- Μάρτυρες του Ιεχωβά Νο. 1 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
d.k
Καμία σχέση.
Η επιστολή αυτή προς τους Κορίνθιους, γράφτηκε λόγω της διαμάχης που ξέσπασε από την προσπάθεια κάποιων χριστιανών να αντικαταστήσουν τους χειροτονημένους κληρικούς με άλλους της αρεσκείας τους.

Edited by - europaios2 on 07/12/2009 01:26:19
Edited by - europaios2 on 07/12/2009 01:27:36
[/quot
Καμμιά σχέση???
Ότι πείς εσύ..ότι σ'αρέσει και σε κάνει να νοιώθεις όμορφα.
Ούτως ή άλλως , πάντα το δόγμα σας ...όταν δεν μπορούσε να εξηγήσει κάποια πράγματα , διότι άλλα έλεγε ο ένας και άλλα ο άλλος , έπεφτε ξύλο μεταξύ σας , με τον υπόλοιπο κόσμο δεν θα πλακωθείτε???
Τελικά η αμαρτία και το ατόπημα...αποδίδεται στην παρέμβαση του σατανά..στον ίδιο τον άνθρωπο ή στην αδυναμία του θεού να συμμαζέψει τον σατανά???
Και τον άνθρωπο , ποιός τον δημιούργησε έτσι όπως είναι δημιουργημένος και ευάλωτος στον σατανά..εγώ??
Παραμυθάκια για παιδιά ... και για όσους δεν ενηλικιώθηκαν και που ο σατανάς εμφανίζεται ως η εύκολη λύση για απόδοση ευθυνών απο ανεύθυνους ανθρώπους για όλα όσα έκαναν και υφίστανται στην ζωή τους.
Ο σατανάς έφταιξε..με μάγεψαν..ήταν γραμμένο ...ή ο θεός με δοκιμάζει..
Και δόστου το κύριε 'λέησον και τα ευχέλαια και τα λιβανιστήρια..
Έχω γνωρίσει η αλήθεια είναι και καλούς ιερωμένους , με καλοσύνη και αξιοπρέπεια που τιμούν την πίστη τους αλλα αυτοί ήταν καλοί άνθρωποι εγγενώς και με διάθεση να βοηθήσουν ανθρώπους και τέτοιοι -ελάχιστοι-υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες και η όποια θρησκεία αποκτάει περιεχόμενο απο την καλοσύνη , την γλυκύτητα και την ηρεμία αυτών των ανθρώπων και όχι οι ίδιοι απο την όποια θρησκεία είναι ενταγμένοι.
Υπάρχουν και καλοί άνθρωποι -ευτυχώς- και το λέω αυτό διότι οι άνθρωποι που δεν είναι καλοί -ιδίως για τον εαυτό τους- δεν πρόκειται να γίνουν καλοί άνθρωποι ΠΟΤΕ..και αυτό το γνωρίζουν με απόλυτο τρόπο οι ίδιοι...διότι το αισθάνονται...το βιώνουν το μίσος και την κακία που αναβλύζει απο το είναι τους..!
Το ποιός είναιο καθένας το δείχνει η εν γένει ζωή του και το πόσο επιτυχημένος αλλα και ευτυχισμένος είναι και όχι η πολιτικο-θρησκευτική του τοποθέτηση.
soul
d.k
quote:
το αν μια θρησκεια περιεχει δογματα δεν την κανει απαραιτητα καθολα δογματικη..τον σατανα κ ολα αυτα που αναφερεις τα λενε ανθρωποι που στην ουσια δεν γνωριζουν τον χριστιανισμο..ας μην ξεχναμε την μετανοια στο ιδιο κλιμα που ανοιγει την πορτα του παραδεισου..απο την αλλη μηπως τα κειμενα αυτα αποτελουν την απαρχη του χριστιανισμου μιας κ απευθυνονται σε αγραμματους ανθρωπους που επρεπε πρωτα απλα να ξεχωρισουν το καλο απο το κακο?d.k
Κατ'αρχάς θα ήθελα να σου πώ καλημέρα Hunter!
Μετά να σε ρωτήσω τι σημαίνει μετανοώ...
Και βέβαια ως προυπόθεση της μετανόησης εμφανίζεται το κατ'αρχάς προαπαιτούμενο που δεν είναι άλλο απο την κατανόηση ...όμως η κατανόηση δομείται και συγκροτείται επι ελεγχθέντων δεδομένων και όχι δηλώσεων ή εικασιών..
