ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- τι ειναι αιρεση κατα την ορθοδοξη εκκλησια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- τι ειναι αιρεση κατα την ορθοδοξη εκκλησια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

samuel197430 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
samuel1974Μέλος
04/10/2006, 13:41:12
@ schwabe

Στην αρχή κόλλησες στο ότι
"ο Χριστός δεν είπε ο ίδιος ότι είναι Θεός"
και τώρα πας στο ότι
"η Παλαιά Διαθήκη δε λέει το ότι ο Μεσσίας θα είναι Θεός."

Το ότι μεταπηδάς από το ένα θέμα στο άλλο δεν με εκπλήσσει, εφόσον στριμώχνεσαι και προσπαθείς να θολώσεις τα νερά, παπαγαλίζοντας τα αλλα προπαγανδιστικά, που διάβασες στο diipetes.gr.

Η κουβέντα του εάν η Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται στην θεότητα Του Μεσσία, νομίζω ότι κατέληξε στο να υποστηρίζεις την μπούρδα, ότι ο Πέρσης βασιλιάς Κύρος έπλασε τον κόσμο και ότι ο Δαυίδ γεννήθηκε από τον Θεό προ καταβολής κόσμου...

Γραφεις:
"Και ΓΙΑΤΙ θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο ανθρώπινος εγωισμός πρέπει να……κατασβηστεί από έναν «λυτρωτή»? Και ΠΟΙΟΣ σου είπε ότι οι άνθρωποι και η ανθρωπότητα χρειάζονται έναν «λυτρωτή» και όχι ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ και αποτίναξη από τους δήθεν «λυτρωτές» και «Σωτήρες» του εκάστοτε θρησκευτικού νεφελώματος?"

Δε σε υποχρεώνει κανεις να δεχτείς τον Χριστό σαν Λυτρωτή. Έχει ο καθένας την ελεύθερη επιλογή, αλλα και την πλήρη ευθύνη.

Ο εγωισμός εξάλλου είναι μια επιλογή, που οι άνθρωποι ελευθερα επιλέγουνε. Και μάλιστα όλος ο κόσμος τον εγωισμό επιλεγει. Μην το διακηρύττεις λοιπόν σαν σπάνιο αγαθό. Υπάρχει άφθονος στον κόσμο.

Αλλα το ότι πρέπει ο άνθρωπος να αποτινάξει τον εγωισμό με την βοήθεια του Χριστού δεν είναι άρνηση αυτογνωσίας. Eάν πει κάποιος το απόλυτα εγωιστικό, ότι ΜΟΝΟΣ του δήθεν θα μπορέσει να διώξει τον εγωισμό του, τότε ήδη έχει χάσει τον αγώνα.

04/10/2006, 14:21:42
samuel1974:
«Το ότι μεταπηδάς από το ένα θέμα στο άλλο δεν με εκπλήσσει, εφόσον στριμώχνεσαι και προσπαθείς να θολώσεις τα νερά, παπαγαλίζοντας τα αλλα προπαγανδιστικά, που διάβασες στο diipetes.gr.»

Ρε Σαμουήλ, αφού δεν σου βγαίνει το παραμύθι, ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΕΥΕΙΣ?

Δεν «μεταπηδάω» πουθενά, αλλά δεν μπορείς να μας παρουσιάζεις στίχους από τους ψαλμούς οι οποίοι ΔΗΘΕΝ αποδεικνύουνε την θεότητα του Ιησού (τους οποίους συνάμα ΕΣΥ επικαλέστηκες), και λίγο πιο πέρα να αποδεικνύεται περίτρανα ότι ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΨΕΥΔΕΣΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ!

Επικαλέστηκες τον ψαλμό του Ησαία 9:6 6, όπου ο Μεσσίας αναφέρεται ως θεός, κομπάζοντας σαν το παγώνι ότι…..«ιδού η απάντηση στην θεότητα του Ιησού», και αποδείχθηκε ότι η αναφορά αυτή, του Θεού δηλαδή, παραχωρείται και σε ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ στην Πεντάτευχο, κάτι που είναι εμφανές από τον Ψαλμό πβ’5-6!!

Επειδή λοιπόν σας ξεφουρνίζω ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΑΣ ενοχλείστε? Και που σαι: εάν μου φέρεις κάτι από τα όσα είπα από την οιαδήποτε σελίδα θα σου πω μπράβο!

samuel1974:
«Η κουβέντα του εάν η Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται στην θεότητα Του Μεσσία, νομίζω ότι κατέληξε στο να υποστηρίζεις την μπούρδα, ότι ο Πέρσης βασιλιάς Κύρος έπλασε τον κόσμο και ότι ο Δαυίδ γεννήθηκε από τον Θεό προ καταβολής κόσμου...»

Η κουβέντα περί του Μεσσία της Πεντατεύχου κατέληξε στα εξής:

1) Ουδέποτε απέδειξες ΠΟΥ αναφέρει η Πεντάτευχος ότι ο Μεσσίας θα είναι «θεάνθρωπος» και όχι απλός θνητός άνθρωπος.

