- Υποταγή συνειδήσεως - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω πως το μήλο του Νεύτωνα πέφτει λόγω της υποθετικής του δύναμης, της βαρύτητας. Όμως δεν έχει σημασία αυτό.
Τί θέλω να πω. Υπάρχει βαρύτητα στο διάστημα; Όχι. Επομένως δεν εκφράζω την άποψη πως η μικρή Γη έλκει όλους τους γίγαντες τους διαστήματος. Συμφωνώ πως μια τέτοια άποψη θα ήταν πολύ γελοία. Δεν λέω δηλαδή πως η Γή έλκει βαρυτικά τους πάντες και τα πάντα. Πιστεύω βέβαια στις πανταχού παρών ηλεκτρομαγνητικές δυνάμεις. Πρώτον αυτό.
Δεύτερον. Εκφράζω περισσότερο μια γεωστατική άποψη παρά γεωκεντρική(και γεωκεντρική όμως). Αυτό δεν σημαίνει πως είναι απόλυτα εγω-κεντρική. Αναφέρομαι περισσότερο στην Μητέρα Γη όταν μιλάω για ακίνητο κέντρο, παρά στην ζωή που ρέει, δηλαδή στους κατοίκους της.
Για τον ένα ή τον άλλο λόγο και για την μια ή την άλλη αιτία τα ουράνια σώματα περιστρέφονται γύρω μας, τίποτα παραπάνω τίποτε παρακάτω. Και βέβαια όχι λόγω της βαρύτητας της Γης που τα έλκει.
Τέταρτον ο γεωκεντρισμός δεν έχει μόνο ιστορική αξία. Διότι αν ίσχυε αυτό θα έπρεπε τώρα να βρισκόμαστε σε άλλον πλανήτη(αν υποθέσουμε πως η Γη είναι πλανήτης), ενώ θα είχαν καταργηθεί επιστήμες(αστρολογία, αστρονομία) και όροι ή φράσεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή ζωή. Έπειτα ο ηλιοκεντρισμό βασίζεται και κάνει μεγάλη χρήση στοιχείων του γεωκεντρικού συστήματος(βλέπε ουράνια σφαίρα).
Πέμπτον και κυριότερο. Επειδή δυστυχώς ο ηλιοκεντρισμός έχει κυριαρχήσει μέσω του τύπου ως αναντίρρητη αλήθεια, για να ασχοληθεί κανείς με το θέμα σοβαρά, πρέπει να ανήκει στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που αμφισβητούν τις εξουσίες και μελετούν θεωρίες συνωμοσίας. Πρέπει να έχει το σθένος της αμφισβήτησης και να μην καταπίνει αμάσητα τα πάντα. Λίγο δύσκολο...
Αυτά τα 5 στοιχεία είναι απαραίτητα για να ασχοληθεί κανείς σοβαρά με το θέμα.
quote:
Επειδή δυστυχώς ο ηλιοκεντρισμός έχει κυριαρχήσει μέσω του τύπου ως αναντίρρητη αλήθεια, για να ασχοληθεί κανείς με το θέμα σοβαρά, πρέπει να ανήκει στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που αμφισβητούν τις εξουσίες και μελετούν θεωρίες συνωμοσίας. Πρέπει να έχει το σθένος της αμφισβήτησης και να μην καταπίνει αμάσητα τα πάντα. Λίγο δύσκολο...
????????????????
Χρίστο έλα στα συγκαλά σου...τι πράγματα είναι αυτά, τι παραλογισμοί είν'τούτοι...κάποτε θα διαβάζεις αυτά που έγραφες και θα σε πιάνει ντροπή...
Έχεις ταυτίσει τον Ηλιοκεντρισμό με ένα φτιαχτό πρόγραμμα ειδήσεων υποβαλλόμενο από την τρόικα στα ΜΜΕ...
Ακόμα και την διαφήμιση του ΟΠΑΠ με τον Ζουγανέλη και την "γη που γυρίζει" την θεωρείς ως μέρος του "κόλπου"...
Μην αφήνεις τις θεωρίες συνομωσίας να σου χαζεύουν την αντίληψη!!!
quote:quote:
Επειδή δυστυχώς ο ηλιοκεντρισμός έχει κυριαρχήσει μέσω του τύπου ως αναντίρρητη αλήθεια, για να ασχοληθεί κανείς με το θέμα σοβαρά, πρέπει να ανήκει στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που αμφισβητούν τις εξουσίες και μελετούν θεωρίες συνωμοσίας. Πρέπει να έχει το σθένος της αμφισβήτησης και να μην καταπίνει αμάσητα τα πάντα. Λίγο δύσκολο...
????????????????Χρίστο έλα στα συγκαλά σου...τι πράγματα είναι αυτά, τι παραλογισμοί είν'τούτοι...κάποτε θα διαβάζεις αυτά που έγραφες και θα σε πιάνει ντροπή...
Έχεις ταυτίσει τον Ηλιοκεντρισμό με ένα φτιαχτό πρόγραμμα ειδήσεων υποβαλλόμενο από την τρόικα στα ΜΜΕ...Ακόμα και την διαφήμιση του ΟΠΑΠ με τον Ζουγανέλη και την "γη που γυρίζει" την θεωρείς ως μέρος του "κόλπου"...
Μην αφήνεις τις θεωρίες συνομωσίας να σου χαζεύουν την αντίληψη!!!
Εγώ βασικά δεν θεωρώ την συν+ωμοσία απλώς μια θεωρία(κάτι που έχει μείνει ως θεωρία ακόμη) αλλά ως πραγματικότητα.
