ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΕΡΟΒΑΠΤΙΣΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΑΕΡΟΒΑΠΤΙΣΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dying_Incubus21 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
21/09/2007, 09:28:36
Αγαπητέ ΕΛΛΗΝΑΣ_Χ.Ο, το να παραθέτουμε συνεχώς μεγάλα κείμενα από άλλους χώρους δεν είναι κι ό,τι το καλύτερο.
Μπορούμε να αναφέρουμε τις δικές μας απόψεις, να προβάλλουμε τα δικά μας επιχειρήματα ακόμη και τις δικές μας αντιθέσεις.

Θα μπορούσες πράγματι να παραθέτεις τα links από τα άρθρα που θέλεις να μας προτείνεις ώστε όποιος επιθυμεί να τα διαβάσει.
Εξάλλου, το να παραθέσεις ένα μεγάλο απόσπασμα άρθρου δεν προϋποθέτει και την ανάγνωση του από τους συνομιλητές σου καθώς μπορούν να το προσπεράσουν...

In anticipation of my resurrection...

symbolΜέλος
21/09/2007, 21:19:32
Dying Incubus
«Θα μπορούσες να μου αναφέρεις ποιά άλλα μυστήρια μπορούν να τελεστούν από κάποιο λαϊκό?»

Αγαπητέ Dying Incubus μπορώ να σκεφθώ μόνο λύσεις έσχατης ανάγκης, στις οποίες εξάλλου συγκαταλέγεται και το αεροβάπτισμα.

Σαν τέτοια είναι για παράδειγμα μυστήρια που τελούσαν (και ενδεχομένως τελούν ακόμη μέχρι τις μέρες μας) κρυπτοχριστιανοί , π.χ. στον Πόντο, όπου διατήρησαν την πίστη τους, και συνεπακόλουθα τον Ελληνισμό τους, τελώντας Θείες λειτουργίες και άλλα Ιερά Μυστήρια, με το φόβο του θανάτου, σε σπηλιές και σε υπόγεια σπιτιών. Για τον σκοπό αυτό, έκρυβαν σε κρύπτες εικονίσματα, φθαρμένα άμφια και άλλα εκκλησιαστικά σκεύη.

Με εκτίμηση

22/09/2007, 15:57:46
Αγαπητέ symbol, στην περίπτωση που τελούνταν κάποιο μυστήριο - φαντάζομαι από κάποιο λαϊκό εκτός αν εννοείς από κάποιον ιερέα - υπό κάποιες αντίξοες συνθήκες, αυτό αντικαθιστούσε το μυστήριο που θα τελούνταν κανονικά στην εκκλησία από έναν ιερωμένο?

21/06/2008, 05:15:42
.
EarendilΜέλος
29/05/2006, 18:13:03
Είμαι νεο μέλος του forum όπως μπορείτε να δείτε και εσείς, και γράφω μήπως μπορέσω να βοηθηθώ για ένα πολύ βασικό ζήτημα που με απασχολεί αυτόν τον καιρό, και προφανώς έχει καποια σχέση με τα θέματα αυτού του διαδυκτιακού τόπου. Είναι εδώ και 3 χρόνια που έχουν έρθει στα χέρια μου κάποια βιβλία σχετικά με θεραπευτικές, τον εσωτερισμό, την αυτογνωσια κλπ. κλπ., που με έχουν βάλει σε σκέψη για το τι θέλο από την ζωή μου (τι σας γράφω τώρα και 'γω). Το κυρίως ζήτημα είναι οτι είμαι μαθητής του Λυκείου και θέλω να αρχίσω να καταπιάνομαι πρακτικά με "ενεργειακά" ζητήματα. Δηλαδή κάτι με τρώει μέσα μου τώρα που σας γράφω αυτό και δεν μου φτάνουν αυτά που έχω διαβάσει, θέλω να ΚΑΝΩ και κάτι! Όμως είναι καλό να αρχίσω σε αυτήν την ηλικεία; Αποφάσισα να γράψω στο forum Η Θεραπεία γιατί απλά το νοιώ8ω πιο φιλικό. Είμουν ανάμεσα σε αυτό και το forum της "Ψυχής". Είχα αρχίσει βέβαια να διαβάζω το Θέμα του Μορφέα Γείωση-Καθαρισμός-Προστασία. Θα σας είμουν ευγμώμων αν μου λέγατε και ίσως αν με κατατοπίζατε για το τι να κάνω...