2) Ουδέποτε απέδειξες ότι δύναται κατά την Ιουδαϊκή θεολογία να «ενσαρκωθεί» ο ίδιος ο Θεός. Μια υβριστική και ανύπαρκτη αξίωση στην θεολογία των προφητών της Πεντατεύχου, ιδιαίτερα δε σε σχέση με άκρως εξευτελιστικές πράξεις όπως η σταύρωση και ο δημόσιος διασυρμός.

3) Ουδέποτε απέδειξες ότι εκπληρώθηκαν οι προφητείες που ΟΦΕΙΛΑΝ να είχαν λάβει χώρα στο πρόσωπο του αναμενόμενου Μεσσία, όπως η απελευθέρωση του εκλεκτού λαού Ισραήλ και η επικράτηση τους επί των πάντων. Η μήπως η μετά από λίγα χρόνια ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ μπορεί να θεωρηθεί ως «απόδειξη της έλευσης του Μεσσία» εις το πρόσωπο του Χριστού?

Υπάρχουν και άλλα πολλά που μπορούμε να αναφέρουμε, αλλά αυτά είναι λίγα και συνάμα κατανοητά από τον καθένα. Οπότε, το ποιος αναλώνεται σε ΜΠΟΥΡΔΕΣ είναι θαρρώ ηλίου φαεινότερο φίλτατε!

samuel1974:
«Ο εγωισμός εξάλλου είναι μια επιλογή, που οι άνθρωποι ελευθερα επιλέγουνε. Και μάλιστα όλος ο κόσμος τον εγωισμό επιλεγει. Μην το διακηρύττεις λοιπόν σαν σπάνιο αγαθό. Υπάρχει άφθονος στον κόσμο.»

Αν θέλεις να δεις ΑΦΘΟΝΟ ΕΓΩΙΣΜΟ, μπορείς να ανατρέξεις στους διάφορους Αγίους σας, όπως ο Θεοδόσιος και ο Κωνσταντίνος, ή ο Χρυσόστομος και τόσοι άλλοι «πλημμυρισμένοι στην αγάπη» για τον αλλόθρησκο συνάνθρωπο τους!

Εσείς τουλάχιστον φίλτατε, ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΙΕΣ, με κήρυκες που ΚΑΤΑΡΙΟΝΤΑΝ ακόμα και την φιλοσοφία (!), όπως το ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ, δεν δικαιούστε να μέμφεστε ΚΑΝΕΝΑΝ, καθώς κανένα άλλο δόγμα δεν έχει να επιδείξει στην ιστορία περισσότερο εγωισμό από ότι ο χριστιανισμός που εσείς κατασκευάσατε.

Κοιταχθείτε λοιπόν στον καθρέπτη, και ίσως δείτε την προσωποποίηση του εγωισμού….

Σαμουήλ, όλα σου τα δήθεν επιχειρήματα περί της «Θεότητας» του Χριστού καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος. Καιρός να αλλάξετε τροπάριο....

pr_gidΜέλος
04/10/2006, 14:29:21
quote:
pr_gid:
«Το θέμα είναι ότι το παραπάνω δεν το θεωρώ απάντηση όσον αφορά το μυστήριο της εξομολόγησης. Η εξομολόγηση είναι μυστήριο της πίστης μας είναι θεραπεία ψυχής και όχι νομική πράξη.»

schwabe:
Κατά την άποψη σου.

Δηλαδή κατά την άποψη σου δεν μυστήριο αλλά νομική πράξη η εξομολόγηση;;;;;;;!!!!!!!!

quote:
Επομένως, όταν μιλάει ο Ιησούς για τον «Πατέρα του» μιλάει ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ
Α μπα!!!!! Όταν λέει μια παραβολή ο Ιησούς απομονώνουν κάποιοι μία φράση από όλο το υπόλοιπο κείμενο της παραβολής και κάνουν την σούπερ παράφραση παραφράζοντας τραγικά την παραβολή και τώρα που ο Χριστός μιλάει δημόσια και σε πρώτο πρόσωπο ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ μιλάει παραβολικά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ε όχι ρε φίλε !!!!!!!!!!!!! Και οι Εβραίοι που ήταν μπροστά και πήγαν να τον λιθοβολήσουν επειδή έκανε τον εαυτό του θεό παρανοησαν ομαδικά !!!!!!!!!!!!!!! Και εγώ όπως και οποιοσδήποτε διαβάσει αυτό το κείμενο που βλέπουμε ότι ο Χριστός λέει καθαρά ότι είναι ο Θεός παρανοούμε και δεν βλέπουμε αυτό που ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΣ;;;;;;;!!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ !!!!!!!!!!!!

Ε όχι ρε φίλε ήθελες μια μαρτυρία που να ομολογεί ο Χριστός ότι είναι θεός ορίστε:

Κατά Ιωάννη ι 30-33
30 εγώ και ο πατήρ έν εσμεν. 31 Εβάστασαν ούν πάλιν λίθους οι Ιουδαίοι ίνα λιθάσωσιν αυτόν. 32 απεκρίθη αυτοίς ο Ιησούς· Πολλά έργα καλά έδειξα υμίν εκ τού πατρός μου, διά ποίον αυτών έργον λιθάζετέ με; 33 απεκρίθησαν αυτώ οι Ιουδαίοι λέγοντες· Περί καλού έργου ου λιθάζομέν σε, αλλά περί βλασφημίας, και ότι σύ άνθρωπος ών ποιείς σεαυτόν Θεόν.

