ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- H αλληγορική διδασκαλία του Ομήρου - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- H αλληγορική διδασκαλία του Ομήρου - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/03/2013, 16:11:43
quote:

regulus

quote:
Οι χριστιανομάχοι είναι από βλακεία τους χριστιανομάχοι, λόγω ανιδεότητας,περί του χριστιανισμού και περί ιστορίας, όχι λόγω επιχειρημάτων.

Προσωπικά δεν μάχομαι κανέναν χριστιανισμό, κανέναν δωδεκαθεισμό και κανέναν αθεισμό. Αν μη τι άλλο, μπορεί να το επιβεβαιώσει ο PanosT.

Όποιος το διαβάσει αυτό θα γελάσει αν έχει διαβάσει και όσα έχεις γραψει κατα διαστήματα εναντίον μου.

quote:

Μάχομαι όποιον είναι ψεύτης, συκοφάντης, απατεώνας, δολοπλόκος και μυθομανής.

Άρα μάχεσαι τον εαυτό σου! Αν το κάνεις με σκοό να βελτιωθείς καλό είναι αυτό και μπράβο σου.

quote:

Όλα αυτά που είσαι εσύ, και που όλοι πλέον το έχουν καταλάβει. Ο μόνος που δεν το έχει αντιληφθεί είσαι εσύ.

Και οι "όλοι" είσαι εσύ προφανώς!!!
Συνέχισε καλά πας...
quote:

Αλλά τα γραμμένα μένουν...Ακόμα κι αν αποτελούν πονήματα πονηρούληδων...

Αυτό το τλευταίο δεν το κατάλαβα ... το πονηρούληδων .

"ΧΑΙΡΕ ΑΣΤΕΡΟΣ ΑΔΥΤΟΥ ΜΗΤΗΡ , ΧΑΙΡΕ ΑΥΓΗ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ"
09/03/2013, 16:13:26
DSM

Συνιστώ ψυχραιμία.

Το άτομο μάλλον έχει το ακαταλόγιστο.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

09/03/2013, 16:14:09

quote:
Δεν είμαι "ήρωας" και δε σκοπεύω να γίνω

Η ταπεινότητά σου είναι συγκινητική...μόνο ένας πραγματικός ήρωας θα μιλούσε έτσι

quote:
γιατί εσύ θα ωφεληθείς από το χριστιανισμό. Γιατί μόνο όφελος έχει όποιος τον προσεγγίζει με σεβασμό

Αυτό κι αν έχω σιχαθεί να ακούω από χριστιανούς...το "όφελος" της πίστης...το συμφέρον τού να πιστεύεις...η μεγαλύτερη πλάνη στον αιώνα...τζάμπα κρατάτε λογαριασμό ρεεε...τζάμπα καλός με το στανιό, που λέει και ο άλλος...και τι "καλός", που λέει ο λόγος "καλός", οι θρησκόληπτοι είναι συνήθως και οι χειρότεροι όλων...

Το μόνο σωστό παντως που έγραψες είναι αυτό με παραδείγματα όπως του Ευμενή και αυτές τις γελοίες και προκλητικές φωτογραφίες που ανεβάζει...

Τέλος πάντων, εγώ δεν ξαναγράφω εδώ μέχρι να τελειώσει το σούσουρο...

