ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Ελληνικές Πυραμίδες!!!

Ελληνικές Πυραμίδες!!!

APOLLON10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2005-11-02 16:44
Θα γνωρίζετε τα πυραμιδοειδή κτίσματα που βρίσκονται στην Πελοπόννησο δυστυχώς σχεδόν κατεστραμμένα αφού δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας.Αυτό που προβληματίζει τους επιστήμονες εδώ και καιρό είναι η χρονολόγηση τους,υπάρχουν χρονολογήσεις που οδηγούν στην Προ'ι'στορική περίοδο και άλλες στην Κλασική.Δεν έχει γίνει κάποια συντονισμέμη προσπάθεια να λυθεί οριστικά αυτό το πρόβλημα.Οπως και να χει πρόκειται για μοναδικές κατασκευές στον Ελλαδικό χώρο που της καλύπτει ένα μυστήριο...

Ποιά είναι η άποψη σας;Αν κάποιος μάλιστα είχε και προσωπική επαφή με τα προαναφερόμενα κτίσματα θα ήταν ωφέλιμο να μας καταθέσει την εμπειρία του
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που άνοιξες φίλε APOLLON.
Όντως είναι γνωστό ότι υπάρχουν πυραμιδοειδή κτίρια στην Πελοπόνησο αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδος όπως στην Εύβοια κ.α. Από ό,τι ξέρω τα κτίσματα αυτά είναι πολύ παλιά και άλλοι λένε ότι είναι πιο παλιά κ από τις πυραμίδες της Αιγύπτου!

Υ.Γ: Άν έχει κανείς φωτογραφίες με τις πυραμίδες αυτές καλό θα ήταν να τις παραθέσει εδώ...
2005-11-03 11:37
ναι φωτογραφιες να δουμε για τι πραμα μιλαμε..
Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

βρίσκεται στο χωριό Ελληνικό της Αργολίδος. Οι διαστάσεις της είναι 14,7 x 12,58 x 8,62 x 8,61 μέτρα
Στις 9-2-1995 η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των μετρήσεων που αφορούσαν την χρονολόγηση της πυραμίδας του Ελληνικού,βασισμένη στην μέθοδο της οπτικής θερμοφωταύγειας.Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο Πυρηνικής χρονολόγησης του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και στο Εργαστήριο Αρχαιομετρίας του "ΕΚΕΦΕ-Δημόκριτος". Η χρονολόγηση κατασκευής της πυραμίδας του Ελληνικού εντοπίσθηκε στο 2720 π.χ. .Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν , οτι η πυραμίδα του Ελληνικού προηγείται κατά 100 (τουλάχιστον) έτη της πρώτης Αιγυπτιακής πυραμίδας του Ζοζέρ (2620 π.χ.) και είναι κατά 170 (τουλάχιστον)έτη αρχαιότερη της πυραμίδας του Χέοπος (2550 π.χ.) .

Ιστορικές Αναφορές.

