ΕΛΛΑΣ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ!
ως καινουριο μελος στο καταπληκτικο αυτο site ανοιγω ενα θεμα και περιμενω την αποψη σας οποια και αν ειναι αυτη.οι κυβερνωντες αυτου του κοσμου εχουν φερει την κοινωνια μας σε ενα μαρασμο και σε μια νοσταλγια για κατι {καινουριο} το οποιο το εχουμε ζησει συνειδητα μεσα απο την ιστορια.στην ευημερεια του νεοπλουτισμου,της υπερκαταναλωσης και του χυδαιου σεξισμου πορευομαστε με οραμα τι;μηπως του να εχουμε καινουριο αυτοκινητο,μηπως του να βγαζουμε ευκολα και χωρις ιδρωτα λεφτα και μηπως του να εχουμε ως γκομενα το μοντελο που μας παρουσιαζουνε μεσω της τηλεορασης;μπραβο τα καταφερατε!ειστε ευτιχισμενοι τωρα;πως νοιωθετε τωρα;κατι λειπει...
αυτο που λειπει ειναι η αναζητηση και η δημιουργια του ανθρωπου για την τελειοποιηση του.αυτο δηλαδη που ξεκινησε πριν απο χιλιαδες χρονια.αυτοι ειναι οι ΕΛΛΗΝΕΣ.δημιουργησανε την αληθινη δημοκρατια την ποιηση την λογοτεχνια το θεατρο.αναζητησανε τον ΘΕΟ την αληθεια που τωρα μας κρυβουνε την τελοιοτητα!με λιγα λογια προσπαθησαν να φερουν στον κοσμο το ΦΩΣ.καποιοι λοιπον καταφερανε πριν περιπου 2000 χρονια να σταματησει η εξαπλωση του ΦΩΤΟΣ.ως απογονοι των ΕΛΛΗΝΩΝ εχουμε ιερο καθηκον να αναλαβουμε την συνεχεια των προγονων μας και να μην περιμενουμε το θαυμα εξ ουρανων!ευχαριστω εκ των προτερον
αυτο που λειπει ειναι η αναζητηση και η δημιουργια του ανθρωπου για την τελειοποιηση του.αυτο δηλαδη που ξεκινησε πριν απο χιλιαδες χρονια.αυτοι ειναι οι ΕΛΛΗΝΕΣ.δημιουργησανε την αληθινη δημοκρατια την ποιηση την λογοτεχνια το θεατρο.αναζητησανε τον ΘΕΟ την αληθεια που τωρα μας κρυβουνε την τελοιοτητα!με λιγα λογια προσπαθησαν να φερουν στον κοσμο το ΦΩΣ.καποιοι λοιπον καταφερανε πριν περιπου 2000 χρονια να σταματησει η εξαπλωση του ΦΩΤΟΣ.ως απογονοι των ΕΛΛΗΝΩΝ εχουμε ιερο καθηκον να αναλαβουμε την συνεχεια των προγονων μας και να μην περιμενουμε το θαυμα εξ ουρανων!ευχαριστω εκ των προτερονΚαλοσορισες φιλε μπουλμαστερ.
Το ερωτημα ειναι τι ειμαστε εμεις; Ειμαστε ελληνες και σε τι ειμαστε ελληνες;
Βλεπεις ομοιωτητες στον σημερινο ελληνα και στο ελληνα της χρυσης εποχης της Αθηνας;
Μακαρι να ξυπνισουν οι ελληνες, αλλα μηπως οι ελληνες ειμαστε εμεις; Μηπως πρεπει να χτυπαμε το κεφαλι μας στον τοιχο μεχρι να ανοιξει το μυαλο;
Μακαρι να ξυπνισουν οι ελληνες, μονο μην ξυπνισουν αλλα Λιακο σταιλ, γιατι τοτε θα εχουμε ξεφυγει τελειως..
Το ερωτημα ειναι τι ειμαστε εμεις; Ειμαστε ελληνες και σε τι ειμαστε ελληνες;
Βλεπεις ομοιωτητες στον σημερινο ελληνα και στο ελληνα της χρυσης εποχης της Αθηνας;
Μακαρι να ξυπνισουν οι ελληνες, αλλα μηπως οι ελληνες ειμαστε εμεις; Μηπως πρεπει να χτυπαμε το κεφαλι μας στον τοιχο μεχρι να ανοιξει το μυαλο;
Μακαρι να ξυπνισουν οι ελληνες, μονο μην ξυπνισουν αλλα Λιακο σταιλ, γιατι τοτε θα εχουμε ξεφυγει τελειως..
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Giorgos
Καλοσορισες φιλε μπουλμαστερ.
Το ερωτημα ειναι τι ειμαστε εμεις; Ειμαστε ελληνες και σε τι ειμαστε ελληνες; Βλεπεις ομοιωτητες στον σημερινο ελληνα και στο ελληνα της χρυσης εποχης της Αθηνας; Μακαρι να ξυπνισουν οι ελληνες, αλλα μηπως οι ελληνες ειμαστε εμεις; Μηπως πρεπει να χτυπαμε το κεφαλι μας στον τοιχο μεχρι να ανοιξει το μυαλο; Μακαρι να ξυπνισουν οι ελληνες, μονο μην ξυπνισουν αλλα Λιακο σταιλ, γιατι τοτε θα εχουμε ξεφυγει τελειως.. |
Να καλωσορίσω και εγώ τον Bullmaster. Καλά ποσταρίσματα (sic)!!
