ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Απορία προς αλλόθρησκους - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Απορία προς αλλόθρησκους - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

MANAG30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
katiaΜέλος
31/01/2004, 09:40:12
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΕΝΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΙΕΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ.ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ.ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΜΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΘΕΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΤΑΝ ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗΣΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΚΑΠΟΥ.ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΠΩΣ ΟΜΩΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ.ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ.ΛΟΙΠΟΝ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΛΙΜΟΥΖΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΜΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΑΤΡΕΒΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.

MANAGΜέλος
31/01/2004, 09:54:34
Αν έχεις διαβάσει Α. Γραφή, όπως λες, θα διάβασες και ότι περιέχονται σε Αυτήν δυσνόητα τινά. Κάποιος πρέπει να σε βοήθησε να τα καταλάβεις (όπως ο Χριστός τους Αποστόλους). Ποιος ήταν?
Όσο για τις υλικές προσφορές μας στο Θεό, θα σου πω ότι αυτές εκφράζουν τα συναισθήματά μας για Αυτόν. Και θα σου θυμήσω το "χλιδάτο" ναό του Σολομώντα που τόσο πολύ σεβάστηκε ο Χριστός.
Συμφωνώ ότι κάποιοι το παρατραβάνε. Ας δεχτούμε, όμως, ότι χρειάζονται κι αυτά ως ένα βαθμό. Γιατί πώς θα πούμε ότι αγαπάμε το Θεό που δεν βλέπουμε, όταν δεν αγαπάμε το συνάνθρωπό μας που είναι δίπλα μας?

31/01/2004, 09:58:35
MANAG,

ΔΙΑΒΑΣΕ (μιάς και δέν διαβάζεις Αγγλικά όπως είπες):

http://www.esoterica.gr/articles/contributions/religion/histchr/histchr1.htm

http://www.esoterica.gr/articles/religion/osiris_christ/osiris_christ.htm

http://www.esoterica.gr/articles/religion/pagchr/pagchr.htm

Αϊντε να δείτε και καμία ΑΛΗΘΕΙΑ.....

MANAGΜέλος
31/01/2004, 10:16:46
Επειδή το έγραψες κι αλλού θα σου το αντιγράψω εδώ και θα σου πω ότι αυτά που μου έδειξες τάχω ξαναδιαβάσει
Στην Αφρική κάποια φυλή διδάχτηκε το Χριστό. Όταν, λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι καινωνούσαν έκαναν κύκλους χορεύοντας από τη χαρά τους και για να ευχαριστήσουν το Χριστό (όπως εμείς γονατίζουμε για παράδειγμα). Κανείς δεν τους κατηγόρησε για αυτό
Ο καθένας, λοιπόν, εκφράζει την πίστη του με διαφορετικό τρόπο. Και ήταν σίγουρο ότι σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται ένα "πάντρεμα πολιτισμών".
Όπως και ο καθένας προσωπικά εκφράζεται διαφορετικά όταν πιστεύει στο Χριστό. Άλλος γίνεται μοναχός, άλλος παντρεύεται, άλλος βοηθάει φτωχούς και ανήμπορους ανθρώπους, άλλος του αρέσει να διδάσκει κλπ κλπ. Δεν είναι κακό αυτό
Επίσης κάποιοι στην Αφρική πάλι έφτιαξαν το Χριστό μαύρο. Δεν είμαστε ειδωλολάτρες εμείς. Τα υλικά μέσα χρησιμοποιούνται για να καταλαβαίνουμε καλύτερα το θείο. Είναι βοηθητικά μέσα προς την πνευματική μας τελείωση. Κάτι σαν τις ανθρώπινες εκφράσεις που δίνουμε στο Θεό όπως (όπως έγραψα κάπου παραπάνω)

31/01/2004, 10:21:17
Μανολη

διάβασε λοιπόν για να μάθεις ΠΩΣ μάθανε τις εορτές τόσο οι Αφρικανοι όσο και το παπαδαριό!!

http://www.esoterica.gr/articles/religion/christms/christms.htm

Με την μισή αλήθεια δέν πας μπροστά φίλτατε

MANAGΜέλος
31/01/2004, 10:45:49
Έχω ήδη απαντήσει γιατί η γέννηση του Χριστού΄μπήκε στην ίδια ημερομηνία που εσείς έχετε του "θεού" σας ήλιου

31/01/2004, 14:25:10
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------

Άκου και το άλλο τώρα poet.
Αυτός ο παπάς μερικά χρόνια μετά, απομακρύνθηκε από τη θέση του, γιατί έκανε υπεξαίρεση χρημάτων. Δηλαδή δεν παρέδιδε στη μητρόπολη του, το εισόδημα που "έπρεπε". Άρα ήταν εν γνώσει και της μητρόπολης το λαβείν από τις βαφτίσεις. Για να μη βιαστείς να πεις ότι τάχα έκανε του κεφαλιού του ο παπάς εν αγνοία της μητρόπολης.
--------------------------------------------------------------------------------

Όχι, αυτό το αμφισβητώ εντελώς.

