Αυτόματη γραφή
Γεια σε ολους! Προσφατα ειδα ενα ντοκιμαντερ...δυστυχως οχι απο την αρχη.....γι'αυτο και μου εμειναν κενα...
που αναφεροταν στην αυτοματη γραφη και μου κινησε το ενδιαφερον. Εψαξα στο φορουμ εδω, αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο κι ετσι αποφασισα να ανοιξω το θεμα. Η αυτοματη γραφη λοιπον ειναι η ικανοτητα καποιων ατομων χρησιμοποιωντας χαρτι και μολυβι και σε κατασταση απολυτης χαλαρωσης, να παιρνουν καποιες συμβουλες ή απαντησεις απο το ασυνειδητο τους, ή τον πνευματικο οδηγο τους....ή κι εγω δεν καταλαβα απο που καλα καλα, με καθοδηγηση του χεριου τους στην γραφη. Παλιοτερα ειχα δει να χρησιμοποιουν αυτη την μεθοδο καποια μεντιουμ για προβλεψεις και τετοια, εκαναν κατι κυκλους και σχηματα στο χαρτι και μετα...υποτιθεται τα διαβαζαν(!), αλλα δεν ειχα δωσει ιδιαιτερη σημασια γιατι δεν μου φανηκε και τοσο αληθινο. Επισης απο το ντοκιμαντερ εμαθα πως μπορει να το κανει ο καθενας και εκτος απο ακαθοριστα σχηματα,να γραφει ο,τι λεξεις του ερχονται εκεινη την ωρα στο μυαλο και μετα να βγαζει συμπερασματα μεσα απο αυτες.
Σας εδωσα μια γενικη ιδεα για την αυτοματη γραφη. Αν καποιοι γνωριζουν κατι παραπανω για το θεμα, ή εχουν αναλογες εμπειριες, θα χαρω να τις μοιραστουμε.
που αναφεροταν στην αυτοματη γραφη και μου κινησε το ενδιαφερον. Εψαξα στο φορουμ εδω, αλλα δεν βρηκα κατι σχετικο κι ετσι αποφασισα να ανοιξω το θεμα. Η αυτοματη γραφη λοιπον ειναι η ικανοτητα καποιων ατομων χρησιμοποιωντας χαρτι και μολυβι και σε κατασταση απολυτης χαλαρωσης, να παιρνουν καποιες συμβουλες ή απαντησεις απο το ασυνειδητο τους, ή τον πνευματικο οδηγο τους....ή κι εγω δεν καταλαβα απο που καλα καλα, με καθοδηγηση του χεριου τους στην γραφη. Παλιοτερα ειχα δει να χρησιμοποιουν αυτη την μεθοδο καποια μεντιουμ για προβλεψεις και τετοια, εκαναν κατι κυκλους και σχηματα στο χαρτι και μετα...υποτιθεται τα διαβαζαν(!), αλλα δεν ειχα δωσει ιδιαιτερη σημασια γιατι δεν μου φανηκε και τοσο αληθινο. Επισης απο το ντοκιμαντερ εμαθα πως μπορει να το κανει ο καθενας και εκτος απο ακαθοριστα σχηματα,να γραφει ο,τι λεξεις του ερχονται εκεινη την ωρα στο μυαλο και μετα να βγαζει συμπερασματα μεσα απο αυτες. Σας εδωσα μια γενικη ιδεα για την αυτοματη γραφη. Αν καποιοι γνωριζουν κατι παραπανω για το θεμα, ή εχουν αναλογες εμπειριες, θα χαρω να τις μοιραστουμε.
γεια σας!!εγω πρωτη φορα το ακουω και δυστιχως δεν μπορω να σε βοηθισω...ομως μου κινησες την περιεργεια...θα ψαξω και αμα βρω κατι θα ενημερωσω
Το έχω κάνει δυο φορές σε περιπτώσεις απόλυτης χαλάρωσης.Στην ουσία δεν είναι τίποτα το μεταφυσικό..Όταν θέλεις να πάρεις κάποια απόφαση,στην ουσία την έχεις ήδη στο μυαλό σου,αλλά κάτω από περιπτώσεις πίεσης δεν βγαίνει τόσο άνετα..