Αυτό το ποστ μου έφτιαξε την μέρα. Έχει έναν απίθανο περιπαικτικό τόνο

Συμφωνώ Γιώργο σε όλα εκτός του ότι δεν έχουμε ομοιότητες. Το πρόβλημα είναι ότι τους μοιάζουμε λίγο παραπάνω από όσο θα θέλαμε
. Παρόλα αυτά εμείς δεν έχουμε μια σχετική αίσθηση του μέτρου που υπήρχε στην αρχαιότητα και την χάσαμε στην πορεία.φιλε γιωργο γεια σου.οντως εχεις δικιο ως προς τις ομοιοτητες.δεν εχουμε καμια σχεδον ομοιοτητα.αλλα οπως καταφερανε να μας αλλαξουνε και να μας κανουνε οτι θελουν μπορουμε να αναποδογυρισουμε το συμπαν αρκει να το πιστεψουμε!απλα χρειαζετε η αφορμη γιατι ως ελληνες εχουμε το ελλατωμα οτι πρεπει να δικαιολογουμε τα παντα.ας δοθει λοιπον η αφορμη.εδω ειμαστε απο αρχαιοτατον χρονων δεν χανομαστε!
Συμφωνώ στα παραπάνω,αλλά το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε;Πάντως πιστεύω ότι το θέμα είναι γονιδιακό.Την κατάλληλη στιγμή θα ξυπνήσουμε.Σίγουρα θα αργήσουμε αλλά αρκετά πιαστήκαμε κορόιδα.Είναι στη φύση μας να μην ανεχόμαστε την κοροιδία,όπως και η ερευνητικότητα που μας διακατέχει.Πιστεύω πως δεν πρέπει να απελπιζόμαστε,το μέλλον είναι όλο μπροστά μας.Και αν δεν κάνει τιποτα η γενιά μας,τότε οι επόμενες ή οι μεθεπόμενες ,σίγουρα...
E... όχι και δεν έχουμε ομοιότητες με τους Αρχαίους Έλληνες. Η συμπεριφορά μας δεν έχει αλλάξει καθόλου.
Προσωπικά νομίζω ότι τώρα 185 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821 έχουμε αρχίσει να επανασυνδεόμαστε με το παρελθόν μας. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και σήμερα θεωρούμε το κράτος , ως φορέα, εχθρικό και συμπεριφερόμαστε ανάλογα (δηλ. το ληστεύουμε). Όταν κατανοήσουμε ότι το κράτος είμαστε εμείς και αρχίσουμε να συμπεριφερόμαστε ανάλογα τα πράγματα θα καλυτερέψουν αισθητά.
Προσωπικά νομίζω ότι τώρα 185 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821 έχουμε αρχίσει να επανασυνδεόμαστε με το παρελθόν μας. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και σήμερα θεωρούμε το κράτος , ως φορέα, εχθρικό και συμπεριφερόμαστε ανάλογα (δηλ. το ληστεύουμε). Όταν κατανοήσουμε ότι το κράτος είμαστε εμείς και αρχίσουμε να συμπεριφερόμαστε ανάλογα τα πράγματα θα καλυτερέψουν αισθητά.
Εγω δυο πραγματα βλεπω κοινα.
Την γλωσσα η οποια ειναι εξεληξη της αρχαιας ελληνικης, και το αφεντιλικη, το ενδιαφερομε δηλαδη για το τσαρδι μου και μονο.. που ειναι παλιο χουη.. βλεπε πολη κρατος.
Οσο για την μανια που εχουμε για την ερευνα την αληθεια κτλ δεν ειμαστε οι μονοι, ολοι οι λαοι εχουν ανθρωπους ερευνητες, τρελαμενους με την αληθεια..
Και για την ελπιδα που περιεγραψε ο φιλος Μορφεας, δεν νομιζω πως ειναι σοφο να ελπιζουμε οτι η νεα γενια θα αλαξει τον κοσμο που δεν αλαζουμε εμεις.. Το πιο ευκολο ειναι να μεταθετεις τις ευθεινες..
Ρεαλιστικα να μιλισουμε, τι μπορουμε να κανουμε για να φερουμε την αλαγη; Η καλητερα τι ειναι δυνατον να γινει ωστε να αλαξουμε συμπεριφορα;
Αυτο για το γονιδιο κτλ, προσφερει οση ελπιδα προσφερει και ο θεος για τους θρησκους. Θα ερθει ο κυριος και θα μας σωσει..
Ελεως πια!
Υπαρχουμε για να ελπιζουμε και μονον;
Τι καναμε για να αξηζουμε την σωτηρια του κυριου, και γιατι θα ενεργοποιηθει το γονιδιο; Δεν μπορουσε να ειναι ενεργο απο παλια;
Την γλωσσα η οποια ειναι εξεληξη της αρχαιας ελληνικης, και το αφεντιλικη, το ενδιαφερομε δηλαδη για το τσαρδι μου και μονο.. που ειναι παλιο χουη.. βλεπε πολη κρατος.
