Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι (2009)
Καλησπέρα,
Η εικόνα του Ντόριαν Γκρέι, το διάσημο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ, πρόκειται να αποκτήσει μια ακόμα κινηματογραφική εκδοχή, αυτήν την φορά από τον Oliver Parker.
Στον ρόλο του Γκρέι θα είναι ο Ben Barnes (γνωστός από τον ρόλο του Πρίγκηπα Κάσπιαν, συνεπώς εγώ προσωπικά δεν έχω μεγάλες προσδοκίες.
Πηγή:
Ντόριαν Γκρεϊ ο... Κόλιν Φερθ (Άρθρο στο Έθνος)
Ο τίτλος στο imdb: Dorian Gray (2009)
Το συγκεκριμένο έργο είναι από τα ωραιότερα και πιο μυστηριακά του συγκεκριμένου συγγραφέα, ταυτόχρονα όμως και τα πιο αμφιλεγόμενα.
Πηγή
Το ίδιο το έργο αυτο καθαυτό, μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ, σε μορφή pdf, ακολουθώνας αυτόν τον σύνδεσμο (Πανεπιστήμιο Πενσυλβάνια). Επίσης υπάρχει και σε μορφή απλού κειμένου εδώ (Project Gutenberg).
Δεν το έχω βρει στα ελληνικά σε ηλεκτρονική μορφή, αλλά έτσι ή αλλιώς οι ελληνικές αποδόσεις που έχω δει δεν με έχουν ικανοποιήσει.
Εδώ, μπορείτε να διαβάσετε συνοπτικά και στα ελληνικά, τις περισσότερες μεταφορές στον κινηματογράφο του έργου αυτού του Ουάιλντ:
Πλήρες άρθρο: Ο Ντόριαν Γκρέι στον κινηματογράφο (αφιέρωμα Ελευθεροτυπίας)
Πληρέστερη αναφορά μπορεί να βρεθεί εδώ.
Επίσης, με την ευκαιρία να σημειώσω ότι αυτές τις ημέρες (μέχρι τις 14/9) προβάλλεται στο θέατρο Sadler's Wells του Λονδίνου μια (ακόμα) διασκευή, αυτή τη φορά χορογραφική, του έργου του Άγγλου συγγραφέα.
Σχετικό άρθρο στα ελληνικά:
Πλήρες άρθρο:
Το πορτρέτο του (σύγχρονου) Ντόριαν Γκρέι (Άρθρο Ελεύθερου Τύπου)
Ο Ντόριαν Γκρέι και το after shave (άρθρο Ελευθεροτυπίας)
Φιλικά.
Η εικόνα του Ντόριαν Γκρέι, το διάσημο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ, πρόκειται να αποκτήσει μια ακόμα κινηματογραφική εκδοχή, αυτήν την φορά από τον Oliver Parker.
Στον ρόλο του Γκρέι θα είναι ο Ben Barnes (γνωστός από τον ρόλο του Πρίγκηπα Κάσπιαν, συνεπώς εγώ προσωπικά δεν έχω μεγάλες προσδοκίες.

Παράθεση:
| Ο Βρετανός σταρ Κόλιν Φερθ, που μόλις δοκίμασε τις τραγουδιστικές του ικανότητες στο μιούζικαλ «Μamma mia!», ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες τα γυρίσματα σε μια νέα κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού έργου του Οσκαρ Γουάιλντ «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι». |
Ντόριαν Γκρεϊ ο... Κόλιν Φερθ (Άρθρο στο Έθνος)
Ο τίτλος στο imdb: Dorian Gray (2009)
Το συγκεκριμένο έργο είναι από τα ωραιότερα και πιο μυστηριακά του συγκεκριμένου συγγραφέα, ταυτόχρονα όμως και τα πιο αμφιλεγόμενα.
Παράθεση:
|
Σύντομη περιγραφή Ένα από τα πιο ανορθόδοξα μυθιστορήματα της νεότερης εποχής, "Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι" αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία του ηδονοθήρα Ντόριαν ο οποίος, συνεπαρμένος από το εξαιρετικά όμορφο πορτρέτο που του φιλοτεχνεί ο ζωγράφος Μπάζιλ Χόλγουορντ, πουλάει την ψυχή του με αντάλλαγμα την αιώνια νεότητα και το αιώνιο κάλλος. Υπό την επιρροή του φίλου του, του λόρδου Χένρι Γουότον, ο Ντόριαν θα παραδοθεί σε έναν ακόλαστο τρόπο ζωής τον οποίο κρατά κρυφό από την υψηλή κοινωνία στα μάτια της οποίας παραμένει ένας τζέντλεμαν. Το πορτρέτο, σε αντίθεση με το άψογο παρουσιαστικό του, φέρει τα σημάδια της φθοράς του. Οι υπαινιγμοί για τις ακατανόμαστες αμαρτίες στις οποίες επιδίδεται ο ήρωας προκάλεσαν σκάνδαλο όταν πρωτοκυκλοφόρησε το βιβλίο το 1891 - το βιβλίο χρησιμοποιήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο στη δίκη του Όσκαρ Ουάιλντ το 1895. Βέβαια, ούτε οι βρετανοί κριτικοί της εποχής επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στο έργο αυτό, αν και τα λόγια του συγγραφέα του, "Αφήστε το βιβλίο μου, σας παρακαλώ, στην αθανασία που του αξίζει", αποδείχτηκαν μάλλον προφητικά. Σήμερα, αν και έχουν μεσολαβήσει περισσότερα από εκατό χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε, η φαουστική ιστορία ηθικού ξεπεσμού του Όσκαρ Ουάιλντ εξακολουθεί να γοητεύει. |
Το ίδιο το έργο αυτο καθαυτό, μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ, σε μορφή pdf, ακολουθώνας αυτόν τον σύνδεσμο (Πανεπιστήμιο Πενσυλβάνια). Επίσης υπάρχει και σε μορφή απλού κειμένου εδώ (Project Gutenberg).
