Καλικάτζαροι ,νεράϊδες ,ξωτικά και άλλα πλάσματα της λαογραφίας
Σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου υπάρχουν παράξενοι μύθοι και θρύλοι σχετικά με παράξενα πλάσματα που κάνουν συχνά πυκνά την εμφάνισή τους αναστατώνοντας τη ζωή των κατοίκων.Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πως αλλάζουν μορφή αυτά τα οντα αναλογα με την χρονική περίοδο και την κουλτούρα του κάθε λαού.Πως πλάθεται η μορφή τους και η συμπεριφορά τους μέσα στα βιβλία και τα σκίτσα.
Αποκυήματα της φαντασίας;Ή μήπως όντως κάτι υπάρχει ;(βλ. οριακά φαινόμενα).Και τι γίνεται με τις πάμπολλες μαρτυρίες και αναφορές;Παίζει μήπως ρόλο και η συμβατική πραγματικότητα μέσα στην οποία ζει και κινείται κάθε άνθρωπος;Διδάχτηκα πολλά από τον κ. Θανάση Βέμπο (ο οποίος και επισκέφτηκε τη Σάμο πριν μερικές εβδομάδες-εκδήλωση της ΚΑΠΑ) και νομίζω ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει πολύ ψωμί...
Υ.Γ Το συγκεκριμένο τόπικ δεν δημιουργήθηκε για να σχολιαστούν επιμέρους πληροφορίες για το τι είναι οι νεράιδες ή τα ξωτικά.Σε αυτό το θέμα θα προτιμούσα να εξετάσουμε τις εμφανίσεις όλων αυτών των πλασμάτων ως ένα και το αυτό φαινόμενο και να απαντηθούν οι ερωτήσεις που έθεσα
Αποκυήματα της φαντασίας;Ή μήπως όντως κάτι υπάρχει ;(βλ. οριακά φαινόμενα).Και τι γίνεται με τις πάμπολλες μαρτυρίες και αναφορές;Παίζει μήπως ρόλο και η συμβατική πραγματικότητα μέσα στην οποία ζει και κινείται κάθε άνθρωπος;Διδάχτηκα πολλά από τον κ. Θανάση Βέμπο (ο οποίος και επισκέφτηκε τη Σάμο πριν μερικές εβδομάδες-εκδήλωση της ΚΑΠΑ) και νομίζω ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει πολύ ψωμί...
Υ.Γ Το συγκεκριμένο τόπικ δεν δημιουργήθηκε για να σχολιαστούν επιμέρους πληροφορίες για το τι είναι οι νεράιδες ή τα ξωτικά.Σε αυτό το θέμα θα προτιμούσα να εξετάσουμε τις εμφανίσεις όλων αυτών των πλασμάτων ως ένα και το αυτό φαινόμενο και να απαντηθούν οι ερωτήσεις που έθεσα
Παράθεση:
|
Αυτό που πραγματικά συμβαίνει για να πιάσει μια κατάρα δεν είναι απλά αρνητική ενέργεια που στέλνεται στο θύμα, αλλά η αρνητική σκέψη αυτού που καταριέται έλκει αρνητικές οντότητες (δαίμονες ή κακές σκεπτομορφές). Μία από αυτές πηγαίνει τον παραλήπτη και άλλη μία στον αποστολέα. Έτσι ο ένοχος κουβαλάει μια τέτοια οντότητα μέχρι το τέλος της ζωής του αλλά και σε κάθε επόμενη ενσάρκωσή του.
|
που είναι οργανισμός; Σε μια τράπεζα ας πούμε, τι πρέπει να κάνω για να πάει
μια κακιά σκεπτομορφή στην eurobank να τους κάνει να πάθουνε πλάκα ?
Φυσικά και μπορεί, ο Ολυμπιακός π.χ. είχε επί πάραπολλά χρόνια κατάρα στα ματς της Ευρώπης...
Όσο και να μισώ και εγώ τη συγκεκριμμένη τράπεζα που αναφέρεις, δε θα σού δώσω οδηγίες γαι το πώς να την καταραστείς, γιατί θα χάλαγα και το δικό μου κάρμα. Όμως μπορείς να ευχηθείς και να ζητήσεις απ το Θεό να επέλθει δικαιοσύνη σε σχέση με αυτούς που ηγούνται της τράπεζας (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ, οικογένεια Rothchilds, Λευκή Αδερφότητα, Σαμαήλ). Οι υπάλληλοι της Eurobank δε σού φταίνει σε τίποτα...
