ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Η ακρόπολη αληθινή ή ένα ομοίωμα

Η ακρόπολη αληθινή ή ένα ομοίωμα

Melhisedek10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2007-05-12 18:15
Τι εννόω με το παραπάνω?Είναι η ακρόπολη αυτό που βλέπουμε ή μήπως είναι ένα αντιγραφό της?Δηλαδή μήπως η αληθινή ακρόπολη της Αθήνας βρίσκεται από κάτω της σημερινής.Εσείς τι πιστεύετε?Λένε ακόμη π[ως κάτω από την ακρόπολη υπάρχουν ενδείξεις που μαρτυρούν ότι ίσως το παραάνω να μην είναι και τόσο αβάσιμο.
2007-05-12 18:18
Αυτο που γνωριζω ειναι πως ο Παρθενων που χτιστηκε υπο διακυβερνηση Περικλεους(βεβαιους βεβαιους )χτιστηκε στα ερειπια ενος αλλου ναου της Αθηνας ο οποιος ειχε καταστραφει...Κατι τετοιο εννοεις η οτι ο τωρινος παρθενων χτιστηκε στα ερειπια του παρθενωνα του χρυσου αιωνα??
Φίλε Melhisedek να σε καλωσορίσω στην κοινότητα του Μεταφυσικού εκ μέρους των συντονιστών.
Παρατηρώ ότι μπήκες "φουριόζος" σε διάφορες συζητήσεις και αυτό είναι καλό

Μιά παράκληση μονάχα.
Στο θέμα που άνοιξες, παρόλο που ακούγεταιο ενδιαφέρων ο προβληματισμός σου, ωστόσο είναι ελλειπής νοηματικά κυρίως...
Λες
Παράθεση:
Λένε ακόμη π[ως κάτω από την ακρόπολη υπάρχουν ενδείξεις που μαρτυρούν ότι ίσως το παραάνω να μην είναι και τόσο αβάσιμο.

Ποιοι το λέν και σε ποιες ενδείξεις αναφέρεσαι;
Καταλαβαίνεις πως για να ξεκινήσει και να συνεχιστεί μία συζήτηση ,αν μη τι άλλο πρέπει να δίνεται "τροφή" συγκεκριμμένη.

Πληροφοριακά να σε παραπέμψω και εδώ όπου γίνεται αρκετά καλή κουβέντα για τον Παρθενώνα και τα μυστικά του.
Τσεκαρέ το σε παρακαλώ και έπειτα, είτε εδώ είτε μέσω π.μ. ενημέρωσέ με για την πορεία και την τύχη αυτού του thread...

Φιλικά
2007-05-12 19:34
1)Εννοώ πως κάτω από την ακρόπολη ίσως να βρίσκεται η πραγματική ακρόπολη,Υδροχόε.
2)Σε ευχαριστώ Τsilof,πολύ ωραίο το θέμα όμως σκοπεύω να εστιάσω στο τι μπορεί να υπάρχει κάτω από την ακρόπολη και να δω αν η συζήτηση θα πάει εκεί που θέλω.Όσο για την ΄΄τροφή΄΄ είναι λίγο νωρίς.

Βέβαια γίνεται καλή κουβέντα Tsilof.Γενικά όμως κανείς δε λέει για το τι πιθανόν μπορεί να υπάρχει κάτω από την ακρόπολη.Υπάρχει ένας ναός,η αυθεντική ακρόπολη ή μήπως υπάρχουν στοές που οδηγούν κάπου?Και αν υπάρχουν που οδηγούν?Δε βρήκα τέτοιο σημείο στο θέμα που ανοίξατε για τον Παρθενώνα,επικεντρωθήκατε στην Ιερή γεωμετρία του και ότι επηρεάζεται από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.Και ιστορικά στοιχεία που εξηγούν γιατί χτίστηκε.Πράγματι για αυτούς τους λόγους χτίστηκε?
2007-05-12 19:40
Βασικά για να ξεκινήσει μια κουβέντα πρέπει να βάλεις κάποιες γραμμές.. Παράδειγμα εγώ αυτό που λες πρώτη φορα το ακούω, δε το διάβασα πουθενά, ίσος θα έπρεπε να εξηγήσεις τι εννοείς λίγο καλύτερα.. που θες να πας τι συζήτηση δηλαδή; Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει τίποτα από κάτω;
Κάτω από τον Παρθενώνα υπάρχουν τα όπλα των Στρατηγών της Αθήνας. Τοποθετούνταν εκεί μετά από μεγάλες μάχες (πχ με πέρσες) ως ένδειξη προσφοράς στην Αθηνά που κέρδισαν την μάχη και προστατευσαν με τα οπλα αυτα την πολη τους.
Κατω απο την τοποθεσια που βρισκοτανε το χρυσελεφαντινο αγαλμα της θεας, υπηρχε ανοιγμα, οχι μυστικο μεν, προστατευομενο δε, οπου π χωρος εχρησιμοποιητο ως "αποθηκη" για τα οπλα-θυσιες προς την Θεα της Σοφιας και του Πολεμου.

