ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

Silent Hill

beetlejuice10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2006-04-27 00:15
Απο σημερα Πεμπτη προβαλλεται στις κινηματογραφικες αιθουσες το θριλερ μυστηριου Silent Hill, γνωστο στους video-gamers που το πρωτογνωρισαν μεσα απο την κονσολα του Playstation.
Τα ομιχλωδες τοπια και η αργη δραση το εκαναν να ξεχωριζει απο αλλα adventures της εποχης οπως π.χ το Resident Evil.

Λίγο πριν η κινηματογραφική μεταφορά του δημοφιλούς videogame Silent Hill ξεκινήσει να προβάλλεται και στις ελληνικές αίθουσες, μία είδηση γύρω από τη μυστηριώδη και έρημη πόλη που αποτελεί φόντο για το υπερφυσικό αυτό θρίλερ κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον μας.
Καθώς ο σεναριογράφος της ταινίας, Ρότζερ Άβαρι έκανε έρευνα γύρω από το Silent Hill, έπεσε στην αντίληψή του η ύπαρξη της πόλης Σεντράλια στην Πελσιλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Μέχρι το 1981 η Σεντράλια είχε 1000 κατοίκους, σήμερα όμως ζουν εκεί μόλις 11 άνθρωποι λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε πριν από σαράντα χρόνια. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην περίπτωση του Silent Hill που κατάντησε ερημωμένο και στοιχειωμένο όταν αλλεπάλληλες πυρκαγιές κατέστρεψαν την πόλη και τους κατοίκους της.

Η πυρκαγιά στη Σεντράλια ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένο μεταλλείο το 1962 και εξαπλώθηκε σε μήκος όλων των μεταλλείων της περιοχής υπογείως της μικρής πόλης. Από τότε πολλές ήταν οι προσπάθειες που έγιναν, πολλά και τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για να σβηστεί η πυρκαγιά. Ματαίως όμως, αφού η πυρκαγιά αυτή είναι ενεργή μέχρι και σήμερα...

SILENT HILL
Από τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναριογράφο του "Pulp Fiction" και βασισμένο στο πολύ δημοφιλές videogame, το ανατριχιαστικό αυτό υπερφυσικό θρίλερ αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής μητέρας που καλείται να ξεδιαλύνει το μυστήριο, όταν η μικρή της κόρη ξαφνικά αρχίζει να εμφανίζει εμμονές για μια εγκαταλελειμμένη πόλη που ονομάζεται Silent Hill.

Η Ρόουζ δεν μπορεί να δεχτεί το γεγονός ότι η κόρη της Σάρον πεθαίνει από μια θανατηφόρα ασθένεια. Φεύγουν μαζί σε αναζήτηση ενός θεραπευτή, καταλήγουν όμως στη μυστηριώδη και έρημη πόλη που ονομάζεται "Silent Hill". Η μικρή Σάρον εξαφανίζεται και η μητέρα της την αναζητά απεγνωσμένα. Στην πορεία, θα ανακαλύψει ότι η πόλη κατοικείται από διάφορα πλάσματα και πυκνό σκοτάδι. Τα ανθρώπινα όντα που έχουν απομείνει είναι παγιδευμένα και παλεύουν με το σκοτάδι. Με τη βοήθεια ενός αστυνομικού, η Ρόουζ ψάχνει να βρει τη μικρή, ενώ παράλληλα μαθαίνει περισσότερα για την ιστορία της πόλης και ότι η κόρη της είναι πιόνι σε ένα άκρως επικίνδυνο παιχνίδι.

Σκηνοθεσία: Κριστόφ Γκανς, Πρωταγωνιστούν: Ράντα Μίτσελ, Σον Μπιν, Λόρι Χόλντεν, Τζοντέλ Φέρλαντ
2006-04-28 09:56
Το videogame(το πρώτο)το γνωρίζω αρκετά και είχε όντως κάποιο ενδιαφέρον...αν και έχω πολύ καιρό να δω κάποια ταινία στον κινηματογράφο λόγω της εξαιρετικά χαμηλής ποιότητος,σκέπτομαι να δω την συγκεκριμένη...Θα με ενδιέφερε να διαβάσω σχόλια αν κάποιος την παρακολουθήσει στο μέλλον...

