ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΚΑΤΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ασπρίγια96 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/5
analphabetΜέλος
13/06/2005, 18:07:16
Παραδέχομαι πως ήταν πολύ καλό.

Αλλά πως να το κάνουμε δηλαδή..

θα επρεπε να το ειχαν διαχωρήσει !

BE CAREFULL WHAT YOU WISΗ IS WHAT YOU WANT !!!

XRYSOMALLO DERASΝέο Μέλος
13/06/2005, 23:00:41
quote:

XRYSOMALLO DERAS γράφεις:
quote:
το πόσο αναλώσιμοι είμαστε θα σας πω μόνο ότι εκεί που μένω το ΟΤΕ έχει ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΜΕΤΡΑ από το κρεβάτι μου.......και δεν σκέφτομαι εμένα , τα ΠΑΙΔΙΑ μου σκέφτομαι!!!!!!!

Και δεν είμαι ο μόνος κάτοικος....Στη μέση ( περίπου ) στο χωριό τη βάλανε οι εγκληματίες......ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ !!!

dim.kar γράφεις:
Tην στέγη (που βάλαν την κεραία) κάποιος συγχωριανός την πούλησε όμως... Κι αφού είστε χωριό σχετικά εύκολα άμα θέλατε την ξηλώνατε (γιατί δεν κάνει ασφαλιστικά μέτρα ο Δήμος; Αν δεν θέλει να το κάνει, λάθος ανθρώπους εκλέξατε. Αλλά την "πληρώνεις" εσύ ενώ όλοι οι υπόλοιποι συγχωριανοί λένε: "δόξα τω θεώ, μας βάλαν τώρα την κεραία μέσα στο χωριό κι έχουμε σήμα πρώτο...". Το δραματικό είναι ότι μπορεί κι εσύ να το λες ή αν ήταν άλλος στη θέση σου εσύ να δοξολούσες τον ΟΤΕ και να έλεγε εκείνος αυτά που λες εσύ τώρα. Φυσικά, τα πράγματα μπορεί και να μην είναι έτσι...

Όπως είπε και ο Κινέζος: "αυτή είναι η Ελλάδα..."

"Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ..

Προσωπικά δεν έχω κινητό , επομένως δεν με ενδιαφέρει αν έχει καλό σήμα η όχι.....

Όσο για τη στέγη , είναι ιδιοκτησία του ΟΤΕ , η κεραία είναι στο ίδιο κτίριο που είναι και ο οργανισμός......
Βέβαια το οικόπεδο για να κατασκευαστή το κτίριο πουλήθηκε από ιδιώτη , με τη μόνη διάφορα πως εκείνη την εποχή δεν υπήρχε κινητή τηλεφωνεία......

Τώρα για τη δημοτική αρχή , αυτοί που σχηματίζουν παρατάξεις και κατεβαίνουν σε υποψηφιότητα δεν είναι ανεξάρτητοι αλλά κομματικοποιημένοι με αποτέλεσμα να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εντολοδόχων τους.....

Αυτό που χρειάζεται είναι νομοσχέδιο που να ορίζει εμβέλεια και αποστάσει από κατοικημένες περιοχές όπως και εκεί που θα μπούνε να μην διαταραχθεί το οικοσύστημα (αν υπάρχει τέτοια τοποθεσία ) , αλλά πες μου ένα γενναίο πολιτικό που μπορεί να φέρει τέτοιο νόμο στη βουλή.... Θίγονται πολλά συμφέροντα βλέπεις....
Και δεν νομίζω πως το πρόβλημα το έχουμε μόνο στην περιοχή μου......

Για την ακρίβεια έχει τέσσερα πιάτα που στέλνουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα όπου είναι και το πρόβλημα.......
και άλλα τόσα περίπου τύμπανα που δέχονται σήματα , φυσικά αυτά είναι ας πούμε ακίνδυνα μιας και τα σήματα έρχονται εξασθενισμένα......

Edited by - XRYSOMALLO DERAS on 13/06/2005 23:05:04

wolfowitzΜέλος
14/06/2005, 00:32:33
XRYSOMALLO DERAS, μην περιμενεις απο τους αλλους. Μπορεις να κανεις μονος σου ασφαλιστικα μετρα και να την κατεβασεις. Κανε φασαρια, παρε τα πραγματα στα χερια σου, πως θες να ξεκουνηθουν τα πραγματα αν δεν τα σπρωξεις οπως μπορεις;

Edited by - wolfowitz on 14/06/2005 00:33:15

14/06/2005, 17:09:31
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ skeptic ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ....

ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ (ΤΙΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΕΣ ΕΝΝΟΩ) ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΑ ΜΕ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ...

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΡΗ ΜΟΥ ΔΙΑΦΩΝΙΑ.

ΟΠΟΥ ΣΑΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ....

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΤΙ ΕΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ...

Ο ΛΟΓΟΣ ?????
ΠΡΟΦΑΝΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ...

ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ??????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

XDΜέλος
15/06/2005, 07:56:58
Από την στιγμή που το site του προέβαινε σε λεκτικές επιθέσεις κατά τρίτων ήταν αναμενόμενο πως κάποια στιγμή θα «κατέβαζε ρολά» και εν δυνάμει θα αντιμετώπιζε τις όποιες νομικές συνέπειες.

Απλά θα έπρεπε να ήταν πιο λίγο προσεκτικός.
Όπως και να έχει κρίμα..

XRYSOMALLO DERASΝέο Μέλος
16/06/2005, 03:24:12
quote:

XRYSOMALLO DERAS, μην περιμενεις απο τους αλλους. Μπορεις να κανεις μονος σου ασφαλιστικα μετρα και να την κατεβασεις. Κανε φασαρια, παρε τα πραγματα στα χερια σου, πως θες να ξεκουνηθουν τα πραγματα αν δεν τα σπρωξεις οπως μπορεις;

Edited by - wolfowitz on 14/06/2005 00:33:15

Καταρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρων……

Επί του θέματος χωρείς να έχω καμία επιρροή από τρίτους , η δικιά μου σκέψη είναι………

Συμφωνώ και επαυξάνω το θέμα είναι στα δικά μου χέρια , από το πρωτόγονο ένστικτο της επιβίωσης ……
……………………………………………………………………( ζώντας σε μια σύγχρονη ζούγκλα )

Το μόνο που χρειάζομαι είναι ένας καλός τροχός με μπαταρία τίποτε άλλο……
Και ας κάνουν αυτοί!!! ασφαλιστικά μέτρα , γιατί προσωπικά δεν μου περισσεύουν να ζήσω και τους δικηγόρους……

Όπως δεν θα περιμένω να δικαιωθώ μετά θάνατο ( από καρκίνο ) , που είναι η οδός της δικαιοσύνης …… ( χρονοβόρα και με το χέρι στην τσέπη )……… και ααααν δικαιωθείς;;;; Αυτό που το βάζεις ;;

Υ.Γ Δεν λέω αρλούμπες , μιλάω εκ πείρας!! Εκτός και αν εσείς έχετε διαφορετική μεταχείριση απ’ ότι εμείς …
……( διευκρίνιση Έλληνας είμαι ) ………

Μόνο που δεν θέλω να επεκταθώ , μιας και η δικιά μου παρένθεση είναι άσχετη με το αρχικό θέμα , απλά το ανέφερα για να αιτιολογήσω την σκέψη μου στο πρώτο μου μήνυμα …( εννοώντας δηλαδή πόσο μας υπολογίζουν ) ………

Edited by - XRYSOMALLO DERAS on 16/06/2005 03:37:08

Edited by - XRYSOMALLO DERAS on 16/06/2005 03:50:48

29/06/2006, 01:44:51
quote:

Ρε παιδια συγνωμη... απο την εκκλησια περιμενετε ηθικα διδαγματα? Απο τους παπαδες? Με τις κοιλιες? Με τις Μερσεντες? Με τα... ταγκα?

Μα ειναι δυνατον ενας ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ανθρωπος του 21ου αιωνα, να ψαχνει για ηθικη στην εκκλησια και τους ιερεις? Που εσφαζαν παιδακια? Που εκαιγαν νεες? Που κατεστρεψαν τη γνωση? Που ξεπαστρεψαν καθε φωτεινο μυαλο της εποχης τους?

