- Η δολοφονία της Υπατίας - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
AgentMulder
PanosT έγραψες! Τι επιχείρηματα είναι αυτά; Τι απάντηση Θεέ μου! Διαβασμένος και εύστοχος! Είσαι ερευνητής φίλε μου!Τα σέβη μου!
Εγώ είμαι πιο μαλάκας απ'όλους αυτούς μαζί, φίλε μου...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Εγώ είμαι πιο μαλάκας απ'όλους αυτούς μαζί, φίλε μου...
Που και που διαβάζουμε και καμμιά...αλήθεια!!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:Αυτό είναι σοβαρή παρατήρηση;quote:quote:Καθόλου λάθος φίλε μου.
Εάν την σκότωσαν Χριστιανοί, θα ήταν λάθος να κατηγορηθεί ο Χριστιανισμός στο σύνολό του,
Επραξαν σύμφωνα με τις προτροπές ενός εκ των μεγαλυτέρων "αγίων" του.Κι αν ακόμη φονεύση κάποιος κατά το θέλημα του Θεού, ο φόνος αυτός είναι από κάθε φιλανθρωπία καλύτερος, ενώ αν κάποιος από λύπη δείξει ευσπλαχνία και φιλανθρωπία, παρά το θέλημα του Θεού, θα μπορούσε η φειδώ αυτή να αποβή πιο μιαρή από οιοδήποτε φόνο»! Κατά Ιουδαίων, Λόγος Δ΄σελ. 195, Adversus Judaeos 48.873.18-
"Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος
Και για να σε προλάβω, δεν αυθαιρετεί εις βάρος του χριστιανισμού.
Ιδού η θέση του κυρίου τους: « ...;τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ' αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς έμπροσθέν μου» (Λουκάς (ΙΘ΄ 27).
ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΑ!!!
Γι'αυτό το λόγο, νωρίς για ύπνο Χρυσαυγιτάκια και μην ακούσω τσιμουδιά γιατί...
Παλιά, όταν ήμουν πιτσιρικάς, οι μεγαλύτεροι μας έλεγαν, όταν βλέπαμε παπά να πιάνουμε τ' ...
Αν δεν θέλεις να σε αντιμετωπίζω με τον ίδιο τρόπο, μην γράφεις μαλακίες.
Δεν κάνουμε γαργάρες ότι δεν μας βολεύει...

Edited by - Αίολος on 05/10/2012 11:38:44
quote:Πολύ σωστά! Με αυτό το σκεπτικό στα σκουπίδια Ηρόδοτος, Ομηρος, Παπαρρηγόπουλος, ακόμα η Καινή ΚΑΙ η παλαιά Διαθήκη σας βρε όργιο!
ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΙΟΛΕ.
Τις πρωτογενείς που όμως τυγχάνει να είναι ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ του γεγονότος. (Κοίτα και το Υ.Γ μου για να καταλάβεις τι σε βρήκε και γιατί έγινες εντελώς ρόμπα μαμώ τα ελληνικά μου μέσα...χεχεχεχε)Άρα Σωτηράκη πέτα έξω το συμπαθή Μαλάλα καθώς είναι κατά έναν αιώνα μεταγενέστερος.
Οταν μιλάμε για πρωτογενείς πηγές, εννοούμε τις πλησιέστερες στην υπό έρευνα εποχή και όχι αποκλειστικά σύγχρονες της ιδίας περιόδου.
Υπάρχει ένα κενό όμως.
Δεν μας είπες τι υποστηρίζεις με την πηγή σου.
Οτι η Υπατία πέθανε από βαθειά γεράματα ή από κάτι άλλο;
Δεν είναι δυνατόν να γίνει σοβαρή συζήτηση όταν μας λες "μαντέψτε τι θέλω να πω".
Να μάθεις να ξεκαθαρίζεις πρώτα την δική σου θέση και μετά να ρωτάς τους άλλους.

