- ΑΜΑΡΤΙΑ και ΕΞΙΛΕΩΣΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Crowl26:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Γι' αυτό φίλε μου μην προσπαθείς να με πείσεις για το ότι καταλαβαίνεις τι εννοεί ο Καζαντζάκης με αυτά τα λόγια!!Τα πάντα είναι θέμα ερμηνειών!!
--------------------------------------------------------------------------------
Οι πολλές ερμηνείες σου χαλάνε το Δόγμα . Γιαυτό να τις αποφεύγεις .
Εχεις διαβάσει ποτε Καζαντζάκη στην ζώή σου , η στο απαγόρευε η μαμά σου ?
Αν είχες διαβάσει θα καταλάβαινες τι κοτσάνες έχεις πετάξει .
Φίλε μου εγώ έχω διαβάσει Καζαντζάκη.Εσύ αδυνατείς να γραψείς ακόμα και τις δικές σου απόψεις!Άρα μάλλον εσύ δεν έχεις διαβάσει ή αν έχεις διαβάσει δεν κατάλαβες το παραμικρό, πράγμα που δεν με ξαφνιάζει καθόλου,αν κρίνω το επιπεδό σου από τα μηνύματα που στέλνεις.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Φιλικά.-
E.X.O
"Προσδοκώ Ανάστασιν Νεκρών και Ζωήν του Μέλλοντος Αιώνος"
quote:
Επειδή πρέπει να πάρω ασπίδα απο τις κοτσάνες που πετάς το σταματάω εδώ γιατι δεν έχει νόημα .
Πηγαινε όμως σε ένα λεξικό και ψάξε τις λέξεις :
1)ΑΘΕΟΣ
2)ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΗΣ
Και αφού τις διαβάσεις και τις δύο και διαβάσεις και αυτά που έγραψα , μετά να βγάλεις τα συμπεράσματα σου .ΧΕΡΑΙΤΙΣΜΑΤΑ.
Φίλε Think_Math την ασπίδα πρέπει να την πάρω εγώ!!![]()
![]()
![]()
Δεν χρειάζεται να ανοίξω λεξικό για τις λέξεις που λές αλλά εσύ σίγουρα το χρειάζεσαι αφού οι ανορθόγραφες κοτσάνες σου θα προκαλέσουν σεισμό στο φόρουμ.Η λέξη ΧΕΡΑΙΤΙΣΜΑΤΑ γράφεται ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ.Μάθε πρώτα να γράφεις σωστά Ελληνικά και μετά έλα να μιλήσουμε φίλτατε.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Φιλικά.-
E.X.O
«Μόνο που δέν φταίει ο Θεός άν η ανθρώπινη ψυχή περιήλθε σε τέτοια κατάσταση, η ψυχή ήταν αρχικά σε κοινωνία αγγέλων. Απο την στιγμή που παραπλανήθηκε απο τον σατανά, το κακό, την αμαρτία εξέπεσε στην ύλη.»
Έτσι σας βολεύει να τα λέτε φίλτατε?
Σαφέστατα και φταίει ο Θεός! Μήπως ξεχνάς ΠΟΙΟΣ δημιούργησε τον Σατανά, ΠΟΙΟΣ δεν φρόντισε να μην εμφανιστεί ο Σατανάς στον οίκο του Θεού, ΠΟΙΟΣ δεν φρόντισε να αποδείξει ότι πραγματικά είναι Παντογνώστης??
Μήπως είναι ο Θεός? Μήπως δίχως την απρονοησία του και δίχως το κυριολεκτικά ξέφραγγο αμπέλι του (ο παράδεισος) δεν θα συνέβενε ποτέ κάτι παρόμοιο στους προτόπλαστους?
snoopy:
«Ο πατέρας δείχνει πάντοτε αγάπη, έλεος, πρόνοια και στοργή στον γιό του. Αλλά άν ο γιός τον εγκαταλείψει και δέν τον ξαναδεί τότε δέν φταίει ο πατέρας.»
Τι μας λες?
Και, για να έχουμε καλό ερώτημα, ΠΟΤΕ έδειξε έλεος και αγάπη ο Θεός στους προτόπλαστους??
