ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Μετανάστες τι πιστεύετε; Νο 2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Μετανάστες τι πιστεύετε; Νο 2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

DSM30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
14/04/2016, 13:42:45
quote:
Ακριβώς επειδή δεν την έχω,είμαι υποχρεωμένος να υπολογίσω την πιθανότητα να πάνε όλα στραβά...
Σε αυτήν την περίπτωση-που την απεύχομαι-όλοι θα πρέπει να κάνουν επιλογές...
Δύσκολες.Πολύ δύσκολες.
Το "γυρίζω και το άλλο μάγουλο", είναι ειρηνικότατο,δε λέω...
Αλλά άμα κάποιος σκοτώσει ένα μέλος της οικογένειάς μου και ετοιμάζεται να σκοτώσει και ένα δεύτερο, να τον αφήσω?
Ή να τον πνίξω στις νουθεσίες?
Λυπάμαι, αλλά αν είναι στο χέρι μου,θα αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο.
Όπως είπα και πριν ,εύχομαι κανείς μας να μην χρειαστεί να κάνει τέτοιου είδους επιλογές.

quote:
Από πλευράς μου,παραμένω πρώτα Άνθρωπος και μετά Έλληνας.
Άνθρωπος απέναντι σε όσους αναγνωρίζω την ιδιότητα αυτή και Έλληνας απέναντι σε όλους τους υπόλοιπους.
Όταν όλοι γίνουν Άνθρωποι, θα πάψει να χρειάζεται να είμαι πια Έλληνας.

14/04/2016, 20:36:49
quote:
[...]υγ3: Νέα κοινωνία θα φτιαχτεί μέσα από όλα αυτά τα προβλήματα, εμείς παλιώσαμε μάγκες, σκουριάσαμε... μυαλό δεν βάλαμε πάντως![...]

Πώς θα είναι όμως αυτή η νέα κοινωνία;
Πραγματικά αναρωτιέμαι για αυτό.
Όταν την ήδη υπάρχουσα κοινωνία την ταλανίζουν ένα σωρό προβλήματα κι αδυναμίες πώς θα μπουν οι απαραίτητες βάσεις ώστε η επόμενη να είναι καλύτερη από την υπάρχουσα;
Γνωρίζω ότι πολλές φορές προκειμένου να συντελεστεί μια μεγάλη αλλαγή, να κλείσει ένας κύκλος και να ανοίξει ένας άλλος θα πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη ανατροπή - η οποία μπορεί και να μην είναι πάντα η πιο ευχάριστη ή κι η πιο όμορφη.
Σκέφτομαι όμως πώς θα θεμελιωθεί μια νέα κοινωνία και πώς θα είναι καλύτερη από την υπάρχουσα όταν οι βάσεις επάνω στις οποίες θα θεμελιωθεί έχουν τόσα πολλά προβλήματα...

In anticipation of my resurrection...

14/04/2016, 21:09:48
quote:
Γνωρίζω ότι πολλές φορές προκειμένου να συντελεστεί μια μεγάλη αλλαγή, να κλείσει ένας κύκλος και να ανοίξει ένας άλλος θα πρέπει να υπάρξει μια μεγάλη ανατροπή - η οποία μπορεί και να μην είναι πάντα η πιο ευχάριστη ή κι η πιο όμορφη.

Δεν γίνεται αλλιώς, δυστυχώς.

quote:
Σκέφτομαι όμως πώς θα θεμελιωθεί μια νέα κοινωνία και πώς θα είναι καλύτερη από την υπάρχουσα όταν οι βάσεις επάνω στις οποίες θα θεμελιωθεί έχουν τόσα πολλά προβλήματα...

Νομίζω πως δεν θα θεμελιωθεί στις παλιές βάσεις, θα υπάρξει πλήρη ανακαίνιση εκ των έσω... Άλλωστε σε παλιούς ασκούς το νέο κρασί δεν μπαίνει :)

quote:
Πώς θα είναι όμως αυτή η νέα κοινωνία;
Πραγματικά αναρωτιέμαι για αυτό.

Αυτό το ερώτημα αδυνατώ να το απαντήσω.

