- ΙΗΣΟΥΣ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
σου το'χω ξαναπεί αλλά στου κουφού την πόρτα.....
Απολογητή, αλλά και την ιστοσελίδα που αναφέρεις, εσύ μελετάς φίλτατε. Τον Απολογητή τον έχω ρίξει μια ματιά, η άλλη σελίδα μου είναι ΑΓΝΩΣΤΗ.
Αν πάλι τόσο πολύ ενδιαφέρεσαι, ε, τότε κάποια στιγμή θα κάνω ενα κλίκ και θα...σε ενημερώσω.
Και παλαιότερα σε θυμάμαι με αυτή τη χαρακτηριστική σου "σιγουριά", τίποτα το καινούργιο δηλαδή.
Στην ταμπακέρα: λες λες και ξαναλες διάφορα και ενίοτε εντελώς άσχετα. Θα μας διαφωτίσεις τελικά ως προς το ΤΙ πιστεύεις τελικά?
Θα μας εξηγήσεις την ακριβή σου τοποθέτηση?
Αϊντε ντε!
ο εξελληνισμένος ιουδαϊσμός, δηλαδή το μόρφωμα που όνομάζεται χριστιανισμός, είναι όπως και οι άλλες Αβρααμικές θρησκείες ΕΝΑΣ ΜΥΘΟΣ ΚΟΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ.
Τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες προσφέρουνε λοιπόν και τα τρία. Το επικάλυμμα τους είναι ο "Θεός" και η αέναη συναλλαγή με εναν Κόσμο που πάντοτε σιωπά. Και θα συνεχίζει να σιωπά!
Όλοι τους έπρεπε να δώσουνε ανάλογα με την πελατεία που στράφηκαν τα ανάλογα ερεθίσματα και εξηγήσεις.
Και αυτό και έχεις μπροστά σου φίλτατε!
Αγαπητέ Αιον! Είσαι αυτό που μου προσάπτεις και είναι πλέον εμφανέστατο! Το εάν κάποιος κάνει κάτι τέτοιο που κατηγορείς στον Σβαμπε , τότε ξεμπροστιασετον η αλλιώς κάντον ρόμπα! Μια και δεν το κάνεις και απλά χλευάζεις τότε απλά μην περιμένεις και τίποτα καλύτερo!
φιλικα
Πώς εξυπηρετεί στη πολιτική ο Χριστιανισμός?
Εκτός αν εννοείς παλιότερα π.χΒυζάντιο
Το τώρα πως το βλέπεις?
Βλέπεις, αδειάζουν οι εκκλησίες μήπως είναι μια μορφή διαμαρτυρίας,μια φωνή?(ενα π.χ που λες για σιωπή του κόσμου)
FRIENDSHIP
LOVE
FAMILY
WISDOM
TRUTH
DEATH
+
ας είμαστε ρεαλιστές φίλε μου. Θεοκρατία ανατολικού τύπου πλέον δέν έχουμε ακριβώς (χάριν στον αναθεματισμένο απο το παπαδαριό αγώνα του '21..), αλλά έχουμε σίγουρα μια θεοκρατία....μετα-μοντέρνα!
Για ποιό λόγο αναφέρουνε λοιπόν έγγραφα του δημοσίου εάν ενα βρέφος είναι...βαφτισμένο ή όχι? Τι σχέση έχει η τελετουργία ενός ασιατικού δόγματος με εναν ΕΛΕΥΘΕΡΟ έλληνα πολίτη?
Για ποιό λόγο έχουμε ενα υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων? Τι σχέση μπορεί να εχει η στείρα και αεικίνητη δογματική παπαγαλία μίας επίπλαστης πλάνης με....ενα πανεπιστήμιο!
Μήπως την διαφύλαξη των στεγανών και τον κατηχητισμό υπο την σκεπή της δήθεν φιλοσοφίας?
Μήπως την εξασφάλιση (όπως ολοένα και συχνότερα ακούμε στα ΜΜΕ) προβάτων για τα αμέτρητα μοναστήρια του ιουδαιοχριστιανικού σκοταδισμού?
Μήπως, τέλος, την "ορθή" συν-διαμόρφωση των σχολικών βιβλίων στο μάθημα των θρησκευτικών? Μήπως για να μην ξεχνάνε τα ελληνόπουλα ότι οι προπάτορες του λέγονται.....Αβραάμ και Σάρα?
Οι επιτροπές που ιδρύει το παπαδαριό για την "καταπολέμηση της νεο-ειδωλολατρίας" στην ελλάδα ΤΙ ΕΙΝΑΙ?