Πώς λοιπόν κάποιος μπορεί να μετανοήσει -με την έννοια του όρου- εφ'οσον δεν πληρούται η προυπόθεση , που δεν είναι άλλη απο την κατανόηση..
Και τέλος να σου πώ , ότι αν απευθύνονταν σε αγραμμάτους ανθρώπους και γι'αυτό έχουν γραφτεί όπως έχουν γραφτεί , ειλικρινά δεν το γνωρίζω..απλά γνωρίζω -όσο γνωρίζω- τι γράφουν και πόσες διαμάχες έγιναν για την υπόσταση του Χριστού ...όπως και του Σατανά και άλλα πολλά..!
soul
Είστε χριστιανοί, ή προέρχεστε απο χριστιανικές οικογένειες κι όμως
στον χριστιανισμό επιτίθεστε....Τι να πω;Δεν καταλαβαίνετε ότι ενώ δεν έχετε καμιά άλλη λύση,απλά δεν θέλετε την δυναμική και αλήθεια του χριστιανισμού;Για ποιό λόγο,δεν ξέρω...Ίσως είναι θέμα ψυχολογίας,αλλά, εγώ πιστεύω ότι αυτό που γινεται, είναι ότι ως συνήθως, υπάρχει μια άσχημη κριτική στην χωρα μας, για ότι κρατύνεται..Και όσοι πολεμούν,έστω για πλάκα, ή για να δειουν "ίν" ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν και κάποτε ποιούς εξυπηρετούν....
Μόνο τους αντίθετους των χριστιανών, τους εχθρούς του χριστιανισμού, ή και τους εχθρούς της χώρας μας;...
Πόσο χαίρεται κανείς, πολεμώντας την θρησκεία της πατρίδος του;
Ένα καλό ερώτημα, για ...δημοκράτες...
quote:
Είναι φοβερή αυτή η προσπάθεια που γινεται, να ενοχοποιηθούν, για οποιον λόγο, οι χριστιανοί...Ρε παιδιά, για να τοθέσω απλά, οι άλλες θρησκείες, είναι καλύτερες;Όχι σαν δογμα, αλλά σαν εφαρμογή....
Είστε χριστιανοί, ή προέρχεστε απο χριστιανικές οικογένειες κι όμως
στον χριστιανισμό επιτίθεστε....Τι να πω;Δεν καταλαβαίνετε ότι ενώ δεν έχετε καμιά άλλη λύση,απλά δεν θέλετε την δυναμική και αλήθεια του χριστιανισμού;Για ποιό λόγο,δεν ξέρω...Ίσως είναι θέμα ψυχολογίας,αλλά, εγώ πιστεύω ότι αυτό που γινεται, είναι ότι ως συνήθως, υπάρχει μια άσχημη κριτική στην χωρα μας, για ότι κρατύνεται..Και όσοι πολεμούν,έστω για πλάκα, ή για να δειουν "ίν" ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν και κάποτε ποιούς εξυπηρετούν....
Μόνο τους αντίθετους των χριστιανών, τους εχθρούς του χριστιανισμού, ή και τους εχθρούς της χώρας μας;...
Πόσο χαίρεται κανείς, πολεμώντας την θρησκεία της πατρίδος του;
Ένα καλό ερώτημα, για ...δημοκράτες...
Βαγγέλη καλησπέρα...ελπίζω να είσαι καλά εσύ και η οικογενειά σου.
Και το λέω μέσα απο την καρδιά μου.
Θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω , ότι τουλάχιστον εγώ δεν είμαι υπέρμαχος κάποιας άλλης θρησκείας και φροντίζω να ευτελίσω τον χριστιανισμό , προκειμένου να φέρω κάποια άλλη θρησκεία στην θέση του.
Όχι φίλε μου..απλά διαβάζω και ακούω και απορώ σε πολλά σημεία...αυτό είναι όλο κι'ολο...και θέλω να το πιστέψεις αυτό.
Προσωπικά πιστεύω στον άνθρωπο και ότι το κακό ή το καλό είναι άρρηκτα συνδεδεμμένο με την ψυχολογία που αναπτύχθηκε σε οποιοδήποτε άνθρωπο κατα το στάδιο της πρώιμης παιδικής του ηλικίας και τα συνείδητα μορφώματα που δημιουργήθηκαν σ'αυτήν την περίοδο-γενικά αναφέρομαι-....και τα οποία χειραγωγούν και κατευθύνουν τον άνθρωπο στο σήμερα.