Δηλαδη, τι περιμενατε να γραφουν τα κειμενα αυτου του ματωμενου και αναχρονιστικου θεσμου? Απο τι περιμενατε να αποτελουνται τα κειμενα μιας αιμοβορας και καταστρεπτικης εταιριας? Αν στα κειμενα του μαυρου αυτου ιδρυματος υπηρχε ηθικη, δεν θα φτανανε στο σημειο του να τρωνε περιουσιες ανημπορων γεροντων, ουτε θα οδηγουσανε μικρα παιδακια στον εγκλεισμο και την απομονωση. Σχετε καταλαβει για τι καταστρεπτικο πραγμα μιλαμε? Και κολλησαμε τωρα με τον καθε κακομοιρη εβραιο του 2000 π.Χ. Που, τι να κανουμε, επρεπε καπως να... ζησει!

Σαν τον Παντελεημωνα και αυτος.... ηθελε κανα δυο δισεκκατομυρια για τα γεραματα του!

Υ.Γ. Αυτο το θεμα αποδειξε για πολλοστη φορα οτι ο Ψηλος καλα θα κανει, πριν αυτοδιοριστει υπερασπιστης της πιστεως, να ανοιξει τη βιβλο και να διαβασει πρωτα αυτα που αναφερει.

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

Πρέπει να ομολογήσω ότι με συγκίνησαν τα λόγια σου!!!

Τι πάθος! Τι θάρρος! Τι λόγια γεμάτα νόημα και προπαντός τεκμηριωμένα!!!

Πάλι καλά που δεν μας είπες για εκείνον εκεί το ..ιστιανό τον Βους που σκοτώνει αμάχους εκεί κάτω γιατί θα με ξεσήκωνες να πάω να βάλω φωτιά σε κάνα "μαύρο ίδρυμα"! φτού πιπέρι στο στόμα μου!!!!

Έλα βρε Velial, άσε τον Ψηλό να προσπαθεί να μας παραμυθιάσει, και άνοιξέ μας τα μάτια για τη "θυσία του Αβραάμ" και τα "καμώματά του με το Φαραώ"!!!

velialΜέλος
29/06/2006, 04:14:59
Τι να πω ρε ψηλε... οριστε τα κατορθωματα του γενναρχη σας...

quote:
10 Καὶ ἐγένετο λιμὸς ἐπὶ τῆς γῆς, καὶ κατέβη ῞Αβραμ εἰς Αἴγυπτον παροικῆσαι ἐκεῖ, ὅτι ἐνίσχυσεν ὁ λιμὸς ἐπὶ τῆς γῆς. 11 ἐγένετο δέ, ἡνίκα ἤγγισεν ῞Αβραμ εἰσελθεῖν εἰς Αἴγυπτον, εἶπεν ῞Αβραμ Σάρᾳ τῇ γυναικί· γινώσκω ἐγώ, ὅτι γυνὴ εὐπρόσωπος εἶ· 12 ἔσται οὖν, ὡς ἂν ἴδωσί σε οἱ Αἰγύπτιοι, ἐροῦσιν ὅτι γυνὴ αὐτοῦ ἐστιν αὐτή, καὶ ἀποκτενοῦσί με, σὲ δὲ περιποιήσονται. 13 εἰπὸν οὖν, ὅτι ἀδελφὴ αὐτοῦ εἰμι, ὅπως ἂν εὖ μοι γένηται διὰ σέ, καὶ ζήσεται ἡ ψυχή μου ἕνεκέν σου. 14 ἐγένετο δέ, ἡνίκα εἰσῆλθεν ῞Αβραμ εἰς Αἴγυπτον, ἰδόντες οἱ Αἰγύπτιοι τὴν γυναῖκα αὐτοῦ, ὅτι καλὴ ἦν σφόδρα, 15 καὶ εἶδον αὐτὴν οἱ ἄρχοντες Φαραὼ καὶ ἐπῄνεσαν αὐτὴν πρὸς Φαραὼ καὶ εἰσήγαγον αὐτὴν εἰς τὸν οἶκον Φαραώ· 16 καὶ τῷ ῞Αβραμ εὖ ἐχρήσαντο δι᾿ αὐτήν, καὶ ἐγένοντο αὐτῷ πρόβατα καὶ μόσχοι καὶ ὄνοι καὶ παῖδες καὶ παιδίσκαι καὶ ἡμίονοι καὶ κάμηλοι.

(μουσικη υποκρουση Σφακιανακης- μα όταν αλλάζει ο καιρός πώς με πονάάάάει... )

Παμε σε αλλα τωρα...

quote:
καὶ λαβοῦσα Σάρα ἡ γυνὴ ῞Αβραμ ῎Αγαρ τὴν Αἰγυπτίαν τὴν ἑαυτῆς παιδίσκην, μετὰ δέκα ἔτη τοῦ οἰκῆσαι ῞Αβραμ ἐν γῇ Χαναάν, ἔδωκεν αὐτὴν τῷ ῞Αβραμ ἀνδρὶ αὐτῆς αὐτῷ γυναῖκα. 4 καὶ εἰσῆλθε πρὸς ῎Αγαρ, καὶ συνέλαβε. καὶ εἶδεν ὅτι ἐν γαστρὶ ἔχει, καὶ ἠτιμάσθη ἡ κυρία ἐναντίον αὐτῆς. 5 εἶπε δὲ Σάρα πρὸς ῞Αβραμ· ἀδικοῦμαι ἐκ σοῦ· ἐγὼ δέδωκα τὴν παιδίσκην μου εἰς τὸν κόλπον σου, ἰδοῦσα δὲ ὅτι ἐν γαστρὶ ἔχει, ἠτιμάσθην ἐναντίον αὐτῆς· κρίναι ὁ Θεὸς ἀνὰ μέσον ἐμοῦ καὶ σοῦ. 6 εἶπε δὲ ῞Αβραμ πρὸς Σάραν· ἰδοὺ ἡ παιδίσκη σου ἐν ταῖς χερσί σου· χρῶ αὐτῇ ὡς ἄν σοι ἀρεστόν ᾖ. καὶ ἐκάκωσεν αὐτὴν Σάρα, καὶ ἀπέδρα ἀπὸ προσώπου αὐτῆς.

Πολυ αντρας ο Αβραμ! Εκανε την βρωμοδουλεια του με το κοριτσακι, και μετα το εστειλε να κοψει το λαιμο του. Την κανουμε καλα καλα, και μετα δε μας νοιαζει! Τι θα ελεγε αραγε καποιος παπας σε εναν τετοιο τυπο???

quote:
ΚΑΙ ἐκίνησεν ἐκεῖθεν ῾Αβραὰμ εἰ γῆν πρὸς λίβα καὶ ᾤκησεν ἀνὰ μέσον Κάδης καὶ ἀνὰ μέσον Σούρ. καὶ παρῴκησεν ἐν Γεράροις. 2 εἶπε δὲ ῾Αβραὰμ περὶ Σάρρας τῆς γυναικὸς αὐτοῦ, ὅτι ἀδελφή μου ἐστίν· ἐφοβήθη γὰρ εἰπεῖν ὅτι γυνή μου ἐστί, μή ποτε ἀποκτείνωσιν αὐτὸν οἱ ἄνδρες τῆς πόλεως δι᾿ αὐτήν. ἀπέστειλε δὲ ᾿Αβιμέλεχ, βασιλεὺς Γεράρων, καὶ ἔλαβε τὴν Σάρραν. 3 καὶ εἰσῆλθεν ὁ Θεὸς πρὸς ᾿Αβιμέλεχ ἐν ὕπνῳ τὴν νύκτα καὶ εἶπεν· ἰδοὺ σὺ ἀποθνήσκεις περὶ τῆς γυναικός, ἧς ἔλαβες, αὕτη δέ ἐστι συνῳκηυῖα ἀνδρί. 4 ᾿Αβιμέλεχ δὲ οὐχ ἥψατο αὐτῆς καὶ εἶπε· Κύριε, ἔθνος ἀγνοοῦν καὶ δίκαιον ἀπολεῖς; 5 οὐκ αὐτός μοι εἶπεν, ἀδελφή μου ἐστί; καὶ αὕτη μοι εἶπεν, ἀδελφός μου ἐστίν; ἐν καθαρᾷ καρδίᾳ καὶ ἐν δικαιοσύνῃ χειρῶν ἐποίησα τοῦτο. 6 λίγο εἶπε δὲ αὐτῷ ὁ Θεὸς καθ᾿ ὕπνον· κἀγὼ ἔγνων ὅτι ἐν καθαρᾷ καρδίᾳ ἐποίησας τοῦτο, καὶ ἐφεισάμην σου τοῦ μὴ ἁμαρτεῖν σε εἰς ἐμέ· ἕνεκα τούτου οὐκ ἀφῆκά σε ἅψασθαι αὐτῆς

