ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- MIND CONTROL - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- MIND CONTROL - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Agnostic30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
23/02/2006, 00:59:18
σχετικά με τα chat και τις γνωριμίες από αυτά με σκοπό την εύρεση γκόμενας/γκόμενου....
Οσο μάγκας,μούρη,cool τύπος να το παίξεις πισω από την οθόνη τα πάντα θα κριθούν όταν γίνει η προσωπική επαφή απο κοντά. Εκει είναι όλο το ζουμί. Πισω από την οθόνη μπορεί να δειχνεις μαγκας, πρωτη μούρη αλλά για να κερδίσεις τον/την άλλο/αλλη και να γίνει σχέση θα πρέπει στις επιτόπιες συναντήσεις να δείξεις ότι είσαι αυτό που έδειξες στο ταδε chat. Ας μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάχτυλό μας. Ολοι λιγο πολύ έχουμ κάνει γνωριμίες μέσω net, ισως και σχέσεις. Ξερω περιπτώσεις αλλά κι εγώ μια φορά μεσα απο νετ έκανα σχέση. Μπορεί να πέσεις και σε ιδανικό άτομο μπορεί και όχι...αλλά το ρίσκο είναι παντού στη ζωή. Για μένα το ορθότερο είναι να βρίσκουμε την χρυσή τομή μεταξύ γνωριμιών απο net/chat και κοινωνικής ζωής. Το πολύ και το λίγο βλάπτει και στις δύο περιπτώσεις πιστεύω.

Brother will kill brother, spilling blood across the land, killing for religion, something I don't understand...

Η Ακρόπολη ανήκει σε αυτούς που την έχτισαν...

Ο ΚΕΦΤΕΣ ΓΑΡ ΒΑΡΥΣ....ακόμα πονάει το στομάχι μου...

nobody5001Μέλος
23/02/2006, 01:08:35
Καταρχήν να ευχαριστήσω την φίλη μου την Ostria για την καυστική αλλά και απολαυστική της παρέμβαση της, μιας και θα έλεγα πως πέτυχε διάνα με αυτά που γράφει. Ορμώμενος από τα γραφούμενά της:

Ας δούμε λίγο και την κωμικό-τραγική του πλευρά:

Πχ1:
- «πώρε μάγκα έκανα ένα τρομερό γαμ… εχθές το βράδυ με μία γκομενάρα….»
- «που ρε μεγάλε?!», ρωτάει και ο άλλος ο κλασσικός μαλ… (διακριτικότητα ορεεεεέ)
- «να , μωρέ, στο τάδε chat room….», λέει και ο άλλος καρά μαλ… γεμάτος περηφάνια…

Πχ2:
Τρέχουνε τα σάλια κάθε διαστροφικού μαλ…, σόρρυ αλλά εδώ πιάνει και το άλλο φύλλο, με το πώς κάποιοι προσπαθούν με τις φωτογραφίες, και όχι μόνο, να βρούνε ή μάλλον να κάνουνε ανταλλαγή συντρόφου κτλ. στα διάφορα site….Και τα διαζύγια στα ύψη, μιας και μετά την καύλα έρχεται η λογική και η συνειδητοποίηση της ξεφτίλας…

Πχ3:
Δεν φτάνουνε τα προποτζίδικα που ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια σε κάθε γωνιά τώρα πλέον παίζουμε και στοιχήματα μέσω του internet…. Και τα χρέη στα ύψη και άντε το πρωί για δουλειά πάλι, αλλά με περισσότερο άγχος μιας και τα χρέη διογκώνονται… Ρε μάγκες, είμαστε ή δεν είμαστε τελείως μαλ…
Και τα παραδείγματα τέλος δεν έχουν…

Πόρισμα:

Οι τεχνολογικές βελτιώσεις / ανακαλύψεις που σκοπό έχουν να βελτιώσουν τη ζωή μας είναι καλές ωσότου είμαστε σε θέση να τις ελέγχουμε και να κρατάμε κάποιο μέτρο… Αλλά δυστυχώς τα ΜΠΟΥΜΠΑΚΙΑ έχουνε χάσει κάθε μέτρο, δεν ξέρουνε τι τους συμβαίνει και όπως κάθε «κόλπο», ώστε να ελέγξουν σώμα και πνεύμα και να μας οδηγήσουν προς άλλες κατευθύνσεις, ως συνήθως παρουσιάζονται με ένα μεγάλο χαμόγελο, μας ξεγελάνε και πριν καλά καλά καταλάβουμε τι μας συμβαίνει μας έχουν ήδη γα….ει…(σόρρυ, προς τους φίλους μου συντονιστές αλλά εδώ μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει το χάλι μας)…

Τέλος, φίλε μου AVATARGR η τελευταία παρατήρησή σου είναι πάρα πολύ σωστή… Παιδιά, να το πω πιο απλά, για να φάει ο λύκος το πρόβατο πρέπει να το ξεκόψει από το κοπάδι, και δυστυχώς εμείς (τα πρόβατα) οδεύουμε προς αυτή τη κατεύθυνση μιας και ξεκόβουμε από τις επαφές μας με τους συνανθρώπους μας…

Αυτά προς το παρόν για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά μάλλον, θα επανέρθουμε αργότερα σε αυτό πάλι…

Πάντα με εκτίμηση,

nobody

Edited by - nobody5001 on 23/02/2006 01:20:38

23/02/2006, 01:11:35
Ε καλά υποθέτω ότι κατάλαβες ότι αυτή είναι μια χιουμοριστική προσέγγιση του θέματος και δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις.

Αλλά δες το και αλλιώς, όταν ανακαλύψουμε επί τόπου, ότι εγώ δεν είμαι η σκλεναρίκοβα και εσύ δεν εισαι ο τζονυ ντεπ ή ο ανηψιός του Ωνάσση, τότε μπορεί και να τα βρούμε!

