- Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ.. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Όλα τα ψηλά βουνά, σε όλους τους λαούς και τις αρχαίες παραδόσεις, θεωρούνταν ιερά και είχαν μια έντονα αναζωογονητική και θεραπευτική επίδραση στον άνθρωπο. Όταν ο άνθρωπος επισκεπτόταν ή ανέβαινε σε αυτά τα πανύψηλα βουνά έχει αναφερθεί από πολλούς ιστορικούς, φιλόσοφους, επιστήμονες και κάθε είδους επίδοξους ερευνητές, ότι βίωνε μια αίσθηση διαύγειας, συνειδητότητας, διαφορετικής αντίληψης -ειδικά του χρόνου-
και παράξενων φαινομένων.
Κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά για τον Όλυμπο: φήμες, μύθοι, λαΪκες παραδόσεις, δοξασίες και αναφορές σχετικές με κρυμμένα, μυστικά υπερόπλα, με περίεργες εμφανίσεις, με ανεξήγητες λάμψεις στην περιοχή και ασυνήθιστα φωτεινά φαινόμενα; με διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες, που επικρατούν εκεί πέρα και το κάνουν ένα πραγματικά ιδιαίτερο μέρος, έναν τόπο δύναμης πέρα από την υλική, καθημερινή πραγματικότητα και τα κοινά μέτρα.
Το δυστύχημα είναι ότι δεν υπάρχουν σαφείς έρευνες καταγεγραμμένες που να αποκαλύπτουν αλήθειες έχοντας ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα.
Μάλιστα για να γίνουν πραγματικές ανακαλύψεις στο βουνό, θα χρειαζόταν ένα ολοκληρωμένο επιτελείο επιστημόνων και ερευνητών κάθε είδους, κατηγορίας και κάθε ειδικότητας, μια συνδυασμένη επιστάμενη έρευνα και φυσικά ένας πλουσιοπάροχος εξοπλισμός μηχανημάτων προηγμένης τεχνολογίας.
Τότε μόνον, ίσως αντικρίζαμε, μία πιο καθαρή εικόνα, ξεσκεπάζοντας έως ένα ικανοποιητικό βαθμό το πέπλο μυστηρίου, που καλύπτει αυτό το πανάρχαιο βουνό, που ήταν η πρώτη γη που αναδύθηκε, σύμφωνα με μερικούς αρχαίους ιστορικούς, από τη θάλασσα.
Δεν γνωρίζω να έχει γίνει μια τόσο επιστάμενη έρευνα και πιστεύω ότι ένας εναλλακτικός τρόπος-αρκετά υπολήψιμος- προσέγγισης της αλήθειας είναι ο διάλογος και η κοινοποίηση βιωμάτων και εμπειριών και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ ανθρώπων από οποιοδήποτε κοινωνικό ή ατομικό γίγνεσθαι.
Μια πρόσφατη επίσκεψη στον Όλυμπο ήταν το έναυσμα για να ανοίξουμε το θέμα ως anases θέλοντας να μάθουμε και την δική σας άποψη ή εμπειρία και ίσως να ανταλλάξουμε υλικό και πληροφορίες.
Ας το ερευνήσουμε μαζί, φίλοι μου.
Οσο αφορα τον Ολυμπο, θα μπορουσες να δεις οτι υπαρχει θεμα που εχουν γραφτει για ολα τα βουνα της Ελλαδας... θα σε συνιστουσα να δεις εκει τι εχει υποθει...
Και ενα λαθακι... ο Ολυμπος δεν αναδυθηκε απο την θαλασσα... σχηματιστηκε, οταν αρχισε να ψυχεται η Γη ολοκληρη... αυτο φαινεται απο το υλικο του... ετσι για ενημερωση ![]()