Αντε παλι τα ιδια! Το βρικαμε συστημα τωρα! Καλα αυτη η Σαρρα- πολυ κορμαρα! Αλλα και ο Αβρααμ- ηρωας! Μιλαμε του δινει και καταλαβαινει! Φοβερα γενναιος! ΧΑΧΑΧΑΧΑ!

quote:
11 εἶπε δὲ ῾Αβραάμ· εἶπα γάρ, ἄρα οὐκ ἔστι θεοσέβεια ἐν τῷ τόπῳ τούτῳ, ἐμέ τε ἀποκτενοῦσιν ἕνεκεν τῆς γυναικός μου. 12 καὶ γὰρ ἀληθῶς ἀδελφή μου ἐστὶν ἐκ πατρός, ἀλλ᾿ οὐκ ἐκ μητρός· ἐγενήθη δέ μοι εἰς γυναῖκα. 13 ἐγένετο δέ, ἡνίκα ἐξήγαγέ με ὁ Θεὸς ἐκ τοῦ οἴκου τοῦ πατρός μου, καὶ εἶπα αὐτῇ· ταύτην τὴν δικαιοσύνην ποιήσεις εἰς ἐμέ, εἰς πάντα τόπον οὗ ἐὰν εἰσέλθωμεν ἐκεῖ, εἰπὸν ἐμέ, ὅτι ἀδελφός μου ἐστίν. 14 ἔλαβε δὲ ᾿Αβιμέλεχ χίλια δίδραχμα καὶ πρόβατα καὶ μόσχους καὶ παῖδας καὶ παιδίσκας καὶ ἔδωκε τῷ ῾Αβραὰμ καὶ ἀπέδωκεν αὐτῷ Σάρραν τὴν γυναῖκα αὐτοῦ

Μιλαμε για συστημα! Πλεκτανη! Σκαει ο Αβρααμ, δινει πασα στη Σαρα, καπακι σκαει ο θεος και απειλει για την αμαρτια, ε και τι να κανει ο αρχοντας- πληρωνει τα κερατιατικα! Και μεσα σε ολα, ο Αβρααμ δηλωνει φατσα φορα οτι ειναι αιμομικτης! και μετα εχουν ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ να μιλανε για ηθικη, και να κουνανε το δακτυλο!!!

quote:
8 Καὶ ηὐξήθη τὸ παιδίον καὶ ἀπεγαλακτίσθη, καὶ ἐποίησεν ῾Αβραὰμ δοχὴν μεγάλην, ᾗ ἡμέρᾳ ἀπεγαλακτίσθη ᾿Ισαὰκ ὁ υἱὸς αὐτοῦ. 9 ἰδοῦσα δὲ Σάρρα τὸν υἱὸν ῎Αγαρ τῆς Αἰγυπτίας, ὃς ἐγένετο τῷ ῾Αβραάμ, παίζοντα μετὰ ᾿Ισαὰκ τοῦ υἱοῦ αὐτῆς· 10 καὶ εἶπε τῷ ῾Αβραάμ· ἔκβαλε τὴν παιδίσκην ταύτην καὶ τὸν υἱὸν αὐτῆς· οὐ γὰρ μὴ κληρονομήσει ὁ υἱὸς τῆς παιδίσκης ταύτης μετὰ τοῦ υἱοῦ μου ᾿Ισαάκ. 11 σκληρὸν δὲ ἐφάνη τὸ ρῆμα σφόδρα ἐναντίον ῾Αβραὰμ περὶ τοῦ υἱοῦ αὐτοῦ. 12 εἶπε δὲ ὁ Θεὸς τῷ ῾Αβραάμ· μὴ σκληρὸν ἔστω ἐναντίον σου περὶ τοῦ παιδίου καὶ περὶ τῆς παιδίσκης· πάντα ἂν ὅσα εἴπῃ σοι Σάρρα, ἄκουε τῆς φωνῆς αὐτῆς, ὅτι ἐν ᾿Ισαὰκ κληθήσεταί σοι σπέρμα

Εδω πλεον η ιντριγκα ξεπερναει και την τολμη και γοητεια! Ε, μη μας φαει και την κληρονομια το ξωγαμο! Μιλαμε για ηθικη ανωτερου επιπεδου- τι να μας πει και ο Σωκρατης!

quote:
34 Καὶ εἶπε· παῖς ῾Αβραὰμ ἐγώ εἰμι. 35 Κύριος δὲ ηὐλόγησε τὸν κύριόν μου σφόδρα, καὶ ὑψώθη· καὶ ἔδωκεν αὐτῷ πρόβατα καὶ μόσχους καὶ ἀργύριον καὶ χρυσίον, παῖδας καὶ παιδίσκας, καμήλους καὶ ὄνους. 36 καὶ ἔτεκε Σάρρα ἡ γυνὴ τοῦ κυρίου μου υἱὸν ἕνα τῷ κυρίῳ μου μετὰ τὸ γηράσαι αὐτόν, καὶ ἔδωκεν αὐτῷ ὅσα ἦν αὐτῷ.

Και ερωτω: ΠΟΥ τα βρηκε τα προβατα και τους μοσχους ο Αβρααμ?

Και μια τελευταια παρατηρηση: Ο Αβρααμ δεν ειναι τυχαιο προσωπο για τον χριστιανισμο: Ειναι αυτος που "πρωτος πιστεψε", ειναι αυτος που εκανε την διαθηκη με τον Ιεχωβα, ειναι ο γεναρχης των Ιουδαιων- και των "πιστων". Και αν αυτο το τοσο σοβαρο προσωπο κανει τετοια, φανταστειτε τι κανει ο... Χριστοδουλος!!!

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

29/06/2006, 04:55:04
quote:
Ψηλός
Τι λόγια γεμάτα νόημα και προπαντός τεκμηριωμένα!!!

Υπομονή τέκνο μου, υπομονή... Ες αύριον τα σπουδαία!

macedon

29/06/2006, 13:14:58
Velial,
Κατανοώ την αγωνία σου και τη θέλησή σου να ξεφύγεις από την πλάνη στην οποία βρίσκεσαι, είτε γιατί έτσι έτυχε, είτε γιατί κάποιοι άλλοι ευθύνονται.

Για όλα τα παραπάνω (ή σχεδόν όλα), σου προτείνω δύο πολύ καλές ιστοσελίδες όπου και θα βρεις τις απαντήσεις σου:

1) http://www.oodegr.com/
και
2)http://www.apologitis.com/

Βέβαια υπάρχουν και άλλες ιστοσελίδες που είναι εξίσου αξιόλογες. Αν βρίσκεσαι Ελλάδα, έχεις και τη δυνατότητα να συναντήσεις και φωτισμένους πατέρες οι οποίοι, είμαι σίγουρος, με ευχαρίστηση θα σε βοηθήσουν να ξεφύγεις από την πλάνη σου.

velialΜέλος
29/06/2006, 15:12:59
Τι εγινε Ψηλε? Βρηκαμε σε υφαλο, και βαλαμε τον αυτοματο τηλεφωνητη? Που ακριβως υπαρχουν απαντησεις για αυτα που λεω? Και που ακριβως ειδες την "αγωνια μου" να ξεφυγω απο την πλανη?

Με λυπη μου διαπιστωνω, οτι οσα σου προσαπτουν περι "γαργαρας" ειναι αληθινα. Και για μια ακομη φορα σε συμβουλευω οτι, αν φιλοδοξεις να γινεις ο επισημος απολογιτης του esoterica, θα πρεπει αν μη τι αλλο να διαβασεις τη βιβλο.

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

29/06/2006, 16:03:53

Αγαπητέ Velial,
Σε ύφαλο, πολύ πιθανώς έχει βρει εσύ και δεν λες να ξεκολλήσεις.