Οσο για την μανια που εχουμε για την ερευνα την αληθεια κτλ δεν ειμαστε οι μονοι, ολοι οι λαοι εχουν ανθρωπους ερευνητες, τρελαμενους με την αληθεια..
Και για την ελπιδα που περιεγραψε ο φιλος Μορφεας, δεν νομιζω πως ειναι σοφο να ελπιζουμε οτι η νεα γενια θα αλαξει τον κοσμο που δεν αλαζουμε εμεις.. Το πιο ευκολο ειναι να μεταθετεις τις ευθεινες..
Ρεαλιστικα να μιλισουμε, τι μπορουμε να κανουμε για να φερουμε την αλαγη; Η καλητερα τι ειναι δυνατον να γινει ωστε να αλαξουμε συμπεριφορα;
Αυτο για το γονιδιο κτλ, προσφερει οση ελπιδα προσφερει και ο θεος για τους θρησκους. Θα ερθει ο κυριος και θα μας σωσει..
Ελεως πια!
Υπαρχουμε για να ελπιζουμε και μονον;
Τι καναμε για να αξηζουμε την σωτηρια του κυριου, και γιατι θα ενεργοποιηθει το γονιδιο; Δεν μπορουσε να ειναι ενεργο απο παλια;
Απο την στιγμή που έχουμε την επίγνωση του ποιοι είμαστε, τι στόχο έχουμε ως έλληνες, και αναζητούμε την ώρα που θα σηκωθούμε και θα συναντήσουμε το πεπρωμένο μας τότε υπάρχουν ελπίδες. Και τι σημαίνει έλλην; κατα την γνώμη μου να αγαπάς τους ανθρώπους και να αγωνίζεσαι για τις πανανθρώπινες αξίες. Ο ελληνισμός εξανθρωπίζει τους ανθρώπους. Γεννιόμαστε εν δυνάμει άνθρωποι και πρέπει να γίνουμε άνθρωποι, μέσω της ελληνικής παιδείας και μόνο αυτής. Για αυτό αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως έλληνες πρέπει να γυρίσουμε στην αρχαία ελληνική γραμματεία. Ως άνθρωποειδή είναι εύκολο να επιβιώσουμε, αλλά ως άνθρωποι (ως χαρίεν ο άνθρωπος όταν άνθρωπος η), ε, τότε πρέπει να ξαναβρούμε την κληρονομιά μας, και οχι μόνο να την κατανοήσουμε αλλά και να μας γίνει τρόπος ζωής.
Για μένα λοιπόν, υπάρχουν σε όλο τον κόσμο έλληνες και ας μην κατάγονται απο την ελλάδα, δηλαδή δεν γεννήθηκαν απο έλληνες γονείς αλλά είναι έλληνες με την ισοκράτεια αντίληψη.
ελλας η χώρα του φωτός. Σωστά! δεν είναι τυχαίο τα υψηλά επίπεδα ηλιοφάνειας της χώρας μας. Το νευρικό σύστημα των ανθρώπων μοιάζει με των φυτών, έχει φωτοτροπισμό. Όπως λέει και ο ποιητής "και το φως ανελέητον". Στο φως δεν μπορείς να κρυφτείς. Είσαι υποχρεωμένος να αντικρίσεις την αλήθεια, να γιατί ο έλλην είναι δημιουργός που στο κέντρο του έχει τον άνθρωπο και το οικοσύστημα. Αυτοί πρέπει να ξαναγίνουμε.
Για μένα λοιπόν, υπάρχουν σε όλο τον κόσμο έλληνες και ας μην κατάγονται απο την ελλάδα, δηλαδή δεν γεννήθηκαν απο έλληνες γονείς αλλά είναι έλληνες με την ισοκράτεια αντίληψη.
ελλας η χώρα του φωτός. Σωστά! δεν είναι τυχαίο τα υψηλά επίπεδα ηλιοφάνειας της χώρας μας. Το νευρικό σύστημα των ανθρώπων μοιάζει με των φυτών, έχει φωτοτροπισμό. Όπως λέει και ο ποιητής "και το φως ανελέητον". Στο φως δεν μπορείς να κρυφτείς. Είσαι υποχρεωμένος να αντικρίσεις την αλήθεια, να γιατί ο έλλην είναι δημιουργός που στο κέντρο του έχει τον άνθρωπο και το οικοσύστημα. Αυτοί πρέπει να ξαναγίνουμε.
φιλε ξιφομαχε κανεις λαθος οτι η συμπεριφορα μας ειναι ιδια.και θα στο τεκμηριωσω.οταν στα αρχαια χρονια απειλουνταν η ακεραιοτητα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ τοτε ο λαος συσπειρωνοταν και αντιδρουσε οταν βλεπανε την αδικια την πολεμουσαν.μηπως βλεπεις καμια αντιδραση στα συγχρονα χρονια που δεν την βλεπω εγω;η τελευταια φορα που αντιδρασαμε αληθινα ηταν το '40 και ισως τελικα να καναμε και λαθος βαση των μετεπειτα γεγονοτων.ΠΡΟΣΟΧΗ δεν ειμαι υπερ του ναζισμου αλλα αφου ημασταν οι νικητες γιατι μας βαλανε στο διλλημα δωδεκανησα η βορειος ηπειρος;για αυτο λεω οτι ζουμε στην περιοδο του σκοτους και της αδικιας.μεταδωστε το ΦΩΣ στο κοσμο και τοτε θα λαμψει η υφηλιος. Υ.Γ.μεχρι και το ΦΩΣ μας κλεψανε!!!!
