενοs.

Εδω μεσα και σε Χριστιανουs εγραψα για μερικα γενικα σφαλματα τουs.
Και εδω μεσα εχω κατηγορηθει και απο Χριστιανουs σε μερικα και νομιζαν πωs δεν θα μπορουσα και εγω να τουs απαντησω διαφορετικα.

Την απαντηση την δινω μονον για οικοδομη του συνολου, γιατι το εχω ξαναγραψει πωs αυτο και μονο με ενδιαφερει.

Σε μερικεs περιπτωσειs σιωπω γιατι αν απαντουσα ισωs κοστιζε σε καποιουs και αυτο δεν θα ηταν δικαιο απο μερουs μου, γιατι ναι μεν θα δικαιολογουσα εμενα αλλα ισωs εβλαπτε καποιουs αλλουs.

Συνεπωs ασχετα με την πιστη μου, στην ουσια ολουs τουs εκτιμω, ολουs τουs αγαπω και τουs καταλαβαινω εωs ενοs οριου, οπωs και για ολουs εχω παλεψει με τον τροπο μου, με προσωπικεs θυσιεs, ξενυχτια, αγωνιεs, κοστοs, επιθεσειs, και οτι αλλο φανταστειs φιλε μου.

Και αυτα δεν ειναι λογια του αερα γιατι τα εργα μου ειναι φανερα εδω και πολυ καιρο σε παρα πολυ κοσμο.

Αλλα ποτε δεν θα ειχα την δυναμη να κανω πραξη τιποτα απο ολα αυτα, αν πρωτα δεν ειχα την βοηθεια Του Θεου στο να προχωρισω και να κατανοησω μερικα θεματα.

<< Πρέπει να μην προσπαθεί κανείς να μου επιβάλλει την γνώμη του.>>

Πολυ σωστο αυτο που εγραψεs φιλε Anounakis!
Αλλα τον ιδιο σεβασμο επιδιωκουν και οι Χριστιανοι απο αυτουs που καθημερινα προσβαλλουν τα πιστευω τουs, αλλα και Τον Ιδιο Τον Θεο τουs.

Οπωs πολυ σωστα η ομολογια δεν ειναι επιβολη αλλα πιστιs, οποτε δεν βλεπω καποιο λαθοs επανω στα λεγομενα:
<< Ο θεός , ο τέλειος θεός , ο χριστός , ο τέλειος θεός και άνθρωπος Χριστός των Χριστιανών >> μόνο αυτός - θα μας σώσει...

Ο καθεναs θα πρεπει να συμβουλευει και να λεει τιs δικεs του αποψειs με αγαπη προσ τον αλλον, να μοιραζετε με τον αλλον τα δικα του πιστευω, να επεμβαινει ακαιρα η εγκαιρα μερικεs στιγμεσ για να προλαβαινει δυσαραστεs καταστασειs, αλλα η επιβολη δεν ειναι κατι το σωστο και πολλεs φορεs φερνει τα αντιθετα αποτελεσματα.

Δεν νομιζω οτι ο THGI εχει κακεs προθεσειs, αλλα ισωs θα πρεπει να ειναι ανεκτικοτεροs με τουs αλλουs επανω στον τροπο που το εκφραζει.

Συμφωνα με το παρακατω << ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΝΔΟΥΙΣΜΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ.>> εχω να πω μερικα:

Η αγκαλια Του Θεου δεν ειναι ιδια με την δικη μαs, ουτε η Κρισιs Του και η Αληθεια Του συγκρινεται με την δικη μαs.

Απο τα εργα μαs θα κριθουμε οπωs ειναι γραμμενο και σαν αλευρι απο κριθαρι ειναι ο καθεναs μαs.

Εγω εναν Ινδουιστη που αν και πεινασμενοs προτιμα να χορτασει καποιον αλλον τον εχω σε πολυ μεγαλυτερη εκτιμηση απο εναν που φερει το ονομα Χριστιανοs και που μολιs βγει απο την Εκκλησια τα ξεχνα ολα και συμπεριφερετε ειs βαροs αλλων με χιλιουs δυο τροπουs.

<< Στο καλό και να (μην) μας γράφει , όποιος ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.>>

Σιγουρα χιουμορ θα κανειs εδω φιλε μου, σε καταλαβα!

