- Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΑΠΟΡΙΑ: ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ, ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΟΝΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ??? ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ'ΝΑΙ ΕΚΕΙ ΩΣ "ΦΥΛΑΚΕΣ"???
Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΗΤΑΝ 1 ΣΥΝΟΛΟ, ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...
- Για σένα είμαι άθεος. Για το Θεό είμαι νόμιμη αντιπολίτευση.
"Progenies of the Great Apocalypse...Once Again"
Πάντως στην Π. διαθήκη αν θυμάσαι οι άγγελοι είναι αυτοί που προσφέρανε την γνώση στους ανθρώπους και για αυτόν τον λόγο τιμωρήθηκαν .
Από την ιστορία του κήπου της Εδέμ, μέχρι και την (ένωση) αγγέλων και ανθρώπων, ο άνθρωπος είχε την ελεύθερη βούληση να διαλέξει και να χρησιμοποιήσει την γνώση είτε για να εξελιχθεί, είτε για να καταστρέψει (πτώση).

quote:
Azrael_gr_2000: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΜΗΝ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟΥΣ, ΟΘΤΕ ΣΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΟ.
Αφού εσύ δεν τα ρίχνεις όλα στους πρωτοπλαστους και στον Εωσφόρο τότε τι τους ρίχνεις???????
quote:
Azrael_gr_2000: ΑΠΟΡΙΑ: ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ, ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΟΝΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΠΑΤΟΡΙΚΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ??? ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ'ΝΑΙ ΕΚΕΙ ΩΣ "ΦΥΛΑΚΕΣ"???
Φυλακες ποιανού?
quote:
Azrael_gr_2000: Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΗΤΑΝ 1 ΣΥΝΟΛΟ, ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...
Αυτό είναι απορία…….???????!!!!!!!
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
quote:
Azrael διακρίνω ότι κάτι σε τραβάει και σε γοητεύει να ψάχνεις γενικά με ότι έχει να κάνει περί Αγγέλων ή μου φαίνεται ;
Νομίζω ότι κι η επιλογή του nickname του θυμίζει κάποιον άγγελο, σωστά? ![]()
quote:
Από την ιστορία του κήπου της Εδέμ, μέχρι και την (ένωση) αγγέλων και ανθρώπων, ο άνθρωπος είχε την ελεύθερη βούληση να διαλέξει και να χρησιμοποιήσει την γνώση είτε για να εξελιχθεί, είτε για να καταστρέψει (πτώση).
Φίλε elo, νομίζω πως ο συγκεκριμένος μύθος όπως παρουσιάζεται έχει σαν σκοπό να δείξει μεν την πτώση του ανθρώπινου γένους από την κατάσταση ευημερίας όπου βρισκόταν και τη μετέπειτα προσπάθεια του για ανάσταση/αναγέννηση.
Οπότε, αγαπητέ Azrael, νομίζω πως μια επέμβαση των αγγέλων σε αυτή την περίπτωση θα ανέκοπτε αφού έπρεπε να γίνει και θα καταπατούσε την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου.

In anticipation of my resurrection...
Η μήπως θα ήτανε απλά κακομαθημένες, άβουλες οντότητες, που απλά εκτελούν διαταγές από τον πατέρα τους .
Αλώστε και οι πρωτόπλαστοι που γνωρίζουμε από την Π. διαθήκη με την Αγνοια τους αυτό δεν μας έδειξαν, πως αν δεν υπάρχει σταδιακή εξέλιξη διαμέσου της γνώσεως, καμία διαταγή δεν πρόκειται να μην επιφέρει την πτώση….. που βαραίνει όλους εμάς με το προπατορικό αμάρτημα …… ![]()
Καμία άλλη αντίθετη γνώμη……![]()
![]()

quote:
Dying Incubus: Φίλε μου, κι η διαδικασία της πτώσης
Που είναι μύθος για σένα αγαπητέ μου Dying Incubus.
quote:
Dying Incubus: αλλά κι η προσπάθεια της ανόδου συνιστά μέρος της Γνώσης...
Και αυτό μύθος?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Όσον αφορά γενικότερα την πτώση και την άνοδο, τις θεωρώ 2 στάδια που η εξέταση τους κι ένας βαθύτερος στοχασμός τους συμβάλλει στην κατάκτηση ενός μικρού μέρους της Γνώσης.

