ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Προτάσεις και σκέψεις για το νέο Metafysiko.gr!

Προτάσεις και σκέψεις για το νέο Metafysiko.gr!

beetlejuice10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Στο http://www.metafysiko.gr/forum/show...36647#post36647 ο Νικος προεβη σημερα στην αναγγελια αναπτυξης νεας ιστοσελιδας του Μεταφυσικου. 2 χρονια μετα την ανακατασκευη της, η Gateway ετοιμαζεται να "ανακαινισει" το ηλεκτρονικο της σπιτι. Ειναι πραγματικα εντυπωσιακο αυτο που συμβαινει στην Κοινοτητα... Απο τα μεσα του 2006 εως και σημερα, εχουν ανανεωθει οι ιστοσελιδες της Πυθεας και της Fantasy, εχει κατασκευαστει το metafysiko.org, ενω ειναι πολυ πιθανον να δουμε μεσα στο 2007 και νεο metafysiko.gr!

Τελος παντων, ανοιγω αυτο το thread ετσι ωστε να ακουσουμε τις σκεψεις και τις προτασεις σας.

Θελουμε να μας πειτε:

--Τι σας αρεσει και τι δε σας αρεσει στο τωρινο www.metafysiko.gr (προσοχη δεν αναφερομαι στο φορουμ ή σε οποιαδηποτε αλλη ιστοσελιδα της κοινοτητας). Τι θα θελατε να διατηρηθει και τι οχι.

--Πως θελετε να κατηγοριοποιειται το περιεχομενο του site (για παραδειγμα αυτη τη στιγμη υπαρχουν παραθυρα με συγκεκριμενες κατηγοριες οπως π.χ Αρθρα μελων, αρθρα συνεργατων, Συνεντευξεις κτλ.)

--Και τελος οποιαδηποτε αλλη σκεψη ή προταση που εχετε κατα νου.

Θα προσπαθησουμε να λαβουμε υπ'οψιν μας καθε σας παρατηρηση. Στο σχεδιαστικο εχουμε ηδη καταληξει σε καποια πραγματα και μπορουμε να πουμε οτι η νεα εκδοση θα σηκωνει τα περισσοτερα τεχνολογικα tips απο καθε αλλη ιστοσελιδα της κοινοτητας μας (περισσοτερα δηλαδη απο το metafysiko.org που ηταν η τελευταια).
2007-10-02 14:39
Ωραία. Θα κάνω την αρχή.
Θεωρω οτι οι κατηγορίες είναι εντάξει χωρισμένες. Αυτο που θελω να πω ειναι το εξης. Πύλες. Χρειάζονται πύλες. Gateway ειναι, πρέπει να υπάρχουν πύλες. Καθαρα απο αποψη εμφανισης μιλώντας. Σκεφτόμουν. Θα ήταν ωραιο αν βαζατε κατι σαν "intro" βίντεο με το animation μίας πύλης που ανοίγει σε εναν σκοτεινό χώρο και απο μέσα (ε τι άλλο θα κόλλαγε θα μου πείτε) πολυ φως να ξεπροβάλει. Στο στυλ της εισαγωγής του "Η ένατη πύλη" για όσους το έχουν δει. Πρακτικά δεν προσφέρει τίποτα βεβαια αυτο που προτείνω παρα φιγούρα. Αλλα κι η φιγούρα ωφελεί. Τωρα για την κυρίως σελίδα σκεφτομουν στην μεση και με κατάλληλα ζωγραφισμένη μια γοτθική πύλη που εχει μόλις ανοίξει και το περιβάλει, το link για το forum, μιας που αυτο ειναι η καρδιά βασικά της σελίδας. Για ολα τα υπόλοιπα μου ήρθαν καποιες φλασιές βέβαια αλλα ολες περίπου ειναι σε τετοιο στυλ γι αυτο δεν τα αναφέρω. Α παρένθεση δεν θελω να πω με ολα αυτα να γίνει το γνωστό στυλ του "μαύρου site" του παραφυσικού. Αλλα ειναι γεγονος οτι δεν μπορω να φανταστω με τα χρωματα που έχει τωρα η κεντρική σελίδα να "κολλάει" αυτο που μόλις πρότεινα.
Αυτα. (εξυπνη η ιδέα σας πάντως για αλλαγή)
2007-10-02 15:00
Συμφωνω με τον chaoticblue...
Οταν μπηκα εδω μεσα, μου φανηκε σαν ενα συνηθισμενο forum...(που συνηθισμενο δεν ειναι!)
Καλο θα ειναι να ξεχωριζει καπως.
2007-10-02 16:39
Γειά χαρά σε όλους τους φίλους...
αγαπητέ Μηνά αυτό που έχω εγω επισημάνει και δεν ξέρω γιατί δεν το είχα πει τόσο καιρό, είναι το εξής. Στην αρχική σελίδα υπάρχει το παράθυρο που εμφανίζει το εικονίδιό μας και τα καινούρια θέματα του φόρουμ. Έχω παρατηρήσει ότι αυτό το παράθυρο όταν ανοίγουμε κάποια θέματα όπως αυτά που διαφημίζονται στην σελίδα δεξιά, πέφτει πάνω στο κείμενο και καλύπτει τις πρώτες λέξεις του κειμένου. Στην αρχή νόμιζα ότι εγω έκανα κάτι λάθος και προσπάθησα με διάφορους τρόπους να το αλλάξω. Έκανα και μεγαλύτερη ανάλυση στην οθόνη αλλά συνέβαινε πάλι το ίδιο. Νομίζω ότι αυτή είναι μια δυσλειτουργία που πρέπει πάραυτα να εξαλειφθεί.
Καλή συνέχεια και ο δικτυακός τόπος να γίνεται όλο και καλύτερος...
Φιλικά...
2007-10-02 17:11
Αυτό που μόλις είπε ο φίλος Απέρριτος συμβαίνει και σε μένα, και είναι πάρα πολύ ενοχλητικό, χάνεις το μισό πρόλογο και λίγο από το κυρίως θέμα (συνήθως)! Και εγώ νόμιζα πως κάτι δεν παει καλά στο δικό μου pc. Επίσης η ιδέα του chaoticblue για το intro μου άρεσε πάρα πολύ!!!
Η ύπαρξη intro είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει αρκετά κατά το παρελθόν. Όπως πολύ σωστά ανέφερε ο φίλος chaoticblue, είναι όμορφη "φίγουρα" δίχως να προσφέρει κάτι σημαντικό στην ουσία της σελίδας.
Εξαιτίας του ότι στοχεύουμε στο να αποτελεί το metafysiko.gr το ελληνικό portal της αναζήτησης στην Ελλάδα και όχι ένα απλό site, πιστεύουμε ότι η ύπαρξη ενός intro μακροπρόθεσμα θα αποτελούσε πρόβλημα (σίγουρα την πρώτη- δεύτερη φορά που θα μπείτε στο site θα εντυπωσιαστείτε, όμως όταν πλέον συνηθίσετε την ύπαρξη του θα είναι ενοχλητικό κάθε φορά που θα θέλετε να μπείτε στο site να πρέπει είτε να βλέπετε το ίδιο πράγματα είτε να το παρακάμπτετε).

