ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΦΟ , ΤΟ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ !
Ήμουν σε δίλημμα αν θα έπρεπε να ανοίξω ένα νέο θέμα η αν θα έπρεπε να συμπληρώσω κάποιο παλαιότερο .
Τελικά ο νεωτερισμός υπερίσχυσε …
Μέχρι τώρα σε αυτή τι γραμμή ,δεν έχω αποφασίσει με τι θέμα θα ήθελα να καταπιαστώ.
Σε αυτή όμως ξέρω..!!!!
αποφάσισα λοιπόν να γράψω πια είναι η πιο σοφή κουβέντα πού άκουσα μέχρι στιγμής στο παρόν φόρουμ.
….μου είπε κάποιος ….και νομίζω ότι ήταν ότι καλύτερο έχω ακούσει μέχρι στιγμής !
Δεν έχει σχέση αν αυτός που μου το είπε δε το τηρεί και για τον εαυτό του .
Ούτε αν τελικά το τηρήσω εγώ…
Μπορεί να έχω ακούσει και σημαντικότερα πράγματα στο φόρουμ , δε λεω…Αλλά αυτή η κουβέντα μου έχει μείνει αξέχαστη…
Σημασία έχει ο καλός λόγος και η παρότρυνση . Άλλωστε νομίζω ότι αυτή η κουβέντα μπορεί να αφομοιωθεί απ τον καθένα μας άσχετα με τα εσωτεχνικά – προσωπικά χαρακτηριστικά του καθενός .
Για πιο λόγο ψάχνετε εξ άλλου ;
Και αν θα βρίσκατε αυτό που ψάχνετε ,θα περιοριζόσαστε στην ανακάλυψη μόνο του μισού ;
Όλα η τίποτα θα έλεγα ….
Μέχρι λοιπόν να βγούμε στους δρόμους με τις φωτογραφικές μηχανές αφιερώστε δύο λεπτά ,χαλαρώστε και θυμηθείτε πια ήταν η πιο ~βαριά κουβέντα ~ η πιο ωραία ιδέα , η πιο συναρπαστική ομιλία , το πιο ωραίο μήνυμα που διαβάσατε η το πιο ωραίο όνειρο που ονειρευτήκατε με αφορμή το μεταφυσικό φόρουμ….και προ πάντων, φιλοσοφήστε ΤΟ !
Δ.
Τελικά ο νεωτερισμός υπερίσχυσε …
Μέχρι τώρα σε αυτή τι γραμμή ,δεν έχω αποφασίσει με τι θέμα θα ήθελα να καταπιαστώ.
Σε αυτή όμως ξέρω..!!!!
αποφάσισα λοιπόν να γράψω πια είναι η πιο σοφή κουβέντα πού άκουσα μέχρι στιγμής στο παρόν φόρουμ.
«Μα γιατί συμβιβάζεσαι με τα ημίμετρα»
….μου είπε κάποιος ….και νομίζω ότι ήταν ότι καλύτερο έχω ακούσει μέχρι στιγμής !
Δεν έχει σχέση αν αυτός που μου το είπε δε το τηρεί και για τον εαυτό του .
Ούτε αν τελικά το τηρήσω εγώ…
Μπορεί να έχω ακούσει και σημαντικότερα πράγματα στο φόρουμ , δε λεω…Αλλά αυτή η κουβέντα μου έχει μείνει αξέχαστη…
Σημασία έχει ο καλός λόγος και η παρότρυνση . Άλλωστε νομίζω ότι αυτή η κουβέντα μπορεί να αφομοιωθεί απ τον καθένα μας άσχετα με τα εσωτεχνικά – προσωπικά χαρακτηριστικά του καθενός .
Για πιο λόγο ψάχνετε εξ άλλου ;
Και αν θα βρίσκατε αυτό που ψάχνετε ,θα περιοριζόσαστε στην ανακάλυψη μόνο του μισού ;
Όλα η τίποτα θα έλεγα ….
Μέχρι λοιπόν να βγούμε στους δρόμους με τις φωτογραφικές μηχανές αφιερώστε δύο λεπτά ,χαλαρώστε και θυμηθείτε πια ήταν η πιο ~βαριά κουβέντα ~ η πιο ωραία ιδέα , η πιο συναρπαστική ομιλία , το πιο ωραίο μήνυμα που διαβάσατε η το πιο ωραίο όνειρο που ονειρευτήκατε με αφορμή το μεταφυσικό φόρουμ….και προ πάντων, φιλοσοφήστε ΤΟ !
Δ.
Σήμερα ίσως ξύπνησα λίγο διαφορετική... Και ήρθε αυτό το θεματάκι του φίλου LuX να με "τραβήξει" να γράψω μετά από καιρό...
Έλα ντε...
Το χειρότερο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος για να σκοτώσει τον εαυτό είναι να συμβιβαστεί... Είναι πολύ θετικό να μπορείς να προσαρμόζεσαι σε ένα περιβάλλον, αλλά αν είναι να φυλακίσεις την προσωπικότητά σου ή όλα σου τα όνειρα για τη ζωή σου, καλύτερα να είσαι ένα εξόριστος...