Το ότι υπάρχει μια ανώτερη δύναμη , η οποία δημιούργησε όλο το σύμπαν ...προφανώς το δέχομαι και πιστεύω ότι κάτι πρέπει να υπάρχει -λογικά σκεπτόμενος???- αλλα για τα υπόλοιπα έχω πολλές αμφιβολίες ...συγχώρα με φίλε μου , δεν θέλω να σε στενοχωρώ και ούτε να αντιδικώ μαζί σου.
soul
απολιθωμένες, που λέμε, γι αυτό και δεν μιλάμε γι αυτές....Τουλάχιστον όχι κριτικά...Τις παρουσιάζουνε, αραιά και εκλεπτισμένα....Το ...μπούγιο, μόνο στον χριστιανισμό, επιτρέπεται....
Όπως και φυσικά, θα ήθελα, να προσπαθούσες καμιά φορά να διάβαζες αυτά που γράφω, γιατί οι απαντήσεις σου, μου μοιάζουν σαν να μην
έχουν σχέση...Και με το συμπάθιο....
Δεν ξέρω πόσο σε ενδιαφέρει,αλλά για μένα έχει σημασια...
Οσο για την ΑΝΏΤΕΡΗ δύναμη, αυτό λέε,αυτήν η ίδια είναι ο Θεός, όπως και να τον λέει ο καθένας...Ας ψάξουμε να την ορίσουμε, αν υπάρχει ταμπού με την λέξη Θεός...Βρείτε μια, ρε παιδιά...Μπας και μιλήσουμε για το θέμα....
d.k
quote:
Αυτό λέω καλέ μου Εαρινέ, ότι απο το πολύ που το συζητάμε, είτε είναι η πιο χειρότερη θρησκεία η χριστιανική, είτε οι άλλες ειναι ...αναμάρτητες....Και φυσικά, ότι πολύ κολλάει η βελόνα,άρα, οι άλλες θρησκείες, δεν έχουν ζωντανά δεδομένα, που αλλάζουν, είναι
απολιθωμένες, που λέμε, γι αυτό και δεν μιλάμε γι αυτές....Τουλάχιστον όχι κριτικά...Τις παρουσιάζουνε, αραιά και εκλεπτισμένα....Το ...μπούγιο, μόνο στον χριστιανισμό, επιτρέπεται....
Όπως και φυσικά, θα ήθελα, να προσπαθούσες καμιά φορά να διάβαζες αυτά που γράφω, γιατί οι απαντήσεις σου, μου μοιάζουν σαν να μην
έχουν σχέση...Και με το συμπάθιο....
Δεν ξέρω πόσο σε ενδιαφέρει,αλλά για μένα έχει σημασια...
Οσο για την ΑΝΏΤΕΡΗ δύναμη, αυτό λέε,αυτήν η ίδια είναι ο Θεός, όπως και να τον λέει ο καθένας...Ας ψάξουμε να την ορίσουμε, αν υπάρχει ταμπού με την λέξη Θεός...Βρείτε μια, ρε παιδιά...Μπας και μιλήσουμε για το θέμα....
Εκείνο που μ'ενδιαφέρει και είναι μείζονος σημασίας για μένα θέμα φίλε μου ...είσαι σύ και οι υπόλοιποι συνανθρωποί μου.
Μ'ενδιαφέρει να μπορώ να αποστασιοποιούμαι απο επι-μέρους αγκυλώσεις μου και να βρίσκω τον τρόπο , να σέβομαι τον κάθε άνθρωπο , ως άνθρωπο ...μέσα απο την ώριμη στάση του ...τον αγώνα του...και τον σεβασμό του έναντι των άλλων ...όποιοι και αν είναι και ότι και αν πιστεύουν.
Και κυρίως δεν μ'ενδιαφέρουν οι δηλώσεις των ανθρώπων για τα όσα πιστεύουν αλλα να δηλώνονται αυτά εμπράκτως στην ζωή τους και όχι να εκφέρονται χάριν καθημερινών εντυπωσιασμών και σκοπιμοτήτων ...ΜΟΝΟ!
Δεν πρόκειται λοιπόν να κρίνω έναν άνθρωπο απο την θρησκεία του...σε καμμιά περίπτωση , αυτό είναι δεδομένο και βεβαιωμένο...αρκεί η όποια πίστη του να μην ενοχλεί και ενοχοποιεί συνειδήσεις ανθρώπων.
