- Βλέπει κανείς εκφράσεις στα πρόσωπα των νεκρών? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Αλλα λεω τι ειναι αυτο που θελεις να περιμενεις απο την Mrityam ,το τι θελεις να ακουσεις!
Mrityam
Κοίτα, το συναίσθημά μου θα με οδηγούσε και εγώ να πιστέψω σε αυτό που αποκαλείς εσύ ψυχή και πίστεψέ με το έχω πολύ ανάγκη, αλλά η λογική μου με φρενάρει.
Μακάρι να έχεις δίκιο εσύ. Εγώ μόνο στο ψάξιμο και στην έρευνα μπορώ να μείνω την στιγμή που αποδείξεις (με τη διάσταση που τους δίνουμε) δεν υπάρχουν τουλάχιστον προς το παρόν.
quote:
ναι οκ συμφωνω πλατωνα με αυτα που λες και λεει η Mrityam.και μου εχει τυχει να το ακουσω και απο αλλον ανθρωπο φιλο μου αυτο που λεει η Mrityam στο χωριο για εναν που ειχε πεθανει...................Αλλα λεω τι ειναι αυτο που θελεις να περιμενεις απο την Mrityam ,το τι θελεις να ακουσεις!
Το παζλ της ζωής χρειάζεται να κατανοήσουμε στίβ, ότι μας συμβαίνει...τώρα η μητέρα μου όπως είναι 5 μέρες ζήσει 5 μηνες η περισσότερο, αν βοηθάει αυτο σε καποια κάθαρση (αν γίνεται) καλώς...αν όχι, βασανίζεται και λυπάμαι...
Mrityam
Mrityam
Mrityam
Mrityam, εν μέρη συμμερίζομαι την άποψή σου, όσον αφορά στην αγάπη. Ίσως τελικά έτσι να γυρίζει το "κλειδί". Αν και -λυπάμαι που το λέω- υπάρχουν άνθρωποι που δεν την αξίζουν...
Πολύ θα με εξυπηρετούσε η θεωρία της "μάθησης" και του να βλέπω την ύπαρξή μου εδώ ως "φοίτηση σε κολέγιο" αλλά όπως έλεγα και χθες, η λογική δεν ακολουθεί. Και δεν ακολουθεί για πολλούς λόγους. Ο σημαντικότερος αυτών είναι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη που να υποστηρίζει αυτό που θα θέλαμε να πιστεύουμε. Επίσης, δεν μπορώ να δω τέτοιου είδους θέματα μόνο με την "καρδιά" καθώς εξακολουθώ να είμαι άθροισμα πολλών παραγόντων όπως πχ εγκέφαλος + καρδιά ++++
Περιγράφεις μια εμπειρία σου στο χειρουργείο. Έχεις αποκλείσει να ήταν παρενέργεια της νάρκωσης; Εάν ψάξεις στο διαδίκτυο θα δεις τις άπειρες αναφορές και ακόμη πιο τραβηγμένα περιστατικά όπως πχ NDE's κλπ.
Mrityam
Σαφώς και αφήνω ένα παραθυράκι (για να μην πω μπαλκονόπορτα) ανοιχτό και δεν το κλείνω ερμητικά. Θα ήταν τουλάχιστον ανόητο από πλευράς μου να υψώνω τοίχους και να είμαι απόλυτη για πράγματα που δεν γνωρίζω. Στην έρευνα είμαι ακόμη και σε πολύ αρχικό στάδιο.
Το παράδειγμα περί έρωτος όμως που ανέφερες, ανήκει και αυτό στην βιολογία και δεν υπάρχει τίποτα το υπερφυσικό που να το περικλείει.
Όσον αφορά στην ιστορία του καθενός που δεν αξίζει αγάπης όπως είπα, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να αγαπήσω, να κατανοήσω ή να συμπονέσω ποτέ μου έναν πχ παιδεραστή όσο και να προσπαθούσα. Δεν θα με ενδιέφερε καν η προσωπική του ιστορία την στιγμή που δημιουργεί τόσο πόνο σε άλλες υπάρξεις.
