ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Κριτική και σχόλια για τα "Μια άγνωστη ανάμεσά τους" 1 & 2

Κριτική και σχόλια για τα "Μια άγνωστη ανάμεσά τους" 1 & 2

mika10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Επειδή η συνέχεια της ιστορίας ανέβηκε στα blogs του μεταφυσικού πριν λίγο καιρό και επειδή κάποιο πρόβλημα υπάρχει με τα blogs και δεν γνωρίζω πότε θα φτιάξουν ξανά, αποφάσισα να ανεβάσω την ιστορία Μια Άγνωστη Ανάμεσά τους (2) -από την αρχή- εδώ. Η συμμετοχή σας θα ήταν πολύτιμη για μένα. Όπως έχω ξαναπεί, όποιος το επιθυμεί, μπορεί μέσω p.m. να γράφει ο ίδιος κάποια κομμάτια από τη συνέχεια της ιστορίας ή ακόμα και να προτείνει την εξέλιξη ή... και το τέλος ...
Mιας και τα δύο μέρη της ιστορίας της Μίκα "Μια άγνωστη ανάμεσά τους" (1 + 2 ) αφηγούνται την ιστορία της Δανάης, σε αυτό το θέμα μπορείτε να κάνετε τα σχόλιά σας και για τα δύο διηγήματα που σύντομα θα ανέβουν στη σελίδα της FantasyGate (αφού ολοκληρωθεί και το δεύτερο μέρος φυσικά)!
2007-02-24 02:23
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Antonia
Mιας και τα δύο μέρη της ιστορίας της Μίκα "Μια άγνωστη ανάμεσά τους" (1 + 2 ) αφηγούνται την ιστορία της Δανάης, σε αυτό το θέμα μπορείτε να κάνετε τα σχόλιά σας και για τα δύο διηγήματα που σύντομα θα ανέβουν στη σελίδα της FantasyGate (αφού ολοκληρωθεί και το δεύτερο μέρος φυσικά)!

Είναι γεννημένο ταλέντο η mika....
Υπέροχη η ιστορία που ξεκίνησε και συνεχίζει...
Μακάρι να τη δούμε και σε βιβλίο....
Δεν θα μπω στη διαδικασία να βαθμολογήσω την ιστορία όπως και οποιαδήποτε ιστορία, μιας και ούτε στην ψηφοφορία για τα μεταφυσικά όσκαρς είχα ψηφίσει. Θεωρώ ότι το να γράφεις μια ιστορία, είτε αληθινή είτε φανταστική και μάλιστα να την ανεβάζεις δημόσια σε ένα forum είναι πέρα ως πέρα το άριστο για εσένα!

Δεν ξέρω πόσοι αγάπησαν την ιστορία ή πόσοι αδιαφόρησαν, αλλά θέλω πρώτη φορά να πω δημοσίως ότι πρόκειται για μια ιστορία που έχει αρκετά αληθινά-προσωπικά στοιχεία. Αρχικά μου ήταν δύσκολο να την ανεβάσω (η Αντωνία γνωρίζει καλά τι ακριβώς εννοώ) και ίσως να ταίριαζε καλύτερα στις "προσωπικές εμπειρίες", αλλά τελικά με λίγη προσπάθεια και μεράκι προέκυψε μια ενδιαφέρουσα κατά τη γνώμη μου ιστορία. Όσοι μου στείλατε προσωπικά μηνύματα σχετικά με την εξέλιξη της ιστορίας, θέλω να σας ευχαριστήσω και συγγνώμη αν με το τέλος σας απογοήτευσα . Θεώρησα ότι αυτό ήταν το πιο σωστό να γίνει παρόλο που ποτέ (ή μάλλον σπάνια) δεν πεθαίνει ο πρωταγωνιστής. Βέβαια, χωρίς να θέλω να σας ανησυχήσω τώρα, το τέλος είναι λίγο ύποπτο μιας και δεν δείχνει καθαρά τι ακριβώς συνέβη και μάλιστα η πρωταγωνίστρια είχε και παιδί, το οποίο ποτέ δεν μάθαμε πώς προέκυψε. Αν και δεν ήταν το τέλος που ήθελα και θέλατε, ωστόσο το προτιμώ έτσι μιας και μια τέτοια ιστορία δεν γίνεται να έχει ένα τέλειο, ιδανικό και στάνταρ φινάλε!

Ευχαριστώ όσους βοήθησαν στην εξέλιξη του πρώτου μέρους με τα ποστ τους και ιδιαίτερα την Αντωνία η οποία ήταν από την αρχή του πρώτου μέρους έως το τέλος του "κοντά μου", αλλά και όσους "ρίξατε ιδέες" στην εξέλιξη του δεύτερου μέρους και ειδικά την deepest_emotion .
2007-02-24 23:11
Ποπο! Τι τέλος και αυτό??! Από την πρώτη κιόλας φορά που διάβασα την ιστορία της Δανάης...κόλλησα! Η πρώτη ιστορία ήταν γεμάτη μυστήριο, στιγμές φόβου, έκπληξης, απογοήτευσης, χαράς... Η δεύτερη ιστορία, απόλυτα ανατρεπτική και πραγματικά υπέροχη, αν και δεν είχε το λεγόμενο "Happy End", κάτι που μου άρεσε και δεν μπορώ να πω ότι με εξέπληξε, γιατί και εγώ το ίδιο τέλος θα έδινα.