Δεν θα παραθεσω πηγες, γιατι αυτο που λεω το ξερω μονο και μονο απο ενα μοναχο χριστιανο, στο αγιο ορος. Θα μου πειτε δεν ξερουν οι αρχαιολογοι και ξερει ο γεροντας; Ελα ομως που λιγους αιωνες πισω ο Παρθενων ετυχανε υπο την διευθυνση της εκκλησιας, οι οποιοι τον ειχαν μετατρεψει σε χριστιανικη εκκλησια με το ονομα "Παναγια η Αθηαινιωτισσα". Εχουν γραπτα εκει στο αγιο ορος που αφορουν τον Παρθενωνα αλλα και πολλους αλλους ναους της αρχαιοτητας οι οποιοι ειχαν μετατραπει σε εκκλησιες. Οι μοναχοι φυσικα διαβαζουν πολυ εκει στο ορος, και τα ξερουν αυτα τα πραγματα.

Δεν ενδιαφερομαι στο να με πιστεψετε φυσικα, ουτε ομως στο να με αποκαλεσετε ψευτη. Χρησιμοποιηστε ομως το ανθρωπινο χαρισμα του λογου και διαφωνηστε μαζι μου.

Παρεπιμπτωντος μια μικρη παρενθεση: Η διαφορα των Ανθρωπων απο τα ζωα δεν ειναι η λογικη, αλλα ο λογος. Επισης διαφωνω δεν εχει την ιδια εννοια με το "δεν συμφωνω", η οποια συνονιμη του δεν συμφωνω ειναι 'αντιφωνω' η 'αντινοω'. Η σημμασια της λεξεως <<διαφωνω>> ειναι δια και φωνη, δηλαδη μοιραζω την φωνη, τον λογο. Αρα η σημμασια του διαφωνω ειναι "συζητω". Γιαυτο φιλοι μου, διαφωνηστε
2007-05-14 17:04
Αυτά που υπαινίσσομαι για την Ακρόπολη δεν είναι χωρίς τεκμήρια,απλώς δε προλαβαίνω να ολοκληρώσω το κείμενο με τις πηγές για να το παρουσιάσω.Μόλις βρω χρόνο θα το δημοσιεύσω,γιατί όπως σωστά λέτε δεν είναι η συζήτηση ωφέλιμη χωρίς στοιχεία.Πάντως για αρχή θα ήθελα τη γνώμη σας για το εάν κάτω από την ακρόπολη υπάρχει η πραγματική ακρόπολη ή μια πόλη σαν την Ατλαντίδα.Ήδη ακούστηκαν τρεις γνώμες,διαφορετικές όχι όμως να απέχουν από την αλήθεια.Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Υ.Γ:Άμα το θέμα πιστεύετε ότι δεν έχει νόημα,μπορείτε να το απενεργοποιήσετε δεν πειράζει,έχω και άλλο θέμα στο μυαλό μου.
2007-05-14 17:07
Συγγνώμη αλλά δε περίμενα να σας βρω απληροφόρητους για αυτό το θέμα.Όταν στο σχετικό με τον Παρθενώνα έχετε παραθέσει αξιόλογα πράγματα να μη μπορείτε να πείτε τίποτα για αυτό το θέμα.Καλά που ζείτε?
2007-05-14 17:22
Δεν ξέρω αν κρύβεται κάτι από κάτω αλλά πάντως έτσι όπως έχουν καταντήσει σήμερα τον Παρθενώνα σίγουρα περισσότερο με καχέκτηπο ομοίωμα μοιάζει παρά με το αυθέντικο θαυμάσιο έργο της αρχαιότητας.
Έχει καταγκρεμιστεί η ανατολική και η δυτική πλευρά και έχουν αντικατασταθεί μεγάλο μέρος των μαρμάρων, έχουν κλαπεί/χαθεί όλα τα απαράμιλης αξία μαρμάρινα έργα της οροφής, έχουν χαθεί τα χρώματα, γενικώς είναι ένα έργο φάντασμα, η σκιά του αρχαίου μεγαλείου του.
Μπορεί να ανεβάσω καμία πρόσφατη φωτογραφία να δείτε τα χάλια του..
Οι ...ταγοί όλο μας λένε για αναστήλωση αλλά ουσιαστική βελτίωση προς το καλύτερο δεν βλέπω να γίνεται όσο θα ζούμε..
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Melhisedek
Συγγνώμη αλλά δε περίμενα να σας βρω απληροφόρητους για αυτό το θέμα.Όταν στο σχετικό με τον Παρθενώνα έχετε παραθέσει αξιόλογα πράγματα να μη μπορείτε να πείτε τίποτα για αυτό το θέμα.Καλά που ζείτε?

για να τελειώνουμε πες μας ποιο βιβλίο διάβασες και τρελλάθηκες ...
....αν το εχεις διαβάσει και οχι μόνο ακούσει ....!

Δ.