ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

Simulacra

PUCK10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2006-05-03 19:36
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο κάτι άσχετο, είδα την παρακάτω φωτογραφία που μου έκανε εντύπωση.

Ένας άνθρωπος; δαίμων; πνεύμα; που ταξιδεύει στους αιθέρες.

Σκέφτηκα ν' ανοίξω αυτό το θέμα με σκοπό να φέρνουμε τέτοιες φωτο με παιχνίδια της φύσης, φτιάχνοντας έτσι ένα αρχείο με simulacra.

Αν υπάρχει κάτι ανάλογο οπότε πάμε για διαγραφή, ή πρέπει να πάμε σε άλλη κατηγορία, παρακαλώ τους συντονιστές να το κάνουν.

A, κι αν η φωτο είναι μεγάλη, διορθώστε τη και πείτε μου και μένα πως
( δεν τα πάω καλά μαζί τους ).

2006-05-19 17:09
και μια διεύθυνση με ενδιαφέροντα simulacra http://www.forteantimes.com/gallery/simulacra.shtml
2006-05-19 17:23
Εξαιρετικά παιχνίδια με simulacra έρχονται και από το διάστημα και αφορούν νεφελώματα. Να ένα δείγμα :

νεφέλωμα "Κεφαλή Αλόγου"

νεφέλωμα "Κράνος του Θωρ"

Βρε παιδάκι, καλές οι φωτό που παρέθεσες, αλλά μείωσε το μέγεθός τους πριν τις δημοσιεύσεις γιατί με σκότωσες! Μιλάμε, με απλή σύνδεση έκανα κανά 5λεπτο να κατεβάσω τη σελίδα!

Στο θέμα μας τώρα. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να σχηματίζονται σχήματα που θυμίζουν άλλα πράγματα, ειδικά σε σύννεφα, νεφελώματα κλπ. Τα πιο περίεργα νομίζω είναι αυτά που θέλουν χρόνο να πάρουν το ενδιαφέρον σχήμα τους και όχι αυτά που είναι τυχαία περιστασιακά φαινόμενα. Θέλω να πω, είναι πιο αξιοσημείωτες περιπτώσεις βράχων που έχουν το σχήμα ενός προσώπου, αφού ο βράχος θέλει πολύ περισσότερο χρόνο για να διαμορφωθεί. Επίσης, έχω δει φωτογραφίες με βράχια που μοιάζουν με απολιθωμένα καράβια και μάλιστα ο μύθος λέει πως τέτοια ήταν πριν από χρόνια και πέτρωσαν μετά από κατάρες. Ειδικά στα ελληνικά νησιά συναντά κανείς πολλούς τέτοιους θρύλους. Αν βρω φωτό θα τις παραθέσω.
Κατά την τρομαχτική επίθεση στους δίδυμους πύργους παρατηρήθηκαν να εμφανίζονται στιγμιαία μέσα από τους καπνούς εικόνες από πρόσωπα, που στις περισσότερες των περιπτώσεων εκπέμπουν μια φρίκη και μια αρνητικότητα με ένα τουλάχιστον να μοιάζει πολύ με την εικόνα δαίμονα ή κοινώς ..."διαβολάκι" με ουρά, τρίαινα και όλα τα σχετικά που κοσμούν ένα διαβολάκι

Εδώ είναι η εικόνα με το καπνισμένο...διαβολάκι:
http://www.foogle.biz/devil/tower2.jpg

Και για όσους αμφισβητούν την γνησιότητά της ορίστε και η εικόνα απευθείας από το βίντεο του CNN:

Μια δεύτερη ανατριχιαστική εικόνα είναι αυτή:
http://www.foogle.biz/devil/devil_wtc_smoke.jpg
Διακρίνονται κέρατα, μάτια, μύτη, στόμα!

Τέλος, ένα πιο "ήπιας" μορφής πρόσωπο διακρίνεται με δυσκολία εδώ:
http://www.foogle.biz/devil/devil_wtc.gif

Πως μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά αυτά τα φαινόμενα;

Πως μπορεί από μια χαοτικής μορφής δομή (καπνός)
όπου επικρατούν τα μαθηματικά του χάους, να προκύψουν -έστω και στιγμιαία- μορφές και εικόνες που αποκτούν σαφές νόημα στον ανθρώπινο εγκέφαλο;

Πως εξηγείται ότι αυτές οι συγκεκριμένες εικόνες που αναδύονται στιγμιαία μέσα από τον καπνό εκπέμπουν (στην πλειοψηφία τους) αρνητικότητα συνδέοντας στο συλλογικό υποσηνείδητο την όλη βαρβαρότητα του γεγονότος με τη διαβολική φύση του κακού;

Μπορούν να δημιουργηθούν άραγε τεχνητά τέτοια φαινόμενα (ίσως με ολογραμματικές τεχνολογίες) και ποιος θα είχε συμφέρον για να το πραγματοποιήσει;
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από skeptic
Πως μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά αυτά τα φαινόμενα;

