ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Ουράντια

Ουράντια

Ποσειδώνιος10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Γνωρίζει κανείς το βιβλίο της Ουράντια;
Την πρώτη φορά που κάποιος φίλος μου μίλησε γι αυτό γέλασα με την καρδιά μου. Όταν όμως το διάβασα βρήκα πολλά πράγματα ενδιαφέροντα και κράτησα αρκετά. Δεν μπορώ να πάρω θέση αν ισχύουν όλα αυτά που αναφέρονται μέσα. Ευτυχώς έχω φτάσει στη θέση να μην μυθοποιώ αυτά που διαβάζω αλλά να κρατώ μια ουδέτερη στάση. Αν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να διαβάσει online ένα κομμάτι του βιβλίου στα ελληνικά εδώ

http://clubs.pathfinder.gr/UrantiaB...ekReaders/47762

ή όλο το αγγλικό κείμενο εδώ

http://www.urantia.org/papers/index.html

Με μια πρώτη ματιά δείχνει σαν μια καινούρια αίρεση. Υποτίθεται ότι το βιβλίο έχει σκοπό να διασαφηνίσει τις έννοιες της πνευματικότητας και της Κοσμολογίας.

Υποτίθεται ότι το βιβλίο δώθηκε από άυλες οντότητες μέσω ενός μη συνηθισμένου μέντιουμ που βρισκόταν σε βαθιά ύπνωση και οι οντότητες έλεγχαν το σώμα του και απαντούσαν γράφοντας με το χέρι του μέντιουμ, σε ερωτήσεις μιας ομάδας τριάντα ατόμων (το «Φόρουμ»), με επικεφαλής τον γνωστό στην αμερικανική Ψυχιατρική δρ. Γουίλιαμ Σάντλερ, στο Σικάγο. Η ομάδα απαρτιζόταν από πολλούς ακαδημαϊκούς, συναδέλφους του γιατρού, με διαφορετικές ειδικότητες και γι αυτό ήταν σε θέση να υποβάλει σοβαρές ερωτήσεις στις οντότητες με τις οποίες είχε έρθει σε επαφή.
Σχετικά εδώ

http://clubs.pathfinder.gr/UrantiaB...ekReaders/48029

Δεν ανοίγω αυτό το θέμα για να γίνει διάλογος αν το βιβλίο είναι μια πατάτα ή όχι αλλά γιατί αναλύει θέματα που αφορούν την κατανόηση του τι είναι ο Θεός και ποιος είναι ο ρόλος του ανθρώπου που τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα και ήδη έχω αναφερθεί σε αυτά σε άλλο θέμα. Είναι μια άποψη του γιατί υπάρχουμε, γιατί ο Θεός δέχεται το άδικο ενώ είναι καλός, ποια άλλα επίπεδα πέρα του υλικού υπάρχουν και άλλα σχετικά με όλα όσα ξέρουμε…. Είναι και μια προσπάθεια να παντρέψει τη θεολογία με την επιστήμη όσο αναφορά τα θέματα της κοσμογονίας.
Με ενδιαφέρει να γίνει συζήτηση κυρίως για το πρώτο μέρος του βιβλίου.
Όσοι δεν βρίσκουν κάτι αληθινό ή ενδιαφέρον και μόνο σκοπό έχουν να απορρίψουν και να κοροϊδέψουν παρακαλώ μην μπουν στον κόπο να καταθέσουν την άποψη τους και χάσουν την ώρα τους άδικα.
Παραθέτω παρακάτω τη γνώμη ενός αναγνώστη
Από Cadmilos στις 16/4/2004 01:51

