- Μικροτερη των περιστασεων η εκκλησια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Οπότε,δεν προκειται να καταλάβουν ποτέ...
Τοσο πολύ...
Αν ήταν βολεμένη καλά δε θα έδινε χιλιάδες ιερείς μάρτυρες στον αγώνα για την ελευθερία ούτε ο Γρηγόριος θα καθόταν να τον κρεμάσουν, ούτε οι Επίσκοποι το 1612 θα οργάνωναν επανάσταση κατά του Τούρκου, που πνίγηκε στο αίμα με αποκορύφωμα το γδάρσιμο του Επίσκοπου Διονυσίου του Σκυλόσοφου."
Για Το ποσο βολεμενη ηταν ,δεν εχει σημασια το τι λεει ο καθενας μας,αλλα οπως λεει και ο βγενο,μονο η πορεια του χρηματος ειναι αδιαψευτος μαρτυρας.Το θεμα ειναι πια ηταν η περιουσια πριν την αλωση και ποια ηταν κατα την απελευθερωση.....ολα τα αλλα ειναι ναχαμε να λεγαμε.Φαντασου στην αμερικη,μετα απο 4 αιωνες σκλαβιας των ινδιανων ,να ανηκε στα αυτοχθονα ιερατεια το ενα τριτο της γης....Αν ειναι δυνατον.....
Οσον αφορα τη σταση του πατριαρχειου απεναντι στην επανασταση την εχω αναλυσει.Το προβλημα ηταν οι ανεξαρτητες εκκλησιες που θα δημιουργοντουσαν ,οχι μονο στην ελλαδα και αυτο φανηκε απο τα 20 χρονια που περασαν για να αναγνωριστει αυτη,αλλα ακομη και σημερα δεν εχουν ξεπεραστει ολα τα προβληματα,που φυσικα ειναι για το συμφερον....
Το γρηγοριο οι τουρκοι το σκοτωσαν,γιατι τον θεωρησαν υπευθυνο ,που δεν μπορεσε να σταματησει την επανασταση μια και ηταν απολυτα υπευθυνος για τους λεγομενους ρωμιους.Εγινε επισης για να σπασει το ηθικο των ελληνων.
Οι ιερεις που αγωνιστηκαν ηταν απο τα κατωτερα στρωματα και οχι απο τον ανωτερο κληρο.Το κυρος της εκκλησιας το εσωσε ο υψηλαντης,ο οποιος για να κρατησει ψηλα το ηθικο ,ελεγε πως η εκκλησια στην πραγματικοτητα ειναι με τον αγωνα.Τι να ελεγε στους ανθρωπους,οτι ο πιο ισχυρος θεσμος τους προδωσε?Ειχε μυαλο και επραξε απολυτως σωστα,δεν ηταν καιρος για να πληγει το θρησκευτικο αισθημα των επαναστατημενων.
Οσον αφορα για το σκυλοσοφο,ειναι η εξαιρεση στους τοσους αιωνες που επιβεβαιωνει το κανονα.Δεν ειναι αλλωστε τυχαιο ,που σε ολους τους λεγομενους εθνικους(αλλοι και αυτοι....)αναφερεται ως λαμπρη εξαιρεση.
quote:
skartados:
Για Το ποσο βολεμενη ηταν ,δεν εχει σημασια το τι λεει ο καθενας μας,αλλα οπως λεει και ο βγενο,μονο η πορεια του χρηματος ειναι αδιαψευτος μαρτυρας.Το θεμα ειναι πια ηταν η περιουσια πριν την αλωση και ποια ηταν κατα την απελευθερωση.....ολα τα αλλα ειναι ναχαμε να λεγαμε.Φαντασου στην αμερικη,μετα απο 4 αιωνες σκλαβιας των ινδιανων ,να ανηκε στα αυτοχθονα ιερατεια το ενα τριτο της γης....Αν ειναι δυνατον.....
Εάν στους 4 αιώνες σκλαβιάς των Ινδιάνων οι Κοκκινισταδόροι με διάταγμα επέτρεπαν στα ιερατεία να διατηρήσουν την περιουσία τους τότε και αυτά θα είχαν περιουσία.
