ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 εμφανίζεται ο Αντίχριστος! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Χρίστος Έλ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
09/10/2012, 21:37:54
"Σατανάς" είναι ακόμη μια λέξη με πολλές σημασίες και ερμηνείες.

Γενικά σημαίνει τον ενάντιο/τον αντί, τον εχθρό μπορούμε π.χ. να πούμε ότι η σάρκα είναι ενάντια στο πνεύμα. Η επιθυμία της σαρκός ενάντια στη θέληση του πνεύματος.

Όμως, στις Γραφές αναφέρεται και σε μια πραγματική προσωπικότητα. Μια πνευματική ύπαρξη που εκδήλωσε πρώτη μια εγωϊστική συμπεριφορά που εξελίχθηκε σε αποστασία, στην οποία παρέσυρε ένα σημαντικό αριθμό άλλων "άστρων"(αγγέλων), το 1/3.

Η Γραφή δέχεται ότι αν και ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, υπάρχει ένας "σατανικός αέρας επιρροής από σατανικά όντα" που παροδηγεί ολόκληρη την ανθρωπότητα. Πολλές φορές ακούγεται η φράση "δεν το ήθελα, ο διάολος με έβαλε".

Το ότι είμαστε προσωπικότητες, επηρεαζόμαστε από άλλους ανθρώπους, οι οποίοι είναι επίσης απτές προσωπικότητες, δείχνει ότι δεν είναι καθόλου λάθος ή βλακώδες να θεωρούμε τον Σατανά αληθινή προσωπικότητα.

Εκτός και αν κάποιος δεν πιστεύει στον πνευματικό κόσμο των θεών, οπότε δεν έχει καμμιά σχέση με τη θρησκεία και η συζήτηση δεν έχει πια νόημα.

09/10/2012, 21:47:15
Βέβαια, ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, ακόμη και για την πράξη κατά την οποία "ανοίγει την πόρτα" στον Σατανά. Αν πει "Σατανά μπες σου παραδίδω αυτή την σάρκα", τότε ας πρόσεχε.

Γι'αυτό μακρυά από πνευματιστές που παρουσιάζονται σαν άγγελοι φωτός. Εκτός και αν νομίζετε ότι τα πνεύματα σας αγαπάνε και ξέρετε να διακρίνετε τα καλά από τα κακά.

Καλά, κάποιοι έχουν ρίξει φοβερό γέλιο, το ξέρω. Πάντως δεν είπα οι άνθρωποι να πάρουν σκόρδα και τέτοια, είπα απλώς να μην μπλέκουν σε καταστάσεις που δεν γνωρίζουν ποια θα είναι η έκβασή τους. Μακρυά από αγνώστους, δεν μας λέγανε παλιά οι γονείς μη δεχόμαστε πράγματα από αγνώστους; Δεν έχει σημασία αν είσαι ενήλικας ή ανήλικος, όλος ο κόσμος βρίσκεται στο έλεος απατεώνων. Ίσα ίσα βλέπω ότι οι ενήλικες είναι μεγαλύτερα θύματα από τους ανήλικους.

Το ξέρω θέλετε δύναμη, θέλετε γνώση...όμως προσέχετε που την αναζητείτε και ποιον εμπιστεύεστε.

09/10/2012, 22:00:41

Πλάκα πλάκα, ναι τέτοια θέματα έχουν μεγάλη πλάκα για πολλούς. Πολλοί ίσιως κυλιούνται στο πάτωμα αυτή τη στιγμή. Λίγο νερό.

Αλλά σκεφτείτε ότι πέρα από το γέλιο, την έχουμε κάτσει. Και πιστεύω ότι θα ήταν καιρός να αρχίσετε να παίρνετε στα σοβαρά όλους αυτούς τους τρελούς που μουρμουρούν για καταστροφές, θλίψεις και δεινά. Μπορεί πράγματι πολλοί να λένε ασυναρτησίες, βλακείες και χοντράδες, αλλά κατά βάθος κάτι δεν πάει καλά. Γι'αυτό ας προσπαθήσουμε να το πάρουμε στα σοβαρά και να ψαχτούμε λίγο για το τι συμβαίνει γύρω μας.

09/10/2012, 22:02:24
quote:

Βέβαια, ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, ακόμη και για την πράξη κατά την οποία "ανοίγει την πόρτα" στον Σατανά. Αν πει "Σατανά μπες σου παραδίδω αυτή την σάρκα", τότε ας πρόσεχε.

Γι'αυτό μακρυά από πνευματιστές που παρουσιάζονται σαν άγγελοι φωτός. Εκτός και αν νομίζετε ότι τα πνεύματα σας αγαπάνε και ξέρετε να διακρίνετε τα καλά από τα κακά.