Εγώ ως τώρα έχω παραθέσει την άποψή μου, και έχω παραθέσει και εδάφια από τη Γραφή όπου και αποδεικνύουν αυτά που εγώ ισχυρίζομαι!
Παρόλα αυτά συνεχίζεις να αναμασάς τα ίδια και τα ίδια ακόμη και σε αυτά για τα οποία έχουμε αναφερθεί και έχω διατυπώσει τεκμηριωμένη άποψη!
Εσύ τι έχεις κάνει, πέρα βέβαια από τα κατεβατά που πείρες copy-paste από τις γνωστές ιστοσελίδες;;
Που είναι η άποψή σου;
Ο Ελεάτης, άσχετα με το αν συμφωνώ ή όχι μαζί του, έχει τοποθετηθεί! Τη δική σου τοποθέτηση όμως δεν την είδαμε πουθενά!!
Θα συνεχίσεις να κραυγάζεις ή θα σοβαρευτείς και θα κάνουμε σοβαρή κουβέντα;

velialΜέλος
29/06/2006, 17:38:24
quote:
Εσύ τι έχεις κάνει, πέρα βέβαια από τα κατεβατά που πείρες copy-paste από τις γνωστές ιστοσελίδες;;

"Αγαπητε" μου, οταν θα μαθεις να ξεχωριζεις τα εδαφια της βιβλου, απο τους "φανταστικους" εχθρους, τα ξαναλεμε.

Εισαι εντελως ακαταλληλος στο να εχεις γνωμη για το Χριστιανισμο, καθως δεν ξερεις καν το τι αναφερεται στο ιερο του βιβλιο.

Η άγνοιά σου σε οδηγει στην τυφλη πιστη, μια πιστη που κινητρο της εχει το συμφερον και οχι τις οποιες αληθειες περιεχει η αγια γραφη.

Κατσε λοιπον και διαβασε πρωτα τη βιβλο, και μετα μιλας. Επειδη ομως δεν σε κοβω για ιδιαιτερως φιλομαθη, απο εδω και περα η μονιμη επωδος μου προς εσένα θα ειναι η εξης: "Τι εγινε ρε ψηλε? Διαβασες επιτελους κανα εδαφιο της βιβλου?"

Και παρε και το link για τις "γνωστες ιστιοσελιδες".

http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible/bible.asp?contents=old_testament/contents_Genesis.asp&main=genesis&file=1.13.htm

Τι εγινε ρε ψηλε? Διαβασες επιτελους κανα εδαφιο της βιβλου?

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

VasiliscmΜέλος
29/06/2006, 18:41:52
Αγαπητέ Velial,

Ο Αβραάμ ως γενάρχης των Εβραίων αλλά και των "Ψηλών" Χριστιανών, απεδείχθει περίτρανα ότι είναι : μαστρωπός, αιμομίκτης, εκβιαστής και απατεώνας του κοινού ποινικού δικαίου!

Οι διάδοχοί του παπάδες και δεσποτάδες βρήκαν που να μοιάσουν!!

Η Βίβλος είναι γεμάτη από Εβραίους τύπου Αβραάμ. Αρκεί να ψάξεις λιγάκι.

Εδώ που τα λέμε είναι βάσανο για τους χριστιανούς μουτζαχεντίν να ανακαλύπτουν συνεχώς ότι οι προπάτορές τους ήταν καθάρματα.

Συνεχώς σκοτώνουν, βιάζουν, γίνονται αιμομίκτες, αδερφο-φονιάδες, μαστροποί. Αυτές είναι οι προσωπικότητες της Βίβλου!!!
Επικεφαλής της ηθικής τους είναι ο δήθεν άμεμπτος θεός τους. Αυτός που ξεσφάγιαζε πρώτος τους Χαναναίους και λοιπούς λαούς της Γης Χαναάν, μέσα στα πλαίσια της ηθικής του!!! Ώστε να εγκατασταθεί ο λαός του (!) στην γη της επαγγελίας (Βίβλος, κεφ. Ιησούς του Ναυή)

Τι ηθικά διδάγματα μπορούν να μας δώσουν άραγε οι Εβραίοι Θεοί και ιεράρχες ?

Βασίλης

TryfieldΜέλος
29/06/2006, 23:29:56
Xαίρεται, και ειρήνη σε όλους!!!

Καλά βρε ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ;;;

ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ;;;

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ;;;

ΜΑΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΣΕΤΕ ΥΒΡΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΑΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ παίζοντας ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ!

Ο δια-λόγος έχει σκοπό το κτίσιμο. Όχι το γκρέμισμα. Αν μάθεις βέβαια να το χρησιμοποιείς σωστά. Γιατί και αυτό που νομίζεις πως γκρεμίζεις στην ουσία το χτίζεις. Χτίζεις βρωμερά χαλάσματα, χτίζεις μια άνυδρη έρημο ερειπίων!!!

Λοιπόν, τώρα που σαν καλός δάσκαλος και διαπαιδαγωγός σας μάλωσα, θα συνεχίσω την προσποίησή μου,(χωρίς να είναι προσποίηση) κι ας επανέλθουμε στη τάξη του μαθήματος.

Ας πάρουμε όλοι τα βιβλία στα χέρια μας (όποια κι αν είναι αυτά) κι ας ανοίξουμε στη σελίδα τάδε, στο κεφάλαιο "Η θυσία του Αβρααμ, ποιό το ηθικό της δίδαγμα;".

-Γνωρίζει παιδιά κανείς σας το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας αυτής;

Σιωπή στην αίθουσα...

-Λοιπόν, κάποιος έχει να πει κάτι παραπάνω;

Πάλι σιωπή, δεν ακούγεται τίποτα, τσιμουδιά.

-Αφού κανείς δεν ξέρει κάτι περισσότερο από αυτά που ήδη εκφράσατε μέσα στις ύβρεις και τους αφορισμούς σας, ας αρχίσει το μάθημα. Γι αυτούς που θέλουν βέβαια να γνωρίσουν μιαν άλλη άποψη. Για τους υπόλοιπους...είναι θέληση και επιλογή τους. Σεβαστή...

Αγαπημένα μου παιδιά, ο Αβραάμ όπως όλοι γνωρίζετε είχε μια γυναίκα τη Σάρρα που δε μπορούσαν να κάνουν παιδιά μέχρι τα βαθιά τους γεράματα. Έτσι λοιπόν η Σάρρα απογοητευμένη και ολιγόπιστη, έβαλε τον Αβραάμ να αποκτήσει γιο μέσα από τη δούλη του την Αγάρ, όπως και το έκανε. Βέβαια τότε έπρεπε να αποκτήσεις απόγονο και δει αρσενικό για να κληρονομίσει και να σε διαιωνίσει.

Ο Αβραάμ συνεχίζοντας να μην αμφιβάλει για την υπόσχεση του Θεού που πριν πολλά χρόνια είχε λάβει ( -Οι απόγονοί σου από το σπέρμα σου θα είναι τόσοι πολλοί, όσοι και οι κόκκοι της άμμου...) συνέχισε να πιστεύει σε Αυτόν.

Και πράγματι ο Θεός τον αντάμειψε με έναν γιο τον Ισαάκ. Ο Θεός λοιπόν για να δοκιμάσει την αγάπη του Αβραάμ προς το πρόσωπό του, τον διέταξε να θυσιάσει τον αγαπημένο και μονάκριβο γιο. Πράγματι, ο Αβραάμ πήγε να θυσιάσει το γιό του, αλλά όπως γνωρίζετε, άγγελος Κυρίου κατέβηκε και τον σταμάτησε.

Τώρα όμως ίσως αυτό που σας διέφυγε είναι πως ο Αβραάμ είχε δύο γιους. Το γιό της δούλης, και το γιό της ελευθέρας και νόμιμης γυναίκας του. Δύο γιοι, με δικαιώματα πάνω στη κληρονομιά του.

Ποιός θα επικρατούσε τελικά;;;

Σε αυτό το σημείο θα κάνω ένα άλμα, και αυτοί που έχουν λίγο υπομονή θα δουν τη σύνδεση με όλα τα παραπάνω, αλλά θα λάβουν και μια ενδιαφέρουσα κατανόηση της ίδιας ιστορίας και του συμβολισμού της.