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

nobody5001Μέλος
23/02/2006, 01:16:02
Φίλε Agnostic,

Δεν διαφωνώ με όσα γράφεις αλλά δεν σου προξενεί εντύπωση πως παρόλο που οι περισσότεροι πίσω από την οθόνη αμολάνε ένα κάρο μαλ… όταν συναντιούνται με το άλλο άτομο και γίνετε η «αποκάλυψη» επί το πλείστον το αποδέχονται το άτομο και ας τους έλεγε ψέματα? Σκέψου, μία σχέση που στηρίχτηκε σε ψέμα προς που θα καταλήξει? Και γιατί να πει κάποιος ψέματα για εντυπωσιασμό? Τόσο κατώτεροι αισθανόμαστε για τον εαυτό μας?

Που θέλω να καταλήξω: Μιλάμε για αναζήτηση, ως «γνήσιοι» εσωτεριστές και καταπατάμε τον πρώτο κανόνα «αγάπα τον εαυτό σου όπως είναι και να γνωρίζεις το ποιος και τι είσαι…». Και χέζοντας μία φορά τον εαυτό μας αυτός μας χέζει δέκα…

Με εκτίμηση,

nobody

23/02/2006, 01:29:13
Να συμπληρώσω και κάτι άλλο για το internet, αν μου επιτρέπεις αγαπητέ nobody.
Διάβασα τις προάλλες ένα μήνυμα σε ξένο φόρουμ, ότι το internet σκότωσε την υπόθεση των UFO, των απαγωγών κλπ. Οντως ισχύει ως ένα βαθμό, ένα από τα καλά του internet, για να μην λέμε μόνο τα άσχημα. Παλιότερα δεχόμασταν ότι μας σέρβιραν τα διάφορα βιβλία και περιοδικά. Δεν μπορούσες να κάνεις υποτυπώδη έστω έρευνα μόνος σου. Δεν υπήρχε άμεσος αντίλογος. Σήμερα, ο καθένας μπορεί να ψάξει μόνος του, να ανταλλάξει απόψεις, να βρει στοιχεία είτε επιβεβαιωτικά είτε απορριπτικά σχεδόν για κάθε θέμα που τον ενδιαφέρει. Μπορεί να κυκλοφορούν πολλές βλακείες και υπερβολές στο internet αλλά την ίδια στιγμή κυκλοφορούν δίπλα τους και οι αντίθετες απόψεις. Τα βρίσκεις όλα στο ίδιο "πακέτο" και αυτό είναι πολύ θετικό κατά την γνώμη μου.
Παύει ο μονόλογος και αυτό έχει την αξία του.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

23/02/2006, 01:39:04
quote:
Σκέψου, μία σχέση που στηρίχτηκε σε ψέμα προς που θα καταλήξει? Και γιατί να πει κάποιος ψέματα για εντυπωσιασμό? Τόσο κατώτεροι αισθανόμαστε για τον εαυτό μας?

-Arthur C. Clarke-

Xotchipilli2Μέλος
23/02/2006, 17:38:46
Πολύ ενδιαφέροντα τα κείμενα θα χρειαστώ λίγο καιρό να τα επεξεργαστώ.Κάποιες γρήγορες παρατηρήσεις.

1)Μαρέσει να βλέπω πιο μαχητικές/τσαμπουκαλεμένες αλλα συνάμα χιουμοριστικές με δόσεις ειρωνίας (ίσως και αυτοσαρκασμού) αποστολές ,όπως έκανε Ostria.Γιατί? Επειδή πολύ απλά δυνάται να μεταφέρει περισσότερα απο τον στεγνό λόγο,δεν κουράζει και.....πυροδοτεί και άλλους! Να διασκευάσω το "αναρχικό" λεγόμενο με το "φουρνό και τα καρβέλια" : "Δεν θέλουμε ένα κεράκι στον άνεμο,θέλουμε ένα φλογοβόλο και την γαμημένη την πυριτιδαποθήκη!" (ϊσως φώναζαν κάτι τέτοιο και οι Μπουρλιοτιέρηδες του 21 . Εκτός απο υποβόσκουσα πυρομανία που είχαν και μαρέσει,μερικοί απο αυτούς φημίζεται οτι ήταν εξαιρετικά βωμολόχοι!Έτσι,να μπαίνει το επιθέτο μπροστά απο την πυριτιδαποθήκη!)

2)Όντως το δύκτιο,όσον αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις είναι,excuse my "francais",σπερματοβαμμένο .Όλοι μας έχουμε ακούσει μπόλικες ιστορίες μερικές γλυκές ,μερικές πικρές,άλλες αλμυρες απο τον ιδρώτα ("Έτσι με την Αρμύρα!" Αρε αθάνατε φαλάκρα!) άλλες μάλιστα και χρόνιες. Εδώ θα πώ "όπως μέσα έτσι και έξω".Δηλαδή το ίντερνετ είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Πάντως ρε παιδάκι μου εμείς τα Homo Sapiens τρελλαινωμαστε να ζευγαρόνουμε! Σαν να το κάνουμε ψυχαναγκαστικά,δηλαδή σε κάθε καινούργια παρέα που θα μπούμε πρέπει να πέσει σεξάκι με κάποιον. Εδώ θα πόνταρα αρκετά λεφτά στο "Minor Θεώρημα του Ζότσι,του Αζτέκου" που λέει ότι "Σε οποιαδήποτε διακριτή δυκτικακη κοινότητα (όλα τα φόρουμ,τσάτρουμ κτλ) έχει πέσει πέος τουλάχιστον άνω της μιας φοράς μετάξύ μελών τους,που γνωρίστηκαν απο τούτο, και ο πήδος προήλθε εκ αυτού" (Εδώ ίσως να μπορούσαν να εξαιρεθούν φόρουμς ή τσάτρουμ ζητλωτών μοναχών ,αν και πάλι δεν ξέρω).