Βέβαια, η ύπαρξη ενός φιγουρατζίδικου (αλλά συνάμα και ενημερωτικού) flash που θα εμφανίζεται μόνο κατόπιν επιθυμίας του επισκέπτη είναι ανάμεσα στις σκέψεις μας, όμως είναι κάτι δευτερεύον μιας και για αρχή θέλουμε να εστιάσουμε στην ουσία: στη δημιουργία δηλαδή ενός λειτουργικού portal αναζήτησης για τους Έλληνες χρήστες.

Γι' αυτό και θα σας ζητήσω να εστιάσετε τις προτάσεις σας στην κατηγοριοποίηση του περιεχομένου και στα πιθανά προβλήματα λειτουργικότητας που αντιμετωπίζετε (όπως αυτό που ανέφερε ο Απέριττος και είναι εν γνώση μας). Ως προς το γραφιστικό κομμάτι, επίσης μπορείτε να αναφέρετε κάποιες ιδέες όμως να γνωρίζετε ότι έχουμε καταλείξει σε κάποια βασικά σημεία: minimal design με ανοιχτά χρώματα και κυρίαρχο το λευκό, για λόγους λειτουργικότητας και καλύτερης διαχείρησης του περιεχομένου (συζητήσεις στο φόρουμ, μελέτες, αποστολές, διηγήματα, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, συνεργασίες, κ.α.).

Αυτά προς το παρόν.. καλό είναι να αναφέρετε σύντομα όσοι επιθυμείτε τις ιδέες σας, ώστε να μπορέσουμε από την αρχή να τις συμπεριλάβουμε στο σχεδιασμό.

