ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απαντήσεις σε υπαρξιακά ζητήματα σύμφωνα με τον 12θεϊσμό - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Απαντήσεις σε υπαρξιακά ζητήματα σύμφωνα με τον 12θεϊσμό - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

profil30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
profilΜέλος
22/09/2006, 11:13:36
Η σχέση του ανθρώπου με τον θεό με κανένα τρόπο δέν πρέπει να βασίζεται σε συναλαγή και ιδιαίτερα χρηματική. Οι εκπρόσωποι της όποιας θρησκείας που βάζουν μπροστά τέτοιες μεθόδους είναι το χειρότερο παράδειγμα για αποφυγή. Το να δίνεις κάποια λεφτά ώστε να σου συγχωρέσει ο θεός μέσω κάποιου παπά ή πάπα την ληστεία, ή την απάτη είναι σάν να μας λένε οτι < οι πλούσιοι είναι μόνο άξιοι να πάνε στον παράδεισο και να σωθούν> γιατί μόνο αυτοί έουν την δυνατότητα να το κάνουν κάτι εντελώς αντίθετο με όλα όσα είπε ο χριστός.
Τα φαινόμενα των συγχοροχαρτιών, δηλαδή της δωροδοκίας του θεού υπάρχουν και στην καθολική εκκλησία επίσημα και στην ορθόδοξη ανεπίσημα. Καθημερινά τα φαινόμενα χρηματισμού των ιερέων για να εκτελέσουν μιά λειτουργία απο τους απλούς πιστούς είναι αμέτρητα. Άν δέν δίνει ο πιστός λεφτά στον ιερέα για να του συγχωρήσει ο θεός τις αμαρτίες του τότε γιατί το κάνει απο απλό σεβασμό?
Δέν στέκει καθόλου οι ιερείς έχουν τον μισθό τους απο την πολιτεία και είναι ικανοί να ζήσουν με αυτόν ταπεινά όπως το προστάζει και η ίδια η θρησκεία που εκπροσοπούν.
CROWL26Μέλος
22/09/2006, 16:10:26
quote:
Απαντήσεις ζήτησα και όχι παραπομπή σε ιστιοσελίδες και βιβλία.

Αλλα επιβεβαιώνεται αυτό που ακούγεται, ότι ο καθένας από τους νεοπαγανιστοδωδεκαθειστες πιστεύει ότι του κατεβει.

Μου φαίνεται δεν έχετε πιστη, αλλα supermarket...

Συμφωνώ απολύτως φίλτατε.-

Φιλικά.-
E.X.O

CROWL26Μέλος
22/09/2006, 16:16:00
quote:
Απαντήσεις ζήτησα και όχι παραπομπή σε ιστιοσελίδες και βιβλία.

Αλλα επιβεβαιώνεται αυτό που ακούγεται, ότι ο καθένας από τους νεοπαγανιστοδωδεκαθειστες πιστεύει ότι του κατεβει.

Συμφωνώ απολύτως φίλτατε.-

Φιλικά.-
E.X.O

CROWL26Μέλος
22/09/2006, 20:26:09
Δεν πρέπει να συγχέουμε την Εθνική των προγόνων θρησκεία με τον 12θεισμό.Ο τελευταίος αποτελεί ένα τμήμα της πρώτης ο οποιός αμφισβητήθηκε και από τους Αρχαίους Έλληνες.-

Φιλικά.-
E.X.O

CROWL26Μέλος
22/09/2006, 20:37:51
quote:
Η σχέση του ανθρώπου με τον θεό με κανένα τρόπο δέν πρέπει να βασίζεται σε συναλαγή και ιδιαίτερα χρηματική. Οι εκπρόσωποι της όποιας θρησκείας που βάζουν μπροστά τέτοιες μεθόδους είναι το χειρότερο παράδειγμα για αποφυγή. Το να δίνεις κάποια λεφτά ώστε να σου συγχωρέσει ο θεός μέσω κάποιου παπά ή πάπα την ληστεία, ή την απάτη είναι σάν να μας λένε οτι < οι πλούσιοι είναι μόνο άξιοι να πάνε στον παράδεισο και να σωθούν> γιατί μόνο αυτοί έουν την δυνατότητα να το κάνουν κάτι εντελώς αντίθετο με όλα όσα είπε ο χριστός.

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου φίλε μου profil αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα συγχέεεις αυτά τα φαινόμενα με την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία.

