ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΥΠΡΟΣ-ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΚΥΠΡΟΣ-ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

manos60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
LoucasΜέλος
02/08/2003, 16:35:59
Αποζημιώσεις 173 εκατομυρίων δολαρίων

Για τις περιουσίες που εκμεταλλεύονται οι Ελληνοκύπριοι και που ανήκαν στο Εβκάφ εξαγγέλθηκαν τα πρώτα μέτρα

Για τις περιουσίες που εκμεταλλεύονται οι Ελληνοκύπριοι και που ανήκαν στο Εβκάφ εξαγγέλθηκαν τα πρώτα μέτρα
Αποζημιώσεις 173 εκατομυρίων δολαρίων

Τανέρ Ντερβίς :"Αποζημιώσεις 500 εκατομυρίων δολαρίων για 100 χρόνια"
Η Διεύθυνση του Εβκάφ ζητά αποζημίωση 173 εκατομυρίων δολαρίων απο την Ελληνοκυπριακή διοίκηση για το υδραγωγείο του Μπεκίρ Πάσα στην Λάρνακα σαν πρώτη απο αυτές που άρχισαν για τις περιουσίες που εκμεταλλεύονται οι Ελληνοκύπριοι.
Στο πλαίσιο του μάστερ πλάν για την περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου έγινε γνωστό οτι θα απαιτηθούν αποζημιώσεις 500 εκ. Δολαρίων για 100 χρόνια απο το διευθυντή Τανέρ Ντερβίς και την Διεύθυνστη Βακουφίων που σχεδίασε το άνοιγα βάση ενός Μάστερ πλάν της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου.
Στην ανακοίνωση που έκανε σε δημοσιογράφο του ΤΑΚ τονίζοντας οτι εκμεταλλεύθηκαν τις βακουφικές περιουσίες την περίοδο της κοινής δημοκρατίας 1960-1974 αλλά και την περίοδο της Αγγλικής κατοχής τόνισε οτι για αυτό απαιτούνται αποζημιώσεις 500 εκατομυρίων δολαρίων.
Αποζημίωση για το υδραφωγείο Μπεκίρ Πασά
Με έγγραφα που αναφέρονται στην περίπτωση εκμετάλλευσης που αντιτίθεται στο διεθνές δίκαιο και το σχέδιο δράσης που αναμένεται, ο Ντερβίς είπε οτι απαιτούνται αποζημιώσεις για το υδραγωγείο Μπεκίρ Πασά στην Λάρνακα σαν αρχή και που κατέχεται απο το 1963. Για την περίπτωση που δεν δοθεί μέσα σε εύλογο διάστημα η αποζημίωση ο Ντερβίς που είπε οτι θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη τόσο σε τοπικά όσο και διεθνή φόρα ανακοίνωσε οτι γίνονται προσπάθειες και για άλλες βακουφικές περιουσίες.
Θα ανοίξει και η περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου
Ο Ντερβίς που σημείωσε οτι ετοιμάζεται μάστερ πλάν για να ανοίξει και η περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου και αναφέρθηκε σε έγγραφα που αποδεικνύουν οτι ανήκει η περιουσία αυτή στο Εβκάφ τόνισε οτι μέσα σε αυτό το σχέδιο περιλαμβάνεται και η ανοικοδόμηση της.
Ο Ντερβίς τόνισε οτι θα πολλαπλασιαστεί κατά 100% το εθνικό προϊον και οτι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες και οτι θα υπάρχουν θετικές επιπτώσεις για την οικονομία καθώς και 20 χιλιάδες κλίνες χωρητικότητα.

ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

LoucasΜέλος
02/08/2003, 16:38:59
Ισραηλινός δορυφόρος θα κατασκοπεύει την Κύπρου και τα Δωδεκάνησα
2003-08-01 | Σημερινή | ----
Η στρατιωτική συνεργασία Τουρκίας – Ισραήλ αναβαθμίζεται επικίνδυνα για την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι ΣΙΓΜΑ, το Ισραήλ παρά το γεγονός ότι έχει εγκαταστήσει ένα δορυφορικό πλέγμα παρακολούθησης της Μέσης Ανατολής, προσανατολίζεται να θέσει το επόμενο εξάμηνο σε τροχιά νέο δορυφόρο με την ονομασία Ορίζοντας 4.

