ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Στα σπηλαια της Μηλου

Στα σπηλαια της Μηλου

KANE10 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2005-06-16 13:13
Λιγες μολις ημερες πριν το πρωτο μιτινγκ των μελων της Πυθεας,θα ταξιδεψω στο νησι της Μηλου για μια αποστολη που πλαισιωνεται στην ανακαλυψη της αγνωστης υπογειας ελλαδας.Εκει που η κοιλια της γης ανοιγει και αποκαλυπτει και την αλλη πλευρα της.Εκεινη που'ναι κρυφη απο το φως του ηλιου...
2005-06-16 13:59
Kane......Αν σε ενδιαφερει, να στειλω σε εσενα και στην Πυθεας πληροφοριες και αρθρο απο τα υποθαλασια σπηλαια που υπαρχουν κοντα στην περιοχη μου στον Καλαθα Χανιων.....Εχω βουτηξει με μπουκαλες αρκετες φορες στα περισσοτερα απο αυτα. Το μονο προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να βρω ευκολα φωτογραφιες....ξερεις η υποθαλασια φωτογραφιση δεν ειναι ευκολο πραγμα, απαιτει ειδικο εξοπλισμο κτλ
2005-06-17 00:39
Αγαπητε voel η προταση σου μας ενδιαφερει και οπως θα γνωριζεις σκοπος μας ειναι να ταξιδευουμε σε ολη την ελλαδα τους αναγνωστες μας μεσα απ'το δυαδικτιακο σπιτι της Πυθεας.Σου προτεινω να καταφερεις να συλλεξεις φωτογραφιες ωστε να εχεις ολοκληρωσει την αποστολη σου και να ταξιδεψεις εσυ τους φιλους της Πυθεας μαζι και εμας στην υπεροχη κρητη.
2005-06-30 11:35
Λίγο αόριστα μας τα λέτε, προφανώς αναφέρεστε στις κατακόμβες των πρώτων χριστιανών, εξάλλου το μισό νησί της Μήλου είναι σκαμμένο από αυτούς, έτσι;
2005-11-15 11:36
Jago οτι ψαξω στο νησι θα το ανακοινωσω στην ωρα του,προς το παρον για προσωπικους λογους εδωσα μια μικρη παραταση.
Γεια Σας
Δεν γνωρίζω εάν τελικά ολοκληρώθηκε η αποστολή στη Μήλο αλλά θα ήθελα να σας πω μερικά πράγματα απ’ αυτά που δεν λένε οι τουριστικοί οδηγοί.
Πέρασα στη Μήλο τέσσερα υπέροχα καλοκαίρια σε ένα σύρμα (τα σπίτια με χώρο για το πάρκινγκ των βαρκών από κάτω) χωρίς ηλεκτρικό (μόνο κεριά και λάμπες), νερό βρόχινο από δεξαμενή του σπιτιού, χωρίς αυτοκίνητο μιας και δεν υπήρχε δρόμος και οι μετακινήσεις γινόταν με βάρκα ή με τα πόδια και άλλα πολλά που με έκαναν να ζήσω μια απλή και ήρεμη κατάσταση, διαπιστώνοντας πόσο όμορφα είναι και χωρίς τις ανέσεις της σύγχρονης ζωής μιας και η φύση σου προσφέρει στο έπακρο όλα αυτά που εμείς στις πόλεις ξεχάσαμε να απολαμβάνουμε.
Κατά τη μακρόχρονη παραμονή μου στο νησί γνωρίσθηκα με αρκετά άτομα , έμαθα και είδα αρκετά. Όπως :
• Το νησί εκτός από τις κατακόμβες που γνωρίζουμε έχει κι΄άλλες πολλές υποθαλάσσιες. Για παράδειγμα κάτω ακριβώς από το βράχο που βρισκόταν το σπίτι μου υπήρχαν δύο λαξευτοί τάφοι που με μια κατάδυση στα 4 περίπου μέτρα τους είδα με τη βοήθεια του φίλου μου. Και όπως μου έλεγε τέτοια υπάρχουν πολλά στους γύρο κόλπους.
• Έντονες φήμες λένε πως το νησί κατά την κατοχή υπήρξε υπόγειος σταθμός των γερμανικών υποβρυχίων μέσα στις τεράστιες σπηλιές που έχει το νησί. Μάλιστα μια μέρα σε μια βόλτα ο φίλος μου (γέννημα θρέμμα Μηλιός) μου έδειξε και σημεία που όπως έλεγε εάν είχε γερό εξοπλισμό θα μπορούσε να μου το αποδείξει.
• Στο νησί επίσης υπάρχουν πολλοί αρχαιολογικοί χώροι που ο πολύς κόσμος δε γνωρίζει. Μια μέρα ενώ τον συνόδευα στο κυνήγι μου έδειξε ένα χώρο όπου χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και με ελάχιστο σκάψιμο υπήρχαν αρχαίες πέτρες και κομμάτια από μάρμαρα θαμμένα διάσπαρτα.
Τώρα γιατί όλα αυτά τα ξέρω εγώ και δεν είναι γνωστά. Απλά το νησί έχει μεγάλη εκμετάλλευση από βαρυτίνη και σχεδιάζεται η εκμετάλλευση της γεωθερμικής.
Οι ντόπιοι δεν ενδιαφέρονται και πολύ για τον τουρισμό διότι έχουν ενοικιάσει με μακροχρόνια και αρκετά κερδοφόρα συμβόλαια τα χωράφια τους σε εταιρείες που εκμεταλλεύονται τη γη, επίσης υπάρχουν σχέδια για εργοστάσιο που με την γεωθερμική θα δίνει τη δυνατότητα για άφθονη και φθηνή ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτά τα ολίγα για ένα μαγευτικό αλλά ανεκμετάλλευτο (σε ομορφιά) νησί.

