ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/METAFYSIKO.GR/BOARD/Τσιγγάνικη πρόβλεψη ή απλή σύμπτωση?

Τσιγγάνικη πρόβλεψη ή απλή σύμπτωση?

Pinelopi6 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
2011-10-06 02:17
Καλώς με δεχθήκατε αρχικά....
ψάχνοντας για απάντησεις στο internet είδα φώς κ μπήκα στο metafysiko.gr
Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομη και ελπίζω να διαβάσω απόψεις και εμπειρίες που θα με κάνουν να σταματήσω να αναρωτιέμαι...

Ο αδερφός μου εργάζεται σε εμπορίκο κατάστημα στο κέντρο της πόλης.
Το προηγούμενο Σάββατο δέχθηκε επίσκεψη ένω ήταν μόνος στου στο μαγαζί απο Τσιγγάνα που προσπάθησε να του πουλήσει διάφορα είδη οικιακής χρήσεως...όταν της αρνήθηκε λέγοντας της πως δεν χρειάζεται κάτι απο αυτά, αυτή τον ευχαρίστησε και ξεκίνησε τον προλογό της...
Συγκεκριμενα του είπε πως είναι πολύ καλό παιδί, του ανέφερε λεπτομέρειες για τον πρόσφατο χωρισμό του και του μίλησε παρηγορητίκα για το νέο ερωτικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό...(χωρίς να της πεί ή να επιβεβαιώσει κάτι ο ίδιος εννοείται...)
Για φινάλε του κράτησε πως κάποιος ψήλος μελαχροινός απο την παρέα του κάνει πολύ άσχημες σκέψεις για το άτομο του κ του μετάδίδει απίστευτη αρνητική ενέργεια λόγω ζήλειας. Σαν προστάσια του έδωσε έναν καρπό (σε μέγεθος ξηρού καρπού) και του έδωσε οδηγίες για το τι ακρίβώς να κάνει για να ξορκίσει το κάκο... (να πάει σε σταυροδρόμι,να κοιτάει προς τον βόρρα, να πει καποιά λογια κτλπ)
την ευχαρίστησε κ την έδιωξε ευγενικά...τον ενημέρωσε πως θα επιστρέψει κάποια στιγμή για να δεί πως "πήγε"...
Ο αδερφός μου αν και πιστεύει σε τέτοιου είδους ιστορίες και είναι γενικότερα "ανοιχτος" σε περίεργες εμπειρίες κάποια στιγμή μες την ημέρα πέταξε τον καρπό που του έδωσε η γρία Τσιγγάνα κ δεν ασχολήθηκε...

Το περίεργο είναι το εξής...ενώ όλα αυτά έγιναν στο κέντρο της πόλης το Σάββατο, την Δευτέρα όταν πήγε σπίτι του (μένει στην δυτική πλευρα της πόλης) βρήκε έξω απο το πατακι της πόρτας του τον ίδιο καρπο...τον πέταξε...την Πέμπτη έγινε το ίδιο...και τρίτη φορά ξανά το Σάββατο...
Την ίδια μέρα (μια εβδομάδα μετά την πρώτη φορά) τον επισκέφτηκε ξανά η τσιγγάνα στο μαγαζι, αυτός την έδιωξε ευγενικά με αφορμή πως είχε κόσμο κ δεν μπορούσε να μιλήσει...το μόνο που του είπε φεύγοντας ήταν πως δεν έκανε όμως αυτό που έπρεπε...πως το κακό δεν έχει φύγει ακόμα...κ να προσέχει...

Δεν είχε κάποιο άλλο περιστατικό με καρπούς or whatever ούτε και μας είχε αναφέρει την ιστορία....αλλά σήμερα (4 ημέρες αργότερα) τράκαρε με την μηχανή....Thank God δεν ήταν κάτι πολύ σοβαρό κ το μόνο που έπαθε ζημιά ήταν η μηχανή...

Και κάπου εδώ φτάνω στο σημείο που αναρωτιέμαι....Τι καρπός ήταν αυτός και πως βρέθηκε στο σπίτι του?
Και είναι όλα αυτα μια σύμπτωση ή θα πρέπει να το σκεφτεί σοβαρά και να πάει τελίκα σε κανα σταυροδρόμι???