Πρόκειται για κατασκοπευτικό δορυφόρο ο οποίος μπορεί να λάβει και να αναλύσει εικόνες από στρατηγικούς στόχου στα Δωδεκάνησα και την Κύπρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από έγκυρη στρατιωτική πηγή, ο νέος δορυφόρος θα έχει τη δυνατότητα να ξεπερνά προβλήματα τροχιακής μηχανικής και θα μπορεί να δίδει εικόνες απόλυτης ακρίβειας.
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόθεση των Ισραηλινών έχει ενοχλήσει τις κυβερνήσεις Αθηνών και Λευκωσίας οι οποίες βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τους Ισραηλινούς για την αποτροπή τέτοιου ενδεχομένου.
Το υφιστάμενο δορυφορικό πλέγμα που ελέγχει το Ισραήλ δηλαδή ο δορυφόρος Ορίζοντας 3, περνάει πάνω από την Τεχεράνη, τη Βαγδάτη, τη Δαμασκό, το Αμμάν και το Κάιρο δίδοντας πληροφορίες μέσα σε πέντε λεπτά.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

LoucasΜέλος
02/08/2003, 16:41:29
Δύο νέες καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ σε βάρος της Τουρκίας.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Τουρκία σε άλλες δύο προσφυγές Ελληνοκυπρίων για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Πρόκειται για τις προσφυγές των Ιωάννη Δημάδη εναντίον Τουρκίας και Ευγενίας Μιχαηλίδου Developments Ltd και Μιχαήλ Τύμβιου εναντίον Τουρκίας.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και στις δύο αποφάσεις δεν διαφοροποιεί το σκεπτικό του αναφορικά με τις προηγούμενές του αποφάσεις στις υποθέσεις Τιτίνας Λοϊζίδου εναντίον Τουρκίας και της Τέταρτης Διακρατικής Προσφυγής της Κύπρου εναντίον Τουρκίας.
Και οι δύο αποφάσεις του Δικαστηρίου λήφθηκαν με έξι ψήφους υπέρ και μιας εναντίον, εκείνης του Τούρκου δικαστή.
Ο δικηγόρος του Ιωάννη Δημάδη, Αχιλλέας Δημητριάδης χαρακτηρίζοντας την απόφαση σημαντική επεσήμανε ότι για πρώτη φορά το ΕΔΑΔ θεωρεί ότι σε επίπεδο ατομικής προσφυγής υπάρχει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ό,τι αφορά την προστασία της οικίας του αιτητή. Ο αιτητής δεν είναι πρόσφυγας και η καταδίκη για την προστασία της οικίας αφορά το εξοχικό του, το οποίο χρησιμοποιείται τώρα από τον κατοχικό στρατό.
Όπως εξήγησε ο κ. Δημητριάδης, το επόμενο στάδιο στην υπόθεση είναι να καταβληθεί προσπάθεια από τους διαδίκους για συμφωνία για αποζημιώσεις και εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό τότε το ΕΔΑΔ θα εξετάσει περαιτέρω την κατάσταση.
Η δεύτερη καταδικαστική απόφαση για την Τουρκία αφορά την υπόθεση Ευγενίας Μιχαηλίδου Developments Ltd και Μιχαήλ Τύμβιου εναντίον Τουρκίας. Ο δικηγόρος των αιτητών Χρίστος Κληρίδης δήλωσε ότι με αυτές τις αποφάσεις επιβεβαιώνεται ότι το σχέδιο Ανάν στο βαθμό που εμπεριέχει αποκλίσεις από το δικαίωμα της ιδιοκτησίας δεν θα είναι συμβατό με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

02/08/2003, 19:51:52
καλησπερα λουκα:))))
ειναι γεγονος η συνεργασια ισραηλ-τουρκιας,εδω και πολυ καιρο.
το ισραηλ χρησιμοποιουσε αμερικανικους δορυφορους,οπως και η ελλαδα.
η τουρκια εχει ηδη 4 δορυφορους.ελλαδα-κυπρος 2 (hellas-sat1[κοπερνικος]νοικιαζομενος,hellas-sat2).
ελλας-ισραηλ,νοικιαζαν επισης τον δορυφορο "ικονος",για φωτογραφιες υψηλης αναλυσης.
στοχος τουρκιας-ισραηλ ειναι να αποκτησει η τουρκια 8 δορυφορους(τους οποιους θα ελεγχει το ισραηλ).
γιατι αυτο?εχω ακουσει απο στρατιωτικες πηγες πως αν συγκεντρωσεις τις δεσμες 8 δορυφορων σε μια περιοχη,μπορουν να παραλυσουν τα ηλεκτρονικα και αλλα μεσα του αντιπαλου.
υπαρχει ομως μεθοδος να μπορεσεις να "τυφλωσεις" τους δορυφορους,οχι με ηλεκτρονικα μεσα.βασικα ειναι 2 οι μεθοδοι που μπορουμε να χρησιμοποιησουμε εν ωρα αναγκης.
υπαρχουν ανθρωποι και στην ελλαδα και στην κυπρο που ασχολουνται:)
οπως επισης και ελληνες-κυπριοι γεννημενοι σε μεγαλη ηπειρο.
με απεραντο σεβασμο το φιλαρακι σας.