09/03/2013, 16:16:19
quote:
Δεν είμαι "ήρωας" και δε σκοπεύω να γίνω, εκτός και αν προκύψει καμμιά επιστράτευση και πάμε για πόλεμο. Εσύ γιατί ηθελες να εμφανιστεί κάποιος χριστιανός αφού και εσύ είπες ότι είσαι χριστιανός και ότι κοινωνάς κιόλας;
Κάτσε άνθρωπε, το οτι κοινωνάς το πάσχα, οταν κοινωνάς -δηλ. οχι παντα- δε σε κάνει και ορθόδοξο. Στηρίζω την ορθοδοξία γιατί και αυτή με βοήθησε, αλλά απο 'κει και πέρα, δεν ειμαι εγώ ο άμεσα θιγόμενος. Eγώ είμαι ένας "αιρετικός" κατα την ορθοδοξία.
quote:
Γιαυτό και επιτίθενται ακόμη και με το που βάζεις μια εικόνα που τους τρομάζει (πχ. παπάς ή αγιος) λόγω δικών τους ιδεοληψιών.
Συμφωνώ εδώ, βέβαια να ξεκαθαρίσουμε οτι οταν λεμε αντίδραση, εννοούμε ειρωνίες, προσβολές, επιθετική συμπεριφορά κλπ. Τώρα αν κάποιος, όχι εργολαβικά, θέλει να παραθέσει την άποψή του ευγενικά με επιχειρήματα, καλά κάνει, κανένα πρόβλημα.
quote:
Αλλά και σε αυτές δεν εντέδρασα. Αυτό δεν το είδες;
Εγώ το είδα και το παρατήρησα. Αλλά είδες οτι και ακόμα έχοντας αυτή τη προσοχή στο τι γράφεις, χρειάζεται περισσότερο. Γιατί κάποια στιγμή θα σου ξεφύγει κάτι και θα πιαστούν (καλώς ή κακώς) απο αυτό για να σε γδάρουνε. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση (του παρώντος φόρουμ) εσύ είσαι που δεν φέρθηκες σωστά. Μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
quote:
Φυσικό ειναι να μην θέλει κανένας να κάνει διάλογο υπό αυτές τις προϋποθέσεις αλλά να του έρχεται να πει "άι στο διάολο βλαμμένα όντα"
Και σε αυτό συμφωνώ, και αν είχες μείνει σε αυτό (χωρίς να το αποδώσεις σε άλλους) θα σου έδινα κάποιο δίκαιο. Αλλά....

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 09/03/2013 17:01:54

09/03/2013, 16:25:20
quote:

Ηλιθιότητας...συνέχεια!

Εδώ φαίνεται ο σεβασμός Dr Jekyl .... και κατά πόσο εγώ του απευθύνομαι για να με ξαναπροσβάλλει. Αν τον πω "ηλίθιο" και "πανίβλακα" ή "βλαμμένο" θα φταίω εγώ και εγώ θα έχω τις συνέπειες γιατί αυτός ως γνωστός στο φόρουμ ΟΤΙ και να κάνει ή να πει βγαίνει λάδι. ΟΣΕΣ φορές και να προσβάλλει. Είναι δυνατόν να ΜΗΝ είναι σε στενή σχέση με τη διαχείριση, η οποία κάνει τα στραβά μάτια ή και ο ίδιος να είναι ένας από αυτούς;

quote:

Λίγο ακόμη και πλησίασες το...άκρον άωτον!!

Εδώ φαίνεται ο φόβος μην του πάρουν τη θέση! Μη φοβάσαι θα την κρατήσεις δική σου! Εσύ τη δικαιούσαι άλλωστε εγώ δεν έχω θέση εκεί επειδή απλά το να πεφτω στο επίπεδό σου για να επικοινωνήσω με σένα δε με κάνει όμοιό σου ώστε να με τοποθετείς μαζί σου γιατί αισθάνεσαι μοναξιά να έχεις την πρωτιά.

quote:

Ξελιγώθηκα!!!

Εμ βέβαια αφού ξέρεις τις πράξεις σου και ότι το έκανες ...

09/03/2013, 16:29:58
quote:
regulus

Εδώ φαίνεται ο σεβασμός Dr Jekyl .... και κατά πόσο εγώ του απευθύνομαι για να με ξαναπροσβάλλει. Αν τον πω "ηλίθιο" και "πανίβλακα" ή "βλαμμένο" θα φταίω εγώ και εγώ θα έχω τις συνέπειες γιατί αυτός ως γνωστός στο φόρουμ ΟΤΙ και να κάνει ή να πει βγαίνει λάδι. ΟΣΕΣ φορές και να προσβάλλει. Είναι δυνατόν να ΜΗΝ είναι σε στενή σχέση με τη διαχείριση, η οποία κάνει τα στραβά μάτια ή και ο ίδιος να είναι ένας από αυτούς;

Βλέπεις Dr Jekyl την ανώτερη εφυϊα με την οποία συμφωνείς?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

09/03/2013, 16:34:47

quote:

Ηλιθιότητας...συνέχεια!
Λίγο ακόμη και πλησίασες το...άκρον άωτον!!