Όσο και να μισώ και εγώ τη συγκεκριμμένη τράπεζα που αναφέρεις, δε θα σού δώσω οδηγίες γαι το πώς να την καταραστείς, γιατί θα χάλαγα και το δικό μου κάρμα. Όμως μπορείς να ευχηθείς και να ζητήσεις απ το Θεό να επέλθει δικαιοσύνη σε σχέση με αυτούς που ηγούνται της τράπεζας (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ, οικογένεια Rothchilds, Λευκή Αδερφότητα, Σαμαήλ). Οι υπάλληλοι της Eurobank δε σού φταίνει σε τίποτα...
Γειά σας και καλώς σας βρήκα!
Θεωρώ ότι οι κατάρες είναι θέμα του ίδιου του λήπτη..Δηλαδή αν ο λήπτης δεν πιστεύει σε κατάρες,τότε δεν πιάνουν..
Αντίθετα πιστεύω ότι γυρνάει σ'αυτόν που δίνει τις "κατάρες"...
Θεωρώ ότι οι κατάρες είναι θέμα του ίδιου του λήπτη..Δηλαδή αν ο λήπτης δεν πιστεύει σε κατάρες,τότε δεν πιάνουν..Αντίθετα πιστεύω ότι γυρνάει σ'αυτόν που δίνει τις "κατάρες"...
Οι ευχές και οι κατάρες,καλώς ή κακώς είναι κάτι που πάνω στον αυθορμητισμό και την έντονα φορτισμένη ψυχολογία μου τα χρησιμοποιώ συχνά!..Το δικό μου πρόβλημα είναι πως οι κατάρες μου πάντα βρίσκουν το δρόμο τους και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διαστημα ενώ οι ευχές μου όχι!..
Έχει αυτό κάποια σχέση με την ενέργεια μου ίσως;
Έχει αυτό κάποια σχέση με την ενέργεια μου ίσως;
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Inspired Hand
Οι ευχές και οι κατάρες,καλώς ή κακώς είναι κάτι που πάνω στον αυθορμητισμό και την έντονα φορτισμένη ψυχολογία μου τα χρησιμοποιώ συχνά!..Το δικό μου πρόβλημα είναι πως οι κατάρες μου πάντα βρίσκουν το δρόμο τους και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διαστημα ενώ οι ευχές μου όχι!..
Έχει αυτό κάποια σχέση με την ενέργεια μου ίσως; |
Παράθεση:
|
Έχει αυτό κάποια σχέση με την ενέργεια μου ίσως; |
συγνωμη αν εγινα κουραστικη
Όχι δεν έγινες καθόλου κουραστική!Ίσα ίσα καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που θες να πεις και μοιάζει άκρως λογικό..
Η ερωτησή μου όμως όταν αναφερόμουν στην ενέργεια είχε να κάνει με την ενέργεια μου σαν άνθρωπο γενικά!..Θέλω να πω πως υπάρχουν άνθρωποι ικανοί να γιατρεύουν με βάση την ενέργεια τους..Και αυτό που ρωτάω λοιπόν,είναι,μήπως η ενέργεια μου ως άνθρωπος είναι αρνητική?..
Μήπως παρά τις πράξεις που κάνει ένας άνθρωπος στη ζωή του,η ενέργεια του μπορεί να είναι εν μέρη,προκαθορισμένη?..
Η ερωτησή μου όμως όταν αναφερόμουν στην ενέργεια είχε να κάνει με την ενέργεια μου σαν άνθρωπο γενικά!..Θέλω να πω πως υπάρχουν άνθρωποι ικανοί να γιατρεύουν με βάση την ενέργεια τους..Και αυτό που ρωτάω λοιπόν,είναι,μήπως η ενέργεια μου ως άνθρωπος είναι αρνητική?..
Μήπως παρά τις πράξεις που κάνει ένας άνθρωπος στη ζωή του,η ενέργεια του μπορεί να είναι εν μέρη,προκαθορισμένη?..
[QUOTE=Inspired Hand;90574]Όχι δεν έγινες καθόλου κουραστική!Ίσα ίσα καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που θες να πεις και μοιάζει άκρως λογικό..
μμμ νομιζω πως ναι ειναι προκαθορισμένη αλλα οπως λες και εσυ εν μερη καθως πιστευω οτι ειναι στο χερι σου να την μετατρεψεις..αρκει φυσικα να το θες πολυ, γιατι απαιτει αρκετη δυναμη. μια περιοδο πιστευα και εγω το ιδιο αλλα το αλλαξα σταδιακα,αλλα με πολυ κοπο. ο ανθρωπος δεν αλλαζει αλλα μπορει να βελτιωθεί.