Απλώς,έχω να παρατηρήσω ότι το scenario του πρώτου Silent Hill είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό της ταινίας.Όπως και οι χαρακτήρες είναι διαφορετικοί.Εκεί λαμβάνει κανείς τον ρόλο κάποιου νέου πατέρα,του Harry Mason(!),του οποίου το αυτοκίνητο "ντεραπάρει"(γαλλιστί)έξω από την πόλι Silent Hill λόγω ξαφνικής θεάσεως μίας οπτασίας ενός κοριτσιού και κατόπιν η μικρή του "κόρη" Cheryl αρχίζει να βαδίζει(να τρέχει) μεσ'στην άκρως καταχνιασμένη πόλι και να καταλήγει σε "σοκάκια στοιχειωμένα" ενώ ξαφνικά αρχίζει να σκοτεινιάζει...Έτσι αρχίζει η περιπέτεια...Αυτά ενημερωτικά για όσους ενδιαφέρονται...
2006-04-28 18:18
WOW!!!!

Κύριε παθοκτόνε με εκπλήσετε έχετε παίξει το silent hill....φοβερό.

Το video game είναι φοβερό.
Έχω ακούσει από έναν φίλο ότι το σενάριο διαφέρει αρκετά σε σχέση με τα video game. Αλλά παραμένει αρκετά καλό.
2006-04-28 20:28
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Archangel
Το video game είναι φοβερό.
Σε αντίθεση με την ταινία η οποία είναι.. κάπως

Όχι εντάξει, βλέπεται. Ίσως τελικά μόνο σε μένα να μην άρεσε αφού όλοι είπαν ότι ήταν καλή...
Έχει κάποια θετικά στοιχεία όπως η ατμόσφαιρα της ταινίας, τα σκηνικά και το ομιχλώδες τοπίο.
Η υπόθεση μοιάζει αρκετά με αυτήν του video game αλλά διαφέρει σε πολλά σημεία.
Δεν λέω, αξίζει να την δείτε. Ένα αρκετά καλό θριλεράκι για να περάσετε ευχάριστα το βράδυ σας
2006-04-29 01:33
Νομίζω ότι πρόκειται για την καλύτερη και πιο πετυχημένη μεταφορά video game σε ταινία! Πετυχημένη η ατμόσφαιρα και το καταχθόνιο ύφος, ειδικά η αναπαράσταση της τρομακτικής εναλλακτικής πραγματικότητας που αντιπροσωπεύει ένα είδος κόλασης. -( Η απεικόνηση του Pyramid Head καταπληκτική !!!)
Η υπόθεση είναι βασισμένη σε αυτήν του πρώτου παιχνιδιού αλλά με ορισμένες αλλαγές, όπως το ότι ενώ στο παιχνίδι ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας είναι ο Harry Mason(όπως είπες Παθοκτόνε) ένας συγγραφέας, εδώ είναι μια γυναίκα. Επίσης έχει κάποιες επιπλέον επιρροές από το 2ο και 3ο παιχνίδι.
Η μουσική επένδυση προέρχεται και αυτή από τα τρία πρώτα παιχνίδια και σαφώς αυτό συνεισφέρει σημαντικά στην γενική απόδοση.

Πραγματικά ενδιαφέρον η πληροφορία που δίνεις Beetlejuice για την αληθινή πόλη που παρουσιάζει φοβερή ομοιότητα με αυτήν της φανταστικής ιστορίας! Δεν το γνώριζα κάτι τέτοιο.
(Υποψιάζομαι ότι οι φλόγες που συνεχίζουν να καίνε τόσα χρόνια θα τροφοδοτούνται από υπόγεια αέρια.)