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια και σου ανταποδιδω το ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
Αν παρεμβαινω κατα καιρουs δεν ειναι επειδη εχω προσωπικη προθεση με κανεναν.

Σαs χαιρετω ολουs και παντα να ειστε καλα με αγαπη ο εναs προs τον αλλον, με υπομονη, με σεβασμο, και η ειρηνη αs κατοικει στιs καρδιεs σαs.

28/12/2003, 02:09:37
1:1 ο ην απ αρχης ο ακηκοαμεν ο εωρακαμεν τοις οφθαλμοις ημων ο εθεασαμεθα και αι χειρες ημων εψηλαφησαν περι του λογου της ζωης

1:2 και η ζωη εφανερωθη και εωρακαμεν και μαρτυρουμεν και απαγγελλομεν υμιν την ζωην την αιωνιον ητις ην προς τον πατερα και εφανερωθη ημιν

1:3 ο εωρακαμεν και ακηκοαμεν απαγγελλομεν και υμιν ινα και υμεις κοινωνιαν εχητε μεθ ημων και η κοινωνια δε η ημετερα μετα του πατρος και μετα του υιου αυτου ιησου χριστου

1:4 και ταυτα γραφομεν ημεις ινα η χαρα ημων η πεπληρωμενη

1:5 και εστιν αυτη η αγγελια ην ακηκοαμεν απ αυτου και αναγγελλομεν υμιν οτι ο θεος φως εστιν και σκοτια εν αυτω ουκ εστιν ουδεμια

1:6 εαν ειπωμεν οτι κοινωνιαν εχομεν μετ αυτου και εν τω σκοτει περιπατωμεν ψευδομεθα και ου ποιουμεν την αληθειαν

1:7 εαν δε εν τω φωτι περιπατωμεν ως αυτος εστιν εν τω φωτι κοινωνιαν εχομεν μετ αλληλων και το αιμα ιησου του υιου αυτου καθαριζει ημας απο πασης αμαρτιας

1:8 εαν ειπωμεν οτι αμαρτιαν ουκ εχομεν εαυτους πλανωμεν και η αληθεια ουκ εστιν εν ημιν

1:9 εαν ομολογωμεν τας αμαρτιας ημων πιστος εστιν και δικαιος ινα αφη ημιν τας αμαρτιας και καθαριση ημας απο πασης αδικιας

1:10 εαν ειπωμεν οτι ουχ ημαρτηκαμεν ψευστην ποιουμεν αυτον και ο λογος αυτου ουκ εστιν εν ημιν

ΧΑΙΡΕΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΝ ΚΥΡΙΩ!
http://clubs.pathfinder.gr/SYNTAKTIKO
ΚΑΙ...ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΝΔΟΥΙΣΜΟ...

28/12/2003, 02:30:23
μεγαλε τι θα γινει?
οπου και να μπω βλεπω τα copy-paste σου...
με κουρασες...ηθελα να σου πω καλως ηλθες
μα τελικα θα σου πω...

Οτι στην γη του Αυναν ολοι αυνανιζουν το ειναι τους...
γκε γκε?
ή
νο γκε γκε...

προσυλιτισμο στην ενορια σου...
εδω...
http://orthodoxcatechism.org/

ο Ryche στα οπλα...

ειμαι το πτωμα του χθεσινου μου εαυτου...
ειμαι η νεκρη γνωμη που ειχα χθες και αλλαξε...

Edited by - ryche on 28/12/2003 02:39:22

ΜηχανολόγοςΝέο Μέλος
13/05/2006, 21:36:30
Αρχαία Αίγυπτος

Φαραώ , ο απόλυτος άρχων του ηνωμένου βασιλείου της Άνω και κάτω Αιγύπτου . Μετά την ένωση των δύο βασιλείων τα οποία πίστευαν λίγο πολύ στους ίδιους θεούς ( η θρησκεία του κάτω βασιλείου ήταν ελαφρά επηρεασμένο απο μεσοαφρικανικές φυλές ) . Κάτι έπρεπε να γίνει για να μην υπάρχουν θρησκευτικές προστριβές μεταξύ των υπηκώων των ηνωμένων βασιλείων . Κάποιος θα έπρεπε να αποτελέσει ορόσημο και φάρο σε όλο αυτό το ΧΑΟΣ που έιχε δημιουργηθεί . Η λύση ήταν απλή . Ο Φαραώ θα σφετεριζόταν τον τίτλο ΘΕΟΣ .... αυτόν θα λατρεύανε , αυτόν θα τιμούσαν . 'Αλλωστε έιναι πολύ πιο βολικό να ε΄λέγχεις κάποιον που σε λατρεύει σαν θεό παρά να σε φοβάται σαν άρχοντα .