"...Σκόπιμη επανάληψη:Στην εδώ ανάλυσή μας είδαμε, γνωρίσαμε σύμφωνα με την εικόνιση του νησιού της υπάρξεως μας, όπως την παρομοιάζουμε, ότι στο υψηλότερο βουνό της υπάρξεώς μας, βρίσκεται η δοιάνοιά μας, που την παρουσιάσαμε σαν άλλο ποταμό που ποτίζει όλο το νησί της υπάρξεώς μας, σε ορατά-σαρκικό και αόρατα-πνευματικά πεδία.

Αυτόν τον ποταμό της διάνοιάς μας, που είτε είναι μολυσμένος είτε είναι καθαρός, αφού είδαμε και τις επιπτώσεις, τα αποτελέσματα πάνω μας και στις δύο αυτές περιπτώσεις, προχωρήσαμε και είδαμε μέσα από την εικόνιση, δίπλα στον ποταμό της υπάρξεώς μας, άνθρωπο που είναι παιδί της διάνοιάς μας, παιδί του δικού μας ποταμού. Αφού είδαμε, γνωρίσαμε ποιός τον γεννά, το γιό της διάνοιάς μας. Τον άνθρωπο που κυβερνά τον ποταμό του νησιού μας, όπως εδώ τον παραβάλλουμε.

Γνωρίσαμε σαν μάνα την αυτή ουσία,την όποια ποιότητα της διάνοιάς μας.
Έτσι η ουσία και η ποιότητα του νερού της ζωής μας είναι η μάνα και γεννά τη νόηση, τον κυρίαρχο στον ποταμό του νησιού μας, εμάς.

Διαπιστώσαμε πως την ίδια ουσία ποιότητα που έχει ο ποταμός της ζωής σου, η διάνοιά σου, την αυτή ουσία έχει στην ολότητα και η νόησή σου, ο άνθρωπος που κυβερνά το νερό της ζωής σου.

Για μεν το νησί, όλο το νησί, για δε την ύπαρξή σου, όλη σου την ολότητα -σε ορατά πεδία και αόρατα.
Βαθύναμε την εδώ παρατήρησή μας και κάναμε ένα άλμα απρόσμενο στην πιο πάνω ανάλυση, αλλά χρήσιμο, αφού βαλθήκαμε να βλέπουμε τον τρόπο να τον διώξουμε, να φονεύσουμε τη σχηματισμένη νόηση, τον άνθρωπο που κυριαρχεί στο νερό του νησιού μας. Χωρίς καλά καλά να εξετάσουμε αν είναι καλός ή κακός, είπαμε αευθείας να τον θανατώσουμε.

Μοιάζει να τον δικάσαμε χωρίς να τον εξετάσουμε.

Αυτό συμβαίνει για να μην ταραχθείς. Ούτε να φοβάσαι αυτά που δε πρέπει να φοβάσαι. Και λέω δεν πρέπει να φοβάσαι ούετ να ταραχθείς, γιατί από την εξήγηση το έκανα, ώστε να γνωρίζεις εκ των προτέρων πως οποιαδήποτε ποιότητα συμβεί να έχει ο άνθρωπος που κυβερνά το νερό της διάνοιάς σου, αυτό δε θα σταθεί εμπόδιο στην πνευματική σου εσωτερική σου άνοιξη.

Σου παρουσίασα και τη μάχη που ο σχηματισμένος γιος, πρώτο πεδίο νόησης, που βρέθηκε εκεί, κάτω από τη δουλική της θελήσεώς σου επαφή με τη διάνοιά σου, εναντίον του ελέυθερου ανθρώπου, αυτού που εσύ μέσα από τη θεότητα, την ελέυθερη κίνηση της θελήσεώς σου, κατά επιλογή με επιλογή, θα σπείρεις στους κόλπους της διάνοιάς σου.

Και όταν ο ελεύθερος άνθρωπος, ο συνειδητός γιος της θελήσεώς σου επικρατήσει στον ποταμό της ζωής σου, εσύ απλόχερα παίρνεις τη δύναμη του μεταβλητού.

Έτσι η σκόπιμη επανάληψη έφερε το Λόγο και εμάς να δούμε, να εξετάσουμε, να εξακριβώσουμε το δεύτερο πεδίο της τριαδικής υπόστασης του ανθρώπου που εδώ αναλύσαμε, τη νόηση. Και την παρουσιάζουμε με άνθρωπο-κυβερνήτη του νερού της ζωής μας, της διάνοιάς μας.
Ώστε κατανοούμε τώρα την ποιότητά του, κοιτώντας την ποιότητα της νόησής μας..."

"...Η θέλησή σου, ο πατέρας(Αβραάμ*), βρισκόταν κάτω από το ζυγό της ανάγκης(ατεκνία*)-άγνοιας και έκανε έρωτα μεν, δουλικά δε με τη δούλη του (Αγάρ*), τη διάνοιά του, αφού και αυτή ήταν μολυσμένη -η ποιότητα της διάνοιάς σου ήταν καθορισμένη από άλλους, έξω από εσένα. (Σάρρα*)

Το δεύτερο παιδί όμως(Ισαάκ*) έχει στο κέντρο του -στο μυρό της υπάρξεώς του- και φέρει ουσία μέσα του, τη σφραγίδα του πατέρα του, τη συνειδητότητα. Έλεύθερη επιλογή της θελήσεως. Που ελεύθερα και κατά επιλογή έκανε. Επομένως φέρει στους κόλπους της υπάρξεώς του το παιδί, η νόηση, το στέμμα (κληρονομιά*) της ελευθερίας.

Στα χέρια των δυνάμεών του κρατά όλη τη τη θεότητα που είναι ο πατέρας του, η αθανασία (διαιώνιση*), της θέλησης το ελεύθερο.
Η νόηση φτάνοντας εδώ επάνω έχει το αρχηγικό, το εκφρασμένο από την ελεύθερη και λογική σου επιλογή, αφού αυτό, το λογικό σου δυναμικό το επέλεξε, μέσα από τη γνώση του πως τελούμε τα μυστήρια του λόγου μέσα μας..."

"...Πρόσεξε το μεγαλείο της διαφοράς: Ο δεύτερος γιος είναι της ελευθέρας, κύριος της διαθήκης όλης της ύπαρξεώς σου, όλου του νησιού σου. Ο πρώτος γιός είναι της δούλης και θα διωχθεί. Πρόσεχε: εάν δε θανατωθεί, θα υπάρχει. Ζώντας στα άγονα, άγνωστα σημεία του νησιού σου, στα έρημα μέρη του. Και έτσι θα σε πολαμάει ες αεί, συνεχώς. Ο σκοπός που σε πολεμά είναι ασφαλώς για να επικρατήσει.

Όλα τα μέσα και όλες οι τεχνικές του έχουν έναν σκοπό, να σε αναμίξουν με την ποιότητά του. Και μέσα από την ανάμιξή σου με τις κακίες και όλο το κύκλο των ασθενειών που σου παρουσίασα, έχασες τη μάχη, αφού όχι μόνο δε σε σκοτώνει, αλλά σε χρησιμοποιεί σαν άλλο όργανό του ..."
"Αρχή είναι δώρο πνεύματος" σελ. 174-176

Σημείωση* Αποτελεί δικιά μου προσθήκη για την πληρέστερη κατανόηση

Στην όλη κατανόηση της ιστορίας, η θυσία του Ισαάκ (παρόν), δεν αποτελεί παρά προτύπωση της θυσίας του Ιησού Χριστού(μέλλον). Στο χρονικό συνεχές της ιστορίας η όλη δράση (γέννηση-θυσία Ισαάκ) εκδιπλώνεται στο πρώτο σαρκικό πεδίο (αναίμακτα!) ως προπομπός της τέλεσης του μυστηρίου στο δεύτερο και ανώτερο πνευματικό επίπεδο.

Σε αυτό το δεύτερο πεδίο, η σάρκα αντικαθίσταται από το πνεύμα, και το σπέρμα από το Λόγο. Η εκδίπλωση του μυστηρίου (θυσία-σταυρικός θάνατος-ανάσταση) γίνεται στο μέλλον της ιστορίας ταυτόχρονα και στα δύο επίπεδα. Όμως ενώ στο σαρκικό πεδίο-ανθρώπους, φανερώνεται πλέον αιματηρά -μέσα από τα πάθη-σταύρωση του Κυρίου, αυτό πέρνει δευτερεύουσα θέση μέσα από την ταυτόχρονη συμμετοχή στην ανωτερότητα του πνευματικού πεδίου. Και ενώ η σάρκα θανατώνεται, το πνεύμα θεώνεται-ελευθερώνεται μέσα από την ενσάρκωση του κατάλληλου, του Χριστού Λόγου.