Με λίγα λόγια,στην ουσία εσύ ο ίδιος γράφεις,δηλαδή με το δικό σου μυαλό κινείς τα νήματα.Απλά πάνω στην απόλυτη χαλάρωση αφήνεις τη λογική σου και τα εμπόδια που βάζεις στο μυαλό σου και το μυαλό σου αποφασίζει μόνο του!...
Με λίγα λόγια,στην ουσία εσύ ο ίδιος γράφεις,δηλαδή με το δικό σου μυαλό κινείς τα νήματα.Απλά πάνω στην απόλυτη χαλάρωση αφήνεις τη λογική σου και τα εμπόδια που βάζεις στο μυαλό σου και το μυαλό σου αποφασίζει μόνο του!...
O φίλος ακριβώς απο πάνω καλύτερα να επαν---εξετάσει τί είναι "φυσικό" και τί "μεταφυσικό". Το περιβάλλον που όλοι βιώνουμε, είναι συνδυασμός και των δύο, όμως εάν επιμένεις πολύ όλα μπορείς να τα αιτιολογήσεις, ορίσεις και ερμηνεύσεις μόνο "φυσικά". Όμως έτσι χάνεις την Έμπνευση και την επικοινωνία, που ανοίγει πόρτες και χαράσσει δρόμους.
π.χ. και το Πνεύμα μπορείς να το πεις "άγνωστο είδος ενέργειας" και "άγνωστο (ακόμα) νοητικό μηχανισμό" και να γυρίσεις για ύπνο απο το άλλο πλευρό, ήσυχος οτι δεν είναι κάτι το "μεταφυσικό".
Όμως, μιλάμε για το ίδιο με άλλα λόγια, απλώς υπάρχει κάποιο σύμπλεγμα ορισμένων να θέλουν να τα βγάλουν όλα "φυσιολογικά" ενώ δεν είναι, θέτοντας οι ίδιοι εμπόδια στην προσωπική τους ανάπτυξη κατά το Διανοητικό και Πνευματικό τους μέρος.
Υπάρχουν δύο είδη που λέγονται "αυτόματη γραφή".
Το ένα είναι να γράφει κάποιος ενώ "αφαιρείται"
και ειναι κάπως χαλαρός ή διαλογιζόμενος ή και με κλειστά μάτια σε ύπνωση
-δηλαδή γράφει ο ίδιος χωρίς να κρίνει τί γράφει-.
Και το άλλο είναι πιο εντυπωσιακό γιατι ενώ το άτομο είναι σε πλήρη εγρήγορση,
το χέρι τσιτώνεται όπως όταν σφίγγεις τους μύες του,
και είναι εμφανές οτι το καθοδηγεί άλλος νους απο τον νου του ατόμου,
και αυτό το εξωτερικό Πνεύμα, γράφει τα δικά του πολλές φορές με υπερβολικό ηλεκτρισμό στο χέρι.
Για να επιδιώξεις αυτόματη γραφή κάνεις κάποιο δοτό ή αυτοσχέδιο αίτημα, αποδοχή του, και μετά αρχίζεις "καρδιογράφημα" και "οχτάρια". Αλλά θέλει επιμονή και απαιτείται πολύς καιρός για να αρχίσει ροή και μετά για να καθαρίσει το κείμενο. Πρώτη ένδειξη οτι κάτι τρέχει είναι οταν αρχίζουν να προκύπτουν σοφίες χωρίς να σκέφτεσαι και αργότερα και μαντείες σωστών πληροφοριών.
π.χ. και το Πνεύμα μπορείς να το πεις "άγνωστο είδος ενέργειας" και "άγνωστο (ακόμα) νοητικό μηχανισμό" και να γυρίσεις για ύπνο απο το άλλο πλευρό, ήσυχος οτι δεν είναι κάτι το "μεταφυσικό".
Όμως, μιλάμε για το ίδιο με άλλα λόγια, απλώς υπάρχει κάποιο σύμπλεγμα ορισμένων να θέλουν να τα βγάλουν όλα "φυσιολογικά" ενώ δεν είναι, θέτοντας οι ίδιοι εμπόδια στην προσωπική τους ανάπτυξη κατά το Διανοητικό και Πνευματικό τους μέρος.