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Αρχέλαος
Απο την στιγμή που έχουμε την επίγνωση του ποιοι είμαστε, τι στόχο έχουμε ως έλληνες, και αναζητούμε την ώρα που θα σηκωθούμε και θα συναντήσουμε το πεπρωμένο μας τότε υπάρχουν ελπίδες. Και τι σημαίνει έλλην; κατα την γνώμη μου να αγαπάς τους ανθρώπους και να αγωνίζεσαι για τις πανανθρώπινες αξίες. Ο ελληνισμός εξανθρωπίζει τους ανθρώπους. Γεννιόμαστε εν δυνάμει άνθρωποι και πρέπει να γίνουμε άνθρωποι, μέσω της ελληνικής παιδείας και μόνο αυτής. Για αυτό αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως έλληνες πρέπει να γυρίσουμε στην αρχαία ελληνική γραμματεία. Ως άνθρωποειδή είναι εύκολο να επιβιώσουμε, αλλά ως άνθρωποι (ως χαρίεν ο άνθρωπος όταν άνθρωπος η), ε, τότε πρέπει να ξαναβρούμε την κληρονομιά μας, και οχι μόνο να την κατανοήσουμε αλλά και να μας γίνει τρόπος ζωής.
Για μένα λοιπόν, υπάρχουν σε όλο τον κόσμο έλληνες και ας μην κατάγονται απο την ελλάδα, δηλαδή δεν γεννήθηκαν απο έλληνες γονείς αλλά είναι έλληνες με την ισοκράτεια αντίληψη. ελλας η χώρα του φωτός. Σωστά! δεν είναι τυχαίο τα υψηλά επίπεδα ηλιοφάνειας της χώρας μας. Το νευρικό σύστημα των ανθρώπων μοιάζει με των φυτών, έχει φωτοτροπισμό. Όπως λέει και ο ποιητής "και το φως ανελέητον". Στο φως δεν μπορείς να κρυφτείς. Είσαι υποχρεωμένος να αντικρίσεις την αλήθεια, να γιατί ο έλλην είναι δημιουργός που στο κέντρο του έχει τον άνθρωπο και το οικοσύστημα. Αυτοί πρέπει να ξαναγίνουμε. |
Αρχελαος καλως ορισες στο χορο του μεταφυσικου στο ελληνικο διαδυκτιο.
Οσον αφορα αυτα που εγραψες, δυο πραγματα εχω να ρωτησω.
Πρωτον αυτο που λες να γυρισουμε στην αρχαια ελληνικη γραμματεια, τι εννοεις; Αν καταλαβα σωστα εννοεις να γυρισουμε πισω στο παρελθον;
Και δευτερον αυτα που εγραψες για την ηλιοφανεια στην Ελλαδα.. ποιος ειπε οτι οπου εχει ηλιο εχει και μυαλλο; Οι αφρικανοι δηλαδη ειναι διανιες;
φιλικα
Γ.
Λυπαμαι που παρεμβαινω στη συζητηση με ενα μηνυμα καθαρα συντονιστικου χαρακτηρα. Ειλικρινα προσπαθησα να βγαλω ακρη αλλα δεν τα καταφερα. Για να σας δωσω να καταλαβετε, προσπαθηστε να διαβασετε ενα ενα το καθε ποστ αυτου του θεματος. Εχει αναπτυχθει ενα θεμα με βαση την τοποθετηση του νεου μας φιλου (που καλωσοριζω) του bullmaster. Ο οποιος περα απο τους προβληματισμους του πανω σε ενα πληθος θεματων, δε φροντισε να δωσει μια συγκεκριμενη κατευθυνση στη συζητηση που επακολουθησε.
Μιας λοιπον και αυτος ανοιξε το τοπικ τον περιμενω να το κατευθυνει σε πιο οριοθετημενα πλαισια.
Υπ' οψιν πως πολλα απο αυτα που συζητηθηκαν παραπανω τα εχουμε δει και στα
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1654 , http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=429 , http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=89
Μιας λοιπον και αυτος ανοιξε το τοπικ τον περιμενω να το κατευθυνει σε πιο οριοθετημενα πλαισια.
Υπ' οψιν πως πολλα απο αυτα που συζητηθηκαν παραπανω τα εχουμε δει και στα
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1654 , http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=429 , http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=89
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από beetlejuice
Λυπαμαι που παρεμβαινω στη συζητηση με ενα μηνυμα καθαρα συντονιστικου χαρακτηρα. Ειλικρινα προσπαθησα να βγαλω ακρη αλλα δεν τα καταφερα. Για να σας δωσω να καταλαβετε, προσπαθηστε να διαβασετε ενα ενα το καθε ποστ αυτου του θεματος. Εχει αναπτυχθει ενα θεμα με βαση την τοποθετηση του νεου μας φιλου (που καλωσοριζω) του bullmaster. Ο οποιος περα απο τους προβληματισμους του πανω σε ενα πληθος θεματων, δε φροντισε να δωσει μια συγκεκριμενη κατευθυνση στη συζητηση που επακολουθησε.