μμμ νομιζω πως ναι ειναι προκαθορισμένη αλλα οπως λες και εσυ εν μερη καθως πιστευω οτι ειναι στο χερι σου να την μετατρεψεις..αρκει φυσικα να το θες πολυ, γιατι απαιτει αρκετη δυναμη. μια περιοδο πιστευα και εγω το ιδιο αλλα το αλλαξα σταδιακα,αλλα με πολυ κοπο. ο ανθρωπος δεν αλλαζει αλλα μπορει να βελτιωθεί.
απο όσο έψαξα...
δεν βρήκα ακριβώς το ίδιο θέμα με αυτό που θέλω να ανοίξω εδώ,αν κάτι μου διέφυγε παρακαλώ τους συντονιστές να με μεταφέρουν αντίστοιχα....
εχθές η μητέρα μου, μου μιλούσε για τα παλιά χρόνια στο χωριό της,όπου συνήθως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι (γονείς,παππούδες κ.τ.λ.) είχαν (την κακή συνήθεια να το πω?) να δίνουν κατάρες όχι μόνο στα παιδιά τους αλλά και σε άλλους ανθρώπους εκτός οικογενείας...
ρώτησα τη μητέρα μου εάν οι κατάρες που είπαν αυτοί οι άνθρωποι πραγματοποιήθηκαν και η απάντησή της ήταν "ναι όλες..."
ο παππούς μου καταράστηκε απο τον πατέρα του να παντρευτεί 3 φορές και έτσι έγινε...
εφόσον πιστεύουμε στις κατάρες...
η ερώτηση η δική μου τώρα είναι, αν βγάλουμε στην άκρη τον θύτη(που είναι αυτός που δίνει την κατάρα) και το θύμα (αυτός που λαμβάνει την κατάρα)
τα υπόλοιπα άτομα τι ρόλο έχουν?
π.χ. στην περίπτωση του παππού μου ήταν οι δύο πρώτες γυναίκες, ο "ρόλος" των ατόμων αυτών είναι απλά να "επιβεβαιώσουν" την κατάρα? "καταράστηκαν" και αυτές απο την στιγμή που επέλεξαν να παντρευτούν τον παππού μου? απλά ατυχείς συμπτώσεις?(αν πιστέψουμε κάτι τέτοιο αυτόματα δεν δεχόμαστε τις κατάρες)
ελπίζω να γίνομαι κατανοητή ως προς το ερώτημα που θέτω...
δεν βρήκα ακριβώς το ίδιο θέμα με αυτό που θέλω να ανοίξω εδώ,αν κάτι μου διέφυγε παρακαλώ τους συντονιστές να με μεταφέρουν αντίστοιχα....

εχθές η μητέρα μου, μου μιλούσε για τα παλιά χρόνια στο χωριό της,όπου συνήθως οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι (γονείς,παππούδες κ.τ.λ.) είχαν (την κακή συνήθεια να το πω?) να δίνουν κατάρες όχι μόνο στα παιδιά τους αλλά και σε άλλους ανθρώπους εκτός οικογενείας...
ρώτησα τη μητέρα μου εάν οι κατάρες που είπαν αυτοί οι άνθρωποι πραγματοποιήθηκαν και η απάντησή της ήταν "ναι όλες..."
ο παππούς μου καταράστηκε απο τον πατέρα του να παντρευτεί 3 φορές και έτσι έγινε...
εφόσον πιστεύουμε στις κατάρες...
η ερώτηση η δική μου τώρα είναι, αν βγάλουμε στην άκρη τον θύτη(που είναι αυτός που δίνει την κατάρα) και το θύμα (αυτός που λαμβάνει την κατάρα)
τα υπόλοιπα άτομα τι ρόλο έχουν?
π.χ. στην περίπτωση του παππού μου ήταν οι δύο πρώτες γυναίκες, ο "ρόλος" των ατόμων αυτών είναι απλά να "επιβεβαιώσουν" την κατάρα? "καταράστηκαν" και αυτές απο την στιγμή που επέλεξαν να παντρευτούν τον παππού μου? απλά ατυχείς συμπτώσεις?(αν πιστέψουμε κάτι τέτοιο αυτόματα δεν δεχόμαστε τις κατάρες)
ελπίζω να γίνομαι κατανοητή ως προς το ερώτημα που θέτω...