Εμάς φίλε μου -καλώς ή κακώς- μας ενώνουν οι κοινές μας καταβολές και οι οποίες έχουν ως βάση μια ιστορικότητα και δεν είναι άλλη απο την Ελληνική μας καταγωγή.
Πεποιθήσεις και προκαταλήψεις που εμφανίζονται ως ορθές θέσεις και μάλιστα με απόλυτο τρόπο ...έγιναν η αφορμή στο παρελθόν αλλα και σήμερα να "φορτισθούν" συναισθηματικά οι άνθρωποι και να επέλθει ένας "δίκαιος εσωτερικός αναβρασμός" , ο οποίος όπλισε χέρια και χρησιμοποιήθηκε απο "ειδήμονες" προκειμένου να ξεσηκώσουν δια μέσω του συλλογικού ασυνειδήτου ...ολόκληρους λαούς και να τον χειραγωγήσουν για να ικανοποιήσουν την μισότρελλη φύση τους και πιστεύω τους.
Μπορούμε να βρούμε τον τρόπο και να μιλάμε και να συμπεριφερόμαστε όμορφα και όχι με απαξιωτικούς όρους ...παρά τις επι-μέρους διαφωνίες μας φίλε μου.
Σε κατανοώ αλλα κατανοήσέ με και σύ..
soul
quote:
κατανοηση εαρινε μου πως το εννοεις?γιατι την συγχωρεση την δινει ο ιδιος ο Θεος μεσω καποιου ιερεα..για μενα μετανοια κ κατανοηση ειναι καθαρα προσωπικη υποθεση του καθενος..απλα η θρησκεια σου δινει την ελευθερια να κανεις μονος σου εσωτερικη αναζητηση να κρινεις μονος σου τον εαυτο σου κ με την βοηθεια ενος κληρικου να καθαρισεις μονος σου την ψυχη σου..ισως να μην ειναι τυχαιο που δεν ειναι ολοι οι κληρικοι εξομολογοι..d.k
Ότι πείς εσύ φίλη μου και ότι σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα.
Αν είσαι ευτυχισμένη με τα όσα πιστεύεις γενικότερα και γώ είμαι ευτυχής που είσαι καλά και ευτυχισμένη.
soul
d.k
quote:
στο λογο γυρευω αντιλογο οχι λεμε ναι στο παιδακι για να μην κλαιει..απλα πες μου που εχω αδικο?d.k
Φίλη hunter , απλά μιλάμε σε άλλη γλώσσα ...
Εσύ πείθεσαι και αναμένεις απο το θεό και 'γώ ερυνώ και αξιολογώ με "ορθολογιστικούς όρους" και είναι δυο διαφορετικά πράγματα.
Δεν μιλάμε απλά , την ίδια γλώσσα ...οπότε η επικοινωνία παρ'ολες τις καλές προθέσεις και προσπάθειες , καθίσταται περίπλοκη έως ανέφικτη.
Κάποια στιγμή με πρόβαλλες ως σοφιστή , μακάρι να ήμουν...
Το μόνο που είμαι , είναι ένας απλός ...απλοικότατος και καθημερινός ανθρωπάκος που έχω απλά τις δικές μου θέσεις ...σε καμμιά περίπτωση δεν θέλω να ενοχλώ κανέναν και όταν αυτό συμβαίνει ...αναλογίζομαι πόση σοφία και ανθρωπιά έχω...προσπαθώ πάντως να κρατήσω μια ισορροπία!
soul
Είναι, μονόπλευρο σου λέω και γι αυτό αποτυχημένο..Θέλει να κοιτάμε
συνολικά,για να δούμε τι είναι και τι θα είναι, στο μέλλον, όσο άφθορος παραμένει, αλλά, δυστυχώς, το κόμπλεξ απέναντι στον χριστιανισμό,.....εμποδίζει την θεα....
Εαρινός:"Είναι αλήθεια , ότι το 97 μ.χ ...ο Κλημέντιος , στην πρώτη του επιστολή προς Κορινθίους προσπάθησε να δώσει τέλος στην διαμάχη για την υπόσταση του σατανά και να λύσει το θέμα της αποστασίας ..όπως και της εξουσίας και πως είναι αναπόσπαστα συνδεδεμμένα με το θέμα του διαβόλου???
Και μάλιστα ισχυρίσθηκε ότι αυτοί οι οποίοι διαφωνούν με τους πρεσβύτερους , ενεργούν "κατόπιν προτροπής του αντιπάλου???"