Ευχαριστώ

30/05/2006, 00:55:53
Αγαπητέ Earendil καλοσήρθες!
Θα σου πρότεινα αρχικά αν θες να διαβάσεις κάποια θέματα από τη
θεραπεία, ή από άλλες κατηγορίες των φόρουμς, που σε ενδιαφέρουν.
Έτσι θα μπεις στο κλίμα των συζητήσεων και θα πάρεις κάποιες
απαντήσεις μόνος σου. Ακόμη μέσα από το διάλογο με τα μέλη μπορείς
να βρεις απαντήσεις σε πιό συγκεκριμένα σου ερωτήματα.
Σχετικά με το αν είναι νωρίς, που αναγράφεις και ως τίτλο του
θέματος, δε νομίζω ότι μπορώ να σου δώσω μια υπεύθυνη απάντηση,
γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και οι συμβουλές για
κάθε έναν άνθρωπο δρουν διαφορετικά.
Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι αυτό που πιστεύω: Όταν θέτουμε
κάποιες ερωτήσεις με ειλικροίνια έρχονται και οι απαντήσεις, όταν
η στιγμή είναι η κατάλληλη.
Φιλικά.

30/05/2006, 08:39:01
Αγαπητέ Earendil, καλώς ήλθες στις συζητήσεις μας!
Η τοποθέτηση μου θα κινηθεί λίγο έως πολύ στα πλαίσια της αγαπητής λίλιθ.

Καταρχάς θα σε συμβούλευα να δίνεις μεγάλη βαρύτητα στα μαθήματα σου καθώς θα σε βοηθήσουν πολύ, όπως κι όλους μας.
Πέρα απ' αυτό, θα μπορούσες όταν έχεις ελεύθερο χρόνο να διαβάζεις μερικά βιβλία της θεματολογίας που προανέφερες, εφόσον το βρίσκεις ενδιαφέρον.
Τώρα αν είναι νωρίς ή όχι...
Αυτό δεν θα μπορέσω να στο απαντήσω ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος πιστεύω καθώς είναι ένα θέμα προσωπικά δικό σου που έχει να κάνει με το πως νιώθεις εσύ.
Το πότε θα έρθει λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου θα το νιώσεις εσύ και θα το αντιληφθείς.
Μην πιεστείς λοιπόν ούτε για να έρθει κάτι ούτε για να μην έρθει.
Θα συμφωνήσω με την λίλιθ επίσης στο οτι θα μπορούσες, όταν έχεις ελεύθερο χρόνο βέβαια, να διαβάσεις κάποιες συζητήσεις μας, κάποια άρθρα από την κεντρική σελίδα μας.
Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο λοιπόν, φίλε μου!

EarendilΜέλος
30/05/2006, 11:15:06
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μου απαντήσατε και θα ήθελα λίγο να επεκταθώ στο θέμα που άρχισα...Καταρχάς δεν παραμελώ τα μαθήματά μου, ακόμα και αν τώρα που σας γράφω είναι περίοδος εξεταστικής! Δηλαδή εντάξει, δεν γράφω και Πανελλήνιες, 2α Λυκείου πάω και τα έχω παει καλά ως εδώ. (Παρεμπιπτόντως αυτή την Τετάρτη γράφω Θρησκευτικά) Γνωρίζω οτι τα μαθήματα θα μου χρησιμεύσουν σαν στήριγμα στην ζωή μου (αυτό έλλειπε). Αλλά η εσωτερική μου αναζήτηση με τραβάει για να εφαρμόσω πρακτικά κάποια από τα πράγματα που αναφέρονται εδώ. Αφου λέτε οτι η ώρα εξαρτάται από το άτομο...δεν ξέρω...εγώ απλώς ανυπομονώ. Αλλά πολύ. Και δεν ξέρω πώς να αρχίσω να ασχολούμαι.

Σας ευχαριστώ πολύ

lord of greenΜέλος
30/05/2006, 15:03:28
Εαρέντιλ πρέπει να κοιτάξεις βαθιά μέσα σου και να αντιληφθείς
τι πραγματικά θέλεις.
Για να ασχοληθείς με την θεραπεία πρέπει να αφοσιωθείς αποκλειστικά σε αυτήν.
Επειδή τώρα βιάζομαι θα επανέλθω στο θέμα κάποια άλλη στιγμή.
Βασικά θα σου δώσω λίγες πληροφορίες για την ενέργεια..