Από κει και πέρα πες ότι θέλεις.

Edited by - pr_gid on 04/10/2006 15:21:43

samuel1974Μέλος
04/10/2006, 14:47:30
@ schwabe

Γραφεις:
"Σε απλά λόγια, ότι κάνουν οι Χιλιαστές/Μάρτυρες του Ιεχωβά, αποκρύπτοντας εδάφια που ακυρώνουν τη ρητορική τους σέρνοντας τους πιστούς τους στο άρμα του δόγματος τους…."

Δες πως το εφαρμόζεις.

Γραφω:
«Πολλοί προφήτες μιλήσανε εις το όνομα του Θεού, κανεις όμως δεν είπε: "Ο Θεός-Πατέρας και εγώ είμαστε EΝΑ KAI TO AYTO."»

Και γραφεις:
"Χαίρομαι που άρχισες να κατατάσσεις τον Χριστό στους προφήτες. Άλλο ο Θεός, άλλο ο προφήτης."

Καταλαβαίνεις ότι εδώ προσπαθείς να κανεις διεστραβλωση των λεγομενων μού;;;

Δε με εκπλήσσει το ότι προσπαθείς να το κανεις αυτό στα δικά μου γραπτά, εφόσον πας να βάλεις στο στόμα του Δαυίδ ότι δήθεν ο ίδιος είπε:
"Με γέννησε ο Θεός πριν φτιάξει τον κόσμο"

Δε με εκπλήσσει αυτό, όταν προσπαθείς να βάλεις λόγια στο στόμα Του Χριστού, ότι δήθεν είπε:
"Δεν είμαι Θεός"

Εμενα θα σεβαστείς;;;

Γραφεις:
"Σε απλά λόγια, ότι κάνουν οι Χιλιαστές/Μάρτυρες του Ιεχωβά, αποκρύπτοντας εδάφια που ακυρώνουν τη ρητορική τους σέρνοντας τους πιστούς τους στο άρμα του δόγματος τους…."

Δες και άλλο παράδειγμα.

Γραφω:
"Ησαίας 9:6 6 Διότι παιδίον εγεννήθη εις ημάς, υιός εδόθη εις ημάς• και η εξουσία θέλει είσθαι επί τον ώμον αυτού• και το όνομα αυτού θέλει καλεσθή Θαυμαστός, Σύμβουλος, Θεός ισχυρός, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος, άρχων ειρήνης."

Και γραφεις:
"Καλά ρε Σαμουήλ, ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ?? Τι θέλεις βρε αθεόφοβε και εμπλέκεσαι με θέματα τα οποία ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ?
Μην προσβάλλεσαι με αυτά που σου γράφω, αλλά ειλικρινά απορώ με τον βαθμό της άγνοιας που έχετε όλοι εσείς οι «εν Χριστό πορευόμενοι» πιστοί φίλτατε!
Και νομίζεις επειδή έχεις εντοπίσει σε μια σελίδα του διαδικτύου ένα εδάφιο της Πεντατεύχου που αναφέρει τον Μεσσία ως «Θεός ισχυρός», ότι…..άραγε θα πρέπει να είναι και Θεός ο Μεσσίας????
ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΣΑΜΟΥΗΛ!!!
Η χρήση της λέξης «Θεός/Θεοί» δεν είναι κάτι το καινούργιο Σαμουήλ στην Πεντάτευχο αλλά αποτελεί ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ!!! Γνωρίζεις καθόλου το τρίτο βιβλίο των ψαλμών? Γνωρίζεις τον ψαλμό του Ασάφ ρε Σαμουήλ?"

Τα "Θαυμαστός", "Σύμβουλος", "Πατήρ του μέλλοντος αιώνος", "άρχων ειρήνης" τα καταπίνουμε και δεν βλέπουμε το εδάφιο στο σύνολο του,

αλλα απομονώνουμε το "Θεός ισχυρός" που μας συμφέρει, τάχατες να το αποκρούσουμε με το ότι ο Θεός υποσχέθηκε στους πιστούς του ότι θα ονομαστούνε Υιοί του Θεού. Κάτι που το είπε και ο ίδιος ο Χριστός.

Στα παρακάτω εδάφια....
(μιας και πιάσαμε πάλι το θέμα, εάν ο Μεσσίας θα είναι Θεός)

Ησαϊας 48/μη΄ 12 - 16:
"Εγώ ο πρώτος, εγώ και ο έσχατος. Και η χειρ μου εθεμελίωσε την γην, και η δεξιά μου εμέτρησε με σπιθαμήν τους ουρανούς. ....Γιαχβέ ο Θεός, απέστειλεν Εμέ και το Πνεύμα Αυτού."

Ψαλμός ΡΘ΄. 109
"Είπεν ο Κύριος τω Κυρίω μου· ...Εκ γαστρός προ εωσφόρου εγέννησα σε."

Απαντάς στο πρώτο ότι μιλάει ο Πέρσης βασιλιάς Κύρος και στο δεύτερο ότι αφορά τον Δαυίδ.

