ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Μια παράξενη φωτό....

Μια παράξενη φωτό....

sylvester17 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2006-08-11 18:38
Λοιπόν, νέο μέλος και το γουστάρω πολύ το φόρουμ.
Πριν απο αρκετό καιρό λοιπόν έχω κατέβει βολτούλα στην Αθήνα και αποφασίζουμε με την κοπελιά να πάμε ναύπλιο. Εκεί αφου τραβήξαμε καμιά 50 αριά φωτογραφίες, ηπιαμε καφεδάκι και αλέ. ¨οταν επέστρεψα σπίτι (στην Φλώρινα ζω) αρχισα να περνάω τις φωτό στον υπολογιστή και παρατήρησα κάτι που μου έκανε πολύ εντύπωση και δεν νομίζω οτι είναι πουλί, καθότι φαίνεται να είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση, έχει σχήμα σφηνοειδές και είναι μαύρο. Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, δεν το συζητάμε. Η φωτό είναι η παρακάτω. ΤΗν βλέπετε και μου λέτε τη γνώμη σας....
Καλώς όρισες αγαπητέ sylvester στο φόρουμ του μεταφυσικού!

Η γνώμη μου για την φωτογραφία σου: Κανείς δεν μπορεί να ξέρει! Είναι τόσο μακριά το "ύποπτο" αυτό ιπτάμενο αντικείμενο που δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να μας πει με σιγουριά περί τίνος πρόκειται.

Παράθεση:
δεν νομίζω οτι είναι πουλί, καθότι φαίνεται να είναι σε πολύ μεγάλη απόσταση, έχει σχήμα σφηνοειδές και είναι μαύρο

Γιατί ένα πουλί δεν μπορεί να πετάει σε μεγάλη απόσταση, να είναι μαύρο κ να έχει σχήμα σφηνοειδές (όπως θα φαίνεται σε μια φωτογραφία) ;

Κ πάλι καλώς όρισες στό φόρουμ του μεταφυσικού κ ... καλές αναζητήσεις!
2006-08-25 02:06
απλά συνδιάζω την απόσταση σε σχέση με το μέγεθος. Όσο μεγαλύτερη η απόσταση τόσο μεγαλύτερο πρέπει να είναι το μέγεθος του αντικειμένου ώστε να γίνεται αντιληπτό στον ορίζοντα. Δε νομίζω οτι μπορεί να δει κανείς ένα χελιδόνι ή έναν αετό στα 50χλμ. Η ανωτέρω φωτό είναι χαμηλής ανάλυσης και χάνει το βάθος της. Αν δεις την πρωτότυπη (απο μηχανή 7,1 Mp) θα αντιληφθείς οτι η απόσταση είναι απλά πολύ μεγάλη.Δεν είμαι ο τύπος που για πλάκα παρατηρώ κάτι και το μεταφράζω σε ότι μου κατέβει. Ίσως βέβαια να είναι κάνα βρωμόπουλο μεγάλο αρκετά ώστε να αποτυπώνεται σε αυτή την απόσταση.
2006-08-25 12:29
Δεν μπορει κανεις να πει με σιγουρια,οτι ειναι ΑΤΙΑ,ομως δεν μπορει και να ειναι καποιο πουλι.Πολυ πιθανον να ειναι καπιο μπαλονι με ηλιον...
2006-08-25 17:02
Φίλε Sylvester δες και εδώ:
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=559
2006-09-27 00:05
symfona me tin apostasi tis figouras apo ton paratirti kai to megethos pou prokiptei... tha mporouse kalista i figoura na exei megethos (den eimai sigouros vevea gia to sxima)enos anthropoeidous kai oxi to megethos enas pouliou...(I tapini mou apopsi einai pos pithanotata na sxetizete me to post pou parethese o panagiotis...)
2006-10-27 20:47
Πολύ ωραία η φωτογραφία πάντως, έχεις καλλιτεχνική φλέβα!