Η σάρκα υπακούει στην ανωτερότητα του πνεύματος, συμπαρασύρεται στην απεριόριστη ελευθερία και η ανάσταση είναι γεγονός. Το περιορισμένο του χρόνου και χώρου, γίνεται συνειδητό, ελεύθερο, κι απεριόριστο μέσα από την ενσάρκωση του Χριστού Λόγου. Το σπέρμα που φέρνει τη μεταβολή.

Όπως το σπέρμα του ανδρός μέσα από τις γεννετικές καταγραφές φέρνει τη μεταβολή στις επερχόμενες γενιές, έτσι και η καταλληλότητα του Λόγου φέρνει την μεταβολή στην ποιότητα του πνεύματος.

Αλλά αυτό που στη σάρκα θα εκδηλωθεί-γεννηθεί στο μέλλον, η μεταβολή του πνεύματος εκδιπλώνεται στο συνεχόμενο παρόν μέσα από το κατ΄ επιλογήν του Λόγου που στο τώρα κάνουμε. Μέχρις ώτου συνειδητά γεννηθούμε στο αιώνιο. Μέχρις ώτου περάσουμε την πύλη που ονομάζουμε θάνατο...

velialΜέλος
30/06/2006, 02:01:41
Μπλα μπλα μπλα.... ηθικο διδαγμα δε βλεπω πουθενα!

Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."

VasiliscmΜέλος
30/06/2006, 09:25:36
Προς Tryfield,

Λες :

quote:
-Γνωρίζει παιδιά κανείς σας το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας αυτής;

Σιωπή στην αίθουσα...

Απ: ΝΑΙ, Ο γεννάρχης των Εβραίων Αβραάμ είναι μαστρωπός, αιμομίκτης, εκβιαστής και απατεώνας του κοινού ποινικού δικαίου!

Ένας τέτοιος απατεώνας δεν έχει να μας πει τίποτε καλό για την ηθική!

Λες:

quote:
Τώρα όμως ίσως αυτό που σας διέφυγε είναι πως ο Αβραάμ είχε δύο γιους. Το γιό της δούλης, και το γιό της ελευθέρας και νόμιμης γυναίκας του. Δύο γιοι, με δικαιώματα πάνω στη κληρονομιά του.

Ποιός θα επικρατούσε τελικά;;;

Το ένα καλό παιδί το άλλο *** !! Η ηθική της Χριστιανοσύνης!!! Η ηθική των ***, η ηθική των θεολόγων που είχαμε στα σχολεία μας.

Tryfield:

quote:
Αγαπημένα μου παιδιά, ο Αβραάμ όπως όλοι γνωρίζετε είχε μια γυναίκα τη Σάρρα που δε μπορούσαν να κάνουν παιδιά μέχρι τα βαθιά τους γεράματα. Έτσι λοιπόν η Σάρρα απογοητευμένη και ολιγόπιστη, έβαλε τον Αβραάμ να αποκτήσει γιο μέσα από τη δούλη του την Αγάρ, όπως και το έκανε. Βέβαια τότε έπρεπε να αποκτήσεις απόγονο και δει αρσενικό για να κληρονομίσει και να σε διαιωνίσει.

Vasiliscm:
Αγαπημένα μου παιδιά, ο Αβραάμ εξέδωσε την γυναίκα του στον βασιλιά παρουσιάζοντάς την ως αδερφή του, για να τον εκβιάσει και να του αποσπάσει χρήματα και περιουσιακά στοιχεία (βόδια, κλπ):

quote:
ΚΑΙ ἐκίνησεν ἐκεῖθεν ῾Αβραὰμ εἰ γῆν πρὸς λίβα καὶ ᾤκησεν ἀνὰ μέσον Κάδης καὶ ἀνὰ μέσον Σούρ. καὶ παρῴκησεν ἐν Γεράροις. 2 εἶπε δὲ ῾Αβραὰμ περὶ Σάρρας τῆς γυναικὸς αὐτοῦ, ὅτι ἀδελφή μου ἐστίν· ἐφοβήθη γὰρ εἰπεῖν ὅτι γυνή μου ἐστί, μή ποτε ἀποκτείνωσιν αὐτὸν οἱ ἄνδρες τῆς πόλεως δι᾿ αὐτήν. ἀπέστειλε δὲ ᾿Αβιμέλεχ, βασιλεὺς Γεράρων, καὶ ἔλαβε τὴν Σάρραν. 3 καὶ εἰσῆλθεν ὁ Θεὸς πρὸς ᾿Αβιμέλεχ ἐν ὕπνῳ τὴν νύκτα καὶ εἶπεν· ἰδοὺ σὺ ἀποθνήσκεις περὶ τῆς γυναικός, ἧς ἔλαβες, αὕτη δέ ἐστι συνῳκηυῖα ἀνδρί. 4 ᾿Αβιμέλεχ δὲ οὐχ ἥψατο αὐτῆς καὶ εἶπε· Κύριε, ἔθνος ἀγνοοῦν καὶ δίκαιον ἀπολεῖς; 5 οὐκ αὐτός μοι εἶπεν, ἀδελφή μου ἐστί; καὶ αὕτη μοι εἶπεν, ἀδελφός μου ἐστίν; ἐν καθαρᾷ καρδίᾳ καὶ ἐν δικαιοσύνῃ χειρῶν ἐποίησα τοῦτο. 6 λίγο εἶπε δὲ αὐτῷ ὁ Θεὸς καθ᾿ ὕπνον· κἀγὼ ἔγνων ὅτι ἐν καθαρᾷ καρδίᾳ ἐποίησας τοῦτο, καὶ ἐφεισάμην σου τοῦ μὴ ἁμαρτεῖν σε εἰς ἐμέ· ἕνεκα τούτου οὐκ ἀφῆκά σε ἅψασθαι αὐτῆς..................... .......... ...... 11 εἶπε δὲ ῾Αβραάμ· εἶπα γάρ, ἄρα οὐκ ἔστι θεοσέβεια ἐν τῷ τόπῳ τούτῳ, ἐμέ τε ἀποκτενοῦσιν ἕνεκεν τῆς γυναικός μου. 12 καὶ γὰρ ἀληθῶς ἀδελφή μου ἐστὶν ἐκ πατρός, ἀλλ᾿ οὐκ ἐκ μητρός· ἐγενήθη δέ μοι εἰς γυναῖκα. 13 ἐγένετο δέ, ἡνίκα ἐξήγαγέ με ὁ Θεὸς ἐκ τοῦ οἴκου τοῦ πατρός μου, καὶ εἶπα αὐτῇ· ταύτην τὴν δικαιοσύνην ποιήσεις εἰς ἐμέ, εἰς πάντα τόπον οὗ ἐὰν εἰσέλθωμεν ἐκεῖ, εἰπὸν ἐμέ, ὅτι ἀδελφός μου ἐστίν. 14 ἔλαβε δὲ ᾿Αβιμέλεχ χίλια δίδραχμα καὶ πρόβατα καὶ μόσχους καὶ παῖδας καὶ παιδίσκας καὶ ἔδωκε τῷ ῾Αβραὰμ καὶ ἀπέδωκεν αὐτῷ Σάρραν τὴν γυναῖκα αὐτοῦ

Άρα ο Αβραάμ είναι μαστρωπός. Είναι απατεώνας και εκβιαστής.

Τryfield:

quote:
Σε αυτό το σημείο θα κάνω ένα άλμα, και αυτοί που έχουν λίγο υπομονή θα δουν τη σύνδεση με όλα τα παραπάνω, αλλά θα λάβουν και μια ενδιαφέρουσα κατανόηση της ίδιας ιστορίας και του συμβολισμού της.

"...Σκόπιμη επανάληψη:Στην εδώ ανάλυσή μας είδαμε, γνωρίσαμε σύμφωνα με την εικόνιση του νησιού της υπάρξεως μας, όπως την παρομοιάζουμε, ότι στο υψηλότερο βουνό της υπάρξεώς μας, βρίσκεται η δοιάνοιά μας, που την παρουσιάσαμε σαν άλλο ποταμό που ποτίζει όλο το νησί της υπάρξεώς μας, σε ορατά-σαρκικό και αόρατα-πνευματικά πεδία.