Μολονότι τα πυραμοειδή οικοδομήματα της Αργολίδας παρουσιάζουν από την φύση τους μεγάλο ενδιαφέρον, οι βιβλιογραφικές αναφορές σε αυτά είναι πολύ περιορισμένες
Ο Παυσανίας (2ος μ.Χ. αιώνας) στην Περιήγησή του (“Κορινθιακά” 2, 25, 7) θεωρεί την Πυραμίδα του Ελληνικού ως πολυάνδριο δηλαδή ως ομαδικό τάφο κατοίκων του Άργους.
Συγκεκριμένα για την πυραμίδα του Ελληνικού αναφέρει : “ΕΡΧΟΜΕΝΟΙΣ ΔΕ ΕΞ’ ΑΡΓΟΥΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΙΑΝ ΕΣΤΙΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΕΝ ΔΕΞΙΑ ΠΥΡΑΜΙΔΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΚΑΣΜΕΝΟΝ, ΕΧΕΙ ΔΕ ΑΣΠΙΔΑΣ ΣΧΗΜΑ ΑΡΓΟΛΙΚΑΣ ΕΠΕΙΡΓΑΣΜΕΝΑΣ” και συνεχίζει : “ΕΝΤΑΥΘΑ ΠΡΟΙΤΩ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣ ΑΚΡΙΣΙΟΝ ΜΑΧΗ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΕΝ ΙΣΩ ΤΩ ΑΓΩΝΙ ΣΥΜΒΗΝΑΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙ ΚΑΙ ΑΠΑΥΤΟΥ ΔΙΑΛΛΑΓΑΣ ΥΣΤΕΡΟΝ, ΩΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΡΑΤΕΙΝ ΕΔΥΝΑΝΤΟ ΣΥΜΒΑΛΕΙΝ ΔΕ ΣΦΑΣ ΛΕΓΟΥΣΙΝ ΑΣΠΙΣΙ ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΩΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ . ΤΟΙΣ ΔΕ ΠΕΣΟΥΣΙΝ ΑΦΕΚΑΤΕΡΩΝ (ΠΟΛΙΤΑΙ ΓΑΡ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΗΣΑΝ) ΕΠΟΙΗΘΗ ΜΝΗΜΑ ΕΝ ΚΟΙΝΩ”. "Δεξιά καθώς κανείς πηγαίνει από το Αργος προς την Επιδαυρία υπάρχει οικοδόμημα που μοιάζει πολύ με πυραμίδα και έχει απεικονισμένες ανάγλυφες ασπίδες του σχήματος των αργολικών ασπίδων. Αυτού είχε πολεμήσει ο Προίτος εναντίον του Ακρισίου για την βασιλεία, και λένε πως ο αγώνας έληξε ισόπαλος και γι' αυτό αργότερα συμφιλιώθηκαν, αφού ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μπόρεσε να πετύχει αποφασιστική νίκη. Λένε πως τότε πρώτη φορά συγκρούστηκαν οπλισμένοι με ασπίδες και οι ίδιοι και το στράτευμά τους. Για όσους εκατέρωθεν έπεσαν, επειδή ήταν συμπολίτες και συγγενείς. έγινε σ' αυτό το μέρος κοινός τάφος." (Μετάφραση Νικολάου Παπαχατζή, εκδ. "Εκδοτική Αθηνών").
Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά του Παυσανία ότι η συγκεκριμένη μάχη ήταν η πρώτη που χρησιμοποιήθηκαν ασπίδες, αναφορά που δείχνει την παλαιότητα του συγκεκριμένου οικοδομήματος

Υπάρχει βέβαια και η συντηρητικότερη χρονολόγηση κατά την οποία η πυραμίδα χτίστηκε τον 4ο αι. π.Χ.
2005-11-04 13:23
Η ΒΡΑΧΟΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ
Οι Βραχοπυραμίδες γενικά έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο θέμα συζητήσεων για το αν είναι τεχνητά ή φυσικά κατασκευάσματα. 'Έτσι και με αυτήν του Ταϋγέτου. Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα ερευνητών που υποστηρίζουν ότι η κορυφή προφήτης Ηλίας του Ταϋγέτου λαξεύτηκε, προκειμένου να αποκτήσει πυραμιδοειδή σχήμα , ενώ υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν ότι η πυραμίδα είναι φυσική και δεν κατασκευάστηκε από ανθρώπινο χέρι .

Όμως γεγονός είναι ότι όσοι επισκέπτονται την βραχοπυραμίδα παραξενεύονται από την απότομη αλλαγή του τοπίου στο σημείο που είναι η βάση της (στο σημείο που αρχίζει η βραχοπυραμίδα το βουνό γίνεται σχετικά λείο και ομαλό ενώ πιο πριν δεν είναι, την διαφοροποίηση του τοπίου στο σημείο που ξεχωρίζει η "πυραμίδα" από την "βάση" της),καθώς και την περίεργη σκιά της στην ανατολή και δύση του ήλιου.

(Πηγή και των δύο ήταν η ιστοσελίδα www.ancientgr.com)
2005-11-04 20:10
Εγώ, κατοικώντας στην Αργολίδα, έχω επισκεφτεί πολλές φορές την Πυραμίδα του Ελληνικού και μιας και ο φίλος Πολυδεύκης απάντησε όσον αφορά στο ιστορικό μέρος του θέματος, εγώ θα περιοριστώ να πω τα εξής.
Οι πινακίδες που οδηγούν στην πυραμίδα, έχουν την τελευταία λέξη σε εισαγωγικά - έμμεση αναφορά της υπηρεσίας ότι δεν την θεωρεί πυραμίδα.
Δίπλα από αυτήν έχει κατασκευαστεί ένα γήπεδο και μια εκκλησία, έχοντας επιφέρει αλλαγές στο τοπίο. Ίσως λόγω αυτού να έχει καταρρεύσει ένα τμήμα της, αφού οι παλιότεροι τη θυμούνται σε καλύτερη κατάσταση.
Ο χώρος, πριν ένα μήνα που πήγα τελευταία φορά έχει καθαριστεί και έχει περιφραχθεί. Μικρότερος τη θυμάμαι να βρίσκεται μέσα σε τόση βλάστηση που κυριολεκτικά πνιγόταν.
Την πυραμίδα του Λυγουριού, που επίσης βρίσκεται κοντά μου σχετικά, δεν έχει τύχει να τη δω, αλλά άκουσα ότι είναι αρχαιότερη από του Ελληνικού.
2005-12-09 00:08
Ας σταματήσει πια αυτό το παραμύθι περί δήθεν 4ου αιώνα.Το θέμα έχει οριστικά λυθεί εδώ και μια δεκαετία.Εκτός και αν η ακαδημία αθηνών, ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και το πανεπιστήμιο του εβιμβούργου κάνουν όλοι λάθος....εσείς τι πιστεύετε;