περιμένω τα σχόλια σας και τις εμπειρίες σας... x
2011-10-09 13:14
Δεν πιστευω στις τσιγγανικες προβλεψεις, ΟΜΩΣ αυτο που θα διηγηθω ειχε συμβει απο ο,τι μου ειχε πει η μητερα μου στην συγχωρεμενη την γιαγια μου οταν ηταν ακομη νιοπαντρη και πολυ νεα, μολις 25 ετων και ειχε ηδη 4 παιδια.
Η γιαγια μου λοιπον ειχε ερθει στην Αθηνα απο την Κεφαλλονια οπου ζουσε, για να επισκεφθει τον αδελφο της που ηταν εδω παντρεμενος και κατοικουσε τοτε στους Αγιους Αναργυρους.
Μεσημερι μετα το φαγητο, η γιαγια μου και η νυφη της καθονταν εξω στον κηπο και επιναν καφε.
Τοτε, εισεβαλε στον κηπο μια τσιγγανα, η οποια τους ειπε να της δωσουν κατι για να τους πει την μοιρα τους.
Η γιαγια μου αρνηθηκε μην πιστευοντας σε αυτα, αναγκαστηκε ομως να υποχωρησει κατω απο την πιεση της νυφης της η οποια ηθελε να ακουσει τα μελλουμενα.
Η τσιγγανα πηρε το χερι της γιαγιας μου και της ειπε μεταξυ αλλων:
"Εσυ δεν εισαι απο εδω, περασες θαλασσα για να ερθεις.
ΠΡΟΣΕΞΕ, οταν θα ξαναπερασεις την ιδια θαλασσα και θα γυρισεις πισω καποιο πολυ αγαπημενο σου προσωπο θα πεθανει".
Μολονοτι η γιαγια μου δεν πειστηκε, οταν τελικα γυρισε πισω στην Κεφαλλονια ο αντρας της και παππους μου που ηταν τοτε μολις 34 ετων επαθε εγκεφαλικο και πεθανε!
Η μητερα μου ελεγε πως εκτοτε η γιαγια μου δεν ηθελε ποτε να ξανακουσει για τσιγγανες, μαντειες, καφεδες, χαρτια, κλπ.
2011-10-09 22:31
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από rados Εμφάνιση μηνυμάτων
Πως έχουνε ιδιότητες....
Κάποιος θέλει το κακό σου.
Είσαι καλός και σε ζηλεύουν.
Ένα Γ (ή Γιάννη) κάνει σχέδια εναντίων σου
Ένα Μ (ή Μαρία) που ενδιαφέρεσαι σε κοιτά αλλά κοιτά και άλλον, και ένα Ε (Ελένη) σε κοιτά αλλά δεν το προσέχεις.
Σου έχουν ρίξει κατάρα και πάνε όλα στραβά
Δώσε μου κάτι και θα σε βρει καλό σε 7 μέρες.
Βλέπω κακό να βρίσκει, πρέπει να το ξορκίσω να γλυτώσεις.
Οι δικοί σου σε αγαπάνε αλλά δεν καταλαβαίνουν και σε πληγώνουν.
Κάποια σε πίκρανε γιατί της έκαναν μάγια.
Ρίξανε μάγια στην πόρτα σου, για να σε πεθάνουν, κανε αυτό και θα γλυτώσεις....
Από τον δρόμο αυτό μην περνάς γιατί κάποιος σε καταριέται και κακό θα σε εύρει.
-
Χαχα... Ακριβώς αυτά μου είχε πει και σε μένα μία τσιγγάνα, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα ίδια γράμματα (Μ και Ε). Οι μόνες διαφορές, αλλά πραγματικά αξιοσημείωτες, ήταν οι εξής:

Αρχικά μου ζήτησε να σφίξω στη γροθιά μου ένα κομμάτι χαρτοπετσέτα. Όταν το έκανα μου είπε ότι αν το ανοίξω και είναι λευκό, τότε είμαι μια χαρά. Αν όμως έχει γίνει μπλε, τότε μου έχουν κάνει μάγια... Όλως τυχαίως ήταν μπλε!