Υπάρχουν δύο είδη που λέγονται "αυτόματη γραφή".
Το ένα είναι να γράφει κάποιος ενώ "αφαιρείται"
και ειναι κάπως χαλαρός ή διαλογιζόμενος ή και με κλειστά μάτια σε ύπνωση
-δηλαδή γράφει ο ίδιος χωρίς να κρίνει τί γράφει-.
Και το άλλο είναι πιο εντυπωσιακό γιατι ενώ το άτομο είναι σε πλήρη εγρήγορση,
το χέρι τσιτώνεται όπως όταν σφίγγεις τους μύες του,
και είναι εμφανές οτι το καθοδηγεί άλλος νους απο τον νου του ατόμου,
και αυτό το εξωτερικό Πνεύμα, γράφει τα δικά του πολλές φορές με υπερβολικό ηλεκτρισμό στο χέρι.
Για να επιδιώξεις αυτόματη γραφή κάνεις κάποιο δοτό ή αυτοσχέδιο αίτημα, αποδοχή του, και μετά αρχίζεις "καρδιογράφημα" και "οχτάρια". Αλλά θέλει επιμονή και απαιτείται πολύς καιρός για να αρχίσει ροή και μετά για να καθαρίσει το κείμενο. Πρώτη ένδειξη οτι κάτι τρέχει είναι οταν αρχίζουν να προκύπτουν σοφίες χωρίς να σκέφτεσαι και αργότερα και μαντείες σωστών πληροφοριών.
Νομίζω πως δήλωσα ακριβώς την εξηγησή μου για το πως συναίβει σε'μένα αυτό το φαινόμενο και συνεχίζω να μην βλέπω κάτι το μεταφυσικό σε αυτό όσο κι αν προσπαθώ να επανεξετάσω(!) τις απόψεις μου,ιδιαίτερα από τη στιγμή που ανέφερα την άποψη μου για την αυτόματη γραφή και το συσχετισμό της με τον εγκέφαλο!..
Και για'μένα φίλε μου,ότι έχει να κάνει με τον εγκέφαλο,είναι φυσιολογικό,ακόμη και αν είναι πρωτόγνωρο!..
Τώρα θα μου πει κάποιος,και που ξέρεις εσύ πως κάτι τέτοιο προήλθε από το δικό σου μυαλό και όχι άπο μία αλλη οντότητα?..Αυτό πιστεύω πως είναι στο χέρι εκείνου που το βιώνει να αποφασίσει!..
Και κάτι τελευταίο και μη σχετικό,είμαι φίλη και όχι φίλος!
Και για'μένα φίλε μου,ότι έχει να κάνει με τον εγκέφαλο,είναι φυσιολογικό,ακόμη και αν είναι πρωτόγνωρο!..
Τώρα θα μου πει κάποιος,και που ξέρεις εσύ πως κάτι τέτοιο προήλθε από το δικό σου μυαλό και όχι άπο μία αλλη οντότητα?..Αυτό πιστεύω πως είναι στο χέρι εκείνου που το βιώνει να αποφασίσει!..
Και κάτι τελευταίο και μη σχετικό,είμαι φίλη και όχι φίλος!
Στην αυτόματη γραφή δεν πρέπει να είσαι σε χαλαρότητα όπως γράφουν και λένε τα περισσότερα sites - ντοκυμαντέρ αντίστοιχα.
Ακριβώς το αντίθετο.Είσαι σε πλήρη εγρήγορση και όλα λειτουργούν στο 110 % των δυνατοτήτων.Εκεί είναι και η μετάΦυσική δραστηριότητα.Διότι το Πνεύμα Οδηγός ελέγχει το χέρι το κεφάλι και αναμένει την ερώτησή σου για να αρχίσει να απαντάει.
Γι'αυτό το λόγο όσοι έχουν αυτήν την ικανότητα θα καταλάβουν γρήγορα την διαφορά στον γραφικό χαρακτήρα.
Ένα άλλο σημείο είναι ό,τι κατά την διάρκεια της γραφής το κεφάλι είναι κενό από σκέψεις,και το μόνο που μπορεί να αισθάνεται είναι μούδιασμα και ηλεκτρισμός από το ένα ημισφαίριο και στο άλλο-εναλλάξ.