Η μητρόπολη τα μόνα χρήματα που παίρνει είναι από τα έσοδα των κεριών. Τίποτα μα τίποτα άλλο.

Αμφισβητειται η ...αμφισβητηση σου...
ΚΑΙ η Μητροπολη παιρνει ποσοστο απο τα ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ εσοδα του καθε ναου, οπερ σημαινει οτι παιρνει ποσοστο και απο τις εισφορες που βαζουν οι παπαδες για την τελεση των μυστηριων. (Δεν μιλαω για τα "εξτρα μπαξισια" προς τις τσεπες του παπα, καντηλαναφτη κλπ.)

Μηπως σου λεει τιποτα το 2% υπερ μητροπολιτικου μεγαρου;
(και αμα γνωριζεις, υπαρχουν αλλες τρεις εισφορες που πανε στη μητροπολη, η μια μαλλιστα ειναι υπερτριπλασια του προαναφερομενου).

Για μαθε τα καλυτερα..Εκτος και αμα τα ξερεις και τα αποκρυπτεις σκοπιμα ! ! !

katiaΜέλος
31/01/2004, 16:59:27
quote:

Αν έχεις διαβάσει Α. Γραφή, όπως λες, θα διάβασες και ότι περιέχονται σε Αυτήν δυσνόητα τινά. Κάποιος πρέπει να σε βοήθησε να τα καταλάβεις (όπως ο Χριστός τους Αποστόλους). Ποιος ήταν?
Όσο για τις υλικές προσφορές μας στο Θεό, θα σου πω ότι αυτές εκφράζουν τα συναισθήματά μας για Αυτόν. Και θα σου θυμήσω το "χλιδάτο" ναό του Σολομώντα που τόσο πολύ σεβάστηκε ο Χριστός.
Συμφωνώ ότι κάποιοι το παρατραβάνε. Ας δεχτούμε, όμως, ότι χρειάζονται κι αυτά ως ένα βαθμό. Γιατί πώς θα πούμε ότι αγαπάμε το Θεό που δεν βλέπουμε, όταν δεν αγαπάμε το συνάνθρωπό μας που είναι δίπλα μας?

ΤΙ ΕΝΟΕΙΣ ΔΥΣΝΟΗΤΑ.ΕΣΕΝΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ?ΣΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ,ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ,ΤΟΝ ΠΡΟΣΗΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ.ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΦΟΡΙΖΟΥΝ?ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΞΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ?ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ?ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΩ ΓΝΩΜΗ.ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.ΠΑΝΤΟΣ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΝΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΚΡΙΝΩ ΕΓΩ ΣΩΣΤΟ.

Edited by - katia on 02/02/2004 19:26:33

_Μέλος
02/02/2004, 03:25:33
Έχω ακούσει πολλά τρελά σχετικά με παπάδες και χρήματα, βέβαια δεν θέλω να τους ρίξω όλους στο ίδιο λούκι.

Ένας φίλος μου είχε πάει να ρωτήσει πληροφορίες για έναν γάμο από έναν παπά, και όταν ο παπάς του εξήγησε και τελείωσε του είπε (εμμ… 10 $ευρ)

Βέβαια τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν παντού, αυτό που μου κάνει εμένα εντύπωση όμως είναι ενώ ο Χρηστός κυκλοφορούσε με κουρέλια και δίδαξε την λιτότητα, τώρα τον λατρεύουν σε εκκλησίες με μάρμαρα μεγάλης αξίας αγιογραφίες επίσης μεγααααλης αξίας κτλ ενώ με αυτά που μας έλεγε θα έπρεπε να λατρεύονταν σε σπηλιές.

Και όλα αυτά τα τάματα που γίνονται και αφήνονται ως διακοσμητικά, αναρωτιέμαι εάν οι άγιοι τα θέλουν να σκονίζονται η θέλουν να βλέπουν τον φτωχό να κρατάει το ψωμάκι του.

Φυσικά για το άγιο όρος δεν μιλάω, είναι παρά πολύ καλό μέρος να πάει κανείς, εκτός ότι θα μιλήσει με γέροντες θα έχει την δυνατότητα να δοκιμάσει τα καλύτερα κλιματιστικά, και να μπει μέχρι και στο esoterica η να κάνει chat.