Δηλαδή σύμφωνα με την δικη σου ερμηνεία. Ο Κύρος έπλασε τον κόσμο και ο Δαυίδ γεννήθηκε προ καταβολής κόσμου...

Τα "κακομοίρη", "άσχετε" και τις λοιπές σου κολακείες, τις ακούω βερεσέ.

04/10/2006, 15:42:25
samuel1974:
«Καταλαβαίνεις ότι εδώ προσπαθείς να κανεις διεστραβλωση των λεγομενων μού;;»

Τι λες ρε Σαμουήλ? ΕΣΥ μίλησες για προφήτες, εσύ έλαβες και την απάντηση…

samuel1974:
«Δε με εκπλήσσει το ότι προσπαθείς να το κανεις αυτό στα δικά μου γραπτά, εφόσον πας να βάλεις στο στόμα του Δαυίδ ότι δήθεν ο ίδιος είπε:»

Άσε το τι είπε και δεν είπε ο Δαβίδ (!), καθώς ούτε τον γνώριζες και χθες αλλά ούτε και γνωρίζεις την Ιουδαϊκή θεολογία.

samuel1974:
«Τα "Θαυμαστός", "Σύμβουλος", "Πατήρ του μέλλοντος αιώνος", "άρχων ειρήνης" τα καταπίνουμε και δεν βλέπουμε το εδάφιο στο σύνολο του..»

Εφόσον ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ θα…..ισχύουνε δηλαδή οι χαρακτηρισμοί όπως «θαυμαστός» και «Σύμβουλος»????

Δηλαδή, για να αντιλαμβάνονται οι αναγνώστες μας την απελπισία που σε οδηγεί, ΑΠΕΔΕΙΞΑ ότι ακόμα και η ίδια η αναφορά της λέξης ΘΕΟΣ και ΥΙΟΣ ΘΕΟΥ δεν σημαίνουνε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ αλλά απλά είναι συνηθισμένες και τιμητικές αναφορές στην Πεντάτευχο, και εσύ τώρα έχεις πιαστεί από τους χαρακτηρισμούς……«θαυμαστός» και «Σύμβουλος»???

Δεν σου φτάνει ότι στην Πεντάτευχο αναφέρονται ως ΘΕΟΙ περισσότεροι του ενός? Δεν σου φτάνει ότι ως Υιός Θεού αναφέρονται στην Πεντάτευχο ουκ ολίγοι και όχι μονάχα ο Χριστός??

Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι όσα ονόματα και να έχει ο Χριστός τίποτα δεν αποδεικνύει την δήθεν θεότητα του, εφόσον αυτά αναφέρονται και πρωτύτερα σε άλλα πρόσωπα? Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι η λέξη ΘΕΟΣ είναι μείζονος σημασίας και η λέξη «Πατήρ του μέλλοντος» ή «άρχων ειρήνης» ήσσονος σημασίας?

samuel1974:
«"Εγώ ο πρώτος, εγώ και ο έσχατος. Και η χειρ μου εθεμελίωσε την γην, και η δεξιά μου εμέτρησε με σπιθαμήν τους ουρανούς. ....Γιαχβέ ο Θεός, απέστειλεν Εμέ και το Πνεύμα Αυτού."»

Σαμουήλ, με κούρασες με τα ίδια και τα ίδια!

Ο Ησαϊας μας μιλάει για τον Κύρο, ηγεμόνα της Περσίας, γνωστός και ως «βοσκός του Κυρίου» (Ησαΐας 44:28) ή «Κεχρισμένος» (Ησαΐας 45:1). Μας λέει ο Ησαϊας ότι ο Κύριος (Γιαχβέ) ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΟ («..Ναι, εγώ έκραξα αυτόν, εγώ τον έφερα, και εγώ θέλω κάνει ευτυχή τον δρόμο του», καθώς ήταν ο Βασιλιάς που διέταξε την ανοικοδόμηση του Ναού αλλά και έδωσε άδεια για την μεταφορά των κέδρων από το Λίβανο. Αν και ειδωλολάτρης ο Κύρος, ωστόσο αποτέλεσε ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ!!

Όλη η συζήτηση που διεξάγεται στο κεφάλαιο 48 αφορά αυτή την προφητεία, δηλαδή την δράση και ενσωμάτωση του Κεχρισμένου Κύρου στο σημαντικότατο θέμα της ανοικοδόμησης του οίκου του Γιαχβέ.

Κάτι νεότερο δεν έχεις ανακαλύψει ρε Σαμουήλ από την σελίδα του Απολογητή?

samuel1974:
«Τα "κακομοίρη", "άσχετε" και τις λοιπές σου κολακείες, τις ακούω βερεσέ.»

Βρε άκου ότι θέλεις, αλλά εδώ δεν θα κοπανάς τις χαλκευμένες σας «ερμηνείες». Άγεστε και φέρεστε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μεταξύ μύθου και πλαστογράφησης, και έτσι καταφεύγετε σε οτιδήποτε τέχνασμα μπορεί πονηρός νους να σκαρφιστεί ώστε να αποδείξει την δήθεν χαμένη θεότητα του Χριστού.