Σου διαφεύγει ότι και Έλληνες "μή" ιερείς είχαν περιουσίες?
Σου διαφεύγει ότι η Μπουμπουλίνα για παράδειγμα είχε δικό της εμπορικό στόλο?...μήπως ήταν και αυτή βολεμένη κατά την περίεργη λογική σου....σύμφωνα με την πορεία του χρήματος?
Θες να πιάσω για τους Μαυροκορδάτους κ.λ.π.? για ψάξε λίγο για τους βολεμένους της Υψηλής Πύλης!.....αυτοί κι αν ήσαν βολεμένοι!!....και ο Οδυσσέας Ανδρούτσος! και αυτός!, γνωρίζεις μήπως το αξίωμα που του είχε δώσει ο πασάς?....Βάση λοιπόν αυτής της ίδιας άκαμπτης λογικής! τι δουλειά είχε με τους επαναστάτες Ελληνες?
Και με αφορμή την άλωση που ανέφερες κ.λ.π. καλά θα κάνεις να συνειδητοποιήσεις ότι το εξαρτημένο Ελληνικό κράτος σήμερα και "οι δυνάμεις που το συνθέτουν", αφού επέδειξε επανειλημμένα την ιστορική του ανικανότητα να γίνει φορέας της εθνικής ολοκλήρωσης, σήμερα παρουσιάζεται άβουλο αντιφατικό και αναποφάσιστο να εγγυηθεί την ακεραιότητα του εναπομείναντα εναέριου-θαλάσσιου-χερσαίου εθνικού χώρου.
Αφού απόλεσε τη γη της Ιωνίας, διαπραγματεύεται σήμερα το ύδωρ του Αιγαίου.
Τι λες? Δε θα έπρεπε το Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Πόλης να συγκροτηθεί και να αναδειχτεί σε πολιτική κρατική οντότητα, υποκείμενο του Διεθνούς Δικαίου, όπως το Βατικανό ή ο Άγιος Μαρίνος?
Όταν ο Βυζαντινός Ορθόδοξος πολιτισμός αποτελεί μία θεμελιώδη και πλούσια παράμετρο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, τα ιστορικά του σύμβολα όπως το Πατριαρχείο και η Αγία Σοφία θα πρέπει να εξακολουθούν να μένουν εγκατελειμμένα και αιχμάλωτα?
Θα ανέχονταν οι ευρωπαϊκοί λαοί ανάλογες συνθήκες για το Βατικανό? και τον Άγιο Πέτρο?
-Είσαι πολύ λάθος φίλε μου!
quote:
skartados:
Οσον αφορα τη σταση του πατριαρχειου απεναντι στην επανασταση την εχω αναλυσει.Το προβλημα ηταν οι ανεξαρτητες εκκλησιες που θα δημιουργοντουσαν ,οχι μονο στην ελλαδα και αυτο φανηκε απο τα 20 χρονια που περασαν για να αναγνωριστει αυτη,αλλα ακομη και σημερα δεν εχουν ξεπεραστει ολα τα προβληματα,που φυσικα ειναι για το συμφερον....
Μάλιστα.....δηλαδή ο Σκυλόσοφος πολέμησε για ανεξάρτητες εκκλησίες!!!! και ο Γρηγόριος έκατσε να τον κρεμάσουν για τον ίδιο λόγο!!......ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ? ή κάτι άλλο?
quote:
skartados:
Το γρηγοριο οι τουρκοι το σκοτωσαν,γιατι τον θεωρησαν υπευθυνο ,που δεν μπορεσε να σταματησει την επανασταση μια και ηταν απολυτα υπευθυνος για τους λεγομενους ρωμιους.Εγινε επισης για να σπασει το ηθικο των ελληνων.