Ελπινίκη , αρκετά ενδιαφέρον το θέμα
Πιστεύω πως όλα αυτά τα "φαινόμενα" και οι προκαταλήψεις συναντιόντουσαν στις περασμένες γενιές (αν όχι αιώνες).
Και το λέω αυτό ,με βάση .ολόκληρη την ψυχοσύνθεση εκείνων των κοινωνιών, αφού το θρησκευτικό (ή μη) κατεστημένο χρησιμοποιούσε τέτοιες μεθόδους για να "γαλουχεί" τις μάζες...
Ωστόσο θεωρώ πως το θέμα έχει δύο πτυχές...
Τη μεταφυσική πλευρά του πράγματος ,όπου μάλλον θα το συμπεριλαμβάναμε στα περί μαγείας (άσπρης ή μαύρης) κλπ κλπ και την άλλη ,όπου η αυθυποβολή σαν κύριο συστατικό και σε συνάρτηση με τα "ποσοστά" τύχης ή όχι, να διαιωνίζουν τις φοβίες του κόσμου
Ιστορίες για κατάρες κλπ σίγουρα όσοι μεγαλώσαν με γιαγιάδες και παππούδες, ακούσανε. Όπως και εγώ.
Μάλιστα θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν η γιαγιά μου λεγε για μια συνομίλική της στο χωριό όπου μεγαλώνανε (τώρα θα ταν καμια 110 χρονών
) ,την οποία την καταράστηκε η μάνα ενός άντρα που την "προορίζαν" για νύφη, ενώ η ίδια δεν ήθελε.
Την καταράστηκε, τη μέρα που θα παντρευτεί να μην ξημερώσει... (ακούτε εκεί κακίες
)
Τελικά, η κοπέλα παντρεύτηκε και την ίδια νύχτα γλύστρισε στο δωμάτιο και έμεινε στον τόπο...
Δε ξέρω κατά που θα θελες να κινηθεί η κουβέντα, απλά να σε παραπέμψω και σε μια άλλη ενδιαφέρουσα συζήτηση στην κοινότητα, στις προκαταλήψεις, η λίστα της τρέλας
Φιλικά
Πιστεύω πως όλα αυτά τα "φαινόμενα" και οι προκαταλήψεις συναντιόντουσαν στις περασμένες γενιές (αν όχι αιώνες).
Και το λέω αυτό ,με βάση .ολόκληρη την ψυχοσύνθεση εκείνων των κοινωνιών, αφού το θρησκευτικό (ή μη) κατεστημένο χρησιμοποιούσε τέτοιες μεθόδους για να "γαλουχεί" τις μάζες...
Ωστόσο θεωρώ πως το θέμα έχει δύο πτυχές...
Τη μεταφυσική πλευρά του πράγματος ,όπου μάλλον θα το συμπεριλαμβάναμε στα περί μαγείας (άσπρης ή μαύρης) κλπ κλπ και την άλλη ,όπου η αυθυποβολή σαν κύριο συστατικό και σε συνάρτηση με τα "ποσοστά" τύχης ή όχι, να διαιωνίζουν τις φοβίες του κόσμου
Ιστορίες για κατάρες κλπ σίγουρα όσοι μεγαλώσαν με γιαγιάδες και παππούδες, ακούσανε. Όπως και εγώ.
Μάλιστα θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν η γιαγιά μου λεγε για μια συνομίλική της στο χωριό όπου μεγαλώνανε (τώρα θα ταν καμια 110 χρονών
) ,την οποία την καταράστηκε η μάνα ενός άντρα που την "προορίζαν" για νύφη, ενώ η ίδια δεν ήθελε.Την καταράστηκε, τη μέρα που θα παντρευτεί να μην ξημερώσει... (ακούτε εκεί κακίες
)Τελικά, η κοπέλα παντρεύτηκε και την ίδια νύχτα γλύστρισε στο δωμάτιο και έμεινε στον τόπο...
Δε ξέρω κατά που θα θελες να κινηθεί η κουβέντα, απλά να σε παραπέμψω και σε μια άλλη ενδιαφέρουσα συζήτηση στην κοινότητα, στις προκαταλήψεις, η λίστα της τρέλας
Φιλικά
Παράθεση:
| Δε ξέρω κατά που θα θελες να κινηθεί η κουβέντα, απλά να σε παραπέμψω και σε μια άλλη ενδιαφέρουσα συζήτηση στην κοινότητα, στις προκαταλήψεις, η λίστα της τρέλας |
το ερώτημά μου εστιάζεται στην "τύχη" που έχουν όσα άτομα ενώσουν την ζωή τους με αυτούς που έχουν δεχτεί κάποια κατάρα...
