- Απόδοση της "αγ. γραφής" στα σύγχρονα Ελληνικά. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
trexagireve
Αφού κατάλαβες, φίλε μου sesostris, τι είναι, η μετάφραση,
άρα συμφωνούμε, ότι καλά είναι να διαβάζουμε, το πρωτότυπο, να
καταλαβαίνουμε μόνοι μας,τουλάχιστον τα ελληνικά,απο τις εξηγήσεις...
Όσο για παρερμήνειες,όσο κι αν είχε λόγο που το έκανε ο οποισδήποτε Τρεμπέλας,βγάζει άλλα συμπεράσματα και άρα, διστρεβλώνει την αλήθεια του κειμένου και φυσικά,είναι λάθος....
Halle halle halleluuuuujah !
*
Κι άλλον εξέπληξες!!!
Τι έπαθες βρε, ξαφνικά.... ξελαμπικάρησες;;;![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
ανόητοι οι χριστιανοί, που δεν βλέπουν, όσα βλέπεις εσύ;Και τα βλέπουν και τα τύπτουν, αλλά, υπάρχουν και χειρότερα,υπάρχουν και σκοπιμότητες, προσωπικές, ή συμφερόντων,που αλλοιώνουν την αλήθεια....
Αλλά, έχεις σκεφτεί καθόλου,ότι η αλήθεια έχει δική της υπόσταση και δεν την καθορίζουν εγώ εσύ, ή όποιος άλλος;
Εκεί,ειμαστε όλοι ξένοι,δεν την κατέχουμε...
Πως την καθορίζουμε;
Αν και πάντα υπάρχει το γιγνώσκεις τι αναγιγνώσκεις;....
quote:
Ελπίζω, κάποτε να καταλάβετε, το καλάμι που ανεβήκατε,μερικοί εξ υμών, με το μπαρδόν, Γιάπετ μου, μπας και γνωρίσετε λίγο κόσμο...Καλά ρε φίλε, πιστεύεις,ειναι τόσο
ανόητοι οι χριστιανοί, που δεν βλέπουν, όσα βλέπεις εσύ;
Το "καλάμι" για το οποίο λες, το έχουν καβαλήσει όσοι ισχυρίζονται, απ' τη μια ότι δεν εξηγείται ο θεός και οι προθέσεις του κι απ' την άλλη μας λένε, τι ακριβώς ζητάει από τον άνθρωπο.
Και εσύ, μέχρι τώρα, είσαι απ' τους πιο αντιπροσωπευτικούς του είδους.
quote:
Και τα βλέπουν και τα τύπτουν, αλλά, υπάρχουν και χειρότερα,υπάρχουν και σκοπιμότητες, προσωπικές, ή συμφερόντων,που αλλοιώνουν την αλήθεια....
Αυτό συμβαίνει σε επίπεδο ιερατείου και δεν είμαι σίγουρος ότι θα το έλεγες αν ήσουν "με το νέο"...
quote:
Αλλά, έχεις σκεφτεί καθόλου,ότι η αλήθεια έχει δική της υπόσταση και δεν την καθορίζουν εγώ εσύ, ή όποιος άλλος;
Η αλήθεια είναι μια σταθερά, δεν αλλάζει.
Το μόνο που κάνουν οι άνθρωποι, είναι να την αγνοούν χωρίς να το παραδέχονται, να την παραποιούν συνειδητά ή ασυνείδητα, να μην ενδιαφέρονται γι' αυτήν,να νομίζουν ότι την γνωρίζουν και να την ψάχνουν, βασιζόμενοι στα μέσα που διαθέτει ο καθένας, προς κάθε κατεύθυνση.
quote:
Αν και πάντα υπάρχει το γιγνώσκεις τι αναγιγνώσκεις;....
Ακριβώς....
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
http://www.mindfloga.blogspot.com/
Κατάλαβες τι έγραψα, και μου φτάνει...Ειδικά,περί καλαμιού,το ξέρεις και εσύ....Δεν είναι νέο....
Όσον αφορά τις ...βεντέντες, και αντιπροσωπευτικά δειγματα, πισεύω, ότι διαβάζοντας εδώ κανείς,τις θέσεις και ιδέες μερικών, τουλάχιστον ψυχαγωγείται...
Τις τελευταίες μέρες, ήμουνα με πασατέμπο και σας απολάμβανα....
Δεν βγάζετε νόημα με τιποτα...Μονο το ποιός είναι ο καλύτερος, παίζεται...Δεν το βαρεθήκατε το ίδιο παιχνίδι τόσα χρόνια;
soul
Τόσο βαρετά, πια;..
quote:
Μετά απο αυτή την εκ βάθους καρδίας,προσωπική εξομολόγηση,του Εαρινού, πιστεύω, ότι έχουμε κλείσει ως θέμα...
Τόσο βαρετά, πια;..
Γειά σου φίλε , τι κάνεις...καλός ο πασατέμπος...μάλλον εεεεε???
soul
Εκτός απο παιδικές συγκρίσεις,τίποτες άλλο...
Κανένας καλός;...