η πληροφορία ότι ήταν η πρώτη γη που αναδύθηκε από τη θάλασσα
quote:
Κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά για τον Όλυμπο: φήμες, μύθοι, λαΪκες παραδόσεις, δοξασίες και αναφορές σχετικές με κρυμμένα, μυστικά υπερόπλα, με περίεργες εμφανίσεις, με ανεξήγητες λάμψεις στην περιοχή και ασυνήθιστα φωτεινά φαινόμενα;
όπως το έιπες....ΜΥΘΟΙ !! ΜΥΘΟΙ και πάλι ΜΥΘΟΙ !!!
quote:
με διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες, που επικρατούν εκεί πέρα και το κάνουν ένα πραγματικά ιδιαίτερο μέρος, έναν τόπο δύναμης πέρα από την υλική, καθημερινή πραγματικότητα και τα κοινά μέτρα.
Μα είμαστε σοβαροί τώρα....τί σχέση έχουν του 1000 μέτρα που είναι τα Προιόνια με τα 2750 που είναι το οροπέδιο των Μουσών... Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΝΟ...ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΒΟΥΝΟ ΨΗΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΔΕΙΣ.... ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΒΟΥΝΑ;
quote:
Το δυστύχημα είναι ότι δεν υπάρχουν σαφείς έρευνες καταγεγραμμένες που να αποκαλύπτουν αλήθειες έχοντας ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα.
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΤΟ ΛΕΜΕ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΑΦΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ....ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΦΗΣ ΜΟΛΙΣ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥΛΙ Η ΚΑΠΟΙΟ UFO ΚΑΡΦΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ;
ΑΛΗΘΕΙΕΣ;;; ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ
quote:Μάλιστα για να γίνουν πραγματικές ανακαλύψεις στο βουνό, θα χρειαζόταν ένα ολοκληρωμένο επιτελείο επιστημόνων και ερευνητών κάθε είδους, κατηγορίας και κάθε ειδικότητας, μια συνδυασμένη επιστάμενη έρευνα και φυσικά ένας πλουσιοπάροχος εξοπλισμός μηχανημάτων προηγμένης τεχνολογίας.
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η Α-ΤΕΑΜ....ΤΟ ΜΙΤ...Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ..ΤΟ ΕΜΠ...ΚΛΠ ΚΛΠ
quote:
Τότε μόνον, ίσως αντικρίζαμε, μία πιο καθαρή εικόνα, ξεσκεπάζοντας έως ένα ικανοποιητικό βαθμό το πέπλο μυστηρίου, που καλύπτει αυτό το πανάρχαιο βουνό, που ήταν η πρώτη γη που αναδύθηκε, σύμφωνα με μερικούς αρχαίους ιστορικούς, από τη θάλασσα.
ΑΛΗΘΕΙΑ...ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΠΛΟ ;;; ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ...;;;
quote:
και πιστεύω ότι ένας εναλλακτικός τρόπος-αρκετά υπολήψιμος- προσέγγισης της αλήθειας είναι ο διάλογος και η κοινοποίηση βιωμάτων και εμπειριών και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ ανθρώπων από οποιοδήποτε κοινωνικό ή ατομικό γίγνεσθαι.
ΝΑΙ ΠΕΤΥΧΕΣ ΚΕΝΤΡΟ...ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΒΙΩΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ...Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΒΟΣΚΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΚΤΙΝΙΣΤΙΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΙΑ ΣΤΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ...
quote:
Μια πρόσφατη επίσκεψη στον Όλυμπο ήταν το έναυσμα για να ανοίξουμε το θέμα ως anases θέλοντας να μάθουμε και την δική σας άποψη ή εμπειρία και ίσως να ανταλλάξουμε υλικό και πληροφορίες.
Ας το ερευνήσουμε μαζί, φίλοι μου.
ΑΣ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ....![]()

Ο άσπρος σίφουνας....
----------------------------------
ΓΙΑ "ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ" ΛΟΓΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΟΚ....
Και οχι δεν βρηκαν ουτε τον Δια ουτε διαστημοπλοια!