Καλά, κάποιοι έχουν ρίξει φοβερό γέλιο, το ξέρω. Πάντως δεν είπα οι άνθρωποι να πάρουν σκόρδα και τέτοια, είπα απλώς να μην μπλέκουν σε καταστάσεις που δεν γνωρίζουν ποια θα είναι η έκβασή τους. Μακρυά από αγνώστους, δεν μας λέγανε παλιά οι γονείς μη δεχόμαστε πράγματα από αγνώστους; Δεν έχει σημασία αν είσαι ενήλικας ή ανήλικος, όλος ο κόσμος βρίσκεται στο έλεος απατεώνων. Ίσα ίσα βλέπω ότι οι ενήλικες είναι μεγαλύτερα θύματα από τους ανήλικους.

Το ξέρω θέλετε δύναμη, θέλετε γνώση...όμως προσέχετε που την αναζητείτε και ποιον εμπιστεύεστε.

Χρίστος Έλ,νομιζω πως εδω μεσα στο φορουμ ,ξερουν οι περισσοτεροι ,τι ψαχνουν,τι θελουν,τι ζητουν

09/10/2012, 22:25:06
quote:
Νικόμαχος
quote:
Ντοτορο
Αλλα προτιμάμε να μεταφέρουμε τις ευθύνες σε κάποιον εξωτερικό δαίμονα ή σε κάποιον εξωτερικό άγγελο. Επομένως, δεν είναι αντίθετο το να υπάρχει ένας εξωτερικός σατανάς, αλλά αυτός δεν θα μας ακολουθεί στην αιωνιότητα. Κατάλαβες;

Ενώ ο δικός μας μας ακολουθεί και μας καθίζει και στο...σκαμνί!!!
Ετσι Ντοτόρο?

Ακριβώς! Κι πρέπει να αντιστραφούν οι ρόλοι... Εμείς να τον καθίσουμε στο σκαμνι

quote:
Χρίστος Έλ
"Σατανάς" είναι ακόμη μια λέξη με πολλές σημασίες και ερμηνείες.

Γενικά σημαίνει τον ενάντιο/τον αντί, τον εχθρό μπορούμε π.χ. να πούμε ότι η σάρκα είναι ενάντια στο πνεύμα. Η επιθυμία της σαρκός ενάντια στη θέληση του πνεύματος.

Όμως, στις Γραφές αναφέρεται και σε μια πραγματική προσωπικότητα. Μια πνευματική ύπαρξη που εκδήλωσε πρώτη μια εγωϊστική συμπεριφορά που εξελίχθηκε σε αποστασία, στην οποία παρέσυρε ένα σημαντικό αριθμό άλλων "άστρων"(αγγέλων), το 1/3.

Η Γραφή δέχεται ότι αν και ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του, υπάρχει ένας "σατανικός αέρας επιρροής από σατανικά όντα" που παροδηγεί ολόκληρη την ανθρωπότητα. Πολλές φορές ακούγεται η φράση "δεν το ήθελα, ο διάολος με έβαλε".

Το ότι είμαστε προσωπικότητες, επηρεαζόμαστε από άλλους ανθρώπους, οι οποίοι είναι επίσης απτές προσωπικότητες, δείχνει ότι δεν είναι καθόλου λάθος ή βλακώδες να θεωρούμε τον Σατανά αληθινή προσωπικότητα.

Εκτός και αν κάποιος δεν πιστεύει στον πνευματικό κόσμο των θεών, οπότε δεν έχει καμμιά σχέση με τη θρησκεία και η συζήτηση δεν έχει πια νόημα.

Προσωπικά δεν αρνούμαι την ύπαρξη αυτού του κόσμου. Στο εσωτερισμό λέγεται αστρικό πεδίο και όποιος μπει συνειδητά σε αυτόν θα μπορέσει να επαληθεύσει τις διάφορες πραγματικότητες που αλλοιωμένες ή παρανοημένες μας δίνονται απο διάφορα θρησκευτικά βιβλία, διδασκαλίες, κλπ.
Αυτό που λέω όμως, είναι οτι τα σκατά πάνε στα σκατά. Το επίπεδο συνειδητότητας της κοινωνίας, η δόνησή της, ή οπως θέλει ο καθένας να το λέει, είναι στο επίπεδο της Κόλασης. Οι άνθρωποι ΕΙΝΑΙ δαίμονες. Επομένως τι θα έλκουν; Αλλους δαίμονες.

