ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ τι εγινε τελικα;
Η απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στην Νορμανδια έγινε το 1944 οπου και τα πολυβόλα των Γερμανών καταστράφηκαν και οι συμμαχικές δυνάμεις πλέον είχαν πια την δυνατότητα να εξαπλωθούν στην βορεια Γαλλία. Υπάρχουν πολλές παράξενες ιστορίες για την συγκεκριμένη επιχείρηση καθώς και πολλά καλύφθηκαν απο τις Η.Π.Α και υπάρχουν κάποιες φήμες που θέλουν τους Γερμανούς να εκτελούν περίεργα τελετουργικά και κάποιοι κάνουν ακόμα και αναφορές για δαίμονες , αυτό βέβαια που μου κίνησε την περιέργεια γιατί πάντοτε αναρωτιόμουν για την ιστορία από διάφορα παιχνίδια που έπαιζα στον υπολογιστή οπως το wolfenstein και το doom οπου οι Γερμανοί είχαν φτιάξει μετά απο πολλά πειράματα εναν στρατό απο τέρατα, επίσης μου κίνησε το ενδιαφέρον και ο τροπος και η ημέρα που έγινε επίσημα η αποβίβαση κανονικά θα έπρεπε να γίνει την 5η Ιουνίου 1944 αλλα για λόγους κακοκαιρίας(!!;
εγινε την 6η Ιουνίου 1944!!!!!
Υπάρχει κάποιος να μου πει περισσότερα για το θέμα;
εγινε την 6η Ιουνίου 1944!!!!!Υπάρχει κάποιος να μου πει περισσότερα για το θέμα;
Υπάρχει και η μεταφυσική φήμη ότι και οι σύμμαχοι χρησιμοποίησαν μαγικές τελετουργίες στον Β' παγκόσμιο πόλεμο.
Για παράδειγμα: Υπάρχει φήμη για 10 Sherman (αμερικάνικα τανκς) τα οποία από την στιγμή που αποβιβάστηκαν στην Νορμανδία, μέχρι την στιγμή που μπήκαν στο Βερολίνο, δεν ανεφοδιάστηκαν ποτέ, ούτε σε πυρομαχικά, ούτε σε καύσιμα και δεν βγήκε ποτέ (ούτε μπήκε ποτέ) κανένας από μέσα τους. Μάλιστα είχαν και "περίεργα" σύμβολα χαραγμένα περιμετρικά
.
Ένα από αυτά τα τανκς έτυχε να πάθει ζημιά στην ερπύστρια και αναγκαστικά έφερνε βόλτες γύρω γύρω. Οι εντολές των ανώτερων ήταν ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΟ ΤΑΝΚ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟ
.
Στην περιοχή ακόμα και σήμερα ακούγονται παράξενοι ήχοι και φαίνονται περίεργα φώτα....
Όπως καταλαβαίνεται εικάζεται ότι τα σέρμαν τα οδηγούσαν δαίμονες... να είναι καλά ο Κρόουλυ
Για παράδειγμα: Υπάρχει φήμη για 10 Sherman (αμερικάνικα τανκς) τα οποία από την στιγμή που αποβιβάστηκαν στην Νορμανδία, μέχρι την στιγμή που μπήκαν στο Βερολίνο, δεν ανεφοδιάστηκαν ποτέ, ούτε σε πυρομαχικά, ούτε σε καύσιμα και δεν βγήκε ποτέ (ούτε μπήκε ποτέ) κανένας από μέσα τους. Μάλιστα είχαν και "περίεργα" σύμβολα χαραγμένα περιμετρικά
.Ένα από αυτά τα τανκς έτυχε να πάθει ζημιά στην ερπύστρια και αναγκαστικά έφερνε βόλτες γύρω γύρω. Οι εντολές των ανώτερων ήταν ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΟ ΤΑΝΚ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟ
. Στην περιοχή ακόμα και σήμερα ακούγονται παράξενοι ήχοι και φαίνονται περίεργα φώτα....
Όπως καταλαβαίνεται εικάζεται ότι τα σέρμαν τα οδηγούσαν δαίμονες... να είναι καλά ο Κρόουλυ
Aυτά (φαντάζομαι ) ανηκουν στην σφαίρα της φαντασιας και σε όσους εχουν όρεξη να πουλήσουν "απαγορευμένη "γνώση και μυστικα για να πλουτισουν.τα καταγεγραμενα γεγονότα είναι οι χιλιάδες νεκροι των συμμάχων κατα την απόβαση κατι που δεν θα συνεβενε αν ειχαν αυτα τα καταπληκτικά όπλα στη διάθεση τους ,όπως και τα τραγικα λάθη που επέδειξε η γερμανικη διοίκηση τότε τόσα ώστε να πιαστουν κυριολεκτικα στον υπνο....