03/08/2003, 01:09:35

Edited by - manos on 03/08/2003 01:11:21

Edited by - manos on 03/08/2003 01:12:46

steelspringΜέλος
03/08/2003, 03:36:10
Θά πω και γω ένα γειά στην όμορφη παρέα σας.

Το θέμα κατα τη γνώμη μου είναι ότι η Τουρκία είναι η αιχμή του δόρατος άλλης χώρας.
Όλες οι παραβιάσεις και οι προκλήσεις γίνονται κατόπιν εντολών.
Όταν η τουρκία κάνει του κεφαλιού της ,τα κάνει θάλασσα .
Πρόσφατο παράδειγμα η είσοδος στο Β.Ιράκ παρά τις εντολές της Αμερικής να μείνει πίσω.
Η Τουρκία είναι ένας απλός εντολοδόχος.
Τί θα τα κάνει τα νησιά, τί θα το κάνει το πετρέλαιο του Αιγαίου,αφού το δικό της δεν μπορεί να εξορύξει.
Τώρα που απο ότι φαίνεται το ΝΑΤΟ αποκτά ένα προπύργιο ανατολικότερα
(Ιράκ) , ο ρόλος της Τουρκίας υποβαθμίζεται και την αφήνει πιό ευάλωτη
στόν τεράστιο προαιώνιο εχθρό της , την Ρωσία που διψάει για ελεύθερη
πρόσβαση στην Μεσόγειο. Η Αμερική στρέφει το κέντρο βάρους των μελλοντικών εξελίξεων ανατολικότερα , πιό κοντά στην Ινδία-Πακιστάν-Κίνα.
Παράλληλα η Τουρκία δέν φαίνεται να μπαίνει στήν ΕΕ για τα επόμενα 30
χρόνια.Η Κύπρος μπαίνει παρόλα τα προβλήματα.
Βλέπω ότι τα χρόνια περνάνε και γίνονται πολύ σημαντικές αλλαγές στον
παγκόσμιο χάρτη.
Άραγε η Ελλάδα (και η Κύπρος μαζί) θα ωφεληθεί επι τέλους και μιά φορά ;
Η ερώτηση μου στην κρίση σας.

Με σεβασμό και φιλία.

hel-linΜέλος
03/08/2003, 12:03:44
Σωστοτατη η αναλυση σου φιλε μου...
Ετσι ακριβως ειναι..
Πλεον,χωρις την αμεριστη στηριξη που ειχε τοσα χρονια,θα κατρακυλα η Τουρκια..
Αλλαζει ο γεωπολιτικος χαρτης και τα συμφεροντα των κρατων...

Οι ιδιοι πρεπει να εκμετλλευτουμε καθε ευκαιρια που παρουσιαζεται...

Οι μεγαλοι,απλα θα δωσουν την λαβη..
Εμεις θα κανουμε το αλμα..

-ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ-

LoucasΜέλος
03/08/2003, 20:08:58
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ.ΑΥΤΟ ΔΗΧΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΘΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΥΓΜΗ.

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

LoucasΜέλος
05/08/2003, 22:32:48
Τουρκικό μπλόκο σε Τουρκοκύπριους

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΛΟΓΩ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ

Με κάθε τρόπο προσπαθεί ο Ντενκτάς να αποθαρρύνει τους Τουρκοκύπριους από του να αποκτούν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας

Προσπάθεια εκφοβισμού των Τουρκοκυπρίων καταβάλλει ο Ραούφ Ντενκτάς, αποθαρρύνοντάς τους από του να αποκτούν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Ντενκτάς, επωφελούμενος την παρουσία του σε εκδήλωση την περασμένη Κυριακή, αποκάλυψε ότι είκοσι Τουρκοκύπριοι πήγαν στην Τουρκία με διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς όμως να καταφέρουν να φύγουν από την χώρα. Όπως ανέφερε ο Ντενκτάς, προφανώς οι Τουρκοκύπριοι κατά την είσοδό τους στην Τουρκία, χρησιμοποίησαν διαβατήρια του ψευδοκράτους, ωστόσο όταν θέλησαν να φύγουν από την Τουρκία για να πάνε στην Ευρώπη ή αλλού, παρουσίασαν τα διαβατήρια «που απέκτησαν από την Ελληνοκυπριακή πλευρά».