Φιλικά,
Νίκος.
Τι θα λέγατε για ένα "κουτάκι" με το οποίο θα μπορούσαν τα μέλη να επικοινωνούν (chat); Για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ, πηγαίνεται στο techteam.gr:

Είμαι σίγουρος ότι θα το απορρίψετε επειδή πιστεύετε ότι θα πέσει το επίπεδο του forum, αλλά σας δοκιμάζω...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από chaoticblue
Ωραία. Θα κάνω την αρχή.
Θεωρω οτι οι κατηγορίες είναι εντάξει χωρισμένες. Αυτο που θελω να πω ειναι το εξης. Πύλες. Χρειάζονται πύλες. Gateway ειναι, πρέπει να υπάρχουν πύλες. Καθαρα απο αποψη εμφανισης μιλώντας. Σκεφτόμουν. Θα ήταν ωραιο αν βαζατε κατι σαν "intro" βίντεο με το animation μίας πύλης που ανοίγει σε εναν σκοτεινό χώρο και απο μέσα (ε τι άλλο θα κόλλαγε θα μου πείτε) πολυ φως να ξεπροβάλει. Στο στυλ της εισαγωγής του "Η ένατη πύλη" για όσους το έχουν δει. Πρακτικά δεν προσφέρει τίποτα βεβαια αυτο που προτείνω παρα φιγούρα. Αλλα κι η φιγούρα ωφελεί. Τωρα για την κυρίως σελίδα σκεφτομουν στην μεση και με κατάλληλα ζωγραφισμένη μια γοτθική πύλη που εχει μόλις ανοίξει και το περιβάλει, το link για το forum, μιας που αυτο ειναι η καρδιά βασικά της σελίδας. Για ολα τα υπόλοιπα μου ήρθαν καποιες φλασιές βέβαια αλλα ολες περίπου ειναι σε τετοιο στυλ γι αυτο δεν τα αναφέρω. Α παρένθεση δεν θελω να πω με ολα αυτα να γίνει το γνωστό στυλ του "μαύρου site" του παραφυσικού. Αλλα ειναι γεγονος οτι δεν μπορω να φανταστω με τα χρωματα που έχει τωρα η κεντρική σελίδα να "κολλάει" αυτο που μόλις πρότεινα.
Αυτα. (εξυπνη η ιδέα σας πάντως για αλλαγή)

Ναι, αλλά όποιος δεν θα έχει το νέο Flash τί θα κάνει;
2007-10-04 01:36
Και οι δικές μου προτάσεις:
  • να υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης των κειμένων σε μορφή φιλική προς τον εκτυπωτή
  • να γίνεται η κατηγοριοποίηση των θεμάτων βασισμένη σε θεματικές ανάλογες με του forum
  • να υπάρχει δυνατότητα προβολής και κατεβάσματος πρωτότυπων συμπιεσμένων κειμένων (αρχαίων και μη) σε μορφή word, αλλά και φωτογραφιών και videos ώστε το metafysiko.gr να είναι παράλληλα και ένα portal πρωτογενών πηγών
  • τα χρώματα να μην αλλάξουν όσο είναι δυνατό. Προσωπικά τα χρώματα στην ιστοσελίδα με βοηθούν να συγκεντρώνομαι σε όσα διαβάζω
  • Τέλος, οπωσδήποτε να αλλαχθεί το παράθυρο που περιγράφει ο Απέριττος γιατί μας ενοχλεί όλους

Καλή δουλειά και καλή δύναμη!
Φίλε Jenaro,

έχεις κάνει κάποια πολύ σημαντικά points, τα περισσότερα εκ των οποίων τα έχουμε ήδη λάβει υπόψη μας.

1. Επιλογή Εκτύπωσης: Θα υπάρχει, όπως επίσης και επιλογή email προς φίλο.
2. Κατηγορίες Θεμάτων: Η κατηγοριοποίηση των θεμάτων πιθανόν θα γίνει από την αρχή, οπότε θα θέλαμε εσείς να μας κάνετε κάποιες προτάσεις ώστε να δούμε ποια είναι η ιδανική περίπτωση και ποιες οι τεχνικές δυνατότητες ώστε να επιτευχθεί.
3. Πρωτογενείς Πηγές: Επίσης πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Θέλει όμως πολύ συζήτηση έως ότου βρούμε τον τρόπο υλοποίησης της. Παρακαλώ όποια μέλη έχουν κάποιες ιδέες σχετικά με το τι μπορεί να περιλαμβάνουν οι πρωτογενείς πηγές ας τις εκφράσει. Π.χ. Video, έγγραφα, αρχαία κείμενα, κ.α.
4. Design: Τα χρώμα του νέου metafysiko.gr θα παραμείνουν ανοικτά. Οι χρωματικοί συνδυασμού θα ακολουθούν τις σχετικές έρευνες περί όσο το δυνατόν πιο ιδανικές συνήθηκες ανάγνωσης (άσπρο φόντο με μαύρα γράμματα, κατάλληλα fonts, κ.λπ.).
5. Πρόβλημα με παράθυρο: Το πρόβλημα με το παράθυρο, όπως και οποιαδήποτε άλλα προβλήματα έχετε παρατηρήσει και έχετε ενημερώσει σχετικά τα μέλη της G, θα διορθωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Περιμένω και άλλες απόψεις από τα μέλη της κοινότητας.

Φιλικά,
Νίκος.