Μήπως όταν δεν έδωσε καν μια δεύτερη ευκαιρία πριν τους εκδιώξει και τους φορτώσει με μύριες κατάρες και βάσανα?
Μήπως όταν δεν φρόντισε το ίδιο Του το σπίτι (ο παράδεισος όπου ζούσαν..) να είναι ασφαλές απο Σατανάδες και κακά?
Μήπως όταν επέτρεψε να βασανίζονται όλοι οι μεταγενέστεροι των προτόπλαστων, κάτι που υπερβαίνει ακόμα και την πιο αρρωστημένη εκδικητική φαντασία?
Μήπως όταν αντί να τιμωρήσει τον Σατανά και να δώσει ΑΓΑΠΗ αντί για σκληρότατη τιμωρία στους προτόπλαστους, άφησε τον Σατανά να...συνεχίσει το έργο του ακόμα και στη γη?
snoopy:
«ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΔΩ, ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ Η ΧΑΣΙΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.»
Και σου εξήγησα ότι αυτό που λες είναι αντιφατικό.
Εφόσον, όπως λες, η ψυχή θα «χαθεί», άρα στην ουσία σημαίνει ότι ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ απο κάποια δύναμη, προφανώς την δύναμη του κακού.
Και ερωτώ: γιατί λοιπόν δεν φροντίζει ο θεός ώστε να μην συμβεί αυτό ποτέ?
Γιατί αφήνει (ως Παντοδύναμος που είναι..) να υφίσταται μια τέτοια δύναμη που θα μπορεί να αφανίσει τις ψυχές των ανθρώπων, εφόσον όπως λες τους αγαπά?
ΤΙ έχει να κερδίσει ένας Θεός παρακαλώ απο όλα αυτά? ΤΙ έχει να χάσει ένας Θεός και δεν αφανίζει ΜΟΝΟΜΙΑΣ το κακό απο προσώπου γης??
Είδες πόσο αντιφατική είναι η έννοια της «αγάπης» φίλτατε?
snoopy:
«Δέν την έστειλε μονάχα στον Αβραάμ και την παρέα του, αλλά σε πολλούς ανθρώπους απο όλα τα μέρη της γής και σε Έλληνες.
Αλλά ο Ιησούς τελικά έκανε τον λόγο πράξη.»
Άλλο ρώτησα.
ΓΙΑΤΙ όχι σε ΟΛΑΚΕΡΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ???
Διότι, εάν το έκανε αυτό, τότε όλα θα τελείωναν.
Η μήπως.....δεν επιθυμεί ένα τέλος ετούτος ο Θεός και οι ιερείς του?
Καημένε Crowl26:
quote:
Δεν με εκπλήσει η γελοιότητα των επιχειρημάτων σου!Από γελοίο άνθρωπο μόνο τέτοια θα γράφονται!
quote:
Φίλε μου εγώ έχω διαβάσει Καζαντζάκη.Εσύ αδυνατείς να γραψείς ακόμα και τις δικές σου απόψεις!Άρα μάλλον εσύ δεν έχεις διαβάσει ή αν έχεις διαβάσει δεν κατάλαβες το παραμικρό, πράγμα που δεν με ξαφνιάζει καθόλου,αν κρίνω το επιπεδό σου από τα μηνύματα που στέλνεις.
quote:
Η λέξη ΧΕΡΑΙΤΙΣΜΑΤΑ γράφεται ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ.Μάθε πρώτα να γράφεις σωστά Ελληνικά και μετά έλα να μιλήσουμε φίλτατε.
Η ΠΡΩΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΓΥΜΝΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΣΟΥ.
Για να στο πώ και με τα λόγια του ίδιου του θεού σου :
"ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ , ΔΥΙΛΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΝΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟ"
Το μόνο που εχεις να πείς γιαυτά που έγραψα είναι ένα ορθογραφικό λάθος .
ΦΑΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ .
quote:Καημένε Crowl26:
quote:
Δεν με εκπλήσει η γελοιότητα των επιχειρημάτων σου!Από γελοίο άνθρωπο μόνο τέτοια θα γράφονται!
quote:
Φίλε μου εγώ έχω διαβάσει Καζαντζάκη.Εσύ αδυνατείς να γραψείς ακόμα και τις δικές σου απόψεις!Άρα μάλλον εσύ δεν έχεις διαβάσει ή αν έχεις διαβάσει δεν κατάλαβες το παραμικρό, πράγμα που δεν με ξαφνιάζει καθόλου,αν κρίνω το επιπεδό σου από τα μηνύματα που στέλνεις.
quote:
Η λέξη ΧΕΡΑΙΤΙΣΜΑΤΑ γράφεται ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ.Μάθε πρώτα να γράφεις σωστά Ελληνικά και μετά έλα να μιλήσουμε φίλτατε.Η ΠΡΩΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΓΥΜΝΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΣΟΥ.
Για να στο πώ και με τα λόγια του ίδιου του θεού σου :
"ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ , ΔΥΙΛΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΝΩΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟ"
Το μόνο που εχεις να πείς γιαυτά που έγραψα είναι ένα ορθογραφικό λάθος .
ΦΑΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΑΜΗΛΟ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΩΝΕΨΗ .
Βε συ Think_Math,
τελικά, εσύ, τι προσπαθείς να αποδείξεις ή να πεις σε ετούτο εδώ το χώρο.
Συγνώμη φίλε μου, αλλά έχω μπερδευτεί λιγάκι και κάπου σε έχω χάσει.

Φίλε Ψηλέ :
Αυτό που θέλω να πώ είναι πολύ απλό :
Παρακολουθόντας τις συζητήσεις στο Forum βλέπω να γίνεται μία προσπάθεια απο μέρους ορισμένων να στηρίξουν την ύπαρξη του προσωπικού τους Θεού με "λογικά" ,κατα τη άποψη τους βέβαια, επιχειρήματα .
Σαν αποτέλεσμα αυτού , γίνεται καταστρατήγηση κάθε κανόνα της λογικής , αρκει να στηριχθεί η προσωπική τους ουτοπία .
Θέλω να τονίσω λοιπόν ότι:
1) Δέν υπάρχει κανένα λογικό επιχείρημα και καμμία απόδειξη περι της ύπαρξης , η της μη ύπαρξης του θεού. Αυτό δεν το λέω εγώ αλλά είναι συμπέρασμα όλης της επιστημονικής κοινότητας.
2) Ο θεός μπορεί να γίνει αντιληπτός μόνο διαισθητικά ακριβώς λόγω της απουσίας άλλων αποδείξεων .
3) Κάθε προσπάθεια εκλογίκευσης του θεού που εσείς προτείνετε είναι καταδικασμένη να αποτύχει γιατί a priori ο Θεός αυτός είναι έξω απο την λογική. ( Απειρος , παντοδύναμος κ.λ.π.)
Για όλους τους παραπάνω λόγους σας προτείνω τα εξής :
Συνεχίστε να πιστεύετε στον Θεό που πιστεύετε αλλά :
1) Μην προσπαθείτε να πείσετε τους άλλους με ανόητα επιχειρήματα .
2) Μην χρησιμοποιείτε σαν αποδεικτικά στοιχεία τα ιερά σας βιβλία και τα αναπόδεικτα δήθεν θάυματα.
3) Μήν υποτιμάτε άλλο την νοημοσύνη μας .
4) Μήν διεκδικείτε το αλάθητο , και μάθετε οτι όλα σε αυτή την ζωή μπορούν να κριθούν , ακόμα και ο θεός ή οι θεοί.
quote:
Σβαμπέ :Σαφέστατα και φταίει ο Θεός! Μήπως ξεχνάς ΠΟΙΟΣ δημιούργησε τον Σατανά, ΠΟΙΟΣ δεν φρόντισε να μην εμφανιστεί ο Σατανάς στον οίκο του Θεού, ΠΟΙΟΣ δεν φρόντισε να αποδείξει ότι πραγματικά είναι Παντογνώστης??
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ, ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟ ΓΙΑ ΝΕΟ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ??
ΑΛΛΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ, ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΚΟ!!!
quote:
Σβαμπέ :
Τι μας λες?