Παθοκτόνε, δεν το περίμενα πως θα σου είχε τραβήξει το ενδιαφέρον κάτι σαν το Silent Hill. Εάν είναι έτσι, τότε σου προτείνω να αναζητήσεις και τα υπόλοιπα της σειράς (ως γνωστών είναι τέσσερα) αλλά και στους υπόλοιπους που δεν έχουν ασχοληθεί ακόμη. Υπάρχει πολύ καλή εξέλιξη. Η όλη ποιότητα, από τα γραφικά και τη μουσική μέχρι τα σενάρια και την ατμόσφαιρα θεωρώ ότι είναι εξαίσια!! Πρόκειται για ένα από τα πιο πετυχημένα storylines που έχω συναντήσει (και είμαι δύσκολος στα γούστα μου).
Δες την ταινία και πιστεύω ότι δεν θα σε απογοητεύσει. Το ίδιο προτείνω και σε όσους ενδιαφέρονται για το απόκοσμο τρομακτικό και μυστηριώδες αυτό είδος, αλλά και σε όσους θα ήθελαν να παρακολουθήσουν κάτι λίγο διαφορετικό.

Μια συνέντευξη με τον σκηνοθέτη
http://filmforce.ign.com/articles/694/694761p1.html
Και εικόνες καλής ανάλυσης από την ταινία
http://media.filmforce.ign.com/media...14/imgs_1.html

και κάτι επιπλέον...
http://www.sonypictures.com/movies/silenthill/
ΥΓ: Εδώ και ορισμένο καιρό ετοιμάζω μια παρουσίαση της σειράς παιχνιδιών του Silent Hill που θα δημοσιευτεί σε κάποιο διάστημα μετά το ξεκίνημα της νέας ιστοσελίδας της Fantasy Gate. Από εκεί θα μπορέσουνε να πληροφορηθούνε καλύτερα και όσοι δεν γνωρίζουνε για την όλη αυτή ιδιαίτερη ιστορία.
2006-04-29 14:54
Αγαπητέ μου Mordiel,ευχαριστώ θερμά για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες και links σχετικά με τον σιωπηρό λόφο...Ίσως να προσέλθω αυτές τις ημέρες στον κινηματογράφο για να την παρακολουθήσω...Αυτό που με ενδιάφέρει είναι να μην υπάρχει εστίασι στη βία(gore),αλλά στην υπόθεσι,στην ψυχογραφία(όπως ο μέγας Παπαδιαμάντης στην"Φόνισσα").Διότι έχω παρακολουθήσει παλαιότερα ταινίες του είδους("blockbusters") πολύ γνωστές,που ήσαν άκρως ανόητες και αρρωστημένες,καθώς εστίαζαν στην ωμή βία...Το ίδιο έκαμνε και ο("σ[ο]υρρεαλιστής") Ιταλός σκηνοθέτης Dario Argendo,για τον οποίον έχω μάθει απο ένα σχετικό documentary στην τηλεόρασι.Τέτοιες ταινίες δεν έχω σκοπό να παρακολουθήσω ποτέ ξανά στην ζωή μου..."Quoth the raven:Nevermore",που θα έλεγε και ο (μελάγχολος)Πόε...
2006-04-30 21:31
Χθες είδα κι εγώ την ταινία. Δεν έχω παίξει το παιχνίδι, αν και φυσικά το ήξερα, οπότε δεν μπορώ να τη συγκρίνω με αυτό. Θα σταθώ λοιπόν εξ ολοκλήρου στην ταινία.

Μου άρεσε πάρα πολύ σαν εκτέλεση, σα σύνολο εικόνων, σαν μουσική επένδυση. Οι χαρακτήρες πολύ καλοί, με τη μητέρα της Alena να κλέβει για μένα την παράσταση. Βέβαια, και η μητέρα της Sharon αλλά και η αστυνομικίνα ήταν πολύ καλές. Το κοριτσάκι πέρα από κουκλίτσα, είχε εκφραστικά μάτια και μοναδική ερμηνεία. Απίστευτη απεικόνιση του Δαίμονα, μια απ' τις πιο ανατριχιαστικές κινηματογραφικές υπάρξεις. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Mordiel για τις φοβερές εναλλαγές στα σκηνικά την ώρα που ακουγόταν η σειρήνα και το Σκότος ερχόταν να μετατρέψει την πόλη σε μια κανονική Κόλαση. Φοβερό! Σε γενικές γραμμές είναι απ' τις καλύτερες ταινίες του είδους! Έχω δει αρκετές και για τα γούστα μου τουλάχιστον, πληρούσε τις περισσότερες προδιαγραφές για ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ, με αγωνία, μυστήριο, αρκετή δόση από splatter και cult, που τυγχάνει να είναι και μεταφορά comic.