Διότι, όπου υπάρχει παραλλαγή, δεν διατηρείται η ομοιότητα. Επειδή, λοιπόν,
δεν βλέπουμε να υπάρχει κανένα απ’ αυτά στη φύση του Θεού, μπορεί κανείς
να συμπεράνει ότι αυτά ούτε και με την ουσία της ψυχής συνυπάρχουν.
14/04/2016, 21:11:21
quote:
Νομίζω πως δεν θα θεμελιωθεί στις παλιές βάσεις, θα υπάρξει πλήρη ανακαίνιση εκ των έσω... Άλλωστε σε παλιούς ασκούς το νέο κρασί δεν μπαίνει :)

Πραγματικά το εύχομαι...

In anticipation of my resurrection...

14/04/2016, 21:38:04
quote:
[..]είμαι υποχρεωμένος να υπολογίσω την πιθανότητα να πάνε όλα στραβά...
Σε αυτήν την περίπτωση-που την απεύχομαι-όλοι θα πρέπει να κάνουν επιλογές...
Δύσκολες.Πολύ δύσκολες.

Το "γυρίζω και το άλλο μάγουλο", είναι ειρηνικότατο,δε λέω...

Αλλά άμα κάποιος σκοτώσει ένα μέλος της οικογένειάς μου και ετοιμάζεται να σκοτώσει και ένα δεύτερο, να τον αφήσω?
Ή να τον πνίξω στις νουθεσίες?

Λυπάμαι, αλλά αν είναι στο χέρι μου,θα αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο.

Όπως είπα και πριν ,εύχομαι κανείς μας να μην χρειαστεί να κάνει τέτοιου είδους επιλογές[...]

Πριν ακόμα πέσει ο ΓΑΠ, είχα την ίδια συζήτηση σε καφενείο με φίλους.
Επειδή η οικογένεια μου την εποχή του εμφυλίου καταστράφηκε, το μάθημα μας το έχουμε πάρει. Οπότε τους εξήγησα ότι σε δεν υπάρχει περίπτωση να σηκώσω το όπλο μου εναντίων Έλληνα.
Ο πιο μεγάλος και πιο ψημένος απ την ζωή στην παρέα μου απάντησε.
"Νομίζεις πως δεν θα το σηκώσεις, όταν χρειαστεί θα σε κάνουν να διαλέξεις στρατόπεδο, θα βρουν τον τρόπο αυτοί"
Και πραγματικά είχε δίκιο, πάντα υπάρχει τρόπος ακόμα και οι πιο φιλήσυχοι άνθρωποι να εγκληματήσουν. Γιατί έγκλημα κάνεις όταν φονεύεις, ακόμα και αν έχεις "δίκιο" ή αν είσαι σε άμυνα.

Παρόλα αυτά θα πάω την συζήτηση σε άλλη βάση τώρα και θα ρωτήσω, έχει σκοτώσει κανείς σας ποτέ ζωντανό; έχετε αφαιρέσει ζωή από κάτι;
Όχι άνθρωπο φυσικά, για όνομα του θεού.
Απλά ρωτάω, έχετε σφάξει ποτέ κουνέλι ας πούμε να το γδάρετε και μετά το φάτε; έχετε σφάξει κοτόπουλο; αρνάκι; κατσίκι; έχουν ματώσει τα χέρια σας; Τα χείλη σας; πετάχτηκε ποτέ φρέσκο αίμα ζώου την ώρα που ξεψυχούσε και αιμορραγούσε στο πρόσωπο σας;

Εγώ τα έχω κάνει όλα αυτά γιατί είναι μέρος της δουλειάς μου, έχω βάψει ας πούμε. Όμως δεν θα τα έκανα ποτέ σε συνάνθρωπο. Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά στην πράξη παιδιά...
Αν απειληθώ τι κάνω; αυτό θέλεις να με ρωτήσεις τώρα σωστά;
Αν βιάσει την κόρη μου ο τάδε τι θα κάνω ε;

Απάντηση:Η πίστη και βουνά μετακινεί, ΠΙΣΤΕΥΩ ότι δεν θα συμβεί ποτέ τίποτα από όλα αυτά που θα με ανάγκαζαν να γίνω κτήνος. Και επειδή το πιστεύω τόσο βαθιά και ψεύτικος νά ήταν ο Θεός μου, η δική μου και μόνο πίστη θα ενεργοποιούσε το Σύμπαν για να με προστατέψει ;)