Εντάξει, αυτό με τον Ζουγανέλη ήταν περισσότερο πλάκα. Όχι πως δεν έχουν στόχο οι διαφημίσεις το κέρδος και τον καθορισμό κοινής γνώμης, αλλά δεν περίμεναν τον Ζουγανέλη για να στείλουν το ηλιοκεντρικό μήνυμα. Περισσότερο στόχο έχει αυτή η διαφήμιση τα κέρδη το ΟΠΑΠ
τον οποίο χιλιοπληρώσαμε και ποτέ δεν κερδίσαμε.
Οι λάθος εντυπώσεις δημιουργούνται απο το γεγονός πως μιλάω μόνο για τον Ηλιοκεντρισμό και υποστηρίζω τον Χριστιανισμό. Έτσι φαντάζω υπερασπιστής του καθολικού ή του ορθόδοξου ιερατείου, γιατί η εντύπωση είναι ένα ισχυρό εργαλείο. Παράδειγμα μας έχει εντυπωθεί από μικρή ηλικία πως ο Χίτλερ ήταν ο πιο αιμοσταγής δολοφόνος. Που ξέρουμε όμως αν αυτό ισχύει πράγματι; Όχι πως δεν ήταν αιμοσταγής, αλλά είναι ο μεγαλύτερος επειδή το λένε τα μέσα ή επειδή πράγματι είναι; Μάλλον το πρώτο κυριαρχεί παρά η αλήθεια.
Βαθύτερα αναφέρομαι σε κάθε τυραννική εξουσία κάθε εποχής(ακόμη και την καθολική γεωκεντρική), την οποία κάθε ειλικρινής με προσωπικότητα θα έπρεπε να αμφισβητήσει κατά την γνώμη μου. Δεν θα ήμουν φυσικά υπέρ της καταδίωξης του Αρίσταρχου(εκτός και αν αυτός είχε πολιτικά συμφέροντα), ούτε εκείνης του Γαλιλαίου.
Ελεύθερη διακίνηση ιδεών χωρίς πολιτικές εξουσιαστικές σκοπιμότητες είναι το σωστότερο, ακόμη και αν κάποια πιστεύω είναι άκρων αντίθετα...βλέπε παράδειγμα μετεμψύχωση - ανάσταση.
Τώρα σχετικά με την πλάκα, εγώ το έχω πάρει στα σοβαρά, όμως δεν αποκλείω και την πλάκα που χρειάζεται που και που.
Μιλάς για σύνοδο(καλά το είπα conjuction). Υπάρχουν 2 είδη συζυγιών, η σύνοδος και η αντίθεση. Γενικά συμβαίνει αυτό όταν τουλάχιστον 3 ουράνια σώματα βρίσκονται στο ίδιο ουράνιο μήκος(Γη, Ήλιος και ένα άλλο παράδειγμα Αφροδίτη).
Να και ένα απόσπασμα που το επεξηγεί
"Αποχή πλανήτου ονομάζεται η γωνία που σχηματίζεται με κορυφή τη Γη και με πλευρές τις κατευθύνσεις Γη - Ηλίου και Γη - Πλανήτη. Η αποχή χαρακτηρίζεται ως ανατολική ή δυτική ανάλογα με την θέση του πλανήτη, αν δηλαδή κείται ανατολικά ή δυτικά του Ηλίου. Η τιμή της αποχής είναι ακριβώς το μέτρο εκείνο που χαρακτηρίζει και τις διάφορες θέσεις του πλανήτη ως προς τη Γη και τον Ήλιο. Όταν δηλαδή
η αποχή φθάσει τις 90° τότε Ήλιος και Πλανήτης βρίσκονται σε τετραγωνισμούς, ή
η αποχή φθάσει τις 180° τότε βρίσκονται σε αντίθεση (Γη μεταξύ Ηλίου και Πλανήτη), ή αντίθετα
η αποχή μηδενισθεί τότε Ήλιος και Πλανήτης βρίσκονται σε σύνοδο.
Μέγιστη αποχή ονομάζεται η μέγιστη γωνιακή απόσταση του Ερμή ή της Αφροδίτης από τον Ήλιο, δυτικά ή ανατολικά."
Τώρα πως αυτό καταρρίπτει το γεωκεντρικό μοντέλο δεν καταλαβαίνω. Θα έπρεπε να βρισκόμαστε σε σύνοδο με την Αφροδίτη και τον Ήλιο κάθε ημέρα; Δεν νομίζω.
quote:
Οι λάθος εντυπώσεις δημιουργούνται απο το γεγονός πως μιλάω μόνο για τον Ηλιοκεντρισμό και υποστηρίζω τον Χριστιανισμό. Έτσι φαντάζω υπερασπιστής του καθολικού ή του ορθόδοξου ιερατείου, γιατί η εντύπωση είναι ένα ισχυρό εργαλείο.
??????
Κατασκευάζεις "εξηγήσεις" ακόμα και για αυτό, πως τάχα όλοι διαφωνούν μαζί σου επειδή σε παρεξηγούν!!!
Εδώ όμως δεν τίθεται κανένα θέμα "παρεξήγησης" και κανένα θέμα "εντυπώσεων"!
Ανεξαρτήτως του αν κάποιος είναι βουδδιστής, χριστιανός, ισλαμιστής ή άθεος, οι απόψεις του περί γεωκεντρισμού καθαυτές είναι εντελώς αβάσιμες και απολύτως λανθασμένες.