Και ότι ο διάβολος μεταβλήθηκε σε αποδιοπομπαίο τράγο , σε κάποιον εναντίον του οποίου μπορούσαν να συσπειρωθούν οι πιστοί???
Μα καλά , μέχρι τότε το "πάλευαν" το πράμα??
Δεν ήταν δεδομένο..το ποιός και τι πρέσβευε ο σατανάς??"
Απάντησα....
europaios2: "Καμία σχέση.
Η επιστολή αυτή προς τους Κορίνθιους, γράφτηκε λόγω της διαμάχης που ξέσπασε από την προσπάθεια κάποιων χριστιανών να αντικαταστήσουν τους χειροτονημένους κληρικούς με άλλους της αρεσκείας τους."
και ανταπαντάς:
quote:
Εαρινός:
Καμμιά σχέση???
Ότι πείς εσύ..ότι σ'αρέσει και σε κάνει να νοιώθεις όμορφα.
Ούτως ή άλλως , πάντα το δόγμα σας ...όταν δεν μπορούσε να εξηγήσει κάποια πράγματα , διότι άλλα έλεγε ο ένας και άλλα ο άλλος , έπεφτε ξύλο μεταξύ σας , με τον υπόλοιπο κόσμο δεν θα πλακωθείτε???
Τελικά η αμαρτία και το ατόπημα...αποδίδεται στην παρέμβαση του σατανά..στον ίδιο τον άνθρωπο ή στην αδυναμία του θεού να συμμαζέψει τον σατανά???Και τον άνθρωπο , ποιός τον δημιούργησε έτσι όπως είναι δημιουργημένος και ευάλωτος στον σατανά..εγώ??
Παραμυθάκια για παιδιά ... και για όσους δεν ενηλικιώθηκαν και που ο σατανάς εμφανίζεται ως η εύκολη λύση για απόδοση ευθυνών απο ανεύθυνους ανθρώπους για όλα όσα έκαναν και υφίστανται στην ζωή τους.Ο σατανάς έφταιξε..με μάγεψαν..ήταν γραμμένο ...ή ο θεός με δοκιμάζει..
Και δόστου το κύριε 'λέησον και τα ευχέλαια και τα λιβανιστήρια..
Έχω γνωρίσει η αλήθεια είναι και καλούς ιερωμένους , με καλοσύνη και αξιοπρέπεια που τιμούν την πίστη τους αλλα αυτοί ήταν καλοί άνθρωποι εγγενώς και με διάθεση να βοηθήσουν ανθρώπους και τέτοιοι -ελάχιστοι-υπάρχουν σε όλες τις θρησκείες και η όποια θρησκεία αποκτάει περιεχόμενο απο την καλοσύνη , την γλυκύτητα και την ηρεμία αυτών των ανθρώπων και όχι οι ίδιοι απο την όποια θρησκεία είναι ενταγμένοι.
Υπάρχουν και καλοί άνθρωποι -ευτυχώς- και το λέω αυτό διότι οι άνθρωποι που δεν είναι καλοί -ιδίως για τον εαυτό τους- δεν πρόκειται να γίνουν καλοί άνθρωποι ΠΟΤΕ..και αυτό το γνωρίζουν με απόλυτο τρόπο οι ίδιοι...διότι το αισθάνονται...το βιώνουν το μίσος και την κακία που αναβλύζει απο το είναι τους..!
Το ποιός είναιο καθένας το δείχνει η εν γένει ζωή του και το πόσο επιτυχημένος αλλα και ευτυχισμένος είναι και όχι η πολιτικο-θρησκευτική του τοποθέτηση.
Toν Γιάννη που έσπερνε κουκιά τον έχεις τίποτα? 

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
Edited by - europaios2 on 08/12/2009 00:12:38
Εγώ είμαι τίποτα απλά
Υπάρχει τόση μαλακία στον κόσμο με τις θρησκείες που είναι απερίγραπτη
Εννοείται ότι και εμείς οι Χριστιανοί δεν πάμε πίσω
d.k
Κανείς δεν πιέζεται να επικοινωνήσει, αλλα δεν μπορεί να λέμε ότι η ασυννενοησία είναι πολιτική...
d.k
Ο διάλογος,φιλαράκι είναι καλός,η υποκρισία βλάπτει σοβαρά την υγεία μας...
Καλή μου hunter1, δεν βρισκόμαστε σε άλλο πλανήτη...Πρέπει να σε καταλαβαίνει ούτως ή άλλως, ο συνέλλην....Εκτός κι αν δηλώνει ....κούρδος....
d.k