Αγάπη ρε :)

Διότι, όπου υπάρχει παραλλαγή, δεν διατηρείται η ομοιότητα. Επειδή, λοιπόν,
δεν βλέπουμε να υπάρχει κανένα απ’ αυτά στη φύση του Θεού, μπορεί κανείς
να συμπεράνει ότι αυτά ούτε και με την ουσία της ψυχής συνυπάρχουν.
14/04/2016, 21:52:46
τα λόγια είναι όμορφα.Δεν αντιλέγω.
Οταν όμως έλθει η ώρα της πράξης, ότι και να λέτε, θα σηκώσετε το τουφέκι και θα αμυνθείτε.
Είτε σας αρέσει, είτε όχι.

Επομένως, πρέπει να είστε και ψυχολογικά προετοιμασμένοι, επειδή αν διστάσετε την ώρα της ανάγκης, θα είστε εσείς οι...μακαρίτες!

Και από ότι βλέπω, τα γραπτά σας δηλαδή, μόνος ο D.I έχει κατανοήσει πλήρως τον ΑΜΕΙΝΙΑ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

15/04/2016, 00:56:53
quote:
δεν θα συμβεί ποτέ τίποτα από όλα αυτά που θα με ανάγκαζαν να γίνω κτήνος

Μακάρι μάγκα.Μακάρι.

Δεν ήθελα να σε φέρω σε δύσκολη θέση με τις ερωτήσεις μου.Ρητορικές ήταν.
Για να δείξω τους κινδύνους που έρχονται.Σε καμμιά περίπτωση για να "στριμώξω" εσένα να δώσεις μια απάντηση.
Συγνώμη αν σε στεναχώρησα.Μπακάλης είμαι.

Αυτό που πιστεύω εγώ-πρέπει να πιστεύω και εγώ σε κάτι ε?-είναι ότι όλοι εδώ μέσα θα βάζαν πλάτη αν είχαν την ευκαρία και την επιλογή...

Ο Αίολος θα κάλυπτε τα νώτα του Μάνου.Και το αντίθετο.

Ο Kost θα προστάτευε τη γυναίκα μου.Και εγώ τη μάνα του.Τα λόγια σπάνε κόκκαλα, αλλά δε σκοτώνουν.Ευτυχώς.
(Και αν διαβάζεις,μη το πάρεις σαν αδυναμία "αστρολόγε" )

Δεν είμαστε κακή φάρα.Λίγο παπ@ρες είμαστε.Με μνήμη χρυσόψαρου.Και με παιδεία κατεχόμενου πίθηκου.Αιώνες τώρα.

Και ναι.Αυτή η ανάρτηση είναι λευκή σημαία.
Για όσους το καταλαβαίνουν.

-Να πάρει η ευχή ρε Ελάχιστε...."Κακή συναναστροφή" είσαι αδερφέ...
Μου χαλάς το μάτσο image ρε μάστορα. Αλλά χαλάλι σου.

Μάρθα Βούρτση over and out.Μπλιαχ.
Πάω να λαδώσω τη Maverick για να συνέλθω.

καλό βράδυ σε όλους

ΥΣ: Η "κλίκα" θα φάει ταρατσάτα κοψίδια προσεχώς.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

15/04/2016, 01:16:14
quote:
Ο Αίολος θα κάλυπτε τα νώτα του Μάνου.Και το αντίθετο.

Ο Kost θα προστάτευε τη γυναίκα μου.Και εγώ τη μάνα του.Τα λόγια σπάνε κόκκαλα, αλλά δε σκοτώνουν.Ευτυχώς.
(Και αν διαβάζεις,μη το πάρεις σαν αδυναμία "αστρολόγε")

Δεν ετέθη ποτέ τέτοιο ζήτημα Μπερνάρ. Ούτε και πρόκειται. Ειδάλλως, θα δυσκολευόμουν πολύ να δικαιολογήσω τους 23 μήνες της θητείας μου.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

15/04/2016, 01:19:10
Το ξέρω Μάνο.Γι' αυτό το έγραψα.Το θεωρούσα δεδομένο.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.