- Λυκάνθρωποι: μύθος ή πραγματικότητα; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Αυτοί πάσχουν από μια σπάνια κληρονομική ασθένεια - δεν είναι τόσο ασθένεια όσο χαρακτηριστικό - που ονομάζεται "υπερτρίχωσις". Αυτό το φαινόμενο είναι αρκετά σπάνιο.
Λέτε τελικά ο μύθος του λυκάνθρωπου να είναι τελικά πραγματικότητα;
"Is all that I see or seem but a dream within a dream"
E.A.Poe
quote:
Λέτε τελικά ο μύθος του λυκάνθρωπου να είναι τελικά πραγματικότητα;
ΙΣΩΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πέθανε μια άλλη μέρα
το λέω εκ πείρας
ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΒΓΑΖΕ ΤΡΙΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ...ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΦΟΒΕΡΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ
ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙ 42 ΧΡΟΝΩΝ ΗΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΗΣ...
ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑΣ ΗΤΑΝ...ΛΥΚΟΣ...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ HΜΟΥΝ ΕΓΩ
quote:
πραγματικότητα πραγματικότητα
το λέω εκ πείρας
εχεις προσωπικη εμπειρια?
πιστευω φιλε μου οτι η/ο wolfaced τοποθετηθηκε χιουμοριστικα σε σχεση με το ψευδονυμο του/της...
εγω παντωσ γελασα...![]()
![]()

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ HΜΟΥΝ ΕΓΩ
quote:
εχεις προσωπικη εμπειρια?
όχι, αστειεύτηκα λόγω του nickname μου.
Πάντως νομίζω πως στο παρλθόν σίγουρα υπήρξαν.
ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ..ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ...
ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΙΑΤΙΚΕΣ(;;;) ΒΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ...
ΛΟΙΠΟΝ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΦΕΙ ΜΕ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ...
ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ...ΜΑ ΒΕΒΑΙΑ...ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ...ΑΠΛΑ ΕΘΕΣΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΜΕ ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ...
ΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΛΑΔΗ;;ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΤΥΧΑΙΑ;;;ΕΚΟΥΣΙΑ;ΔΗΛΑΔΗ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΕΔΙΩΞΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΥΚΟΣ;;
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;;
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΡΑΦΕΙ ΜΕ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ;;
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΤΥΛΙΓΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΜΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ,ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΡΙΧΩΣΗΣ Η ΤΗΣ ΛΥΚΟΣ,ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΑΘΩΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ...
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
quote:
πραγματικότητα πραγματικότητα
το λέω εκ πείρας
2500 ΜΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ Η ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΑΝΘΡΟΠΟΣ;
ΑΛΟΣΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ WOLFF

Πέθανε μια άλλη μέρα
ΕΙΣΑΙ ΛΥΚΟΣ;;;![]()
![]()
![]()