Εν κατακλειδι : Σπέρμα,Πολύ Σπέρμα αδερφέ! (Σημείωση : Δεν έχω κάτι με τις εκκρισέις του γυναικείου φύλου,απλά αναφέρω τις ανδρικές ως πιο "χαρακτηριστηκές" για το θέμα μας)

3)MIND CONTROL λοιπόν.Ο έλεγχος εμπεριέχει την έννοια του ελεγχόμενου (ΜΠΟΥΜΠΑΚΙΑ) και την έννοια του ελεγκτή (? Να τους ονομάσουμε ΜπουΜπουκάκια?).Ποιός είναι αυτός ο ελεγκτής? Είναι ένα πρόσωπο? Φυσικό πρόσωπο/μεταφυσικό? Θα ήθελα ένα θέμα πάνω σε τούτο.

Εδώ έχω κάποιες απλοικές ερωτήσεις.Αν όντως πρόκειτε ο ελεγκτης (ΜπουΜπουκάκια) για φυσικό πρόσωπο/συμβούλιο ατόμων/συμμαχία εταιριών πολιτικών κτλ κτλ πώς στο διάτανο επικρατεί τόσο καλή οργάνωση και μάλιστα έχουν πείσει τα μπουμπάκια να τρώνε τον έλεγχο μόνοι τους? Αυτό το λέω δεδομένου οτι το είδος μας είναι λίγο οκνηρο και αναποτελεσματικό σε μερικά θέματα,πχ εδώ 1 δάσκαλος δεν μπορει να ελεξει 20 ντουρντουβαλάκια στα θρανία,πώς μας κάνουν κουμάντο.

Επίσης τι θα κερδίσουν στην τελική απο τουτο τα ΜπουΜπουκάκια? Το μόνο που θα κερδίσουν ειναι εφήμερος πλουτος και εφήμερος έλεγχος. Συν της άλλοις πώς δεν θα πέσουν στην παγιδα και αγαπημένα τους άτομα? Όταν κλείνουν την ατζέντα τους ή λήγει η συνεδριαση γυρναν εδώ αναμεταξύ μας...Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να βρούν την γυναίκα τους Μαρικλεριασμένη και τον γιόκα τους πλεηστεσιονιασμενο ή με μόνο του μέλημα την δυκτιακή του στύση. Έστω οτι τα ΜουΜπουκάκια είναι 50 χρόνών και αργά η γρήγορα θα μας αφήσουν λόγω φυσικών λόγων..Πώς θα εκαπιδεύσουν την επόμενη γενιά ΜπουΜπουκιών?Δεν θα πρέπει κάποιος να συνεχίσει το Κοντρόλ αλλιώς θα κόψει αυτό το πολυέξοδο αυγολέμονο και θα σβωλιάσει η ΜπουΜπουκενια μπεσαμέλ? Που είναι οι ΜπουΜπουκοδιάδοχοι?Είναι και αυτοί κοντρολαρισμένοι ή κρατιούνται άμεμπτοι/φρέσκοι για το καθήκον?

Αυτοί λοιπόν κάποιοι "μίνι" προβληματισμοι μου πάνω στο θέμα όσων αφορά τα Μπουμπουκάκια.

Έ,ρε Φωτούλης που τους χρειάζεται!

Reality: A serotonine induced Hallucination?

nobody5001Μέλος
23/02/2006, 18:14:52
Φίλε μου Xotchipilli2 σε χαιρετώ,

Καταρχήν, μου άρεσε πολύ το σαρκαστικό υφάκι / ανταπόκριση σου: Άξιος…

Όσον αφορά το άλλο: Ναι, οι προβληματισμοί σου είναι δικαιολογημένοι και έχεις απόλυτο δίκαιο σε όσα αναφέρεσαι. Αλλά ως συνήθως υπάρχει πάντα ένα «ΑΛΛΑ» που μας περιμένει στη γωνία έτσι ώστε να μας σπάει τα αρχ… και να μας εκνευρίζει…

Θα απαντήσω εκτενέστερα στα ερωτήματα σου τις επόμενες ημέρες που θα επιστρέψω, ζητώ κατανόηση, καθώς και οφείλω να αναλύσω τα άλλα θέματα που υποσχέθηκα και μου ζητήσανε ορισμένοι φίλοι και φίλες. Το μόνο που θα σου πω, προς το παρόν, είναι πως πρόκειται για την τέχνη της ηγεσίας (κάτι το οποίο είχαμε κάνει κάποιες συζητήσεις με τον φίλο μας τον AVATARGR σε ένα άλλο τόπικ στη ‘Γνώση’), τις μορφές της και υπάρχει σχέδιο από τα, όπως τα αποκαλείς Μπουμπουκάκια… Βλέπεις τα συγκεκριμένα έχουν εξαλείψει τον παράγων «τύχη» με διάφορους τρόπους και δυστυχώς, ανάλογα σε πιο «στρατόπεδο» ανήκει κανείς, βρίσκονται έτη φωτός μπροστά από εμάς…

Φίλη μου Ostria,

Έχεις δίκαιο σε όσα λες αλλά δυστυχώς και εδώ υπάρχουν κάποια «ΑΛΛΑ» στη γωνία που μας περιμένουν…Θα προσπαθήσω να επανέρθω αργότερα σε αυτό, με το που Θα μου δοθεί η ευκαιρία να ξαναμπώ στο Φόρουμ…

Με εκτίμηση πάντα,

nobody

nobody5001Μέλος
23/02/2006, 22:15:32
Φίλη μου Ostria η απάντηση που σου υποσχέθηκα,

Δεν αντιλέγω πως μας δίνεται «πακέτο» χρήσιμων και άχρηστων πληροφοριών κτλ. κάτι το οποίο το ανέφερα αρχικά στα θετικά του διαδυκτιού, δηλαδή στο ότι μας δίνεται ευκαιρία για «άμεση» συζήτηση κτλ…

Αλλά το θέμα είναι πόσοι από μας (αναφέρομαι στην πλειοψηφία του κόσμου), χειρίζονται σωστά το διαδύκτιο και καταλαβαίνουν να ξεχωρίζουν τα καλά από τα κακά?