Μιας λοιπον και αυτος ανοιξε το τοπικ τον περιμενω να το κατευθυνει σε πιο οριοθετημενα πλαισια. Υπ' οψιν πως πολλα απο αυτα που συζητηθηκαν παραπανω τα εχουμε δει και στα http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1654 , http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=429 , http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=89 |
Το τρίτο Link του beetlejuice νομίζω πλησιάζει περισσότερο.
Αν πάντως το θέμα είναι το πως θα αφυπνιστούμε είναι ενδιαφέρον. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν ότι θα έπρεπε να κάνουμε κάτι. Αλλά τι θα είναι αυτό που να μπορεί να ταιριάζει σε όλους τους Έλληνες να τους ενώνει και να τους συγκεντρώνει στην εργασία τους να φτάσουν στο επίπεδο των αρχαίων; Γιατί το να αφυπνίζοντε κάποιοι μεμωνομένα μπορεί να συμβαίνει πάντα. Αλλά ένας ολόκληρος λαός να αφυπνίζεται.... Πρώτα πρώτα δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη. Σίγουρα όμως χρειάζεται και μια στρατηγική ένα προγραμματισμό. Αν σε ένα άνθρωπο φτάνει να γίνει το κλικ για να αφυπνιστεί, για ένα λαό θέλει πολλά κλικ και συντονισμένα. Και σε βάθος χρόνου.
Να αφυπνιστούμε λοιπόν αλλά.... Πως, πότε, με ποιο τρόπο; Και τι σημαίνει ακριβώς να αφυπνιστούμε; Πρέπει να συμφωνήσουμε και προς αυτό.
Αν πάντως το θέμα είναι το πως θα αφυπνιστούμε είναι ενδιαφέρον. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούν ότι θα έπρεπε να κάνουμε κάτι. Αλλά τι θα είναι αυτό που να μπορεί να ταιριάζει σε όλους τους Έλληνες να τους ενώνει και να τους συγκεντρώνει στην εργασία τους να φτάσουν στο επίπεδο των αρχαίων; Γιατί το να αφυπνίζοντε κάποιοι μεμωνομένα μπορεί να συμβαίνει πάντα. Αλλά ένας ολόκληρος λαός να αφυπνίζεται.... Πρώτα πρώτα δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη. Σίγουρα όμως χρειάζεται και μια στρατηγική ένα προγραμματισμό. Αν σε ένα άνθρωπο φτάνει να γίνει το κλικ για να αφυπνιστεί, για ένα λαό θέλει πολλά κλικ και συντονισμένα. Και σε βάθος χρόνου.
Να αφυπνιστούμε λοιπόν αλλά.... Πως, πότε, με ποιο τρόπο; Και τι σημαίνει ακριβώς να αφυπνιστούμε; Πρέπει να συμφωνήσουμε και προς αυτό.
Προβληματίζομαι πολύ για το τί είναι καλύτερο.. να γνωρίζεις ότι κοιμάσαι ή να μην έχεις ιδέα ότι βρίσκεσαι σε λήθαργο.. κι αυτό διότι στην πρώτη περίπτωση συνειδητά βασανίζεσαι ενώ στην δεύτερη είσαι κυριολεκτικά όπως μου αρέσει να λέω "κου-κου-ρου-κου" και στην υπέροχη ροζ-φούξια κοσμάρα σου.. αναρρωτιέμαι..
Ναι την κάνουν την δουλειά τους καλά, μπράβω τους, το σχέδιό τους προχώρησε και καρποφόρησε. Ένα από τα πιο δυνατά τους μέσα, η τηλεόραση που μπήκε μέσα σε κάθε οικογένεια, σαν ξόρκι, σαν κέρινο ομοίωμα μάγισσας και μας αποβλάκωσε.
Θα πιστέψω στην αρχή της αλλαγής μόλις δω να ξεφεύγουμε από τον δικομματισμό, από αυτή την διπλή μάστιγα εκμετάλλευσης και συσσώρευσης πλούτου, αλλά και την απαξίωσης της Ελληνικότητας με την αδράνεια σε θέματα εθνικά όπως αυτό της Μακεδονίας. Προς το παρόν δεν βλέπω καμιά αλλαγή στο άμεσο μέλλον.
Ναι την κάνουν την δουλειά τους καλά, μπράβω τους, το σχέδιό τους προχώρησε και καρποφόρησε. Ένα από τα πιο δυνατά τους μέσα, η τηλεόραση που μπήκε μέσα σε κάθε οικογένεια, σαν ξόρκι, σαν κέρινο ομοίωμα μάγισσας και μας αποβλάκωσε.
Θα πιστέψω στην αρχή της αλλαγής μόλις δω να ξεφεύγουμε από τον δικομματισμό, από αυτή την διπλή μάστιγα εκμετάλλευσης και συσσώρευσης πλούτου, αλλά και την απαξίωσης της Ελληνικότητας με την αδράνεια σε θέματα εθνικά όπως αυτό της Μακεδονίας. Προς το παρόν δεν βλέπω καμιά αλλαγή στο άμεσο μέλλον.