Μετά την εξέλιξη αυτή, «δικαίως» κατά τον Ραούφ Ντενκτάς, οι τουρκικές αρχές απαγόρευσαν την έξοδο των Τουρκοκυπρίων από την χώρα. Ο κατοχικός ηγέτης σημείωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι εξασφάλισαν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι μπορούσαν να εισέλθουν στην Τουρκία με τα διαβατήρια και τις πολιτικές ταυτότητες της λεγόμενης «ΤΔΒΚ» και ότι μπορούσαν να αναχωρήσουν από την χώρα μόνο με τον τρόπο που μπήκαν σε αυτήν, τηρώντας τους τουρκικούς νόμους. «Η Τουρκία», υπέδειξε ο Ντενκτάς, «έχει απόφαση που ορίζει ξεκάθαρα ότι δεν μπορούν να γίνονται αναχωρήσεις από την χώρα με ελληνοκυπριακά διαβατήρια».

Στο σημείο αυτό, κάλεσε όσους βρίσκονταν στην εκδήλωση να ενημερώσουν τους πάντες ότι πρέπει να σταματήσουν να χάνουν χρόνο (σ.σ. προφανώς στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας) και να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα, κατά την έκφρασή του. Μάλιστα, ο Ντενκτάς, επιχειρώντας να τρομοκρατήσει τους Τουρκοκυπρίους, ανέφερε ότι έλαβε τηλεφωνήματα για τους είκοσι Τουρκοκυπρίους οι οποίοι δεν κατάφεραν να φύγουν από την Τουρκία με διαβατήρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, ωστόσο, όπως είπε, δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτούς.

LoucasΜέλος
05/08/2003, 22:34:25
Λαθρεμπόριο τσιγάρων από τα κατεχόμενα

Ε/κ αγοράζουν κούτες από την Πύλα

Λευκωσία: Ανησυχητικές διαστάσεις άρχισε να παίρνει το φαινόμενο των υποθέσεων κατοχής αδασμολόγητων ειδών από τα κατεχόμενα στη Λάρνακα. Συγκεκριμένα, άνδρες των Ειδικών Καθηκόντων Λάρνακας ανέκοψαν την περασμένη Παρασκευή, στο δρόμο Λάρνακας " Πύλας, όχημα το οποίο οδηγούσε ένα πρόσωπο από τη Λάρνακα.

Από τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του 10 κούτες τσιγάρα, τα οποία παραδέχθηκε ότι αγόρασε από τουρκοκυπριακό κατάστημα στην Πύλα. Ακολούθως οδηγήθηκε στο Τελωνείο Λάρνακας, όπου του επιβλήθηκε πρόστιμο και κατασχέθηκαν τα αδασμολόγητα.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, άνδρες της Αστυνομίας ανέκοψαν, επίσης, όχημα που οδηγούσε 40χρονος από τη Λάρνακα και βρέθηκε στην κατοχή του μια κούτα τσιγάρα, τα οποία παραδέχθηκε ότι αγόρασε από τουρκοκυπριακό κατάστημα στην Πύλα. Οδηγήθηκε στο Τελωνείο Λάρνακας, όπου του επεβλήθη πρόστιμο 20 λιρών και κατασχέθηκαν τα αδασμολόγητα.

Άνδρες των Ειδικών Καθηκόντων Λάρνακας ανέκοψαν την Παρασκευή όχημα, το οποίο οδηγούσε πρόσωπο από την Ορόκλινη και από έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του τρεις κούτες τσιγάρα, τα οποία ανακρινόμενος παραδέχθηκε ότι αγόρασε από τ/κ κατάστημα στην Πύλα. Οδηγήθηκε στις Τελωνειακές Αρχές Λάρνακας, όπου του επεβλήθη πρόστιμο 60 λιρών και κατασχέθηκαν τα αδασμολόγητα.