Μήπως λοιπόν αυτά, αλλά και άλλα πολλά και χειρότερα, ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΑ ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ? Λέω μήπως!
Όσο για το άδειασμα των Εκκλησιών, θα έλεγα ότι είναι μια φυσική εξέλιξη. Ούτως η άλλως οι εκχριστιανισμένοι έλληνες είναι στην ουσία (το 95% όσων έχουνε εστω και κάποια επιφανειακή σχέση) απλά τυπαλάτρες. Δέν είχανε βλέπεις ποτέ να προσφέρουνε εκτός απο ενα προσωπείο τίποτα ουσιαστικό στον κόσμο, και ο εκφυλισμός της οργάνωσης τους απλά καταρρέει.
Αναφορικά με το παζάρι πολιτικής-θρησκείας, θα έλεγα πολύ απλά ότι μια ματιά γύρω θα σου δώσει την ξεκάθαρη απάντηση. Την αρχή την κάνανε στην Ρώμη, συνέχισαν στο βυζάντιο, και απο το '21 και μετά προσπαθούνε όπου τους παίρνει να έχουνε λόγο. Τα παραδείγματα και οι μαύρες σελίδες πάρα πολλές. Ο καισαροπαπισμός ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ φίλε μου!
Ευτυχώς όμως που και εδώ γίνονται σιγά σιγά αλλαγές (ο Σημίτης π.χ. τους έγραψε κανονικά στο θέμα των ταυτοτήτων) και όπως βλέπουμε και απο το Γαλλικό παράδειγμα η στροφή άρχισε να φαίνεται.
Σχετικά με την "σιωπή", εννοώ μεταφυσικά τον Κόσμο που σιωπά, και όχι κυριολεκτικά.
Απο τη μία υπάρχουν αυτοί που θεωρούν την Ορθοδοξία το μοναδικό προπύργιο που μπορεί να μας σώσει απο την παγκοσμιοποίηση, τους Εβραίους, τους Αμερικανούς και απο την άλλη υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν οτι η Ορθοδοξία είναι το όχημα των Εβραίων για να μας κατακτήσουν πνευματικά.
Φυσικά όλα αυτά γίνονται απο την άκρατη τάση μερικών να "συνωμοσιολογούν" και να φτιάχνουν θεωρίες στο πόδι. Αν πιάσουμε έναν-έναν τους τύπους που κατα καιρούς βγάζουν τέτοιες θεωρίες έκπληκτοι θα δούμε οτι δεν έχουν κανένα επιστημονικό υπόβαθρο. Χρίζουν συχνά τους εαυτούς τους με τον ασαφή όρο "ερευνητές" και απο κεί και ύστερα ....όποιον πάρει ο χάρος!
Εγώ Σβάμπε πιστεύω οτι για όλο αυτό το πανηγύρι (για να μιλήσουμε και λίγο επι της ουσίας) ευθύνεται η μπακαλίστικη παιδεία που λαμβάνουν οι Ελληνες απο σχολείο αλλά και απο οικογένεια.
Αν κάτσουμε και παρατηρήσουμε τους εαυτούς μας θα δούμε οτι στο εθνικό υποσυνείδητο είναι γεμάτο από δύο παράγοντες. Άκρατο συναισθηματισμό και άκρατο ΕΓΩΙΣΜΟ.( δεν είναι τυχαίο που το motto μας είναι το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε ?»)
Κατά την δική μου άποψη αυτό οφείλεται σε έναν και μόνο λόγο… Όταν από την σχολική έδρα και από τη στιγμή που θα πρωτοπατήσεις στο σχολείο, αμόρφωτοι και αδιάφοροι άνθρωποι που φέρουν τον τίτλο του «Διδάσκαλου» χωρίς καθόλου να έχουν συνειδητοποιήσει τον ρόλο τους , αρχίζουν με υπερ -απλουστεύσεις ένα παρανοϊκό κήρυγμα για το ότι « δώσαμε τα φώτα», «είμαστε οι καλύτεροι» , «όλοι μας ζηλεύουν», «ήμασταν γεμάτοι ήρωες» και παρουσιάζουν ένα τόσο χρυσό παρελθόν, το οποίο στην πραγματικότητα ουδέποτε υπήρξε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον πλανήτη, εν μέσω πονηρών χαμόγελων και μειδιαμάτων για το ότι όλοι οι υπόλοιποι ήταν στα δέντρα και τρώγαν βελανίδια, είναι πολύ φυσικό λοιπόν αφ’ενός από τα γεννοφάσκια να γίνεις εγωιστής και αφ’ ετέρου κοιτώντας την πραγματικότητα στην οποία τώρα ζείς να λές « ΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ?»