Κατά την διάρκεια της γραφής μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό πως ο άνθρωπος δεν έχει πλήρη ΕΠΙγνωση του τι γράφει.Γι αυτό το λόγο θα τα ξεχάσει γρήγορα.Αν γίνει κατανοητό αυτό το σημείο μπορεί κάποιος εύκολα να ξεχωρίσει του τι είναι ΑΡΧΗ και ΕΞΕΛΙΞΗ της γραφής.
Ακριβώς το αντίθετο.Είσαι σε πλήρη εγρήγορση και όλα λειτουργούν στο 110 % των δυνατοτήτων.Εκεί είναι και η μετάΦυσική δραστηριότητα.Διότι το Πνεύμα Οδηγός ελέγχει το χέρι το κεφάλι και αναμένει την ερώτησή σου για να αρχίσει να απαντάει.
Γι'αυτό το λόγο όσοι έχουν αυτήν την ικανότητα θα καταλάβουν γρήγορα την διαφορά στον γραφικό χαρακτήρα.
Ένα άλλο σημείο είναι ό,τι κατά την διάρκεια της γραφής το κεφάλι είναι κενό από σκέψεις,και το μόνο που μπορεί να αισθάνεται είναι μούδιασμα και ηλεκτρισμός από το ένα ημισφαίριο και στο άλλο-εναλλάξ.
Κατά την διάρκεια της γραφής μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό πως ο άνθρωπος δεν έχει πλήρη ΕΠΙγνωση του τι γράφει.Γι αυτό το λόγο θα τα ξεχάσει γρήγορα.Αν γίνει κατανοητό αυτό το σημείο μπορεί κάποιος εύκολα να ξεχωρίσει του τι είναι ΑΡΧΗ και ΕΞΕΛΙΞΗ της γραφής.
Παιδια, να με συγχωρειτε....αλλα μπερδευτηκα. Χαλαροι, ή σε εγρηγορση τελικα? Και ας παρουμε το ενδεχομενο οτι δοκιμαζουμε και τα δυο, αλλο ειναι που δεν καταλαβαινω...............στο ''καρδιογραφημα'' και τα ''οχταρια'' που ανεφερε ο φιλος Ελευθεριος Παλιγγινης,τι ακριβως νοημα βγαζουμε απο αυτα? παραδειγμα, θα εμφανιστουν γραμματα αναμεσα? λεξεις ολοκληρες..τι? Επισης, γραφουμε με κλειστα, ή με ανοιχτα ματια? το ρωταω γιατι εχω δει να γινετε με κλειστα. Εγω που δοκιμασα με κλειστα(ναι, μη χασω
) εγραφα το ενα πανω στο αλλο και τελικα εκανα μια πολυ ομορφη μουτζουρα
.
Οκ τωρα, περαν του χιουμορ μου ο,τι και να ειναι αυτο που σε βοηθαει να αποτυπωσεις κατι ευαναγνωστο πανω στο χαρτι πανω απ'ολα ειναι το νοημα αυτου. Πολλες αποριες μαζεμενες σας αφησα.
Θα ηθελα να παρακαλεσω κατι τους φιλους της αναζητησης εδω, αν ειναι εφικτο οποιος-α το εχει δοκιμασει και εχει αποτελεσμα ας ειναι λιγο πιο λεπτομερης,π.χ. ποιο ηταν αυτο...λεξεις, φρασεις, συναισθηματα? κατι αλλο?
Ευχαριστω για το ενδιαφερον και τον χρονο σας.
) εγραφα το ενα πανω στο αλλο και τελικα εκανα μια πολυ ομορφη μουτζουρα
. Οκ τωρα, περαν του χιουμορ μου ο,τι και να ειναι αυτο που σε βοηθαει να αποτυπωσεις κατι ευαναγνωστο πανω στο χαρτι πανω απ'ολα ειναι το νοημα αυτου. Πολλες αποριες μαζεμενες σας αφησα.
Θα ηθελα να παρακαλεσω κατι τους φιλους της αναζητησης εδω, αν ειναι εφικτο οποιος-α το εχει δοκιμασει και εχει αποτελεσμα ας ειναι λιγο πιο λεπτομερης,π.χ. ποιο ηταν αυτο...λεξεις, φρασεις, συναισθηματα? κατι αλλο?