Το βράδυ του Σαββάτου ανακόπηκε για έλεγχο στο δρόμο Λάρνακας " Πύλας, όχημα που οδηγούσε πρόσωπο από τη Βυζακιά και από έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του δυο κούτες τσιγάρα, τα οποία παραδέχθηκε ότι αγόρασε από τ/κ κατάστημα στην Πύλα.

Τέλος, γύρω στο μεσημέρι του Σαββάτου, ανακόπηκε για έλεγχο στο δρόμο Λάρνακας " Πύλας όχημα που οδηγούσε πρόσωπο από το Τσέρι, με συνοδηγό έναν 56χρονο από την Αγία Βαρβάρα. Από τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους 48 κούτες τσιγάρα και μια μπουκάλα ουίσκι. Ανακρινόμενα τα δύο πρόσωπα, παραδέχθηκαν ότι τα αγόρασαν από τ/κ κατάστημα στην Πύλα. Οδηγήθηκαν στο Τελωνείο Λάρνακας, όπου κατασχέθηκαν τα αδασμολόγητα. Ακολούθως, ο οδηγός συνελήφθη.

ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΥΠΡΑΙΟΥ.
ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΥΚΟΛΕΣ ΛΙΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ.

strangerz2Μέλος
15/07/2010, 11:10:17
quote:
strangerz2 ακόμα δεν μου απάντησες σε αυτό που είπα…. «θα ήθελα να μου αντιγράψεις το απόσπασμα που χλεύαζα κάποιο μέλος.»

Ξέρεις δέν είναι και το ποιό εύκολο να ψάξω μέσα σε δεκάδες θέματα και εκατοντάδες μηνύματα,δέν έχω χρόνο.

Σε μια φάση, μιλούσα μεταφορικά και έλεγα οτι για να καταλάβουμε το υπερφυσικό(που δέν είναι καθόλου υπερφυσικό) χρειάζεται ένας "κβαντικός" τρόπος σκέψης και όχι ένας ντετερμηνιστικός.Δηλαδή πιό ελεύθερος απο παλιές προκαταλήψεις.Και εσύ είχες κοροιδέψει μαζί με τους άλλους,λέγοντας "κβαντική σαλάτα" "κβαντικό φαγητό" και δέν θυμάμαι τί άλλο.

Οκ,μπορεί να το είχες πεί αστειευόμενος,το θέμα είναι όμως οτι αφήνεις τους άλλους να κοροιδεύουν,επειδή και εσύ το ίδιο πιστεύεις,άρα αυτό σε κάνει συνένοχο,γιατί ώς συντονιστής έχεις ευθύνη να μοιράσεις τα πράγματα στην μέση και όχι να παίρνεις κάποιο μέρος.Αυτή είναι η άποψη μου.

Edited by - strangerz2 on 15/07/2010 11:14:45

15/07/2010, 11:15:04
quote:

Με συγχωρεις φίλε μου Δήμο,ότι και να πεις έχεις δίκιο, αλλά,
για μένα, εκ πίστεως, δεν μπορώ να κάνω διάκριση...Και δεν θέλω
να πω κάτι άσχημο...
Μου αρέσει που κι εσύ έχεις τέτοιο θετικό πνεύμα...
Το έχω δει πολλές φορές, σε διάφορα θέματα και σε θαύμασα...
Το εννοώ αυτό που λέω...

Τι πάει να πεί , ότι δεν μπορείς να κάνεις διάκριση ρε Βαγγέλη???

Ασφαλώς και μπορείς!!!

Μπορεί όλοι μας να έχουμε μια σταθερά πάνω στην οποία κινούμαστε και συμπεριφορόμαστε , αυτό να το καταλάβω ...μα ακόμα και αυτό δεν είναι απροΫπόθετο...ισχύει κάτω απο ορισμένες συνθήκες!!!

Μετά πέφτουν κλωτσιές , όπως το λέω...ΚΛΩΤΣΙΕΣ!

Να στο πώ ΑΠΛΑ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΛΩΤΣΙΕΣ!!!

Δεν καταλαβαίνουν απο ευγένεια , αντιθέτως το εκλαμβάνουν ως αδυναμία και το παίζουν μάλιστα και κάποιοι -ξέρει η ανεμοδούρα...- αμπελοφιλοσοφώντας μαλακιζόμενοι .... πές του λοιπόν "νέτα-σκέτα" να πάει να γ@@@θεί..τελεία και Παυλίτα..!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
15/07/2010, 11:35:19
quote:

quote:
strangerz2 ακόμα δεν μου απάντησες σε αυτό που είπα…. «θα ήθελα να μου αντιγράψεις το απόσπασμα που χλεύαζα κάποιο μέλος.»