Η κατηγόρια ήταν "προδοσία" και όχι ανικανοτητα! Και εφόσον έγινε για να σπάσει το ηθικό των Ελλήνων τότε αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες γνώριζαν καλά το ρόλο του! και ίσως και γι' αυτό ο Υψηλάντης προσπάθησε να τον φυγαδεύσει με καράβι αλλά αυτός αρνήθηκε!.....ποια είναι η γνώμη σου?
quote:
skartados:
Οι ιερεις που αγωνιστηκαν ηταν απο τα κατωτερα στρωματα και οχι απο τον ανωτερο κληρο.Το κυρος της εκκλησιας το εσωσε ο υψηλαντης,ο οποιος για να κρατησει ψηλα το ηθικο ,ελεγε πως η εκκλησια στην πραγματικοτητα ειναι με τον αγωνα.Τι να ελεγε στους ανθρωπους,οτι ο πιο ισχυρος θεσμος τους προδωσε?Ειχε μυαλο και επραξε απολυτως σωστα,δεν ηταν καιρος για να πληγει το θρησκευτικο αισθημα των επαναστατημενων.
Εάν εσύ θεωρείς τους επισκόπους κατώτερο κλήρο! τότε ο απλός παπάς τι είναι για σένα?
quote:
skartados:
Οσον αφορα για το σκυλοσοφο,ειναι η εξαιρεση στους τοσους αιωνες που επιβεβαιωνει το κανονα.Δεν ειναι αλλωστε τυχαιο ,που σε ολους τους λεγομενους εθνικους(αλλοι και αυτοι....)αναφερεται ως λαμπρη εξαιρεση.
Καλά πάρε κι άλλους τότε:
-Ο Φιλκός Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Γαζής, ιδρυτής του περιοδικού "Λόγιος Ερμής",
-Ο Πατριάρχης Κύριλλος Λούκαρις 1638 που στραγγαλίστηκε από τους γενίτσαρους.
-Σε συνεργασία με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Κροΐα, Πατριάρχη Ιεροσολύμων Σοφρώνιο Δ', ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου οργανώσε επανάσταση, η οποία στην Κύπρο καταπνίγηκε στο αίμα από τον εξισλαμισμένο Έλληνα Μουσταφά.
-Οι επίσκοπος Μάνης Νεόφυτος και Χρύσανθος μητροπολίτης Λακεδαιμόνος, οργανώνωσαν επανάσταση στην Πελοπόννησο το 1612, ελπίζοντας και πάλι στην «ξένη βοήθεια» όπως τους είχαν υποσχεθεί.
-Ο Πατριάρχη Παρθένιος Β’ (τον έπνιξαν στην θάλασσα).
-Ο Πατριάρχη Παρθένιος Γ΄ (Σάββατο του Λαζάρου, τον απαγχόνισαν στην Καγκελωτή Πύλη της Κωνσταντινουπόλεως).
-Ο αρχιεπίσκοπος Χίου Πλάτωνας, αποκεφαλίστηκε στο φρούριο του Βεχήτ Πασά.
-Ο επίσκοπος Κίτρους Μελέτιος, μαζί με τον ιερέα Παπαγιάννη κατακρεουργήθηκαν το 1821.
-Το 1821 απαγχονίστηκαν οι επίσκοποι Κρήτης Νεόφυτος, Ιωακείμ, Ιερόθεος, Καλλίνικος, Μελχισεδέκ, και ο μητροπολίτης Γεράσιμος Παρδάλης.
- Ο μυημένος στη Φιλική Εταιρεία Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος ο Β’, όχι μόνο μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία και συνεισέφερε χρηματικά (μαζί με την μικρή – τότε - ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας), αλλά ευλόγησε τη σημαία της Επανάστασης στην Πάτμο.
Τώρα θα μου πεις όπως και στο ανέκδοτο...:καλά πέρα από αυτούς?
Μικρασιατική καταστροφή-Ξυλούρης-Γαργανουράκης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 23/05/2010 13:29:04
http://www.youtube.com/watch?v=u4gEAA5cwyg&feature=related
soul
Edited by - Εαρινός on 23/05/2010 13:43:26
quote:
Εαρινός:
Τά'παμε τα ξα'νάπαμε και νά'σου ξανά στον ίδιο "παρονομαστή"...πάλι γι'αλλη μια φορά "καταλήξαμε" ότι καλώς οι άνθρωποι εκ-παιδεύονται και νοη-ματοδοτούνται ... καλώς σκέπτονται ... καλώς πράττουν και γι'αλλη μια φορά , θα μείνουμε "κάγκελο" αναρρωτώμενοι:"Τελικά αφού δεν χρειάζεται αλλαγή ιδεών και πεποιθήσεων -αφού όλα είναι καλά- τότε γιατί είμαστε σε μια παρακμιακή κατάσταση"???