Ισχυρίζεσαι ότι ""Καθημερινά τα φαινόμενα χρηματισμού των ιερέων για να εκτελέσουν μιά λειτουργία απο τους απλούς πιστούς είναι αμέτρητα.""

Διαφωνώ απολύτως με αυτή την γενικόλογη, ισοπεδωτική αναφορά σου πρός τους ιερείς της Ορθοδοξίας.Είναι πράγματι ορισμένοι-ευτυχώς λίγοι, προκλητικοί ιερείς που απαιτούν χρήματα για την τέλεση κάποιων μυστηρίων αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ιερέων δεν απαιτεί χρήματα.

Απλά ο κόσμος δίνει από ευχαρίστηση ορισμένα χρήματα χωρίς να τα ζητήσει ο ιερέας λόγω κάποιων ευχάριστων για αυτόν γεγονότων(π.χ γάμος, βαπτίσια κ.τ.λ).

Φιλικά.-
E.X.O

22/09/2006, 21:15:05
CROWL26:
«Απλά ο κόσμος δίνει από ευχαρίστηση ορισμένα χρήματα χωρίς να τα ζητήσει ο ιερέας λόγω κάποιων ευχάριστων για αυτόν γεγονότων(π.χ γάμος, βαπτίσια κ.τ.λ).»

Θαρρώ στην Ελλάδα ζούμε και όχι σε άλλο κράτος. Δεν υφίσταται γάμος ή βαφτίσια δίχως πληρωμή! Σε καμία εκκλησία, τουλάχιστον όχι στο 99% της επικράτειας!

Και όποιος το επιθυμεί, ας περάσει από λίγες από τις γνωστές εκκλησιές της Θεσσαλονίκης ή Αθήνας, βεβαίως και της επαρχίας, και θα διαπιστώσει ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ Η ΤΑΡΙΦΑ. Για γάμο ΑΠΑΙΤΟΥΝ οι παπάδες από 150 έως 300 Ευρώ (ανάλογα και με το πόσο must είναι η εκκλησία..) και για βαφτίσια από 100 έως 200 Ευρώ.

Συχνότατα αποχωρούν ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΙ οι παρευρισκόμενοι, από τις παράλογες απαιτήσεις των ιερέων οι οποίοι επικαλούνται «διάφορα έξοδα», και φυσικά δεν λείπουν οι καταγγελίες που τόσες και τόσες φορές έχουμε δει από τα ΜΜΕ.

Ας είμαστε λίγο πιο ειλικρινείς επομένως….

CROWL26:
«Δεν πρέπει να συγχέουμε την Εθνική των προγόνων θρησκεία με τον 12θεισμό.Ο τελευταίος αποτελεί ένα τμήμα της πρώτης ο οποιός αμφισβητήθηκε και από τους Αρχαίους Έλληνες.»

Δεν υπάρχει μια δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη «Εθνική των προγόνων θρησκεία». Υπάρχει μια κοινή μυθολογική σκηνή αναφοράς, από την οποία και αντλούσανε οι διάφορες πόλεις-Κράτη παραδόσεις και λατρείες.

Η έλλειψη δογματικής και κειμένων όπως η Αγία Γραφή, όπως και η έλλειψη επαγγελματικού ιερατείου, δεν επέτρεψαν ποτέ την ανάπτυξη μιας καθολικής ανάγνωσης. Ευτυχώς.

CROWL26Μέλος
22/09/2006, 21:22:49
quote:
Θαρρώ στην Ελλάδα ζούμε και όχι σε άλλο κράτος. Δεν υφίσταται γάμος ή βαφτίσια δίχως πληρωμή! Σε καμία εκκλησία, τουλάχιστον όχι στο 99% της επικράτειας!

Και όποιος το επιθυμεί, ας περάσει από λίγες από τις γνωστές εκκλησιές της Θεσσαλονίκης ή Αθήνας, βεβαίως και της επαρχίας, και θα διαπιστώσει ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ Η ΤΑΡΙΦΑ. Για γάμο ΑΠΑΙΤΟΥΝ οι παπάδες από 150 έως 300 Ευρώ (ανάλογα και με το πόσο must είναι η εκκλησία..) και για βαφτίσια από 100 έως 200 Ευρώ.