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

EarendilΜέλος
30/05/2006, 16:12:31
Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου, αναμένω την απάντησή σου! Αφού είμαι γενικά αρχάριος στον χώρο αυτό, αν και βλέπω διάφορες πληροφορίες στα forums, δεν είμαι σε θέση να δώ από που από αυτά που λένε γίνεται να αρχίσω να ασχολούμαι με το θέμα. Τώρα, lord of green, αυτό που λες για αποκλειστική αφοσίωση στην θεραπεία, θα ήθελα να μου εξηγήσεις, αν μπορούσες, πόσο αποκλειστική την εννοείς!

Ευχαριστώ πολύ

MyrddhinΝέο Μέλος
30/05/2006, 16:18:07
Γεια σας!

Αρχικα θέλω να ζητήσω συγνώμη για τις σχετικα αδιάκριτες ερωτήσεις που θα κάνω.

Αγαπητε Earendil, θέλω να σε ρωτήσω κάποια πράγματα που η διαίσθηση μου μου υπέδειξε.

Αν το επιθυμείς να μου απαντήσεις, αν δεν το επιθυμείς δεν πειράζει.

Μιλούσες με άτομα του φόρουμ? Εχεις διαβάσει το θέμα ξωτικα ή νεράιδες ή επικοινωνείς με τέτοια πλάσματα(το λέω γιατι νιώθω την ενέργεια των ξωτικων σε εσένα(καμια σχέση με το ψευδώνυμο σου))? Και τέλος νιώθω μια περίεργη ενέργεια στα μάτια σου.. Εχεις την δύναμη να βλέπεις πράγματα που άλλοι δεν βλέπουν?

Σε όλα αυτα μου απαντάς μόνο αν θές. Πραγματικα συγνώμη για αυτές τις ερωτήσεις αλλα οταν η διαίσθηση μου με σπρώχνει σε κάτι δεν μπορω να αντισταθώ.

Να είσαστε όλοι πάρα πολύ καλα.

EarendilΜέλος
30/05/2006, 17:09:10
Φίλε Myrddhin,

Όχι δεν έχω έρθει σε επικοινωνία με άτομα του φόρουμ, η μόνη επικοινωνία με άτομα σε αυτόν τον χώρο είναι μόνο στο παρόν θέμα.
Ναι, έχω αρχίσει να διαβάζω το θέμα ξωτικά ή νεράιδες το οποίο μου φαίνεται πάρα πολύ ενδιαφέρον, αν και είμαι ακόμα στην αρχή (4η σελίδα) και δεν μπορώ να το συνεχίσω γιατί διαβάζω για το σχολείο. Δεν έχω έρθει
σε επικοινωνία με τέτοια πλάζματα.
Και τέλος με τα μάτια μου... μόνο κατι που περιγράφεται σαν Συμπαντικό Ενεργειακό Πεδίο από ένα βιβλίο νομίζω μπορώ να δώ, κάτι που όπως έχω διαπιστώσει είναι εύκολο να το δει κανείς και ξέρω πολλούς που το έχουν δει.

Αυτά, ελπίζω να ικανοποίησα τις απορείες σου!

30/05/2006, 19:15:51
quote:
Θα σας είμουν ευγμώμων αν μου λέγατε και ίσως αν με κατατοπίζατε για το τι να κάνω...

Χρησιμοποίησε το φώς για να δείς.
Μην το πλησιάζεις πολύ στα μάτια σου ομως ...

another starΜέλος
30/05/2006, 19:39:00
Φιλε Earendil καλως όρισες και από μένα

εγώ το μόνο που θα σου έλεγα είναι να διαβάζεις
τελείωσε με τις εξετάσεις σου, και έχεις ένα ολοκληρο καλοκαίρι μπροστά σου για να ανακαλύψεις πολλά πράγματα που ίσως να μην ήξερες ως τώρα
Αρχισε από τα φορουμς του εσωτερικα
είναι πολλά, καλύπτουν σχεδόν όλα τα θέματα του εσωτερισμού και πάνω απ' όλα θα διαβάσεις πολλές γνώμες που θα σε κάνουν να σκεφτείς ίσως και πράγματα που μέχρι τώρα δεν είχες σκεφτεί

εδώ όλοι είμαστε για να βοηθούμε ο ένας τον άλλον
οπότε όταν χρειαστείς κάτι, είμαστε δίπλα σου

**Είναι η καρδιά φωτιά και χιόνι, γυρίζει μόνη, να βρει Θεό**
EarendilΜέλος
30/05/2006, 22:01:47
quote:
Χρησιμοποίησε το φώς για να δείς.
Μην το πλησιάζεις πολύ στα μάτια σου ομως ...

