- Πού ήταν ο Θεός; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Όσων αφορά την εμφάνιση του θεού δεν νομίζω να είχαν τα προνόμια μόνο οι Εβραίοι. Οι αρχαίοι λαοί μυθοποιουσαν την θρησκεία τους. Σε σχέση με την μόνο θεϊκή εβραϊκή θρησκεία που θεοποιησε τους μύθους.
quote:
Διονύσιος Σκυλόσοφος
Δεν λατρεύουμε το εβραικό έθνος και τους εβραίους προγόνους - δεν είναι προπάτορές μας, αλλά μόνο τον Θεό.
.....τῶν ὁσίων καὶ θεοφόρων Πατέρων ἡμῶν, τῶν ἁγίων ἐνδόξων προπατόρων Ἀβραάμ, Ἰσαάκ καὶ Ἰακώβ,
Όχι μόνο αναγνωρίζονται από την θρησκεία σου ως προπάτορές σας, αλλά αποκαλούνται και άγιοι και ένδοξοι. Εκτός και αν ανήκεις σε κάποια χριστιανική σέχτα και δεν μας το λες.
*
quote:
Διονύσιος Σκυλόσοφος
Αν διαβάζοντας την Παλαιά Διαθήκη δημιουργείται μια συμπάθεια, τότε αυτή δεν είναι για το σαρκικό λαό του Ισραήλ αλλά για μεμονωμένα πρόσωπα που πολεμήσανε υπό την προστασία του Θεού, τους εχθρούς του Γιαχβέ.
Την έχεις καθόλου διαβάσει την Παλαιά Διαθήκη πριν γράψεις αυτές τις κοτσάνες???
Και όταν γράφω διαβάσει, εννοώ το πρωτότυπο κείμενο των Ο στο αριστερό μέρος της σελίδας, και όχι τις (παρ)ερμηνείες του Τρεμπέλα και του Κολιτσάρα στην νεοελληνική που αλλοιώνουν την έννοια του κειμένου.
Την ερώτηση την έκανα, γιατί είμαι σίγουρος ότι οι γνώσεις σου γύρω από την Παλαιά Διαθήκη προέρχονται από τα σχολικά βιβλία.
*
Δεν είσαι Χριστιανός μάνα μου. Συγκεκριμένα, δεν έχεις ιδέα τι είναι Χριστιανισμός.
Και γενικά, με το -ισμός ζορίζεσαι πολύ.
Αμα σε ρωτήσω τι είπε ο Χριστός μέσες άκρες, θα μου πεις κάτι σαν αυτό το αριστουργηματικό:
quote:
Καταρχήν ο όρος <<ιουδαιοχριστιανοί>> προδίδει μια όχι και τόσο ιδιαίτερη συμπάθεια για τους Ιουδαίους και χρησιμοποιείται συνήθως από νεοπαγανιστές που είναι πολύ εθνικιστές. Έτσι λοιπόν είναι άκυρο τα ίδια άτομα να κατηγορήσουν για αντισημιτισμό τους χριστιανούς που είναι υποστηρικτές των ναζί κτλ.Η αντίφαση αυτή λύνεται πολύ απλά. Εμείς οι χριστιανοί μπορεί να χρησιμοποιούμε τους όρους <<ιουδαική>> θρησκεία ή <<πνευματικός ιουδαίος>>, όμως δεν θεωρούμε όπως οι εξελικτές ανθρωπολόγοι τις θρησκείες(τουλάχιστον του Αβραάμ) δημιουργήματα των ανθρώπων και των εθνών. Οι εξελικτές ανθρωπολόγοι είναι άθεοι και λένε πως κάθε έθνος δημιουργεί την θρησκεία ανάλογα με τον χαρακτήρα του, δηλαδή οι θεοί είναι τέλεια ανθρωπομορφικά πρότυπα του κάθε έθνους.
Απίθανο φίλε. Απλά δεν υπάρχεις. Ανοίγεις νέους ορίζοντες στην έρευνα περί ιδεοψυχαναγκασμών.
Που με φέρνει να απαντήσω στον DSM:
quote:
Δε μου λες, πληρώνεσαι για να γεμίζεις το forum με σκουπίδια, ή το κάνεις από άποψη?
Πληρώνεται για το χόμπυ του μάλλον. Ευλογία δεν είναι; Πόσοι θα θέλαμε να μας πληρώνουν για να κάνουμε το χόμπυ μας;
Όπου η πληρωμή δεν είναι αναγκαστικά χρηματική. Γιατί στην προκειμένη κάποιοι που την πληρώνουν σίγουρα είναι οι αναγνώστες.
ΗΧΩ
quote:
Εδώ που τα λέμε μια άποψη για το πως θα έχουν οι Εβραίοι λιγότερη εξουσία μας καταθέτει. Δεν είναι κακό.
Δεν λέει αυτό φίλε/φίλη μου. Αν διαβάσεις προσεχτικότερα θα καταλάβεις τι λέει.
Δεν αναφέρει τους Σιωνιστές τραπεζίτες, ο τύπος έχει θέμα σοβαρό. Κάπου μιλούσε για τέρατα.
Είναι πολύ εύκολο να τα βάζεις με τα πρόβατα, άντε και τα τσοπανόσκυλα ενίοτε. Με τον τσοπάνη κανείς. Μπεεε.
quote:
Ειδικά οι Εβραίοι πήραν πήραν την ιστορία των σουμεριων ανακατεψαν τον Θεό Ενκι και τον Θεό Ενλιλ. Και το πασαραν για ιστορία τους. Όσο για τους χριστιανούς τι να πω. Άρπαξαν τον χριστο από τα μαλλιά και τον κόλλησαν σαν υιός του θεού. Αρα ποιος ο λόγος να περιορίσει κάποιος τους Εβραίους? Οι τους χριστιανούς αντίστοιχα.
Είναι λειψό το παραπάνω. Εν μέρει στέκει. Πολύ εν μέρει όμως. Δεν θα σου πω διάβασε Αιγυπτιακή και Ελληνική Μυθολογία, θα σου πω όμως πριν βγάλεις συμπεράσματα διάβασε περί Μινωικής Κρήτης. Οχι όμως από το βιβλίο του γυμνασίου. Είναι πάρα πολλά τα στοιχεία που μπλέκονται στην Π.Δ. από πάνω από μια μυθολογίες/θρησκείες. Κάτι σαν το χαλασμένο τηλέφωνο. Ξεκίνα ας πούμε από το ποιος έδινε τους νόμους στον Μίνωα, πως και που.
Edited by - Italos on 20/08/2015 13:04:18
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΓΚΕΜΜΑ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΝΟΗΤΟ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΤΣΙ.
ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΞΗ <Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ> Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ.ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΘΕΩΡΙΑ.
Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥ Ε (ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΦΥΣΙΚΑ)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ.ΤΑ ΛΕΜΕ
Φίλε ΑΡΧΑΙΕ ΕΛΛΗΝΑ σε καλωσορίζουμε στα forums του ESOTERICA!
Εάν κάνεις "κλικ" επάνω δεξιά στην οθόνη των forums στη λέξη
-Αναζήτηση-
θα ανοίξει η φόρμα αναζήτησης, με την οποία μπορείς να ψάξεις για οποιοδήποτε ενεργό θέμα, πριν ανοίξεις κάποιο νέο.![]()
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!