Αυτόν τον ποταμό της διάνοιάς μας, που είτε είναι μολυσμένος είτε είναι καθαρός, αφού είδαμε και τις επιπτώσεις, τα αποτελέσματα πάνω μας και στις δύο αυτές περιπτώσεις, προχωρήσαμε και είδαμε μέσα από την εικόνιση, δίπλα στον ποταμό της υπάρξεώς μας, άνθρωπο που είναι παιδί της διάνοιάς μας, παιδί του δικού μας ποταμού. Αφού είδαμε, γνωρίσαμε ποιός τον γεννά, το γιό της διάνοιάς μας. Τον άνθρωπο που κυβερνά τον ποταμό του νησιού μας, όπως εδώ τον παραβάλλουμε.

Γνωρίσαμε σαν μάνα την αυτή ουσία,την όποια ποιότητα της διάνοιάς μας.
Έτσι η ουσία και η ποιότητα του νερού της ζωής μας είναι η μάνα και γεννά τη νόηση, τον κυρίαρχο στον ποταμό του νησιού μας, εμάς.

Διαπιστώσαμε πως την ίδια ουσία ποιότητα που έχει ο ποταμός της ζωής σου, η διάνοιά σου, την αυτή ουσία έχει στην ολότητα και η νόησή σου, ο άνθρωπος που κυβερνά το νερό της ζωής σου.

Για μεν το νησί, όλο το νησί, για δε την ύπαρξή σου, όλη σου την ολότητα -σε ορατά πεδία και αόρατα.
Βαθύναμε την εδώ παρατήρησή μας και κάναμε ένα άλμα απρόσμενο στην πιο πάνω ανάλυση, αλλά χρήσιμο, αφού βαλθήκαμε να βλέπουμε τον τρόπο να τον διώξουμε, να φονεύσουμε τη σχηματισμένη νόηση, τον άνθρωπο που κυριαρχεί στο νερό του νησιού μας. Χωρίς καλά καλά να εξετάσουμε αν είναι καλός ή κακός, είπαμε αευθείας να τον θανατώσουμε.

Vasiliscm:

Άρες μάρες κουκουνάρες.

Ρε Tryfield όσα ποτάμια και παραβολές να χρησιμοποιήσεις, το αποτέλεσμα για την Χριστιανική Ηθική του μίσους και του ρατσισμού είναι ίδιο: Μισήστε τους εχθρούς των Εβραίων και σκοτώστε τους!

Ρε τι ποτάμια και θάλασσες πρέπει να χρησιμοποιήσεις για να καλύψεις τις μαστροπείες και τις αιμομιξίες των Εβραίων!!

Το συμπέρασμά σου tryfield είναι συγκλονιστικό:

quote:
Στην όλη κατανόηση της ιστορίας, η θυσία του Ισαάκ (παρόν), δεν αποτελεί παρά προτύπωση της θυσίας του Ιησού Χριστού(μέλλον). Στο χρονικό συνεχές της ιστορίας η όλη δράση (γέννηση-θυσία Ισαάκ) εκδιπλώνεται στο πρώτο σαρκικό πεδίο (αναίμακτα!) ως προπομπός της τέλεσης του μυστηρίου στο δεύτερο και ανώτερο πνευματικό επίπεδο.

Ας το ξαναδούμε λίγο:

ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ (ΠΑΡΟΝ), ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΡΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ (ΜΕΛΛΟΝ). ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Η ΟΛΗ ΔΡΑΣΗ (ΓΕΝΝΗΣΗ- ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑ ΑΒΡΑΑΜ - ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΒΙΜΕΛΕΧ) ΕΚΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΑΡΚΙΚΟ ΠΕΔΙΟ (ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ, ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ) ΩΣ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ- ΒΑΒΥΛΗ-ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ).

Φιλικά Βασίλης

30/06/2006, 10:30:53
Όπως έχω ξαναπεί, φίλοι μου, κάτι το οποίο κάνει έναν διάλογο εποικοδομητικό είναι το εξής:

Ακούω, σκέφτομαι, μιλάω.

Και τα τρία αυτά στοιχεία είναι απαραίτητα προκειμένου η άποψη μας να είναι όσο πληρέστερη γίνεται.
Σίγουρα η έλλειψη κάποιου/ων από αυτά τα τρία στοιχεία, της αφαιρούν την πληρότητα που θα μπορούσε να έχει...

In anticipation of my resurrection...

TryfieldΜέλος
30/06/2006, 19:14:37
Ειρήνη παιδιά! Ειρήνη μέσα σας!

Αλλά για να έρθει μέσα σας, πρώτα πρέπει να την εκφράσετε με το λόγο σας στο έξω από εσάς, π.χ. στον δίπλα σας...

Μάχαιρα έδωσες, μάχαιρα θα λάβεις. Εκτός κι αν δώσεις μάχαιρα στον άγιο, στον γκουρού, στο Βούδα, στον Κρίσνα, στον Μανιτού, στον Ιησού. Σε όλους αυτούς κι αν κάποιος από εμάς δώσει μάχαιρα, δεν θα τη λάβει πίσω. Αντ΄ αυτού, θα λάβει την αγάπη, τη συγχώρεση, την ευλογία, την ανώτερη κατανόηση. Όσο η διάνοια και η νόηση που κατέχουμε, μας το επιτρέψουν.

Αφού αυτό που αντιλαμβανόμαστε δεν είναι το αντικειμενικό, αλλά το εξαρτώμενο, το δουλικά εξαρτώμενο και άρα το υποκειμενικό, από την ποιότητα της νόησης και την εκάστοτε διάνοια που φέρουμε.

Και όπως το βρώμικο τζάμι μπλοκάρει τη θέα του έξω κόσμου, -είναι απλό αν το σκεφτείς, έτσι και η "βρωμιά" στη διάνοια μπλοκάρει την κατανόηση, δηλαδή τη νόηση.

Έτσι δημιουργείται η εξάρτηση βρωμιάς-θέας. Όσο πιο καθαρό τόσο πιο ευκρινής γίνεται η "θέα". Αλλά αυτό που είναι εξαρτώμενο δεν είναι και ελεύθερο. Είναι δουλικό. Και την αντίδραση που προέρχεται από τη δουλοπρέπεια όποια κι αν είναι αυτήν δεν μπορείς να την κατηγορίσεις.

Δε κατηγορείς το δούλο που εκτέλεσε την εντολή, όπως δε κατηγορείς το λογισμικό που εκτελεί λάθος εντολές (κατηγορείς αυτόν που το έφτιαξε έτσι). Δε κατηγορείς το ασυνείδητο, έστω κι αν διατείνεται πως φέρει τη συνειδητότητα. Εσύ γνωρίζεις την αλήθεια, και γνωρίζεις επίσης πως εκ της κατασκευής οφείλεται το όποιο σφάλμα.

Το συνειδητό υποκείμενο αναγνωρίζει την αλήθεια των σφαλμάτων του, και τα αυτο-βελτιώνει. Τα απαλείφει, αυτο-εξελίσεται, επεμβαίνει με τη θέλησή του στον πηγαίο κωδικό του και τον βελτιώνει.

Το ασυνείδητο υποκείμενο, δε μπορεί να φέρει τη μεταβολή στον εαυτό του. Επαναλαμβάνεται συνεχώς σα μια ρουτίνα προγράμματος, έστω κι αν ο "κώδικας" είναι τόσο καλογραμμένος που δίνει την ψευδαίσθηση της συνειδητότητας. Η εξωτερική επέμβαση είναι ο μόνος τρόπος για να του αλλάξεις τη ρουτίνα.

Αλλά εδώ, άλλος αποφασίζει για εσένα. Δεν έχεις συνείδηση της επιλογής στη μεταβολή, και έτσι παραμένεις εξαρτημένος-δούλος.

Τώρα, αν μέσα σε όλη τη κτίση γύρο σας και μέσα σας, βλέπετε την αλήθεια στους Βαβυληδες, στους Χριστόδουλους και στους Παντελεήμονες, δικαίωμά σας. Διάνοιά σας. Νόησή σας. Σκέψεις σας.

Ο καθένας κατανοεί αυτά που δύναται και μπορεί. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Εμένα δε μου πέφτει κανένας λόγος, αλήθεια.