Ποια είναι για σένα αυτή η πεποίθηση-ιδέα που εφόσον αλλάξει θα αρχίσει η ακμή?
Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
soul
Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

quote:
Αυτό σε ρώτησα?.....το τι πιστεύεις για μένα?Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης
Προφανώς γι'αλλη μια φορά , υπάρχει μεγάλη δυσκολία επικοινωνίας των δυό μας...το "καινούργιο" θα ήταν να συνέβαινε το αντίθετο , οπότε όλα είναι στην "θέση" τους.."Keep walking"..![]()
soul
Σου διαφεύγει ότι και Έλληνες "μή" ιερείς είχαν περιουσίες?
Σου διαφεύγει ότι η Μπουμπουλίνα για παράδειγμα είχε δικό της εμπορικό στόλο?...μήπως ήταν και αυτή βολεμένη κατά την περίεργη λογική σου....σύμφωνα με την πορεία του χρήματος?
Θες να πιάσω για τους Μαυροκορδάτους κ.λ.π.? για ψάξε λίγο για τους βολεμένους της Υψηλής Πύλης!.....αυτοί κι αν ήσαν βολεμένοι!!....και ο Οδυσσέας Ανδρούτσος! και αυτός!, γνωρίζεις μήπως το αξίωμα που του είχε δώσει ο πασάς?....Βάση λοιπόν αυτής της ίδιας άκαμπτης λογικής! τι δουλειά είχε με τους επαναστάτες Ελληνες?"
Τωρα τι κανεις?Ερχεσαι και γραφεις και πεντε αυτα που εγραψα εγω παρα πεντε?Δες τι εγραψα στο παρων νημα.
Μας λενε το κεφαλαιο δεν εχει πατριδα.Π Α Π Α Ρ Ι Α λεω εγω.Το 1821 ,απο τους πρωτους που ξεσηκωθηκαν ηταν ελληνες που ειχαν περιουσια αντιστοιχη της σημερινης του λατση,κοκαλη ,βαρδινογιαννη.Και ομως δεν σκεφτηκαν το βολεμα τους ,αλλα την πατριδα τους."
Αυτοι ομως φιλε ειχαν πανω απο ολα την πατριδα ,για αυτο διαθεσαν τις περιουσιες τους για τον αγωνα.Για πες μου τωρα ,ποιο κομματι της περιουσιας του διεθεσε το πατριαρχειο για τον ιδιο σκοπο?Θα σου πω εγω.Τ Ο Α Π Ο Λ Υ Τ Ο Τ Ι Π Ο Τ Α.Ακου ακαμπτη λογικη.....
Γραφει ο ευρωπαιος
Εάν στους 4 αιώνες σκλαβιάς των Ινδιάνων οι Κοκκινισταδόροι με διάταγμα επέτρεπαν στα ιερατεία να διατηρήσουν την περιουσία τους τότε και αυτά θα είχαν περιουσία."
Ερχεσαι στα λογια μου παλι.Α κριβως για αυτο λεω οτι ηταν μια χαρα βολεμενη η εκκλησια,δεν θα μπορουσα να το πω καλυτερα,ευχαριστω......
Γραφει ο ευρωπαιος
Και με αφορμή την άλωση που ανέφερες κ.λ.π. καλά θα κάνεις να συνειδητοποιήσεις ότι το εξαρτημένο Ελληνικό κράτος σήμερα και "οι δυνάμεις που το συνθέτουν", αφού επέδειξε επανειλημμένα την ιστορική του ανικανότητα να γίνει φορέας της εθνικής ολοκλήρωσης, σήμερα παρουσιάζεται άβουλο αντιφατικό και αναποφάσιστο να εγγυηθεί την ακεραιότητα του εναπομείναντα εναέριου-θαλάσσιου-χερσαίου εθνικού χώρου.
