- ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΚΑΨΕ ΤΟ 64 μχ ΤΗΝ ΡΩΜΗ ? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Ψηλέ μου περιλαμβάνεις κι εμένα στους διαστρεβλωτές;
μονο οσους εχουν αντιθετη αποψη απο αυτην της εκκλησιας
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
Φίλε Ψηλός , όπως βλέπω έκανες πως δεν πρόσεξες την απάντησή μου της 23/05/2006 , σφυρίζεις δήθεν αδιάφορα και περί πολλών άλλων τυρβάζεις απορρίπτοντας όποια στοιχεία σου παραθέτουν και δεν σε συμφέρουν .
Γι'αυτό σου ξαναστέλνω το δεύτερο μέρος της για να δω τι έχεις να πης , θα βγάλεις κακόβουλους πλαστογράφους και τους εκδότες της “Ζωής”;<< Όσο για τις ασυναρτησίες μου σου αντιγράφω από τον βίο του Ιωάννου του Χρυσοστόμου εκδ. “Ζωή” 1932 σελ 66 έως 68 , για τα κατορθώματα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοφίλου . ( 401 μχ )
…Εμισθοδότει εις την Κωνσταντινούπολιν , αναφέρει σύγχρονός τις , κατασκόπους , δια μέσου των οποίων εμάνθανε παν ό,τι εγίνετο εκεί .
Αυτός ως επί το πλείστον διώριζε τον έπαρχον της Αλεξανδρείας και ο έπαρχος δεν ελησμόνει ποτέ καθ’ όλην την διάρκειαν της υπηρεσίας με ποιόν αρχιεπίσκοπον είχε να κάμη .
Δια την επιρροήν του αυτην τόσον εις τα εκκλησιαστικά όσον και εις τα πολιτικά πράγματα ωνομάσθη ο Θεόφιλος Χριστιανός Φαραώ και ούτω η φιλαρχία του ικανοποιήθη .
Αλλ’είχεν και έτερον πάθος όχι ολιγότερον βίαιον του προηγουμένου . Ήτο άπληστος .
( τι μου θυμίζει …) .
Ηγάπα το χρήμα πολύ , Το ηγάπα δια να ζη πολυτελώς και εχρειάζετο να εξοδέυη , συνεπώς το ηγάπα δια να έχει τα μέσα να δωροδοκή , να διαφθείρη , να βλάπτη , να επεκτείνη την εξουσίαν του .
Και είχεν εφεύρει περίεργα μέσα , δια να αποκτά χρήματα , όχι μόνον χωρίς να δίδη αφορμήν τινα μομφής , αλλά τουναντίον να αποσπά συγχρόνως και την εκτίμησιν των Χριστιανών , κατορθώνων να σκεπάζη τας κλοπάς του με ποικίλα προσχήματα ευσεβείας και κοινωφελούς δράσεως . ( βρε τι μου θυμίζει …)
……….Ούτω είχον διατηρηθή οι ναοί της Αιγύπτου , των οποίων οι μυθώδεις θησαυροί διετηρούντο σχεδόν ανέπαφοι . Οι θησαυροί διήγειραν την επιθυμίαν του Θεόφιλου .
Υπηρξεν ο πρώτος ( μετά ακολούθησαν και οι υπόλοιποι) , μας λέγει συγγραφεύς τις ειδωλολάτρης , όστις κατεπάτησεν τους αυτοκρατορικούς τούτους νόμους περί ανεξιθρησκείας και προστασίας των ειδωλολατρικών ναών και ο τρόπος , με τον οποίον διεξήγαγε τον θρησκευτικόν αυτόν πόλεμον , αποδεικνύει αρκούντως , ότι ο φανατισμός δεν ήτο ούτε το μοναδικόν ούτε το κύριον ελατήριον του πολέμου τούτου . (κατάλαβες φίλε Ψηλός ; )
Εξέλεγε κυρίως ο Θεόφιλος τους ναούς τους περισσότερον εξακουστούς δια τα πλούτη των με τα οποία ηδύνατο να αποζημιωθή ο επιδυκνειόμενος ζήλος του .