Επίσης, ο περισσότερος κόσμος αποξενώνεται από τα βιβλία και στρέφεται προς το διαδύκτιο… Ναι μεν αλλά… Και ας μην ξεχνάμε πως από τα λαμπρότερα μυαλά της ιστορίας μας, δεν είχανε διαδύκτιο αλλά μόνο ορισμένα βιβλία στη διάθεσή τους και τίποτε άλλο… Και αν πας στα αρχαία χρόνια, βάση της επίσημης ιστορίας, ούτε αυτοκίνητα είχανε αλλά τα ποδαράκια και άντε προχωράτε… και όμως διατυπώσανε πράγματα που 2500 χρόνια μετά, ακόμα πολλοί προσπαθούνε να κατανοήσουν…

Τι θέλω να πω με αυτό, υφίσταται μία δυαδικότητα την οποία ο κόσμος δεν μπορεί να ξεχωρίσει και στα απλά ελληνικά, έχει μπλέξει τα μπούτια του…

Και ως συνήθως, όπου δημιουργείτε σύγχυση ακολουθούνε άλλα από πίσω…
Όσο για τα περιοδικά, θα αναφερθώ στο θέμα αυτό ξεχωριστά σε λίγες μέρες…

Επίσης, αγαπητέ μου φίλε Dying_Incubus και διαιτητή μου (ναι - ναι, η κίτρινα κάρτα που μου έβγαλες ήτανε αυστηρή…χεχεχε)

Είχες αναφέρει πως το θέμα έχει και κοινωνικό χαρακτήρα… Δεν έχεις και άδικο αλλά επέτρεψε μου να εξηγήσω και το γιατί:

Το MIND CONTROL στην τελική του μορφή, αποτελεσματικό ή μη, φαίνεται από τη λειτουργία και δομή μιας κοινωνίας κτλ… Για παράδειγμα τους νόμους που τη διακατέχουν και την εφαρμογή τους, από τη συμπεριφορά των κατοίκων, από την ανάπτυξη – όχι μόνο οικονομική αλλά και νοητική / πνευματική κτλ.

Όταν κάποιοι ισχυρίζονται πως είναι πνευματικά ανεπτυγμένοι αλλά από την άλλη τους παίζουνε μπάλα όπως θέλουν κάποιοι ή «κάποια», τότε αυτό είναι:

Α) υποκρισία
Β) πλασματική γνώση
Γ) δεν ξέρουν τι τους πραγματικά συμβαίνει
Δ) Όσον αφορά το θέμα του εσωτερισμού μόνο «ξώφαλτσα» το αγγίξανε το θέμα (για να μην χρησιμοποιήσω καμία πιο βαριά έκφραση και μου βγάλεις και την κόκκινη κάρτα στο τέλος...)
Ε) Τους κάνουν ότι θέλουν ανά πάσα στιγμή
ΣΤ) Θα τους ελέγξουν στο τέλος εξ’ ολοκλήρου όπως αυτοί επιθυμούν, δίνοντας τους την ψευδαίσθηση πως τα ίδια τα ΜΠΟΥΜΠΑΚΙΑ το επιλέξανε κιόλας αυτό (με άλλα λόγια θα «τονώσουν» το ΕΓΩ και τα συναφή…)

Λεπτομέρειες σε επόμενα ποστ και αφού ακουστούν πρώτα και οι απόψεις των φίλων μας…

Με εκτίμηση πάντα,

nobody

Edited by - nobody5001 on 23/02/2006 22:16:58

Edited by - nobody5001 on 23/02/2006 22:19:52

24/02/2006, 09:42:47
Φίλε μου nobody5001, σε χαιρετώ!
Κίτρινη κάρτα, έ?
Σου δίνω λοιπόν κόκκινη!

Επί του θέματος λοιπόν!
Αναφέρεις το εξής:

quote:
Όταν κάποιοι ισχυρίζονται πως είναι πνευματικά ανεπτυγμένοι αλλά από την άλλη τους παίζουνε μπάλα όπως θέλουν κάποιοι ή «κάποια», τότε αυτό είναι:

και στη συνέχεια δίνεις μια πολύ καλή ερμηνεία με 6 διευκρινήσεις.
Νομίζω τελικά πως ένας λαός όσο πιο ανεπτυγμένος υποτίθεται οτι είναι τόσο πιο πολύ "υποδουλωμένος" είναι.
Είναι 2 καταστάσεις που είναι αντιστρόφως ανάλογες.
Το θέμα, φίλε μου, είναι οτι οι άνθρωποι δεν το βλέπουν αυτό κι αν το βλέπουν δεν κάνουν κάτι για να το αλλάξουν.
Αυτό το ονομάζω ως ωχαδερφισμό.

In anticipation of my resurrection...

nobody5001Μέλος
24/02/2006, 16:39:00
Φίλε μου Dying_Incubus σε χαιρετώ,

Κόκκινη κάρτα εεε?! Σε φαγούριζε το χέρι σνιφ, σνιφ

Επί του θέματος: Ο ορισμός που δίνεις είναι πολύ σωστός και με βρίσκεις σύμφωνο… Για αυτό εξάλλου τόνιζα και στα προηγούμενα μου ποστ το πόσο αμέτοχοι παραμένουμε στα δρώμενα που διαδραματίζονται γύρο μας και πως το μέλλον πλάθεται δίχως τη δική μας συμμετοχή.

