ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Ο βροντερός λόγος της μικρής Προμηθέας στην ομογένεια και οι επαίσχυντες αντιδράσεις

Ο βροντερός λόγος της μικρής Προμηθέας στην ομογένεια και οι επαίσχυντες αντιδράσεις

Drymonia6 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Όσο Ελληνοπρεπές ήταν το θάρρος της κοπέλας, άλλο τόσο Ελληνοπρεπής ήταν και η συμπεριφορά των κληρικών.
Αν το κατανοήσουμε αυτό τότε πιστεύω ότι κάνουμε ένα σημαντικό βήμα μπροστά αφήνοντας πίσω τα μίση που πουθενά δεν οδηγούν παρά μόνο στον περιορισμό της σκέψης μας και στον πνευματικό εγκλωβισμό μας.

Αναμφισβήτητα η κοπέλα είχε μονόπλευρη ενημέρωση. Αυτό είναι γεγονός, δεν την προσβάλλουμε ούτε αυτήν ούτε τον Δαυλό. Όλοι μας όμως οι αντικειμενικά σκεπτόμενοι γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος που δεν πιστεύει ότι απειλείται από την άλλη άποψη, την μελετά προσεκτικά και την υπολογίζει. Αν ποτέ επέλθει αλλαγή, αυτή θα γίνει από μια τέτοιου είδους προσέγγιση.

Το μίσος ποτέ δεν βοήθησε τον άνθρωπο, ποτέ δεν έφερε ευνοική για την ανθρωπότητα αλλαγή.

Αλλά κι αν συνεχίσουμε να μισούμε, και πάλι η αγάπη θα νικήσει, απλά θα αργήσει, με βλαβερές συνέπειες για μας και για τα παιδιά μας..

Κι αν η αλήθεια είναι μία, κι αν εμείς την έχουμε λησμονήσει, μη φοβάστε θα αναδυθεί ξανά από μόνη της. Ίσως και να έπρεπε να περάσει από δοκιμασία η ανθρωπότητα. Πάντως, όποια και να ναι η αλήθεια, θα βγεί στο φώς, ας μην φοβόμαστε, ας μην μισούμε. Μόνο η αγάπη φέρει καρπούς που μπορούν να φυτρώσουν άνθη σ'αυτή την γή.

Τέλος, σωστά παρατηρεί ο Skepic ότι η Προμηθέα είναι μαθηματικός κι όχι ιστορικός. Άρα το επιχείρημα ότι είναι μορφωμένη δεν μπορεί να σταθεί για τις ιστορικές της γνώσεις.

Έχουμε τεράστια ανάγκη από ανθρώπους φωτεινούς και όχι μισαλλόδοξους. Από ανθρώπους με αγάπη και χαμόγελο [μπράβο Μιχάλη] και πάνω απ'όλα με κατανόηση και συμπόνια για το πανανθρώπινο Δράμα!
2007-03-05 21:44
Βρε καλή μου Δρυμόνια,μην τσιμπάς έτσι...Που την είδες την ελληνοπρεπή συμπεριφορά;Προπαγάνδα υψηλού επιπέδου έκανε ο Ιάκωβος,ήθελε να κερδίσει τις εντυπώσεις και από ότι βλέπω τα κατάφερε μια χαρά.Εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα μιλήσω για ελληνοπρεπή συμπεριφορά όταν θα παραδεχτούν έστω ένα από τα λάθη τους σαν εκκλησία!Γιατί με αυτά που βλέπω καλύτερα να μην κατηγορούμε μόνο τον Πάπα ότι διεκδικεί το αλάθητο...
2007-03-06 00:49
Δεν στέκομαι σε αυτά που είπε, αλλά στο γεγονός ότι αν και θα μπορούσε να διακόψει την ομιλία της, όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά επέπληξε και τον άνθρωπο που διαμαρτηρήθηκε λέγοντας ότι κάθε ομιλητής είναι ένα σεβαστό πρόσωπο και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον διακόπτει. Για μένα αυτό είναι Ελληνοπρεπής συμπεριφορά του σεβασμού της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης.
2007-03-07 13:19
Οι παπαδες εκ φυσεως ειναι μεγαλοι πολιτικοι ηγετες.. οποτε ξερουν απο πολιτικη.

Την ωρα που ελιωνε στο καθισμα του, και σκουπιζε τον ιδρωτα του, καθισε και σκευτικε, "πρεπει να δειξω επιπεδο μη με βαλει κατω μια δεκαπενταχρονη".
Οσο σοφος και αν λενε οτι ειναι σαν ανθρωπος, εμενα με ενδιαφερει οτι συμφωνει απολιτα με το οτι η εκλησια δεν εχει κανει ουτε ενα λαθος στην ιστορια της. Γιατι αν δε το πιστευει αυτο ειναι σοφος μαιντανος(δεν σεβετε τον εαυτο του παραμεριζοντας τον λογο του εμπρος στην εκλησια). Αν το πιστεβει ομως ειναι παπας.(νο κομεντς)
Δευτερη επιστολη απεστειλε η Προμηθεα στο περιοδικο Δαυλος. Η επιστολη εσταλη μολις λιγες ημερες μετα τη δημοσιοποιηση του θεματος που προεκυψε στη χωρα μας.

Αγαπητέ κι αξιοσέβαστε «Δαυλέ»! Πολυαγαπημένοι Έλληνες!
Σας ευχαριστώ για την συμπαράστασή σας στην υπεράσπιση της Ελλάδας σαν έθνους, σαν μιας αιώνιας ιδέας.
Σας ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον που δείξατε για τις σπουδές μου. Παρακαλώ, ησυχάστε και ευτυχείτε. Είμαι σίγουρη, πως η Δικαιοσύνη ποτέ δεν κοιμάται. Όλα θα πάνε καλά με εμένα. Ακόμα κι αν μου έλεγαν «μην ξαναμιλήσεις και θα είσαι εντάξει», σίγουρα θα ξαναμιλούσα. Υπενθυμίζω στον εαυτό μου, ότι Εργασία είναι η δραστηριότητά μου εκείνη, που πρέπει να προάγει το ήθος και την ανθρωπιά μου, τα δικά μου κι εκείνα του έθνους μου κι εκείνα όλης της Ανθρωπότητας. Ζω, για να υπηρετώ και δεν έχω κάνει τίποτε περισσότερο απ’ αυτό που εσείς κάνετε κάθε ημέρα της ζωής σας, μέσα στην παλλόμενη καρδιά του «Δαυλού».
Με αδιάπτωτο σεβασμό και αγάπη σε όλους σας.
Έρρωσθε
Προμηθέα

**** Στο μεταξυ απο την ιστοσελιδα του, το περιοδικο ενημερωνει πως στις 11/3 θα αναρτηθει το πληρες χειρογραφο κειμενο της ομιλιας της Προμηθεας στο Σικαγο. Συλλεκτικο υλικο!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από beetlejuice
Στο μεταξυ απο την ιστοσελιδα του, το περιοδικο ενημερωνει πως στις 11/3 θα αναρτηθει το πληρες χειρογραφο κειμενο της ομιλιας της Προμηθεας στο Σικαγο. Συλλεκτικο υλικο!

Όχι που θα έχανε την ευκαιρία! Μα, δεν θέλει ιδιαίτερο μυαλό, φαντάζομαι, για να διαπιστώσει κανείς την εκμετάλλευση της ιστορίας, πιθανώς και τις διάφορες σκοπιμότητες! Μια νέα περσόνα γεννιέται και είμαστε παρόντες τη στιγμή της γέννησής της...μαθημένα τα βουνά στα χιόνια