Μπορεί να είναι και ψέμματα...
Ένα είναι σίγουρο, εγώ δεν είμαι συγγραφέας και δεν πρόκειται να γίνω και ποτέ για λόγους προσωπικής ιδεολογίας.....
Την άποψή μου λέω και κάτι τελευταίο: τα γεγονότα που περιέγραψα τα λένε βετεράνοι του πολέμου, πόσο αληθεύουν δεν ξέρω.
Ένα είναι σίγουρο, εγώ δεν είμαι συγγραφέας και δεν πρόκειται να γίνω και ποτέ για λόγους προσωπικής ιδεολογίας.....
Την άποψή μου λέω και κάτι τελευταίο: τα γεγονότα που περιέγραψα τα λένε βετεράνοι του πολέμου, πόσο αληθεύουν δεν ξέρω.
R-b-t3r, γνωρίζεις κάποια σχετική βιβλιογραφία? Με ενδιαφέρει το θέμα καθώς είμαι φαν της παρεμφερούς ιστορίας (μυθιστορήματος) του Graham Masterton οι δαίμονες της Νορμανδίας για το οποίο είχε γίνει και σχετική κουβέντα στο παλαιό φόρουμ. Το ότι έχει πράγματι ειπωθεί κάτι τέτοιο για αυτό το ζήτημα δεν το γνώριζα... οπότε θα εκτιμούσα πολύ αν με/μας διαφώτιζες περισσότερο.
Δυστυχώς φίλε kane δεν μπορώ να σε βοηθήσω για την ώρα...
Αυτά τα συζήτησα με ένα φίλο μου που είναι πολύ "ψαγμένος" με αυτά τα θέματα. Όταν θα τον ξαναδώ θα τον ρωτήσω. Πάντως δεν με έχει "προδώσει" σε τέτοια θέματα...
Αυτά τα συζήτησα με ένα φίλο μου που είναι πολύ "ψαγμένος" με αυτά τα θέματα. Όταν θα τον ξαναδώ θα τον ρωτήσω. Πάντως δεν με έχει "προδώσει" σε τέτοια θέματα...
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από R-b-t3r
Μάλιστα είχαν και "περίεργα" σύμβολα χαραγμένα περιμετρικά
. |
Μια φωτογραφία ή περιγραφή των συμβόλων θα με διαφώτιζε. Πάντως είναι αλήθεια πως οι Ναζι έψαχναν αρχαία κειμήλια για άγνωστους λόγους.
Τα παραμύθια ξαναγυρνούν!!!
Τώρα πιάσαμε Βππ και Νορμανδία...
Μήπως (λέω μήπως...) σκέφτηκε κανείς ότι αυτά τα άρματα ήταν τηλεκατευθηνόμενα με κάποιο νέου τύπου κινητήρα και ηλεκτρονικά που κανείς δεν έπρεπε να πιάσει στα χέρια του;
Ύστερα τα πάντα έχω ακούσει - από "μυστικά όπλα" που χρησιμοποίησαν οι γερμανοί και οι αμερικανοί δεν ήξεραν και για αυτό το κάνουν μόκο, μέχρι και για πιθανή μόλυνση των ακτών με ραδιενέργεια!!!
Όποιος όμως ξέρει ιστορία μπορεί να ανακαλύψει το γιατί πέθαναν τόσοι άνθρωποι...
Το πρώτο ήταν ένα αριστούργμα: machinengeweher 42. 1500 σφαίρες το λεπτό, αλλαγή κάνης σε λιγότερο από 15 sec για ένα εκπαιδευμένο πλήρωμα... (ΓΟΥΣΤΑΡΩωωωωω)
Το δεύτερο ήταν η αιώνια βλακεία των αμερικανών να κάνουν το δικό τους και να μην ακούν κανέναν - και αυτό ονομαζόταν ειδικά άρματα διάσπασης και μηχανικού. Οι Άγγλοι που τα είχαν αυτά δεν είχαν τέτοιες απώλειες...
Επίσης τα αμφίβια άρματα που ήταν επιφορτισμένα να συνοδέψουν το πρώτο κύμα των αμερικανών στην ακτή, δεν έφτασαν ποτέ εκεί - βούλιαξαν όλα...
Όσο για τις μυστικιστικές ρίζες του ναζισμού - αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο...
Τώρα πιάσαμε Βππ και Νορμανδία...