Cap-10
2005-11-17 11:07
Cap-10, καλως ηλθες στο φορουμ του μεταφυσικου.Σε απαντηση μου προηγουμενη(αρκετα παλαια) εκανα αναφορα για παραταση της αποστολης.Τελικα ομως την αποστολη δεν καταφερα να την πραγματοποιησω(ηταν προγραματισμενη να γινει εντος του καλοκαιριου),καθως την εποχη εκεινη ταξιδεψα σε αρκετα νησια του αιγαιου και του ιονιου των οποιων οι αποστολες θα παρουσιασθουν αν ολα πανε καλα εως το τελος του ετους,με αποτελεσμα η συγκεκριμενη επισκεψη μου στη Μηλο να αποκλειστει απο τα εφετινα πλανα μου.
Ας ελθουμε στα δικα σου.Οπως θα γνωριζεις ηδη,η ομαδα Πυθεας δεν ειναι club ή ενας κλειστος συλλογος καποιων ανθρωπων,αλλα ειναι μια ομαδα ανοικτη για καθε εξερευνητη.Διαβαζοντας το μηνυμα σου κανεις βλεπει οτι οι εμπειριες που εχεις απο αυτο το νησι ειναι πολυ ενδιαφερουσες.Αν θελεις λοιπον,δινοντας λιγο χρονο στη συγγραφη ενος αρθρου και παραθετοντας μερικες φωτογραφιες απο τα κρυμενα εκεινα μερη που γνωρισες στην Μηλο,μπορεις να τις παρουσιασεις στην σελιδα της Πυθεας.
Θα χαρουμε παρα πολυ εαν αυτο γινει!
2005-11-17 11:08
Φίλε ΚΑΝΕ
Σ΄ ευχαριστώ για την ανταπόκριση σου. Με πολύ χαρά θα ήθελα να πάρω μέρος στην επόμενη συνάντηση σας και επίσης θα ήθελα να γίνω μέλος της ομάδας σας.
Τώρα ερχόμενος στο θέμα της Μήλου, αυτά που σας δηγήθηκα έλαβαν μέρος πριν από 15 χρόνια περίπου. Τότε δεν είχα ακόμα το μικρόβιο της έρευνας της άλλης Ελλάδας (τότε είχα τα UFO και τη παραπψυχολογια ως πρώτη προτεραιότητα) και τα δεδομένα μου είναι απλός οι εμπειρίες μου από το νησί. Μη έχοντας κατά νου να ερευνήσω δεν είχα και την ανάλογη προετοιμασία, αλλά θα ψάξω να βρω μερικές φωτογραφίες. Θα ξαναέρθω σε επαφή με το φίλο μου για να μάθω περισσότερα και να έχω πιο αναλυτικές πληροφορίες. Ίσως στην επόμενη αποστολή να είμαι σε θέση να πάρω μέρος έχοντας προετοιμασθεί κατάλληλα και από πληροφορίες και από εξοπλισμό.

