ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Εαρινός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
08/11/2009, 19:38:56
Φίλε Νικήτα θα συμφωνήσω με αυτά που λέει και ο Εαρινός

Και εγώ θα μπορούσα να πώ οτι είμαι αιχμάλωτος της διδασκαλίας του Ιησού, αλλά μελετώντας έτσι επιφανειακά κάποια πράγματα διαπιστώνω οτι πίσω απο τη διδασκαλία του Ιησού κρύβονται αρκετά.
Ετσι λοιπόν ενστερνίζομαι τη διδασκαλία του Ιησού διατηρώντας παράλληλα το δικαίωμα της γνώσης. Θέλω να γνωρίζω και την αλήθεια.
Ποιός, τι , πού , πότε και γιατί..

quote:
Δεν μπορώ να ξεφύγω από τη θύμηση της γλυκειάς του Χάρις. Το ξέρω πως μπορεί να κάνω λάθος.

Μιλάς πολύ όμορφα και σοφά φίλε Νικήτα.

09/11/2009, 12:12:40
quote:
Είμαι ένας ταλαίπωρος αμαρτωλός που έλκεται από την παρηγορία της Θείας Αγάπης.
Δεν είσαι "ταλαίπωρος αμαρτωλός" φίλε μου.
Νομίζεις ότι είσαι. Ετσι σου είπαν.
Περιέγραψέ μας κάποιες από τις "αμαρτίες" σου και θα καταλάβεις τι εννοώ...

Edited by - Αίολος on 09/11/2009 12:13:25

09/11/2009, 12:39:00
quote:
Είμαι μάλλον αιχμάλωτος της Αγάπης του Χριστού. Δεν μπορώ να ξεφύγω από τη θύμηση της γλυκειάς του Χάρις. Το ξέρω πως μπορεί να κάνω λάθος. Ίσως έχω μπει σε κάποιο παραμύθι. Αλλά τι να κάνω. Ιδού, βρίσκομαι στο πεδίο της έλξης Του. Ως άνθρωπος δεν μπορώ να κάνω αλλοιώς.
Καλά μας τα λες αγαπητέ, δικαίωμά σου να πιστεύεις σε ότι θέλεις, αλλά εδώ είναι χώρος διαλόγου.
Οχι ανακοινώσεων.
...και δεν είσαι σίγουρος κιόλας! Μπορείς να κάνεις ότι κι εγώ: Να το ψάξεις για να σταματήσεις να έχεις αμφιβολίες. Διότι εάν δεν ξέρεις άν είσαι σε παραμύθι, δεν ξέρεις που θα (αν) σε οδηγήσει.
Και αν δεν ξέρεις που θα σε οδηγήσει, τότε δεν θα έπρεπε καν να το αναφέρεις, διότι ποτέ δεν ξέρεις ποιός θα σε πάρει σοβαρά.
ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ!

Εάν δεν θέλεις - κι απ' ότι φαίνεται δεν θέλεις - να κάνεις διάλογο γι' αυτά που πιστεύεις, τότε δεν βλέπω τον λόγο να μας ενημερώσεις για το αν είσαι χο ή χκ ή οτιδήποτε άλλο.
Η ηλικία του κατηχητικού έχει περάσει, έτσι δεν είναι;

Edited by - Αίολος on 09/11/2009 12:57:45

09/11/2009, 13:28:47
Και σένα ποιός σε πήρε για ...ντεκορατέρ, ρε φίλε Αίολε και λές
τι να κάνουμε....Κοίτα τα δικα σου, είναι αρκετά...Μην κοιτάς των άλλων...Μπορεί να τους κανεις κακό με το ...ενδιαφέρον σου...
Σωστά το λές..Η ηλικία του κατηχητικού,έχει περάσει..
Γιατι κατηχείσαι ακόμη;
09/11/2009, 13:58:41
quote:
.Κοίτα τα δικα σου, είναι αρκετά...Μην κοιτάς των άλλων...Μπορεί να τους κανεις κακό με το ...ενδιαφέρον σου...
Αν μπορείς να το καταλάβεις, για να τα κοιτάξουμε μάς τα κατέθεσε ο φίλος μας...
09/11/2009, 14:03:38
Ξέρω όρι εσύ τα δικά σου, δεν τα ...κατάθεσες,μήπως θέλεις να
ασχοληθούμε με αυτά;
ΛΈΩ ΕΓΏ...
09/11/2009, 14:48:22
χεχε...!
Nikitas1Νέο Μέλος
09/11/2009, 18:51:52
Νομίζω ότι στο επίπεδο του λόγου και του διαλόγου οφείλω να ομολογήσω ότι ο Θεός δεν υπάρχει. Αν και θα μπορούσα να πω με τα λόγια του Χρήστου Μαλεβίτση ότι ο Θεός δεν υπάρχει αλλά άρχει.