δηλαδή ο σύζυγος (της κυρίας που γλίστρησε και πέθανε)... γιατί να "δεχτεί" κατά κάποιο τρόπο, την κατάρα που κουβαλούσε γυναίκα του...? αυτός δεν έφταιγε σε κάτι για να χάσει την σύζυγό του.... (θα μου πείς έφταιγε η γυναίκα του?)
αν δεχτούμε την κατάρα βλέπουμε ότι δεν "παθαίνει κακό" μόνο το άτομο που κουβαλάει την όποια κατάρα αλλά και αρκετοί άνθρωποι που έχουν σχέση μαζί του...π.χ. τα παιδιά τους οι σύζυγοι και πάει λέγοντας...
μιλάμε δηλαδή για ένα άδικο σύστημα... αν ισχύει...
Υ.Γ. θα κοιτάξω την συζήτηση που γράφεις παραπάνω για να διαφωτιστώωωωω
Λοιπόν δεν πιστεύω ότι οι κατάρες είναι τόσο ισχυρές ώστε μόλις πει
Κάποιος μια να πραγματοποιείτε στις περισσότερες φορές δεν γίνεται τίποτα .
Τώρα τις περιπτώσεις που γίνεται το μεγαλύτερο ποσοστό οφείλεται στην
Αυθυποβολή ιδιαιτέρα αν κάποιος τις πιστεύει και σε ένα μικρό ποσοστό
Ίσως παίζει ρολό η αρνητική ενεργεία η οποια σου αποστείλει το άτομο που εξοστομιζει την κατάρα η οποια μπορεί να σε επηρεάσει αν δεν έχεις πολύ
Θετική ενεργεία.
Κάποιος μια να πραγματοποιείτε στις περισσότερες φορές δεν γίνεται τίποτα .
Τώρα τις περιπτώσεις που γίνεται το μεγαλύτερο ποσοστό οφείλεται στην
Αυθυποβολή ιδιαιτέρα αν κάποιος τις πιστεύει και σε ένα μικρό ποσοστό
Ίσως παίζει ρολό η αρνητική ενεργεία η οποια σου αποστείλει το άτομο που εξοστομιζει την κατάρα η οποια μπορεί να σε επηρεάσει αν δεν έχεις πολύ
Θετική ενεργεία.
Παράθεση:
|
Λοιπόν δεν πιστεύω ότι οι κατάρες είναι τόσο ισχυρές ώστε μόλις πει Κάποιος μια να πραγματοποιείτε στις περισσότερες φορές δεν γίνεται τίποτα . Τώρα τις περιπτώσεις που γίνεται το μεγαλύτερο ποσοστό οφείλεται στην Αυθυποβολή ιδιαιτέρα αν κάποιος τις πιστεύει και σε ένα μικρό ποσοστό Ίσως παίζει ρολό η αρνητική ενεργεία η οποια σου αποστείλει το άτομο που εξοστομιζει την κατάρα η οποια μπορεί να σε επηρεάσει αν δεν έχεις πολύ Θετική ενεργεία. |
έχεις ακούσει ποτέ για την δύναμη που έχει ο λόγος?
δεν χρειάζεται μια κατάρα ή μια ευχή (με ιδιαίτερο τρόπο π.χ. "εύχομαι"...)απλά πράγματα... πάρε παραδείγματα απο την καθημερινότητά μας...."καλημέρα, καλό βράδυ, να πας στο καλό..."και πάρα πολλά που θα χρειαζόμουν αρκετή ώρα για να γράφω.
απο τις ιστορίες ανθρώπων που έχω ακούσει και μετά μόνη μου επαληθεύσει,τις περισσότερες φορες η κατάρα έχω διαπιστώσει ότι "πιάνει".
όσο για την αυθυποβολή (επειδή αυτό το κομμάτι θέλω να το ψάξω) τί γίνεται όταν το άτομο δεν έχει ακούσει την κατάρα που του έχουν "δώσει" (έχω τέτοιο παράδειγμα) και η κατάρα πιάνει?
η αρνητική ενέργεια σαφώς και παίζει ρόλο....
απλά εφόσον δεχόμαστε την κατάρα, η ερώτηση μου τίθεται στις ζωές των ανθρώπων που όταν ενωθούν επηρεάζονται, απο το άτομο που "κουβαλάει" κάποια κατάρα.