Ας μάθω ακόμα και αυτό να κάνω...και θα είμαι ευχαριστημένος!
quote:
Αρχισε από τα φορουμς του εσωτερικα
είναι πολλά, καλύπτουν σχεδόν όλα τα θέματα του εσωτερισμού

Σίγουρα, ο αριθμός των θεμάτων είναι αχανής. Αλλά...αλλά όλες οι γνώσεις
για πρακτικές εφαρμογές που αναφέρονται συνήθως δεν απευθύνονται και σε τελείως άσχετους. Οχι πως έχω ψάξει αρκετά, πολύ λίγο μπορώ να πω οτι έχω ψάξει. Κάτι μου λέει όμως πώς θα χάσω πολύ ώρα ψάχνοντας και στο τέλος δεν θα μπορέσω να βρώ κάτι αξιόλογο. Παρ'όλα ταύτα θα ψάχνω.

Ευχαριστώ

31/05/2006, 18:40:53
quote:
Ας μάθω ακόμα και αυτό να κάνω...και θα είμαι ευχαριστημένος!

Θα μάθεις πολλά!! εκτός αν τα ξέρεις

quote:
Κάτι μου λέει όμως πώς θα χάσω πολύ ώρα ψάχνοντας και στο τέλος δεν θα μπορέσω να βρώ κάτι αξιόλογο.

Εμένα κάτι μου λέει οτι ... 2α Λυκείου είπες..??

SM-GIOTAΜέλος
02/06/2006, 16:14:29
Αγαπητέ Εarendil,
Εγώ δε νομίζω ότι είναι νωρίς να ασχοληθείς με τα θέματα που σε ενδιαφέρουν. Ο καθε ένας όποτε είναι έτοιμος. Για να το συζητάς φαίνεται ότι μάλλον είσαι. Γνωρίζω κι άλλα άτομα στην ηλικία σου που ασχολούνται με ενεργειακές θεραπείες και πιο πνευματικά θέματα.
Επίσης δεν πιστεύω ότι πρέπει να αφιερωθεί κανείς ολοκληρωτικά σε αυτό. Κάποιοι βέβαια το κάνουν. Κάποιοι άλλοι έχουν κανονικά τις ασχολίες τους και ασχολούνται και με αυτό.
Το θέμα του Μορφέα που διαβάζεις είναι πάρα πολύ καλό. Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις κάποια πράγματα.
Όταν με το καλό τελειώσεις τις εξετάσεις σου και θέλεις, τα ξαναλέμε.
EarendilΜέλος
02/06/2006, 17:55:54
Καλησπέρα και καλό μήνα,

quote:
Εμένα κάτι μου λέει οτι ... 2α Λυκείου είπες..??

Άρα λες ότι είμαι ακόμα μικρος..; ή ότι έχω ακόμα πολύ ψάξιμο;;;

quote:
Γνωρίζω κι άλλα άτομα στην ηλικία σου που ασχολούνται με ενεργειακές θεραπείες και πιο πνευματικά θέματα.

Πολύ ενδιαφέρον! Ειλικρινά είχα την εντύπωση ότι στην ηλικία μου δύσκολα θα βρώ άτομα που ήδη ασχολούνται.

Ως τώρα σας ευχαριστώ όλους που ανταποκριθήκατε, για 2 βδομάδες όμως θα μου είναι πολύ δύσκολο να σας διαβάζω γιατί το πρόγραμμα των εξετάσεων αρχίζει και γίνεται πολύ εντατικό.

03/06/2006, 18:31:16
quote:
Άρα λες ότι είμαι ακόμα μικρος..; ή ότι έχω ακόμα πολύ ψάξιμο;;;

Το οτι εχεις ακόμα πολύ ψάξιμο, αυτό είναι σίγουροΘα έλεγα οτι δεν μπορείς να φανταστείς πόσο
Τώρα για το αν είσαι μικρός ακόμα.. θα έλεγα οτι κρίνοντας απο τα μέχρι τώρα λεγόμενα σου κάθε αλλο παρά μικρός είσαι..

EarendilΜέλος
18/08/2007, 18:22:59
Χαχαχ τελείωσα το σχολείο και πήγα και διακοπές, λοιπόν σας ακούω