Αρχαία Ρώμη

Ο Αυτοκράτορας Αύγουστος Οκτάβιος Καισαρας υποχρεώνει ολόκληρη την επικράτεια να τον αναγνωρίσει σαν θεό προσπαθόντας να υιοθετήσει την λογική αυτή της αρχαίας αιγύπτου , την οποία μελέτησε προσεκτικά μέσω χειρογράφων απο την κατεστραμένη απο τους Ρωμαίους βιβλιοθήκη της Αλεξάνδριας .

Δεν ήταν όμως αυτοι που ανακάλυψαν την Θεοποίηση . Η Θεοποίηση είναι αποτέλεσμα ( μπορεί να το γελάσετε όμως είναι η απόλυτη λογική ) της εξελικτικής πορείας του ανθρώπου . Ο Δαρβίνος με την θεωρία της εξέλιξης απέδειξε οτι υπήρξε η εξέλιξη του πιθήκου σε ανδροειδές , του ανδροειδούς σε πρωτογενή άνθρωπο , του πρωτογενούς ανθρώπου στον σύγχρονο άνθρωπο ..

Ποίος όμως μας εγγυάται την ομοιόμορφη εξελικτική ταχύτητα ???
Είναι όπως τα αυτοκίνητα τα οποια κατευθύνονται σε μία κατεύθυνση .
Φυσικά δεν είναι όλα τα αυτοκίνητα ίδια , προέρχονται απο διαφορετικές εταιρίες ( Mercedes , Lada , Ferrari , Yugo ) αλλα και χρησιμοποίόντας διαφορετικά καύσιμα ( Diesel , Βενζίνη 100 οκτάνίων αμόλυβδη , βενζίνη super )
Το ίδιο ακριβώς που έγινε και με την πνευματική εξέλιξη των αρχαίων ελλήνων . Οι ένοιες της φιλοσοφιας , της ιατρικης , της επιστημης γεννήθηκαν υπο ευνοικες συνθηκες διαβιωσης ( Νησια αιγαιου , Μικρασιατικα παραλια ) και οχι σε πολεμοχαρης περιοχες της πελλοπονησου και στερεας ελλαδας
Η παγετόνια περίοδος αποτέλεσε για την ανθρωπότητα ότι και οι 2 παγκόσμιοι πόλεμοι . Αφορμή για ραγδάια τεχνολογική εξέλιξη . Με την έναρξη της μεσοπαγετόνιας περιόδου που διανύομε , 14000 χρόνια πριν το ανθρώπινο είδος βρέθηκε να κατέχει τεχνολογική γνώση ( φωτιά , εργαλέια , γεωργία , κτηνοτροφία )
Άς χρησιμοποιήσουμε τώρα το παράδειγμα με τα αυτοκίνητα ... Τρέχει πιο γρήγορα η Ferrari με την βενζίνη των 100 οκτανίων έναντι των άλλων ; Φυσικά και ναι . Σκεφτήτε τώρα το εξής . Η παγετόνια περίοδος άρχισε να υποχωρεί σταδιακά απο την ευρώπη και βόρειο αμερική . Η ελληνική χερσόνησος σύμφωνα με της παλιοντολογικές έρευνες δεν ήταν καλυμένη απο παγο αλλα υπήρχε μεν ενα ψυχρό κλήμα . Με το τέλος της παγετόνιας περιόδου λόγω της έναρξης της λειτουργίας του ρευματος του κόλπου έφερε σε μικρό χρονικό διάστημα την ελλάδα υπο ευκρατο κλήμα . Σημαντικός παράγων για την εξεληκτική πορεία διοτι ως γνωστο όλοι οι μεγαλοι πολιτισμοι ανθησαν σε ευκρατα κλήματα . Η "ευκολια" αυτη επιτγχυνε την πορεια αυτή με αποτέλεσμα την ανακάλυψη ορισμένων πραγμάτων πολύ πιο γρήγορα σε ορισμένες περιοχές απο οτι σε άλλες . Λαμπρό παράδειγμα το κοινοβουλιο της Λέσβου χρονολογημενο στο 8000 π.Χ. , η πλακα της Κοζάνης χρονολογημένη στο 6000 π.