ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Βλέπει κανείς εκφράσεις στα πρόσωπα των νεκρών? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Βλέπει κανείς εκφράσεις στα πρόσωπα των νεκρών? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

stiv30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
MrityamΝέο Μέλος
12/01/2012, 20:13:24
Από ποια ηλικία άρχισαν οι αναζητήσεις σου ? Σε ποια ηλικία βρίσκεσαι τώρα? οι επιθυμίες πως λειτούργησαν στην ζωή σου? Σου αρέσει η μοναχικότητα? Πιο αδιάκριτη δεν θα μπορούσα να γίνω, μου απαντάς αν θέλεις βέβαια.

Mrityam

12/01/2012, 20:35:30
Άρχισαν απο την κούνια! Μου έλεγε η μητέρα μου πως εκλεγα σπάνια, ήμουν πάντα χαρούμενος. Η γιαγιά μου με φοβίζε στα 8-10 μου με αγίους και φαντάσματα, μα ήμουν περίεργος να τα γνωρίζω, έτσι κάτι βραδιά, πιτσιρικάς τα πέρασα σε νεκροταφείο. Θυμάμαι τη φρίκη των άλλων πιτσιρικαδων, βάζαμε στοίχημα και το κέρδιζα, αν και τότε...με φόβο. Σοβαρά άρχισα να το ψάχνω στα 20. Διάβασα πολυ, σε βαθμό να διαβάζω λίγες σειρές απο κάποιο βιβλίο, και να ξέρω τι που και απο που εμπνεύστηκε ο συγγραφέας. Στα 28 τα έβαλα όλα στην άκρη...έγραψα σε κάτι σημειώσεις τι μου συναιβενε. Κάποια στιγμή άρχησα να διαβάζω τη ζωη. Αν καταλάβεις πως λειτουργίες, ξετυλίγεται το πιο θαυμάσιο έργο που θα μπορούσες να δεις. Επιθυμίες υπάρχουν, είναι χαμηλά...αν δεν θέλω δεν συμβαίνει κάτι. Βρίσκομαι σε ώριμη ηλικία! :) αν και μικρό δείχνω λόγο καλής διατροφής και γυμναστικής, έχω τα χρόνακια μου.

Αν μου αρέσει η μοναχικοτητα.

Ναι, πολλές φορές και μέσα στον κόσμο, είμαι μόνος.

MrityamΝέο Μέλος
12/01/2012, 20:46:21
Δηλαδή έχεις καταλάβει τι θέλεις? Είσαι σε θέση να ξέρεις το πραγματικά ωφέλιμο ? Λόγω λάθους στην ορθογραφία δεν κατάλαβα ήθελες να πεις πω λειτουργεί η ζωή ή πως λειτουργείς εσύ στην ζωή. Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μου τα συμπεράσματά σου έτσι κι αλλιώς?

Mrityam

12/01/2012, 20:56:55
Πως λειτουργώ.

Τα συμπεράσματα είναι λάθος φίλη μου. Η ζωη είναι ροή. Αν ζεις σε συμπεράσματα, είσαι συνεχώς σε διανοητική εργασία. Όταν αρχίσεις και πραγματικα βλέπεις, η ακούσεις...τότε η ζωη σου παρουσιάζεται όπως το περί εγραψες στο χειρουργείο...κύματα ομορφιάς, (εγραψες αγάπης, μα δεν υπαρχει διάφορα)

MrityamΝέο Μέλος
12/01/2012, 21:05:32
Πλάτωνα μην μου το κάνεις αυτό...συμπέρασμα, άποψη, τοποθέτηση, κατάληξη το ίδιο είναι δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος να καταλάβει από την εμπειρία σου? Αυτός ο κάποιος που αντιλήφθηκε , συνειδητοποίησε σύμφωνα με αυτά που αντιλήφθηκε μερικά πράγματα γι αυτά σε ρώτησα. Συμφωνώ ότι η ζωή είναι ροή και κύματα ομορφιάς, αγάπης , σοφίας, δύναμης μα και των αντιθέτων τους.