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από ELPINIKI
απλά εφόσον δεχόμαστε την κατάρα, η ερώτηση μου τίθεται στις ζωές των ανθρώπων που όταν ενωθούν επηρεάζονται, απο το άτομο που "κουβαλάει" κάποια κατάρα.
|
Φαντάζομαι οτι (εάν δεχτούμε οτι όλα γίνονται με βάση κάποιο σχέδιο και οτι τα γεγονότα δεν είναι τυχαία) τα τρίτα άτομα που επηρεάζονται απο την κατάρα που κουβαλάει κάποιος άλλος δεν είναι τυχαία και κάποιο ρόλο θα παίζουν και αυτά στην όλη υπόθεση. Είτε με το να βοηθήσουν αυτόν/αυτήν που έχει δεχτεί τη κατάρα ή να μάθουν κάτι και οι ίδιοι (ή ποιος ξέρει τι άλλο).
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από ELPINIKI
αγαπητέ open mind...
έχεις ακούσει ποτέ για την δύναμη που έχει ο λόγος? δεν χρειάζεται μια κατάρα ή μια ευχή (με ιδιαίτερο τρόπο π.χ. "εύχομαι"...)απλά πράγματα... πάρε παραδείγματα απο την καθημερινότητά μας...."καλημέρα, καλό βράδυ, να πας στο καλό..."και πάρα πολλά που θα χρειαζόμουν αρκετή ώρα για να γράφω. απο τις ιστορίες ανθρώπων που έχω ακούσει και μετά μόνη μου επαληθεύσει,τις περισσότερες φορες η κατάρα έχω διαπιστώσει ότι "πιάνει". όσο για την αυθυποβολή (επειδή αυτό το κομμάτι θέλω να το ψάξω) τί γίνεται όταν το άτομο δεν έχει ακούσει την κατάρα που του έχουν "δώσει" (έχω τέτοιο παράδειγμα) και η κατάρα πιάνει? η αρνητική ενέργεια σαφώς και παίζει ρόλο.... απλά εφόσον δεχόμαστε την κατάρα, η ερώτηση μου τίθεται στις ζωές των ανθρώπων που όταν ενωθούν επηρεάζονται, απο το άτομο που "κουβαλάει" κάποια κατάρα. |
Και για να σε προλάβω, ο κανόνας είναι "ερμετικός" και όχι της wicca. (με λίγα λόγια είναι προγετέστερος κατά πολύ της wicca)
Οι ινδοί το ονομάζουν καρμα αλλα προφανώς είναι κάποιο είδος ισορροπίας που υπάρχει στο σύμπαν. Μπορείς να το πείς θεό μπορείς να το πείς καρμα, η ουσία είναι ότι από την αρχαιότητα ακόμη υπάρχουν προειδοποιήσεις για την χρήση μιας κατάρας ή ενός ξορκιού.
*καταρχάς γειά σας!
πιάνει μια κατάρρα κόρης προς την μάνα;
αλλά για ανόητο λόγο;π.χ. να φωνάζει η μάνα ή να μην επιτρέπει
στην κόρη της να κάνει κάτι και μετά η κόρη μέσα στα νεύρα της να
καταρριέται την μητέρα της και να θέλει να πεθάνει(η μάνα της),και γενικά να λέει πικρά λόγια του τύπου:Θέλω με όλη μου την ψυχή να πεθάνεις επιτέλους για να ησυχάσω κ.λ.π...
:/
ευχαριστώ!
πιάνει μια κατάρρα κόρης προς την μάνα;
αλλά για ανόητο λόγο;π.χ. να φωνάζει η μάνα ή να μην επιτρέπει
στην κόρη της να κάνει κάτι και μετά η κόρη μέσα στα νεύρα της να
καταρριέται την μητέρα της και να θέλει να πεθάνει(η μάνα της),και γενικά να λέει πικρά λόγια του τύπου:Θέλω με όλη μου την ψυχή να πεθάνεις επιτέλους για να ησυχάσω κ.λ.π...
:/
ευχαριστώ!
Παράθεση:
|
Αρχική Δημοσίευση από Elena2
*καταρχάς γειά σας!