Πέθανε μια άλλη μέρα
"Στο πέρασμα των αιώνων, γεγονότα που έγιναν παλιότερα και συμβαίνουν ακόμη και σήμερα δεν γίνονται πιστευτά, γιατί κάποιοι λένε πολλά ψέμματα σχετικά με αληθινά γεγονότα.
Λένε δηλαδή ότι μετά τον Λυκάονα, στην διάρκεια της θυσίας προς τιμήν του Λύκαιου Δία, ένας άνθρωπος μεταμορφωνόταν κάθε φορά σε λύκο. Δεν έμενε όμως έτσι για όλη του την ζωή, αλλά αν για δέκα χρόνια δεν έτρωγε ανθρώπινο κρέας, γινόταν πάλι άνθρωπος και, αντίθετα, αν δοκίμαζε ανθρώπινο κρέας, έμενε για πάντα άγριο ζώο."
Παυσανίας, Αρκαδικά.
'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
ΔΕν ξέρω αν έχει σημασία αλλά ο πατέρας μου που είναι από την Αρκαδία μου είπε πριν από λιγες μέρες για ένα βουνο που λέγεται Λυκαίον Όρος.Έπανω στο βουνό αυτό είναι ένας πολύ μεγάλος (και σπουδαίος απ'ότι έχω διαβάσει σε άλλο topic) ναός του Απολλωνα.Ο Απόλλωνας πάλι (κι αυτό σε άλλο topic το διάβασα!!
Τώρα όμως και ίσως αυτό να είναι σημαντικό, λύκος σημαινει φώς (μαντέψτε που το διάβασα αυτό!!!!)
Φιλικά Alchemist
"From the top of this celestial temple, I hold the profet's severed head unto all nations"
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ...ΚΑΘΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ...ΑΛΛΑ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΟΝ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΩΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΛΥΚΟΥ...ΤΡΙΧΕΣ,ΜΑΛΛΙΑ,ΑΚΟΗ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ...
ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΗ ΖΩΗ...
ΚΑΠΟΙΑ ΝΥΧΤΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΝ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟΦΟΡΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΑΒΑΛΑΡΗ ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΣΠΙΘΕΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΑΛΟΙΦΗ ΚΑΙ ΑΛΕΙΦΤΗΚΑΝ...Η ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΜΑΓΙΚΗ ΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΟΡΕΣΑΝ...ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΤΕ ΕΚΟΥΣΙΑ ΕΙΤΕ ΑΚΟΥΣΙΑ ΣΕ ΛΥΚΑΝΘΡΩΠΟ...
Ο ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟ...
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!
Θα προτείνω μία ταινία, η οποία πραγματεύεται το θέμα της μεταμόρφωσης ενός ανθρώπου σε ζώο.
Η ταινία είναι η "ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (Αltered States), 1980" με πρωταγωνιστή τον William Hurt.
Τα συγκεκριμένα πειράματα που αναφέρονται στο έργο, έχουν γίνει στην πραγματικότητα σε Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, αν θυμάμαι καλά στην δεκαετία του 60 και είχαν να κάνουν με την διερεύνηση του ασυνειδήτου.
Η παραπάνω ταινία, μαζί με την μελέτη του Τοτεμισμού, μπορεί να δώσουν κάποιες εξηγήσεις στο θέμα της Λυκανθρωπίας...

Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
Edited by - old tiger on 15/09/2003 23:40:10
Ή θα βρούμε το δρόμο ή θα τον δημιουργήσουμε
πριν λιγα χρονια ανακαλυφθηκαν καποιοι ταφοι σε σχετικη κοντινη αποσταση απο το χωριο οπου μεσα βρηκαν οστα τα οποια ταιριαζαν σε οντα σαν αυτα που ελεγαν οι μυθοι δηλαδη ατομα με υψος δυο μετρα και κατι και δοντια μυτερα σαν του σκυλου και νομιζω οτι αυτους τους λεγανε σκυλανθρωπους η καπως ετσι
Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
8.n
quote:
; MY8OS DE SIMENEI PSEMA!
καλα λες συνηθως οι ριζες καποιου μυθου αγγιζουν καποιο αληθινο γεγονος η απλα ειναι καποιο αληθινο γεγονος "φουσκομενο".
χωρις ψεμμα δεν υπαρχει και αληθεια ειναι λιγο παραξενο να εμφανιστηκε καποιος και να περιεγραψε στο περιπου αυτα τα πλασματα και αυτο το παραμυθι να διαδωθηκε σχεδον σε ολο τον κοσμο και να εχουν ολοι σχεδον οι λαοι (και δεν λεω ολοι γιατι δεν το ξερω) ιστοριες με τετοια οντα.
εκτος απο λυκους ομως υπαρχουν πολλες ιστοριες για ανθρωπους που επαιρναν γενικα μορφες ζωων οπως για παραδειγμα οι ανθρωποι πουλια αυτο βεβαια δεν σημαινει απαραιτητα οτι καποιοι γινοντουσαν κοκκινολαιμηδες ισως πηγαζει και απο την βαθια επιθυμια μερικων να επιστρεψουν σε ενα σταδιο το οποιο ο ανθρωπος το προσπερασε πριν πολυ καιρο ετσι και αλλιως εχουμε μερικα ενστικτα τα οποια δεν εξαφανιστηκαν με την παροδο του χρονου αλλα απλα κοιμουνται
Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
http://www.therianthropy.org/SO/
http://www.werewolf.com/vb/
Κάποιοι από την γέννηση τους είναι εσωτερικά διαφορετικοί.
P-shift is real.
Edited by - _ on 18/09/2003 15:04:27