Χ. καθώς και η έυρεση χαλκινων αντικειμένων στον μακεδονικό κάμπο του 7000 π.Χ. και οι πυραμίδες της πελλοπονήσου χρονολογημένες στο 5000-4000 π.Χ. ( 2000 χρόνια πριν τις μεγάλες πυραμίδες της Αιγύπτου ) . Αυτοί οι άνθρωποι με λίγα λόγια κατήχαν τεχνολογία και πολιτισμό . Ολοι οι άλλοι ήταν ακόμα σχεδόν σπηλαιάνθρωποι . Και όταν μπορείς και κατέχεις την τεχνολογία είσαι δυνατός . Όπως ο κάθε Φαραώ , όπως ο Οκτάβιος . Ήταν τα πρωτοελληνικά φύλα καθώς και οι γειτνιάζοντες φυλές αιγυπτίων και σουμερίων που βλέποντας κάτι τόσο δυνατο το θεοποίησαν . Κρόνος , Διας και όλα αυτά αποτέλεσαν αφορμή για δημιουργία των άλλων θεών όπως ο Ρά ( Διας ) Ίσις ( Ηρα ) και πολλών άλλων .
Και ας περάσουμε στην άλλη μεριά του ατλαντικού . Στο χρονικό του ανκακόρ ( κειμενο που βρέθηκε στα ερήπια ναού των ίνκας στις άνδεις ) αναφέρεται οτι οι θεοί ήταν αυτοί που έχτισαν την αυτοκρατορία τους κόβοντας αψεγάδιαστα της πέτρες και σηκώνοντας τες στον αέρα χωρίς δυσκολεία , καθώς επίσης αναφέρεται οτι οι θεοί τους είχαν καλοφτιαγμένα σώματα απο λευκή σάρκα με μαύρα μαλλιά και πθκνά γένια που κάλυπταν πάνω απο τα χείλη και το πιγούνι ( ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ ; ). Και ο χρόνος έλευσης των θεών τους ; το 10000 π.Χ.
Φυσικά η παρουσία θεού ιστορικά τεκμηριωμένη στην ελληνική , αιγυπτιακή , σουμεριακη - βαβυλωνιακή και κινέζικη ιστορία πρίν απο τον Οκτάβιο δεν υπάρχει . Πολύ καλή η μυθολογία και των τεσσάρων με αρκετά ηθικά διδάγματα τα οποία όμως βασίζονταν σε παραποιημένες αληθιες . Όπως για εναν σκύλο ο άνθρωπος ειναι θεός έτσι και για αυτούς αρχικά η ανώτερη αυτή φυλή ήταν σημειο θαυμασμού , αναφοράς και λατρείας .
Ο πολυθεισμός ήταν κάτι σαν ενα σπασμένο τηλέφωνο , ίδιος στο γενικό πλαίσο , αλλαγμένος ανάλογα με τις μετέπειτα ανάγκες της κάθε περιοχής αλλα πάντα ο ίδιος .
Ο μονοθεισμός άργότερα αποτέλεσε μια παραλλαγή , βασιζόμενος όμως σε απτές αποδείξεις : ( Ευαγγέλια αρκετά εκ των οποίων κάηκαν απο τους Διοκλητιανό και Δέκιο , Κοράνι )
Δεν άναφέρομαι στον Ιουδαισμό διότι η απληστία του Σιονισμού απο το 600π.χ. τον κατεστρεψε και τον οδήγησε σε λανθασμένες αντίλήψεις και απόψεις . Οι θρησκείες του μονοθεισμού βασιστήκαν στην ανάγκη πνευματικής καθοδήγησης ( άσχετα εάν μετά ορισμένοι σφετεριστές τις "αλλάξανε τα φώτα " - σταυροφορίες , ιερές εξετάσεις , τζιχαντ και παει λεγοντας )

Τα πάντα ρει δια ταύτο μη μου τους κύκλους ταρατε ( Η μηχανική είναι ελληνική εφεύρεση και μητέρα της φυσικης )

VasiliscmΜέλος
14/05/2006, 16:19:25
Αγαπητέ Mηχανολόγε,

συνφωνώ σε πολλά από αυτά που λες. Θετικές οι σκέψεις σου αν και υπέρ το δέον μηχανολογικές!