Τώρα ο Χρηστόδουλος, είναι επίσης πολύ καλός άνθρωπος, έχει σώσει ψυχές και σώζει ακόμα, σε ένα ηχητικό ντοκουμέντο που ακούγεται ο Χρηστόδουλος να μιλάει σε ραδιοφωνικό σταθμό τον ακούμε να λέει (Ο Σωστός χριστιανός ψηφίζει Καρατζαφέρη) και για τους θρησκόληπτους, (Καρατζαφέρης η κόλαση)

Από φιλοξενία οι χριστιανοί ? τίποτα άλλο, μαζεύανε υπογραφές κάπου στην Αθήνα για να κλείσουν ένα τζαμί μουσουλμάνων οι οποίοι μπαίνανε μέσα κάνανε την προσευχουλα τους και δεν ενοχλούσανε κανέναν (Αγαπάνε αλλήλους, η υπ-αλλήλους?)(στο θέμα μας πάλι) γιατι αραγε τόσο ρατσισμός προς τους αλλοθρησκους πια? Βγάζουνε τους 12θειστές σατανιστές και όλα τα λοιπά? Εντάξει, άμα πιστεύουνε ότι θα ακολουθήσουνε τον δρόμο του Χρήστου λατρεύοντας τον σε λιτά παλάτια καλός, αλλά οι άλλοι τι φταίνε? Δεν έχουν δικαίωμα να προσευχηθούν και να προσεγγίσουν τον θεό τους? Όποιος και να είναι αυτός.

Κάτω Πάυλας

Iris_hdΝέο Μέλος
02/02/2004, 04:03:27
Διαβασα οσο πιο προσεχτικα μπορουσα ολα οσα γραφτηκαν μεχρι τωρα και ομολογω οτι εχω αρχισει να μπερδευομαι!!!

Δεν δηλωνω πιστή στον Χριστιανισμο, αλλα ουτε και αθεη, μιας και πιστευω οτι ο καθενας μας εχει εναν «δικο του Θεο», που τον αντιλαμβανεται διαφορετικα απο τους γυρω του.
Για αυτο λοιπον και δεν μπορω να συμεριστω την αποψη, οτι ο Χριστιανισμος ειναι «τροπος ζωης» και οχι «Θρησκεια». Φυσικα και ειναι μια Θρησκεια, οπως και ολες οι αλλες Θρησκειες σε αυτον τον πλανητη και αν τωρα καποιος πιστος υοθετησει την ιδεολογια της ως τροπο ζωης του, τοτε τοσο το καλυτερο για εκεινον.

Οπως εγραψα και στην αρχη, διαβαζοντας ολα τα μηνυματα, μπερδευτηκα και μου δημιουργηθηκαν καποιες αποριες:
α) Δεχομαι οτι η επισημη θρησκεια του κρατους μας ειναι ο Χριστιανισμος, ομως δεν καταλαβαινω γιατι ειναι και υποχρεωτικο να βαπτιζομαι χριστιαννη οταν γεννιεμαι και ας ειναι αυτο επιλογη των γονιων μου. Βεβαιως και θεωρητικα μπορω αργοτερα ως ενηλικας να ασπαστω καποια αλλη, ομως δεν θα ειμαι μεσα στην «συντηρητικη» ακομα ( και καλα κανει και ειναι συντηρητικη σε μερικα θεματα) ελληνικη κοινωνια κατακριτεα μετα;

β) Αφου ενω στο σχολειο πολυ σωστα μας μαθαιναν, οτι ο Χριστιανισμος ειναι αγαπη και ταπεινοφροσυνη, γιατι οι εκκλησιες μας ειναι γεματες χρυσα σκευη και οι ιερεις φορανε ακριβα και πλουμιστα αμφια;

γ) Επισης μου κανει εντυπωση που ενω οι πιο απλοι, αμορφωτοι και ισως φτωχοι ανθρωποι ειναι σιγουροι για την πιστη τους και δεχονται τα παντα για αυτην μεσω των επιγηων εκπροσωπων της, οι μορφωμενοι απο την αλλοι «ψαχνονται» περισσοτερο και προτιμουν να καθοριζουν οι ιδιοι την πιστη τους.

δ) Τελος, συμφωνω με την αποψη, οτι αυτο που βλεπουμε σημερα απο τον Χριστιανισμο μεσω της εκκλησιας ειναι κατι «εξωτερικο» και οχι η ουσια της διδασκαλιας του. Απο την αλλη ομως γιατι οι εκπροσωποι και οι πιστοι του δεν ενδιαφερονται για να αλλαξει αυτη η αρνητικη εξωτερικη του εικονα. Μηπως καταβαθως οι «επικρητες» νοιαζονται τελικα πολυ περισσοτερο απο τους εκπροσωπους και τους πιστους;

«Όταν αισθανθείς τον άνεμο της αλλαγής, μην χτίσεις ανεμοφράχτες, αλλά ανεμόμυλους!»