Αφού απόλεσε τη γη της Ιωνίας, διαπραγματεύεται σήμερα το ύδωρ του Αιγαίου."
Αντε τωρα να δωσω σε ατομα σαν και εσενα να καταλαβουν οτι ολα αυτα γινονται γιατι στον ιερο χωρο της ελλας ηρθαν καποιοι ασιατικοι ισμοι,με αποτελεσμα ανθρωποι κοινης καταγωγης εδω και τουλαχιστον 5000 χρονια,να κατοικουν στις απεναντι οχθες του αιγαιου και να μισιουνται ,λογω ξενοφερτων θρησκευτικων πεποιθησεων που ηρθαν καποτε εδω....και μας επιβληθηκαν....
Γραφει ο ευρωπαιος
Τι λες? Δε θα έπρεπε το Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Πόλης να συγκροτηθεί και να αναδειχτεί σε πολιτική κρατική οντότητα, υποκείμενο του Διεθνούς Δικαίου, όπως το Βατικανό ή ο Άγιος Μαρίνος?"
Το δυστυχημα με ατομα σαν και εσενα ειναι,οτι δεν μπορειτε να καταλαβετε ,οτι μονο κακο κανετε στο χριστιανισμο λεγοντας τετοιες βλακειες .Αλλα θα μου πεις χεστηκες για το χριστιανισμο,το θεμα ειναι το μαγαζι που δημιουργηθηκε στο ονομα του χριστου να αποκταει πιο πολλη εξουσια και δυναμη,εκτος απο θρησκευτικη,πολιτικη και οικονομικη....Ποσο δικιο εχω οταν λεω πως αν ξαναερθει ο χριστος και ζητησει να δωσουν οι εκκλησιες πισω ολα αυτα,η θα τον καθαρισουν η θα πουν πως ηρθε ο αντιχριστος και θελει να τους καταστρεψει.....Παντως πισω δεν τα δινουν....
Γραφει ο ευρωπαιος
Η κατηγόρια ήταν "προδοσία" και όχι ανικανοτητα! "
Εγω ξερω οτι καποιος προδινει τους δικους του ανθρωπους και οχι τους κατακτητες...Φαντασου σε τι σημεια υποτελειας ειχαν φτασει οι προσκυνημενοι πατριαρχες ,ωστε επειδη δεν μπορεσαν να σταματησουν την επανασταση ,παρα τη λυσασμενη προσπαθεια τους,να μην τους θεωρουν επαναστατες αλλα προδοτες.....Οσο περισσοτερο μιλας .λογω της ελειψης κριτικης σκεψης που σε διακατεχει.τοσο χειροτερα τα κανεις για εσενα....αστο καλυτερα δεν το εχεις.....
Γραφει ο ευρωπαιος
Και εφόσον έγινε για να σπάσει το ηθικό των Ελλήνων τότε αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες γνώριζαν καλά το ρόλο του! και ίσως και γι' αυτό ο Υψηλάντης προσπάθησε να τον φυγαδεύσει με καράβι αλλά αυτός αρνήθηκε!.....ποια είναι η γνώμη σου?"
Ηδη σου απαντησα σε αυτο λεγοντας σου,Το κυρος της εκκλησιας το εσωσε ο υψηλαντης,ο οποιος για να κρατησει ψηλα το ηθικο ,ελεγε πως η εκκλησια στην πραγματικοτητα ειναι με τον αγωνα.Τι να ελεγε στους ανθρωπους,οτι ο πιο ισχυρος θεσμος τους προδωσε?Ειχε μυαλο και επραξε απολυτως σωστα,δεν ηταν καιρος για να πληγει το θρησκευτικο αισθημα των επαναστατημενων"
Και αν ηθελε να τον σωσει ,θα το εκανε ακριβως για να μην πληγει το ηθικο των επαναστατων.Ρωτας ομως με τι μουτρα θα τους αντικρυζε ο προσκυνημενος πατριαρχης μετα τα οσα καταπτυστα εγραψε στο αναθεμα?ειδικα αυτους που για να μην προσκυνησουν επαναστατησαν παρολο που η οικογενεια τους ηταν ξεκληρισμενη?