Το δικό μου quote γι' αυτή την εβδομάδα είναι αυτό που εκφράζει απόλυτα τη στάση μου απέναντι στην καθημερινότητα... ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!
You must be the change you want to see in the world!
Τι πιο σοφό από αυτό. Όλα ξεκινούν από εμάς... Αν θες να αλλάξουν κάποια πράγματα στον κόσμο πρέπει πρώτα να αλλάξεις κάποια πράγματα στη δικιά σου ζωή. Αν θες να δεις διαφορετικά πράγματα, πρέπει να κάνεις διαφορετικά πράγματα.
Σκεφτείτε το...
"Γιατί συμβιβαζόμαστε με τα ημίμετρα?"
Έλα ντε...
Το χειρότερο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος για να σκοτώσει τον εαυτό είναι να συμβιβαστεί... Είναι πολύ θετικό να μπορείς να προσαρμόζεσαι σε ένα περιβάλλον, αλλά αν είναι να φυλακίσεις την προσωπικότητά σου ή όλα σου τα όνειρα για τη ζωή σου, καλύτερα να είσαι ένα εξόριστος...Το δικό μου quote γι' αυτή την εβδομάδα είναι αυτό που εκφράζει απόλυτα τη στάση μου απέναντι στην καθημερινότητα... ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!!
You must be the change you want to see in the world!
Τι πιο σοφό από αυτό. Όλα ξεκινούν από εμάς... Αν θες να αλλάξουν κάποια πράγματα στον κόσμο πρέπει πρώτα να αλλάξεις κάποια πράγματα στη δικιά σου ζωή. Αν θες να δεις διαφορετικά πράγματα, πρέπει να κάνεις διαφορετικά πράγματα.
Σκεφτείτε το...
Παράθεση:
| Μα γιατί συμβιβάζεσαι με τα ημίμετρα... |
Θεωρητικά δεν συμβιβάζεται κανείς.
Πρακτικά όμως αν δεν συμβιβαστείς υποφέρεις.
Η Αντωνία είπε καλύτερα εξόριστος παρά συμβιβασμένος....
Εγώ θα το πώ διαφορετικά...."καλύτερα να χάσεις κάτι παρά να μην σέβεσαι τον εαυτό σου και να μην κάνεις αυτά που έχεις δηλώσει ότι θα κάνεις"
Και για τους νεότερους.....
η αξιοπρέπεια πάντα ζυγίζει πολύ βαριά στην ζυγαριά της ζωής.
Η αντιστάθμιση του βάρους της γίνεται με παράληψη και χάσιμο πολλών απολαύσεων.
Ο καθένας επιλέγει ...
Για να το πούμε και στην νεοελληνική... it's up to you !!!!!
Πάντα με εκτίμηση...
"Γιατί συμβιβαζόμαστε με τα ημίμετρα?"
Καλό πολύ καλό αυτό και θα συμφωνήσω με την Αντωνία.
Αλλά ένα άλλο που είπες φίλε lux που μου άρεσε είναι το "φιλοσοφίστε το".
Αν δεν φιλοσοφίσουμε, αν δεν διαλογιστούμε, αν δεν γνωρίσουμε τον εαυτό μας δεν προχωράμε μπροστά.
Για εμένα είναι
"Γνώθι σ'αυτόν"(δεν ξέρω αν το γράφω καλά,διορθώστε με) παλιό αλλά για εμένα καλό
επίσης ίσως γελάσετε αλλά είναι δύο τραγούδια που με κάνουν να συγκινούμε όποτε τα ακούω το πρώτο είναι των Black - It's wonderfull life και από το αγαπημένο μου συγκρότημα Queen - The show must go on.
Για να είμαι η αλλάγή που θέλω στον κόσμο πρέπει να μάθω τον εαυτό μου πρώτα κάθε μέρα κάθε στιγμή είναι μια εμπειρία που με κάνει διαφορετικό πρέπει να μαθω τι έμαθα αυτό κάνω, αραιά και που αλλά το κάνω να δω που καταλήγω.
Δεν μου αρέσει να συμβιβάζομαι με κάποια συγκεκριμένα μοτίβα και στερεότυπα.
Αυτό είναι το πιστεύω μου η φιλόσοφία μου(που μπορεί να κάνω λάθος και αν κάνω λάθος δεν θα φοβηθώ να το παραδεχτώ).
Καλό πολύ καλό αυτό και θα συμφωνήσω με την Αντωνία.
Αλλά ένα άλλο που είπες φίλε lux που μου άρεσε είναι το "φιλοσοφίστε το".
Αν δεν φιλοσοφίσουμε, αν δεν διαλογιστούμε, αν δεν γνωρίσουμε τον εαυτό μας δεν προχωράμε μπροστά.
Για εμένα είναι
"Γνώθι σ'αυτόν"(δεν ξέρω αν το γράφω καλά,διορθώστε με) παλιό αλλά για εμένα καλό
επίσης ίσως γελάσετε αλλά είναι δύο τραγούδια που με κάνουν να συγκινούμε όποτε τα ακούω το πρώτο είναι των Black - It's wonderfull life και από το αγαπημένο μου συγκρότημα Queen - The show must go on.