Καλησπέρα.
Η ιστορία μου με το βιβλίο δεν είναι πολύ παλειά και ομολογώ πως δεν το έχω διαβάσει ακόμα (μόνο ένα μικρό τμήμα του). Οπως το συνηθίζω ( η πλευρά μου που είναι φοβερά περίεργη δηλαδή και ψάχνει και χώνει τη μύτη της παντού), έψαξα σε όλο το Ιντερνετ για ότι sites, ότι υλικό μπορούσα να βρώ. Ξέροντας πως κυκλοφορούν πολλά "κουφά" στον κόσμο μας (όπως ας πούμε εκείνοι οι τύποι που θεωρούν ότι ο Χριστιανισμός θα πάρει την αληθινή του μορφή όταν απορρίψουμε το....Χριστό, η όπως εκείνοι οι "εξωγήινοι" απο το άστρο Zeta Reticuli που μιλούν σαν χαμηλού επιπέδου γυμνασιόπαιδες "what are ya talkin' about, you jerk? I'm the E.T., man I know what I'm talkin' about") και πολλοί άλλοι.
Ακόμη και θεωρίες, απόψεις, βιβλία, ιδέες που στην αρχή μου φάνηκαν ενδιαφέρουσες με λίγο ψάξιμο βλέπει κανείς πως τελικά πρόκειται για απάτες, για αρρωστημένους, για ονειροπόλους χωρίς όμως ουσία η απλώς για εμπόρους που διαφημίζουν την πραμάτια τους αποσκοπώντας, ανάλογα με το μέγεθος του εμπορίου, στην απόκτηση όσο περισσότερων χρημάτων γίνεται. Μερικοί είναι γραφικοί και αστείοι, άλλοι είναι εως και επικίνδυνοι.
Ετσι όταν διάβασα ένα φυλλάδιο για την Ουράντια στα Ελληνικά έψαξα στο Ιντερνετ για ότι υλικό μπορούσα να βρω.
Και βρήκα! (Η γνώση των Αγγλικών βοηθάει). Στην αρχή κατέταξα την Ουράντια στους "γραφικούς" και ονειροπόλους και ήμουν σχεδόν σίγουρος πως όσο περισσότερο έψαχνα, ειδικά για το θέμα του πως γράφτηκε το βιβλίο, τελικά θα εύρισκα την "Αχίλλειο Πτέρνα" και θα απέρριπτα το βιβλίο.
Μια διευκρίνηση εδώ. Οσες φορές έχω ψάξει κάτι και τελικά το έχω απορρίψει, η απόρριψη δεν γίνεται με χαρά. Γίνεται με λύπη και απογοήτευση γιατί το κίνητρό μου δεν είναι να ισοπεδώσω οτιδήποτε αλλά να βρω επιτέλους κάτι που θα μου λύσει κάποια πολύ-πολύ βαθειά ερωτήματα και αυτή η αναζήτηση γίνεται μέσα μου πάνω από 20 χρόνια τώρα.
Δεν βρήκα τίποτα που να με πείσει πως το βιβλίο της Ουράντια δεν είναι αυθεντικό! Δεν βρήκα τίποτα που να με πείσει πως θέλουν να πουλήσουν οτιδήποτε εκτός από το βιβλίο αυτό καθαυτό. Δεν βρήκα τίποτα που να με πείσει πως πρόκειται για άλλο ένα cult group!
Βρήκα διαφωνίες, πράγμα φυσικό, άνθρωποι είμαστε όλοι, αλλά τίποτα που να με κάνει να απορρίψω εξ αρχής το βιβλίο.
Η κατάσταση έγινε ανησυχητική!! <αστειεύομαι>. Αποφάσισα να δώσω τις 12000 δρχ που κόστιζε το βιβλίο ώστε να έχω τουλάχιστον στα χέρια μου το αντικείμενο της αναζήτησής μου στο Ιντερνετ.
Δεν έχω να πω πολλά. Δεν μπορώ να εξηγήσω το βιβλίο. Δεν έχω διαβάσει παρά λίγα κεφάλαια, αλλά μπορώ να πω πως δεν έχω δει τίποτα παρόμοιό του στα 41 μου χρόνια. Διαβάζοντας έστω και λίγο διαπίστωσα πως έχει τέτοιο πλούτο ιδεών μέσα του και τέτοια σοφία που τελικά το ερώτημα "γράφτηκε από υπερκόσμιες οντότητες" μου έγινε δευτερεύουσας σημασίας.
Χρησιμοποιώντας μια αναλογία θα έλεγα πως δεν χρειάζεται να ξέρει κανείς όλη τη βιολογική ταυτότητα ενός πορτοκαλιού για να γευτεί το πορτοκάλι.
Και αυτό το πορτοκάλι που λέγεται βιβλίο της Ουράντια έχει πάρα πολύ ζουμί!!! Μα πάρα πολύ!