Δεν το έχω βρει στα ελληνικά σε ηλεκτρονική μορφή, αλλά έτσι ή αλλιώς οι ελληνικές αποδόσεις που έχω δει δεν με έχουν ικανοποιήσει.
Εδώ, μπορείτε να διαβάσετε συνοπτικά και στα ελληνικά, τις περισσότερες μεταφορές στον κινηματογράφο του έργου αυτού του Ουάιλντ:
Παράθεση:
| Τα έργα του Οσκαρ Ουάιλντ δεν είναι άγνωστα στον κινηματογράφο. Αρκετά από αυτά έχουν μεταφερθεί στην οθόνη, από τη «Βεντάλια της λαίδης Γουίντερμιρ» μέχρι τον «Ιδανικό σύζυγο» και τη «Σημασία του να είναι κανείς σοβαρός». Τις πιο πολλές όμως διασκευές κατέχει «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι», η περίφημη νουβέλα που προσφέρει σήμερα στους αναγνώστες της η «Κ.Ε.». |
Πληρέστερη αναφορά μπορεί να βρεθεί εδώ.
Επίσης, με την ευκαιρία να σημειώσω ότι αυτές τις ημέρες (μέχρι τις 14/9) προβάλλεται στο θέατρο Sadler's Wells του Λονδίνου μια (ακόμα) διασκευή, αυτή τη φορά χορογραφική, του έργου του Άγγλου συγγραφέα.
Σχετικό άρθρο στα ελληνικά:
Παράθεση:
| Διασκευή του έργου του Οσκαρ Ουάιλντ από τον Μ. Μπορν και τον Λ. Μπράδερστον. Σε μια εποχή που η κοινωνία είναι εθισμένη στην εικόνα, ο διάσημος χορογράφος Μάθιου Μπορν και ο σχεδιαστής Λεζ Μπράδερστον, δημιουργοί της πρωτότυπης «Λίμνης των Κύκνων», «ξαναζωντανεύουν» το γνωστό έργο του Οσκαρ Ουάιλντ «Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι» και το τοποθετούν στο σύγχρονο κόσμο του μόντελινγκ και της καλλιτεχνικής φωτογραφίας. |
Το πορτρέτο του (σύγχρονου) Ντόριαν Γκρέι (Άρθρο Ελεύθερου Τύπου)
Ο Ντόριαν Γκρέι και το after shave (άρθρο Ελευθεροτυπίας)
Φιλικά.
Πολύ ωραίο βιβλίο απο έναν πολύ μεγάλο συγγραφέα... ελπίζω η ταινία να φτάσει το βιβλίο... θα είναι πολύ καλό για όλους μας...
Απ' ότι είδα στη σελίδα του Imbd η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Σεπτέμβριο του 2009. Πραγματικά είμαι πολύ περίεργη να δω πως θα την οπτικοποιήσουν. Δεν ενθουσίαστηκα με την επιλογή του πρωταγωνιστή, αν και πάντα είναι ευπρόσδεκτες οι εκπλήξεις και οι ανατροπές, χάρηκα όμως που θα συμμετέχει στην ταινία ο Colin Firth.
Άλλη μια ταινία που περιμένω να την δω με ανυπομονησία.
Άλλη μια ταινία που περιμένω να την δω με ανυπομονησία.

Θα πάω τρέχοντας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επειδή και εγώ έχω διαβάσει το υπέροχο αυτό βιβλίο, είχα ενδοιασμούς να δω την ταινία-και κυρίως μετά την απογοήτευση για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου 'ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας'. Τέλος πάντων τελικά την είδα την ταινία και χάρηκα που δεν ήταν απογοητευτική όπως φοβόμουν.Ο κεντρικός ηθοποιός τελικά ήταν καλός για τον ρόλο και η ταινία είχε ατμόσφαιρα.Φυσικά έγιναν κάποιες αλλαγές και ειδικά στο τέλος οι οποίες δεν μου άρεσαν, αλλά σε γενικές γραμμές την απόλαυσα!Τελικά εσάς σας άσρεσε;