Ούτω προηγήθη αυτοπροσώπως μιάς λεηλασίας εναντίον του περιφήμου ναού της Κανόπης .
Ωσαύτως ενήργησε κατά του Σεραπείου της Αλεξανδρείας , το οποίον μετά το Καπιτώλιον της Ρώμης ήτο το σπουδαιότερον και πλουσιώτερον κέντρον του πολυθεϊσμού .
Ήτο εξ ολοκλήρου εκτισμένον με μάρμαρα και εσωτερικώς είχεν επενδυθή με τρία μεταλλικά ενδύματα , το εν κάτωθι του άλλου . Το πρώτον ήτο χάλκινον , το επ’αυτού επικαθήμενον δεύτερον αργυρούν και το τρίτο χρυσούν .
Χρυσά αγάλματα , αφιερώματα πολύτιμα με λίθους πολιτίμους , με τεμάχια χρυσσού ευρίσκοντο εκεί εν αφθονία .
Ο Πατριάρχης το επολιόρκησε , συνοδευόμενος από τον έπαρχον και από τον στρατηγόν , των οποίων εχρειάσθη την βοήθειαν , διότι οι ειδωλολάτραι εφαίνοντο αποφασισμένοι να προστατεύσωσι το τελευταίον τουτο άσυλον της πίστεώς των .
( Εδώ οι καλοί, χριστιανοί της . “Ζωής” αποσιωπούν την σφαγή που επακολούθησε , γιατί δεν άφησαν κανένα ζωντανό , και συνεχίζουν …. )
Ολόκληρον το Σεράπειον διηρπάγη και ο Πατριάρχης συνήθρησεν όλα τα χρυσά είδωλα .Τα είδωλα αυτά αν πιστέυση τις τους συγχρόνους συγγραφείς , δεν τα εβδελύσσετο ο Θεόφιλος , αλλά συνήγαγεν εξ αυτών μεγάλας συλλογάς , τας οποίας έχωσεν εις τα υπόγεια του αρχιεπισκοπικού του μεγάρου .
Τοιουτοτρόπως ετροφοδοτούντο οι θησαυροί του Θεοφίλου ……….
Αυτά όπως βλέπεις φίλε Ψηλός δεν τα γράφουν τίποτα χριστιανομάχοι …, από κολλητούς σου τα αντέγραψα χωρίς να αλλοιώσω ούτε ένα κόμα για να μη με κατηγορήσεις για πλαστογραφία .
Sesostris 23/05/2006 >>Ελπίζω αυτή τη φορά να το προσέξης
Πριν απαντήσω, και μιας που δεν τα "πιάνω" εύκολα, θα ήθελα να μου πεις εσύ σε τι στοχεύουν αυτά που παράθεσες και ποιο είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγεις εσύ από αυτή σου την παραπομπή;
****Θα σε παρακαλούσα επίσης να ξεχωρίζεις πιο ευδιάκριτα τις δικές σου επεμβάσεις στο κείμενο που παραθέτεις.

τα πάντα είναι ευδιάκριτα, και ένας άσχετος με την συζήτηση μπορεί να αντιληφθεί το νόημα του περιεχομένου. Επίσης, οι σημειώσεις ξεχωρίζουνε ολοκάθαρα.
ΤΙ «δεν βλέπεις» φίλτατε??
Μήπως ΤΗΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ? Μήπως τον ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΥΡΟΦΟΡΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ? Μήπως ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΙΑ?
Η μήπως το μαχαίρι πίσω από την ιεροπρέπεια και την Βίβλο?![]()
![]()
![]()
Ε ρε ιστορία που έχουν οι.....φορείς της αγάπης......
ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 1
quote:
θα σου δωσω τις σελιδες απο οπου πηρα οτι εχω γραψει εδω μετα θα τρεξω να κρυφτω κατω απο τα φουστανια τις ιερειας γιατι ειναι προτημοτερω κατω απο φουστανια ιερειας εστω και ψευτικης παρα κατω απο ρασα παπα εκει υπαρχει μεγαλος κινδυνος
γιατι αν η ιερεια ειναι ψευτικη η αληθινη το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο οπως και αν ο παπας ειναι ψευτικος η αληθινος
Το ζήτημα φίλτατε, δεν είναι από ποιές σελίδες θα αντλήσεις πληροφορίες, αλλά το περιεχόμενό τους - και το αν θα το δέχεσαι και θα το προτείνεις άκριτα επειδή σου ταιριάζει. Αυτό και μόνον. Όσο για τα ράσα και τα φουστάνια, η απάντησή σου υπήρξε όντως ευφυέστατη και την προσυπογράφω!
quote:
Τελικά αγαπητέ Trainman, ποιός έβαλε, κατά την γνώμη σου, την φωτιά στην Ρώμη; Ο Νέρων; Αν ναι, ποία ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΑ στοιχεία σού διαμόρφωσαν αυτήν την άποψη; Αν όχι, ποιός το έκανε;
Θα προτιμούσα, αντί να μου απευθύνεις συνέχεια ερωτήσεις, να έμπαινες απλώς στον κόπο να απαντήσεις σε έστω μία από τις ερωτήσεις που έχω εγώ θέσει, ή να σχολιάσεις τα δεδομένα που με προσωπικό κόπο κατέθεσα στη συζήτηση. Το ότι δεν το έχεις κάνει μέχρι στιγμής, δείχνει απλώς τις προθέσεις σου.
Εγώ που δεν είμαι ιστορικός, θα έψαχνα πρώτα την απάντηση στο ερώτημα ποιός έβαλε φωτιά στη Ρώμη σε μερικές έγκυρες εγκυκλοπαίδιες - στις ίδιες εγκυκλοπαίδειες για παράδειγμα, που καταγράφουν με λεπτομέρεια τα εγκλήματα του Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Εάν, είτε εσύ, είτε οποιοσδήποτε άλλος απ' όσους έχετε πειστεί για τη σχέση Παύλου-Σενέκα-Χριστιανών, μπορείτε να τεκμηριώσετε ότι οι Χριστιανοί έκαψαν τη Ρώμη, μπορείτε να παρουσιάσετε τα δικά σας στοιχεία σε ένα επιστημονικό συνέδριο.
quote:
Και μία τελευταία ερώτηση:
Αν ισχυριζόμουν, διαισθητικά ορμώμενος, ότι την φωτιά την έβαλε ο Κύριος για να κάψει τους ειδωλολάτρες όπως έκαψε και τα Σόδομα, θα με αμφισβητούσες;
Παρά την προφανή ειρωνία στην ερώτησή σου, σου απαντώ ότι κανείς δεν έχει υποστηρίξει την εκδοχή που παρουσιάζεις - ούτε κι εγώ βεβαίως - και πως η άποψη ότι για τις καταστροφές φταίει η οργή του Θεού, είναι απολύτως ισοδύναμη με την πεποίθηση ότι για τα δεινά του κόσμου υπεύθυνοι είναι οι Χριστιανοί.
quote:
Ψηλέ,τα πάντα είναι ευδιάκριτα, και ένας άσχετος με την συζήτηση μπορεί να αντιληφθεί το νόημα του περιεχομένου. Επίσης, οι σημειώσεις ξεχωρίζουνε ολοκάθαρα.
ΤΙ «δεν βλέπεις» φίλτατε??
Μήπως ΤΗΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ? Μήπως τον ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΥΡΟΦΟΡΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ? Μήπως ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΙΑ?
Η μήπως το μαχαίρι πίσω από την ιεροπρέπεια και την Βίβλο?
Ε ρε ιστορία που έχουν οι.....φορείς της αγάπης......
Παραδείγματα άσχημων, εγωιστικών, μισαλλόδοξων και ακραίων καταστροφικών συμπεριφορών έχουμε, δυστυχώς, πολλά στη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας μας ως λαός, ως έθνος.
Ολόκληρες πόλεις αφανίστηκαν ή και ισοπεδώθηκαν κάτω από το σπαθί και το ακόντιο ανθρώπων που η ιστορία μίλησε γι' αυτούς!!!
Τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή, να καταδικάσουμε ολόκληρο το Ελληνικό έθνος, μαζί και τον πολιτισμό του, χάριν αυτών των αγριοτήτων;;;;
Ή μήπως η λαμπρότητα των αγαθών επιτευγμάτων του αρχαίου μας πολιτισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι ή και ως δικαιολογία για όσες αποτρόπαιες πράξεις ;;;

quote:
Το ζήτημα φίλτατε, δεν είναι από ποιές σελίδες θα αντλήσεις πληροφορίες, αλλά το περιεχόμενό τους - και το αν θα το δέχεσαι και θα το προτείνεις άκριτα επειδή σου ταιριάζει. Αυτό και μόνον. Όσο για τα ράσα και τα φουστάνια, η απάντησή σου υπήρξε όντως ευφυέστατη και την προσυπογράφω!
το ζητημα ειναι αυτο ακριβως μην ξεχνας οτι γι αυτο με κατηγορουσες οτι επερνα τις πληροφοριες απο συγκεκριμενες σελιδες τωρα βεβαια που ειδες το λαθος τα αλαζεις αλλα δεν πειραζει
δεν κραταω κακια
οσο για τα φουστανια δεν περιμενα να δεχτεις να αλαξεις καποιο φουστανι για καποιο ρασο δεν θα το αντεχα
σου ευχομαι καλη διαμονη σε οποιο φουστανι θες![]()
![]()
ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 2
ΓΙΑ ΤΟΝ VASILISCM
quote:
Άρχισες ισχυριζόμενος ότι ο Σενέκας ουδέποτε αποκαλούταν "δικός μας" από μερικούς Πατέρες της εκκλησίας.
Ο ισχυρισμός σου είναι ανακριβέστατος. Η λέξη "ουδέποτε" δεν αναφέρεται σε κανένα από τα δικά μου post. Και αυτό, γιατί, προτού σας προκαλέσω είχα ήδη μαζέψει τα στοιχεία μου, όπου καταδεικνυόταν πού και υπό ποίες περιστάσεις αναφέρθηκε μία φορά η λέξη "noster". Προκάλεσα το "Γηγενή" και οποιονδήποτε άλλον να φέρει τα στοιχεία, τα έφερες εσύ χωρίς να τα ελέγξεις και εγώ πρόσθεσα ακόμα μία παραπομπή.
quote:
Στους βρήκα λοιπόν τους αποκαλούμενους από την εκκλησία Πατέρες που παρεπιπτόντος ευθύνονται για πολλές σφαγές και διωγμούς αλλοθρήσκων. (Βλέπε σχετικά στις παραπάνω σελίδες, για τον Ιωάννη Χρυσόστομο, Αμβρόσιο κλπ.).
Φαίνεται λοιπόν, ότι οι Χριστιανοί, τόσο πολύ εκτιμούσαν τους επιφανείς εθνικούς φιλοσόφους σαν τον Σενέκα, που τους εδίωκαν και τους έσφαζαν.
quote:
Εσύ στήριξες την αντιπαράθεσή σου σ'ένα λάθος, ότι ο Σενέκας δεν αποκαλούταν "δικός μας", εσύ βγαίνεις και από πάνω!
Εσείς ισχυριζόσασταν ότι "σχεδόν όλοι οι πατέρες της Εκκλησίας αποκαλούν τον Seneca "noster" και των θεωρούν κρυπτοχριστιανό". Οι "σχεδόν όλοι" πατέρες, (πάνω από 60 τον αριθμό) έγιναν ένας. Συγχαρητήρια για την επιστημοσύνη σας!
Εξακολουθείς να κάνεις γαργάρα την αναφορά του Σενέκα στις Μοίρες, την οποία παρέλειψες από τη μετάφρασή σου, για να κατηγορήσεις εμένα στη συνέχεια ότι προσπαθώ να αποκρύψω στοιχεία. Μπράβο Βασίλη!
quote:
Προσωπικά δεν ισχυρίστηκα ότι ο Σενέκας ήταν χριστιανός. (μπορεί να ήταν μπορεί να μην ήταν!) Ισχυρίζομαι όμως ότι κάποιοι Χριστιανοί Πατέρες της εκκλησίας τον θεωρούσαν δικό τους!!