Και εδώ ακριβώς τίθεται ένα άλλο ερώτημα: Η θεωρία των παράλληλων συμπάντων ισχύει με μία μόνο διαφορά, εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε τις «εναλλακτικές λύσεις»… Όταν όμως μένουμε αμέτοχοι τότε θα υπάρχει μόνο «μία επιλογή», αυτή την οποία θα μας προσφέρουν και είτε μας αρέσει (δύσκολα) είτε όχι (πιθανότατα) θα την υποστούμε…

Αυτά προς το παρόν…

Με εκτίμηση πάντα,

nobody

24/02/2006, 20:33:28
Αγαπητέ nobody ευχαριστώ για την απάντηση!

quote:
Αλλά το θέμα είναι πόσοι από μας (αναφέρομαι στην πλειοψηφία του κόσμου), χειρίζονται σωστά το διαδύκτιο και καταλαβαίνουν να ξεχωρίζουν τα καλά από τα κακά?

Ε, ας μάθουν να το χειρίζονται σωστά, φίλε μου! Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα!

Το παράδειγμα όμως με τα λαμπρά μυαλά του παρελθόντος δεν με βρίσκει και τόσο σύμφωνη. Επειδή δεν ξέρουμε ποτέ τι θα έκαναν αν είχαν την σημερινή τεχνολογία! υποψιάζομαι ας πούμε, ότι ο Σωκράτης θα έμπαινε σε διάφορα φόρα για να ασκήσει την μαιευτική του μέθοδο! Δηλαδή πιστεύω ότι το internet ειδικά, θα ήταν μια δημιουργική πρόκληση για μερικά τουλάχιστον από τα λαμπρά μυαλά του παρελθόντος.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι όπως και με τα μηνύματα ή τις ιστοσελίδες και βιβλία μπορεί να γράψει ο καθένας (λίγα λεφτά να έχει για να τα εκδόσει) και σίγουρα ό,τι κυκλοφορεί και στα βιβλιοπωλεία δεν είναι χρυσός...
Ας μάθουμε λοιπόν να ξεχωρίζουμε τα καλά από τα κακά (ή τα χρήσιμα από τα άχρηστα), όπου κι αν τα συναντούμε!

-Arthur C. Clarke-

nobody5001Μέλος
25/02/2006, 16:49:54
Αγαπητή μου φίλη Ostria σε χαιρετώ,

Δεν αντιλέγω στα όσα αναφέρεις αλλά αυτό που θα ήθελα να προσθέσω είναι τα εξής:

- Είτε κανείς στραφεί προς τα βιβλία είτε προς το internet θα πρέπει να είναι σε θέση να ξεχωρίσει τα «καλά» από τα «κακά»…
- Οφείλουμε να παραδεχτούμε πως το βιβλίο προσδίδει μία τελείως διαφορετική μαγεία από ότι το internet
- Και έτσι για να σε πειράξω λίγο (αλλά από την άλλη πιστεύω πως το γνωρίζεις ήδη) σε επίπεδο μυστικισμού οι «σφραγίδες» που υπάρχουνε σε ορισμένα βιβλία μπορούνε να «ξεκλειδωθούνε» και να «ενεργοποιηθούνε» μόνο από βιβλία και κατά προτίμηση τα αυθεντικά κάτι το οποίο δεν είναι δυνατό να συμβεί μέσω του internet και ας υπάρχουνε ατόφια τα «σύμβολα» εκεί…
- Τέλος, κάθε άνθρωπος προσπαθεί να χρησιμοποιήσει στα μέγιστα τα «δεδομένα» της εποχής του αλλά το ερώτημα είναι το πώς θα τα ξεχωρίσει και το πώς θα τα χειριστεί…

Με εκτίμηση πάντα,

nobody

25/02/2006, 17:23:20
Καλησπέρα σας!
Αγαπητέ μου nobody5001, με αυτό που αναφέρεις...:

quote:
Και εδώ ακριβώς τίθεται ένα άλλο ερώτημα: Η θεωρία των παράλληλων συμπάντων ισχύει με μία μόνο διαφορά, εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε τις «εναλλακτικές λύσεις»… Όταν όμως μένουμε αμέτοχοι τότε θα υπάρχει μόνο «μία επιλογή», αυτή την οποία θα μας προσφέρουν και είτε μας αρέσει (δύσκολα) είτε όχι (πιθανότατα) θα την υποστούμε…

...μου έφερες στο νού μια ταινία που είχα δεί.
Λεγόταν "Το φαινόμενο της πεταλούδας".
Αν την έχεις δεί, θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι.
Νομίζεις πως αν λειτουργούσαμε διαφορετικά σε μια περίσταση από ό,τι ενεργήσαμε θα είχαμε σίγουρα θετικά αποτελέσματα?
Ίσως είχαμε καλύτερα αποτελέσματα, ίσως και χειρότερα.

Αγαπητή μου ostria

quote:
υποψιάζομαι ας πούμε, ότι ο Σωκράτης θα έμπαινε σε διάφορα φόρα για να ασκήσει την μαιευτική του μέθοδο!

λές να είχε γίνει γνωστός hacker της εποχής μας με το μυαλό που είχε?

In anticipation of my resurrection...

nobody5001Μέλος
27/02/2006, 18:49:17
Αγαπητέ μου φίλε Dying_Incubus σε χαιρετώ καθώς θέλω να χαιρετίσω και τους άλλους φίλους μας μιας και επέστρεψα πάλι πίσω....

Στο θέμα τώρα...

Όσον αφορά την ταινία που αναφέρεις την έχω δει και θα προσπαθήσω να απαντήσω στην ερώτησή σου...

Στην ταινία αν θυμάσαι, ο πρωταγωνιστής παρέμβαινε στο παρελθόν και οι ενέργειες του αλλάζανε το μέλλον, με κάθε του παρέμβαση... δηλαδή κάτι που έχει ήδη συμβεί...