Mrityam

12/01/2012, 21:15:16
Να καταλάβει σίγουρα, μα δεν είναι πως δεν καταλαβαίνεις απο τι λέει ο άλλος. Είναι πως ο τρόπος λειτουργίας που μάθαμε, όσο αφορα τη γνώση, πχ το επάγγελμα σου, μια γλώσσα κλπ είναι οκ. Υπάρχει μνήμη, άποψη, κατάληξη. Το πρόβλημα είναι πως αυτη η λειτουργία γίνεται π.χ και με κάτι άσχημο που κάποιος μας λέει. Φτιάχνεις μια εικόνα μέσα σου, αυτόματα, μου αρέσει δεν μου αρέσει. Ε αυτο το μου αρέσει δεν μου αρέσει είναι που στη συνέχεια συναντά τη ζωη. Όχι το παιδάκι και η μανούλα, για να μην ξεφύγουμε, μα κάτι το οποίο διαμορφώνεται στο χρόνο.

Η ερώτηση είναι.

Γίνεται να λειτουργώ σαν επιστήμονας όπως έμαθα, (με κρίση κλπ κλπ) μα όταν συναντώ τη ζωη, να την συναντω για αυτο που είναι?

MrityamΝέο Μέλος
12/01/2012, 21:25:48
Αν κατάλαβα καλά εννοείς να δεχόμαστε τα πράγματα όπως είναι χωρίς δική μας τοποθέτηση ή αίσθημα ευχαρίστησης ή δυσαρέσκειας? Τι δουλειά έχει το αν είσαι επιστήμονας με την ζωή? Μόνο με πεποιθήσεις θαρρώ πως έχει να κάνει.Δεν συναντά τη μανούλα και το παιδάκι τι εννοείς?

Mrityam

12/01/2012, 21:46:13
Αν κάποιος σε χαρακτηρίσει άσχημα η όμορφα, υπάρχει αντίδραση μέσα σου? αυτο που αντιδρα, δεν είναι πως έχεις διαμορφώσει μια εικόνα για τον εαυτό σου? μπορει να είναι για το πιστεύω σου, εικόνα διαμορφωμένη είναι. Αυτο που μιλάει συνεχώς στη συνείδηση και το αντιλαμβάνεσαι σαν ΣΚΈΨΗ αδιάκοπα μέσα σου, είναι αυτές οι εικόνες, φανερές η κρυφές, που συνεχώς αντιδρούν. Φυσικά ο ίδιος μηχανισμός είναι σε ευχαρίστηση και δυσαρέσκεια. Αυτο που αποκαλούμε αισθήσεις, έχει τον ίδιο μηχανισμό. Με τα χρόνια γίνεται μηχανικά, αυτόματα, μα είναι στην ουσία ιλλουσιον. Κάθε εμπειρία ακολουθεί την ίδια ροή, προσθέτει συνεχώς πέπλα. Όταν είναι ωραία, λες με τη ΣΚΈΨΗ, α τι ωραία που ήταν...πως θα ήθελα την επανάληψη. Έτσι διαμορφώνεται η ψυχολογία μας. Είναι κατανοητά πιστεύω όσα γράφω.

Τωρα όμως θα κάνουμε κάτι πρωτοποριακό mrityam. Συνέχισε εσύ αυτο που γράφω. Δεν είναι διαφορετικός ο εαυτός στη βάση της mrityam απο τον εαυτό του Πλάτωνα. Αν το κανείς, βρίσκεις τα πάντα, δεν χρειάζεσαι κάποιον να στα δείξει....

ΑΣΕ λιγο χρόνο μετα το πόστ, ίσως κάποιος άλλος εαυτός το συνεχίσει..

MrityamΝέο Μέλος
12/01/2012, 22:04:09
όλες οι μορφές αποκρύβουν το φως και τις αναγνωρίζουμε μονάχα από τις σκιές που ρίχνουν σε ένα κατώτερο επίπεδο...πρέπει πράγματι να αφήσω χρόνο να εκφραστεί και κανένας άλλος εαυτός το παράκανα...

Mrityam

12/01/2012, 22:16:02
quote:
Πλάτων
Τι είναι ζωη? τι είναι θάνατος? τι είναι αγάπη?

Αν είναι το αυτο, το άλλο υπάρχει?

Υπάρχει?

Ελα μου ντε...!!

Υπάρχει ή είναι "εμφυτεύματα",τοποθετημένα επίτηδες για την επίγεια ζωή,στο DNA?

Αν "φεύγοντας" απο εδώ αυτα παύουν να υπάρχουν,τότε πρόκειται για την μεγαλύτερη απάτη της ανθρωπότητας!

Αν φεύγοντας απο εδώ,αυτα συνεχίζουν αλλού,τότε πρόκειται για επικείμενη καταστροφή του Σύμπαντος!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.