Προς Παθοκτόνο:
Αγαπητέ μου, χαίρομαι που αποκαλύπτονται στοιχεία του χαρακτήρα σας που ούτε θα μπορούσα να φανταστώ αν κρίνω απ' το γενικότερο προφίλ που μας έχετε παρουσιάσει. Είστε τελικά πολύ παρεξηγημένος, όπως έχω ξαναγράψει. Δυστυχώς, όμως, πολύ φοβάμαι πως η συγκεκριμένη ταινία θα σας απογοητεύσει. Όχι ότι δεν είναι καλή, αλλά μάλλον δε θα δείτε αυτό που θέλετε. Δηλαδή μια ταινία που εστιάζει κυρίως (& μόνο) στους χαρακτήρες. Δίνει πολλά εικονικά στοιχεία που βοηθούν στο τελικό αποτέλεσμα και μάλιστα, προς το τέλος της, όταν το πραγματικό πρόσωπο του "Δαίμονα" εμφανίζεται, ο τρόπος που θανατώνονται οι "πιστοί" καταραμένοι είναι μακάβριος και εφιαλτικός.

Προς Μπιζέλι:
Έχει σημασία καλέ μου η παρέα με την οποία πήγες. Έχω παρατηρήσει πως αγόρια που επισκέπτονται σε παρέες 4-6 ατόμων τις κινηματογραφικές αίθουσες σπάνια ικανοποιούνται, αφού δε συγκετρώνονται και κάνουν συνεχώς πλάκα και χαβαλέ. Μήπως πρέπει να αλλάξεις συνοδεία για το σινεμά;
2006-05-01 19:11
Παράθεση:
Όχι ότι δεν είναι καλή, αλλά μάλλον δε θα δείτε αυτό που θέλετε.
Αυτό που επιθυμώ να δω είναι μία καλή ταινία...
Παράθεση:
Δηλαδή μια ταινία που εστιάζει κυρίως (& μόνο) στους χαρακτήρες.
Δεν είπα κάτι τέτοιο!..Απλώς η εμβάθυνσι στους χαρακτήρες,η συνοχή στις συμπεριφορές αυτών είναι κάτι που θα πρέπει να έχει μία ποιοτική ταινία...
Παράθεση:
Δίνει πολλά εικονικά στοιχεία που βοηθούν στο τελικό αποτέλεσμα
Ναι,κοιτάξτε,για εμάς που έχουμε ασχοληθεί με την τέχνη αρκετά(όπως πρέπει)και σε πολλές μορφές της,δεν μας ξενίζει αυτό.Τα στοιχεία του περιβάλλοντος μπορούν σαφώς να είναι σύμβολα ψυχικών διαθέσεων και διαφόρων ιδεών.Για να δώσω ένα παράδειγμα σχετικό,μία κοιλάδα που κείται μεσ'στην παγερή ερημία κάποιας βόρειας χώρας και δεν ευρίσκονται παρά μόνο κάποια ζώα εκεί που μασούν με ανία το χορτάρι μπορεί να είναι σύμβολο συγκεκριμένων συναισθημάτων και ιδεών.Αυτό είναι στοιχειώδες...

Παράθεση:
και μάλιστα, προς το τέλος της, όταν το πραγματικό πρόσωπο του "Δαίμονα" εμφανίζεται, ο τρόπος που θανατώνονται οι "πιστοί" καταραμένοι είναι μακάβριος και εφιαλτικός.
Προσωπικά,από τον τρόπο που θανατώνονται οι αιρετικοί αυτοί της πόλεως του Silent Hill(με το κοινό σύμβολο πίστεως) που ανακήρυσσαν τους άλλους ...αιρετικούς και...μάγους,αντελήφθην πολλά για τις σκέψεις του σεναριογράφου εν σχέσει με την εκκλησία και τους ανθρώπους που πρόσκεινται σε αυτήν(ή,έστω,τους παρεκκλησιαστικούς φανατικούς-αιρετικούς,στην περίπτωσι που δεν τσουβαλιάζονται όλοι αυτοί οι ετερόκλητοι άνθρωποι...).Πάντως,θα είχε ενδιαφέρον να μας παρουσιάσετε,Αντωνία(και όσοι άλλοι την είδαν σαφώς),το τι ακριβώς κατανοήσατε από την όλη ταινία,διότι έχω ωρισμένες "απορίες"...Επιχειρήστε μία σύνοψι εστιάζοντας σε αυτά που σας έκαμαν ιδιαίτερη εντύπωσι...Ευχαριστώ...
2006-05-02 12:21
Ok, θα περιγράψω αυτό που είδα και τι ακριβώς μου άρεσε.

