ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

Wicca

Witch Shadow30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
2008-02-19 15:33
Δεν βρηκα να υπαρχει καποιο αλλο thread με το θεμα αυτο......το ανοιξα ωστε να μπορει ο καθενας να λεει ελευθερα την αποψη του για τη Wicca.....καλη, κακη, κουτση, στραβη......ολες δεκτες......προκειμενου να πλακωνομαστε σε αλλα θεματα και να κλεινουν αδικα καλω θα ηταν οτι ειναι να ειπωθει να γινει εδω.......
Φιλικα
2008-02-19 15:40
Λοιπον εμενα μου αρεσει παρα πολυ η Wicca.
Πιστευω οτι ειναι κατι το πολυ ενδιαφερον και χαιρομαι που βρηκα ενα ατομο που ενδιαφερεται!!!!

Υ.Γ. Ειμαι καινουριος στο φορουμ
2008-02-19 16:17
Προσωπικά θεωρώ τη Wicca σαν μοντέρνα έκδοση του Παγανισμού και Δρυιδισμού. Μητέρα Φυση... Watchtowers... Neee.... Ξεπερασμένα...
2008-02-19 16:18
wicca...
τελειο θεμα Witch Shadow....

εχει να κανει με τη "λευκη μαγεια"?
υπαχει καποιο ειδος μυησης ή καποιος δασκαλος που μπορει να κανει μαθηματα wicca?
2008-02-19 16:59
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Quinvex
Προσωπικά θεωρώ τη Wicca σαν μοντέρνα έκδοση του Παγανισμού και Δρυιδισμού. Μητέρα Φυση... Watchtowers... Neee.... Ξεπερασμένα...

Χαχα!Ξεπερασμενα;Επικαιρα οσο ποτε αλλοτε θα ελεγα, αν αναλογιστεις την καταστροφη του περιβαλλοντος(η wicca ειναι και οικολογικο κινημα),την λαχταρα των ανθρωπων να ξαναεπικοινωνησουν με τη φυση...

Τωρα που κολλανε οι watchtowers κ.λ.π. δεν ξερω...
2008-02-19 17:06
Εαν δεν κάνω λάθος βασικά η Wicca είναι μία αναβίωση του Παγανισμού και του Δρυισμού η οποία έγινε μετά την έκδοση του βιβλίου του Gerald Gardner "Witchcraft Today" (H Μαγεία Σήμερα).
Το βιβλίο αυτό είναι και ο βασικός λόγος της αναβίωσης των αρχαίων αυτών θρησκειών.
2008-02-19 17:08
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από leo morpheus

Το θέμα τον watchtowers μου θυμίζει John Dee και τις θεωρίες του. Καμμιά σχέση όμως με Wicca.
Η σύνδεση αυτή μου φέρνει στο μυαλό την ταινία 'The Craft' που παρουσίαζε ένα μίγμα Wicca και ενωχιανής μαγείας.
2008-02-19 18:17
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Ophelia
Εαν δεν κάνω λάθος βασικά η Wicca είναι μία αναβίωση του Παγανισμού και του Δρυισμού η οποία έγινε μετά την έκδοση του βιβλίου του Gerald Gardner "Witchcraft Today" (H Μαγεία Σήμερα).
Το βιβλίο αυτό είναι και ο βασικός λόγος της αναβίωσης των αρχαίων αυτών θρησκειών.

Ophelia,κοιτα και εδω για να μην ξαναγραφω τα ιδια...http://www.metafysiko.gr/forum/show...88&page=8&pp=10

Ελπιζω ο witch σαν ειδικος να μας πει και αλλα περα απο ιστορικα στοιχεια για τη wicca...!!!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από leo morpheus
Χαχα!Ξεπερασμενα;Επικαιρα οσο ποτε αλλοτε θα ελεγα, αν αναλογιστεις την καταστροφη του περιβαλλοντος(η wicca ειναι και οικολογικο κινημα),την λαχταρα των ανθρωπων να ξαναεπικοινωνησουν με τη φυση...