Λάθος: έχει πατηθεί χιλιάδες φορές...
Εκατοντάδες μπορεί να τον επισκεφθούν σε ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΕΡΑ!!!
Όσο για την άποψη του ΑΖΑΧ_ΧΑΖΑ να το ενημερώσω πως δεν ξέρει τι του γίνεται αφού ο Όλυμπος αποτέλεσε και αποτελεί εργαστήριο για έκατοντάδες επιστήμονες (γεώλόγους, μετεωρολόγους, γεωπόνους, ζωολόγους, αστρονόμους κτλ κτλ). Να πληροφορήσω λοιπόν τον άσχετο ότι στην κορφή Άγιος Αντώνιος υπάρχει ένας (δυστυχώς εγκατελειμένος) μετεωρολογικός σταθμός του αριστοτέλειου πανεπιστημίου. Προσωπικά έχω ένα καλό φίλο εκεί πάνω, που μεταξύ άλλων ετοιμάζει εκεί πάνω και τη διδακτορική του διατριβή με θέμα τους παγετώνες του Ολύμπου. Μικρό λιθαράκι προσθέτουν κι άλλοι ψάχνοντας για σπηλιές και βάραθρα http://www.foscaving.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=16 .
Για όποιον ενδιαφέρεται σοβαρά υπάρχει και καταπληκτική βιβλιογραφία...
Φυσιικά αν προτιμάτε τα κοσμοδρόμια... αυτυχήσατε.
Α, και κάτι τελευταίο:
quote:
Η ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥΑπό τα σχετικά νεώτερα βουνά μας, αφού η ηλικία των κυρίως πετρωμάτων του υπολογίζεται Ότι δεν ξεπερνά τα 200.000.000 χρόνια, ο 'Ολυμπος είναι ένας σχετικά μικρός σε έκταση και σχεδόν στρογγυλός ορεινός όγκος. Πριν 200.000.000 χρόνια περίπου το μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας -και της Μεσογείου- βρισκόταν στον πυθμένα μιας ρηχής θάλασσας, άπου αποτέθηκαν τα κύρια υλικά, από τα οποία αργότερα σχηματίσθηκαν τα σημερινά πετρώματα. Τα διάφορα γεωλογικά γεγονότα που ακολούθησαν, προκάλεσαν την ανάδυση όλης της περιοχής και τον βυθό της Θάλασσας.
Από εδώ http://www.musesnet.gr/paralsc/PARUSIA%20OLYMP.htm
Φιλικά, αν κι έχω αρχίσει να κουράζομαι διαβάζοντας τις ίδιες και τις ίδιες ιστορίες...
Δημήτρης

quote:
Και ενα λαθακι... ο Ολυμπος δεν αναδυθηκε απο την θαλασσα... σχηματιστηκε, οταν αρχισε να ψυχεται η Γη ολοκληρη... αυτο φαινεται απο το υλικο του... ετσι για ενημερωση
Αφήνω το ότι δεν αναδύθηκε από την θάλασσα. Πιάνω το "ψύχθηκε". Ο Όλυμπος είναι ΑΣΒΕΣΤΟΛΙΘΙΚΟ βουνό αγαπητέ...
Ξέρεις τι είναι ο ασβεστόλιθος ε;
Σκελετοί θαλάσσιων ζώων!!! Ζούμε πάνω σε σκελετούς, μέσα σε σκελετούς και από σκελετούς...
ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ!!!
Δημήτρης

quote:
Τωρα για υπερφυσικα φαινομενα θα σε απογοητευσω αλλα δεν υφιστανται.Εχω ανεβει αρκετες φορες εχω μεινει και ενα χρονικο διαστημα φιλοι μου πηγαινουν ποτε δεν εγινε κατι.
ΣΟΒΑΡΑ ... ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΕΕΕ;;;;;

Ο άσπρος σίφουνας....
----------------------------------
ΓΙΑ "ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ" ΛΟΓΟΥΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΟΚ....
Μπράβο!!!
Θαύματα κάνει αυτό το photoshop!!!