Φίλε μου Schwabe ελπίζω να μην είσαι παντρεμένος.Αν δεν είσαι, πολύ ευχαρίστως να σου υποδείξω πολλές εκκλησίες και μονές που δεν θα σου "απαιτήσουν" οι ιερείς τους χρήματα.-

Φιλικά.-
E.X.O

CROWL26Μέλος
22/09/2006, 21:29:45
Το γεγονός ότι μπορεί ένας Ορθόδοξος ιερέας να "απαιτήσει"-πράγμα παντελώς καταδικαστέο και απαράδεκτο καθώς επίσης και αντίθετο με την Χριστιανική Ορθόδοξη Διδασκαλία- χρήματα για την τέλεση ενός μυστηρίου αυτό δεν έχει καμμία σχέση με τα συγχωροχάρτια της καθολικής εκκλησίας και δεν αποτελεί χρηματισμό ή δωροδοκία του θεού, όπως προαναφέρθηκε αλλά ξεπεσμός και αλητεία των ιερέων.Οι πιστοί δεν τα δίνουν για τον θεό αλλά για τον ιερό ναό όπου ετελέσθησαν τα μυστήρια.

Φιλικά.-
E.X.O

CROWL26Μέλος
22/09/2006, 21:47:00
Στα παραπάνω θα προσέθετα και ένα αισχρό-δηλωτικό της σημερινής ηθικής πτώσης- φαινόμενο ιδιαίτερα της σύγχρονης εποχής των Νεοελλήνων να βλέπει την τέλεση των μυστηρίων στις εκκλησίες ώς κοσμικό γεγονός όπου καλείται πολύς κόσμος, φορώντας τις τουαλέτες τους οι κυρίες και τα κοστούμια τους οι κύριοι, φυσικά της τελευταίας μόδας μέσα σε περίσσια χλιδή και σε έντονα μακιγιαρίσματα αδιαφορώντας για το νόημα των μυστηρίων.

Οι απαιτήσεις τους είναι πέρα από κάθε φαντασία.Επιθυμούν πλήρη και διάχυτο φωτισμό.Να ανάψει ο ιερέας εκτός από τους μεγάλους πολυελαίους του ιερού ναού και κάθε άλλο "φωτάκι".Να γίνει π.χ ο γάμος Σάββατο βράδι-να ανοίξει ο ιερός ναός- για να πάμε μετά για φαγητό και να τα σπάσουμε αντί να γίνει την Κυριακή το πρωϊ μετά τη Θεία Λειτουργία όπως και κανονικά είναι το τελετουργικό.

Μέσα σε αυτόν τον παραλογισμό υπάρχουν και ιερείς-ΚΑΚΙΣΤΑ που εκμεταλλεύονται τους αφελείς πιστούς και τους "απαιτούν" χρήματα.

Φιλικά.-
E.X.O

22/09/2006, 21:53:54
CROWL26:
«Φίλε μου Schwabe ελπίζω να μην είσαι παντρεμένος.Αν δεν είσαι, πολύ ευχαρίστως να σου υποδείξω πολλές εκκλησίες και μονές που δεν θα σου "απαιτήσουν" οι ιερείς τους χρήματα.»

Να που όμως είμαι φίλτατε.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο στον δικό μου τον γάμο όσο και δεκάδες άλλους που έχω παρευρεθεί, το σκηνικό το ίδιο: η ταρίφα είναι δεδομένη.

Πρόσφατα δε, πήγα σε γνωστό μοναστήρι κοντά στην Θεσσαλονίκη (θεωρείται inn και είναι γυναικείο..) όπου η κουμπάρα μου βάφτισε το αγοράκι της. Το ίδιο και πάλι: μέρες πριν είχε προηγηθεί η συμφωνία για το ποσό καθώς και το πόσο θα κόστιζαν κάποια περαιτέρω extra….

Τώρα εάν αναφέρεσαι σε σταγόνες στο ωκεανό, είναι ανώφελο.

CROWL26:
«Οι πιστοί δεν τα δίνουν για τον θεό αλλά για τον ιερό ναό όπου ετελέσθησαν τα μυστήρια.»

Οι πιστοί, τα δίνουν ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ του Θεού, τα δίνουν ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Το χρήμα φίλτατε υπήρξε ανέκαθεν βασικό συστατικό της εκκλησίας. Ήδη από την εποχή της ίδρυσης της, από την εποχή της Ρώμης, η εκκλησία είχε γίνει ένα κράμα με τις εγκόσμιες εξουσίες και τον πλούτο.