Φυσικα το πατριαρχειο φροντισε με υποχθονιες συσκεψεις στη συνεχεια να παραδωσει μαθημα διπλωματιας ,πως σε περιπτωση πολεμου ,μπρος πισω εχω αποδειξεις οτι ειμαι με το νικητη......
quote:
skartados:
Αυτοι ομως φιλε ειχαν πανω απο ολα την πατριδα ,για αυτο διαθεσαν τις περιουσιες τους για τον αγωνα.Για πες μου τωρα ,ποιο κομματι της περιουσιας του διεθεσε το πατριαρχειο για τον ιδιο σκοπο?Θα σου πω εγω.Τ Ο Α Π Ο Λ Υ Τ Ο Τ Ι Π Ο Τ Α.Ακου ακαμπτη λογικη.....
Θες να πεις ότι η ζωή του Πατριάρχη ή του επισκόπου αξίζει λιγότερο από ένα χρηματικό ποσό?
Το Πατριαρχείο ανοιχτά δεν μπορούσε να δώσει χρήματα για τον αγώνα, για σκέψου του λίγο! μέσα στο σπίτι ακριβώς του Σουλτάνου να έδινε φανερά χρηματικά ποσά για την επανάσταση? Λες ο Σουλτάνος να μην παρακολουθούσε το Πατριαρχείο?
Οι κινήσεις ήσαν όσο προσεκτικότερες θα μπορούσαν να είναι.
"Οι Πατριάρχες, όντας σκλάβοι, επίσημα ομιλούσαν υπέρ των τούρκων, αλλα ανεπίσημα ήταν ΗΓΕΤΕΣ της Ελλάδας και των επαναστατικών ενεργειών." (Steven Runciman, The Great Church in captivity)
Από την αλληλογραφία του Φιλικού Π. Σέκερη, πληροφορούμαστε ότι ο Γρηγόριος συνεργαζόταν με την Φιλική Εταιρία, αν και δεν είχε ορκισθεί
(Τ. Γριτσόπουλος Γρηγόριος ο Ε΄ ΘΗΕ τ. 4, 1964, στ. 739).
Είχε μάλιστα μεταξύ τών Φιλικών, και το συνθηματικό προσωνύμιο: «παλαιότερος».
Υπήρχε επίσης το λεγόμενο «κιβώτιο του ελέους», με σκοπό να συγκεντρώνει χρήματα για τον Αγώνα του Έθνους, κατά τη μαρτυρία τού Ι. Φιλήμονα (Τ. Γριτσόπουλος Γρηγόριος ο Ε΄ ΘΗΕ τ.4, 1964, στ. 739).
Πάντως φανερά σε επίσημο έγγραφο όσο και να ψάξεις δε θα βρεις κάτι. Δεν ήσαν τίποτα ηλίθιοι οι Πατριάρχες. Γι' αυτό και ο Τούρκος πιάστηκε σχεδόν στον ύπνο.
quote:
skartados:
Ερχεσαι στα λογια μου παλι.Α κριβως για αυτο λεω οτι ηταν μια χαρα βολεμενη η εκκλησια,δεν θα μπορουσα να το πω καλυτερα,ευχαριστω......
Και σου ανταπαντώ ότι και η Μπουμπουλίνα και ο Ανδρούτσος και ο Υψηλάντης και ο Μαυροκορδάτος και αυτοί σύμφωνα με τη λογική σου "μια χαρά βολεμένοι" ήσαν! Ή δύο μέτρα και δύο σταθμά?
quote:
skartados:
Αντε τωρα να δωσω σε ατομα σαν και εσενα να καταλαβουν οτι ολα αυτα γινονται γιατι στον ιερο χωρο της ελλας ηρθαν καποιοι ασιατικοι ισμοι,με αποτελεσμα ανθρωποι κοινης καταγωγης εδω και τουλαχιστον 5000 χρονια,να κατοικουν στις απεναντι οχθες του αιγαιου και να μισιουνται ,λογω ξενοφερτων θρησκευτικων πεποιθησεων που ηρθαν καποτε εδω....και μας επιβληθηκαν....