Συγχωρέστε μου την πολυλογία
Με αγάπη
Διονύσης
2006-08-14 16:50
Ξέρει κανείς αν κυκλοφορεί στα ελληνικά αυτό το βιβλίο και που μπορεί να το βρει κάποιος;
2006-08-14 20:43
Γνωριζω οτι κυκλοφορει απο τις εκδοσεις Εσοπτρον το "Πετραδια της Σοφιας" που προφανως αποτελει μερος του βιβλιου της Ουραντια. Θα το βρεις στο http://www.questbooks.gr/bookview.php?id=107# .Υπαρχει επισης ολοκληρο κεφαλαιο για το συγκεκριμενο βιβλιο σε ενα απο τα καλυτερα συλλογικα των εκδοσεων αρχετυπο το "Απαγορευμενα Βιβλια" που θα βρεις στο http://www.metaekdotiki.gr/archetypo/9/apbiblia.phtml .

Εναλλακτικα δειτε εδω το "Φαν κλαμπ" του βιβλιου: http://clubs.pathfinder.gr/UrantiaBook_GreekReaders/ και ιδιαιτερα εδω : http://clubs.pathfinder.gr/UrantiaB...ekReaders/52106

Υ.Γ Το νημα μεταφερεται σε λιγες ωρες στην κατηγορια "Περιοδικα-Βιβλιογραφια"
2006-08-15 22:32
Ρίχνοντας ματιές σε διάφορα κεφάλαια του βιβλίου σχημάτισα και εγώ την άποψη πως είναι πράγματι κάτι αξιοσημείωτο. Σίγουρα θέλει σοβαρή μελέτη, το ότι είναι διαθέσιμο ολόκληρο το έργο στο διαδίκτυο μου φαίνεται ωραίο και 'καθαρό'.

Φιλικούς Χαιρετισμούς
Ευχαριστώ Beetlejuice! Διαβάζοντας κάποια λίγα αποσπάσματα από την ιστοσελίδα των φίλων του βιβλίου διαπίστωσα ότι πρώτα από όλα είναι κάτι το πολύ ενδιαφέρον όπως λέει κ ο Ελφ, όμως σχεδόν αμέσως διαπίστωσα και κάποια τρωτά σημεία τα κυριότερά των οποίων είναι:

Τα αποσπάσματα από την ιστοσελίδα http://clubs.pathfinder.gr/UrantiaBook_GreekReaders

"Ουράντια είναι το κοσμικό όνομα του πλανήτη μας. Οι Ουραντιανοί είναι οι φυσιολογικοί άνθρωποι των διαφόρων φυλών, οι γήινοι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Η Ουράντια είναι ένας συνηθισμένος πλανήτης του Τοπικού μας σύμπαντος, του Nέβαδον. Το Σύμπαν του Νέβαδον περιέχει περίπου 10 εκατομμύρια πλανήτες από τους οποίους μόνον οι 3.840.101 ήταν κατοικημένοι το έτος 1934 μ.X που δόθηκαν τα Έγγραφα του Βιβλίου. Για λόγους που περιγράφονται στο βιβλίο, η Ουράντια επιλέχθηκε από τον Χριστό-Μιχαήλ, Δημιουργό και Παντοκράτορα του Τοπικού Σύμπαντος του Nέβαδον, για την ενσάρκωσή του στο ρόλο ενός κοινού θνητού με την προσωπικότητα του Ιησού του Ναζωραίου.

Ο Μιχαήλ είναι ένας Κυρίαρχος Δημιουργός Υιός του θεού, που ανήκει στο Τάγμα των Μιχαήλ με αύξοντα αριθμόν 611.131.