Mrityam
Όσον αφορά στην ψυχή, δεν νομίζω ότι έχει καταλήξει κάποιος κλάδος στην ύπαρξή της ή στο αντίθετο. Οπότε το αφήνω ανοιχτό και αυτό.
Και μια απορία: γιατί οι περισσότεροι που "νοσούν" ψυχικά συνήθως προκαλούν πόνο στους άλλους και ελάχιστες φορές στον εαυτό τους; Μήπως τελικά απλώς επικαλούνται μια πολύ βολική δικαιολογία;
Mrityam
Περνάς τα μύρια όσα εδώ, βασανίζεσαι, σε βασανίζουν κ.ο.κ. αλλά εσύ, εκεί, ακλόνητος πρέπει να πιστεύεις και να προσδοκάς σε κάτι που ίσως κάπου - κάπως - κάποτε σε αποζημιώσει.
Όσον αφορά στην "προσωπική κόλαση" του καθενός, εξαρτάται φίλη μου εάν και πόσο "παιδεύει" κανείς τον εαυτό του εγκεφαλικά και συναισθηματικά και πόσο κενός ή όχι είναι.
quote:
Καλημέρα σε όλους. Είναι απ αυτές τις μέρες που από το πρωί όλα πηγαίνουν κάπως. Έκλεισα την πόρτα αφήνοντας μέσα τα κλειδιά του σπιτιού, δεν παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο γιατί θα μάθω ε και στρώθηκα στον υπολογιστή αφού δεν πήγα για δουλειά. Πλάτωνα έχεις δίκιο...πρώτα σου λέω διάφορα και μετά δεν θέλω και να με χαρακτηρίζεις. Σαν να μην φτάνει αυτό στο τέλος σαν ειρωνεία σε ρωτώ αν είσαι εσύ αυτό που μόνη μου άφησα να καταλάβεις για μένα. Προσπάθησα λοιπόν να καταλάβω γιατί το κάνω αυτό...Ξέροντας την άγνοιά μου δεν θέλω οι άλλοι να παρασύρονται από μένα πιστεύοντας ότι γνωρίζω παραπάνω και έτσι όταν λέω ότι είμαι σίγουρη για κάτι είναι πράγματι έτσι, είμαι σίγουρη οπότε δεν δεν παρασύρω τους άλλους σε ένα σφάλμα. Μετά θεωρώ βαριά κουβέντα να πω για μένα ότι είμαι διορατική γιατί αυτό σημαίνει για μένα κατάκτηση κάποιου επιπέδου και εγώ δεν είμαι που μπορώ να κρίνω τέτοια πράγματα. Η αλήθεια είναι όμως πως πιστεύω σε ότι διαισθάνομαι, το εμπιστεύομαι και είναι τρόπος ζωής να λειτουργείς ακόμα και στα πιο σοβαρά πράγματα της ζωής σου με γνώμονα την εσωτερική σου φωνή. Έχω εξοικειωθεί με τα πολλά παράξενα του εαυτού μου και μπορεί πλέον να μην καταλαβαίνω πόσο παράξενα είναι τι να πω... Μπορώ να δηλώσω για μένα ότι έχω έναν αυστηρό του εαυτού μου μέσα μου, ότι δεν μπορώ να λέω ψέματα, να έχω ψεύτικες, υποκριτικές και ρηχές σχέσεις με τους άλλους και επικοινωνώ από καρδιάς με τους συνανθρώπους μου. Τους αγαπώ και μακάρι να μπορέσω να προσφέρω το πιο μικρό πραγματάκι σε αυτόν τον κόσμο, αυτήν την περίοδο των λίγων χρόνων που ζω. Αν όπως μου είπες κάτι προσφέρω σε κάποιους γράφοντας εδώ είμαι πολύ χαρούμενη αλλά αυτό δεν θα ήθελα να γίνει η αφορμή για μυθοποιήσεις, όχι γιατί θα κάνουν κακό σε μένα (δεν την ψωνίζω πολύ σίγουρο)αλλά γιατί δεν θέλω να απογοητεύσω κανέναν και γίνω η αφορμή να μην πιστεύουν μετά γενικώς. Με συγχωρείς λοιπόν αν και πιστεύω και γω για σένα ( επικοινώνησες μαζί μου λες και γνωριζόμασταν χρόνια ) ότι μόνο με τη διαίσθησή σου με πλησίασες. Να έχεις καλή μέρα ακόμα και αν πάρεις το μήνυμά μου νύχτα. Η κάθε μέρα που ζει η μαμά σου έχει τον λόγο της, φαντάσου είναι πολύτιμο ακόμα και το τελευταίο λεπτό της ύπαρξής μας εδώ, ιδιαίτερα αυτό. Οι γιατροί θα κάνουν ό,τι μπορούν να μειώσουν τον σωματικό πόνο αν αυτός υπάρχει οπότε δεν θα ταλαιπωρείτε και εσείς οι δικοί της άνθρωποι έχετε τον χρόνο να σκεφτείτε τόσο βαθιά όσο εσύ και να της εκδηλώσετε την αγάπη σας. καλή μέρα και πάλι.Mrityam
Γύρισα και ΕΓΏ σημερα νωρίτερα mrityam.