Τα δε μοναστήρια, με τις απέραντες εκτάσεις από «δωρεές» (από την μεταπράτηση του φόβου και του πόνου των πιστών..) είναι ένα άλλο ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ στην πλάτη του Ελληνισμού αλλά και κάθε ευνομούμενης πολιτείας.

Νομίζεις ότι είναι τυχαίο πως οι Εβραίοι, οι πρωτομάστορες της οικονομικής διπλωματίας, δεν επέτρεψαν ποτέ την ανάπτυξη των μοναστηριών? Νομίζεις ότι είναι κάτι χρήσιμο για την κοινωνία ο πλουτισμός κλειστών κοινοβίων, που τίποτα απολύτως πλην από μελλοντολογία δεν παράγουν?

nik67Μέλος
22/09/2006, 22:02:14
Είναι πράγματι ορισμένοι-ευτυχώς λίγοι, προκλητικοί ιερείς που απαιτούν χρήματα για την τέλεση κάποιων μυστηρίων αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ιερέων δεν απαιτεί χρήματα.

ΦΙΛΕ CROWL26 ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΕΙΡΘΕΣ?

http://www.odigosgamou.gr/articles.php?aid=52

Την ημέρα του γάμου ο κουμπάρος συνοδεύει τον γαμπρό στην εκκλησία. Πριν ή μετά από την τελετή υπογράφει μαζί με το ζευγάρι τις άδειες του γάμου και πληρώνει για την τελετή. Το κόστος είναι 150 ευρώ, σε άλλους ναούς το ποσό αυτό το ζητούν οι ιερείς, σε άλλους θα σας πουν να δώσετε ότι προαιρίσθε ( θα περιμενουν ωστόσο να τους δώσετε 150 είναι "ταρίφα").

AΣΤΟ ΡΕ ΦΙΛΕ

Edited by - nik67 on 22/09/2006 22:29:43

22/09/2006, 22:05:40
CROWL26:
«Στα παραπάνω θα προσέθετα και ένα αισχρό-δηλωτικό της σημερινής ηθικής πτώσης- φαινόμενο ιδιαίτερα της σύγχρονης εποχής των Νεοελλήνων να βλέπει την τέλεση των μυστηρίων στις εκκλησίες ώς κοσμικό γεγονός όπου καλείται πολύς κόσμος, φορώντας τις τουαλέτες τους οι κυρίες και τα κοστούμια τους οι κύριοι, φυσικά της τελευταίας μόδας μέσα σε περίσσια χλιδή και σε έντονα μακιγιαρίσματα αδιαφορώντας για το νόημα των μυστηρίων.»

ΠΟΙΟΣ έχει αναγάγει φίλτατε σε κοσμικό γεγονός όλα αυτά?

Μήπως οι ίδιοι οι παπάδες και η εκκλησία?

Έχεις δει πως παρουσιάζεται ο Χριστόδουλος? Έχεις δει τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως? Τύφλα να’χουν οι βασιλιάδες του μεσαίωνα και της Περσίας των παλαιών χρόνων μπροστά στα χρυσά και τα στολίδια που φορούν από την κορυφή ως τα νύχια!!

Μήπως τους είδες ποτέ να κινούνται με…..λεωφορείο?? Μήπως τους είδες να μένουνε σε κανένα……δυάρι?? Η μήπως τους είδες σε πολυτελέστατες λιμουζίνες και με συνοδεία σωματοφυλάκων ως…..σταρ του κινηματογράφου???

Η φαντάζεσαι πως όταν η μια εκκλησία συναγωνίζεται την άλλη σε χλιδή και αρχιτεκτονικά στολίδια, σε όγκο και πληθώρα χρωμάτων και περίτεχνων κατασκευών, σε ατελείωτα χαλιά και τεράστιους πολυελέους, ότι καλεί τους πιστούς σε προσέλευση……..«ενδεικτικής ταπεινότητας» κατά την προσέλευση τους??