Edited by - Αίολος on 05/10/2012 11:59:09
Πιστεύω ότι όλα αυτά εξυπηρετούν συμφέροντα. Αυτό που δεν μου φαίνεται έντιμο από πλευράς νεο-παγανιστών είναι ότι κατηγορούν τον Χριστιανισμό για παγκοσμιοποίηση, ενώ είναι φιλικοί προς την παγκοσμιοποίηση της μασωνίας-θεοσοφίας-ανθρωποσοφίας. Η οποία μάλιστα παρατήρησα ότι εκθειάζει σε διάφορα άρθρα τον ΟΗΕ! με τις 1000 ΝΑΤΟικές βάσεις, ενώ επίσης αναμένει τον Νέο Διδάσκαλο της Ανθρωπότητας. Η ειρήνη και η συναδέλφωση είναι σίγουρη
Γι'αυτό πιστεύω πως το "ΝΕΟ-παγανισμός" είναι ένας σωστός τίτλος, διότι διαφέρει ριζικά από τον αυθεντικό παγανισμό. Από την άλλη, πιστεύω ότι τα ιερατεία του Καθολικισμού και της Ορθοδοξίας διέπραξαν άσχημα πράγματα και βλέπω ότι θα επιτευχθεί η βίαιη καταστροφή τους από τους πρώην "εραστές" τους.
Μου αρέσει να διαβάζω για την θεοσοφία και για οτιδήποτε θρησκευτικό, αλλά δεν υποστηρίζω κανένα ιερατείο - ούτε εκείνο της Ορθοδοξίας ούτε εκείνο το τάχα μη υπαρκτό, μη δογματικό ιερατείο της Θεοσοφίας.
Περιορίζομαι στην μελέτη των κειμένων.
Γι'αυτό δεν ήθελα να πω ότι την Υπατία δεν την σκότωσαν χριστιανοί. Ήθελα να πω - Προσέξτε μη γίνετε υποχείριο κανενός πονηρού, ασχοληθείτε με την θρησκεία και την αναζήτηση της αλήθειας αλλά προτείνω να μην μπλέκετε με καμμιά θρησκευτική οργάνωση - είναι όλες μολυσμένες, δεν διαφέρουν καθόλου εταιρείες τροφίμων ή ποτών, οι οποίες παίζουν σκληρό ανταγωνιστικό μάρκετινγκ. Είναι ένα παιχνίδι εξουσίας που ατιμάζει την θρησκεία και τον Θεό.
Εξακολουθείς να την χρησιμοποιείς για κάποιον ανεξήγητο σ' εμάς λόγο.
Ισως για λόγους προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.
Ισως για λόγους ασχετοσύνης. Ελπίζω να μην μας αφήσεις με την απορία.
Επίσης δεν σχολίασες την απευθυνόμενη σ' εσένα ανάρτησή μου.
Γιατί; Ασέβεια στον συνομιλητή σου που δεν σου έδωσε κανένα δικαίωμα για κάτι τέτοιο;
Δικαίωμά σου βέβαια, αλλά κι εγώ έχω όλο το δικαίωμα να σε σχολιάζω όπως συμπεριφέρεσαι.

quote:
Φίλε μου σε ρώτησα τί είναι "παγανισμός" διότι δεν είναι ελληνική λέξη και δεν την καταλαβαίνει κανένας και σε παρακάλεσα ευγενικά να μας την εξηγήσης.
Σύμφωνα με την Wiki (Wicca? αστειεύομαι!):
Ετυμολογία
παγανισμός < από το γαλλικό paganisme, που προέρχεται από την λατινική λέξη paganus που σημαίνει άνθρωπος της υπαίθρου, αγρότης.
Στην αρχαία Ρώμη, χρησιμοποιούσαν αυτήν την λέξη για όσους ζούσαν έξω από την Ρώμη, στην επαρχία και αργότερα, όταν άρχισε να ανθίζει ο Χριστιανισμός, την χρησιμοποιούσαν για αυτούς που εξακολουθούσαν να πιστεύουν στους αρχαίους θεούς.