Πολλοί με την ιδιότητα του Θεολόγου μίλησαν για Θεό, αλλά αποδείχτηκαν...
Τώρα να τους βάλουμε όλους στο ίδιο το σακί; Να βάλουμε και το Θεό εκεί; Γιατί;

Μήπως γιατί επέτρεψε τους ανθρώπους να διαστρεβλώσουν το Λόγο του;

Να ευχαριστάτε φίλοι μου που ο Θεός δεν αγγίζει την κακία και τη συνάφεια αυτής, γιατί αλλιώς μάλλον δεν θα συζητούσαμε τώρα γι όλα αυτά...

Όλα έχουν το λόγο που υπάρχουν. Όλα υπάρχουν για να διδάσκουν.
Αφού βλέπετε λοιπόν τα λάθη των συστημάτων και τα κατηγορείτε, ποιός είναι ο δρόμος; Ποιά η οδός του παγκόσμιου ανθρώπου;

Σίγουρα έχετε τις απαντήσεις, αλλά για την ορθότητά τους, για την αλήθεια τους, δεν βεβαιώνει και κανείς άλλος, παρά μόνο εσείς.

Οδός ο δρόμος, παράλληλος του δρόμου...

Ας αφήσουμε λοιπόν τα γεγονότα στη ζωή του καθενός να βεβαιώσουν για την αλήθεια που ο καθένας μας φέρει.

Αν υπάρχει κάτι επικοδομητικό θα απαντήσω με χαρά. Αν ο διάλογος συνεχίσει στις ίδιες ρουτίνες δεν έχω να κερδίσω τίποτα με όλα αυτά.

Ευχαριστώ,

AINEIAN06Μέλος
30/06/2006, 20:15:49
Αγαπητή Tryfield
Αν κάτι θεωρώ απάτη προσωπικά στην Θεολογία , σε όλες τις θρησκείες για να μην παρεξηγηθώ , είναι ιστορίες και μύθοι που ο αρχικός τους συγγραφέας τις περιγράφει σαν πραγματικά γεγόνα που έχουν συμβεί , κι που ο αναγνώστης που τις διαβάζει τις εκλαμβάνει με αυστηρή ερμηνεία κατά γράμα και τοις μετρητοίς , και που για χιλιάδες χρόνια εκλαμβάνονταν τοις μετρητοίς ως πραγματικά γεγονότα , να τους δίνουμε συμβολική , αληγορική έννοια , με αυθαίρετο τρόπο με ερμηνεία κατά το δοκούν κι οδηγώντας το νόημα εκεί όπου θέλουμε εμείς , δικαιολογώντας πολλές φορές τα αδικαιολόγητα
Επίτρεψε μου μια ερώτηση
Πού λέει η Βίβλος ότι αυτά που γράφει είναι συμβολικά κι ασλληγορικά ;
Οι αναρίθμητοι Χριστιανοί [ και μουσουλμάνοι κι Εβραίοι ] που τα εκλάμβαναν τα γραφόμενα της Βίβλου ως κυριολεκτικά με αυστηρή ερμηνεία κι τοις μετρητοίς ήταν λάθος τόσους αιώνες;;
Γιατί με την ίδια λογική να μην δω με συμβολικό βλέμα κι ερμηνεία και την σταύρωση , ανάσταση , ακόμα και την ύπαρξη του Χριστού η της Παναγίας ;; [ πχ Χριστός δεν υπήρξε , έχουν συμβολική έννοια αυτά που γράφουν τα Ευαγγέλια , η ο Χριστός δεν αναστήθηκε ... συμβολική έννοια κοκ]
Κάποτε πίστευα κι εγώ ότι η Βίβλος έχει ... τριπλή ερμηνεία , ώσπου καταστάλαξα ότι δεν έχει απλώς .... τριπλή ερμηνεία αλλά ... τόσες ερμηνείες.... όσοι κι οι.... ερμηνευτές της.
Το ίδιο που γράφω για την Βίβλο το πιστεύω κι για άλλα κείμενα άλλων θρησκειών πχ Μπαγκαβατ γκιτα , κοράνι , βέδες , ΤΑΟ ΤΕ ΤΣΙΝΓΚ του Λαο Τσε κλπ
Οι σημερινοί δωδεκάθεοι έχουν δώσει αλληγορική κι συμβολική σημασία σε όλη την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία κι Ιστορία , [ενδεχωμένως κι η Ιλιάδα κι η Οδύσεια να έχουν ... συμβολική κι αλληγορική σημασία κι το πως ο Αχιλλέας έσερνε το πτώμα του Έκτορα στον κάμπο της Τροίας να έχει αλληγορική κι συμβολική σημασία .. κι να σημαίνει το πως οι σημερινοί Έλληνες του 2006 θα ... κατατροπώσουν τους ... Τούρκους !!! Η το ότι ο Αχιλλέας έσερνε το πτώμα του Έκτορα στον τρωικό τον κάμπο να σημαίνει ως συμβολική έννοια την υποταγή του σώματος στην ψυχή ...]
Το να δίνεις συμβολικές κι αλληγορικές έννοιες είναι κάτι το υποκειμενικό , κάθε ερμηνεία γίνεται με υποκειμενικό τρόπο ανάλογα με την γνώση μόρφωση κι βιώματά μας , κι αυτό ακόμα κι σε επιστημονικούς τεχνικούς κλάδους όπως η Ιατρική [ αλλιώς πχ θα ερμηνεύσει ένα σύμπτωμα ένας γιατρός Παθολόγος αλλιώς ένας γιατρός Ψυχολόγος κι αλλιώς ένας Νευρολόγος .Θα δώσουν ερμηνείες σύμφωνα με τις παρωπίδες της ειδικότητάς τους ]
Προσωπική μου βέβαια άποψη είναι ότι δεν υπάρχει καμία συμβολική η αλληγορική έννοια τόσο στην Βίβλο όσο κι σε άλλα ιερά κείμενα άλλων θρησκειών . Ο πρωτόγονος συγγραφέας που έγραψε πχ ένα βιβλίο που θεωρήθηκε πολύ αργότερα ως ιερό κείμενο , τόσα ήξερε τόσα έγραψε Ο συγγραφέας της Γέννησης πχ έγραψε τους μύθους κι τις [ βάρβαρες για εμάς σήμερα ιστορίες της φυλής του] δεν περίμενε ότι αυτά που έγραψε κάποιοι μετά απο χιλιάδες απο αυτόν χρόνια θα θεωρούν τα κείμενά του ιερά κι θα προσπαθούν να βρούν ... συμβολικά νοήματα στα γραφώμενά του]
Στο Κοράνιο αναφέρεται ο Μέγας Αλέξανδρος ως ... δικέρατος κι χιλιάδες μουσουλμάνοι μυστικιστές σπαζοκεφαλιάζουν να βρούν το τι εννούσε ο .....προφήτης , ονομάζοντας τον Μέγα Αλέξανδρο ...δικέρατο , κανένας δεν βλέπει την πιο απλή εξήγηση ότι τόσα ήξερε τόσα έγραφε ο προφήτης Μωάμεθ για τον Αλέξανδρο.
Ο Καντάφι έχει ''αποδείξει'' ότι το κοράνι επιτρέπει την στράτευση γυναικών , ενώ πολλές φεμινίστριες απο αραβικές χώρες έχουν κι αυτές ''αποδείξει'' ότι το κοράνι είναι υπέρμαχος του ... φεμινισμού και της δημοκρατίας !!!! [ η και του κομουνισμού !!!]
Απο τις πολλές συμβολικές ερμηνείες ο ιδρυτής της Χριστιανικής θρησκείας έχει γίνει απο ...Βασιλιάς των ουρανών μέχρι .... αναρχικός κι κομουνιστής !!!]
Τελιώνω λέγοντας ότι κάποτε ένας φίλος μου βαθήτατα θρησκευόμενος Χριστιανός Ορθόδοξος αλλά κι οικονομικά ευκατάστατος με έκανε να γελάσω πολύ όταν μου είπε ότι αυτό που είπε ο Χριστός στον πλου΄σιο στα Ευαγγέλια '' πούλησε την περιουσία σου μοίρασέ την στους φτωχούς κι ακολούθα με '' έχει ... συμβολική κι αλληγορική έννοια κι όχι ... κυριολεκτική