ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Επιστημονική Ημερίδα με θέμα : "ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΘΕΟΣ" 22-01-2006 - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Επιστημονική Ημερίδα με θέμα : "ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΘΕΟΣ" 22-01-2006 - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

Δημήτρης12 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
08/01/2006, 15:25:03
Επιστημονική Ημερίδα
με θέμα
"ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΘΕΟΣ"
"...το ανθρώπινο και το υπέρλογο"

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2006
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Αμφιθέατρο Λεωνίδα Ζέρβα
Βασιλέως Κωνσταντίνου 46
Αθήνα

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Προεδρείο Π. Φιλντίσης, Ν. Μαμαλούγκος, Ε. Λιάπη

Συνεδρία 1

15.00-15.15 Χορωδία

15.15-15.30 Χαιρετισμοί Εκπροσώπων Φορέων

15.30-16.00 Χαιρετισμός Κήρυξη της Έναρξης του Επιστημονικού Συμποσίου
Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρευτικής κ.Νικόλαος Χατζηνικολάου

16.00-16.30 «Συνέργια των νόμων της Φυσικής στην εμφάνιση της ζωής:Τύχη ή Θεία Πρόνοια»
Κανάρης Τσίγκανος, Καθηγητής Αστροφυσικής, Τμήμα Φυσικής, Πανεπιστημίου Αθηνών

16.30-17.00 «Αθέατος κόσμος και σύγχρονη Φυσική»
Ευστράτιος Θεοδοσίου, Αν. Καθηγητής Αστροφυσικής, Τμήμα Φυσικής, Πανεπιστημίου Αθηνών

17.00-17.15 Διάλειμμα

Προεδρείο Ν. Μαμαλούγκος, Γ. Ζαρκαδούλας, Β. Κωνσταντούδης

Συνεδρία 2η

17.15-17.45 "Πίστη και Επιστήμη ως Θεολογικό Πρόβλημα"
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός, Κοσμήτωρ Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ

17.45-18.15 «Επιστήμη-Θεολογία και Νέος Πολιτισμός»
Εμμανουήλ Δανέζης, Επ. Καθηγητής Αστροφυσικής, Τμήμα Φυσικής, Πανεπιστημίου Αθηνών

18.15-18.45 «Μια θεολογία έξω από 'δώ ή Μια θεολογία του εξαποδώ;»
Αθανάσιος Ν.Παπαθανασίου, Δρ. Θεολογίας, Καθηγητής Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών

18.45-19.00 Διάλειμμα

19.00-19.30«Σκέψεις για μια συνεργατική σχέση Φυσικής και Θεολογίας».
Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Μέσκος, Θεολόγος, Μηχανολόγος Μηχανικός

19.30-20.00 «Αποφατικά σχόλια για τον θεό στα πλαίσια της πολυπλοκότητας»
Iωάννης Ε. Aντωνιου,Καθηγητής Μαθηματικός Εργαστήριο Στατιστικής, Χάους και Στοχαστικής Ανάλυσης Μονάδα Έρευνας Χάος και Καινοτομία, Τμήμα Μαθηματικών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

20.00-20.30 Συζητήσεις- Παρεμβάσεις

20.30 Λήξη Ημερίδας

ΕΙΣΟΔΟΣ:ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Σελίδα Ανακοίνωσης

Edited by - Δημήτρης on 08/01/2006 15:26:10

skepticΜέλος
08/01/2006, 21:27:55
Πολύ ενδιαφέρον!

Ε.Ο. Ανδρομέδιος ]+[ http://andromedios.blogspot.com

18/01/2006, 19:50:21
Αγαπητέ sceptic,

Οντως πολύ ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πως διαμορφόνονται σήμερα τα όρια μεταξύ επιστήμης και θεολογίας, αν είναι ευδιάκριτα και πως αντιλαμβάνεται η μια πλευρά την άλλην.

Προσωπικά θα το παρακολουθήσω, όπως και μερικοί άλλοι φίλοι από το esoterica

skepticΜέλος
23/01/2006, 18:27:03
Σύμφωνα με την ημερομηνία η ημερίδα πρέπει να πραγματοποιήθηκε!

Επειδή δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα να παραβρεθώ για πες μας εντυπώσεις!

Ε.Ο. Ανδρομέδιος ]+[ http://andromedios.blogspot.com

rizitisΜέλος
23/01/2006, 18:56:48
Και τις εντυπώσεις σας θέλουμε σίγουρα , αλλά και αν γνωρίζετε μηπως κρατήθηκαν πρακτικά και αν δημοσηοποιηθούν κάπου;;;;

NO Ergot,NO psilocybin

NO amanita muscaria...
JUST LOVE

24/01/2006, 00:16:07
Αγαπητοί φίλοι

Οι εντυπώσεις γενικά είναι πολύ θετικές. Οι ομιλητές ήταν όλοι αξιόλογοι και το αμφιθέατρο ασφυκτικά γεμάτο. Υπήρχαν μόνο κάποια προβλήματα στη ροή του προγράμματος καθώς τελικά μίλησαν περισσότεροι από όσους είχε αρχικά προγραμματιστεί με αποτέλεσμα να βγει όλο το πρόγραμμα εκτός χρόνου. Η επόμενη εκδήλωση (καθώς αυτή στέφθηκε με επιτυχία) θα οργανωθεί ως διήμερο συνέδριο έτσι ώστε να υπάρχει το περιθώριο για περισσότερες εισηγήσεις.