Για να είμαι η αλλάγή που θέλω στον κόσμο πρέπει να μάθω τον εαυτό μου πρώτα κάθε μέρα κάθε στιγμή είναι μια εμπειρία που με κάνει διαφορετικό πρέπει να μαθω τι έμαθα αυτό κάνω, αραιά και που αλλά το κάνω να δω που καταλήγω.
Δεν μου αρέσει να συμβιβάζομαι με κάποια συγκεκριμένα μοτίβα και στερεότυπα.
Αυτό είναι το πιστεύω μου η φιλόσοφία μου(που μπορεί να κάνω λάθος και αν κάνω λάθος δεν θα φοβηθώ να το παραδεχτώ).
Παράθεση:
| Εγώ θα το πώ διαφορετικά...."καλύτερα να χάσεις κάτι παρά να μην σέβεσαι τον εαυτό σου και να μην κάνεις αυτά που έχεις δηλώσει ότι θα κάνεις" |
Εγώ θα το πώ διαφορετικά...."ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" φίλτατε βαγκ....

...αρκει να είσαι ερωτευμένος με τον σκοπό Σου....!
Δ.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από LuX
Εγώ θα το πώ διαφορετικά...."ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" φίλτατε βαγκ....
![]() ...αρκει να είσαι ερωτευμένος με τον σκοπό Σου....! Δ. |
Αυτό μου ακούγεται μαφιόζικο και καθόλου καλό. Αλλά τι ξέρω εγώ το καλό και το κακό είναι έννοιες σχετικές.
Παράθεση:
| Αυτό μου ακούγεται μαφιόζικο και καθόλου καλό. Αλλά τι ξέρω εγώ το καλό και το κακό είναι έννοιες σχετικές. |
Εμένα μου φαίνεται ακρως ερωτικό (αν και χριστιανικό)....!
όποιος θέλει μπορεί να κάνει πίσω
Αλλά οταν σε οδηγεί ο θείος Ερως , σπάνια κάνεις πίσω
....εξ άλλου τώρα που το λές , όταν μικρός παίζαμε κλέφτες και αστυνόμοι πάντα μου άρεσε να ήμουν με τους κλέφτες ...
είναι μιά άλλη οπτική άποψις δε λέω, αλλά αν δεν έιμαι ερωτευμένος (με τη ζωη και τους σκοπούς μου) νιώθω σα να μη ξέρω τι θέλω...άσχετα αν τελικά μπορώ να το πάρω.....(το οτιδήποτε εννοώ).....
Δ.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από LuX
είναι μιά άλλη οπτική άποψις δε λέω, αλλά αν δεν έιμαι ερωτευμένος (με τη ζωη και τους σκοπούς μου) νιώθω σα να μη ξέρω τι θέλω...άσχετα αν τελικά μπορώ να το πάρω.....(το οτιδήποτε εννοώ).....
Δ. |
Από αυτή την αποψη ναι συμφωνώ όποιος δεν είναι ερωτευμένος με την ζωή είναι σαν νεκρός.
Τωρα αυτό που είπες για τους κλέφτες, σου αρέσει η περιπέτεια, η ζωή είναι μια περιπέτεια άρα σου αρέσει να ζεις στο έπακρο για να νιώσεις ζωντανός...
μμμμ ενδιαφέρον μου αρέσει.
Μόλις διάβασα το πιο σοφό, το πιο ωραίο σε αυτό το φόρουμ. Και δεν είναι άλλο από τη σημερινή φράση του vasias:
οι περισσότεροι δύσκολα ισορροπούν πάνω σε δυο ράγες
http://www.metafysiko.gr/forum/show...9&postcount=125
ΥΓ. Το γενίκευσα λίγο...
οι περισσότεροι δύσκολα ισορροπούν πάνω σε δυο ράγες
http://www.metafysiko.gr/forum/show...9&postcount=125
ΥΓ. Το γενίκευσα λίγο...
Το πιο σοφό και το πιο ωραίο μάλλον δεν υπάρχει στον αισθητό κόσμο, αλλά στον κόσμο των ιδεών. Κι έτσι ξεκινά η τέχνη, η τέχνη που βγαίνει μέσα από τον πόνο, τον πόνο της έλλειψης ή της αναζήτησης του ωραίου. Και η αναζήτηση είναι ατέρμονη..
Κι έτσι ο άνθρωπος είναι πάντα καταδικασμένος με τα ημίμετρα, αδηφάγο ζώο, επιθυμεί πάντα κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει, θέλει πάντα περισσότερα.. ίσως όμως αυτή του η έλλειψη τον εξελίσσει και τον συντηρεί. Ίσως αυτό να εξασφαλίζει την επιβίωση και την διαιώνισή του..
Κι έτσι ο άνθρωπος είναι πάντα καταδικασμένος με τα ημίμετρα, αδηφάγο ζώο, επιθυμεί πάντα κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει, θέλει πάντα περισσότερα.. ίσως όμως αυτή του η έλλειψη τον εξελίσσει και τον συντηρεί. Ίσως αυτό να εξασφαλίζει την επιβίωση και την διαιώνισή του..