Η Ουράντια, ο πλανήτης μας, βρίσκεται στο έβδομο Υπερσύμπαν του Όρβοντον - ο κεντρικός πυρήνας του οποίου είναι ο Γαλαξίας - Γαλακτώδης Οδός - με πρωτεύουσα την Ουβέρσα.

O μείζον τομέας μας ονομάζεται Σπλάντον με πρωτεύουσα την Y-Μείζονα την Πέμπτη και ο ελάσσων τομέας μας λέγεται Ένσα με πρωτεύουσα την Y-Ελάσσονα την Τρίτη.

Η Ένσα περιλαμβάνει 100 Τοπικά Σύμπαντα μεταξύ των οποίων και το δικό μας Τοπικό Σύμπαν του Νέβαδον. Η πρωτεύουσα του Νέβαδον είναι η Σάλβινγκτον, όπου εκεί βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του Ανώτατου Παντοκράτορα του Nέβαδον, του Μιχαήλ Χριστού.

Το Τοπικό μας Σύμπαν του Nέβαδον έχει 100 Αστερισμούς, μεταξύ των οποίων είναι και ο δικός μας, αυτός του Νορλατιαντέκ, με πρωτεύουσα την Εντέντια. O αστερισμός του Νορλατιαντέκ αποτελείται από 100- συστήματα στα οποία ανήκει και το δικό μας Σύστημα που ονομάζεται Σύστημα της Σατάνια (από το όνομα του βοηθού του Εωσφόρου, Σατανά, πριν από την αποστασία).Πρωτεύουσα του Συστήματος της Σατάνια είναι η Τζερουζέμ....

.....................................

3. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ-ΔΩΜΑ

Στους κόσμους-δώματα, οι αναστημένοι θνητοί διασωθέντες ξαναρχίζουν τη ζωή τους ακριβώς στο σημείο όπου σταμάτησαν, όταν τους πήρε ο θάνατος. Όταν θα πάρτε από την Ουράντια στον πρώτο κόσμο-δώμα, θα παρατηρήσετε μια αξιοσημείωτη αλλαγή, αν όμως είχατε έλθει από μία περισσότερο φυσιολογική και προοδευτική σφαίρα του χρόνου, μετά βίας θα παρατηρούσατε τη διαφορά, πέραν του γεγονότος ότι θα είχατε ένα διαφορετικό σώμα. Το σκήνωμα της σάρκας και του αίματος εγκαταλείφθηκε πίσω, στον γενέθλιο κόσμο.

4. Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ-ΔΩΜΑ

Είναι σ? αυτήν την σφαίρα που εγκαθίσταστε πληρέστερα στη Μοροντιανή ζωή. Οι ομάδες της μοροντιανής ζωής αρχίζουν και παίρνουν μορφή. Οι ομάδες εργασίας και οι κοινωνικές οργανώσεις αρχίζουν να λειτουργούν, οι κοινότητες προσλαμβάνουν τυπικές αναλογίες και οι εξελιγμένοι θνητοί εγκαινιάζουν καινούργιες κοινωνικές τάξεις και κυβερνητικές διευθετήσεις.

5. Ο ΤΡΙΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ-ΔΩΜΑ

Η Μανσόνια* η τρίτη είναι το αρχηγείο των Διδασκάλων των κόσμων-Δωμάτων. Αν και λειτουργούν και στις επτά σφαίρες-δώματα, διατηρούν το αρχηγείο τους ως ομάδα στο κέντρο των σχολικών κύκλων του κόσμου υπ? αριθμόν τρία. Υπάρχουν εκατομμύρια από τους καθοδηγητές αυτούς στους κόσμους-δώματα, καθώς και στους ανώτερους μοροντιανούς κόσμους. Τα εξελιχθέντα και μεγαλυνθέντα αυτά χερουβείμ υπηρετούν ως μοροντιανοί διδάσκαλοι σ? όλη την προς τα άνω διαδρομή, από τους κόσμους-δώματα ως την τελευταία σφαίρα της εκπαίδευσης των ανερχομένων του τοπικού σύμπαντος. Θα είναι μεταξύ των τελευταίων που θα σας πουν το τρυφερό αντίο, όταν έλθει η ώρα του αποχαιρετισμού, ή ώρα που θα πείτε αντίο - τουλάχιστον για λίγους αιώνες - στο σύμπαν προέλευσής σας, όταν σεραφειμοποιηθείτε για να μεταφερθείτε στους κόσμους υποδοχής του ελάσσονος τομέα του υπερσύμπαντος."