Επομένως, οι κύριοι και οι κυρίες που αναφέρεις, ΩΧΡΙΟΥΝ μπροστά στην χλιδή της εκκλησίας αγαπητέ!

nik67Μέλος
22/09/2006, 22:12:12

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ
α) Χριστιανικές αιρέσεις και παραχριστιανικές ομάδες

Κατάλογος πού καταρτίστηκε από την Ε΄ Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας (Ναύπακτος, 13-18.5.1993) και εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

1. Αδελφότητα Παιδικού ευαγγελισμού
2. ΑΜG – Προωθώντας τις Διακονίες του Ευαγγελίου
3. Ανώνυμοι Χριστιανοί
4. Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής
5. Αποστολική Εκκλησία του Θεού
6. Αποστολική Εκκλησία του Χριστού
7. Αποστολική Χριστιανική Εκκλησία
8. Αρχέγονη Ορθόδοξη Εκκλησία
9. Βιβλική Εταιρεία Λόγος Ζωντανός
10. Βιβλικό Μήνυμα
11. Βιβλικός Κύκλος
12. Βιβλικός Σύνδεσμος
13. Γυναικεία Αδελφότητα AGLOW
14. Διακονίες του Ευαγγελίου ο Φάρος
15. Διεθνές Ιεραποστολικό Κέντρο
16. Διεθνής Αδελφότης Επαγγελματιών του Πλήρους Ευαγγελίου
17. Διεθνής Εκκλησία του Τετραγωνικού Ευαγγελίου
18. Εικονογραφημένη Διεθνής Φιλολογία
19. Εκκλησία Ευαγγελιστών
20. Εκκλησία του Θεού / Anderson
21. Εκκλησία του Θεού / Κλήβελαντ
22. Εκκλησία του Θεού της Πεντηκοστής
23. Εκκλησία του Θεού της Προφητείας
24. Εκκλησία του Θεού του Πλήρους Ευαγγελίου
25. Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών (Μορμόνοι)
26. Εκκλησία του Χριστού
27. Εκκλησία των Αδελφών
28. Εκκλησία των Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας
29. Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής
30. Ελευθέρα Ευαγγελική Εκκλησία (ΕΕΕ)
31. Ελληνική Εκκλησία Αποστολικής Πίστεως
32. Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση (ΕΙΕ)
33. Ελληνική Κίνηση Πνευματικής Αναγέννησης (ΕΚΠΑ)
34. Ελληνικό Κέντρο της Βίβλου (ΕΚΒ)
35. Επιχείρηση Κινητοποίηση (ΟΜ)
36. Ερευνάτε τας Γραφάς – Ιεραποστολή
37. Εταιρεία Βιβλικών Σπουδών
38. Ζωντανή Μαρτυρία
39. Η Αποκαταλλαγή των Πάντων
40. Η Εκκλησία του Χριστού
41. Η Κίνηση Μαραναθά (ΜCΜ)
42. Η Κίνηση Φιλαδελφείας
43. Η Μάχαιρα του Πνεύματος
44. Ινστιτούτο Εμμαούς
45. Κίνηση για τη Χριστιανική διαπαιδαγώγηση του παιδιού
46. Κίνηση Unity
47. Κοινωνία Μαθητών του Χριστού
48. Λόγοι Ζωής
49. Μάρτυρες του Ιεχωβά
50. Μελετητές της Βίβλου
51. Νεοαποστολική Εκκλησία
52. Νεολαία με Αποστολή
53. Ομάδα Εργασίας Χριστιανών Εκδοτών (ΑCP)
54. Ορθόδοξη Πίστη
55. Ο Χριστός για τα Έθνη
56. Παγκόσμια Εκκλησία του Θεού
57. Πανελλήνια Αδελφότητα Χριστιανική Αναμόρφωση (ΠΑΧΑ)
58. Πανελλήνια Ιεραποστολή Συμπαράστασης (ΠΙΣ)
59. Πανεπιστημιακός Βιβλικός Σύνδεσμος
60. Πνευματικό Κέντρο Επιστημόνων και Φοιτητών
61. Reinhard Bonnke
62. Σύναξη του Θεού (Assemblies of God)
63. Σταυροφορία Παγκοσμίου Λογοτεχνίας
64. Σταυροφορία Χριστιανικής Λογοτεχνίας (CLC)
65. Σταυροφορία Χριστιανικού Εντύπου (ΣΧΕ)
66. Τα Καλά Νέα
67. Το Ευαγγέλιο σε κάθε Σπίτι
68. Χριστάδελφοι
69. Χριστιανική Αλήθεια
70. Χριστιανική Επιστήμη
71. Χριστιανική Κίνηση Αγάπης (ΧΚΑ)
72. Χριστιανική Παραγωγή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (CMP)
73. Χριστιανικό Κέντρο Σταυροδρόμι
74. Χριστιανοί
ΑΥΤΕΣ ΟΙ 74 ΕΙΝΑΙ
Ε Σ Ω Χ Ρ Ι Σ Τ Ι Α Ν Ι Κ Ε Σ
ΑΙΡΕΣΕΙΣ
ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΕΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙ Σ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ
ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ SUPERMARKET

gentlemanΜέλος
22/09/2006, 23:41:56
CROWL
> Δεν πρέπει να συγχέουμε την Εθνική των προγόνων θρησκεία με τον 12θεισμό. Ο τελευταίος αποτελεί ένα τμήμα της πρώτης