Ευχαριστω για το ενδιαφερον και τον χρονο σας.
Απο τα οσα ξερω, η αυτοματη γραφη ειναι ακριβως η επικοινωνια με τον πνευματικο κοσμο.
Συμφωνα με αυτα ειναι μια μεθοδος που χρησιμοποιουν καποια απο τα αληθινα ενδιαμεσα (μεντιουμ) οταν επικοινωνουν με την "αλλη" πλευρα.
Ονομαζεται και "αυτοματη συνεχης γραφη" διοτι το πνευμα επικοινωνει με τον τροπο αυτο γραφοντας αυτα που θελει να δηλωσει χρησιμοποιωντας το χερι του ενδιαμεσου αλλα η μυτη του μολυβιου ή του στυλό αν θελετε, δεν σηκωνεται καθολου απο το χαρτι προκειμενου να περασει στην επομενη προταση.
Οσοι εχουν δει την ταινια "the changelling" με τον George C. Scott θα καταλαβαινουν τι εννοω.
Εκει ο πρωταγωνιστης μετα απο μια σειρα μεταφυσικων ενοχλησεων μεσα στο παλιο αρχοντικο που εχει νοικιασει καλει ενα μεντιουμ το οποιο χρησιμοποιει αυτην την μεθοδο ευρισκομενο σε καταληψια, προκειμενου να ερθει σε επαφη με το πνευμα ενος μικρου παιδιου που εχει δολοφονηθει μεσα σε αυτο το σπιτι.
Μαλιστα ο συζυγος της γυναικας μεντιουμ φροντιζει να αλλαξει τα χαρτια πανω στο τραπεζι ενω εκεινη χρησιμοποιει την αυτοματη συνεχη γραφη επικοινωνοντας με το πνευμα.
Κατα' αλλους η συνεχης γραφη αποτελει και ενα ειδος πνευματιστικης συνεδριας με τον ενδιαφερομενο πληρως χαλαρο και συγκεντρωμενο να κρατα με τα τρια του δαχτυλα απαλα το εντελως πισω μερος ενος μολυβιου ή στυλο πανω σε ενα λευκο χαρτι με την μυτη του να ακουμπα απαλα σε αυτο.
Συμφωνα με αυτα ειναι μια μεθοδος που χρησιμοποιουν καποια απο τα αληθινα ενδιαμεσα (μεντιουμ) οταν επικοινωνουν με την "αλλη" πλευρα.
Ονομαζεται και "αυτοματη συνεχης γραφη" διοτι το πνευμα επικοινωνει με τον τροπο αυτο γραφοντας αυτα που θελει να δηλωσει χρησιμοποιωντας το χερι του ενδιαμεσου αλλα η μυτη του μολυβιου ή του στυλό αν θελετε, δεν σηκωνεται καθολου απο το χαρτι προκειμενου να περασει στην επομενη προταση.
Οσοι εχουν δει την ταινια "the changelling" με τον George C. Scott θα καταλαβαινουν τι εννοω.
Εκει ο πρωταγωνιστης μετα απο μια σειρα μεταφυσικων ενοχλησεων μεσα στο παλιο αρχοντικο που εχει νοικιασει καλει ενα μεντιουμ το οποιο χρησιμοποιει αυτην την μεθοδο ευρισκομενο σε καταληψια, προκειμενου να ερθει σε επαφη με το πνευμα ενος μικρου παιδιου που εχει δολοφονηθει μεσα σε αυτο το σπιτι.
Μαλιστα ο συζυγος της γυναικας μεντιουμ φροντιζει να αλλαξει τα χαρτια πανω στο τραπεζι ενω εκεινη χρησιμοποιει την αυτοματη συνεχη γραφη επικοινωνοντας με το πνευμα.
Κατα' αλλους η συνεχης γραφη αποτελει και ενα ειδος πνευματιστικης συνεδριας με τον ενδιαφερομενο πληρως χαλαρο και συγκεντρωμενο να κρατα με τα τρια του δαχτυλα απαλα το εντελως πισω μερος ενος μολυβιου ή στυλο πανω σε ενα λευκο χαρτι με την μυτη του να ακουμπα απαλα σε αυτο.