1. η ονοματολογία Σατάνια[!!!;;;;] Μανσονία,Τζερετζέμ[πως λέγετε η Ιερουσαλήμ στα Αγγλικά είπαμε;] είναι τουλάχιστον περίεργη (εώς αστεία) και σε κάνει να σκεφτείς ύποπτα,

"Πρόσφατες ανακαλύψεις επιβεβαιώνουν ότι κάτι άλλαξε στον γενετικό κώδικα του ανθρώπου πριν από 37.000 χρόνια και προκάλεσε ένα είδος βιολογικής ανορθώσεως στον ανθρώπινο εγκέφαλο, ο οποίος... εξακολουθεί να εξελίσσεται ακόμα και σήμερα!

Το επιστημονικό περιοδικό Science, στις 9 Σεπτεμβριου 2005, δημοσίευσε τα αποτελέσματα ερευνών του Δρ. Μπρους Λαν (Bruce T.Lahn), που έγιναν στο Howard Hughes Medical Institute του Πανεπιστημίου του Σικάγου.

Η εν λόγω έρευνα έφερε στο φως την ύπαρξη δύο γονιδίων στον εγκέφαλο του ανθρώπου.

Το ένα, που ονομάστηκε μαϊκροκεφαλίνη (microcephalin), εμφανίστηκε ξαφνικά πριν από 37.000 χρόνια και βρίσκεται στον εγκέφαλο του 70% των Ευρωπαϊκών και Ανατολικο-ασιατικών πληθυσμών, ενώ εμφανίζεται σπανίως στον εγκέφαλο των Αφρικανικών πληθυσμών κάτω από την Σαχάρα.

Το δεύτερο ονομάζεται ASPM, εμφανίσθηκε πριν από 5.800 χρόνια και βρέθηκε να βρίσκεται πιο συχνά στον εγκέφαλο των Ευρωπαίων - συμπεριλαμβανομένων των Βάσκων, των Ρώσων, των Βορείων Αφρικανών, των ατόμων από την Μέση Ανατολή και, επίσης, των Ασιατών της νοτίου Ασίας. Οι πληθυσμοί στους οποίους εμφανίζεται πιο σπάνια το δεύτερο γονίδιο είναι αυτοί της Ανατολικής Ασίας, της Αφρικής κάτω από την Σαχάρα και των Ινδιάνων της Αμερικής.

Και τα δυο γονίδια σχετίζονται άμεσα με το μέγεθος του εγκεφάλου και την εξέλιξή του.Το σημαντικότατο συμπέρασμα των ερευνών αυτών είναι ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος συνεχίζει να εξελίσσεται σε μέγεθος και πολυπλοκότητα και σε χίλια χρόνια από τώρα ο εγκέφαλος του ανθρώπου εκείνης της εποχής θα έχει σημαντικές διαφορές σε σύγκριση με τον εγκέφαλο του ανθρώπου της εποχής μας.

Επισημαίνουμε ότι, τα αποτελέσματα των προσφάτων αυτών ερευνών επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία των κειμένων του Βιβλίου της Ουράντια, στο οποίο αναφέρεται ότι κάποια βιολογική ανόρθωση άρχισε να συμβαίνει στην ανθρωπότητα 37.848 χρόνια πριν το έτος 1934, εποχή που παραδόθηκαν τα τεύχη του βιβλίου, αλλά, δυστυχώς, η ανόρθωση αυτή δεν πέτυχε την εξάπλωσή της και μάλιστα στους ίδιους ακριβώς πληθυσμούς στους οποίους οι παραπάνω ερευνητές διαπιστώνουν σήμερα την απουσία των γονιδίων μαϊκροκεφαλίνη και ΑSPM. Στο Βιβλίο της Ουράντια αναφέρονται, επίσης, λεπτομερώς και οι λόγοι της αποτυχίας αυτής."