Φιλε Leo συμφωνω μαζι σου. Η μαγεια της Wicca βασικα ειναι η λατρεια της φυσης. Ολο και πιο πολλοι αν8ρωποι ερχονται στη wicca γιατι ειτε ειναι ανικανοποιητοι ειτε δυσαρεστοι με τις καθιερωμενες θρησκειες. Και μαζι με αυτο προστιθεται και η αγωνια τους για το μελλον του περιβαλλοντος.
Ενα κακο που εχουν μερικοι ειναι να θεωρουν τη Wicca, θρησκεια που εχει να κανει με το Σατανα....Αυτο ειναι ενα τρομερο λαθος. Δεν εχει να κανει τπτ με δαυτο....Μακρια....
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από skio
Το θέμα τον watchtowers μου θυμίζει John Dee και τις θεωρίες του. Καμμιά σχέση όμως με Wicca.
Η σύνδεση αυτή μου φέρνει στο μυαλό την ταινία 'The Craft' που παρουσίαζε ένα μίγμα Wicca και ενωχιανής μαγείας.

Μην ασχολείσαι με Wicca και τετοια. Σου προτείνω να διαβάσεις τα βασικά της Ενοχιακης Μαγειας...
2008-02-19 20:25
Παράθεση:
Μην ασχολείσαι με Wicca και τετοια. Σου προτείνω να διαβάσεις τα βασικά της Ενοχιακης Μαγειας...

Γιατι ρε φιλε? Που ειναι το κακο με τη Wicca και δεν το εχω παρει ειδηση? Σφαζουμε και δεν το ξερω?
2008-02-19 22:03
Παράθεση:

Ενοχιακή Μαγεία = η μαγεία που ασκείται στις έννομες σχέσεις (αν και το σωστό θα ήταν ενοχική -σαν το δίκαιο ~ ενοχή = η σχέση μεταξύ δύο προσώπων εκ των οποίων το ένα έχει απέναντι του άλλου έννομη υποχρέωση σε παροχή)
Ενωχιανή μαγεία = η τελετουργική μαγεία που βασίζεται στα γραπτά του Dr. John Dee και του Edward Kelly. (Ενώχ = βιβλικό πρόσωπο, "συγγραφέας" του ομώνυμου απόκρυφου βιβλίου της Παλαιάς Διαθήκης στο οποίο καταγράφει την επικοινωνία του με τον Θεό μέσω των Αγγέλων)
-όταν προτείνεις κάτι, πρέπει τουλάχιστον να ξέρεις πως το λένε-
2008-02-19 23:32
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από alet
Ενοχιακή Μαγεία = η μαγεία που ασκείται στις έννομες σχέσεις (αν και το σωστό θα ήταν ενοχική -σαν το δίκαιο ~ ενοχή = η σχέση μεταξύ δύο προσώπων εκ των οποίων το ένα έχει απέναντι του άλλου έννομη υποχρέωση σε παροχή)
Ενωχιανή μαγεία = η τελετουργική μαγεία που βασίζεται στα γραπτά του Dr. John Dee και του Edward Kelly. (Ενώχ = βιβλικό πρόσωπο, "συγγραφέας" του ομώνυμου απόκρυφου βιβλίου της Παλαιάς Διαθήκης στο οποίο καταγράφει την επικοινωνία του με τον Θεό μέσω των Αγγέλων)
-όταν προτείνεις κάτι, πρέπει τουλάχιστον να ξέρεις πως το λένε-

Enochian, όχι μεταφρασμένα βιβλία. Υπάρχουν δωρεάν πολλά για κατάβασμα.
2008-02-20 00:04
Παράθεση:

Βλεπω εναν προσυλιτισμο η μου γενεται.. διοτι αμα ειναι ετσι να φωναξω τον Μπογια.. Προτιμω την Wicca απο τhν αιρεση σου mister..
2008-02-20 00:21
Quinvex θα σε παρακαλέσω να συμμετέχεις στις συζητήσεις αποφεύγοντας τα ποστ μιας γραμμής για να μπορεί να γίνεται πιο ουσιαστικός διάλογος.