Τώρα, το αντικείμενο αυτό μπορεί να μην είναι ένα μικρό πουλί αλλά κάποιο μεγαλύτερο όπως πελεκάνος ή πελαργός (απλά μια σκέψη) ...
2006-10-28 12:03
Από τη στιγμή που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι είναι, εξ' ορισμού έχουμε ένα ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητος Ιπτάμενο Αντικείμενο). ΑΤΙΑ ή UFO δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι εξωγήινο΄ είναι κάποιο ιπτάμενο αντικείμενο το οποίο δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε με βεβαιότητα τί είναι. Μόλις (εάν) αποδειχθεί/εξακριβωθεί περί τίνος πρόκειτα παύει να είναι ΑΤΙΑ.
2006-12-11 15:16
αν γινετε να δωσεις τη μη επεξεργασμενη φωτογραφια και το τυπο της μηχανης σου ισως μπορω να βγαλω καποια συμπερασματα περισσοτερα
Τώρα εμενα βρε παιδιά γιατί μου μοιάζει για πολεμικό αεροσκάφος ενδεχομένως να πετούσε χαμηλά,δεν ξέρω..
Η τελικά δεν έχω μεγάλη φαντασία.?
2008-05-08 22:20
Εγώ πάντως πιστεύω ότι είναι επειδή έχεις κόντρα τον ήλιο. Στις περισσότερες ψηφιακές φωτογραφίες που έχω τραβήξει την ώρα που ο ήλιος δύει κ τον έχω κόντρα κ ο ουρανός έχει τέτοια χρώματα, έχει εμφανιστεί ένα παρόμοιο μαύρο σημάδι.
2008-05-09 00:30
πουλί είναι... στις περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις.. Αλλά δεν μπορούμε να εξετάσουμε ένα μοναδικό pixel και να δούμε τι είναι ! Πρέπει να είναι λίγο πιο μεγάλο!

Δείτε και ένα παρόμοιο που έβγαλα επίτηδες ξέροντας ότι είναι πουλί.. Προσέξτε το ανεπαίσθητο σχήμα V που προδίδει τα φτερά του πτηνού.

Αν δεν σημαδεύεις για να βγάλεις φωτο από πουλιά τότε αυτά πετάνε γρήγορα βγαίνουν στο κάδρο δίχως να το αντιληφθείς (στις περισσότερες περιπτώσεις).
2008-05-11 15:04
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από FRODO
Δεν μπορει κανεις να πει με σιγουρια,οτι ειναι ΑΤΙΑ,ομως δεν μπορει και να ειναι καποιο πουλι.Πολυ πιθανον να ειναι καπιο μπαλονι με ηλιον...

και ομως αυτος ειναι ο ορισμος του α.τ.ι.α.
Α γνωστης
Τ αυτοτητας
Ι πταμενο
Α ντικειμενο

απο την στιγμη που δεν ξερουμε τι ειναι ειναι α.τ.ι.α.

αν και εγω λεω οτι ειναι πουλι
2008-05-11 16:30
Πάντως εγώ δεν θα έλεγα πως είναι πουλί. Βλέπω πως βρίσκεται σε αρκετά μεγάλο ύψος και εμφανίζει μεγάλη κλίση στην (ανοδική ή καθοδική) πορεία του. Αν και είμαι άσχετος με το πως πετάνε τα πουλιά, νομίζω πως τέτοιες κλίσεις τις εμφανίζουν σε χαμηλές πτήσεις και κυρίως τα αρπακτικά πτηνά, άρα θα έπρεπε να φαίνονται και τα φτερά του, κάτι που στο σφηνοειδές σχήμα που βλέπουμε απουσιάζει...
2008-05-12 19:46
οριζοντια κινειται και τα φτερα του ειναι ανοικτα
2008-05-13 15:00
Τι έγινε ?πολλές φωτογραφίες τώρα τελευταία .
Δεν μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα γιατί είναι πολύ μακρινή η απόσταση και
Το ζουμάρισμα δεν βοηθαει καθώς έχει πολύ θολούρα θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε.
Δεν μου φαίνεται για Α.Τ.Ι.Α ...
είχα βγάλει κι εγώ παρόμοια φωτογραφία και ακριβώς σαν την δική σου..
Τελικά ήταν πουλί.