2. προωθούνται εμμέσως πλην σαφώς ναζιστικές θέσεις-ανωτερότητα ευρωαμερικανών, κατωτερότητα αφρικανών, ασιατών,
"Ο ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Οι παιδικοί σταθμοί της Σατάνια βρίσκονται στον κόσμο των τελικιστών, την πρώτη από τις σφαίρες μεταβατικής επιμόρφωσης της Τζερουζέμ. Οι παιδικοί σταθμοί αυτοί είναι επιχειρήσεις αφιερωμένες στην ανατροφή και την εκπαίδευση των παιδιών του χρόνου, περιλαμβανομένων εκείνων που πέθαναν στους εξελικτικούς κόσμους του διαστήματος πριν την απόκτηση ατομικής υπόστασης στα αρχεία του σύμπαντος. Στην περίπτωση διάσωσης ενός, ή και των δύο γονέων ενός τέτοιου παιδιού, ο φρουρός του πεπρωμένου ενεργεί ως αντιπρόσωπος του συνεργαζόμενου χερουβείμ, ως κηδεμόνας της εν δυνάμει ταυτότητας του παιδιού, επιφορτίζοντας το χερουβείμ με την ευθύνη της παράδοσης της ανεξέλικτης αυτής ψυχής στα χέρια των Διδασκάλων του Κόσμου-δώματος, στους δοκιμαστικούς παιδικούς σταθμούς των μοροντιανών κόσμων.

Είναι τα ίδια αυτά, τα εγκαταλειμμένα χερουβείμ τα οποία, ως Διδάσκαλοι των Κόσμων Δωμάτων, υπό την εποπτεία των Μελχισεδέκ, διατηρούν τέτοιες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις για την εξάσκηση των δοκιμαστικών φρουρών των τελικιστών. Οι φρουροί αυτοί των τελικιστών, τα νήπια αυτά των ανερχομένων θνητών, προσωποποιούνται πάντα στην ακριβή φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τη στιγμή του θανάτου, εκτός της αναπαραγωγικής δυναμικής. Η αφύπνιση αυτή λαμβάνει χώρα ακριβώς τη στιγμή που ο γονέας φθάνει στον πρώτο κόσμο-δώμα. Και τότε, δίδεται στα παιδιά αυτά κάθε ευκαιρία, έτσι όπως είναι, να επιλέξουν τον δρόμο του Παραδείσου, ακριβώς όπως θα έκαναν μία τέτοια επιλογή στους κόσμους όπου ο θάνατος τόσο άκαιρα τερμάτισε την πορεία τους.

Στον κόσμο των παιδικών σταθμών, τα δόκιμα πλάσματα ομαδοποιούνται σύμφωνα με το εάν, ή όχι, έχουν Προσαρμοστές, εφ? όσον οι Προσαρμοστές έρχονται να ενοικήσουν στα εκ της ύλης αυτά παιδιά, όπως και στους κόσμους του χρόνου. Τα παιδιά της προ του Προσαρμοστή ηλικίας τα φροντίζουν σε οικογένειες* των πέντε, με ηλικίες που κυμαίνονται από ενός έτους μέχρι πέντε περίπου, ή μέχρι την ηλικία κατά την οποία φθάνει ο Προσαρμοστής.

Όλα τα παιδιά στους εξελισσόμενους κόσμους τα οποία διαθέτουν Προσαρμοστές της Σκέψης, αλλά που πριν πεθάνουν δεν είχαν κάνει κάποια επιλογή όσον αφορά στην προς τον Παράδεισο πορεία, επαναπροσωποποιούνται επίσης στον κόσμο των τελικιστών του συστήματος, όπου με τον ίδιο τρόπο μεγαλώνουν στις οικογένειες των Υλικών Υιών και των βοηθών τους, όπως συμβαίνει και με τους μικρούς που ήλθαν χωρίς Προσαρμοστές, αλλά που στη συνέχεια δέχθηκαν τους Ελεγκτές των Μυστηρίων, αφού έφθασαν στην απαιτούμενη ηλικία της ηθικής επιλογής.