Σε αντίθεση με αυτά εγώ αναφερόμουνα στο λεγόμενο παρόν (κοντινό μας μέλλον), κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ακόμα οπότε και οι «αντιδράσεις» των γεγονότων θα είναι τελείως διαφορετικές από ότι παρουσιαζότανε στην ταινία...

Με εκτίμηση πάντα,

nobody

27/02/2006, 20:23:11
Καλησπέρα αγαπητέ nobody5001

Συμφωνώ ως προς τις παρατηρήσεις σου... εδώ μπαίνει το θέμα της γενικότερης καλλιέργειας όπως έγραψε και ένας άλλος φίλος στο θέμα του Avatar στην Γνώση.

Incubus μου, δεν τον κόβω για χάκερ. Κάτσε να σκεφτώ ποιός θα μπορούσε να εξελιχθεί σε χάκερ... χμμμ... ο Αριστοφάνης, ο Λουκιανός... Σίγουρα!

quote:

Είναι μεγάλη η πιθανότητα να ισχύει αυτό που λες. Πάντως καλό είναι να έχουμε πάντα υπ όψιν μας και το φαινόμενο της εντροπίας!

-Arthur C. Clarke-

nobody5001Μέλος
27/02/2006, 21:30:02
Αγαπητή μου φίλη Ostria συμφωνώ μαζί σου...

Ας επιστρέψουμε λοιπόν στο αγαπημένο μας σπορ και να αρχίσω να καταπιάνομαι με τα θέματα που μου ζητήσατε πρώτα:

Έχουμε και λέμε πρώτο στη λίστα είναι: Τα Περιοδικά αν και πολλοί από εσάς ήδη έχετε καταπιαστεί εκτενός με αυτό το θέμα θα προσπαθήσω να προσφέρω και εγώ τον «όβολό» μου, χεχεχε

Τα περιοδικά λοιπόν: Η γενική θεματολογία τους κοιμένεται μεταξύ άλλων...
- Λίγο μπούτι,
- λίγο κώλο,
- λίγο βυζί
- μερικά CD από τσόντες
- κατινιές
- πειραγμένα αυτοκίνητα
- αστρολογίες του κώλου
- τα θέματα που καταπιάνονται οι «μέγα μύστες»
- τα λεγόμενα (κατευθυνόμενα) life style
και η λίστα δεν τελειώνει...

Θα πει κανείς τώρα: Καλά ρε μεγάλε, κανένα αξιόλογο περιοδικό δεν υπάρχει? Εεε, ναι στα 100 θα βρει και ένα αξιόλογο που χαροπαλεύει μιας και οι πωλήσεις του είναι πολύ χαμηλές και ρευστό δεν βγάζει... Βλέπετε, το ξέκωλο πάντα έχει πέραση...

Και το αποκορύφωμα: τα τυπάκια που είναι και οι λεγόμενοι αρχισυντάκτες του π....., έχουν και άποψη από πάνω στο πως θα πρέπει κανείς να ζει τη ζωή του. Αν διαφωνεί... στο χαντάκι με τον π...., που τολμά να κρατά και αξιοπρέπεια στις μέρες μας...

Οπότε καταλίγουμε να έχουμε τις εξής δύο ομάδες ΜΠΟΥΜΠΑΚΙΩΝ:

- από τη μία που κάπως ξυπνίσανε και προσπαθούνε να εξελίξουνε το πνεύμα τους, να ξαναβρούν τη χαμένη αξιοπρέπεια τους κτλ... (πως τολμάτε ρε τσοχλάνια να έχετε ακόμα τιμή και αξιοπρέπεια...) και που επί το πλύστον με δυσκολία τα βγάζουν πέρα μιας και δεν καταδέχοντε να πουλήσουν το πνεύμα, σώμα κτλ. τους... (εξερέσεις υπάρχουνε, ως προς το οικονομικό, αλλά είναι πολύ λίγες)...
- Και από την άλλη τα ΜΠΟΥΜΠΑΚΙΑ, που έχουν πάθει αγγίλωση με το να ανοίγουν τα πόδια τους... άλλα να δίνουν τον κώλο τους, να κάνουν συνεχώς γνωριμίες στις κοσμικότατες κρεβατοκάμερες της Ελλάδος και που:
- Εκφράζουν άποψη με τις μαλ... που εκσφεντονίζουν από το στόμα που επί το πλείστον το χρησιμοποιούν για άλλο πράγμα και που κατά καιρούς συνειδητοποιούν πως χρησιμεύει και στο να μιλούν
- Που όποιος δεν επιδίδεται στα κτηνόδη όργια τον αποκαλούν και ξεπερασμένο (ερώτηση: δηλαδή για να είμαστε μέσα στα πράγματα θα πρέπει να μας γ.....?!)
- Οι οι γυναίκες μοιάζουνε όλες σαν ξανθιές στρουμφίτες
- Ενώ οι άντρες σαν πιο τυχεροί έχουν και επιλογή (μεταξύ Ψινάκη και Μικρούτσικου)
- Τα παιδάκια έχουν πλέον μηχανοποιηθεί ώστε το χέρι τους να αρπάζει τα ξέκολα μοντέλα και να κλειδώνοντε με τις ώρες στην ‘ΚΑΛΙΟΠΗ’
- Πειστεύουν όλες τις μαλ... που αναγράφουν οι σύμβουλοι του κώλου από τα εκάστοτε περιοδικά...(είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνεται σε τι είδους «συμβουλές» αναφέρομαι)
- Έχουν ως πρότυπα τα «αστέρια» των περιοδικών
Και πάει λέγοντας...