Και όταν αυτη η ανθρωπότητα έρθει στο τέλος της, οι ψυχές που με λαμογιές θα γλυτώσουν την υπεξέλιξη (δηλ. την ανακύκλωση), θα είναι οι δαίμονες που θα βασανίζουν τις ανθρωπότητες του μέλλοντος.
Για αυτό είναι σημαντικό να κάνουμε το έργο ΤΩΡΑ, και όχι απλά να το βολιδοσκοπούμε.

quote:
Καλά, κάποιοι έχουν ρίξει φοβερό γέλιο, το ξέρω.
Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν αυτοί.
10/10/2012, 01:00:10
Νικόμαχε

Έχεις άποψη επί του θέματος?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

10/10/2012, 01:10:38
Dr Jekyll Mr Hyde

Για πιό έργο μιλάς ακριβώς? Με ποιά ετυμολογία αναφέρεσαι στη λέξη δαίμονας? Πως ορίζεις την κόλαση?

10/10/2012, 01:26:26
Χρίστος Έλ

Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις, αν επιθυμείς, το ψευδώνυμό σου?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

10/10/2012, 03:29:01
Με ποιά κριτήρια ο "Αντίχριστος" είναι το κακό και ο "Χριστός" το καλό;
- Έγιναν πόλεμοι στο όνομα του Αντίχριστου;
- Χύθηκαν ποταμοί αίματος στο όνομα του Αντίχριστου;
- Βασανίζονταν άνθρωποι με μεταλλικά όργανα στο όνομα του Αντίχριστου;
- Καίγονταν άνθρωποι ζωντανοί στο όνομα του Αντίχριστου;
- Γκρεμίστηκαν ναοί στο όνομα του Αντίχριστου;
- Κάηκαν βιβλία, βιβλιοθήκες και συγγραφείς στο όνομα του Αντίχριστου;
- Δημιουργήθηκε "Ιερά Εξέταση" στο όνομα του Αντίχριστου;

Όχι βέβαια! Όλα τα εγκλήματα στο όνομα του "Χριστού" έγιναν.

- Και γιατί είναι κακός ο Αντίχριστος;
- Γιατί το λένε αυτοί που έκαναν τα παραπάνω εγκλήματα στη διάρκεια των τελευταίων 17 αιώνων!

macedon

D.P.J. 10Μέλος
10/10/2012, 08:34:33
macedon
quote:

Ξέχασες να προσθέσεις : "..και με την κάλυψη της νομιμότητας" .
Κάπου είχα διαβάσει έναν , που έκατσε και μέτρησε τον αριθμό των ανθρώπων που σκότωσε ο .... καλός θεούλης μέσω των αντιπροσώπων του ή ο ίδιος προσωπικά με το πυρ , τους λιμούς και άλλα μέσα "συνετισμού" που διαθέτει στο οπλοστάσιό του .
Ενώ ο καημένος ο σατανούλης ;
Έχει μείνει πολύ πίσω στο σκορ.....
ΙαπετόςΜέλος
10/10/2012, 09:28:33
Χριστιανός Ορθόδοξος-Χρίστος Έλ

Ένας πόλεμος ο οποίος μπορεί να γενικευτεί είναι πιθανόν να γίνει.Τώρα για "Αντίχριστους,διαβόλους,τριβόλους" κλπ.
οσο πιθανόν είναι να κατέβουν εξωγήινοι απο άλλο πλανήτη άλλο τόσο πιθανόν είναι να εμφανιστεί ο Βεελζεβούλης

Και όποιος τα πιστέυει αυτά, πρέπει να έχει IQ κάτω απ'το μηδέν.

All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream (~Edgar Allan Poe~)

Edited by - Ιαπετός on 10/10/2012 09:31:14

10/10/2012, 10:34:01
Καλημέρα φίλε DSM, αρκετά ενδιαφέρουσες ερωτήσεις
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Για πιό έργο μιλάς ακριβώς?
Το εσωτερικό έργο.
quote:
Με ποιά ετυμολογία αναφέρεσαι στη λέξη δαίμονας?
Τη σύγχρονη, με αρνητική σημασία.
quote:
Πως ορίζεις την κόλαση?
Εδώ θα μπορούσα να δώσω πολλές απαντήσεις. Νομίζω η πιο απλή και πιο κατανοητή απο τους μη σχετικούς με τα θέματα, είναι η εξής: Κόλαση π.χ. για μένα είναι όλο το κέντρο της Αθήνας.
Κόλαση ειναι η συλλογική πραγματικότητα που έχουμε δημιουργίσει.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 10/10/2012 10:36:39

10/10/2012, 13:38:54
Dr Jekyll Mr Hyde

Σε ευχαριστώ.

10/10/2012, 14:17:37
Dsm,

πολύ καλό το Fox Hill,δεν είχα περιέργως ακούσει καθόλου από Camel.