Και να υποψιάζεσαι συνέχεια ότι αφού είμαστε τόσο γαμάτοι σαν λαός δεν μπορεί… μας την έχουνε στημένη την δουλειά!
Κανένας δάσκαλος και κανένα βιβλίο ιστορίας δεν εξηγεί στα παιδάκια ότι την ώρα που εμείς είχαμε παρθενώνες κάποιοι είχαν πυραμίδες, καποιοι είχαν κρεμαστούς κήπους, άλλοι είχαν εφεύρει τον τροχό, άλλοι είχαν αναλύσει όλες τις σωματικές λειτουργίες και μόνο όσοι ζούσαν στο Βορρά και λόγο ψύχους δεν μπόρεσαν να αναπτυχθούν…
Κανέναν βιβλίο δεν αναλύει την αρχαία ελληνική πραγματικότητα σε βάθος που θα οδηγήσει έναν νέο άνθρωπο να καταλάβει ουσιαστικά την έννοια της φιλοσοφίας και της πνευματικότητας , την έννοια της προόδου και της εξέλιξης… αντ’ αυτού υπάρχει μια ακατάπαυστη «λαγνεία» στους όρους «φιλοσοφία», «θρησκεία», «πνευματικότητα», «δημοκρατία» και ένα παραλήρημα για τον πατριωτισμό της φυλής …πράγμα που οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί έστω και λίγο σοβαρά με την ιστορία το θεωρεί αστείο.
Κανένα βιβλίο όπως θα ξέρεις πολύ καλά δεν λέει για τις πουστιές των Σπαρτιατών, των Αθηναίων, των Θηβαίων και των Μακεδόνων , των Βυζαντινών, των Κοτζαμπάσηδων, των Προεστών , των Παπάδων,των Χυτών, των Δεξιών…. Παρά σου αφήνουνε όλα την γνωστή γεύση ότι στην δύσκολη στιγμή «βρίσκουμε την άκρη» και όχι ότι τις περισσότερες φορές απευθυνόμαστε σε άλλους να μας βρούν την άκρη…
Για να μη μακρυγορώ καταλήγω και λέω ότι κανένας εχθρός δεν υπάρχει καμία συνομωσία κανένας εβραίος και κανένας χριστιανοταλιμπάν …. Υπάρχουν μόνο συμφέροντα, κυρίως οικονομικά, που κοιτάνε να διατηρήσουν την δύναμη τους, τα οποία συμφέροντα κάποια στιγμή θα αντικατασταθούν από άλλα συμφέροντα και ο κύκλος θα γυρνάει….ες αεί καθότι στην Ελλάδα δεν κατοικεί ένα διαφορετικό είδος ανθρώπου αλλά το ακριβώς πανομοιότυπο με όλη την υπόλοιπη γή και υπόκειται και θα υπόκειται ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΟΜΟΥΣ… !
![]()
quote:
Αναστημένε η αλλιώς αναμασημένε ! Δεν γνωρίζεις η δεν βολεύει να γνωρίζεις μέσα από το μαντρί που βρίσκεσαι? Βγάλε το κεφάλι από τον φράχτη και μπορεί να δεις κάτι! Και θα δεις ότι δεν υπάρχει Λύκος , αυτός είναι στο μυαλό σου!
Αν βγάλω το κεφάλι από το μαντρί τότε θα δεις κάτι. Ότι δεν υπάρχουν λύκοι ούτε μέσα στο μαντρί.
Αλλά δεν το βγάζω για να σου δώσω ακόμα μια φορά τη ψευδαίσθηση ότι είσαι κάτι, ότι βρήκες τους δικούς σου ανεμόμυλους να κυνηγάς σαν νέος Δον Κιχώτης. Θα ήμουν άκαρδος αν αφαιρούσα από κάτι τύπους σαν και σένα, τον εχθρό που έψαχναν για να δώσουν νόημα στη ζωή τους.
Όταν βγάλεις εσύ το κεφάλι έξω από το στάβλο που εσύ δημιούργησες θα είσαι δείγμα προς μίμηση καρδερινούλα μου.