Τελικά, ως Υιός θεού δεν αποδεικνύεται ο Χριστός, καθώς όπως είδαμε υπάρχουνε πάμπολλοι ως τέτοιοι, επίσης ούτε καν ως Θεός δεν μπορεί να καυχιέται, καθώς και αυτή η αναφορά έχει ήδη χαριστεί σε πολλούς στην Παλαιά Διαθήκη, θα αποφασίσετε άραγε ΠΟΙΑ ιδιότητα ήταν η πραγματική??

04/10/2006, 16:03:16
pr_gid:
«Δηλαδή κατά την άποψη σου δεν μυστήριο αλλά νομική πράξη η εξομολόγηση;;;»

Δεν είπα αυτό.

Έχει την όποια αξία μονάχα στα στενά πλαίσια της πίστης και όχι της αλήθειας. Είναι εργαλείο θρησκευτικής συνοχής και τίποτα άλλο. Τόσο απλά.

pr_gid:
«και τώρα που ο Χριστός μιλάει δημόσια και σε πρώτο πρόσωπο ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ μιλάει παραβολικά!!»

Δεν «ομολογεί» τίποτα απολύτως φίλτατε. ΕΣΕΝΑ σου ΕΜΑΘΑΝ να το διαβάζεις και να το δέχεσαι ως τέτοια δήλωση. Δεν διαβάζεις αλήθεια τίποτα από τα όσα στην συζήτηση εξελίσσονται?

Εδώ έχει περίτρανα ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ότι τόσο η αναφορά στην λέξη ΘΕΟΣ αλλά όσο και η χρήση του «Υιός Θεού» είναι ΚΟΙΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ στην Βιβλική ορολογία, και εσύ έχεις κολλήσει στο «Είμαι Έν με τον Πατέρα»??

Φυσικά, δεν γίνεται λόγος για το γεγονός ότι δεν είπε ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ!!!!

pr_gid:
«30 εγώ και ο πατήρ έν εσμεν. 31 Εβάστασαν ούν πάλιν λίθους οι Ιουδαίοι ίνα λιθάσωσιν αυτόν. 32 απεκρίθη αυτοίς ο Ιησούς· Πολλά έργα καλά έδειξα υμίν εκ τού πατρός μου, διά ποίον αυτών έργον λιθάζετέ με; 33 απεκρίθησαν αυτώ οι Ιουδαίοι λέγοντες· Περί καλού έργου ου λιθάζομέν σε, αλλά περί βλασφημίας, και ότι σύ άνθρωπος ών ποιείς σεαυτόν Θεόν.»

Σου είπα και ξανά, ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

Εν με τον Πατέρα είναι ο Χριστός όσον αφορά ΤΟΝ ΛΟΓΟ και όχι την….μεταφυσική διάσταση!! Έχεις κάτι να μας αποδείξεις ότι εννοούσε αυτά που φαντάζεσαι και όχι την ενότητα ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ??

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ΓΙΑΤΙ όταν τον ερώτησαν για το εάν είναι ΑΓΑΘΟΣ ή όχι είπε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ, καθώς είπε πως ΑΓΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ Ο ΘΕΟΣ?

Φαντάζεσαι πως ο Χριστός «έκρυβε» τη θεότητα του και….εσείς καταφέρατε να την ανακαλύψετε??

Ας είμαστε λοιπόν σοβαροί, δεν υπάρχει η παραμικρή σοβαρή αξίωση από την μεριά του Χριστού για θεότητα και άλλα αλλόκοτα όπως «θεανθρώπινες» διαστάσεις και πάει λέγοντας.

Μπορείς να πιστεύεις ότι και όπου θέλεις φίλτατε, αλλά μην προσπαθείς να το αποδείξεις. Θα αποτυγχάνεις διαρκώς. Το δοκίμασα για πολλά χρόνια και με μακράν περισσότερη επιμέλεια από όση μπορείς να φανταστείς….

samuel1974Μέλος
04/10/2006, 17:48:21
@ schwabe

Γραφεις:
"Δεν «ομολογεί» τίποτα απολύτως φίλτατε. ΕΣΕΝΑ σου ΕΜΑΘΑΝ να το διαβάζεις και να το δέχεσαι ως τέτοια δήλωση. Δεν διαβάζεις αλήθεια τίποτα από τα όσα στην συζήτηση εξελίσσονται?
Εδώ έχει περίτρανα ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ότι τόσο η αναφορά στην λέξη ΘΕΟΣ αλλά όσο και η χρήση του «Υιός Θεού» είναι ΚΟΙΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ στην Βιβλική ορολογία, και εσύ έχεις κολλήσει στο «Είμαι Έν με τον Πατέρα»??"

Αυτός που κολλάει δεν είναι αυτός, που λέει:
ότι το ένα είναι EΝΑ και διαβάζεται και ερμηνεύεται σαν EΝΑ.

Αλλα αυτός που κολλάει είναι αυτός που προσπαθεί απεγνωσμένα να αποδείξει ότι το EΝΑ είναι δυο...

Όσο λοιπόν ο αριθμός 1 είναι ο αριθμός 2, τόσο δεν είναι και ο Χριστός EΝΑ με τον Πατέρα.

Απλά μαθηματικά, που τα καταλαβαίνει και ο πιο αγεωμέτρητος!