Τα υπό του Προσαρμοστή ενοικούμενα παιδιά και οι νέοι στον κόσμο των τελικιστών, ανατρέφονται επίσης σε οικογένειες των πέντε, με ηλικίες που κυμαίνονται από τα έξι έως τα δεκατέσσερα. Κατά μέσον όρο, οι οικογένειες αυτές αποτελούνται από παιδιά οι ηλικίες των οποίων είναι έξι, οκτώ, δώδεκα και δεκατέσσερα. Οποιαδήποτε στιγμή μετά τα δέκα έξι, αν γίνει η τελική επιλογή, μεταφέρονται στον πρώτο κόσμο-δώμα και αρχίζουν την προς τον Παράδεισο ανέλιξή τους. Ορισμένα κάνουν την επιλογή τους πριν από την ηλικία αυτή και προχωρούν στις σφαίρες ανέλιξης, ελάχιστα, όμως, παιδιά κάτω των δέκα έξι χρόνων, κρινόμενα με τα στάνταρ της Ουράντια, θα βρεθούν στους κόσμους-δώματα.

Τα σεραφείμ-φρουροί ακολουθούν τους νέους αυτούς στον δοκιμαστικό παιδικό σταθμό του κόσμου των τελικιστών, με τον τρόπο ακριβώς που λειτουργούν πνευματικά επί των θνητών στους εξελικτικούς πλανήτες, ενώ οι πιστοί σπορνέιτζια λειτουργούν επί των φυσικών τους αναγκών. Και έτσι τα παιδιά αυτά μεγαλώνουν στον κόσμο διέλευσης μέχρι την εποχή εκείνη κατά την οποία κάνουν την τελική τους επιλογή.

Όταν η υλική ζωή ολοκληρώσει την πορεία της, εάν δεν έχει γίνει επιλογή για την ανερχόμενη ζωή, ή, εάν τα παιδιά αυτά του χρόνου οριστικά αποφασίσουν εναντίον του εγχειρήματος της Χαβόνα, ο θάνατος τερματίζει αυτομάτως την δοκιμαστική τους πορεία. Δεν υπάρχει κρίση για τέτοιες περιπτώσεις. Δεν υπάρχει ανάσταση από ένα τέτοιο, δεύτερο θάνατο. Απλώς γίνονται σαν να μην είχαν υπάρξει.

Αν, όμως, επιλέξουν το Παραδείσιο μονοπάτι της τελειοποίησης, αμέσως ετοιμάζονται για μεταφορά στον πρώτο κόσμο-δώμα, όπου πολλά από αυτά φθάνουν έγκαιρα για να ενωθούν με τους γονείς τους στην ανέλιξη προς τη Χαβόνα. Αφού περάσουν δια μέσου της Χαβόνα και φθάσουν στις Θεότητες, οι διασωθείσες αυτές ψυχές της θνητής προέλευσης απαρτίζουν τους μόνιμους, ανερχόμενους πολίτες του Παραδείσου. Τα παιδιά αυτά, τα οποία έχουν στερηθεί την πολύτιμη και θεμελιώδη εξελικτική εμπειρία στους κόσμους όπου γεννήθηκαν ως θνητοί, δεν εντάσσονται στο Σώμα της Τελικότητας."

3.Η μόνιμη διαφορά μου με τις θρησκείες: κάποιοι άνθρωποι θα σωθούν και άλλοι όχι…εν προκυμένω θα καταλήξουν στην ανυπαρξία. Έλεος αυτό το βρίσκω άκρως εγωιστικό. Πως θα μπορείς να υπάρχεις ως πνεύμα και μάλιστα εξελισσόμενο προς το σκοπό να υπηρετήσεις έναν καλό κ αγαθό Θεό – κ καλά – με δασκάλους αγαθά πνεύματα – κ καλά – όταν θα ξέρεις ότι κάποιοι συνάνθρωποί σου θα έχουν χαθεί για πάντα.(φαντάσου να είναι και αγαπημένα πρόσωπά αυτοί).Εγώ αυτό δεν το δέχομαι είναι τόσο εγωιστικό και τόσο λυπητερό που καλύτερα να καταλήξω μ αυτούς που θα χαθούν στην ανυπαρξία παρά με τους σωσμένους ή σύμφωνα με τον χριστιανισμό στην κόλαση πάρα στον παράδεισο αφού κ εκεί κόλαση θα είναι ανάμεσα σε ανθρώπους που θα αδιαφορούν για όσους πήγαν στην κόλαση…