Η αλήθεια είναι ότι υποστήριξες προσεκτικά και με μετριοπάθεια στην αρχή, ότι "ίσως ο Σενέκας ήταν "συμπαθών" των Χριστιανών". Όταν ωστόσο, έδειξα την απόσταση που χωρίζει τον Σενέκα από τους Χριστιανούς, μου κότσαρες στη μάπα ένα απόσπασμα από τον Αυγουστίνο για να πεις ότι "απ'εδώ προκύπτει ότι ο Σενέκας θεωρείται Άγιος Πατέρας του Χριστιανισμού". Τώρα ξανακάνεις πίσω βεβαίως.
Η θεωρία περί συνομωσίας Παύλου-Σενέκα βασίζεται σε πλαστές επιστολές, όπου ο Σενέκας αποκαλεί τον Απόστολο Παύλο "αδελφό". Για το δεδομένο αυτό, έχεις αποφύγει μέχρι τώρα να πεις την παραμικρή κουβέντα. Και κανείς δεν έχει προσκομίσει ένα στοιχείο ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΕΝΕΚΑ, που να αποδεικνύει ότι ο φιλόσοφος είχε καν γνώση της ύπαρξης του χριστιανικού κινήματος.
quote:
ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΌ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗΣ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ.
Αν τα περί "θράσους" αφορούν εμένα, σου τα επιστρέφω και με το παραπάνω. Ούτε δήλωσα, ούτε είμαι χριστιανός απολογητής. Φαίνεται όμως πως ότι η ρήση του Ναζωραίου "ο μη ων μετ' εμού κατ' εμού εστί" ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή σας. Κατά τα άλλα, σας φταίνει οι Χριστιανοί.
quote:
ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΌ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗΣ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ. Μετά ακολουθεί η κυνική αντιστροφή της πραγματικότητας.
Αν αυτή είναι η άποψή σου για τη χριστιανική απολογητική, δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείς τα κείμενα των Πατέρων ως αποδεικτικά στοιχεία. Αντιθέτως, θα σκεφτόσουν ορθολογικά και θα ρώταγες: Με το κύρος που είχε ο μεγάλος Στωικός, και τις αλγεινές εντυπώσεις από την διοίκηση του Νέρωνα, ΠΟΙΟΣ θα είχε συμφέρον να πλαστογραφήσει επιστολές που δείχνουν συμπάθεια του Σενέκα προς τους Χριστιανούς, αν όχι οι ίδιοι οι Χριστιανοί;
Τέτοιου είδους απλοί συλλογισμοί ωστόσο, είναι αδιανόητοι όταν περισσεύουν οι μανίες, οι ψυχώσεις ή η "μόρφωση" από την Πέρσεια Εκάτη και τους ομοίους της. Προτιμότερο είναι να "αποδείξουμε" πόσο φιλάνθρωπος και φιλέλληνας υπήρξε ο Νέρωνας και ότι ο μεγάλος Στωικός που αυτοκτόνησε "της κείνων ρήμασι πειθόμενος", σχεδίασε την πυρπόληση της Ρώμης και το θάνατο των συμπολιτών του.
quote:
Τα φιλοσοφικά σου συμπεράσματα περί ζωτικού χώρου της νέας θρησκείας είναι όλα ΛΑΘΟΣ.
Αν είχες διαβάσει έστω και ένα κείμενο χριστιανικής απολογητικής το οποίο να προσπαθεί να στηρίξει τα χριστιανικά δόγματα με τη βοήθεια της εθνικής φιλοσοφικής παρακαταθήκης, θα απέφευγες τουλάχιστον τα κεφαλαία γράμματα. Το ίδιο κι αν είχες μία εικόνα του εθνικού λόγου της εποχής και μάλιστα, εκείνου που διαμαρτύρεται ότι οι Χριστιανοί έκλεψαν τις ιδέες των αρχαίων φιλοσόφων. Μην τα ψάξεις - αρκούν οι ιστοσελίδες!
quote:
Εάν η νέα θρησκεία είχε ανάγκη φιλοσοφικής επάρκειας δεν θα κατέφευγε σε σφαγές και διωγμούς αλλοθρήσκων (Θεοδόσιος Α, Αρκάδιος, Θεοδόσιος Β και οι συν αυτοίς Πατέρες και Πατριάρχες
Η σωστή προσέγγιση θα ήταν, πρώτα να διαπιστώσεις εάν η νέα θρησκεία αναζήτησε κάποιο φιλοσοφικό στήριγμα και μετά να αναρωτηθείς, γιατί έγιναν οι σφαγές. Εσύ ξεκινάς από το δικό σου συλλογισμό, για να διαγράψεις μία ολόκληρη ιστορική περίοδο: "Δεν μου φαίνεται λογικό, άρα δεν υπάρχει".