Που θα βρω ποια είναι η Εθνική των προγόνων θρησκεία, κατ' εσέ; Δώσε link.

Dare To Dream

profilΜέλος
23/09/2006, 07:25:23
quote:
Διαφωνώ απολύτως με αυτή την γενικόλογη, ισοπεδωτική αναφορά σου πρός τους ιερείς της Ορθοδοξίας.Είναι πράγματι ορισμένοι-ευτυχώς λίγοι, προκλητικοί ιερείς που απαιτούν χρήματα για την τέλεση κάποιων μυστηρίων αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των ιερέων δεν απαιτεί χρήματα.

Φίλε CROWL26 δείχνει λίγο αίωλο αυτό, έχεις βρεθεί ποτέ σε θρησκευτικό μυστήριο για την εξυπηρέτηση κάποιου πιστού που στο τέλος ο παπάς δέν πήρε τίποτα απο αυτό? Γιατί εγώ έχω βρεθεί αμέτρητες φορές και την περίπτωση αυτή δέν την έχω συναντήσει ποτέ πάντοτε η ίδια και η ίδια εικόνα : φίλημα στο χέρι και το χάρτινο στην τσέπη του παπά.
Και άν ο πιστός ήταν γνωστός του παπά, και το χαρτί δέν ήταν και τόσο μεγάλης αξίας την επόμενη φορά που ο ίδιος πιστός ζητούσε κάτι απο τον ίδιο παπά ο παπάς την έστριβε και έκανε οτι είχε άλλες δουλειές. Μήν λέμε λοιπόν οτι η συντριπτική πλειοψηφία των παπάδων δέν θέλει να παίρνει τίποτα.
Βέβαια δέν υπάρχουν οι κοστοποιήσεις και τα τιμολόγια των καθολικών, εδώ έχουμε το προαιρετικό που έχει μετατραπεί σε υποχρεωτικό αλλά και αυτό δέν είναι μιά μορφή χρηματισμού του Θεού μέσω του ιερέα?

CROWL26Μέλος
24/09/2006, 13:40:31
Ένας ένας ρε παιδιά με το μαλακό, πέσατε όλοι πάνω μου να με "φάτε".

quote:
Βέβαια δέν υπάρχουν οι κοστοποιήσεις και τα τιμολόγια των καθολικών, εδώ έχουμε το προαιρετικό που έχει μετατραπεί σε υποχρεωτικό αλλά και αυτό δέν είναι μιά μορφή χρηματισμού του Θεού μέσω του ιερέα?

Συμφωνώ φίλε profil έχει γίνει άτυπο έθιμο να δίνεις στην Εκκλησία και στον Παπά και στους ψάλτες.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΟ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΕΘΙΜΟ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ-ΣΥΜΦΩΝΩ.

Έχασα τον πατέρα μου πρίν τρία χρόνια στην αστρονομική ηλικία των 54 ετών από καρκίνο.Στην κηδεία του,στην Εκκλησία του χωριού μας, η μητέρα μου είχε ετοιμάσει ήδη τα φακελάκια για τους τρείς αποδέκτες.Τη δύσκολη αποστολή την ανέλαβε ο γράφων με βαριά καρδιά.Όλοι τους αρνήθηκαν να τα πάρουν πλήν όμως για μην δυσαρεστήσω την μητέρα μου τους είπα να τα πάρουν.Σύνολο περίπου 70 ευρώ.

Δεν μου τα απαίτησαν,ούτε μου είπαν ότι είναι λίγα.

quote:
Έχεις δει πως παρουσιάζεται ο Χριστόδουλος? Έχεις δει τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως? Τύφλα να’χουν οι βασιλιάδες του μεσαίωνα και της Περσίας των παλαιών χρόνων μπροστά στα χρυσά και τα στολίδια που φορούν από την κορυφή ως τα νύχια!!