πιάνει μια κατάρρα κόρης προς την μάνα; αλλά για ανόητο λόγο;π.χ. να φωνάζει η μάνα ή να μην επιτρέπει στην κόρη της να κάνει κάτι και μετά η κόρη μέσα στα νεύρα της να καταρριέται την μητέρα της και να θέλει να πεθάνει(η μάνα της),και γενικά να λέει πικρά λόγια του τύπου:Θέλω με όλη μου την ψυχή να πεθάνεις επιτέλους για να ησυχάσω κ.λ.π... :/ ευχαριστώ! |
Οποιοσδήποτε μπορεί να ρίξει μια κατάρα, αρκεί όπως έχει ειπωθεί να την εννοεί ολόψυχα, και δεν παίζει ρόλο πότε έχει γεννηθεί ή αν χρησιμποιήσει υλικά. Τα υλικά απλά εστιάζουν την προσοχή ώστε η σκέψη να είναι πιο συγκεντρωμένη.
Αυτό που πραγματικά συμβαίνει για να πιάσει μια κατάρα δεν είναι απλά αρνητική ενέργεια που στέλνεται στο θύμα, αλλά η αρνητική σκέψη αυτού που καταριέται έλκει αρνητικές οντότητες (δαίμονες ή κακές σκεπτομορφές). Μία από αυτές πηγαίνει τον παραλήπτη και άλλη μία στον αποστολέα. Έτσι ο ένοχος κουβαλάει μια τέτοια οντότητα μέχρι το τέλος της ζωής του αλλά και σε κάθε επόμενη ενσάρκωσή του. Το ίδιο και το θύμα. Τώρα τα άτομα που αγαπάνε το θύμα έχουν αναλάβει πριν γεννηθούν να το βοηθήσουν με τη συμπαράστασή τους, και γι αυτό βρίσκονται μαζί του. Το ίδιο και με τα άτομα που είναι δίπλα στο θύτη.
Υπάρχει λοιπόν ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Θύτης και θύμα μπορεί να την πληρώνουν το ίδιο, αλλά και το μάθημα είναι εξ ίσου ευεργετικό. Ο θύτης μαθαίνει ότι μόνο με τη θετική σκέψη και τη συγχώρεση μπορεί να γίνει ευτυχισμένος, ενώ το θύμα γίνεται μέσω δυσκολιών πιο δυνατό και μαθαίνει κι αυτό τη συγχώρεση. Οι ευχές που αναφέρθηκαν πιάνουν καμιά φορά, ειδικά αν πρόκειται για σκεπτομορφή και αν το θύμα δεν τρέφει μνησικακία, αλλά για να φύγει ένας δαίμονας χρειάζεται ειδική διαδικασία, και η συγχώρεση είναι κι εκεί βασική. Όταν υπάρχει συγκεκριμένο κάρμα και σχέδιο ψυχής δεν μπορεί μια προσευχή να ανατρέψει τα πράγματα. Μπορεί όμως να βοηθήσει, να απαλύνει το κακό. Και φυσικά το αν θεωρείται για τους ανθρώπους δίκαιη ή άδικη μια κατάρα δεν παίζει ρόλο, ειδικά αφού δεν ξέρουν τι έκαναν αυτά τα άτομα σε προηγούμενες ζωές. Για να λύσουμε την κατάρα κάποιου άλλου, αρκεί να συμφωνεί ο άνω εαυτός του, δε χρειάζεται να το ξέρει ο ίδιος συνειδητά.
Το αν το ξέρει/πιστεύει κάποιος ή όχι ότι τού έχουν ρίξει κατάρα δεν σταματάει την οντότητα απ το να έρθει, αλλά σίγουρα η γνώση και ειδικά ο φόβος κάνει τη δράση του χειρότερα. Η αυθυποβολή δηλαδή κάνει τη οποιαδήποτε κατάσταση πιο δυνατή και ο φόβος δίνει τροφή στην οντότητα.
Τέλος, φυσικά και πιάνει η κατάρα της κόρης στη μάνα, ή αντιστρόφως, και μάλιστα είναι χειρότερα όταν είναι κοντινό πρόσωπο, γιατί υποτίθεται διάλεξαν να γεννηθούν στην ίδια οικογένεια για να αγαπούν ο ένας τον άλλο.
Τώρα αν έχουμε πιο πολλά νεύρα το πρωί ή το βράδυ είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας και βιορυθμών. Εγώ το βράδυ έχω ενέργεια και ξεκάθαρο μυαλό και μπορώ να ηρεμήσω τα νεύρα μου, όμως το πρωί (ή μάλλον μεσημέρι) που πάντα ξυπνάω εξαντλημένη και νυσταγμένη, το παραμικρό μπορεί να με εκνευρίσει. Και επειδή δεν έχω γίνει ακόμα βουδίστρια μοναχή, ξεσπάω με κλωτσιές στις πόρτες ή στον τοίχο, και το πολύ ξεστομίζω κάνα fuck you... Αλλά μετά σκέφτομαι ότι μπορεί να τον βιάσουν και το παίρνω πίσω... Ε, μέχρι τότε μού έχουν φύγει τα νεύρα!