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στην mika όσο και στα άλλα παιδιά που συμμετείχαν στην εξέλιξη του πρώτου μέρους. Mika, από ότι κατάλαβα η ιστορία της Δανάης θα συνεχιστεί ακόμα κι αν αυτή δεν είναι στη ζωή...μέσω του παιδιού που έφερε στον κόσμο ( αν δεν το έχεις στο μυαλό σου, σκέψου το!!). Θα περιμένω να διαβάσω μια καινούργια ιστορία από εσένα.
Όσο για την βαθμολογία δεν το συζητώ...10!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Julliet
Mika, από ότι κατάλαβα η ιστορία της Δανάης θα συνεχιστεί ακόμα κι αν αυτή δεν είναι στη ζωή...μέσω του παιδιού που έφερε στον κόσμο ( αν δεν το έχεις στο μυαλό σου, σκέψου το!!). Θα περιμένω να διαβάσω μια καινούργια ιστορία από εσένα.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σου μιας και ξέρω ότι ήσουν φανατική αναγνώστρια ...
Τώρα για την συνέχεια θα δούμε.... Προς το παρόν μένει έτσι και που ξέρεις;; Ίσως στο μέλλον προκύψει και κάτι καινούριο...
2007-02-26 02:48
Μπράβο Μικα. Ειλικρινά μου άρεσε πάρα πολύ το τέλος, επειδή ακριβώς όπως είπες είναι ύποπτο και απρόβλεπτο. Τώρα γενικά για όλη την ιστορία το πόσο μου άρεσε το ξέρεις. Εύχομαι σύντομα να δω τη συνέχεια η και καινούρια ιστοριούλα by Mika.
2007-02-28 04:11
Μόλις τέλειωσα την ανάγνωση της ιστορίας και θέλω πραγματικά να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου στους δημιουργούς της. Είναι μια πάρα πολύ καλή λογοτεχνική προσπάθεια. Το κείμενο το βρήκα πολύ καλογραμμένο και αυτό που μου άρεσε ήταν ότι "έτρεχε" εύκολα και είχε ενδιαφέρον. Έχω μόνο μια πολύ μικρή παρατήρηση. Θα ήθελα Μίκα μου να αναπτύξεις λίγο πιο πολύ το τέλος. Έχω την αίσθηση ότι η ιστορία της Δανάης έφτασε στο τέλος της λίγο απότομα, σαν να έλειπαν κάποιες πληροφορίες, σαν να έπρεπε να πεις και κάποια άλλα πράγματα πριν το τέλος. Ίσως πάλι να κάνω και λάθος. Χαίρομαι πάντως που δεν είχε happy end και που άφησες την ιστορία να αιωρείται. Θα περιμένω με ανυπομονησία να διαβάσω και τη συνέχεια.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από melian
Έχω μόνο μια πολύ μικρή παρατήρηση. Θα ήθελα Μίκα μου να αναπτύξεις λίγο πιο πολύ το τέλος. Έχω την αίσθηση ότι η ιστορία της Δανάης έφτασε στο τέλος της λίγο απότομα, σαν να έλειπαν κάποιες πληροφορίες, σαν να έπρεπε να πεις και κάποια άλλα πράγματα πριν το τέλος. Ίσως πάλι να κάνω και λάθος.

Ίσως να έχεις δίκιο . Ήθελα όμως η ιστορία να τελειώσει απότομα και χωρίς πολλές λεπτομέρειες, ώστε ο καθένας μέσα του να δώσει το τέλος που εκείνος θέλει. Τι εννοώ;; Να φτιάξει τη δική του εικόνα για τη Δανάη και για το τέλος της, καθώς και για τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές και επίσης, να βρει κάποιος που και πότε έγινε το λάθος από τη Δανάη να γεννήσει ένα παιδί το οποίο μάλλον δεν ήθελε και που προφανώς εγκατέλειψε μιας και η ιστορία φαίνεται να τους δείχνει χώρια και όχι μαζί...Ποιός ήταν ο πατέρας του παιδιού;... και πολλά πολλά άλλα που προτιμώ να φανταστεί κάποιος παρά να τα έλεγα εγώ και έτσι να έχανε η φαντασία το νόημά της...
Χεχε έχεις ένα δίκιο. Αλλά κι εγώ θα σκάσω! Ποιός ήταν ο πατέρας; Πώς απέκτησε το παιδί; Πάντως είναι πολύ ωραία η κυκλική τροπή που έδωσες στην ιστορία. Δηλαδή τελικά η Δανάη φαίνεται σαν να έκανε τα ίδια λάθη με αυτά που έκανε και η μητέρα της. Όλα είναι τελικά κύκλος;