Και, για να έχουμε καλό ερώτημα, ΠΟΤΕ έδειξε έλεος και αγάπη ο Θεός στους προτόπλαστους??
Μήπως όταν δεν έδωσε καν μια δεύτερη ευκαιρία πριν τους εκδιώξει και τους φορτώσει με μύριες κατάρες και βάσανα?
Μήπως όταν δεν φρόντισε το ίδιο Του το σπίτι (ο παράδεισος όπου ζούσαν..) να είναι ασφαλές απο Σατανάδες και κακά?
Μήπως όταν επέτρεψε να βασανίζονται όλοι οι μεταγενέστεροι των προτόπλαστων, κάτι που υπερβαίνει ακόμα και την πιο αρρωστημένη εκδικητική φαντασία?
Μήπως όταν αντί να τιμωρήσει τον Σατανά και να δώσει ΑΓΑΠΗ αντί για σκληρότατη τιμωρία στους προτόπλαστους, άφησε τον Σατανά να...συνεχίσει το έργο του ακόμα και στη γη?
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ.
Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΡΑΞΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΑΡΑΚΟΥΣΑΝ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΝ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ.
ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑ (αδελφοκτονίες και ΣΙΑ) ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ.
quote:
Σβαμπέ :
Και ερωτώ: γιατί λοιπόν δεν φροντίζει ο θεός ώστε να μην συμβεί αυτό ποτέ?
Γιατί αφήνει (ως Παντοδύναμος που είναι..) να υφίσταται μια τέτοια δύναμη που θα μπορεί να αφανίσει τις ψυχές των ανθρώπων, εφόσον όπως λες τους αγαπά?
ΤΙ έχει να κερδίσει ένας Θεός παρακαλώ απο όλα αυτά? ΤΙ έχει να χάσει ένας Θεός και δεν αφανίζει ΜΟΝΟΜΙΑΣ το κακό απο προσώπου γης??
O ΘΕΟΣ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΛΟΥ - ΚΑΚΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ (δές τα ίδια πράγματα και στην Αιγυπτιακή μυθολογία την τελική μάχη μεταξύ Οσίρη και Σέθ)
ΟΛΟΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΕΓΑΝ??
quote:
Σβαμπέ :Άλλο ρώτησα.
ΓΙΑΤΙ όχι σε ΟΛΑΚΕΡΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ???
Διότι, εάν το έκανε αυτό, τότε όλα θα τελείωναν.
Η μήπως.....δεν επιθυμεί ένα τέλος ετούτος ο Θεός και οι ιερείς του?
ΟΤΑΝ ΗΤΤΗΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.
«ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ, ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΦΘΑΡΤΟ ΓΙΑ ΝΕΟ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗ??»
Η.....αντίφαση στο μεγαλείο της!!!!!!!!![]()
![]()
Ρε snoopy, ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ «τελειότητα» ήταν αυτή άνθρωπε μου, όταν απο «τέλειος» κατέληξε σε αποδιοπομπαίο τράγο και αμέσως μετά σε άρχοντα και δυνάστη του ίδιου του δημιουργήματος του θεού???
Δηλαδή, για να ξέρουμε και τι λέμε, εάν δεν τον έκανε πια τόσο «τέλειο» ο θεός τον Σατανά τότε τι θα είχε βγει??
Άρα, εφόσον δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει τέλειους Αγγέλους ο Θεός, τότε τι συζητάμε πια!!
snoopy:
«ΑΛΛΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ, ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΚΟ!!»
Μα, αυτό λέμε!!
Δεν ήταν καν σε θέση να δημιουργήσει ΤΕΛΕΙΟΥΣ Αγγέλους ο Θεός, και άρα....βρέθηκε προ εκπλήξεων ακόμη και ο ίδιος ο Θεός (!), και τώρα μιλάμε για «Παντοδυναμία» και «Παντογνώστη»??
Μήπως ξεχάσαμε τη σημασία των λέξεων?![]()
![]()
snoopy:
«ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ.»