Αυτό που πραγματικά συμβαίνει για να πιάσει μια κατάρα δεν είναι απλά αρνητική ενέργεια που στέλνεται στο θύμα, αλλά η αρνητική σκέψη αυτού που καταριέται έλκει αρνητικές οντότητες (δαίμονες ή κακές σκεπτομορφές). Μία από αυτές πηγαίνει τον παραλήπτη και άλλη μία στον αποστολέα. Έτσι ο ένοχος κουβαλάει μια τέτοια οντότητα μέχρι το τέλος της ζωής του αλλά και σε κάθε επόμενη ενσάρκωσή του. Το ίδιο και το θύμα. Τώρα τα άτομα που αγαπάνε το θύμα έχουν αναλάβει πριν γεννηθούν να το βοηθήσουν με τη συμπαράστασή τους, και γι αυτό βρίσκονται μαζί του. Το ίδιο και με τα άτομα που είναι δίπλα στο θύτη.
Υπάρχει λοιπόν ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Θύτης και θύμα μπορεί να την πληρώνουν το ίδιο, αλλά και το μάθημα είναι εξ ίσου ευεργετικό. Ο θύτης μαθαίνει ότι μόνο με τη θετική σκέψη και τη συγχώρεση μπορεί να γίνει ευτυχισμένος, ενώ το θύμα γίνεται μέσω δυσκολιών πιο δυνατό και μαθαίνει κι αυτό τη συγχώρεση. Οι ευχές που αναφέρθηκαν πιάνουν καμιά φορά, ειδικά αν πρόκειται για σκεπτομορφή και αν το θύμα δεν τρέφει μνησικακία, αλλά για να φύγει ένας δαίμονας χρειάζεται ειδική διαδικασία, και η συγχώρεση είναι κι εκεί βασική. Όταν υπάρχει συγκεκριμένο κάρμα και σχέδιο ψυχής δεν μπορεί μια προσευχή να ανατρέψει τα πράγματα. Μπορεί όμως να βοηθήσει, να απαλύνει το κακό. Και φυσικά το αν θεωρείται για τους ανθρώπους δίκαιη ή άδικη μια κατάρα δεν παίζει ρόλο, ειδικά αφού δεν ξέρουν τι έκαναν αυτά τα άτομα σε προηγούμενες ζωές. Για να λύσουμε την κατάρα κάποιου άλλου, αρκεί να συμφωνεί ο άνω εαυτός του, δε χρειάζεται να το ξέρει ο ίδιος συνειδητά.
Το αν το ξέρει/πιστεύει κάποιος ή όχι ότι τού έχουν ρίξει κατάρα δεν σταματάει την οντότητα απ το να έρθει, αλλά σίγουρα η γνώση και ειδικά ο φόβος κάνει τη δράση του χειρότερα. Η αυθυποβολή δηλαδή κάνει τη οποιαδήποτε κατάσταση πιο δυνατή και ο φόβος δίνει τροφή στην οντότητα.
Τέλος, φυσικά και πιάνει η κατάρα της κόρης στη μάνα, ή αντιστρόφως, και μάλιστα είναι χειρότερα όταν είναι κοντινό πρόσωπο, γιατί υποτίθεται διάλεξαν να γεννηθούν στην ίδια οικογένεια για να αγαπούν ο ένας τον άλλο.
Τώρα αν έχουμε πιο πολλά νεύρα το πρωί ή το βράδυ είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας και βιορυθμών. Εγώ το βράδυ έχω ενέργεια και ξεκάθαρο μυαλό και μπορώ να ηρεμήσω τα νεύρα μου, όμως το πρωί (ή μάλλον μεσημέρι) που πάντα ξυπνάω εξαντλημένη και νυσταγμένη, το παραμικρό μπορεί να με εκνευρίσει. Και επειδή δεν έχω γίνει ακόμα βουδίστρια μοναχή, ξεσπάω με κλωτσιές στις πόρτες ή στον τοίχο, και το πολύ ξεστομίζω κάνα fuck you... Αλλά μετά σκέφτομαι ότι μπορεί να τον βιάσουν και το παίρνω πίσω... Ε, μέχρι τότε μού έχουν φύγει τα νεύρα!