Βέβαια ασχέτως των παραπάνω πιστεύω γενικότερα ότι αν διαφημίζονταν ένα βιβλίο σαν κ αυτό θα έκανε πάταγο και ίσως βλέπαμε και την γέννηση μιας νέας θρησκείας….γιατί απαντάει λεπτομερέστατα στο βασικό ερώτημα απ το οποίο γεννιούνται οι θρησκείες…το τι γίνεται μετά θάνατόν.
2007-08-23 18:50
Το βιβλίο της urantia αποτελεί αντικείμενο μελέτης μου τον τελευταίο καιρό. Όπως γνωρίζετε, είναι τεράστιο και περιέχει χιλιάδες λεπτομέρειες και πυκνογραμμένες πληροφορίες, τόσο που η μελέτη του θα με απασχολήσει πολλούς μήνες. Από την πρώτη ματιά, την σχεδόν επιφανειακή, ο αναγνώστης χάνεται σε ένα σύμπαν πολύπλοκης οργάνωσης, με πολλές ιεραρχίες. Η ομοιότητα που υπάρχει σε ονόματα (βλέπε Σατάνια, Μιχαήλ, Μελχισεδέκ κτλ) εξηγείται εμμέσως σε μερικά του σημεία.
Προσωπικά, βρίσκω πολύ γοητευτικές τις διηγήσεις του και πιστεύω πως υπάρχει ένα σχετικά αληθινό ιστορικό πίσω από όλα αυτά, ίσως ένας μεγαλοφυής συγκερασμός παραδόσεων και αντιλήψεων μέσα από μια δημιουργική φαντασία, ίσως όμως να αποτελεί και κάτι άλλο, όπως ισχυρίζονται μερικοί. Όπως και να το κάνουμε, χρειάζεται μεγάλη και σοβαρή μελέτη για να αποφανθεί κανείς για αυτό...δεν αρκεί η απλή ανάγνωση μερικών σημείων του.
2007-08-23 21:50
Αν δεν το διαβάσουμε πειράζει ??

Αλλά κι αυτό το Νέβαδον...λίγο από Λας Βέγκας μου θυμίζει.
Μου αρεσει η επιλογη βιβλιων που κανεις Ποσειδωνιε...
και οι "συμπτωσεις" που μου τυχαινουν ειναι "δυνατες"...

Μολις εχθες διαβαζα σε καποιο yahoo group που ειμαι, καποιον που ειχε ψιλοσαλταρει γιατι λεει τις τελευταιες μερες θελει να ερθει σε επαφη μαζι του καποιο ον που του αυτοσυστηνεται ως "Michael of Nebadon"...
και ο τυπος δεν εχει ιδεα περι τινος προκειται,και τι του συμβαινει,γιαυτο και ζητουσε πληροφοριες απο τα μελη του φορουμ...νομιζε οτι αρχισε να τρελαινεται...καποιος απο το φορουμ του απαντησε να ριξει μια ματια στην "Urantia"....(βεβαια το οτι του συστηθηκε ως "Michael of Nebadon",δεν σημαινει οτι ειναι κι'ολας...αυτο θα το δειξει το μελλον αν αυτη η επικοινωνια συνεχιστει)...
εγω δεν το εχω διαβασει το βιβλιο(αν και το ειχω ακουστα)....
αλλα τωρα που βλεπω αυτο το ποστ και το link που δινεις,θα του ριξω μια ματια....

Σ'ευχαριστω καθως και τον Beetlejuice για τα links που παραθεσατε...