Αυτό το δικό σου συγχωρείται και το δικό μου όχι;

09/03/2013, 16:54:19
regulus

Είσαι ΨΕΥΤΗΣ

Γιατί τουλάχιστον τέσσερα άτομα είδαν αυτό που έγραψες:

"Ρε δεν πάτε στο διάολο λέω εγώ ! Σας βαρέθηκα με τις βλακείες σας ξανά και ξανά τα ίδια και ούτε που διαβάζετε τι γράφω. Και απαντάτε άλλα αντί άλλων. Άει στο διάολο! "

δηλαδή εγώ, ο Νικόμαχος, ο Αιθεροβάμονας και ο kost, κι εσύ επιμένεις οτι δεν το έγραψες ποτέ.

Είσαι ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ

Γιατί ισχυρίζεσαι πως εγώ και ο Νικόμαχος παραποιήσαμε τα γραφόμενά σου, πράγμα που τουλάχιστον δύο μάρτυρες, ο Αιθεροβάμονας και ο kost, βεβαιώνουν πως δεν συνέβη.

Είσαι ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ

Γιατί όλα αυτά τα έκανες σκοπίμως, μεταφέροντας τις ευθύνες για τη συμπεριφορά σου σε άλλους.

Είσαι ΔΟΛΟΠΛΟΚΟΣ

Γιατί για δεύτερη φορά, μετά από την περίπτωση του Αμεινία, θεωρείς πως εγώ, ο Νικόμαχος και ο Αιθεροβάμονας πλέον, είμαστε ένα και το αυτό πρόσωπο, προκειμένου να σου βγεί το παραμύθι.

Είσαι ΜΥΘΟΜΑΝΗΣ

Γιατί θεωρείς, πως στο πρόσωπό σου διώκεται ο χριστιανισμός, και όχι όλες οι παραπάνω συμπεριφορές σου.

Για όλα τα παραπάνω, θεωρώ πως η παρουσία σου εδώ μέσα είναι αντικανονική.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

promitheus90Μέλος
09/03/2013, 17:01:50
Έλα regulus το είπες τώρα τι να κάνουμε; Κάποιον διαολόστειλες. Δεν κατάλαβα ποιον αλλά το έκανες. Μη λες ψέματα, είναι και Ψυχοσάββατο σήμερα!

Και να πω και κάτι τελευταίο πιο σοβαρά. Φίλε μου δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να μείνεις και να μιλήσεις για την αλληγορική διδασκαλία του Ομήρου. Δείχνεις να ξέρεις πράγματα. Αλλά έχεις χάσει το δίκιο σου όχι από τη στιγμή που διαολοστέλνεις αλλά από το ύφος με το οποίο μπήκες στην κουβέντα. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σε ανεχθεί και να δικαιολογήσει επίσης το γεγονός ότι κάποιοι όπως λες σε πήραν από τα μούτρα επειδή είσαι χριστιανός. Μάλλον υποκρίνεσαι τον χριστιανό γτ από ταπεινότητα 0 αλλά τέλος πάντων. Το μάρτυρα έχεις έρθει να παραστήσεις έχοντας πιστέψει ότι έχεις φτάσει τη νόησή σου σε τέτοιο σημείο που αυτό που λες είναι μια Θεϊκή αλήθεια εκ του θεού πορευόμενη. Δεν είναι έτσι όμως. Αν διατηρήσεις αυτή τη νοοτροπία καλό είναι να μη μιλάς εδώ και να μη συγκρούεσαι ούτε να γκρινιάζεις. Κάντο μέσω pms αν έχεις τέτοιο θέμα.

και μια αφιέρωση

http://www.youtube.com/watch?v=5nV9BOoeR1Q

Edited by - promitheus90 on 09/03/2013 17:09:41

09/03/2013, 19:04:36
quote:

Έλα regulus το είπες τώρα τι να κάνουμε; Κάποιον διαολόστειλες. Δεν κατάλαβα ποιον αλλά το έκανες. Μη λες ψέματα, είναι και Ψυχοσάββατο σήμερα!