Συνεχίζω να ερωτώ τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Και απαντήσεις δεν λαμβάνω..
snoopy:
«ΤΟΥΣ ΕΔΙΩΞΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑ (αδελφοκτονίες και ΣΙΑ) ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ.»
Και...γιατί παρακαλώ να τους διώξει για να τους επαναφέρει??? Έχει ανάγκη ο Θεός απο τέτοιες περιπέτειες?
Δεν μπόρεσε ο Θεός να κάνει αυτό που θα έκανε σήμερα ο κάθε γονιός? Δηλαδή, απλά να διδάξει τα παιδιά του, να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ τον Σατανά και να είναι όλα καλά?
Εάν δηλαδή απομάκρυνε ο Θεός τον Σατανά, και εάν τους συγχωρούσε, δεν θα ήταν όλα ανέπαφα και εντάξει?
Απλές απαντήσεις θέλω φίλτατε, και άσε το τι δήθεν αρνήθηκαν οι προτόπλαστοι, διότι πουθενά στην Αγία Γραφή δεν υπάρχει κάποια «δεύτερη ευκαιρία» επιστροφής των προτόπλαστων άπαξ και τους εκδίωξε ο θεός!
Η θέλεις να μας υποδείξεις ΠΟΥ υπάρχει τέτοια αναφορά?
snoopy:
«O ΘΕΟΣ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΛΟΥ - ΚΑΚΟΥ ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.»
Και γιατί δεν το κάνει εδώ και τώρα? Γιατί δεν το κάνει εδώ και χιλιάδες χρόνια?
Γιατί δεν το έκανε με την εμφάνιση του Ιησού παρακαλώ?? Πόσο αίμα και πόνο θέλει αυτός ο Θεός σας ώστε να ικανοποιηθεί?
Απαντήσεις θέλω φίλτατε, όχι ύμνους.
snoopy:
«ΟΤΑΝ ΗΤΤΗΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΚΟ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ.»
Ωραίο και αυτό!!!!!
Δηλαδή, δεν είναι σε θέση να νικήσει ΑΜΕΣΑ ο θεός το κακό? Γιατί ένα «όταν» και όχι ένα «τώρα»?
ΠΟΙΟΣ ο λόγος ύπαρξης του κακού εφόσον κάποια στιγμή θα ηττηθεί? Μήπως για να δικαιολογείται η ύπαρξη αυτής της θρησκείας και του θεού της?
Αντιλαμβάνεσαι φίλτατε ότι ΟΛΑΚΕΡΗ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ?
quote:
Φίλε Ψηλέ :
Αυτό που θέλω να πώ είναι πολύ απλό :Παρακολουθόντας τις συζητήσεις στο Forum βλέπω να γίνεται μία προσπάθεια απο μέρους ορισμένων να στηρίξουν την ύπαρξη του προσωπικού τους Θεού με "λογικά" ,κατα τη άποψη τους βέβαια, επιχειρήματα .
Σαν αποτέλεσμα αυτού , γίνεται καταστρατήγηση κάθε κανόνα της λογικής , αρκει να στηριχθεί η προσωπική τους ουτοπία .Θέλω να τονίσω λοιπόν ότι:
1) Δέν υπάρχει κανένα λογικό επιχείρημα και καμμία απόδειξη περι της ύπαρξης , η της μη ύπαρξης του θεού. Αυτό δεν το λέω εγώ αλλά είναι συμπέρασμα όλης της επιστημονικής κοινότητας.2) Ο θεός μπορεί να γίνει αντιληπτός μόνο διαισθητικά ακριβώς λόγω της απουσίας άλλων αποδείξεων .
3) Κάθε προσπάθεια εκλογίκευσης του θεού που εσείς προτείνετε είναι καταδικασμένη να αποτύχει γιατί a priori ο Θεός αυτός είναι έξω απο την λογική. ( Απειρος , παντοδύναμος κ.λ.π.)
Για όλους τους παραπάνω λόγους σας προτείνω τα εξής :
Συνεχίστε να πιστεύετε στον Θεό που πιστεύετε αλλά :
1) Μην προσπαθείτε να πείσετε τους άλλους με ανόητα επιχειρήματα .