Γραφεις:
"Εν με τον Πατέρα είναι ο Χριστός όσον αφορά ΤΟΝ ΛΟΓΟ και όχι την….μεταφυσική διάσταση!! Έχεις κάτι να μας αποδείξεις ότι εννοούσε αυτά που φαντάζεσαι και όχι την ενότητα ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ??
Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ΓΙΑΤΙ όταν τον ερώτησαν για το εάν είναι ΑΓΑΘΟΣ ή όχι είπε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ, καθώς είπε πως ΑΓΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ Ο ΘΕΟΣ?"

Θέλεις ακριβή ερμηνεία;;
Έτσι πρέπει να την δέχεσαι.

Δεν είπε:
"τα λόγια μου είναι ένα με τα λεγόμενα του Πατρός"

Eίπε:
"ΕIΜΑΙ EΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤEΡΑ"

Το λέει πεντακάθαρα και απλά.

Γραφεις:
"Φαντάζεσαι πως ο Χριστός «έκρυβε» τη θεότητα του και….εσείς καταφέρατε να την ανακαλύψετε??"

Στο προηγούμενο μου γραπτό, στο οποιο αναφέρω την αρχιερατική προσευχή του Χριστού, ο Χριστός λέει ότι:

"Δώσε μου πάλι την δόξα, που είχα πριν φτιαχτεί ο κόσμος"

Σε αυτό όμως η φαντασία σου δεν μπόρεσε να εφεύρει κάτι πρόχειρο για να το αντικρούσει. Είναι φαίνεται κάτι πάνω από τις δυνάμεις σου. Είσαι μεν πρόθυμος να σπιλώνεις το πρόσωπο του Χριστού, αλλα κάπου κλατάρουνε τα μηνίγγια σου...

Γραφεις:
"Ας είμαστε λοιπόν σοβαροί, δεν υπάρχει η παραμικρή σοβαρή αξίωση από την μεριά του Χριστού για θεότητα και άλλα αλλόκοτα όπως «θεανθρώπινες» διαστάσεις και πάει λέγοντας."

...Και πάλι το γνωστό μητσοτακικό ρητό "σοβαρευτείτε επιτέλους".

Γραφεις:
"Μπορείς να πιστεύεις ότι και όπου θέλεις φίλτατε, αλλά μην προσπαθείς να το αποδείξεις. Θα αποτυγχάνεις διαρκώς. Το δοκίμασα για πολλά χρόνια και με μακράν περισσότερη επιμέλεια από όση μπορείς να φανταστείς…."

Εδώ δε μιλάμε για πιστη, αλλα για το τι λένε οι Γραφές, τις οποιες ορισμένοι διαβάζουνε, ορισμένοι μελετάνε και ορισμένοι διεστραβλωνουνε.

Το τι δοκίμασες εσύ και το τι δεν δοκίμασες, και προσπαθείς να μας διαφημίσεις την χαμένη σου πιστη, ποσώς μας ενδιαφέρει.

Εάν σου κόπηκε η ουρα σαν την αλεπού του Αισώπου, ...δικό σου πρόβλημα.

Γραφεις:
"Άσε το τι είπε και δεν είπε ο Δαβίδ (!), καθώς ούτε τον γνώριζες και χθες αλλά ούτε και γνωρίζεις την Ιουδαϊκή θεολογία."

Εσύ όμως τον γνώρισες και σου είπε ότι:

"ξέρεις κάτι schwabe, στον 109 ψαλμό, που μιλάω για τον μεγάλο αρχιερέα, που ο Θεός γέννησε και δεν έπλασε, πριν φτιάξει τον κόσμο, είμαι εγώ"...

Αυτά σου είπε και συ έρχεσαι και τα ερμηνεύεις.

Δεν χρειάζεται να γνωρίσεις έναν άνθρωπο από κοντά για να ξέρεις εάν είχε θεοποιήσει τον εαυτό του η όχι, τα γραπτά του και η ιστορία του το δείχνουνε. "Η αμαρτία μου ενώπιον μου εστί διά παντος"

Γραφεις:
"Εφόσον ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟ θα…..ισχύουνε δηλαδή οι χαρακτηρισμοί όπως «θαυμαστός» και «Σύμβουλος»????"

Πάλι κόβεις λέξεις.

Ποιος είναι ο Πατέρας του μέλλοντος αιώνος, Θεός ισχυρός, θαυμαστός, Σύμβουλος, άρχοντας ειρήνης;;;

Λες να είναι θνητός;;;

Γραφεις:
"Δηλαδή, για να αντιλαμβάνονται οι αναγνώστες μας την απελπισία που σε οδηγεί, ΑΠΕΔΕΙΞΑ ότι ακόμα και η ίδια η αναφορά της λέξης ΘΕΟΣ και ΥΙΟΣ ΘΕΟΥ δεν σημαίνουνε ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ αλλά απλά είναι συνηθισμένες και τιμητικές αναφορές στην Πεντάτευχο, και εσύ τώρα έχεις πιαστεί από τους χαρακτηρισμούς……«θαυμαστός» και «Σύμβουλος»???"

Εδώ απέδειξες ότι το 1 = 2, δε θα σου φέρουμε αντίρρηση για τα αλλα...