Τσιγάρο και επιστρέφω....χεχεχε

nobody

Edited by - nobody5001 on 27/02/2006 21:32:15

nobody5001Μέλος
27/02/2006, 21:33:50
Και αναρωτιέμαι:

Κάποτε όταν πρωτοβγήκανε τα περιοδικά οι ιδιοκτήτες ισχυριζότανε μεταξύ άλλων πως: «Σκοπός μας είναι να δώσουμε μια πιο πολύπλευρη ενημέρωση στον έλληνα πολίτη, αντικειμενική ... πάντοτε με γνώμονα το ήθος, τις αξίες... μπλα μπλα μπλα...»
Δηλαδή, να δω σαν μία παχουλή και βδεληρή σκατόμυγα αν τους πιάνω: «Μπιδ..., ανοίχτε πόδια, χέρια κτλ..καταρίψτε κάθε προσωπική σας αξίοση κτλ... και έχετε μπει στο σύγχρονο πνεύμα...»

Ορέ, που ζω τελικά, πίσω από το φεγγάρι?!

Η αλήθεια είναι πως τα περιοδικά στην ουσία χρησιμοποιούνται σαν επιπρόσθετη σκουπιδοτροφή για το πνεύμα μας πέρα από την κατασκευασμένη τροφή πολλών βιβλίων... Τώρα τι από όλα θα επιλέξουν τα ΜΠΟΥΜΠΑΚΙΑ είναι δικό τους θέμα και της «ελεύθερης» βούλησης τους... αλλά το έργο τους παρουσιάζεται ιδιαίτερα δύσκολο μιας και η σαβούρα που κυκλοφορεί έχει φτάσει μέχρι τα ουράνια....

Στο άλλο θέμα πέρι κινητών τηλεφώνων...

Εεε, καλά, μωρέ σιγά τι μας λες τώρα.... Τα κινητά έχουν καταντίσει πλέον ο νούμερο ένα εχθρός... Δεν λέω, μας εξυπηρετεί σε πολλά πράγματα αλλά θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε σωστά και όχι να μας χρησιμοποιεί όπως συμβαίνει σήμερα....

Ας πάρουμε για παράδειγμα κάποιον που καπνίζει που και που... το καλό θα ήτανε να μπορούσε να κρατηθεί στα τρία-τέσσερα τσιγάρα την ημέρα...
Αλλά είναι δυνατόν κάτι τέτοιο μιας και πολύ εύκολα καταλήγει να καπνίζει ολόκληρο πακέτο και καταλήγει (μάλλον καταντάει) σαν μία βδελυρή και παχουλή σκατόμυγα που πάει για τσιγάρο και επιστρέφει... χεχεχε

nobody

nobody5001Μέλος
27/02/2006, 21:34:46
Λοιπόν:

Έχουμε και λέμε....

- τα κινητά μας:
- έχουν κουδουνιάσει με την ακτινοβολία
- για χέσιμο πάμε και το κινητό μας κάνει παρέα
- από όταν κυκλοφόρισε το ψέμα στα ύψη («που είσαι αγάπη μου?!», «αχ, άσε έχω πήξει στη δουλειά με τις μαλακίες που ζητά το αφεντικό... κλείσε θα τα πούμε μετά μπλα μπλα μπλα».... και το κέρατο δίνει και πέρνει)
- παλαιότερα δίχως το κινητό περνούσαμε μια χαρά ενώ τώρα μια χαρά σκατά
- κάθε χρόνο το πολύ πρέπει να αγοράσουμε καινούργιο κινητό μιας και αυτά που μας προσφέρει, τα διάφορα παιχνιδάκια που επί το πλύστον μας είναι και άχρηστα, πρέπει να είμαστε και της μόδας
- έχει δημιουργίσει και νέα εγχειρίδια πουστ...., μιας και το αφήνουμε αδιάφορα πάνω στο τραπέζι καθώς πάμε για πιπί, και το έταιρο ήμιση πέρνει φωτιά στο να το ψάξει μέχρι να επιστρέψουμε (εμείς όμως φροντίσαμε να σβίσουμε τα ενοχοποιητικά στοιχεία, μη χέσω...)
- οι λογαριασμοί στα ύψη (και άλλο φέσομα...)
- το πέζουμε όλοι μάγκες και μονάδες στην κάρτα δεν έχουμε («εεε, πάρε με στο κινητό, άντε κλείνω, γεια...» ή «ρε μαλάκα, δώσε μ,ου να στείλω ένα μύνημα μου τελείωσε η κάρτα...»)
- κατά τα άλλα θέλουμε και κινητό
- πλέον ένα δεκάχρονο αν δεν έχει κινητό δεν είναι μάγκας (δηλαδή εμείς που δεν είχαμε τίποτε από αυτά τι είμασταν, μαλάκες ή μαλάκες δεινόσαυροί...)
- Είχα αναφέρει όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με την Vodafon πως δεν θα τους κάνουν τίποτε και σε προηγούμενα ποστ ανέφερα γαιτ’ι κατά καιρούς ξεσπάνε τέτοια σκάνδαλα και για πιο λόγο ξέσπασε ετούτο και πιο νομοσχέδιο θέλανε να περάσουν κάτω από το τραπέζι (ρε παιδιά, μήπως να έβαζα κανένα μαντύλι στο κεφάλι και να το έπαιζα προφήτης?!)
- Μας παρακολουθούνε πλέον με κυριλέ τρόπους και τα ζιαβά ΜΠΟΥΜΠΑΚΙΑ λένε κιόλας «τί γίνεται να μας παρακολουθούνε κιόλας από το ίδιο μας το κινητό?»... «τσου»... «εεε, θα το πετάξω (... και αύριο θα αγοράσω ένα πιο μουράτο...ΧΑΧΑΧΑ, να σαι καλά που μας έκανες και γελάσαμε με τις μαλ.... σου)
- Όσο πιο νέα τ κινητά τόσο πιο πολύ ακτινοβολία εκπέμπουν (μήπως να γυρίσουμε στις παλιές κουμούτσες που είχαμε?!)
- Τρέχουμε σαν τα βλήματα του πυροβολικού στα καταστήματα με τα κινητά και κριβόμαστε σαν λεχρίτες από την υπόλυπη μισή Ελλάδα μιας και τους χρωστάμε λεφτά
- Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα αλλά μάθαμε να σερφάρουμε και μέσω του κινητού (τους καρχαρίες δεν βλέπω ακόμα αλλά όταν σκάσουνε μύτη θα τα πούμε πάλι, σνιφ σνιφ)

Και το βασικότερο από όλα: ΠΑΩ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ, ΧΕΧΕΧΕ!!!

nobody

nobody5001Μέλος
27/02/2006, 22:01:54
Αχχχ, μπράβο μου ρε γαμώτο έχω ρέντα σήμερα....