2) Μην χρησιμοποιείτε σαν αποδεικτικά στοιχεία τα ιερά σας βιβλία και τα αναπόδεικτα δήθεν θάυματα.
3) Μήν υποτιμάτε άλλο την νοημοσύνη μας .
4) Μήν διεκδικείτε το αλάθητο , και μάθετε οτι όλα σε αυτή την ζωή μπορούν να κριθούν , ακόμα και ο θεός ή οι θεοί
Φίλε Think_Math σε αυτό το φόρουμ που ήρθες για να συνεισφέρεις με τις απόψεις σου αναφέρεται σε ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.Είναι λοιπόν εύλογο κάποιοι από τους συνομιλητές να πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού και κάποιοι όχι.![]()
![]()
![]()
Με τα επιχειρήματα του ο καθένας προσπαθεί να δώσει την προσωπική του άποψη πάνω σε θέματα που ανακύπτουν κατά την συζήτηση.![]()
![]()
Δεν προσπάθησα ούτε προσπαθώ δια της βίας να πείσω κανέναν-ούτε εσένα-για τις προσωπικές μου απόψεις.Απλά τις παραθέτω και απαντώ σε ερωτήματα σύμφωνα πάντα με την προσωπική μου αντίληψη όταν μου τίθονται κάποια ερωτήματα.![]()
Δεν θέλω να σε πείσω ότι υπάρχει Θεός.Καμμία τέτοια πρόθεση δεν έχω.Άλλωστε το αν υπάρχει Θεός η όχι δεν μπορεί να αποδειχθεί με λογικά επιχειρήματα όπως λες και συμφωνώ μαζί σου.Είναι θέμα πίστης.Η πιστεύεις ότι υπάρχει ή όχι.
Εσύ όμως ήρθες σε αυτό το φόρουμ και άρχισες μια επίθεση φραστική προς οποιονδήποτε διαφωνεί με εσένα απλά και μόνο επειδή δεν συμφωνεί μαζί σου!Θες να παραδεχτώ ότι δεν υπάρχει Θεός και πάνω σε αυτή τη βάση να συζητήσουμε.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ!!
Σε όποιον διαφωνεί μαζί σου του απαντάς υποτιμητικά λέγοντας ότι αυτά που λέει είναι ασυναρτησίες,χαζομάρες,βλακείες,ότι θα πάρεις ασπίδα για να προφυλαχτείς από τις κοτσάνες και άλλες βλακείες που δεν συνάδουν με μία δημοκρατική και ανοιχτή συζήτηση που επιχειρείται να γίνει σε αυτό το φόρουμ.Με τέτοια συμπεριφορά έκ μέρους σου δεν μπορεί να γίνει συζήτηση μαζί σου.Δεν το καταλαβαίνεις?????![]()
![]()
Φιλικά.-
E.X.O
Κι επειδή καθώς φαίνεται το τόπικ έχει και επιστήμονες, ας θέσω και ένα επιστημονικό-αναλυτικό επιχείρημα-ερώτημα γύρω από την ύπαρξη ή όχι του Θεού.
Πρέπει να είναι κανείς κάτι παραπάνω από αφελής για να πιστεύει, ότι όλη αυτή η λογική συνοχή και συνέπεια του κόσμου είναι το αποτέλεσματα εκατομμυρίων διαδοχικών "συμπτώσεων".
Το να υπάρχει οριοθετημένη τυχαιότητα ή αν θέλετε προπαμπιλιστικό και δυναμικό steering είναι λογικό και ισχύει. Αλλά το ισχυρίζεται κανείς, ότι όλα ξεκίνησαν ex nihil και με τρόπο διαδοχικά τυχαίο οδηγηθήκαμε τελικά σε ένα τόσο λογικό και ντιτερμινιστικό κόσμο, αυτό είναι έξω από κάθε λογική.
Νομίζω, και μπορεί να αποδειχτεί, ότι η πιθανότητα να έχει δημιουργηθεί με τυχαίους συνδυασμούς ένας τόσο συνεπής και λογικός κόσμος είναι πρακτικά μηδέν, τουλάχιστον μέσα στα χρονικά πλαίσια που δίνονται για την δημιουργία του κόσμου μας.