Ναι τη διαφωρα δε τη βλεπω ουτε εγω.. ουτε κανενας αλλος στο φορουμ, δηλαδη μονο απο εδω μεσα δε τη βλεπουν μερικες χιλιαδες ατομα.
Μερικες χιλιαδες ατομα.. που κοιτανε και δε βλεπουν διαφορα!
Ειμαστε μια μικρη κοινωνια, μια μικρη πολη κρατος.. αν δεν μπορουμε να δουμε κατι σημαινει οτι κατι φτεει, η οτι τα ματια μας δε βλεπουν.. αλλα επειδη τα ματια μας βλεπουν τοτε μαλλον κατι συμβενει.
Πιστεβω πως ειναι επειδη ακριβως οπως αυτη η πολη κρατος, η μικρη κοινωνια του φορουμ μας, δεν κανει τιποτα και περιμενει καποιος αλος να κανει κατι, ετσι και σε μεγεθηνση το κρατος ολοκληρο, ενα εθνος ανθρωπων που δε βλεπουν καποιος να κανει κατι, περιμενει να δει γιατι ξερει οτι δεν εχουν προβλημα τα ματια του.
Πρεπει να καταλαβουμε οτι ειναι απαραδεκτο να περιμενουμε να συμβει κατι, γιατι πολυ απλα και οι υπολιποι αυτο περιμενουν. Και οταν ολοι περιμενουν να σβησει η φωτια, κανενας δεν ασχολειται με το νερο.
Πιστεβω πως δεν αξιζει να περιμενω τιποτα. Αν εγω ο ιδιος ξερω οτι δεν θα κανω τιποτα για να αλαξει κατι, για τους δικους μου χαζους λογους, δεν εχω το δικαιωμα καν να ελπιζω η να περιμενω καποιος αλος να αλαξει τον κοσμο μου.
Μερικες χιλιαδες ατομα.. που κοιτανε και δε βλεπουν διαφορα!
Ειμαστε μια μικρη κοινωνια, μια μικρη πολη κρατος.. αν δεν μπορουμε να δουμε κατι σημαινει οτι κατι φτεει, η οτι τα ματια μας δε βλεπουν.. αλλα επειδη τα ματια μας βλεπουν τοτε μαλλον κατι συμβενει.
Πιστεβω πως ειναι επειδη ακριβως οπως αυτη η πολη κρατος, η μικρη κοινωνια του φορουμ μας, δεν κανει τιποτα και περιμενει καποιος αλος να κανει κατι, ετσι και σε μεγεθηνση το κρατος ολοκληρο, ενα εθνος ανθρωπων που δε βλεπουν καποιος να κανει κατι, περιμενει να δει γιατι ξερει οτι δεν εχουν προβλημα τα ματια του.
Πρεπει να καταλαβουμε οτι ειναι απαραδεκτο να περιμενουμε να συμβει κατι, γιατι πολυ απλα και οι υπολιποι αυτο περιμενουν. Και οταν ολοι περιμενουν να σβησει η φωτια, κανενας δεν ασχολειται με το νερο.
Πιστεβω πως δεν αξιζει να περιμενω τιποτα. Αν εγω ο ιδιος ξερω οτι δεν θα κανω τιποτα για να αλαξει κατι, για τους δικους μου χαζους λογους, δεν εχω το δικαιωμα καν να ελπιζω η να περιμενω καποιος αλος να αλαξει τον κοσμο μου.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Drymonia
Θα πιστέψω στην αρχή της αλλαγής μόλις δω να ξεφεύγουμε από τον δικομματισμό, από αυτή την διπλή μάστιγα εκμετάλλευσης και συσσώρευσης πλούτου, αλλά και την απαξίωσης της Ελληνικότητας με την αδράνεια σε θέματα εθνικά όπως αυτό της Μακεδονίας. Προς το παρόν δεν βλέπω καμιά αλλαγή στο άμεσο μέλλον. |
Πέστα ρε γμτ.Μπράβο σου.Την αλλαγη πρέπει να τη φέρουμε εμείς.Δείξτε τους οτι δε κοιμομαστε.Οσο βλέπουν οτι δεν αντιδρουμε θα συνεχίσουν.να εισται σιγουροι.
βλεποντας ολες σας τις σκεψεις στο θεμα αυτο θα ηθελα να βγαλω το συμπερασμα οτι ΝΑΙ ειμαστε η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ και ΝΑΙ εχουμε την ευθυνη να αφυπνισουμε τον κοσμο αφου πρωτα βεβαια ξυπνησουμε.αυτο δεν προκειται να γινει εαν δεν το επιδιωξουμε.ενταξει καλο ειναι το DNA αλλα εαν δεν το ενεργοποιησουμε θα κοιμαται για παντα.εφτασε μηπως η ωρα να ενεργοποιηθουμε λοιπον;μηπως πρεπει να οργανωθουμε;μηπως ηρθε η ωρα να παρουμε την σκυταλη απο τους σκοταδιστες του κοσμου;ΝΑΙ!!!και δεν εχουμε τιποτα να φοβηθουμε γιατι αυτο το εχουμε ξαναζησει{μεταφορικα} οταν το καταφεραμε πριν απο χιλιαδες χρονια.αρκετα τους αφησαμε να παιζουν,ωρα να παρουμε την μπαλα και να σκοραρουμε..προβατα ξυπνατε{κοσμος}η σειρα μας ερχεται, λυκοι{;;;;}δεν θα υπαρχουν αν δεν υπαρχουν προβατα.ΝΟΤΙΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Υ.Γ. μηπως ειδατε το ΔΕΛΦΙΚΟ ΕΨΙΛΟΝ στην πρεμιερα του;
Αν μιλάμε για αφύπνιση επιτρέψτε μου κάποιες σκέψεις - ελεύθερες βολές που δεν ξέρω αν βρίσκουν στόχο. Αλλά, λένε, πρέπει να κάνεις σουτ αν θες να έρθει το γκολ. Συγχωρήστε μου λοιπόν κάποιες πιθανές άστοχες σκέψεις.