Ναι νοιάστηκες για το Ψυχοσάββατο! Αν είχα διαολοστείλει κάποιον για ποιο λόγο θα άλλαζα γνώμη και μετά δε θα το παραδεχόμουν ; Το σκέφτηκες αυτό;
quote:

Και να πω και κάτι τελευταίο πιο σοβαρά. Φίλε μου δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να μείνεις και να μιλήσεις για την αλληγορική διδασκαλία του Ομήρου. Δείχνεις να ξέρεις πράγματα. Αλλά έχεις χάσει το δίκιο σου όχι από τη στιγμή που διαολοστέλνεις αλλά από το ύφος με το οποίο μπήκες στην κουβέντα.

Άρα εδώ είναι το πρόβλημα!
Αναγνωρίζεις λοιπόν ότι δίνετε σημασία στο ύφος και όχι στο περιεχόμενο των λόγων μου. ΣΩΣΤΑ! Αυτό δεν είναι ένα θέμα; Αυτό λέγεται ΘΥΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. Όποιος αντιδρά έτσι δε μπορεί να κάνει ανάλυση στον Όμηρο και οτιδήπτοε γενικά πέρα από το να περνά την ώρα του. Θα έπρεπε να χάσω το δίκιο μου όχι από το ύφος μου, αλλά από το περιεχόμενο των λόγων μου. Γιατί το ύφος μου είναι συνάρτηση των όσων συνάντησα κατά το διάλογο. Μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει η βεβαιότητα η τα επιχειρήματα.Να θέλουν μια γενική αβεβαιότητα στα πάντα για να αμφισβητούν τα πάντα. ΟΚ αλλά το πρόβλημα το έχουν αυτοί.
Από κάποια ηλικά καο μετά ο άνθρωποςπρέπει να κατασταλλάζει σ εκάποια θέματα.

quote:

Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σε ανεχθεί και να δικαιολογήσει επίσης το γεγονός ότι κάποιοι όπως λες σε πήραν από τα μούτρα επειδή είσαι χριστιανός. Μάλλον υποκρίνεσαι τον χριστιανό γτ από ταπεινότητα 0 αλλά τέλος πάντων.

Το να είσαι χριστιανός δε σημαίνει ότι είσαι και ταπεινός υποχρεωτικά. Και όπου θίγεται η θρησκεία δε χωράει ταπεινότητα. Τα πεινότητα υπάρχει μόνο όπου υφίσταται κανείς άδικία σε προσωπικά θέματα που αφορούν τον ίδιο και όχι την πίστη του. Αυτό το σημείο το έχετε παρεξηγήσει νομίσω όλοι. Ίσως γιατί δε γνωρίζετε το χριστιανισμό.
quote:

Το μάρτυρα έχεις έρθει να παραστήσεις έχοντας πιστέψει ότι έχεις φτάσει τη νόησή σου σε τέτοιο σημείο που αυτό που λες είναι μια Θεϊκή αλήθεια εκ του θεού πορευόμενη. Δεν είναι έτσι όμως.

Έχεις πολλή φαντασία.

quote:

Αν διατηρήσεις αυτή τη νοοτροπία καλό είναι να μη μιλάς εδώ και να μη συγκρούεσαι ούτε να γκρινιάζεις. Κάντο μέσω pms αν έχεις τέτοιο θέμα.
και μια αφιέρωση

http://www.youtube.com/watch?v=5nV9BOoeR1Q
Edited by - promitheus90 on 09/03/2013 17:09:41

Ποια νοοτροπία να διατηρήσω; Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη νοοτροπία αλλά και να είχα από τη στιγμή που λες στον άλλο ΜΗΝ κάνεις αυτό και είσαι σε φάση συγκρουσης μαζί του τι περιμένεις να κάνει; Να το ακολουθήσει; Δε θα κάνει το αντίθετο; Η αφιέρωσή σου είναι προσβλητική για το Χριστό και μου ζητάς πράγματα;