Ξέρεις δέν είναι και το ποιό εύκολο να ψάξω μέσα σε δεκάδες θέματα και εκατοντάδες μηνύματα,δέν έχω χρόνο.

Σε μια φάση, μιλούσα μεταφορικά και έλεγα οτι για να καταλάβουμε το υπερφυσικό(που δέν είναι καθόλου υπερφυσικό) χρειάζεται ένας "κβαντικός" τρόπος σκέψης και όχι ένας ντετερμηνιστικός.Δηλαδή πιό ελεύθερος απο παλιές προκαταλήψεις.Και εσύ είχες κοροιδέψει μαζί με τους άλλους,λέγοντας "κβαντική σαλάτα" "κβαντικό φαγητό" και δέν θυμάμαι τί άλλο.

Οκ,μπορεί να το είχες πεί αστειευόμενος,το θέμα είναι όμως οτι αφήνεις τους άλλους να κοροιδεύουν,επειδή και εσύ το ίδιο πιστεύεις,άρα αυτό σε κάνει συνένοχο,γιατί ώς συντονιστής έχεις ευθύνη να μοιράσεις τα πράγματα στην μέση και όχι να παίρνεις κάποιο μέρος.Αυτή είναι η άποψη μου.

Edited by - strangerz2 on 15/07/2010 11:14:45

Έλα τώρα ρε Stranger που θίχτηκες...όλοι προκύψατε ευαίσθητοι και εύθικτοι!

Ναί ρε φίλε ... και θα μιλήσουμε και θα "πλακωθούμε" κάποιες φορές και στις καλύτερες οικογένειες συμβαίνει αυτό...το θέμα είναι - νομίζω.." να μην ξεφεύγουμε απο τα όρια!

Ε! Δεν είμαστε δα και κατηχητικό εδώ μέσα...ούτε και εκκλησία ... !

Και γιατί δεν το είπες τότε που έγινε αυτό και επιλέγεις τώρα να γίνεις "ουρά" της Παυλίτας...???

Σου θίχτηκε ο "Κβαντικός τρόπος σκέψης"..και πληγώθηκες τόσο που το κράτησες "Μανιάτικο" και βρήκες την ευκαιρεία να το εκφράσεις χρησιμοποιώντας ως Δούρειο Ίππο την σαύρα την Παχουλή..???

Γνωρίζεις πολύ καλά , ότι έχουμε διαφωνήσει σε κάποια πράματα στο παρελθόν , μα κινηθήκαμε εντός κάποιων ορίων και δεν ξεφύγαμε..!

Αν έχεις κάτι πέστο ευθέως:"Εαρινέ ή Elo..ή οποιοδήποτε είναι αυτός...ξέρεις λές βλακείες ή ανοησίες ..βγάλτο απο μέσα σου φίλε μου"...εξ'αλλου συζήτηση κάνουμε και δεν υπάρχουν νικητές ή ηττημένοι!

strangerz2Μέλος
15/07/2010, 11:53:45
Φίλε elo,καταλαβαίνω οτι έχεις τα δικά σου πιστεύω και τα σέβομαι,σε καμία περίπτωση δέν σου λέω τί να κάνεις,μήν το πάρεις έτσι.Απλώς,υποστηρίζω οτι για το καλό του esoterica(γιατί με ενδιαφέρει) θα έπερεπε να βάζουμε στην θέση τους αυτούς που ειρωνεύονται και βρίζουν χυδαία,(υπάρχουν αρκετοί).Η τουλάχιστον να τους κάνετε μια παρατήρηση για το καλό της συνέχειας,για να μήν πάρει δηλαδή μια νοσηρή πορεία η κουβέντα.Φιλικότατα .Απλώς κάνω μια πρόταση.

Edited by - strangerz2 on 15/07/2010 11:56:00

15/07/2010, 12:04:38
quote:

Φίλε elo,καταλαβαίνω οτι έχεις τα δικά σου πιστεύω και τα σέβομαι,σε καμία περίπτωση δέν σου λέω τί να κάνεις,μήν το πάρεις έτσι.Απλώς,υποστηρίζω οτι για το καλό του esoterica(γιατί με ενδιαφέρει) θα έπερεπε να βάζουμε στην θέση τους αυτούς που ειρωνεύονται και βρίζουν χυδαία,(υπάρχουν αρκετοί).Η τουλάχιστον να τους κάνετε μια παρατήρηση για το καλό της συνέχειας,για να μήν πάρει δηλαδή μια νοσηρή πορεία η κουβέντα.Φιλικότατα .Απλώς κάνω μια πρόταση.