Γενικά οι τοποθετήσεις είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικότερα από την πλευρά των θεολόγων όπου επεκτάθηκαν πέρα από τα ευρέως γνωστά και εκείνα που θεωρούμε ως δεδομένα. Ανεξάρτητα από την γνώμη που έχει ο καθένας για το θέμα, τον τρόπο οργάνωσης και την επιλογή των συμμετεχόντων, νομίζω πως γενικά είναι μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια και θα είναι πολύ ωφέλιμο για όλους να συνεχιστεί.

rizitis, ανακοινώθηκε από το προεδρείο της εκδήλωσης πως εντός 2 βδομάδων περίπου θα δοθεί σε τιμή κόστους το DVD με την βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης. Ισως δοθούν με κάποια μορφή και τα κείμενα των εισηγήσεων.

Πάντως για όποιον ενδιαφέρεται μπορώ να του στείλω σε μορφή mp3 μερικές από τις ομιλίες της ημερίδας.

..Αυτά ως προς τις εντυπώσεις. Επί της ουσίας, ίσως ανοίξω ένα θέμα για να επεκταθούμε περισσότερο .

Edited by - Δημήτρης on 24/01/2006 00:23:32

rizitisΜέλος
24/01/2006, 11:19:29
Δημήτρη σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση.
Από το πρόγραμμα των ομιλητών και μόνο έβγαινε το συμπέρασμα για την επιτυχία.
Οι επίκουροι καθηγητές αστροφυσικής Μάνος Δανέζης και Στράτος Θεοδοσίου πιστεύω ότι θα έκλεψαν την παράσταση…
Προσωπικά είδα μερικά εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ τους στην ΕΤ3 και αμέσως προβληματίστηκα , τώρα έχω αρχίσει να αγοράζω τα βιβλία τους σιγά, σιγά και πραγματικά δεν τους χορταίνω…
Και επιστήμονες και άνθρωποι και φιλόσοφοι και αστροφυσικοί ….

Για όσους φίλους ενδιαφέρονται τα βιβλία κυκλοφορούν από της εκδόσεις Δίαυλος
Αρχίστε από με το «η κοσμολογία της νόησης».

Υγ. τα dvd πως θα μάθουμε πότε θα κυκλοφορήσουν και πού ;;;;

NO Ergot,NO psilocybin

NO amanita muscaria...
JUST LOVE

24/01/2006, 16:42:06
Φίλε Δημήτρη
πριν από λίγες μέρες όταν είδα το θέμα σου
ήθελα να καταφέρω να παρευρεθώ σε αυτή την Ημερίδα.

Τελικά δεν μπόρεσα, και τώρα περιμένω από εδώ με πολύ ενδιαφέρον, όπως και ο φίλος Ριζίτης, να μας διαφωτίσεις για τα περαιτέρω

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

rizitisΜέλος
24/01/2006, 19:10:12
που είσαι βρε ψυχή πυθαγόρα ;;;

χάθηκες!

εβίβα

NO Ergot,NO psilocybin

NO amanita muscaria...
JUST LOVE

24/01/2006, 19:21:37
Αγαπητοί rizitis και PY8AGORA, καλησπέρα

Σχετικά με το dvd, ανακοίνωσαν πως θα είναι έτοιμο σε πειρίπου δύο βδομάδες και θα διανεμηθεί από τα γραφεία της ΕΕΦ.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση του dvd μπορείτε να πάρετε από τα γραφεία της ΕΕΦ :

Γριβαίων 6
106 80 Αθήνα
Τηλ. 210 3635701
Τηλ. 210 3610690

Η ιστοσελίδα είναι : www.eef.gr

Επίσης μια ποιο ολοκληρωμενη ανακοίνωση για την ημερίδα υπάρχει στο www.nektarios.gr (ιστοσελίδα ενός εκ των μελών της οργανωτικής επιτροπής).

Edited by - Δημήτρης on 24/01/2006 19:23:41

24/01/2006, 20:30:42
quote:

Οι επίκουροι καθηγητές αστροφυσικής Μάνος Δανέζης και Στράτος Θεοδοσίου πιστεύω ότι θα έκλεψαν την παράσταση…
Προσωπικά είδα μερικά εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ τους στην ΕΤ3 και αμέσως προβληματίστηκα , τώρα έχω αρχίσει να αγοράζω τα βιβλία τους σιγά, σιγά και πραγματικά δεν τους χορταίνω…
Και επιστήμονες και άνθρωποι και φιλόσοφοι και αστροφυσικοί...

Ναι φίλε μου και επιστήμονες και άνθρωποι. Την ίδια άποψη έχω και εγώ..

Έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον οι εκπομπές τους στην ΕΤ-3. Από ότι είδα όμως τις τελευταίες δυο βδομάδες έχουν σταματήσει (λόγω εορτών ελπίζω).

ευχαριστώ για την πρόταση του βιβλίου!

Edited by - Δημήτρης on 24/01/2006 20:32:37

16/07/2006, 21:07:48
Επίσης κυκλοφορεί διπλό DVD που περιέχει μαγνητοσκοπημένο το Συνέδριο «Επιστήμη & Θεός» που πραγματοποιήθηκε στις 22-1-2006 στο Ίδρυμα Ερευνών.

information http://www.epcul.edu.gr/

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