Νομίζω ότι σημαντικό είναι να βγάλουμε από πάνω μας την ιδέα ότι είμαστε κακομοίρηδες ραγιάδες και να βάλουμε αυτή που μας θέλει απογόνους φωτισμένων ανθρώπων που ζούνε σε μια περιοχή που για λόγους κλίματος και γεωγραφικής θέσης ευνοεί κάθε πολιτιστική, πολιτισμική ή επιστημονική άνθιση.
Να συνειδητοποιήσουμε ότι κάτι που μας ενώνει με τους προγόνους μας είναι η γλώσσα μας και να δουλεύουμε ακάματα στην όλο και παραπέρα βαθύτερη εκμάθησή της.
Στην εποχή μου κάναμε αρχαία από την Πρώτη λυκείου (πρωτότυπο). Όσοι πήγαιναν προς φυσική, μαθηματικά, βιολογία, οικονομικά δεν έκαναν στην Τρίτη λυκείου.
Τι να μάθεις σε δυο χρόνια.
Το ότι τα αρχαία επανήλθαν από την πρώτη γυμνασίου είναι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα. Μένει να τα πάρουν όλοι σοβαρά και όχι μόνο οι μαθητές αλλά και οι γονείς τους (ευκαιρία να μάθουν αρχαία μαζί με τα παιδιά τους) και φυσικά οι καθηγητές των άλλων ειδικοτήτων. Αυτή η γλώσσα είναι όλος ο κόσμος. Είναι γλώσσα που κάνει τους ανθρώπους εύστροφους και τους δίνει εργαλεία να εξελιχθούν. Μακάρι να γυρίζαμε και στο πολυτονικό.
Κάτι άλλο που έχουμε ανάγκη για να επικοινωνήσουμε με τους προγόνους μας είναι νομίζω η διατήρηση και καλλιέργεια των παραδόσεων μας. Ξεκινώντας από τη μουσική μας την παραδοσιακή και δημοτική αλλά και την βυζαντινή που συνήθως συνοδεύουν τα ήθη και τα έθιμα μας από την αρχαία εποχή, περνάμε στην ποίηση, την λογοτεχνία, τα εικαστικά και κάθε λογής τέχνη και παράδοση μέχρι την μαγειρική. Διότι η παράδοση δεν διακόπτεται ποτέ (μόνο εμπλουτίζεται). Περνά από στόμα σε στόμα από δάσκαλο σε μαθητή από τους γονείς στα παιδιά τους. Μένει να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε λοιπόν τα ήθη και έθιμά μας αυτά που μας κάνουν ξεχωριστούς και μοναδικούς και μας συνδέουν με την σοφία και το φως των προγόνων μας. Και αν δεν μπορέσουμε να τα γνωρίσουμε σε βάθος να τα διατηρήσουμε τουλάχιστον - έστω με την γνώση που περιέχουν σε λανθάνουσα κατάσταση - και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές που ίσως μπορέσουν να τα γνωρίσουν καλύτερα. Δυστυχώς εμείς ζούμε σε μια εποχή που κυριαρχεί η ξενομανία. Και να είχε τουλάχιστον κάποια ποιότητα….ουσίας.
Νομίζω ότι σημαντικό είναι να βγάλουμε από πάνω μας την ιδέα ότι είμαστε κακομοίρηδες ραγιάδες και να βάλουμε αυτή που μας θέλει απογόνους φωτισμένων ανθρώπων που ζούνε σε μια περιοχή που για λόγους κλίματος και γεωγραφικής θέσης ευνοεί κάθε πολιτιστική, πολιτισμική ή επιστημονική άνθιση.
Να συνειδητοποιήσουμε ότι κάτι που μας ενώνει με τους προγόνους μας είναι η γλώσσα μας και να δουλεύουμε ακάματα στην όλο και παραπέρα βαθύτερη εκμάθησή της.
Στην εποχή μου κάναμε αρχαία από την Πρώτη λυκείου (πρωτότυπο). Όσοι πήγαιναν προς φυσική, μαθηματικά, βιολογία, οικονομικά δεν έκαναν στην Τρίτη λυκείου.
Τι να μάθεις σε δυο χρόνια.