Το επόμενο βήμα ήταν να μου ζητήσει λεφτά για να λύσει τα μάγια και εδώ ερχόμαστε στην άλλη διαφορά: Της είπα ότι δεν έχω πάνω μου τίποτα απολύτως και εκείνη μου απάντησε ότι της λέω ψέμματα. "Όχι μόνο έχεις, αλλά έχεις και πολλά πάνω σου", ήταν το ακριβές σχόλιο. Το παράδοξο ήταν ότι πράγματι είχα πολλά πάνω μου, γιατί περίμενα να πάρω το αμάξι μου από το πιο ακριβό σέρβις που είχα κάνει ποτέ! (η τιμή του σέρβις και αν ήταν προσωπική εμπειρία...)
2011-10-10 07:20
Όπως καταλαβαίνω οι τσιγκάνες έχουν το συγκεκριμένο θείο χάρισμα αλλά παροδικά σπάνιες φορές με συγκεκριμένους ανθρώπους όχι μόνιμα ο τρόπος που αντιδρούν αυτό το πράγμα δείχνει, άν μπορούσαν να τα κάνουν μόνιμα με όλους θα μπορούσαν να στήσουν βιομηχανίες για να γίνουν όλες πάμπλουτες.
2011-10-10 07:50
Προσωπικα δεν τις πιστευω.
Εαν ενας απο εμας, ο οποιοσδηποτε, σταματησει καποιον-αν στον δρομο και καλα για να του-της πει το μελλον να αναφερω σε ποσα πραγματα θα "πεσει μεσα"?
Στο "εσυ δεν εισαι απο εδω", χαιρω πολυ, απο τα 5 εκατομμυρια που εχει η Αθηνα το 60% του πληθυσμου ειναι απο αλλου.
Στο "εσυ μια μεγαλη στενοχωρια εχεις ή θα παρεις", στις εποχες που ζουμε, με οσα γινονται γυρω μας, μονο εννοιες και στενοχωριες εχουμε.
Οσον αφορα το "μεγαλη πορτα θα διαβεις", που σημαινει κοινωφελη ιδρυματα, δικαστηρια, οργανισμους, σχολεια, κλπ, το βρισκω απο απιθανο μεχρι ακατορθωτο το να μην διαβουμε δηλαδη τετοιες πορτες πηγαινοντας να πληρωσουμε λογαριασμους ή συνοδευοντας τα παιδια μας στο σχολειο ή αλλου.
Ναι, σιγουρα, καποιες ισως εχουν το "χαρισμα", αλλα δεν το εχουν επειδη ειναι τσιγγανες.
Αυτο το "χαρισμα" το εχουμε ολοι μας, αλλοι περισσοτερο ανεπτυγμενο και αλλοι οχι.
2011-10-10 18:42
Παράθεση:
Ναι αλλα εαν αντι για Μ και για Ν οπως λες ,εχει πει Μαρια και Νικος και τυχαινει οντως να ειναι αντρογυνο και να εχουν αμεση σχεση με εμενα ,αυτο πως το εξηγεις?????
Ξέρεις πόσοι Έλληνες δεν έχουν άμεση σχέση με κάποιο ζευγάρι με αυτά τα στοιχεία?

Εγώ τουλάχιστον έχω ένα φιλικό ζευγάρι, ένα ζευγάρι με μακρινή συγγενική σχέση και στο παρελθόν, είχα και ένα τρίτο φιλικό ζευγάρι.
Αν δεν τσίμπαγε το δόλωμα, θα το Μ και Ν θα ήταν ένα και το αυτό αλλά το μπέρδεψε λόγο ομόηχου και θα πηγαίναμε σε άλλη επιλογή.
Όμως συνήθως τα πράγματα είναι ποιο απλά. Όποιος είναι ανυποψίαστος ψαρεύεται εύκολα.
Νομίζω ότι έχω αναφέρει μια φορά που παρακολουθούσαμε μια χαρτορίχτρα στην τηλεόραση με ένα επαγγελματία του είδους, και μου εξηγούσε πως προσεγγίζει το θύμα και οι απαντήσεις της ταιριάζουν στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. Λυπάμαι που δεν κράτησα σημειώσεις.

Αν μένεις ακούνητος - αμίλητος - αγέλαστος, ώστε να μην σε ψαρεύει, και σου πει καμία ότι το ζευγάρι είναι Βιλεγμίνη και Ξενοφόντας, και πέσει μέσα, να την ακούσεις προσεκτικά....
Παράθεση:
Αρχικά μου ζήτησε να σφίξω στη γροθιά μου ένα κομμάτι χαρτοπετσέτα. Όταν το έκανα μου είπε ότι αν το ανοίξω και είναι λευκό, τότε είμαι μια χαρά. Αν όμως έχει γίνει μπλε, τότε μου έχουν κάνει μάγια... Όλως τυχαίως ήταν μπλε!
Να υποθέσω ότι το έκανες στο σπίτι μόνος με μια νέα χαρτοπετσέτα την άλλη μέρα και μπλέδισε....