Επιπλέον, δεν θέλει και ιδιαίτερες γνώσεις αρχαιολογίας για να καταλάβει κανείς πως εδώ έχουμε να κάνουμε με μεγαλιθικά μνημεία, σαν αυτά που συναντώνται σε όλη ευρώπη κατά την περίοδο 3500πχ-2000πχ.Αυτή την ιστορία περί 4ου αιώνα, απορώ ποιος τη σκαρφίστηκε και από που συντηρείται.
Επομένως φίλε απόλλωνα, υπάρχει πλέον κανένα "μυστήριο" ή διχογνωμία...
2005-12-09 15:50
Ναι, υπάρχουν και τεχνιτές (τις οποίες κρύβουν για κάποιους λόγους οι αρχαιολόγοι ή όσοι έχουν ερευνήσει αυτό το θέμα-δεν τις βγάζουν στη δημοσιότητα) και φυσικές πυραμίδες στην Ελλάδα. Και πράγματι οι τεχνιτές είναι παλιότερες από εκείνες της Αιγύπτου. Όσο για εκείνη του Ταϋγέτου, στην κορυφή του προφ. Ηλία , και πάλι εκφέρονται αντίθετες απόψεις. Αλλά όπως είχε αναφέρει κοντινό συγγενικό μου πρόσωπο σε συζήτηση που είχαμε, είναι άξιο προσοχής πως η πυραμίδα του Ταϋγέτου είναι ισοσκελές τρίγωνο. Θα χρειαζόταν μεγάλη τύχη για να δημιουργηθεί έτσι μια φυσική πυραμίδα.

Έχω διαβάσει επίσης ότι κάθε νύχτα-ξημερώματα, στις 4.04' η ώρα, αντανακλούνται οι 5 πυραμίδες της Αιγύπτου στο δέλτα του Ταϋγέτου στο ναό Μίθρα του άρματος ήλιου- στην κορυφή που σήμερα λέγεται Αϊ-Λιάς. Πρόκειται για εκπληκτικό, λέγεται, φαινόμενο.
Προσωπικά θα ήθελα πολύ να βρεθώ εκεί κάποια στιγμή και να το δω
2005-12-10 12:56
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Astria
Έχω διαβάσει επίσης ότι κάθε νύχτα-ξημερώματα, στις 4.04' η ώρα, αντανακλούνται οι 5 πυραμίδες της Αιγύπτου στο δέλτα του Ταϋγέτου στο ναό Μίθρα του άρματος ήλιου- στην κορυφή που σήμερα λέγεται Αϊ-Λιάς. Πρόκειται για εκπληκτικό, λέγεται, φαινόμενο.

Όταν λές δέλτα τι εννοείς?
Και μην ανυσηχείς θέλω και εγώ να παω μια που είμαι από εκεί κάτω αλλά ποτέ δεν ευκαιρώ
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Astria
Όσο για εκείνη του Ταϋγέτου, στην κορυφή του προφ. Ηλία , και πάλι εκφέρονται αντίθετες απόψεις. Αλλά όπως είχε αναφέρει κοντινό συγγενικό μου πρόσωπο σε συζήτηση που είχαμε, είναι άξιο προσοχής πως η πυραμίδα του Ταϋγέτου είναι ισοσκελές τρίγωνο. Θα χρειαζόταν μεγάλη τύχη για να δημιουργηθεί έτσι μια φυσική πυραμίδα.

Η πυραμιδοειδής κορυφή του Ταϋγετου είναι εντυπωσιακή, ορατή πολύ καλά και από το δρόμο που οδηγεί από τη Σπάρτη προς Γύθειο και εύκολα φωτογραφίζεται από εκεί.
Πέραν τούτου, απορώ πως όλα αυτά τα περί αντανάκλασης των πυραμίδων της Αιγύπτου και τα υπόλοιπα που αναφέρεις, τεκμηριώνονται. Είναι λίγο ακαταλαβίστικα, μπορείς να μας τα εξηγήσεις λίγο;