Η ιστορία ξεκινά με τη μητέρα και την κόρη να ταξιδεύουν για την καταραμένη πόλη. Στο δρόμο προς εκεί τρακάρουν και η μητέρα όταν ξυπνά, αφού δει πως η κόρη της λείπει, αρχίζει να τριγυρνά στους δρόμους και να παρατηρεί το τοπίο. Η ατμόσφαιρα θολή με γκρίζους τόνους και το "χιόνι" την κάνει να δείχνει ακόμα πιο καταθλιπτική. Στην ουσία, βέβαια πρόκειται για στάχτες που πέφτουν από ψηλά. Στην αναζήτηση της κόρης της θα συναντήσει τη γριά Dahlia Gillespie, η οποία είναι η μητέρα της Alessa. Η συγκεκριμένη παρουσιάζεται τέλεια σα μια τρομακτική μάγγισα που την έχει καταρακώσει ο χρόνος, η μοναξιά και η τρέλα της απομόνωσης. Ακολουθώντας διάφορα διάσπαρτα στοιχεία που βρίσκει η Rose De Silva (μητέρα) πηγαίνει στο σχολείο του χωριού, όπου και αντικρίζει για πρώτη φορά την πραγκατική φρίκη που επέρχεται με το σκότος. Οι εναλλαγές των σκηνικών όπως είπα στο προηγούμενο post είναι φοβερές. Οι τοίχοι σα να ξεφτίζουν και από μέσα να βγαίνουν αιματηρά τειχώματα, που προσωπικά μου δίνουν την εντύπωση της σάρκας κάτω απ' τα στρώματα του δέρματος! Τρομακτικές φιγούρες σα ζόμπι, ο Δαίμονας με την τεράστια λεπίδα του και ο χρόνος που δε λέει να περάσει, κι όταν περνάει σε εγκλωβίζει και πάλι στο άγχος του επόμενου χτυπήματος της σειρήνας είναι αυτά που καθηλώνουν. Αργότερα επισκέπτεται το ξενοδοχείο και γνωρίζει την Alessa που είναι η μητέρα της κόρης της Sharon, όπως και μια εκ των πιστών τρομαγμένων που βρίσκουν καταφύγιο στην εκκλησία την ώρα που το μέρος καταλαμβάνεται απ' τις δυνάμεις του σκότους. Στην εκκλησία, η αδερφή της τρελής ( ; ) Dahlia, Christabella, συγκεντρώνει και προτρέπει τους πιστούς να προσευχηθούν για να επιζήσουν. Οι πιστοί μοιάζουν καταραμένοι και ενελώς ξεμοραμένοι. Τα έχουν χάσει κυριολεκτικά και ακολουθούν τυφλά την αφέντρα τους. Συγκλονιστικές σκηνές της ταινίας ο θάνατος της συνοδού της Rose, της οποίας αφερεί με μια κίνηση το δέρμα ο Δαίμονας, καθώς και αυτές με την αστυνομικίνα, που βοηθά τη Rose να φτάσει στην Alessa, όταν μαρτυρά κανονικά ως άλλη μάγισσα και καίγεται στις φλόγες.

Τι άλλο να πω; Πάρα πολύ καλή η ταινία! Έτσι απλά.
2006-05-31 10:43
Δεν ξέρω ή εγώ είμαι παράξενος η και εγώ δεν ξέρω τι...
Η ταινία ήταν καλή αλλά κάτι της έλειπε δεν με ενθουσίασε όσο θα περίμενα και ούτε με κράτησε σε αγωνία όσο θα ήθελα...ενα 8 θα της έβαζα.