Ευχαριστώ πολύ,
Melian
2008-02-20 00:33
ενα ωραιο αρθρακι μπορειτε να το βρειτε σε αυτη την διευθυνση
http://www.x-news.gr/main/modules.p...article&sid=291
2008-02-21 02:13
Quinvex θα μπορουσες να αναπτυξεις τις αποψεις σου για την αποστροφη της Wicca? Νομιζω οτι δεν προκαλω ουτε προσηλιτισμους ουτε τπτ. Απλα μια ερωτηση.
2008-02-21 11:16
Witch θέλω να μάθω περισσότερα για την Wicca. Βέβαια θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι μέχρι τώρα έχω λήξει ότι είμαι αθεΐστρια (όχι άθεη) εννοώ ότι έχω καταλήξει ότι δεν υπάρχει κανένας θεός ή δαίμονας, όμως πιστεύω στην φύση και τις δυνάμεις της, όπως πιστεύω κ στη δύναμη του σύμπαντος που μας περιβάλλει κ μας κρατάει σε συνοχή (όπως έλεγε κ ο ‘Ομπι Ουάν). Δεν ξέρω αν αυτό είναι παγανισμός δεν ξέρω αν είναι καν –ισμός θα ήθελα όμως πολύ να υπάρχουν κ άλλοι άνθρωποι που να πιστεύουν ότι κάθε πλάσμα αξίζει το σεβασμό κ ότι δεν είναι απλά ένας κρίκος στη διατροφική μας αλυσίδα.
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Μια ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ σχετικα με το WICCA πρέπει να γίνει...

Κάποια στοιχεία...
Είναι γνωστό και ως Θρησκεία της Γης, Παλαιά Θρησκεία και
Νέο-Παγανισμός.

Σαν φιλοσοφία αλλά και πρακτική Μαγεία, είναι ένα κράμα των αρχαίων
ευρωπαϊκών θρησκειών και τελετουργικών, με πολύ πιο έντονες επιρροές από
την Ελληνική θρησκεία, την Κέλτικη και την Σαξονική.
Πρωτεύουσα Υπέρτατη Δύναμη είναι η Φύση, η οποία εκφράζεται μέσα από τον
Θεό και την Θεά, που λαμβάνουν καθαρά Ελληνικές μορφές:
Ο Θεός αναπαριστάται κυρίως ως Παν και η Θεά ως Άρτεμις ή Εκάτη, και αυτά
τα Ελληνικά ονόματα είναι που χρησιμοποιούνται περισσότερο.
Οι δύο Θεοί θεωρούνται η συμπλήρωση ο ενός του άλλου και μαζί
ολοκληρώνονται και δημιουργούν την Υπέρτατη Δύναμη.
Δεν είναι κακόβουλοι μα ούτε και καλόβουλοι, αλλά και τα δύο, μιας και η
φιλοσοφία της θρησκείας είναι η δυαδικότητα όλων των πραγμάτων.
Οι Θεοί βρίσκονται μέσα στον καθένα, δεν είναι δηλαδή κάτι έξω από τον
άνθρωπο μα κομμάτι του, αλλά βρίσκονται και γύρω του, τον παρακολουθούν,
τον προστατεύουν, τον καθοδηγούν, μα δεν τιμωρούν παρά διδάσκουν.
Με άλλα λόγια, υπάρχει παντελής έλλειψη της έννοιας «οργή του Θεού».
Οι Θεοί δεν οργίζονται, μα όταν τα παιδιά τους «παραστρατήσουν» βρίσκουν
άλλους τρόπους να τα διδάξουν πως οι πράξεις τους είναι λανθασμένες, και
αυτό γίνεται είτε μέσω τύψεων (ανώτερης συνειδήσεως, το Θεϊκό κομμάτι
όλων μας), είτε μέσω Θείας Δίκης (Ο Νόμος των Τριών).
Στοιχεία απο την Ιστοσελίδα...
http://www.artofwise.gr/html/categories_content/filosofia/Wicca.html
Είναι γραμμένο απο την ΝΕΦΕΛΗ

Επισκευθήτε την Ιστοσελίδα που αναφέρω...
Πιστεύω πως έχει πολλά στοιχεία που θα λύσουν αρκετές απορίες..

Ευχαριστώ.
Γιωργο οντως, εχεις δικιο.