quote:
Αποδέχομαι ως μύθο την πτώση των λεγόμενων πρωτόπλαστων.
Όσον αφορά γενικότερα την πτώση και την άνοδο, τις θεωρώ 2 στάδια που η εξέταση τους κι ένας βαθύτερος στοχασμός τους συμβάλλει στην κατάκτηση ενός μικρού μέρους της Γνώσης.
Αγαπητέ μου Dying Incubus ας αφήσουμε αυτό που εσύ θεωρείς ως μύθο και πες μου για ποια πτώση και άνοδο μιλάς?
ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Γραφεις:
"Οι ιδεολογίες δεν προσβάλλονται αλλά κρίνονται με σκληρές μεθόδους."
Το περίεργο είναι ότι αυτοί που παρουσιάζονται εδώ μέσα σαν σκληροί κριτικοί, δεν παρουσιάζουνε οι ίδιοι τις ιδεολογιες τους ανοιχτά, αλλα κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία που τους προσφέρει το διαδίκτυο, πετάνε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για αυτό που γνωρίζουνε ότι για τον συνομιλητή τους είναι ιερό και όσιο. Γνωρίζοντας ότι όταν προσβάλεις αυτό που ο άλλος θεωρεί για αλήθεια, για κοσμοθεωρία, για Θεό, τότε προσβάλεις και τον ίδιο, γιατί αυτό που ο άλλος λατρεύει είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας του της προσωπικότητας.
Αυτοί είναι αντίστοιχο με το εάν εγώ για παράδειγμα γνωρίζω το όνομα του πατέρα σου, το όνομα του σπιτιού σου, του χωριου σου, της χώρας σου και εσύ δεν το γνωρίζεις και αρχίζω να βρίζω τον πατέρα σου, τον αδερφό σου, τη μάνα σου, το χωριο σου και όλο σου το σόι, τότε εσύ θα βρίσκεσαι σε μειονεκτική θέση, γιατί δε θα μπορείς να αμυνθείς, ούτε έστω και με το να μπορείς να πεις κάτι για μένα.
Με τέτοιους κανόνες, πολλοί εδώ μέσα κρυμμένοι βουδιστές, άθεοι, παγανιστές, φυσιολάτρες, χορτοφάγοι, κανίβαλοι, ναζιστές και αλλα λοιπά, μας μοστράρουνε την προσωπική τους ελευθερια, την αυτοπραγμάτωση τους, την σκέψη τους που έχει πιάσει τα πραγματικά ανθρώπινα ιδεώδη και άλλες μετριοπαθέστατες προσωπικές τους εκτιμήσεις για τον εαυτό τους, ΧΩΡIΣ όμως να μας αποκαλύπτουνε τι τους οδήγησε σε εκείνο το ύψος που βρίσκονται.
Δεν είναι λίγο εγωιστικό αυτό από μέρους τους, να κρατάνε το μονοπάτι της προσωπικής τους θέωσης κρυμμένο μονο για την πάρτυ τους και να μας πετάνε μονο αποσπασματικές και πολύ ντροπαλές υποδείξεις για την φωτισμένη τους οδό, σαν φωτοβολίδες, που φωτίζουνε μονο λίγο αυτό που πιστεύουνε πραγματικά.
Δεν είναι δειλία από μέρους τους να μας κρύβουνε την πραγματική τους ιδεολογία, θρησκεία, κοσμοθεωρία, ομάδα η και πνευματική τους καταγωγή και προέλευση, ενώ γνωρίζουνε το που τοποθετείται ιδεολογικά, κοσμοθεωρητικά, θρησκευτικά ο συνομιλητής τους?
Εγώ δε λέω να βγείς και να μας πεις ότι είσαι λάτρης του θεού Πάνος, για να βρίσουμε τον Πάνα, (Aμα μου έχεις βρίσει τον Χριστό, εγώ προσωπικά θα σύρω στον Πάνα όσα δεν άκουσε), αλλα άμα έχεις τα κότσια και μιλάς για δικαιοσύνη και για ίσους ορους και για ποδοσφαιρικά παιχνίδια που η μπάλα πρέπει να κτυπιέται χωρίς περιορισμούς στη δύναμη της κλωτσιάς, τότε μην κρύβεσαι στα αποδυτήρια και πετάς αναπτήρες στα κεφαλια. Bγες να κτυπήσεις την μπάλα!!!