Πως εξηγείται ότι αυτές οι συγκεκριμένες εικόνες που αναδύονται στιγμιαία μέσα από τον καπνό εκπέμπουν (στην πλειοψηφία τους) αρνητικότητα συνδέοντας στο συλλογικό υποσηνείδητο την όλη βαρβαρότητα του γεγονότος με τη διαβολική φύση του κακού;

Μπορούν να δημιουργηθούν άραγε τεχνητά τέτοια φαινόμενα (ίσως με ολογραμματικές τεχνολογίες) και ποιος θα είχε συμφέρον για να το πραγματοποιήσει;

Συμφωνώ ότι προκαλούν ποικίλα συναισθήματα όταν βλέπουμε τα περίεργα αυτά σχήματα που σχηματίζουν πρόσωπα, μορφές, αντικείμενα, θεότητες, καταστάσεις, κ.τ.λ. αλλά δεν πιστεύω ότι μπορούν να εξηγηθούν επιστημονικά! Απλά είναι θέμα σύμπτωσης θα έλεγα. Φαντάζει δηλαδή τόσο περίεργο κ τόσο δύσκολο να δημιουργηθούν τέτοιες εικόνες μέσα σε καπνούς, φλόγες, κύματα, σύννεφα, κ.τ.λ;

Ίσως, αν θέλετε, πολλές φορές να νομίζουμε εμείς οι ίδιοι ότι βλέπουμε κάτι που ξεχωρίζει μέσα στα παραπάνω κ να το συνδέουμε με κάτι αλλά μπορεί τα ίδια ακριβώς που βλέπουμε να μην τα βλέπει ένας ή περισσότεροι που είναι μαζί μας. Έχει να κάνει περισσότερο με παιχνίδια του μυαλού κ όχι με "στημένα" φαινόμενα όπου μπορούν να αναληθούν κ να εξηγηθούν .
2006-07-31 20:42
Όντως. Και απλά για την ειρωνεία λίγο πάνω και αριστερά του κύκλου στη φωτογραφία από το CNN εμφανίζεται καθαρά και το κεφάλι ενός άντρα με μαύρα γένια. Παπάς είναι, άραβας είναι... δεν έχει και πολύ σημασία. Πάντως με λίγη φαντασία βγάζεις πολλά. Στη συγκεκριμένη εικόνα βγάζεις από κεφάλια μέχρι ολόκληρα σώματα με διάφορους συνδυασμούς. Όμως νομίζω ότι μερικές φορές ίσως δεν είναι τόσο τυχαία τα σχήματα. Δεν μιλάω για τα σύννεφα αλλά για περιστατικά π.χ. όταν αέρια με τη μορφή ανθρώπου ( κατά γενική ομολογία ) εμφανίζονται σε μέρος που είχε πεθάνει κάποιος. Ξέρει κανείς καμμιά τέτοια περίπτωση ; Έχω ακούσει και διαβάσει διάφορα αλλά προσωπική εμπειρία δεν έχω.
2007-07-25 22:04
Εγώ έχω ακούσει (δεν μπορώ βέβαια να το επιβεβαιώσω) ότι πρώην σατανιστές όταν είδαν τις εικόνες αυτές να ξεπροβάλουν από τους καπνούς την 11η σεπτεμβρίου πήραν τηλέφωνο κάποιους χριστιανούς και τους ενημέρωσαν ότι τέτοιες ακριβώς εικόνες ξεπροβάλουν και εμφανίζονται στιγμιαία στις φωτιές τους κατά την διάρκεια των σατανιστικών τελετουργιών!!
Αυτό άκουσα, αυτό μεταφέρω!...
2007-07-26 11:24

Η πετρα που βρηκε η LaDell Alexander καπου στο Τεξας...

Elvis Presley, ο θεος της rock 'n' roll, ζει πανω σε μια πετρα!
Ακομη ενα παραξενο Simulacra παρουσιασε η συλλεκτρια LaDell Alexander που σκοπευει να πουλησει την πετρα αυτη μεσω του e-bay σε ενα περιπου μηνα απο τωρα! Στατιστικα, οι εμφανισεις του Ελβις πανω σε πετρες ειναι πολυ σπανιες (σιγουρα πιο σπανιες απο τις περιπτωσεις οπου οι μορφες Simulacra "βαφτιζονται" Ιησους ή Παναγια), ενω 7 στους 10 ανθρωπους πουαντικρυζουν την πετρα συμφωνουν οτι προκειται για τον Ελβις!
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Διαβάζοντας όλα αυτά για την μορφοποίηση της ΥΛΗΣ μού έρχεται στο μιαλό
η θεωρία της ΖΩΣΗΣ ΥΛΗΣ.

Αναρωτιέμαι εαν η ψυχικές καταστάσεις (πχ ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ) ή κάποιες άλλες
επηρεάζουν την μορφή της ύλης.

Ευχαριστώ.