Kαι οποιος πραγματικα ενδιαφερεται για το τι ειναι Ολυμπος καλα θα κανει να ριξει μια ματια στις σελιδες που μας παραπεμπει ο dim.kar στην αρχη της κουβεντας.
Ακομα με ενδιαφερει και η οποια εμπειρια ή περεταιρω γνωση στο θεμα του ιερου βουνου.
Θα ηθελα πολυ να ακουσω και προσωπικες μαρτυριες οποιων μελων του forum εχουν επισκεφτει τον Ολυμπο.Τι ανακαλυψεις κανατε?Τι συναισθηματα και σκεψεις βιωσατε εκει πανω?
Επισης οποιοσδηποτε γνωριζει στοιχεια που επιβεβαιωνουν την ιδιαιτεροτητα του βουνου.Πως οδηγηθηκαν οι αρχαιοι να το θεωρησουν κατοικια των θεων?
Δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου αλλα οταν ημουν στον Ολυμπο ενιωσα διαφορετικα απο οπουδηποτε αλλου,εκτος τοπου και χρονου,μια αισθηση αχρονικοτητας.
Επισης μου φανηκε οτι η φυση ειχε αλλη "προσωπικοτητα" εκει περα,αλλη πνευματικοτητα,καθαροτητα και ενεργεια.
Βιωσα σκεψεις και συναισθηματα γαληνης,διαυγειας και μια αισθηση βασιλικης υπεροχης,θεϊκης ανωτεροτητας΄οπως οταν καποιος κοιταζει απο ψηλα αμετοχος, περα απο τα κοινα και τα ανθρωπινα:βλεποντας τη ζωη πολυ πιο αναλαφρα παιδικα και ελευθερα.
Δεν το κρυβω οτι υπηρχαν στιγμες που η μαγεια της φυσης εκει με συνεπηρε τοσο πολυ ωστε ενιωσα πολυ εντονα τη ζωη αυτης της φυσικης ομορφιας.
Η πεζη ανθρωπινη λογικη δεν ειχε καμια θεση εκει περα.
Μου εκανε εντυπωση το ομορφο βουητο που ακουγοταν τη νυχτα,λες και το βουνο με τα πανυψηλα δεντρα μιλουσαν την δικη τους γλωσσα.Τι υπεροχη αισθηση δυναμης να νικανε τον ανεμο που ουδεποτε μπορεσε να εισχωρισει σε συγκεκριμενα σημεια του βουνου.
Τι ιερη προστασια?
Ποσες φορες δεν μας προστατεψε και εσωσε την ζωη μας το βουνο με τους προγονικους θεους μας-σε περιοδους πολεμου πολλοι βρηκαν καταφυγιο εκει περα. Και ποσοι αλλοι δεν βρηκαν φυσικο καταφυγιο απο δυσκολες κλιματολογικες συνθηκες!
Σπουδαιοτεροι συνγραφεις που αναφερουν τον Ολυμπο
σαν κατοικια των θεων ειναι
ο Ομηρος,ο Ησιοδος,ο Πινδαρος,ο Αισχυλος,ο Σοφοκλης,ο Πλατωνας και ο Δημοσθενης.
Θα ειμαι stand by...
quote:
Φιλικά, αν κι έχω αρχίσει να κουράζομαι διαβάζοντας τις ίδιες και τις ίδιες ιστορίες..
Και εγω.Και παρατηρω οτι παλι αρχισαν οι ιδιες ελληνοκεντρικες ιστοριες εθνικιστικου μυστικισμου στο esoterica.gr
Να περηφανευεσαι για κατι που οντως εκανε η πατριδα σου ειναι δικαιωμα σου.
Να περηφανευεσαι για κατι που νομιζεις οτι εκανε,βασισμενος σε συμπερασματα δικα σου απο βαρεια προκατειλημενη ερμηνεια μυθολογικων κειμενων και ανεκδοτων ιστοριων,μαρτυριων,βιωματικων εμπειριων και αλλων αναξιοπιστων πηγων πληροφοριων που δεν υποβληθησαν στην απαραιτητητη επιστημονικη διερευνηση ειναι ΟΝΕΙΔΟΣ.
Παλι διαβαζα στο forum του esoterica καποιον που παραληρουσε Ελληνοκεντρικα:η Ελλαδα ειναι ο μοναδικος Φαρος του πολιτισμου,ολα περιστρεφονται γυρω απο αυτην,ολη η επιστημη ειναι Ελληνικη,επιστημη χωρις Ελληνικη ορολογια δεν ειναι επιστημη (η επιστημη δεν ειναι επιστημη εαν ΔΕΝ χρησιμοποιει την επιστημονικη μεθοδολογια,οχι αν δεν χρησιμοποιει Ελληνικη ορολογια αγαπητε) κτλ.
Σας υπενθυμιζω οτι ολοι οι λαοι,συνεισφεραν ή/και συνεισφερουν στον παγκοσμιο πολιτισμο.
Πχ. μπορει η επιστημη να ξεκινησε απο την Αρχαια Ελλαδα αλλα η επιστημονικη μεθοδος τελειοποιηθηκε απο αλλους δυτικους κυριως επιστημονες ΜΗ Ελληνες.Τεραστιο πληθος επιστημονικων επιτευγματων οφειλεται σε ΜΗ Ελληνες.Η απαξιωση της προσπαθειας τους και της συνεισφορας τους φανερωνει ενα βαθυτατο συμπλεγμα κατωτεροτητας.Η αν δεν τιθεται θεμα απαξιωσης αλλα απλα αγνοιας των προσπαθειων τους,αποκαλυπτει μια βαθυτατη αμορφωσια.
Επειδη φυσικα η ψευδοεπιστημη ΔΕΝ προοδευει θα ακουμε τις ιδιες ιστοριες ξανα και ξανα.Δεν πα να εχουν οργωσει τον Ολυμπο χιλιαδες ορειβατικες αποστολες,δεν πα να υπαρχουν επιστημονικες αποστολες εκει πανω,οσο η ΑΓΝΟΙΑ,Η ΑΜΟΡΦΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ επικρατουν σε συγκεκριμενα κεφαλια,παντα θα πετιεται σε αυτο το forum και ενας που θα μιλαει με ελπιδα για Θεους-εξωγηινους,για διαστημοπλοια,για κοσμοδρομια,για Ιχωρ στο Ελληνικο αιμα,ανωτεροτητες Ελληνικης φυλης, (τελικα πως οριζεται αυτη η ρημαδα η Ελληνικη φυλη?Με βαση ποια γενετικα κριτηρια κρινεται το Ελληνικο ομαιμον???),την περιστροφη των παντων γυρω απο την Ελλαδα (που υπαρχει μονο στην φαντασια τους) κτλ κτλ