Συμφωνώ και επαυξάνω-πλήρης αντίθεση λόγων και έργων δηλωτικών της αλλοτριωμένης από τα εγκόσμια ψυχής τους.

quote:
Οι πιστοί, τα δίνουν ΣΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ του Θεού, τα δίνουν ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Το χρήμα φίλτατε υπήρξε ανέκαθεν βασικό συστατικό της εκκλησίας. Ήδη από την εποχή της ίδρυσης της, από την εποχή της Ρώμης, η εκκλησία είχε γίνει ένα κράμα με τις εγκόσμιες εξουσίες και τον πλούτο.

Συμφωνώ ότι ηγεσία της Εκκλησίας και ουχί η Εκκλησία κατά το διάβα της εκμεταλεύτηκε και υπήρξε υπό εκμετάλευση της εκάστοτε πολιτειακής εξουσίας.-Το χρήμα και η εξουσία φθείρουν και διαφθείρουν συνειδήσεις.

Αλλά ρε φίλε τα χρήματα εγώ δεν τα έδωσα σαν δωροδοκία πρός τον ΘΕΟΝ για να αναπαύσει την ψυχή του πατέρα μου. Ο Θεός δεν δωροδοκείται, ούτε χρηματίζεται.Αυτό θα ήταν αφελές εκ μέρους μου και απόρροια χαμηλής πνευματικής υποστάθμης.Όσοι το κάνουν αυτό είναι άξιοι της μοίρας τους.

Επίσης ακούω εδώ στην Αττική κάτι "ταρίφες" εξωπραγματικές.Βγαίνω από τα ρούχα μου πράγματι.Αν μου ζητούσε ο παπάς εμένα τέτοιες χρηματικές "απολαβές" ή είχε το θράσος-διότι περί θράσους πρόκειται- να μου πεί ότι του έδωσα λίγα θα τον ξεφτίλιζα επί τόπου.

Πλήν όμως γνωρίζω ιερείς που δεν θα μου ζητούσαν χρήματα.Είναι εξαιρέσεις-θα πείτε-να συμφωνήσω ρε παιδιά.-

Για το κοσμικό φρόνημα κατά τους γάμους πιστεύω ακράδαντα ότι δεν ευθύνονται οι ιερείς αλλά το σύγχρονο φρόνημα του νεοέλληνα για πλήρη ευημερία-προβολή-δήθεν-"ιν".

quote:
CROWL26:
«Φίλε μου Schwabe ελπίζω να μην είσαι παντρεμένος.Αν δεν είσαι, πολύ ευχαρίστως να σου υποδείξω πολλές εκκλησίες και μονές που δεν θα σου "απαιτήσουν" οι ιερείς τους χρήματα.»

Να που όμως είμαι φίλτατε.

Για αυτό φίλτατε(το ότι παντρεύτηκες) δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι

Φιλικά.-
E.X.O

25/09/2006, 01:00:33
CROWL26:
«Συμφωνώ και επαυξάνω-πλήρης αντίθεση λόγων και έργων δηλωτικών της αλλοτριωμένης από τα εγκόσμια ψυχής τους.»

Τότε θα πρέπει να αρχίσεις ευρύτερα να προβληματίζεσαι φίλτατε, διότι αυτού του «ήθους» ιερωμένοι είναι αυτοί που ιδρύσαν, που σχημάτισαν την εκκλησία και χριστιανοσύνη που σήμερα ασπάζεσαι…..

CROWL26:
«Συμφωνώ ότι ηγεσία της Εκκλησίας και ουχί η Εκκλησία κατά το διάβα της εκμεταλεύτηκε και υπήρξε υπό εκμετάλευση της εκάστοτε πολιτειακής εξουσίας.-Το χρήμα και η εξουσία φθείρουν και διαφθείρουν συνειδήσεις.»

Το σχήμα που περιγράφεις, υφίσταται μόνο ως έννοια όχι ως ουσία.

Η «εκκλησία», είναι ο λαός. Ο λαός όμως ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ, την ηγεσία, η οποία και δίδει το σύνθημα αλλά και το περιεχόμενο στην «εκκλησία». Επομένως, ΤΙΝΟΣ έργο είναι η «εκκλησία»?