Γραφεις:
"Δεν σου φτάνει ότι στην Πεντάτευχο αναφέρονται ως ΘΕΟΙ περισσότεροι του ενός? Δεν σου φτάνει ότι ως Υιός Θεού αναφέρονται στην Πεντάτευχο ουκ ολίγοι και όχι μονάχα ο Χριστός??"

Aντε ρε!!!!
τώρα αναφέρεται στην Πεντάτευχο και ο Χριστός σαν Θεός;;; Aρχισες το γνωστό σου κόλπο της αντίφασης;;;

Γραφεις:
"Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι όσα ονόματα και να έχει ο Χριστός τίποτα δεν αποδεικνύει την δήθεν θεότητα του, εφόσον αυτά αναφέρονται και πρωτύτερα σε άλλα πρόσωπα? Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι η λέξη ΘΕΟΣ είναι μείζονος σημασίας και η λέξη «Πατήρ του μέλλοντος» ή «άρχων ειρήνης» ήσσονος σημασίας?"

Η λέξη Κύριος είναι για σένα και αυτή ήσσονος σημασίας, αυτό ψάχνεις;;;

Γραφεις:
"Εγώ ο πρώτος, εγώ και ο έσχατος. Και η χειρ μου εθεμελίωσε την γην, και η δεξιά μου εμέτρησε με σπιθαμήν τους ουρανούς. ....Γιαχβέ ο Θεός, απέστειλεν Εμέ και το Πνεύμα Αυτού."»
"Σαμουήλ, με κούρασες με τα ίδια και τα ίδια!"
Ο Ησαϊας μας μιλάει για τον Κύρο, ηγεμόνα της Περσίας, γνωστός και ως «βοσκός του Κυρίου» (Ησαΐας 44:28) ή «Κεχρισμένος» (Ησαΐας 45:1). Μας λέει ο Ησαϊας ότι ο Κύριος (Γιαχβέ) ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΟ («..Ναι, εγώ έκραξα αυτόν, εγώ τον έφερα, και εγώ θέλω κάνει ευτυχή τον δρόμο του», καθώς ήταν ο Βασιλιάς που διέταξε την ανοικοδόμηση του Ναού αλλά και έδωσε άδεια για την μεταφορά των κέδρων από το Λίβανο. Αν και ειδωλολάτρης ο Κύρος, ωστόσο αποτέλεσε ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ!!"

Επειδή παραφράζεις, θα σου κατεβάσω όλο το Εδάφιο.

ΗΣΑΙΑΣ - 48o Κεφάλαιο

12 ΑΚΟΥΣΟΝ ΜΟΥ ΙΑΚΩΒ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΓΩ ΕΚΑΛΕΣΑ ΕΓΩ ΑΥΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΕΣΧΑΤΟΣ

13 ΚΑΙ Η ΧΕΙΡ ΜΟΥ ΕΘΕΜΕΛΙΩΣΕ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΜΟΥ ΕΜΕΤΡΗΣΕ ΜΕ ΣΠΙΘΑΜΗΝ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΚΑΛΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΟΜΟΥ

14 ΣΥΝΑΧΘΗΤΕ ΠΑΝΤΕΣ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙΣ ΕΚ ΤΟΥΤΩΝ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΤΑΥΤΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΓΑΠΗΣΕΝ ΑΥΤΟΝ ΟΘΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΑΥΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΚΑΙ Ο ΒΡΑΧΙΩΝ ΑΥΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΘΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΔΑΙΟΥΣ

15 ΕΓΩ ΕΓΩ ΕΛΑΛΗΣΑ ΝΑΙ ΕΚΑΛΕΣΑ ΑΥΤΟΝ ΕΦΕΡΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΕΥΟΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΔΟΝ ΑΥΤΟΥ

16 ΠΛΗΣΙΑΣΑΤΕ ΠΡΟΣ ΕΜΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΟΥΤΟ ΑΠ ΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΕΛΑΛΗΣΑ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΑΦΟΤΟΥ ΕΓΕΙΝΕ ΤΟΥΤΟ ΕΓΩ ΗΜΗΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕΝ ΕΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΥΤΟΥ

Στο 45 κεφαλαιο ομιλεί o Θεός του Ισραήλ και δεν μιλάει ο Κύρος. Αντίθετα εσύ αυθαίρετα θέλεις να βάλεις τα λόγια, που αφορούνε τον Θεός στο στόμα του Κυρου.

Γραφεις:
"Όλη η συζήτηση που διεξάγεται στο κεφάλαιο 48 αφορά αυτή την προφητεία, δηλαδή την δράση και ενσωμάτωση του Κεχρισμένου Κύρου στο σημαντικότατο θέμα της ανοικοδόμησης του οίκου του Γιαχβέ."

Δεν μιλάει όμως ο Κύρος, όταν λέει ότι:

"θεμελίωσα τη γη και τον Ουρανό"

Όπως ΔΕΝ μιλάει ο Κύρος και στο
Ζαχαρίας 12:10

όταν λέει:

"Και θέλω εκχέει επί τον οίκον Δαβίδ και επί τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ, Πνεύμα χάριτος και ικεσιών. Και θέλουσιν επιβλέψει προς Εμέ, τον οποίον εξεκέντησαν. Και θέλουσι πενθήσει δι' Αυτόν, ως πενθεί τις δια τον μονογενή (αυτού), και θέλουσι λυπηθεί δι Αυτόν, ως ο λυπούμενος δια τον πρωτότοκον (αυτού)".