Edited by - medtech on 10/01/2007 22:59:47
quote:
Δεν πα να εχουν οργωσει τον Ολυμπο χιλιαδες ορειβατικες αποστολες,
Πόσο πίσω είσαι αγαπητή... Ποιες ορειβατικές αποστολές και κουραφέξαλα, [url=http://www.olympus-marathon.com/index.php?newlang=greek]εδώ[/url] δες τι γίνεται...
Προφανώς τα έχουν μιλημένα με τα UFOς...
Δημήτρης

τον αύγουστο
συνήθως κατασκηνώνω στο οροπέδιο των μουσών αλλά άλλες φορές
μένω στο ζολώτα και πάω "καρφί" την άλλη μέρα μέχρι πάνω
και κατεβαίνω την ίδια μέρα
στο οροπέδιο είναι και γαμώ γενικώς,πολλά μπορείς να σκεφτείς
εκεί,με το μυαλό άδειο από σκέψεις
αλλά ufo ή κάτι άλλο περίεργο δεν έχω δει ποτέ,εκτός από το ιπτάμενο όχημα
που τυχαία φωτογράφισα τον νοέμβριο
(μέλη του esoterica.gr την έχουν δει τη φωτό)
αυτά
you are barking in the wrong tree..
ΔΙΑΒΑΣΕ σε παρακαλω στο Θρησκεια & Μυθοι το θεμα "ελληνες αρχη του πολιτισμου?αρχη του πνευματος και της επιστημης?"
Μηπως μπερδεψες την φυσιολατρεια με τον ελληνοκεντρισμο γιατι η φιλοσοφικη μου θεωρηση του κοσμου καθε αλλο παρα ελληνοκετρικη ειναι.
φυσικα ομως θα θαυμασω και θα γνωρισω οσο γινεται καλυτερα τον τοπο που ζω και τον πολιτισμο του οπως θα ηθελα να γνωριζω ολους τους πολιτισμους του κοσμου.Ποσο μαλον τους τοπους.
Επισης απο θεμα αισθητικης μ'άρεσει ο αρχαιος Ελληνικος πολιτισμος και εχει αγγιξει τις ευαισθητες χορδες μου.
αγνοών
Τι φωτογραφια αναφερεις?Που μπορω να την δω?
Ευχαριστω πολυ και οσοι καλοι προσελθετε...
Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)
Medtech και Απέριττε σας έχω στείλει κάποιο μήνυμα στα mail που έχετε δηλώσει στο profile σας.
Νάστε καλά!!!
Δημήτρης