Θυμίζει λίγο μελωδικά Ian Anderson.Μου άρεσε πολύ.Ευχαριστώ για το url.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.

quote:

Με ποιά κριτήρια ο "Αντίχριστος" είναι το κακό και ο "Χριστός" το καλό;
- Έγιναν πόλεμοι στο όνομα του Αντίχριστου;
- Χύθηκαν ποταμοί αίματος στο όνομα του Αντίχριστου;
- Βασανίζονταν άνθρωποι με μεταλλικά όργανα στο όνομα του Αντίχριστου;
- Καίγονταν άνθρωποι ζωντανοί στο όνομα του Αντίχριστου;
- Γκρεμίστηκαν ναοί στο όνομα του Αντίχριστου;
- Κάηκαν βιβλία, βιβλιοθήκες και συγγραφείς στο όνομα του Αντίχριστου;
- Δημιουργήθηκε "Ιερά Εξέταση" στο όνομα του Αντίχριστου;

- Και γιατί είναι κακός ο Αντίχριστος;
- Γιατί το λένε αυτοί που έκαναν τα παραπάνω εγκλήματα στη διάρκεια των τελευταίων 17 αιώνων!

macedon

macedon,
πίστεψέ με,τα εγκλήματα που θα γίνουν στο όνομα του Αντιχρίστου δεν θα συγκρίνονται σε τίποτα,με όλα τα εγκλήματα που έγιναν απο καταβολής κόσμου μέχρι σήμερα!

10/10/2012, 15:06:12
quote:
Χριστος Ελ
πίστεψέ με,τα εγκλήματα που θα γίνουν στο όνομα του Αντιχρίστου δεν θα συγκρίνονται σε τίποτα,με όλα τα εγκλήματα που έγιναν απο καταβολής κόσμου μέχρι σήμερα!

Πολύ θα ήθελα να ακούσω μια περιγραφή αυτών που θα γίνουν,ώστε να έχω μέτρο σύγκρισης με αυτα που έγιναν!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

10/10/2012, 15:20:44
quote:

Νικόμαχε

Έχεις άποψη επί του θέματος?

DSM

Eχω και μάλιστα είναι γνωστή,στο σύνολο των συμμετεχόντων.

Είμαι αρνητής πασών-όλων-απάντων,των θρησκειών.
Δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν και δεν πολυεπιθυμώ να κάνω συζητήσεις για κάτι ανύπαρκτο.Πού και πού,μου την "δίνει" κι εμένα απο τις ανοησίες που διαβάζω και χώνομαι σε κάποιον συνομιλητή,αλλά μετά μου περνάει.

Επανέρχομαι στην "αδιάφορη" αδιαφορία μου!

Για κάτι κτιστό,απο τις ανθρώπινες αδυναμίες,όπως είναι οι θρησκείες και η ανάγκη "θεού" για τις οποίες και στο όνομα των οποίων έχουν γίνει όλα τα εγκλήματα κατα της ανθρωπότητας,μία και μοναδική θεραπεία υπάρχει.Τολοβομή!!!

Αλλοιώς,θα εξακολουθούμε να είμαστε καμμένοι,όπως ακριβώς τα τελευταία 15.000 χρόνια,που υπάρχουν οι κατά τόπους θρησκείες-λατρείες.

Σκληροπυρηνικός DSM ?
Ναι είμαι.
Γιατί είμαι θύμα τους,όπως και όλοι οι άνθρωποι.
Με την διαφορά,ότι εμένα με πονάει περισσότερο,επειδή ξέρω την απάτη τους.

Και πιστέψτε με φίλοι μου,θρησκευόμενοι,ότι αυτο πονάει πολύ-πολύ περισσότερο,απο ότι πονάτε εσείς βλέποντας κάποιο "πρόβατο",να εξέρχεται της στάνης της θρησκείας σας!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

10/10/2012, 15:22:56
Νικόμαχε

Με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο, η τοποθέτησή σου με ηρέμησε.

10/10/2012, 15:27:14
quote:

Νικόμαχε

Με έναν εντελώς προσωπικό τρόπο, η τοποθέτησή σου με ηρέμησε.

Ναι μόλις άκουσες για...τολοβομή, ηρέμησες!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

quote:

quote:
Χριστος Ελ

Πολύ θα ήθελα να ακούσω μια περιγραφή αυτών που θα γίνουν,ώστε να έχω μέτρο σύγκρισης με αυτα που έγιναν!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Ε,διάβασε λίγο Αποκάλυψη,εκεί μέσα τα λέει όλα,περιγράφει όλα τα γεγονότα που θα εξελιχθούν απο τις 21 Δεκέμβρη και μετά......