CROWL26Μέλος
04/10/2006, 21:40:14
quote:
Φυσικά, δεν γίνεται λόγος για το γεγονός ότι δεν είπε ΕΙΜΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ!!!!

Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός να έρθει ενώπιον σου και να σου πει:Εγώ είμαι Θεός εσύ δεν θα το πιστέψεις.

Φιλικά.-
E.X.O

CROWL26Μέλος
04/10/2006, 21:56:00
quote:
Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ΓΙΑΤΙ όταν τον ερώτησαν για το εάν είναι ΑΓΑΘΟΣ ή όχι είπε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ, καθώς είπε πως ΑΓΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ Ο ΘΕΟΣ?

Φίλε Schwabe μόνιμα διαστρεβλώνεις τα πάντα όσα αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη, απομονώνοντας φράσεις και λέξεις για να υποστηρίξεις τις ανήκουστες και αβάσιμες κατηγορίες σου ενάντια στο Θεό και τον Ιησού Χριστό.

Ο Ιησούς Χριστός στην συγκεκριμένη συνομιλία Του ήθελε να δείξει στον ερωτούντα τη σημασία που έχει να επιδιώκει ο άνθρωπος να είναι αγαθός.Δεν ήθελε πεί ότι δεν είμαι Θεός, αλλά ότι η Αγαθότητα αποτελεί έναν ευγενή σκοπό εκάστου ανθρώπου.

Αγαθοί εδήλωναν και τα μέλη του Ιερατίου της εποχής εκείνης καίτοι ήταν αυτοί που είχαν περισσότερες αμαρτίες και πάθη από τους απλούς πιστούς.

Η απάντηση λοιπόν του Ιησού Χριστού, την οποία διαβολικώς και σκοπίμως απομονώνεις για να αποδείξεις δήθεν ότι ο Χριστός δεν θεωρούσε Τον εαυτό Του Θεό είχε άλλο νόημα βαθύτερο, που γίνεται εμφανές όταν κάποιος μελετήσει το σύνολο των γραφών.

Αλλά αλήθεια ακόμα και αν έλεγε ότι Αγαθός είμαι μόνο εγώ,που θα σου αποδείκνυνε ότι είχε αποδεχτεί τη θεότητά Του, θα ήταν μάλλον ανούσιο και άνευ σημασίας για εσένα αφού λές ότι οι Απόστολοι και συγγραφείς της Καινής Διαθήκης είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΣ ΠΡΟΣΩΠΑ.Πάλι λοιπόν δεν θα το πίστευες.

Πιστεύω κάθε συζήτηση μαζί σου δεν βγάζει πουθενά αφού αρνείσαι τα πάντα ακόμα και τα ιστορικώς αποδεδειγμένα.

Φιλικά.-
E.X.O

franandy2001Μέλος
04/10/2006, 22:03:43
quote:

quote:
Σάμιουέλ:
«Νομίζω ότι το αντικείμενο της κουβέντας μας ήτανε το: "Εάν ο ίδιος ο Χριστός ομολόγησε την θεότητά του"...»

Schwabe:
Ακριβώς. Και αυτό, δεν το είπε ποτέ.

Μα ολόκληρη η Καινή Διαθήκη δεν είναι τίποτα άλλο από μια μαρτυρία της θεότητας του Ιησού. Θα αναφέρω ένα περιστατικό το οποίο είδα πρόσφατα στο κατά Ιωάννη ευαγγέλιο και στο οποίο ο Χριστός ομολογεί για πολλοστή φορά την θεότητα του.

Κατά Ιωάννη ι 30-33
30 εγώ και ο πατήρ έν εσμεν. 31 Εβάστασαν ούν πάλιν λίθους οι Ιουδαίοι ίνα λιθάσωσιν αυτόν. 32 απεκρίθη αυτοίς ο Ιησούς· Πολλά έργα καλά έδειξα υμίν εκ τού πατρός μου, διά ποίον αυτών έργον λιθάζετέ με; 33 απεκρίθησαν αυτώ οι Ιουδαίοι λέγοντες· Περί καλού έργου ου λιθάζομέν σε, αλλά περί βλασφημίας, και ότι σύ άνθρωπος ών ποιείς σεαυτόν Θεόν.

Edited by - pr_gid on 04/10/2006 02:44:56

MEIN FREUND SCHWABE FILEICH HILFT:
ΑΤΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΙΔ.8 Λεγει εισ αυτον ο Ιησους τοσον καιρον ειμαι μαζη σας φιλιππε και δεν με εγνωρισες ακομη οτι δηλαδη ειμαι ο υιος του θεου θεος οπως ο πατηρ? Εκεινος που ειδε εμε και εισεχωρησε εις το μυστηριον της εναθρωπησεως μου ειδε τον πατερα. Δεν πιστευεις οτι εγω ειμαι αχωριστα ενωμενος με τον πατερα . sei pitte nicht so stuhr.
mit freundliche grusse andreas