Ουσιαστικό
παγανισμός αρσενικό
η ειδωλολατρία, που συνδέεται με τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, όταν η πίστη στις προχριστιανικές θρησκείες είχε περιοριστεί στους αγροτικούς πληθυσμούς.
Συγγενικές λέξεις
παγανός
παγανιστικός
παγανιστής
Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι
Πηγή: http://el.wiktionary.org/wiki/παγανισμός
Edited by - AgentMulder on 05/10/2012 12:20:24
quote:
Φίλε μου σε ρώτησα τί είναι "παγανισμός" διότι δεν είναι ελληνική λέξη και δεν την καταλαβαίνει κανένας και σε παρακάλεσα ευγενικά να μας την εξηγήσης.
Εξακολουθείς να την χρησιμοποιείς για κάποιον ανεξήγητο σ' εμάς λόγο.
Ισως για λόγους προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.
Ισως για λόγους ασχετοσύνης. Ελπίζω να μην μας αφήσεις με την απορία.
Επίσης δεν σχολίασες την απευθυνόμενη σ' εσένα ανάρτησή μου.Γιατί; Ασέβεια στον συνομιλητή σου που δεν σου έδωσε κανένα δικαίωμα για κάτι τέτοιο;
Δικαίωμά σου βέβαια, αλλά κι εγώ έχω όλο το δικαίωμα να σε σχολιάζω όπως συμπεριφέρεσαι.
Τελικά είσαι τρελάρας
Πλάκα μου κάνεις(αυτό πιστεύω) ή μιλάς σοβαρά; Σε πρόσβαλα, προπαγάνδα, ασχετοσύνη... Τί λες καλέ; Ηρέμησε - συζητάμε!
Παγανισμός. Νομίζω ότι είναι ελληνική λέξη(άποψή μου) που αργότερα πήραν οι λατίνοι. Πιστεύω έχει σχέση με την πηγή, και γενικά με τη ζωή στις πηγές, στα δάση με τις νύμφες. Μεταφορικά είναι σαν να λέμε ζω δίπλα στην πηγή της "αλήθειας". Ζω σε μια χαμένη "Εδέμ", σε μια πρωτόγονη κατάσταση αρχικής γνώσης, στην αγνότητα της φύσης.
Εντάξει, για πες και εσύ τι πιστεύεις είναι ο παγανισμός και ποια λέξη θα ήταν καλύτερη
Πρώτα απ' όλα, δεν ήταν ειδωλολάτρες οι Ελληνες.
Είναι παραπληροφόρηση και προπαγάνδα.
Ειδωλολάτρες είναι εκείνοι που προσυκούν τα "θαυματουργά" είδωλα.
quote:Ναι, αλλά η αντίστοιχη ελληνική λέξη είναι "φυσιολάτρης".
παγανισμός < από το γαλλικό paganisme, που προέρχεται από την λατινική λέξη paganus που σημαίνει άνθρωπος της υπαίθρου, αγρότης.
Επομένως αντί να λέμε "παγανιστές", σωστό είναι να λέμε "φυσιολάτρες", διότι οι πρόγονοί "μας" την φύση λάτρευαν μέσω της θρησκείας των.
Δεν χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο βέβαια, διότι σ' ένας φυσιολάτρη δεν προσάπτεται σατανισμός.
Χρησιμοποιήται καθαρά για λόγους προπαγάνδας και δυσφήμισης.
Χρίστος Ελ τώρα το είδα και σου απάντησα μέσω του AgentMulder

Edited by - Αίολος on 05/10/2012 12:29:10
quote:Ετσι μου απάντησες όμως...
Τελικά είσαι τρελάραςΠλάκα μου κάνεις(αυτό πιστεύω) ή μιλάς σοβαρά; Σε πρόσβαλα, προπαγάνδα, ασχετοσύνη... Τί λες καλέ; Ηρέμησε - συζητάμε!