CROWL26:
«Αλλά ρε φίλε τα χρήματα εγώ δεν τα έδωσα σαν δωροδοκία πρός τον ΘΕΟΝ για να αναπαύσει την ψυχή του πατέρα μου. Ο Θεός δεν δωροδοκείται, ούτε χρηματίζεται.Αυτό θα ήταν αφελές εκ μέρους μου και απόρροια χαμηλής πνευματικής υποστάθμης.Όσοι το κάνουν αυτό είναι άξιοι της μοίρας τους.»

Ο Θεός δεν δωροδοκείται λες? Είσαι σίγουρος? Έχεις μελετήσει καλά την Αγία Γραφή?

Σε κάθε περίπτωση, πρώτον ΕΙΚΑΖΕΙΣ για αυτά που διατυπώνεις, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι δεν μιλάς από προσωπική γνώση και εμπειρία (εκτός και εάν συνομιλείς με τον Θεό…) αλλά αναπαράγεις αυτά που ΘΕΩΡΕΙΣ ως αλήθειες (αλλά δεν μπορείς ούτε στο ελάχιστο να αποδείξεις..), και δεύτερον εάν υποθέσουμε ότι όντως υπάρχει μια ανώτερη δύναμη πέρα και έξω από τη λογική μας, τότε σε καμία περίπτωση δεν έχουμε στοιχεία που να δικαιολογούνε μια «ανθρωπόμορφη» συμπεριφορά και αδυναμίες, όπως συναίσθημα και μεταθανάτιες προσδοκίες και τσουλήθρες επιβράβευσης ή τιμωρίας (κόλαση – παράδεισος).

Τέλος, θεωρώ ασέβεια το να μιλάμε για το άγνωστο θείο με όρους και προϋποθέσεις ανάξια ενός Σοφού Δημιουργού….

CROWL26:
«Για αυτό φίλτατε(το ότι παντρεύτηκες) δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι»

Σου εύχομαι να βρεις αυτό που θα σε κάνει ευτυχισμένο, και τότε θα με θυμηθείς..

samuel1974Μέλος
25/09/2006, 14:15:55
@ schwabe

Γραφεις:
"Η «εκκλησία», είναι ο λαός. Ο λαός όμως ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ, την ηγεσία, η οποία και δίδει το σύνθημα αλλά και το περιεχόμενο στην «εκκλησία». Επομένως, ΤΙΝΟΣ έργο είναι η «εκκλησία»?"

Σε διαψεύδει το τι έγινε από μέρους του λαου μετά τη Σύνοδο της Φερράρας

CROWL26Μέλος
25/09/2006, 20:02:16
quote:
Τότε θα πρέπει να αρχίσεις ευρύτερα να προβληματίζεσαι φίλτατε, διότι αυτού του «ήθους» ιερωμένοι είναι αυτοί που ιδρύσαν, που σχημάτισαν την εκκλησία και χριστιανοσύνη που σήμερα ασπάζεσαι…..

Δεν θα με βρείς σύμφωνο σε μία τέτοια γενική και ισοπεδωτική κρίση.Δηλαδή θέλεις να με πείσεις ότι ο Απόστολος Πέτρος(Ιδρυτής της πρώτης Χριστιανικής Εκκλησίας) και Παύλος ήταν άνθρωποι που επιζητούσαν το χρήμα και τη χλιδή?Ο τρόπος ζωής τους σε διαψεύδει.

quote:
Σου εύχομαι να βρεις αυτό που θα σε κάνει ευτυχισμένο, και τότε θα με θυμηθείς..

Σε ευχαριστώ για την ευχή σου-αυτό εύχομαι και ελπίζω.

Φιλικά.-
E.X.O

25/09/2006, 21:39:06
quote:
CROWL26:
«Συμφωνώ και επαυξάνω-πλήρης αντίθεση λόγων και έργων δηλωτικών της αλλοτριωμένης από τα εγκόσμια ψυχής τους.»

1) δεχεσε οτι υπαρχουν ιερεις που περπατανε εκτος
της οδου που θελει ο θεος

2)σαν ορθοδοξος δεχεσε οτι κατα την στιγμη της χειροτονιας ενος ιερες ερχετε το αγιο πνευμα και τον φωτιζει

εχουμε το εξης προβληματισμο

η το αγιο πνευμα και κατ' επκταση ο θεος τους φωτιζει να κανουν οτι κανουν

η το αγιο πνευμα και κατ'επεκταση ο θεος δεν φωτιζουν τους ιερεις

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του