Η αλήθεια είναι πως επεδίωξα και εξακολουθώ στη ζωη να ερευνώ σε αυτη την κατεύθυνση. Τι αλήθεια υπάρχει, τι κρύβεται, και μέχρι που μπορείς να φθασεις να γνωρίσεις. Και φυσικά τη είναι ζωη/θάνατος, νομίζω χωρίς να γνωρίσουμε τι ειναι ζωη, ότι να πούμε η να σκεφτούμε για το θάνατο, είναι εικασίες.
Σε ερώτησα μόλις διάβασα τι εγραψες, γιατι δεν βρίσκονται εύκολα τέτοιοι άνθρωποι, και ακόμα δυσκολότερα μιλάνε εκει πάνω. Βλέπεις ένα πράγμα είναι η άγνοια, και διαφορετικο είναι να πεις, γνωρίζω πως δεν γνωρίζω.
Ήταν η ερώτηση που ο αρχαίος Πλατων ρωτούσε το Σωκρατη,
.....πως είναι δυνατόν να λες πως δεν γνωρίζεις, και απο το στόμα σου να βγαίνει τόση σοφία?
Και ο σωκρατης δεν απαντουσε, χαμογελουσε, μα λιγο πριν (φύγει) τον κάλεσε και του είπε.
Μια ζωη με ρωτάς γιατι λέγω πως δεν γνωρίζω, θα σου πω λοιπόν τι γνωρίζω.
Γνωρίζω λιγο, τι είναι αγάπη. Μετα έμεινε σιωπηλος.
Αυτα είπε στον Πλατωνα, και ξύπνησε! (ο πλάτωνας)
Και όλα αυτα που είπε στη δική του στους δικαστές, στους κατηγορούς, και όσους παρευρέθηκαν?
Βλέπετε φίλοι, οι περισσότεροι απο εμάς, θέλουν απαντήσεις στα ερωτήματα. Πράγμα που ο σωκρατης έβαζε πρωτα το μηχανισμό του σκέπτεσθαι, ώστε ο καθένας να τα βρίσκει.
Τι και αν γνωρίζω τι λέει η καμπάλα, ο Χριστός, ο βουδας, και ο πλάτωνας, ο εαυτός και οι ερώτησεις του δεν έχουν τελειωμό.
Αν ζωη και θάνατος δεν είναι χωριστές καταστασεις, μεσα σ'αυτο τον δηισμο δημιουργούνται τα πάντα...ακόμα και ο/η διορατικός μπορει να είναι κάποιο επίπεδο, αυτού του δηισμου.
Τι είναι ζωη? τι είναι θάνατος? τι είναι αγάπη?
Αν είναι το αυτο, το άλλο υπάρχει?
Υπάρχει?
Mrityam
Ζω σαν και σένα mrityam, έντονα, καθημερινά μαθαίνω, και ότι είναι περιττό μπαίνει στην άκρη. Δουλεύω και είμαι μέσα στον κόσμο, αν και τις περισσότερες φορές έιμαι ένα με τη ζωη, περνώ αρκετό χρόνο χωρίς να κάνω κάτι.
Απλα παρατηρώ μεσα εξω, χωρίς σκέψεις.