Για να γίνει διάλογος θα πρέπει να σε αμφισβητήσει ένας από τους "Θεούσους" τους forum.

Kαποιος που παρά το ότι είναι προιόν της εξελιχτικής διαδικασίας της Φύσης, νομίζει ότι είναι Θεϊκό δημιούργημα και αμαρτωλός από γέννας! λόγω του λάθους που έκανε ο Αδάμ πριν από 5000 χρόνια.

Βασίλης

ΜηχανολόγοςΝέο Μέλος
20/05/2006, 01:37:58
Οι ένοιες πιστός και ανόητος που ορισμένοι προσπαθούν κάποιο να αναμείξουν φίλε μου είναι εντελώς αντίθετες ...
Ο ανόητος είναι εκείνος που προσπαθεί να πείσει τον άλλο οτι αυτό που πιστεύει μέσα του είναι λανθασμένο ( Και έχω δει αρκετούς σε αυτό το διαδυκτιακό τόπο να το προσπαθούν με μίσος και με μένος ) Ο πιστός και μάλιστα ο πιστός με μυαλό και συνείδηση συγκρατεί τον εαυτό του . Συγνωμη που θα στο επισημάνω αλλα φίλε μου δεν συγκράτησες τον εαυτό σου ιδιαιτέρως στην κατακλείδα του κειμένου σου . Η ζωή σε όλες τις θρησκείες είναι κάτι το θεικό και συνάμα συναρπαστικό . Μηχανολογικές χαρακτηρίζεις τις σκέψεις μου και όμως σκέψεις δικές μου δεν κατέθεσα , εκτός του παραδείγματος της εξέλιξης στο οποίο η επιστημονική ομάδα έδωσε το παράδειγμα των δρομέων )
Ας είμαστε σωστοί άνθρωποι , ας μην δίνουμε λανθασμένα παραδείγματα στους νέους αυτής της χώρας , και ας προσπαθήσουμε να δεχόμαστε την διαφορετική άποψη των άλλων . Φασιστικές ενέργειες , όπως το να βρίζουμε την θρησκεία , και κατα συνέπεια τα πιστεύω , των άλλων. Είναι δείγμα παιδείας , η οποία πρέπει να πούμε οτι διαφοροποιείται απο τις γραμματικές γνώσεις , και σεβασμού προς τους εαυτούς μας . Είδα κάποιον μέσα σε ένα άρθρο του να βρίζει και να χλευάζει τους χριστιανούς . Είδα και κάποιον να βρίζει και να χλευάζει τους μωαμεθανούς , τους ινδουιστές , και οτι αλλη θρησκεία πιστεύει . Με ποιό δικαίωμα διερρωτόμαι . Αυτός που το κάνει ανήκει στην κατηγορία του μισανθρώπου . Και άνθρωποι τέτοιου χαρακτήρα δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι διότι κατα πρώτον παρανομούν , και δευτερον όπως είπα διευθήρουν την νεολαία μας άρα προδίδουν την χώρα μας . Συνταγματικά δηλαδή πρέπει να περιοριστούν .

Τα πάντα ρει δια ταύτο μη μου τους κύκλους ταρατε ( Η μηχανική είναι ελληνική εφεύρεση και μητέρα της φυσικης )

VasiliscmΜέλος
20/05/2006, 15:33:08
Μηχανολόγε,

Άποψη εκφράζω χωρίς να βρίζω κανέναν.
Και έχω κάθε διακαίωμα να το κάνω.

Εσύ ίσως νομίζεις ότι είσαι υπεράνω όλων, με ύφος 10 καρδιναλίων, "υβρίζεις" τον διάλογο εντοπίζοντας διαφωνίες και ύβρεις εκεί που δεν υπάρχουν.