Δεν είναι τυχαίο που η εσωτερική, πνευματική ζωή χαρακτηρίζεται ως μυστικισμός.
Γιατί μια διδασκαλία χαρακτηρίζεται ως μυστική;
Θέλει να την κρατήσει κανείς μυστική και να μην την διαδώσει;
Όχι ακριβώς το αντίθετο. Οι μυστικοί δάσκαλοι κήρυτταν την Αλήθεια που τους αποκαλυπτόταν και μάλιστα επίμονα και δωρεάν.
Γιατί;
Οι εσωτερικές διδσκαλίες είναι μυστικές διότι δεν ισχύουν στο επίπεδο του λόγου ή της αντικειμενικότητας ή της λογικής. Η εγκυρότητά τους είναι πνευματική, υπαρξιακή ή οντολογική.
Μαρτυρούν Αλήθειες εσωτερικές, δηλαδή Αλήθειες που αφορούν στην νοηματοδότηση-ολοκλήρωση-τελειοποίηση-φωτισμό της ύπαρξης.
Οι Αλήθειες αυτές δεν αποδεικνύονται με αντικειμενικές μεθοδολογίες αλλά επαληθεύονται μέσα από βιωματικές εμπειρίες. Οι Αλήθειες αυτές δεν μας βοηθούν να ελέγξουμε και να αλλάξουμε την πραγματικότητα αλλά να αναμορφώσουμε την προσωπική μας ζωή και τις σχέσεις μας.

Ο πιστός δεν βεβαιώνεται λογικά για την ύπαρξη του Θεού. Λογικά πάντοτε αμφιβάλλει. Ο πιστός βεβαιώνεται εμπειρικά για την θεραπευτική σοφία και τη δύναμη του λόγου και της Αγάπης του Θεού στη ζωή του.

Ο πιστός δεν γνωρίζει ότι ο Θεός υπάρχει. Ο πιστός φωτίζεται και αναμορφώνεται μέσα από την προσωπική του σχέση με το Θεό.

Ίσως δεν υπάρχει Θεός. Ίσως πρόκειται για ένα παιχνίδι της φαντασίας. Κανείς δεν θα αποδείξει ποτέ με αντικειμενικά επιχειρήματα ότι ο Θεός υπάρχει. Και αν το αποδείξει δεν θα έχει αποδείξει ότι ο Θεός υπάρχει. Απλά θα έχει επικυρώσει αντικειμενικά-λογικά μια "υπόθεση εργασίας". Ο Θεός δεν αποδεικνύεται. Προσκαλεί σε ερωτική σχέση.
Από την σκοπιά της θεολογίας, δεν χρειάζεται να αποδείξουμε ότι ο Θεός υπάρχει αλλά ότι η "αποδεικτική διαδικασία" είναι έγκυρη όταν αναφέρεται στο Θεό. Από την σκοπιά της θεολογίας, ο Θεός αξιολογεί την εγκυρότητα της επιστημονικής μεθοδολογίας και όχι η επιστημονική μεθοδολογία το Θεό. Από την σκοπιά της θεολογίας, ο Θεός είναι το μέγα κριτήριο της Αλήθειας. Ο Θεός είναι ο έγκυρος, ο σημαντικός, ο πρωτεύων, ο μέγας Αλήθινός.

Για να γίνει περισσότερη ευνόητη η σπουδαιότητα του Θεού στη ζωή του χριστιανού ας την αντιπαραβάλλουμε με την σπουδαιότητα του ερώμενου προσώπου στην ζωή του ερωτευμένου.
Ο έρως είναι ανίκατος μάχαν διότι είναι ριζικά συγκλονιστικός και υπέροχος. Δεν ερωτεύομαι επειδή συμπεραίνω λογικά ότι αξίζει τον κόπο να ερωτευθώ. Ερωτεύομαι επειδή αναδύεται μέσα μου η ερωτική εμπειρία και με μεταμορφώνει.
Ο χριστιανός είναι και αυτός ερωτευμένος. Ο έρωτας τον αρπάζει. Είναι αρπαγμένος από έρωτα. Γι αυτό και τα έχει χαμένα. Είναι παράφρων εν Χριστώ. Και όταν προσπαθεί να εξηγήσει στους άλλους τον έρωτά του δεν τον καταλαβαίνει κανείς. Διότι ο έρωτας δεν εξηγείται. Ανακύπτει μέσα μας σαν φωτιά και μας κατακαίει και μας φωτίζει. Αμήν!

www.psyche.gr

Edited by - Nikitas1 on 09/11/2009 18:53:12

09/11/2009, 21:31:57
Τελικά μέσα έπεσα φίλε μου.
Δεν επιδιώκεις διάλογο, κήρυγμα κάνεις...
Αλλος ένας ΟΕΟ.
quote:
Ο χριστιανός είναι και αυτός ερωτευμένος. Ο έρωτας τον αρπάζει. Είναι αρπαγμένος από έρωτα. Γι αυτό και τα έχει χαμένα. Είναι παράφρων εν Χριστώ. Και όταν προσπαθεί να εξηγήσει στους άλλους τον έρωτά του δεν τον καταλαβαίνει κανείς. Διότι ο έρωτας δεν εξηγείται. Ανακύπτει μέσα μας σαν φωτιά και μας κατακαίει και μας φωτίζει. Αμήν!
Αυτό κρατιέμαι καλά και δεν θα το σχολιάσω προς το παρόν...
Να δω τους άλλους πρώτα.

...αλλά μόνον προς το παρόν ε;

ar_iaΜέλος
09/11/2009, 21:34:31
quote:
Nikitas1

Bαρέμενος....ψυχασθενής..... κτλ κτλ κτλ κτλ

===================
Η Τεχνητή Νοημοσύνη Δεν Μπορεί να Νικήσει την Φυσική Ηλιθιότητα!!
------------------------
Μεγάλα Μαύρα Ράσα
Active Member
http://www.youtube.com/watch?v=q-shgwZdtS4

ΑΜΗΝ