Συγκρίνεις πράγματα που έγιναν σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους, υπό διαφορετικές συνθήκες, αντιμετωπίζοντας τις δύο παρατάξεις ως στατικές. Από δω οι Εθνικοί, από κει οι Χριστιανοί - οι μεν είχαν δίκιο, οι άλλοι άδικο, οι καλοί και οι κακοί. Είναι σαν κάποιος, το 2900 μ.Χ. να συγκρίνει τη γαλλική επανάσταση, την Κομμούνα του Παρισιού και τα καθεστώτα του Στάλιν και του Πολ Ποτ και να πει ότι οι γάλλοι δημοκράτες του 1789, κατάφεραν να καταλάβουν την εξουσία στη Ρωσσία μετά από 129 χρόνια, να εξολοθρεύσουν μερικά εκατομμύρια πολιτικούς αντιπάλους και στη συνέχεια να συγκρουστούν με το Χίτλερ που ήταν στην ίδια παράταξη με τον Φίχτε, το Βάγκνερ και τον Μπετόβεν.
quote:
Όμως η νέα θρησκεία του Χριστιανισμού ήταν ένα όπλο της Αυτοκρατορίας και των μετέπειτα κρατών, για τον έλεγχο των λαών και την συγκέντρωση του πλούτου από το Παπαδαριό και την άρχουσα τάξη.
Αν πριν από την έλευση του "παπαδαριού" ο πλούτος ανήκε στους ακτήμονες, τους μικροεπιτηδευματίες και τη φτωχή αγροτιά, τότε, όντως, το μόνο που χρειάζεται για να επιστραφούν πίσω τα κλεμμένα, είναι να σβήσει για πάντα η νέα θρησκεία. Αν όμως πιστεύεις ότι ο ιστορικός Χριστιανισμός, έχει υπάρξει εκτός από όπλο για τον έλεγχο των λαών και όπλο για την αφύπνισή τους, (βλ. εργατικό κίνημα στην Αγγλία, ιδεολογική μάχη κατά της δουλείας και των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ, ενίσχυση ορισμένων μερίδων του σοσιαλιστικού κινήματος στην Α. Ευρώπη), τότε οφείλεις να δεις τα πράγματα λίγο πιο σύνθετα.
Φιλικά, όντως
Trainman
Edited by - Trainman on 29/05/2006 18:15:22
Edited by - Trainman on 29/05/2006 18:17:18
quote:
Ψηλός
και είναι μακρύς ο κατάλογος, όλων όσων έπραξε ο macedon, στην προσπάθειά του να ξαναγράψει την ιστορία!
Επειδή ο διάλογος μαζί σου είναι αδύνατος, όπως άλλωστε ο διάλογος με κάθε αφρίζοντα φανατικό, αυτή είναι και η τελευταία μου απάντηση στα όσα μυρηκάζεις.
Οι πηγές μου προέρχονται πάντα από τα πρωτότυπα κείμενα και σου παραθέτω και τη μετάφραση απ'ευθείας από το πρωτότυπο, τόσο για τον Τάκιτο που αναφέρει για τους ανθρώπους που έκαψαν τη Ρώμη,, για τη σύλληψη των χριστιανών που ομολόγησαν την πράξη τους και καταδικάστηκαν για το μίσος τους προς την ανθρωπότητα καθώς και για τις απόψεις του Σουητώνιου και του Παυσανία για το Νέρωνα
Φυσικά αναγνωρίζω ότι ο σκοπός σου δεν είναι η συζήτηση, αλλά βλέπεις ότι για μερικούς άλλους είναι.