Το κάνεις λίγο ποιο λιανά?...γιατί κάτι ενδεχομένως να μην κατάλαβα.
-Οι Τούρκοι ζούσαν απέναντι πριν 5.000 χρόνια?
-Οι Τούρκοι θέλουν το μισό Αιγαίο λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων?
-Την Κύπρο την κατέλαβαν επειδή ήσαν οι Κύπριοι χριστιανοί?
quote:
skartados:
Το δυστυχημα με ατομα σαν και εσενα ειναι,οτι δεν μπορειτε να καταλαβετε ,οτι μονο κακο κανετε στο χριστιανισμο λεγοντας τετοιες βλακειες .Αλλα θα μου πεις χεστηκες για το χριστιανισμο,το θεμα ειναι το μαγαζι που δημιουργηθηκε στο ονομα του χριστου να αποκταει πιο πολλη εξουσια και δυναμη,εκτος απο θρησκευτικη,πολιτικη και οικονομικη....Ποσο δικιο εχω οταν λεω πως αν ξαναερθει ο χριστος και ζητησει να δωσουν οι εκκλησιες πισω ολα αυτα,η θα τον καθαρισουν η θα πουν πως ηρθε ο αντιχριστος και θελει να τους καταστρεψει.....Παντως πισω δεν τα δινουν....
Ούτε παπάς είμαι, ούτε σχέσεις έχω ιδιαίτερες με την εκκλησία πλην εκκλησιασμού μία περίπου φορά το μήνα.
Ωστόσο που είναι το κακό? Στο ότι ανέφερα ότι το Πατριαρχείο βρισκόταν εκεί 1.100 περίπου χρόνια πριν τον Τούρκο? ή ότι βρίσκεται εκεί σκλαβωμένο? Τι από τα δύο είναι ψέματα?
quote:
skartados:
Εγω ξερω οτι καποιος προδινει τους δικους του ανθρωπους και οχι τους κατακτητες...Φαντασου σε τι σημεια υποτελειας ειχαν φτασει οι προσκυνημενοι πατριαρχες ,ωστε επειδη δεν μπορεσαν να σταματησουν την επανασταση ,παρα τη λυσασμενη προσπαθεια τους,να μην τους θεωρουν επαναστατες αλλα προδοτες.....Οσο περισσοτερο μιλας .λογω της ελειψης κριτικης σκεψης που σε διακατεχει.τοσο χειροτερα τα κανεις για εσενα....αστο καλυτερα δεν το εχεις.....
Ναι ε?
Έκανα λάθος.
Η κατηγορία του θανάτου ήταν "ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑ κατά της Πύλης!" ραδιουργία και όχι προδοσία. Ως γνώστης δήθεν των πραγμάτων έπρεπε να το γνώριζες.....εγώ απλά έκανα ένα λεκτικό λάθος.
Τώρα? θα αλλάξεις το συμπέρασμά σου?
Και τον Ανδρούτσο τον θεωρούσαν δικό τους, το ίδιο και τον Αθανάσιο Διάκο που εκπαιδεύτηκε στα γυμναστήρια του πασά. Και? τι έδειξε το αποτέλεσμα?
quote:
skartados:
Ηδη σου απαντησα σε αυτο λεγοντας σου,Το κυρος της εκκλησιας το εσωσε ο υψηλαντης,ο οποιος για να κρατησει ψηλα το ηθικο ,ελεγε πως η εκκλησια στην πραγματικοτητα ειναι με τον αγωνα.Τι να ελεγε στους ανθρωπους,οτι ο πιο ισχυρος θεσμος τους προδωσε?Ειχε μυαλο και επραξε απολυτως σωστα,δεν ηταν καιρος για να πληγει το θρησκευτικο αισθημα των επαναστατημενων"
Ναι .....και τους όρκιζε τους στρατιώτες του να πάρουν εκδίκηση στο όνομα του απαγχονισμένου Πατριάρχη.....ο "θεατρίνος".....