Edited by - strangerz2 on 15/07/2010 11:56:00

Νοσηρή πορεία μια κουβέντα μπορεί να πάρει , εκ μέρους κάποιων ανθρώπων που υποκρίνονται φίλε μου και έχουν απωθημένα και όχι απο κείνους που μιλούν ευθέως...και αυτά τα "κανιβαλλίστικα τερτίπια" να τα αφήσεις στην άκρη...και μίλα ευθέως!

Είσαι ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ , προσωπικά στο λέω ευθέως και αυτό διότι δεν σε είδα να παίρνεις θέση ενάντια στην "σαύρα" που έβριζε ασυστόλως...παρά συντάχθηκες ως θιγμένος και καιροφυλακτούσες με την "Σαύρα" την κολοβή...!

Αλλά εκτίθεσαι με αυτά που λές και αυτο-αναιρείσαι!

Νοιάσθηκες και για το "esoterica"...μπούρδες!!!

15/07/2010, 20:12:27
strangerz2 είσαι μέλος κάπου 2 μήνες στο esoterica.
Δεν γνωρίζεις λοιπόν τι έχει συμβεί στο παρελθόν, εκτός αν γνωρίζεις .
Εαν ομως δεν γνωρίζεις και μιας και σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η πορεία του esoterica κάνε τον κόπο να ψάξεις, εύκολο είναι ώστε να διαπιστώσεις τι συνέβει στο παρελθόν οταν οι διαγραφές για τέτοιου είδους ζητήματα έπεφταν βροχή..

Πρός zip...
Εγω αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το εξής:
Για ποιό λόγο μας έβαλες όλους στο τσουβάλι και μας αποκάλεσες καριόλες και καριόληδες, για ποιό λόγο είπες οτι θα κατουρήσεις στον τάφο μας και για ποιό λόγο έπιασες τις οικογένειες μας στο στόμα σου.
Κάποιος zip έπρεπε να σου κάνει αυτή την ερώτηση και τυγχάνει να στην κάνω εγώ..
Απο οτι αντιλαμβάνεσαι είπες βαριές κουβέντες και απευθύνθηκες σε ολα τα μέλη του esoterica συμπεριλαμβανομένου και εμένα.

Edited by - allzzaro on 15/07/2010 20:37:26

strangerz2Μέλος
15/07/2010, 23:01:38
quote:
strangerz2 είσαι μέλος κάπου 2 μήνες στο esoterica.
Δεν γνωρίζεις λοιπόν τι έχει συμβεί στο παρελθόν, εκτός αν γνωρίζεις .
Εαν ομως δεν γνωρίζεις και μιας και σε ενδιαφέρει τόσο πολύ η πορεία του esoterica κάνε τον κόπο να ψάξεις, εύκολο είναι ώστε να διαπιστώσεις τι συνέβει στο παρελθόν οταν οι διαγραφές για τέτοιου είδους ζητήματα έπεφταν βροχή..

Allzzaro,έχω διαβάσει αρκετά απο τα παλιά θέματα και βλέπω μεγάλη διαφορά,όμως όχι,δέν έχω δεί τί γινόταν με τις διαγραφές τότε.Ερχόντουσαν πάλι με διαφορεικό όνομα?

15/07/2010, 23:35:23
Φίλε μου strangerz2 δεν θέλω να σχολιάσω τέτοιου είδους θέματα σε προσωπικό επίπεδο.
Οταν ενα μέλος διαγράφεται εγώ προσωπικά ούτε χαιρόμουν ούτε χαίρομαι ούτε θα χαίρομαι.
Ομως οταν διαγράφεται δημιουργούνται προβλήματα και με αυτούς που τον διέγραψαν αλλά και με αυτούς που πρωτοστάτησαν για να διαγραφεί.
Προβλήματα ομως δημιουργούνται και γενικώς με το χώρο καθώς και με τα υπόλοιπα μέλη.
Πάρε παράδειγμα απο το συγκεκριμένο τόπικ και δές...