Ας πάρουμε ένα άλλο θέμα, πέρι ‘ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ’

Μοναδικότητα, μοναδική, μπλα μπλα μπλα...

Τι ωραίες απόλυτες εκφράσεις μόνο που σήμερα καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματική τους έννοια...

Ας προσεγγίσουμε το θέμα με διάφορες ερωτήσεις και θα κατανοήσουμε πως μέσα στον έλεγχο που μας ασκούνε και το «χάος» που μας δημιουργούνε έχουμε χάσει πάσα ιδέα ακόμα και για αυτά που λέμε και πιστεύουμε...

Λοιπόν, πόσοι από μας ισχυριστήκαμε:

- Καρδιά μου είσαι η μοναδική μου αγάπη ( καλά τέτοιες μαλ... πρέπει να λέμε για να περάσουμε και στα «πρακτικά»...)
- Είναι η μόνη δουλειά που πάντα επιθυμούσα («καλά γιατί έφυγες από εκεί?»... α- «ά μωρέ, το μαλακι... το αφεντικό....», β – «δεν έλεγε και πολλά...», γ – «βρήκα κάτι με περισσότερο σάλιο...» μπλα μπλα μπλα)
- Είμαστε τόσο μάγκες που ακόμα και τη μοναδικότητα του θεού αφαιρέσαμε
- Ξεσκιστήκαμε να δημιουργούμε θρησκείες
- Ανάλογα με το αν είναι «πάνω ή κάτω» ρίχνουμε και ένα βάφτισμα προς τον ουρανό
- Εμείς πιστεύουμε στον μοναδικό και αληθινό θεό ενώ οι άλλοι οι μαλ... πιστεύουν σε μαλ...
- Μοναδική ευκαιρία να τα αρπάξουμε στο τζόκερ (και κάθε βδομάδα εκεί είμαστε και πάλι....)
- Είμαστε ο μοναδιός λαός
- Εμείς είμαστε οι μόνοι που μειράσαμε τα φώτα προς τον κόσμο
- Και διερωτόμαι: μήπως τους δώσαμε τόσο πολύ γνώση και φώτα που εν τέλη δεν κρατίσαμε τίποτε για μας και στραβωθήκαμε?
- Το τάδε κόμμα είναι το μόνο σωστό (βέβαια αυτό εξαρτάται στο πιο θα μας βολέψει...)
- Είσαι μοναδικός!!! ( και με το που γυρίσει την πλάτη: πάρτα ρε μαλ....)
- Είμαστε οι μόνοι στο σύμπαν (ΧΑΧΑΧΑ, πες και άλλα...)
- Η επιστήμη λέει την μόνη αλήθεια
- Η θρησκείες λένε την μόνη αλήθεια
- Ο τάδε γκουρού έχει κατανοήσει την μόνη αλήθεια...
- Πρέπει να σεβόμαστε τον μονογενή υιο κτλ. (γαμώ τον χ... και την π..., εεε, καλά να μας κάψει ο θεός δεν θα πρέπει να απορούμε για το λόγο...)
- Παιδιά αποφασίστε, συγχίζομαι και με πιάνει πονοκέφαλος
- Η τάδε ποδοσφαιρική ομάδα είναι η μόνη άξια (ερώτηση: θα πούμε και άλλες μαλ...)
- Μοναδική προσφορά στον κωτσόβολο, μοναδική προσφορα στο γερμανό, μοναδική... μοναδική...μοναδική....
- Είμαστε οι μόνοι ριγμένοι της υπόθεσης ενώ οι άλλοι έχουν δικαιοθεί (το κλασσικό κλαψομο... του κάθε έλληνα πολίτη)
- Μοναδικός φίλος (ναι, ότι πεις: στα καλά, εύκολα και στα ευχάριστα ενώ στα δύσκολα κόβει πέρα...)
- Μοναδική εκπομπή στην τηλεόραση (όλες τις ίδιες μαλ... λίγο πολύ λένε....)
- Μοναδική ευκαιρία της ζωής σου (και από το άγχος το πρόζακ ετοιμοπόλεμο στο άλλο χέρι....)
- Η μόνη ελπίδα να πετύχεις στη ζωή σου είναι να περάσεις στις πανελλήνιες (έχω δει υδραυλικό με μια βιλάρα στο Ψυχικό και αστροφισικό με ένα τρομερό και «εντυπωσιακό» ταξή στην Ομόνια....)
- Η μόνη αληθινή γλώσσα είναι τα ελληνικά (βρε παλιοτόμαρο, πότε θα διαβάσεις τα αγγλικά σου, τα γερμανικά σου, τα γαλλικά σου – προτείνω μαζί με αυτό και μπαλέτο + πιάνο ώστε να είναι παιδί από σπίτι, ΧΑΧΑΧΑ)
- Το αίμα νερό δεν γίνεται, είναι κάτι το μοναδικό (και με το που πεθαίνουν τα παπουδάκια τα αδερφάκια μπλακόνονται για τα περιουσιακά στοιχεία τους...)
- Η φύση είναι μοναδική.... (και εμείς τι κάνουμε? Της γ... τη μάνα)
- Η υγεία μας είναι μοναδική (εεε, καλά, ας μην πάρουμε και παράδειγμα εμένα που πάω για «τσίχλα» και επιστρέφω....)

nobody