Και ο Ξάνθος, ο ιδρυτής της Φιλικής Εταιρείας γράφει ψέματα όταν λέει ότι κατήχησε τον Πατριάρχη Γρηγόριο, ο Ιωάννης Φαρμάκης το 1818 ....ενδεχομένως να τα είχε τσεπώσει χοντρά από τον Πατριάρχη.........ή εκτός εάν ο Γρηγόριος δεν πρόλαβε σε τρία χρόνια να πεταχτεί 500 μέτρα ποιο πέρα για να ενημερώσει τον Σουλτάνο.....
quote:
skartados:
Και αν ηθελε να τον σωσει ,θα το εκανε ακριβως για να μην πληγει το ηθικο των επαναστατων.Ρωτας ομως με τι μουτρα θα τους αντικρυζε ο προσκυνημενος πατριαρχης μετα τα οσα καταπτυστα εγραψε στο αναθεμα?ειδικα αυτους που για να μην προσκυνησουν επαναστατησαν παρολο που η οικογενεια τους ηταν ξεκληρισμενη?Φυσικα το πατριαρχειο φροντισε με υποχθονιες συσκεψεις στη συνεχεια να παραδωσει μαθημα διπλωματιας ,πως σε περιπτωση πολεμου ,μπρος πισω εχω αποδειξεις οτι ειμαι με το νικητη......
Και τον Κολοκοτρώνη τον οποίο αφόρισε και αυτόν....σίγουρα τον λάδωσε το Πατριαρχείο!....γιατί μετά την επανάσταση και στη δύση της ζωής του, όταν ο Γέρος έγραψε ότι με τον αφορισμό αυτό κατάφερε ο Πατριάρχης να αποπροσανατολίσει τον Τούρκο και να γλιτώσει χιλιάδες Έλληνες από τη σφαγή...ενδεχομένως να τα είχε χάσει για...... να βγουν τα κουκιά των χριστιανομάχων.....ή να τα είχε πάρει χοντρά!!
Τι από τα δύο πιστεύεις?
Γιατί να φοβηθεί!!! ο Γέρος!!!.....ούτε τον θάνατο!!! όπως και ο Γρηγόριος τον οποίο τον έβαλε ο Σολωμός στον εθνικό μας Ύμνο.....αλλά και αυτός χοντρά τα πήρε!
ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

Edited by - europaios2 on 24/05/2010 03:41:04

Οι λάτρες του Star Trek θα ήταν πολύ ευχαριστημένοι εάν μάθαιναν ότι η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών πλήρωσε 25.000 $ για να γίνει μια έρευνα στο κατά πόσο είναι εφικτή μια ψυχική τηλεκίνηση (τηλεκίνηση όντων με ψυχή)
Η αναφορά που έκανε ο φυσικός Eric Davis λέει ότι εάν δοθούν 7.5 εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα ίσως μπορεί να γίνει εφικτό να μπορεί να τηλεμεταφερθεί ένας άνθρωπος από τόπο σε τόπο μόνο με την δύναμη της σκέψης.
Η 88σέλιδη αναφορά του Davis μιλάει μεταξύ άλλων:
- για την πρόοδο της κβαντικής φυσικής,
- την κβαντική τηλεμεταφορά σωματιδίων που επιτεύχθηκε πριν κάποιους μήνες,
- την δυνατότητα του περάσματος μέσω των "σκουλικότρυπων" του διαστήματος, σε άλλες μακρινές αποστάσεις,
- την δυνατότητα της ψυχοκίνησης όπως απέδειξαν μυστικά πειράματα του στρατού στις ΗΠΑ και στην πρώην Σοβιετική Ένωση.
Η επίσημες υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας υποστηρίζουν ότι αυτά που αναφέρονται είναι απόψεις του συγγραφέα και δεν υιοθετούνται απαραίτητα από την επίσημη ηγεσία.
Στην ερώτηση "γιατί ζήτησαν μια τέτοια έρευνα;" η επίσημη απάντηση ήταν αποκαλυπτική "Εάν δεν αναποδογυρίσουμε τις πέτρες, δεν θα γνωρίσουμε εάν έχουμε χάσει κάτι"
Λέτε να ξαναγίνει κάποτε της μόδας η φράση: "Mr Spok διακτίνησέ με"
αλλά και...
Tria capita exsculpa sunt,unum intra alterum et alterum supra alterum