Ευχαριστώ

Cap-10
2005-11-17 11:28
Πρίν αποφασίσετε να πάτε μόνοι σας να το εξερευνήσετε, καλό θα ήταν να αναρωτηθείτε δύο πράγματα.

1. Μπορώ να πάω να εξερευνήσω ?
Εδώ μπάινουν όλες οι παράμετροι που αφορούν την τεχνική πλευρά του θέματος, όπως π.χ. άν έχω γνώσεις Σπηλαιολογίας και εξοπλισμό και άν ξέρω να κινηθώ μέσα σε ένα σπήλαιο. Και το άν "ξέρω", να μήν το έχω δώσει μόνος μου στον εαυτό μου ή να μου το έχει πεί ο φίλος μου ο ... Αγαθοκλής, αλλά να μου το έχει πιστοποιήσει κάποιος Σπηλαιολογικός Σύλλογος ή Σωματείο.
Γιατί και η Σπηλαιοδιάσωση έχει σοβαρότερες δουλειές να κάνει, από το να βγάζει Spelunkers από σπήλαια.

2. Επιτρέπεται να το εξερευνήσω ?
Εδώ μπαίνουν όλοι οι νομικοί παράγοντς στη μέση, γιατί όπως ξέρετε, τα σπήλαια δεν ανήκουν ούτε στον Χαρδαβέλα ούτε στον Μπαρμπα-Γιάννη με τη στάνη παραδίπλα. Ρωτήστε να μάθετε, θα βρείτε ενδιαφέροντα πράγματα, τι μπορείτε να πάθετε άν σας τσακώσει η Αρχαιολογική Υπηρεσία μέσα σε Σπήλαιο χωρίς άδεια και από ποιά Εφορία μπορείτε να πάρετε άδεια εισόδου και με ποιές προϋποθέσεις. Ρωτήστε και σε ποιά φυλακή μπορείτε να πάτε, γιατί πενταετία είναι αυτή, θα κάνετε ενδιαφέρουσες γνωριμίες.
Να είσαι καλά Vril που συμβουλεύεις το κόσμο. Εάν όλοι αρχίζαμε να φοβόμαστε και να δεχόμασταν όλους αυτούς τους περιορισμούς που μας θέτουν τότε καλά θα ήταν να καθόμασταν στο καφενείο της περιοχής μας και να μιλάγαμε μόνο για αθλητικά και τα reality. Ευτυχώς υπάρχουν άτομα εδώ και αιώνες που αγνόησαν τους περιορισμούς και τους φράχτες και έφεραν στο φως πληροφορίες και ανακαλύψεις που τώρα έχουμε και απολαμβάνουμε. Ένας που διψάει για γνώση πρέπει να παίρνει τα ρίσκα του, να κάνει την υπέρβαση αλλά να είναι προσεκτικός διότι μεγάλη διαφορά έχει η τόλμη από την ανοησία και πιστεύω πως τα παιδιά εδώ γνωρίζουν το μέτρο.

Μετά τιμής

Cap-10