Μήπως (λέω μήπως...) σκέφτηκε κανείς ότι αυτά τα άρματα ήταν τηλεκατευθηνόμενα με κάποιο νέου τύπου κινητήρα και ηλεκτρονικά που κανείς δεν έπρεπε να πιάσει στα χέρια του;
Ύστερα τα πάντα έχω ακούσει - από "μυστικά όπλα" που χρησιμοποίησαν οι γερμανοί και οι αμερικανοί δεν ήξεραν και για αυτό το κάνουν μόκο, μέχρι και για πιθανή μόλυνση των ακτών με ραδιενέργεια!!!
Όποιος όμως ξέρει ιστορία μπορεί να ανακαλύψει το γιατί πέθαναν τόσοι άνθρωποι...
Το πρώτο ήταν ένα αριστούργμα: machinengeweher 42. 1500 σφαίρες το λεπτό, αλλαγή κάνης σε λιγότερο από 15 sec για ένα εκπαιδευμένο πλήρωμα... (ΓΟΥΣΤΑΡΩωωωωω)
Το δεύτερο ήταν η αιώνια βλακεία των αμερικανών να κάνουν το δικό τους και να μην ακούν κανέναν - και αυτό ονομαζόταν ειδικά άρματα διάσπασης και μηχανικού. Οι Άγγλοι που τα είχαν αυτά δεν είχαν τέτοιες απώλειες...
Επίσης τα αμφίβια άρματα που ήταν επιφορτισμένα να συνοδέψουν το πρώτο κύμα των αμερικανών στην ακτή, δεν έφτασαν ποτέ εκεί - βούλιαξαν όλα...
Όσο για τις μυστικιστικές ρίζες του ναζισμού - αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο...
Τα όσα διάβασα στο θέμα για όπλα φαντάσματα, η αλήθεια είναι πως είναι εκτός της λογικής μου, αλλά αν υπήρχαν στοιχεία, τι να πώ? Πάντως για το θέμα εγώ έχω ακούσει πως ένας από τους λόγους που οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση ήταν το ότι ο Χίτλερ εκείνη την ημέρα άργησε να ξυπνήσει, δεν ξέρω αν ισχύει και δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο ήταν αρκετό από μόνο του για να χάσουν τη μάχη. αυτό που ξέρω είναι ότι δεν περίμεναν την απόβαση εκεί.
Παράθεση:
| Τα όσα διάβασα στο θέμα για όπλα φαντάσματα, η αλήθεια είναι πως είναι εκτός της λογικής μου, αλλά αν υπήρχαν στοιχεία, τι να πώ? Πάντως για το θέμα εγώ έχω ακούσει πως ένας από τους λόγους που οι Γερμανοί δεν κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση ήταν το ότι ο Χίτλερ εκείνη την ημέρα άργησε να ξυπνήσει, δεν ξέρω αν ισχύει και δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο ήταν αρκετό από μόνο του για να χάσουν τη μάχη. αυτό που ξέρω είναι ότι δεν περίμεναν την απόβαση εκεί. |
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από R-b-t3r
Υπάρχει φήμη για 10 Sherman (αμερικάνικα τανκς) τα οποία από την στιγμή που αποβιβάστηκαν στην Νορμανδία, μέχρι την στιγμή που μπήκαν στο Βερολίνο, δεν ανεφοδιάστηκαν ποτέ, ούτε σε πυρομαχικά, ούτε σε καύσιμα και δεν βγήκε ποτέ (ούτε μπήκε ποτέ) κανένας από μέσα τους. Μάλιστα είχαν και "περίεργα" σύμβολα χαραγμένα περιμετρικά
.Ένα από αυτά τα τανκς έτυχε να πάθει ζημιά στην ερπύστρια και αναγκαστικά έφερνε βόλτες γύρω γύρω. Οι εντολές των ανώτερων ήταν ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΤΟ ΤΑΝΚ ΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΟ . Στην περιοχή ακόμα και σήμερα ακούγονται παράξενοι ήχοι και φαίνονται περίεργα φώτα.... Όπως καταλαβαίνεται εικάζεται ότι τα σέρμαν τα οδηγούσαν δαίμονες... να είναι καλά ο Κρόουλυ ![]() |
Ας σοβαρευτουμε λιγο τιποτα τετοιο δεν αναφερει η ιστορια..Αν εχετε φωτογραφιες καντε τις ενα Λινκ . Θα ψανω και εγω ταυτοχρονα αν και μου φαινεται απο χλωμο εως κατασπρο.