Το ότι τα αρχαία επανήλθαν από την πρώτη γυμνασίου είναι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα. Μένει να τα πάρουν όλοι σοβαρά και όχι μόνο οι μαθητές αλλά και οι γονείς τους (ευκαιρία να μάθουν αρχαία μαζί με τα παιδιά τους) και φυσικά οι καθηγητές των άλλων ειδικοτήτων. Αυτή η γλώσσα είναι όλος ο κόσμος. Είναι γλώσσα που κάνει τους ανθρώπους εύστροφους και τους δίνει εργαλεία να εξελιχθούν. Μακάρι να γυρίζαμε και στο πολυτονικό.
Κάτι άλλο που έχουμε ανάγκη για να επικοινωνήσουμε με τους προγόνους μας είναι νομίζω η διατήρηση και καλλιέργεια των παραδόσεων μας. Ξεκινώντας από τη μουσική μας την παραδοσιακή και δημοτική αλλά και την βυζαντινή που συνήθως συνοδεύουν τα ήθη και τα έθιμα μας από την αρχαία εποχή, περνάμε στην ποίηση, την λογοτεχνία, τα εικαστικά και κάθε λογής τέχνη και παράδοση μέχρι την μαγειρική. Διότι η παράδοση δεν διακόπτεται ποτέ (μόνο εμπλουτίζεται). Περνά από στόμα σε στόμα από δάσκαλο σε μαθητή από τους γονείς στα παιδιά τους. Μένει να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε λοιπόν τα ήθη και έθιμά μας αυτά που μας κάνουν ξεχωριστούς και μοναδικούς και μας συνδέουν με την σοφία και το φως των προγόνων μας. Και αν δεν μπορέσουμε να τα γνωρίσουμε σε βάθος να τα διατηρήσουμε τουλάχιστον - έστω με την γνώση που περιέχουν σε λανθάνουσα κατάσταση - και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές που ίσως μπορέσουν να τα γνωρίσουν καλύτερα. Δυστυχώς εμείς ζούμε σε μια εποχή που κυριαρχεί η ξενομανία. Και να είχε τουλάχιστον κάποια ποιότητα….ουσίας.
Φίλοι μου ας μάθουμε πρώτα καλά τα ελληνικά, που δυστυχώς βλέπουμε στα διάφορα φόρα να τα σκοτώνουν καθημερινώς, και μετά το συζητάμε για αφύπνιση του κόσμου.
Έψαχνα χθες για τα έργα του Αριστοτέλη στο διαδίκτυο. Και τα βρήκα φυσικά όλα μόνο στο εξωτερικό σε αγγλική μετάφραση στο ΜΙΤ. Στις ελληνικές ιστοσελίδες σχεδόν τίποτα απολύτως. Οι ξένοι έχουν ανοίξει προ πολλού τα μάτια τους και βρίσκονται χρόνια μπροστά... εμείς τι κάνουμε..;;;
Έψαχνα χθες για τα έργα του Αριστοτέλη στο διαδίκτυο. Και τα βρήκα φυσικά όλα μόνο στο εξωτερικό σε αγγλική μετάφραση στο ΜΙΤ. Στις ελληνικές ιστοσελίδες σχεδόν τίποτα απολύτως. Οι ξένοι έχουν ανοίξει προ πολλού τα μάτια τους και βρίσκονται χρόνια μπροστά... εμείς τι κάνουμε..;;;
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από skeptic
Φίλοι μου ας μάθουμε πρώτα καλά τα ελληνικά, που δυστυχώς βλέπουμε στα διάφορα φόρα να τα σκοτώνουν καθημερινώς, και μετά το συζητάμε για αφύπνιση του κόσμου.
Έψαχνα χθες για τα έργα του Αριστοτέλη στο διαδίκτυο. Και τα βρήκα φυσικά όλα μόνο στο εξωτερικό σε αγγλική μετάφραση στο ΜΙΤ. Στις ελληνικές ιστοσελίδες σχεδόν τίποτα απολύτως. Οι ξένοι έχουν ανοίξει προ πολλού τα μάτια τους και βρίσκονται χρόνια μπροστά... εμείς τι κάνουμε..;;; |
πως μπορουμε να μαθουμε καλα τα Ελληνικα οταν απο την πρωτη δημοτικου δεν μαθαινουμε τα βασικα.οταν μας εμπλουτιζουν επιτηδες απο παιδια με ξενοφερτα η αν θελετε οχι αδικως βαρβαρα πραγματα.οταν εχουμε για ηρωα τον σουπερμαν και οχι τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ,τον ΗΡΑΚΛΗ,τον ΘΗΣΕΑ,τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ,τον ΣΩΚΡΑΤΗ....και αυτο επιτηδες γιατι ξερουν οτι εαν ο ΕΛΛΗΝΑΣ μαθει την ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ τοτε θα ξυπνησει ο ντουνιας και οποιον παρει ο Χαρος.διερωτομαι λοιπον γιατι δεν μαθαινουμε την Πατρωα Γλωσσα μας;γιατι φοβουνται.γιατι δεν μπορουν να τα βαλουνε με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ μυαλο.γιατι εμεις ερχομαστε απο πολλη μακρια.γιατι εμεις δωσαμε το ΦΩΣ σε ολον τον κοσμο....πριν μεταδωσουμε το ΦΩΣ χρειαστηκε να κανουμε κατι.ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ.και ολοι το ξερουμε οτι η ωρα αυτη δεν αργει