Εάν θέλεις μονόλογο κανένα πρόβλημα. Δεν σου ξαναπαντώ!
Ζήτησέ το μου!

Φιλικά και όχι υπεροπτικά

Βασίλης

ΜηχανολόγοςΝέο Μέλος
20/05/2006, 17:58:32
Ούτε καρδηνάλιος ούτε τίποτε απο όλα αυτά . Απλά υπερασπίζομαι τα κεκτημένα αυτού του τόπου. Μου φαίνεται οτι δεν κατάλαβες τι γράφω . Ίσως εαν επαναλάβεις την ανάγνωση του άρθρου μου να καταλάβεις λίγα περισότερα .
Αυτό που μας μάθανε στο πολυτεχνείο είναι να μην βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα . Μπορείς κάλυστα να υιοθετήσεις την φιλοσοφία αυτή και να την κάνεις τρόπο ζωής . Δέξου το σαν συμβουλή .

VasiliscmΜέλος
20/05/2006, 20:45:17
λιγότερος κομπασμός στα περί πολυτεχνείου Μηχανολόγε μου.

Και λιγότερες συμβουλές και νουθεσίες. Δεν είμαστε παιδιά σου.

Μπορείς ν'ανοίξεις topic : Οι συμβουλές ενός μηχανολόγου περί θρησκείας κλπ.

Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες τι έγραψα. Ξαναδιάβασέ το.

Βασίλης

21/05/2006, 03:05:17
quote:
Φασιστικές ενέργειες , όπως το να βρίζουμε την θρησκεία , και κατα συνέπεια τα πιστεύω , των άλλων. Είναι δείγμα παιδείας , η οποία πρέπει να πούμε οτι διαφοροποιείται απο τις γραμματικές γνώσεις , και σεβασμού προς τους εαυτούς μας . Είδα κάποιον μέσα σε ένα άρθρο του να βρίζει και να χλευάζει τους χριστιανούς . Είδα και κάποιον να βρίζει και να χλευάζει τους μωαμεθανούς , τους ινδουιστές , και οτι αλλη θρησκεία πιστεύει . Με ποιό δικαίωμα διερρωτόμαι . Αυτός που το κάνει ανήκει στην κατηγορία του μισανθρώπου . Και άνθρωποι τέτοιου χαρακτήρα δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι διότι κατα πρώτον παρανομούν , και δευτερον όπως είπα διευθήρουν την νεολαία μας άρα προδίδουν την χώρα μας . Συνταγματικά δηλαδή πρέπει να περιοριστούν .

Αγαπητέ μηχανολόγε νομίζω υπερβάλλεις...
Γιατί να μένει μια θρησκεία στο απυρόβλητο??
Αν κάποιος βρίζει, χλεβάζει ή προσβάλλει μια θρησκεία τότε άσε να τον κρίνει ο περίγυρός. Και δεν είναι φασίστας όποιος εκφράζει την άποψή του(ακόμα και με ύβρεις) για μια θρησκεία. Θα ήταν φασίστας αν στερούσε το δικαίωμα σε ένα πιστό να πιστέψει και να λατρέψει τον όποιο θεό του. Κανείς δεν απαγορεύει σε κανέναν να πάει στην εκκλησία. Και πώς είναι δυνατόν να λες ότι προδίδει κάποιος τη χώρα του αν προσβάλλει μια θρησκεία(έστω και την επικρατούσα), δηλαδή μια οργανωμένη δεισιδαιμονία?? Ισως θα έπρεπε να σκεφτείς ότι μπορεί και οι θρησκείες να προσβάλλουν τα αθεϊστικά πιστεύω συνανθρώπων σου....
Εκεί τι γίνεται??? Να καλέσω κι εγώ την πολιτεία να με προστατεύσει με κάποιο τρόπο??
Θα σου άρεσε ένας κόσμος σαν φιμωμένο σκυλι??
Να σου τονίσω ότι δεν έχω καμία διάθεση να βρίσω μια θρησκεία. Ομως το να ζητάμε το κλείσιμο μιας φωνής είναι αυτό που είπες...φασισμός....

Αστρονομική απόδειξη περί της υπάρξεως φούξια ελεφάντων...