Τέλος, να σου δώσω μια συμβουλή. Αν δεν γνωρίζεις κάτι, απλά πες "δεν ξέρω". Γιατί μπορεί η ημιμάθεια να είναι χειρότερη από την αμάθεια αλλά όταν αυτή συνδυάζεται με το φανατισμό και την εθελοτυφλία τότε γίνεται πραγματικά γραφική (φυσικά δεν περίμενες τη δική μου διαπίστωση πάνω σ'αυτό γιατί το γνωρίζεις ήδη).

macedon
«Παραδείγματα άσχημων, εγωιστικών, μισαλλόδοξων και ακραίων καταστροφικών συμπεριφορών έχουμε, δυστυχώς, πολλά στη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας μας ως λαός, ως έθνος.»
Όλα αυτά έχουνε ΟΝΟΜΑ φίλτατε. Άσε τις γενικεύσεις και τις αντίστοιχες στοχεύσεις, διότι το κακό που προξένησε η θρησκευτική μισαλλοδοξία των ρασοφόρων δεν ισοσκελίζεται έτσι απλά.
Ψηλός:
«Ολόκληρες πόλεις αφανίστηκαν ή και ισοπεδώθηκαν κάτω από το σπαθί και το ακόντιο ανθρώπων που η ιστορία μίλησε γι' αυτούς!!»
Δεν κλείνουμε τα μάτια μας σε τίποτα, και ΛΕΥΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ δεν υπάρχουνε για κανέναν. Όπως και να το πάρουμε, το αίμα και το κακό που κυριάρχησε για την «αγάπη του Χριστού» είναι σχεδόν ανεξάντλητο.
Εάν υπήρχε όντως ο Θεός που έχετε φανταστεί, τότε σίγουρα ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΨΕΙ!
Ψηλός:
«Τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή, να καταδικάσουμε ολόκληρο το Ελληνικό έθνος, μαζί και τον πολιτισμό του, χάριν αυτών των αγριοτήτων;;»
Όχι. Σαφέστατα όχι. Γι’αυτό και λέμε ότι ΟΛΑ ΕΧΟΥΝΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ. Δεν σε ακούω όμως να το λες…..
Επίσης, επιλήψιμο και κατακριτέο δεν είναι μονάχα όποιος έπιασε το μαχαίρι, αλλά το ίδιο συμβαίνει και για όσους όπλισαν το μυαλό αυτού που έπιασε το μαχαίρι.
Ο νοών νοείτω.
quote:
Παραδείγματα άσχημων, εγωιστικών, μισαλλόδοξων και ακραίων καταστροφικών συμπεριφορών έχουμε, δυστυχώς, πολλά στη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας μας ως λαός, ως έθνος.Ολόκληρες πόλεις αφανίστηκαν ή και ισοπεδώθηκαν κάτω από το σπαθί και το ακόντιο ανθρώπων που η ιστορία μίλησε γι' αυτούς!!!
Τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή, να καταδικάσουμε ολόκληρο το Ελληνικό έθνος, μαζί και τον πολιτισμό του, χάριν αυτών των αγριοτήτων;;;;
Ή μήπως η λαμπρότητα των αγαθών επιτευγμάτων του αρχαίου μας πολιτισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι ή και ως δικαιολογία για όσες αποτρόπαιες πράξεις ;;;
πρεπει να καταδικαστουν οσοι εκαναν αυτα τα αποτροπαια εγκληματα
και οχι να λατρευονται
αληθεια τι θα γινει με την ερωτηση που σου εκανα;;
παλι γαργαρα;;;
τι θα γινει με σενα πρεπει να εχεις πολυ σοβαρο προβλημα
πηγαινε σε κανενα γιατρο να σε κοιταξει
και αν δεν καταλαβες ποια ειναι η ερωτηση οριστε
για πες μου η σελιδα αυτη απο οπου παραθετω ολα τα στοιχεια και οχι που μερικοι λακαμαδες λεγανε οτι παραθετω απο αλλη ειναι αξιοπιστη η οχι;;;
λοιπον περιμενω μην το κανουμε κα ιαυτο γαργαρα κριμα ειναι