Edited by - allzzaro on 15/07/2010 23:39:20

15/07/2010, 23:52:04
Το να ζήσει κάποιος φίλε μου strangerz2 μια διαγραφή δεν είναι κάτι το απλό. Ούτε για αυτόν που θα διαγραφεί, ούτε απο αυτόν που θα τον διαγράψει αλλά ούτε και αυτούς θα βιώσουν την όλη αυτή διαδικασία.
Δεν είναι ευχάριστο λοιπόν για κανέναν να διαγραφεί πχ ο τρεχαγύρευε ή ο intustrialanagel επειδή λέει μπαρούφες ή επειδή ειρωνεύεται ή οτιδήποτε αλλο ούτε μπορεί κάποιος να του απαγορεύσει να λέει τη γνώμη του ή την άποψη του. Εστω και αν αυτή ειναι ηλίθια.

quote:
Ερχόντουσαν πάλι με διαφορεικό όνομα?

Aπαντες..

Edited by - allzzaro on 15/07/2010 23:53:16

16/07/2010, 00:42:25
quote:
zip -Πολλές φορές οι προτάσεις εμπεριέχουν ολοκληρωμένα νοήματα. Γι' αυτό και οι προτάσεις αρχίζουν με κεφαλαίο γράμμα και τελειώνουν σε τελεία. Φροντίζω οι ερωτήσεις που επιλέγω για το συγκεκριμένο θέμα, να μπορούν να απαντηθούν και κατ' αποκοπήν. Μια ερώτηση του τύπου "Τι άλλο να προσθέσω, ο άνθρωπος;;", ασφαλώς και προϋποθέτει την παράθεση της προηγηθείσας σκέψης. Τέτοιες ερωτήσεις όμως, όπως είδες - αλλά κάνεις πως δεν είδες - δεν βάζω στο θέμα.

Κατά πρώτον σε ευχαριστώ για την ανάλυση του όρου "πρόταση"…

Και κατά δεύτερον τι δεν καταλαβαίνεις από αυτό το απόσπασμα και μου κάνεις ολόκληρη ανάλυση…

"Όταν βέβαια αποσπούμε μία φράση από το γενικότερο κείμενο στο οποίο έχει γραφτεί, από μόνη της η πράξη της απόσπασης στερεί μέρος του νοήματος της φράσης και "ανοίγει την πόρτα" για τυχόν παρερμηνείες. Όπως μια λέξη έχει κάποιο νόημα συναρτήσει των άλλων λέξεων που βρίσκονται στην ίδια φράση, το ίδιο συμβαίνει και με μια φράση. Εκεί, το νόημα αποτελεί συνάρτηση και της ίδιας της κοσμοθεωρίας που πρεσβεύει κάποιος και που είναι συχνότατα δύσκολο να περιληφθεί σε ένα μικρό κείμενο, πόσο μάλλον σε μια φράση. Τέτοιες επεμβάσεις (quote) χρειάζονται ούτως ή άλλως μεγάλη προσοχή όταν γίνονται στο ίδιο θέμα στο οποίο έχει γραφτεί μια φράση, αλλά όσον αφορά στο να ανοίγεται ένα άλλο θέμα-σταχυολόγημα φράσεων, η επικινδυνότητα για παρερμηνείες μεγαλώνει πολύ περισσότερο".

Αλλά ακόμα και αν δεν συμφωνούσες όταν σου έγραψε το συγκεκριμένο μήνυμα ο Διαχειριστής, γιατί δεν εξέφρασες την αντίρρηση σου τότε, αλλά συμφώνησες …!!!

zip - ok, amalia, κανένα πρόβλημα. (Απεστάλη: 09/06/2009, 10:24:48)

Ξέρεις συνηθίζεται στους περισσότερους ανθρώπους όταν δεν συμφωνούμε με κάτι να εκφράζουμε την διαφωνία μας και να μην δεχόμαστε κάθε τι που νοιώθουμε ότι μας καταπιέζει, ειδικότερα όταν έχει να κάνει με το δικαίωμα του λόγου, το μοναδικό δικαίωμα που ακόμα δεν μας έχουν στερήσει…!!!
Εκτός και αν βέβαια σου αρέσει να δημιουργείς "προσωπικότητες" μέσα σου…

zip -
quote:

Σ΄ ευχαριστώ για την διόρθωση του ορθογραφικού μου λάθους, όπως και για το κόκκινο Bold, τουλάχιστον βλέπω και κάτι που είσαι ικανός, να διορθώνεις τα λάθη μου …