Τελος οντος δεν περιμεναν εκει την αποβαση καθως οι Αμερικανοι σκηνοθετησαν αριστα μια απατη. Εβαλαν εναν νεκρο στρατιωτη με εγγραφα για την επικειμενη αποβαση των συμμαχων στην Ελλαδα να ξεβραστει στις ακτες της Βρετανης (ακτη Ομαχα) , ρωτηστε παλαιοτερους σε ηλικια να σας πουν οτι στην Ελλαδα εκει την περιοδο πηξαμε στα SS...Επισης υπηρχε μια απιστευτη προβλεψη ενος μετεορολογου πως για 12-15 ωρες η ακτες της Νορμανδιας θα ηταν σχετικα ηρεμες απο τα κυμματα τα οποια ειχαν καθυστερισει την αποβαση.
το κατα ποσο η μαχη της νορμανδιας χαθηκε επειδη ο χιτλερ κοιμοταν νομιζω οτι ειναι λιγοτερο αστειο απο οτι φαινεται με την πρωτη ματια.οι διοικητες του γερμανικου στρατου στην γαλλια περιμεναν την αποβαση στην περιοχη του καλαι απου ηταν και πιο κοντα στις βρετανικες ακτες.μαλιστα οι συμμαχοι τροφοδοτουσαν στοιχει για να ενισχυσουν την αποξη αυτη μεσω απο την μεγαλυτερη εως τοτε επιχειρηση παραπληροφορησης του εχθρου (νομιζω πως την ονομαζαν επιχειρηση fortitude).παρολα αυτα υπηρχαν διασπαρτες δυναμεισ γυρς απο ολοκληρο το μηκος των γαλλικων ακτων .η περιοχη της νορμανδιας δεν ηταν ευτκολα προσβασιμη και οι κοντινοτερες μοναδεσ που την υποστηριζαν ηταν οι εφεδριες τεθορακισμενων.μια αντεπιθεση των εφεδρειωναυτων τις πρωτεσ στιγμες της αποβασης θα ηταν καταστροφικη για τους συμμαχους.ομως για να κινητοποιηθουν οι εφεδρειες αυτες χρηαζοταν ειδικη εγκριση απο την ανωτατη αρχη της ΟΚW(γενικη διοικηση της Wehrmacht).την εποχη εκεινη διοικητης της ΟΚW ηταν νομιζω ο στρατηγος jodl ο οποιος μαζι με το μεγαλυτερο μερος του επιτελειου του ζουσε με συνεχη φοβο με το αν θα δυσαρεστισει τον χιτλερ.γιαυτο και προφανως τις πρωτες ωρες της αποβασης ενω θα μπορουσε να κινητοποιησει της εφεδρειες αναζητησε την εγκριση του χιτλερ τον οποιων γαι τον ιδιο λογο οι υπασπιστες του φοβηθηκαν να ξυπνησουν.παρολα αυτα αν καποιος αλλος μπορουσε να αλλαξει την κατασταση ηταν σιγουρα ο ιδιος ο ρομμελ πυ ηταν ο υπευθηνος της αμυνας του 'τοιχους του ατλαντικου' αλλα μην περιμενοντας λογο της κακοκαιριας την αποβαση πριν τις 20 με 25 ιουνιου βρισκοταν σε αδεια αναψυχης!!.
το κατα ποσο οι συμμαχοι ειχαν μαγικα τανκς δεν νομιζω οτι ισχυει.και σιγουρα αυτα τα sherman δεν μπηκαν στο βερολινο οπως και καθε αλλο sherman γιατι οι συμμαχοι ποτε δεν εφτασαν μεχρι εκει.στην πραγματικοτητα η τελευταια τους μεγαλου μεγεθους επιχειρηση ηταν η διαβαση του ρηνου οπου και σταματησε η αναπτυξη τους στο εσωτερικο της γερμανιας.το αν και οι ρωσοι ειχαν μαγικα τανκ νομιζω οτι ειναι αποδεδηγμενο.γιατι μονο μαγια μπορει κανεις να χαρακτηρισει το θαυμα των τ34(big fun
)
το κατα ποσο οι συμμαχοι ειχαν μαγικα τανκς δεν νομιζω οτι ισχυει.και σιγουρα αυτα τα sherman δεν μπηκαν στο βερολινο οπως και καθε αλλο sherman γιατι οι συμμαχοι ποτε δεν εφτασαν μεχρι εκει.στην πραγματικοτητα η τελευταια τους μεγαλου μεγεθους επιχειρηση ηταν η διαβαση του ρηνου οπου και σταματησε η αναπτυξη τους στο εσωτερικο της γερμανιας.το αν και οι ρωσοι ειχαν μαγικα τανκ νομιζω οτι ειναι αποδεδηγμενο.γιατι μονο μαγια μπορει κανεις να χαρακτηρισει το θαυμα των τ34(big fun
)