24/05/2006, 05:17:43
quote:
Μηχανολόγος
Και άνθρωποι τέτοιου χαρακτήρα δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι διότι κατα πρώτον παρανομούν , και δευτερον όπως είπα διευθήρουν την νεολαία μας άρα προδίδουν την χώρα μας . Συνταγματικά δηλαδή πρέπει να περιοριστούν .

Ας τα πάρουμε ένα ένα και επί της ουσίας.

1. Το Σύνταγμα στο τμήμα Β΄ (άρθρο 3) μιλάει για την "επικρατούσα θρησκεία της Ελλάδας" και δεν προβλέπει ποινές γι'αυτούς που δεν την ασπάζονται ή την προσβάλλουν. Η έκφρασή σου "πρέπει να περιοριστούν συνταγματικά" είναι κενή περιεχομένου. Εκτός αν εννοείς να τους αφαιρεθούν τα πολιτικά δικαιώματα. Θα ήθελα μια ερμηνεία πάνω σ'αυτό το σημείο.

2. Ο Ποινικός Κώδικας τιμωρεί με δύο χρόνια φυλάκιση την κακόβουλη βλασφημία (άρθρο 198) αλλά και την καθύβριση των θείων με τρεις μήνες φυλάκιση (άρθρο 199).

Θεωρεί όμως προσβολή ΜΟΝΟ την προσβολή κατά της "Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας" (την ονομάζει) και άλλων δογμάτων που είναι γνωστά στην Ελλάδα. Τι σημαίνει όμως "γνωστά"; H Wicca για παράδειγμα έχει πάνω από 45 εκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο αλλά συγκαταλέγεται στις "άγνωστες θρησκείες στην Ελλάδα". Ο Δωδεκαθεϊσμός το ίδιο. Άρα, ο Χριστιανός για παράδειγμα έχει όλο το ελεύθερο να προσβάλλει τη θρησκεία του άλλου καθώς ο νόμος τον καλύπτει πλήρως ενώ τον προστατεύει από αντίστοιχη προσβολή της δικής του θρησκείας. Άρα: παρανομούν όσοι υβρίζουν το Χριστιανισμό αλλά όχι απαραίτητα όσοι Χριστιανοί υβρίζουν τους άλλους.

3. Τη διαφθορά των νέων που αναφέρεις θα πρέπει να μας πεις πώς την ορίζεις και με ποιά κριτήρια. Η έκφραση αυτή ήταν η μισή κατηγορία στη δίκη του Σωκράτη. Την ορίζεις με το ίδιο νόημα;

4. Τέλος, για την ενημέρωσή σου να σου πώ πως η λέξη "φασισμός" που χρησιμοποιείς δεν είναι αλάτι και δεν πάει παντού. Ο φασισμός ήταν η έκφραση του ιταλικού εθνικισμού και προέρχεται από τη λατινική λέξη "fascis" (αργότερα έγινε "fascium") που σημαίνει πολλά κομμάτια δεμένα μαζί. Αντίστοιχα καθεστώτα με το ιταλικό έχουν διαφορετικά ονόματα. Πέρα από τη σημασία που επικράτησε λανθασμένα να έχει (όπως και η λέξη "χούντα" που σημαίνει "συμβούλιο" και δεν αποδίδει τον όρο) η χρήση της λέξης αυτής για να περιγράψει οτιδήποτε δεν μας αρέσει, προσωπικά πιστεύω πως είναι αδόκιμη.

macedon

Brie BoyΜέλος
24/05/2006, 12:40:45
Εγώ δεν θα είμαι τόσο αυστηρή στην χρήση του όρου φασισμός, όπως ο Macedon.

Το μόνο όμως που βλέπω ως εξόχως φασιστικό σε όσα ειπώθηκαν Μηχανολόγε, είναι το δικό σου:

quote:
Και άνθρωποι τέτοιου χαρακτήρα δεν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι διότι κατα πρώτον παρανομούν , και δευτερον όπως είπα διευθήρουν την νεολαία μας άρα προδίδουν την χώρα μας . Συνταγματικά δηλαδή πρέπει να περιοριστούν .

Μόνον ο Μεταξάς θα το εξέφραζε καλύτερα.

Ελπίζω να μην σας το έμαθαν και αυτό στο Πολυτεχνείο.