Μέχρι τότε άντε να ξυπνήσεις το πνέυμα κανενός άλλου πεθαμένου, γιατί η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από σωτήρες σαν του λόγου σου. Διαφορετικά η ζωή θα ήταν αφόρητα πληκτική.
Θέλωντας να επεκτείνω την σκέψη μου θα κάνω μερικές αναφορές σχετικά με το Ιουδαιοχριστιανικό δόγμα όπως αποκαλείς τον Χριστιανισμό...
Αλήθεια Σβάμπε υπάρχει κάτι στην Ελληνική φιλοσοφία και κοσμοθέαση που να μπορεί να χαρακτηριστεί "αμοιγές". Υπάρχει ένα μέρος του κόσμου που να υπήρξε "καθαρός-αμοιγής" πολιτισμός ?
Οχι φυσικά !!! Γιατι είναι βάση της εξέλιξης σε όλα τα επίπεδα η ανταλλαγή στοιχείων... ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ!! αφού θα ξέρεις οτι τα "καθαρόαιμα ζώα" νοσούν πιο εύκολα απο τα "ημίαιμα"...
Οι μεγαλύτερες πολιτισμικές επαναστάσεις γίναν στις πολεις κράτη που είχαν ανάγει το Εμπόριο σε τέχνη! Οι Κρήτες,η θαλασσοκράτειρα Αθήνα,η Κόρινθος, η Ιωνία ... τι καινοτόμο προσέφεραν οι Σπαρτιάτες που δεν είχαν καν πλοία ? τίποτα...
Με αυτά στα υπ'όψην αφού ο Πυθαγόρας ταξίδεψε στην Αίγυπτο και την Βαβυλώνα για πάνω απο είσκοσι χρόνια θα πρέπει να μιλάμε για ΒαβυλωνιακοΣαμοΑιγυπτιακό Πυθαγόρειο δόγμα....
Αλλά θα μου πείς οι πυθαγόριοι δεν επιβλήθηκαν πολιτικά παρα μόνο σε κάποιες αποικίες της Σικελίας.
Ομως και το δωδεκαθεο στο οποίο υποχρεωνόντουσαν να πιστεύουν οι απλοί άνθρωποι και να κάνουνε σπονδές είναι κάτι το καθαρά ελληνικό?
ή είναι μια μείξη των παραδόσεων που η κάθε φυλή έφερνε μαζί της καθώς κατέβαινε στον ελληνικό χώρο ?
Απλά εδώ στο σταυροδρόμι των πολιτισμών λόγω του οτι δεν υπήρχε η απομώνωση και η εσωστρέφεια που υπήρχε σε άλλες περιοχές το δωδεκάθεο έγινε η υψηλότερη έκφανση της θρησκευτικότητας της τότε εποχής.
Κάπως έτσι και στον Χριστιανισμό έγινε τέτοια μέθεξη στοιχείων που δημιούργησε ένα πολύ δυνατό μείγμα...τον Ελληνοχριστιανισμό... Μπορεί να μη σου αρέσει εσένα και εμένα δεν μπορώ να παραβλέψω όμως τους τόνους σοφίας και πνευματικότητας που περιέχονται σε πολλά συγγράμματα των Χριστιανών.
Με λίγα λόγια το Οξυγόνο απο μόνο του είναι Οξυγόνο και το Υδρογόνο απο μόνο του είναι Υδρογόνο αλλά αν τα δύο ενωθούν φτιάχνουν κάτι καινούργιο ...ΤΟ ΝΕΡΑΚΙ...πηγή ζωής...
Ο χρόνος για εποικοδομητικές συζητήσεις είναι "απαγορευμένος"
Φαντάσου να ήσουν στο σχολείο και να αμφισβητούσες τον Χριστιανισμό ή τα έργα του Μ.Αλέξανδρου περνιώσουν για αναρχικό,αντιδραστικό στοιχείο.
Τώρα ποιανού ευθήνη είναι αυτός ο σκοταδισμός.....
Φανταστείτε ανοιχτές συζητήσεις ΄τύπου ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ στα λύκεια θα ήταν Παράδεισος.Δίνοντας και οι μαθητές απόψεις,γνώσεις έχοντας απορείες μια αμφίδρομη σχέση τουλάχιστον πιστεύω θα είχε αποτέλεσμα πιο κ ρ ι τ ι κ ά μ υ α λ ά.
Schwabe σ'αυτό μάλλον θα έλεγε όχι η εκκλησία πιστεύεις όμως οτι το Υπουργείο δεν το θέλει?
Τόσο επιρρεάζεται?
Η έχει άλλα συμφέροντα?